Keresés

Részletes keresés

zildi Creative Commons License 2014.08.04 0 0 20086

éjjel fél 3-kor kezdődött a vihar nálunk, Pirike és kutyuskám nyugodtan aludtak, nem érdekelte őket a vihar, csak a teknősöm kezdett körbe-körbe mászkálni, nem találta a helyét. Szerencsére az ablakokat nem kellett becsukni, mert nem volt nagy szél, csak esett és dörgött, villámlott.

jó éjszakát, talán az lesz.

Előzmény: Böszőke (20084)
sz.margo Creative Commons License 2014.08.04 0 0 20085

Hát Elzi korán kiabáltam el a jó időt, mert dél felé ismét elkezdett itt is dörögni, Ny-ról, K-en meg még sütött a nap javában:)....törölközőim kint száradtak, de gyorsan be kellett szednem az erkélyről, esett is egy jó eső, de legalább a szél nem fújt, csak egyenesen esett...már tényleg elég lenne ebből a trpusi időből! ahogy hallottam a TV-ben, Velence mellett (Olasz) és Bulgáriában is hatalmas özönvíz, árvíz volt, több halott és rengeteg sebesült ahogy menekültek a zúgó áradat elöl,k az autókat úgy vitte a víz,l mint egy labdát:(...szörnyű dolgok ezek, egyre jobban emlékeztet a Nosztradamusz jóslataira:(

Előzmény: Böszőke (20084)
Böszőke Creative Commons License 2014.08.04 0 0 20084

Szia Margó,

jó,hogy legalább nem kell tovább aggódnod a férjed szeme miatt,hogy valami jó hír is legyen:)

Ami az itteni helyzetet illeti,hajnalban már megint csattanás ébresztett,lehet itt valami,mert most is a közelbe csapott be valamibe,már minden ki volt húzva este,de mindent be kellett csukogatni,mert özönvízszerűen zúgott le az eső és olyan erővel csapódott be dél felől,hogy bejött volna ,ha nem csukom be a nyílászárókat.A szomszédok állítólag a virágokat kapkodták be,nehogy teljesen szétverje az eső,én csak reggel öntögettem ki a cserép alátétekből a vizet,meg ne fulladjanak a kaktuszaim..,hát kezd elegem lenni ebből,már egy nyugodt éjszakánk sincs.Most legalább a madárkák nem kergültek meg.

A hőmérséklettel nagyon elégedett lennék,nekem nem is kell melegebb,legyen csak a nyaralóknak jobb idő,a városban elég ez bőven:)

Előzmény: sz.margo (20083)
sz.margo Creative Commons License 2014.08.04 0 0 20083

Sziasztok!

 

Elzikém, még jó, hogy ennyivel megúsztátok, hogy nem gyulladt kis valami komolyabban!:(...akkor a villámhárító sem az igazi?..na jó kis vigasz!:(

Ha olvasod odaát a fórumot, akkor nem akarok ismételgetni, de annyit, hogy hála az égnek a férjem simán túlesett a szemműtéten, már jól van, csak vigyázni kell a hajolgatással és nehezet nem emelhet, de azt már úgysem tenné:) ha valakinek szürkehályog problémája lenne, nyugodtan lehet ajánlani, hogy rutinműtét már manapság...persze azért mindenki aggódik kicsit, a szem azért nem játék!:(

 

Ma egész jó kis időnk van, végre már tegnap sem esett és már most is kitisztult a reggeli borultság után...most még kellemes hüsi a levegő is!:)

 

Tücsi is megvan, ma ő is kicsit mozgékonyabb, ahogy nincs olyan fülledt meleg:)

 

További szép napot!

 

Katica neked meg jó nyaralást!

 

Jutka te is rég jártál erre, mi van a fiókákkal, már fel is nőttek azóta:)

 

Előzmény: Böszőke (20082)
Böszőke Creative Commons License 2014.08.03 0 0 20082

Sziasztok!

Margó ,ami azt illeti nem ijedtem meg,mert nem tudtam,hogy belénk vágott a villám,bármilyen nagyot csattant is:)Sőt még amikor bekapcsoltam a tv-t és nem működött,akkor sem gondoltam a villámcsapásra,csak azt hittem kiment benne a biztosíték,mert ilyen már volt,hogy teljesen sötét,se kép,se hang, s akkor a kihívott szerelő igen dühös volt,azt mondta :ezt én is megcsinálhattam volna,hogy kicserélem a biztosítékot,ahhoz nem kell szakember!!Csak amikor jött a gondnok,hogy a kaputelefont teljesen hazavágta+ volt akinél a laptop töltő ki is gyulladt,akkor gondoltunk arra,hogy a tv-met is a villámcsapás tette tönkre.

Inkább a szőrmókjaimra hozta rá a frászt a csattanás,mert nagyon meg voltak szeppenve,semmi rosszaság,megszokott elevenség,volt amelyik ki sem akart jönni a helyéről játszani,csak bekucorodott a házikójába...Madárkákat is megbolondította,repkedtek vagy inkább vergődtek összevissza a kalitkában,villanyt kellet gyújtanom,hogy lenyugodjanak,ne törjék össze magukat a sötétben.

Villámhárító a mi házunkon is van,de úgy látszik az sem 100%-os védelem.

Szép napot kívánok!

Előzmény: sz.margo (20080)
zildi Creative Commons License 2014.08.02 0 0 20081

édes kicsi Pirikém a fürdetőbe tyúkhúr szálakot hord, lehet, hogy ösztönösen érzi a fészek építés idejét?! ha nincs a csipeszben tyúkhúr, akkor reklamál, nincs mit vinni.

 

sz.margo Creative Commons License 2014.08.01 0 0 20080

Sziasztok!

 

Húúú Elzi ez volt semmi!:(..gondolom hogy meijedhettél!:(

 

Már elmehetne ez a monszunos, trópusi viharos időjárás valamerre, mert már tényleg sok a "jóból"!:(

 

Mióta felszerelték a házunkra tavaly a villámhárítót, már kicsit nyugodtabb vagyok, aztán ki tudja?

 

Megyek dolgaimra, mert van elég...férjemet ma műtik szürkehályoggal, miatta is izgulhatok, de remélem minden rendben lesz, mindenkitől csak jót hallani róla, bár az eü.ben a körülmények tényleg siralmasak már mindenhol, alig van orvos és rengeteget kell várni:(....sajnos ez van!

Legyen nyugisabb szebb napotok!

 

 

Böszőke Creative Commons License 2014.07.31 0 0 20079

Jó estét!

Szép éjszakánk volt,becsapott a villám,a teljes kaputelefon rendszer,meg ez az,nekem a tv-m halt meg.A nagy csattanásra ébredtem,azt hittem a parkban volt,ki is húztam mindent,ha így folytatja,nehogy baj legyen,csak sajnos az a csattanás már volt a miénk:)A templom sokkal magasabb mint mi vagyunk,hát akkor az sem igaz,hogy inkább a magas dolgokba csap bele...,s még jó hogy nagyobb baj nem lett.

Nyugodalmasabb éjszakát!

(..s én még gyönyörködtem,hogy száguldoznak a villámok össze vissza az égen.)

Előzmény: sz.margo (20078)
sz.margo Creative Commons License 2014.07.31 0 0 20078

Sziasztok!

 

Én meg most voltam át a nemrég felújított Pennybe, ott meg olyan hideg van, hogy nagykabát kellene:)...főleg a tejes polcok felé, tényleg kész tüdőgyulladás, ha kintről izzadtan bemegy valaki:(....hát tényleg sehogy sem jó, valami köztes megoldás kellene, de itt nálunk az nem jellemző, csak vagy negatív, vagy túl pozítív, normális megoldás már semmire sem nagyon van:(

 

Tücsi most sipákolt éppen a sajtért, ahogy a tésztára reszeltem, ahogy meglátja, hogy kivesszük a hűtőből, már nyivákol érte:) Egyszerűen nem tudom megfejteni, hogy miből ismeri fel, hogy mit fog majd kedvelni, amíg még nem evett sosem, mert ő ezt teszi..:)

 

Katica a jövő hétre már sokkal jobb időt mutatnak, talán nem lesz ilyen monszunos az idő:)  és kihasználhatod a Balcsit:)

 

Lassan ebédidő, jó étvágyat nektek is!

 

 

Előzmény: madárka91 (20076)
Böszőke Creative Commons License 2014.07.30 0 0 20077

Részvétem a körülmények miatt:Nálunk az értéktárosok voltak földszint alatt,a liftben találkoztam velük reggelente,ők meséltek a tiétekhez hasonló körülményekről,de nekik is azt mondták a panaszkodásukra,amit nekünk fenn a légkondi okozta betegségekre:NEM KÖTELEZŐ ITT DOLGOZNI! Nem segít rajtad,de nálunk a megfelelő szűrőt spórolták meg,s a kötelező cseréket is elmulasztották,valóságos piszok foltok voltak ott,ahol fújta ki a levegőt.Mióta nem vagyok ott már sohasem véres az orrom,akkor pedig naponta az volt, hiába használtam akármit...,s ez szinte semmi  a sok különféle meg/felfázáshoz.

Remélem kellemes lesz a nyaralásod és tudsz feltöltődni,pihenni.

Érezd nagyon jól magad!

 

Előzmény: madárka91 (20076)
madárka91 Creative Commons License 2014.07.30 0 0 20076

Nem most vagyok a Balatonon :-) Majd jövő héten. Ezen a héten még a munkahelyen szenvedek. Sokszor eszembe jutsz mikor panaszkodtál a túlzásba vitt munkahelyi klíma miatt. Hát én most mit nem adnék érte.... nálunk egyáltalán nincs. Vagyis van csak nem kapcsolják be spórolásból. Az ember bent van órák hosszat egy zárt szellőzetlen fémdobozban, ahol még a klíma sem megy, de még egy kis kintről jövő levegőt se keringetnek, semmit. Kapkodjuk a levegőt mert nincs oxigén, és így kell rohangálni meg gyorsnak lenni, folyik a víz az emberről és kiissza a Dunát. A minap épp ásványvizeket szedegettem, és langyosak voltak a polcokon. Nem ám a kicsik, a nagyok. A csokik meg olvadnak. De csak legyünk spórolósak, nem számít. Azt dolgoztatnám ilyen körülmények közt aki kitalálta. És akkor még nem beszéltünk az öltözőről, aminek az elejére ki lehetne írni hogy gázkamra vagy szauna, mert extra meleg van, de persze levegő az itt sincs. Szóval várom már a nyaralást.....

Előzmény: Böszőke (20074)
zildi Creative Commons License 2014.07.30 0 0 20075

én is jövök gyakran olvasni, de nincs különösebb, amiről írhatnék. Pirike nagyon jó madár, egyre több a sárga tolla, még csak a hosszú tollakat veszítette el. Nagyon szereti a tükör barátját, de szerencsére nem viszi túlzásba az udvarlást, énekel más helyen is, mint a tükör előtt. Ismét találtam tyúkhúrt, azt nagyon szereti. Azt vettem észre, hogy sokkal jobban érzi magát a lakásban, mint az erkélyen, talán idegesíti, hogy körülötte madarak és nem tud találkozni velük!? Ki szokam azért tenni, levegőzni, nem elég a nyitott ablak.

kellemes délutánt

 

Böszőke Creative Commons License 2014.07.29 0 0 20074

Szia,

látogatlak benneteket a másik topicon:) beérem azzal,itt semmi újság,részemről élvezem,hogy nincs nagy hőség,tegnap este még diós kalácsot is sütöttem és nem volt kellemetlen egyáltalán...

Madárkáim és a szőrmókok is jól vannak,olyan jó pofa fotókat tudnék csinálni ezekről a buta madarakról,ha kérésre megmerevednének,ottmaradnának és kivárnák,míg lefényképezem őket,de nem teszik,mire a masinával visszatérek,vége a jelenetnek.

Remélem Katica nem most van a Balatonon.

Előzmény: sz.margo (20073)
sz.margo Creative Commons License 2014.07.29 0 0 20073

Szép napot!

 

Mindenki nyaral ebben a fülledt, borongós időben?:)

Tücsi is csak punnyad, velem együtt!:)

sz.margo Creative Commons License 2014.07.23 0 0 20072

Sziasztok kislányok!:)

 

Na végre eddig ma még nem esett, de vannak csúnya fekete fellegek:( Délelőtt kicsit bementünk a városba, amit elég ritkán teszek manapság már:)...ilyenkor nézelődök, mint aki másik városban jár, szinte minden üzlet helye folyton változik....kicsit benéztünk egy-egy áruházba, de jól ki is fáraszt már az ilyesmi, főleg a ruhások, hol csak a sok csili-vili főleg fiataloknak való cuccok vannak, mi már nehezen találunk magunknak valami kedvünkre valót:(....mától meg utcazene fesztivál is lesz, ami még ide is elhallatszik, hacsak az eső, bele nem zavar majd nekik, mert mára még ígérgetik rendesen.

Katica remélem szerencsétek lesz majd az idővel a szabi alatt, főleg a Balcsival, jó időt kívánok nektek addigra!

Elza képzeld, ha egy jókora cápával találkoztál volna, ahogy elmerengve úszkáltál:)...még jó, hogy a Balatonban legalább azok nincsenek!:)  Valamikor a Fekete-tengerben Burgasznál fürödtünk mi is, meg is csodáltuk a sötétkék tiszta tengervizet a szürke Balaton után:)...ma már a Balaton is mintha kékebb lenne, bár csak a közepe felé:)..most viszont, ahogy a szél felkorbácsolta, ugyancsak szürke volt az iszaptól:(

 

Legyen kellemes napotok, jó időtöltést!

Böszőke Creative Commons License 2014.07.21 0 0 20071

Katica,

kétszer nyaraltam ugyanabban a szállodában a tengerparton,közvetlenül a víz mellett,s minden hajnalban lejártam úszni,csodálatos volt,ketten voltunk mindössze a vízben, a másik teljesen ismeretlen volt,de ő is jött minden reggel.Addig úsztam befelé míg visszanézve ki nem bukkant a Nap a szálloda fölött,akkor visszafordultam.Nem tudtam betelni vele,olyan fenséges érzés töltötte el a lelkemet,mintha az egész mindenség áradt volna felém:)Egészen addig tartott az  élvezet,míg el nem mentünk a tengeri akváriumba,ahol szembesültem azzal,mi minden van reggelente,meg persze állandóan alattam a vízben,soha többé nem tudtam olyan felszabadultan úszkálni,hiába próbáltam kitörölni a képeket a gondolataimból,nem sikerült,ettől kezdve kissé  féltem,már nem volt felhőtlen a reggeli úszás élménye.

 

Előzmény: madárka91 (20070)
madárka91 Creative Commons License 2014.07.21 0 0 20070

Szeretek nagyon fotózni :-) Kár hogy nincs egy komolyabb gépem, egy olyan jó lenne ami a mozgó dolgokat is élesen kapja le. Mondjuk műszaki zseni nem vagyok, nem nagyon értek a beállítgatásához, ha mondjuk már komolyabb lenne, de biztos meg lehet tanulni.

 

Nemsokára én is megyek a balcsira Margó :-) Egy egész hetet ott leszünk augusztus elején, már alig várom. Pihi, sok fürdés és persze madarászás minden mennyiségben. Én nagyon imádok úszni, teljesen ki tudok kapcsolni közben, főleg ha kihaltabb helyen úszom ahol csend van. Csak a vizet hallom, a madarakat, a szelet.... isteni érzés. Nem is érzem közben hogy fáradnék. Csak mikor kimászom, akkor nehezek a tagjaim :-)

Előzmény: Böszőke (20069)
Böszőke Creative Commons License 2014.07.21 0 0 20069

Katica,

az egy dolog,hogy nagyon szép kismadarak,de a fotós sem piskóta,nagyon jó képeket csinál:)

Előzmény: madárka91 (20067)
sz.margo Creative Commons License 2014.07.21 0 0 20068

Sziasztok!

Látom nagyjából mindenki megvan még!:)...mi még ma kihasználtuk a lehülés előtti napot és lementünk kicsit Alsóörsre a Balcsira:). Ott tényleg nem volt most meleg, főleg a fák alatt, de a szél is egyre jobban feltámadt és később már egészen viharosan fújt, de mivel jól hűsített és a nap is csak fátyolosan sütött nagyon kellemes volt...akkora hullámok voltak, hogy már 2.fokú viharjelzést mondtak be a strandon és vigyázták a fürdőzőket, aki élvezték a nagy hullámokat:)..én persze nem mertem bemenni, fel is döntöttek volna, hisz máskor is folyton felemeli a lábam és mivel úszni nem tudok, hát így pláne nem merészkedek bele, pedig ahogy a lépcsőn álltam, már valóban egészen kellemes volt a hőfoka és rendesen kicsapkodott a betonpartra is, ott főleg jó meleg volt a víz:).

Már itthon vagyunk és Tücsim is vígan énekel, lehet, hogy napközben az egyedüllét rákényszerítette, hogy szórakoztassa magát, most nem is jött még be hozzám:)...lehet, hogy az a megoldás, hogy többet kell magára hagynunk?:)

 

Katica nagyon tetszenek nekem is a gyurgyalagok, jó kis foglalkozást választottál :)...legalább kikapcsol a másik robot melóból kicsit:)

 

Elzi lehet, hogy az enyhe tél miatt tényleg több kártevő van, de már bosszant nagyon, hogy az erkélyen is olyan sz...ok a muskátliim is, csak vegetálnak a régi bokraim, amik azelőtt gyönyörűek voltak, most hiába bújtogattam újakat, semmire nem mennek azok sem, csak vegetálnak és a levelük is összehúzódik, mintha melegük lenne...de legalább hernyó nincs, bár még akár az is lehet:( A vinkák is dettó, hiába vettem újabb palántát, annak is megint összekunkorodott a levele és a virága is sokkal apróbb lett, mint ahogy hazahoztam:(...már nem is tudom mit próbáljak még, lehet, hogy majd ősszel ismét virulnak a virágok, de most sajnos nem!:(


További kellemes napot, talán megint jön egy kis lehülés és főleg az eső kellene már megint, mert most ez a szél úgy kiszárította, ahol még volt is valami nedvesség a földben, hogy csak kókadnak a büdöskék:( Pont most írta viszont a fecen a régi ismerősünk, a

F. Marika, hogy a kanárik szeretik a büdöske virágát és szépen színezi is őket...hát meg fogom majd mutatni a Tücsinek, mit szól hozzá!

 

 

 

 

 

madárka91 Creative Commons License 2014.07.21 0 0 20067

Én tegnap velük pihegtem:

 

Gyurgyalagok :-) Tényleg észveszejtő hőség volt, de értük megérte kibírni :-) A gyurgyalagra azt mondják hogy a nap madara, vagyis jól bírja a meleget. A falat ahol a költőüregeik voltak, végig tűzte a nap.

Böszőke Creative Commons License 2014.07.21 0 0 20066

Jó reggelt!

 

Pihegünk,pihegünk???

Mi megvagyunk.Tettem egy újabb érdekes megfigyelést.Már írtam,hogy korábban gyakran előfordult ,hogy Csőrike üldözni kezdte Neszét ,aztán ez szerencsére megszűnt,s mostanában mit látok?? egyértelműen ő lett a szolga,kizárólag ő kurkássza a sirálykát ,míg a sirályka csak élvezkedik,de sosem viszonozza a kedveskedést.Ehhez szóljatok hozzá!

Szép napot kívánok!

 

Margó,nemcsak a mi növényeink betegek,a platánfa friss hajtásait is megtámadta valami,nincs olyan közel,hogy jól látnám,de sárgul és zsugorodik,otthon a gyümölcsfa hajtásai akkor voltak ilyenek,mikor tele lettek hernyóval....

Előzmény: sz.margo (20065)
sz.margo Creative Commons License 2014.07.18 0 0 20065

Ámen! Katica, nagyon egyetértek veled!:)

 

Legyen mindőtöknek szép napja...melegszik az idő is!...most legalább kihasználhatják a dolgozósok is a hétvégét, lehet strandolni is!:)

Előzmény: madárka91 (20064)
madárka91 Creative Commons License 2014.07.17 0 0 20064

Sajnos túl kevesen vannak a jóakarók, és az ő kezük nem ér túl messzire. Én is majd felrobbanok mikor látok a neten olyan képeket, hogy gyönyörű és különleges madarak tömegével fekszenek kiterítve mint élelmiszerszállítmány pfff... mert nekik pont ezt kell zabálni, nem jó a sima csirke. És most jöhet valaki azzal hogy húúú, az indiaiaknak meg a tehén szent mi meg megesszük, viszont a tehén nem veszélyeztetett és fogyatkozó állományú faj. De amíg sok embernek olyan felfogása van a madarakról, hogy légpuskával kéne agyonlőni mert kora reggel énekelni merészel az ablaka alatt és nem tud tőle aludni, meg jaj olyan gusztustalan tollas, stb, addig ne várjunk semmit. Ez mondjuk nemcsak a madarakra igaz, én ki nem állhatom az olyan embert aki egy állat láttán csak fujjogni tud mert netán beszennyezné az ő kis steril világát. Sokan elfelejtik hogy mi is a természetből jöttünk anno, és az állatokat társnak kéne tekinteni ezen a földön nem végtelenségig kizsákmányolható haszoneszközöknek, ugyanis nemcsak a miénk a bolygó.

Előzmény: Böszőke (20062)
sz.margo Creative Commons License 2014.07.17 0 0 20063

Sziasztok!

 

Gondolom milyenek a virágaid Elzi, nálam is van sok olyan, főleg idefent a ládában lévők közt, már sokat ki is húzkodtam:(..próbálok újabb palántákat keresni, de már nem nagyon látok olyant, amit érdemes lenne megvenni....a többi virágommal sem vagyok megelégedve, a petuk is teljesen vacakok már, sárgák, felnyúltak, valami gombaféle lehet, lisztharmatosak is...nem úgy mint tavaly , amikor még ősszel is szépek voltak...valami nem tetszik nekik ebben a párás, hol meleg, hol esős időjárásban, de a muskátliim sem akarnak semmire menni, csak vegetálnak, máskor meg hajtottak, mint az őrült, bár már tavaly a nagy melegben sem, inkább csak ősz felé. Már semmi sem az igazi, főleg az időjárás, na és az emberek főleg!:(

 

Igazad van sokat be kéne zárni egy bunkerba hadd gondolkodjon, lenne miről!

Na most látom, hogy közben idejött a Tücsi is, már nem győzte kivárni, hogy menjek kifelé és beült a fiam polcán az egyik gyertyatartóba, mint egy fészekbe:)...legalább ott nem a monitort kakilja le:)

 

Legyen kellemes szép napotok, itt most felhős, kicsit borongós, így elmaradt ma a Balcsira menés is....majd talán a jövő héten lesz még legalább egy olyan nap, ami megfelel!:)

Előzmény: Böszőke (20062)
Böszőke Creative Commons License 2014.07.16 0 0 20062

Katica,

azt hiszem még bőven van miért küzdeni a madarak /állatok érdekében,mert szinte a rosszullét környékezett,mikor láttam a híradót,azt a rengeteg kismadarat bezsúfolta egy elmebeteg az autó csomagtartójába,s betegek szerencsétlenek.Az embert zárnám valami lyukba,hogy levegőt se kapjon!

Annyira ki vannak szolgáltatva az emberek kénye,kedvének,hogy komolyan büntetni kéne büntetni az ilyesmit.

 

Ma újabb felfedezést tettem a saját madárkáimmal kapcsolatban:)Képesek különbséget tenni,hogy üres kézzel jövök be a szobába vagy hozok valamit!!azt viszont még mindig nem tudom ,honnan tudják mikor hozok nekik valami...,

 

Margó,

el vagyok keseredve,azt hittem a szél törte össze a büdöskéimet,de valami baja is van:( olyan  csipkeszerűvé vált a levele,nem szép kövér,egészséges.Még ilyet sem láttam eddig,majd megpróbálok csinálni róla fotót,hátha láttál már ilyet.

Előzmény: madárka91 (20061)
madárka91 Creative Commons License 2014.07.16 0 0 20061

Elég jól kitölti a madár a tollát, ők azért nem olyan kis semmik, mint az énekesek :-) Bár én csak a fejét simogattam meg, mikor fogtam, annyira édes volt hogy nem bírtam ellenállni :-)

Előzmény: Böszőke (20058)
sz.margo Creative Commons License 2014.07.15 0 0 20060

Sziasztok!

 

Katica édesek a kis baglyok:)...persze a többi is nagy élmény lehet, ahogy most testközelben kerülsz sokféle madárkával:)

 

Ildikó biztos így van, mert pld. a büdöskék, amiket a saját magról vetettem most főleg az eső után gyönyörűek, már ahol a hangyák ki nem szik, meg a talajban nincs valami sós maradvány, amit télen odaszórnak a hóval, vagy ki tudja mi még:(...de amit palántaként vesz valaki, ahogy látom a ház  előtt is több helyen, semmire nem mennek, csak vegetálnak, nekem is volt már olyanom is:(...de most a vinkával is úgy jártam , amit a ládába ültettem, már sokkal kisebb a virága és mintha a levele is pöndörödne össze, amit még utána vettem, az most még szép, de ki tudja meddig? Mindegy, próbálkozunk aztán lesz valami. A muskátlik is majd megint novemberben hozzák a sok szép friss hajtást és virágot, mint tavaly is:)

 

Tücsi most nyaral, nemrég vittem ki, eddig röpködhetett, ha akart, amíg én a várost jártam délelőtt.

 

Legyen szép napotok, mára még ígértek délutánra zivatarokat, hát majd eldől...tegnap megúsztuk, itt már végre nem esett:)...viszont a talaj nem is vizes már most sem, nagyon hamar kiszárad, pedig azt hittem, most majd egy ideig elég lesz neki.

 

zildi Creative Commons License 2014.07.15 0 0 20059

ezeket a gondokat én is tapasztalom. Szerintem túl vannak nemesítve a növények, látványra törekednek, hogy az emberek szemét megkapja. Vettem nagyon szép bohóc virágot, már közel sem olyan, mint mikor vettem, pedig megnéztem a neten, hol érzi jól magát. Tavaly vettem léggömb virágokat, óriási virágot hozott akkor, idén fele akkora. Kaptam pár éve egy rózsa fácskát, akkor rózsák nyíltak akkor rajta, hogy nem bírta a vékony ág, nem is volt normális, azóta a leveleinek megfelelő, apró virágokat hoz, és szépeket évek óta. Könnyebb eladni, ami szemet gyönyörködtető és főleg drágábban is el lehet adni. Én már nem is bánom ezt a részét, csak egészséges legyen a növény.

Előzmény: sz.margo (20056)
Böszőke Creative Commons License 2014.07.15 0 0 20058

Katica,

mennyi a "füleskuvik" a tollbundában??Pont nem régen láttam egy filmet is róluk...,elragadóan bájosak:)

 

Előzmény: madárka91 (20057)
madárka91 Creative Commons License 2014.07.14 0 0 20057

Sziasztok!

 

Vasárnap odús gyűrűzésen voltam :-) 5 szalakótát, 4 búbosbankát és 4 füleskuvikot gyűrűztünk. Nekem a füleskuvik lett a kedvencem, de miután láttátok a képeket, szerintem ti is így lesztek :-)

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!