Keresés

Részletes keresés

shindo_a Creative Commons License 2014.03.10 0 0 560

Szia!

 

A homeopátiás szereket mindenféle betegségnél lehet alkalmazni , csak fontos , hogy a megfelelő szert, a megfelelő betegségre alkalmazzuk. Vannak homeopátiás állatorvosok,ezért érdemes  ezeket a dolgokat megbeszélni vele. Mert a nem megfelelő szerrel lehet többet ártunk, mint használunk. A Vetri dmg-t viszont mindenféle betegségnél lehet használni.

 

Nem szeretnélek elkeseríteni, de az én cicámnál sem mutatta ki az első teszt a betegséget. Nálunk is lázzal és nyaki nyirokmirigy duzzanattal kezdődött .Az antibiotikumos kezelés mellett rögtön elkezdtük a Székely Attila által megadott homeopátiás kezelést ( 422-es hozzászólás ) Első lépésként a méregtelenítést. Már három nap múlva jelentős javulás mutatkozott , a nyirokmirigyek fele akkorák lettek. Most az elkészített oldattal + Vetri + ezüstkolloiddal kezelem. Nem szeretném elkiabálni ((sikeresen !

 

A te cicád szája milyen ? -mert nagyon kell figyelni nehogy tályog alakuljon ki a szájában. Ennyit tudtam segíteni ,saját tapasztalatból.Ha kérdésed lenne még szívesen válaszolok, persze ha tudok, és jobbulást a cicának.

 

        Üdv

Előzmény: ador29 (558)
NS68 Creative Commons License 2014.03.10 0 0 559

Sziasztok

Mindenkinek ajánlom aki nem akarja a kedvencét antibiotikumokkal telenyomatni, vagy a jelenlegi kezelések nem használnak. 

http://www.alternativ-allatgyogyaszat.hu/

 

ador29 Creative Commons License 2014.03.10 0 0 558

Sziasztok!

 

Egy kérdésem lenne: Szerintetek más vírusos betegség ellen is hatásosak lehetnek ezek a homeopátiás szerek + cseppek? 

Pontosan nem tudjuk mi a baja a cicának, egy hete lázzal kezdődött, 41 fok volt. Pár nap múlva jó nagyok lettek a nyaki nyirokcsomói, ami mostanra lejjebb ment, de még mindig érezhetően meg vannak nagyobbodva. Természetesen orvos látta, lázcsillapítót, antibacit, kapott, majd úgy kb. 5 nap múlva le is tesztelte leukózisra és macska aids-re. Mindkettő negatív lett. 

Láza egy hét múlva már nem volt, de most is nagyon bágyadt, alig eszik, iszik....

Szerintetek van olyan, hogy még friss a dolog és nem mutatta ki a teszt? Ahogy lehetett kis korában, megkapta az oltást ő is és a testvére is (ő is nálunk van, és semmi baja), mivel volt már egy igazoltan leukózisos cicánk, akit sikerült a cseppek segítségével szinten tartani jó ideig.

Most azt szeretném tudni, hogy így is adhatom-e neki a cseppeket...Vetrit már egy hete, szinte első naptól kezdve kapja.

Köszi, ha válaszoltok! :-)

 

shindo_a Creative Commons License 2014.03.09 0 0 557

Szia!

 

Ne okold magad hiszen ez bármelyikőnkkel előfordulhat.Sajnos a cicák eléggé jól titkolják a betegségüket .Ha már megtörtént a baj , akkor inkább erre koncentráljál.Próbáltad már a tarkóján megfogni a bőrt, fejét kissé hátrahajtani ? Mert az ellenálló cicáknál sajnos csak ez a módszer alkalmazható. Kissé erőszakosnak tűnik a dolog ,de az ő érdekükben tesszük. Utána viszont mindig meg kell dicsérni , megjutalmazni, és nagyon megszeretgetni. Sok sikert és jobbulást !!!

Előzmény: Dundu (556)
Dundu Creative Commons License 2014.03.09 0 0 556

Szia!

 

  Köszönöm a választ! Betadinom van itthon, de nem tudom, hogy tudom kivitelezni, hogy kenegessem a nyelvét, mert a Vetrit is alig tudom a szájába csepegtetni. :S Az ezüstkolloidról már hallottam, hogy jó fertőtlenítő meg antioxidáns, majd annak is utána nézek.

 

Igen, tudom, hogy évekig hordozhatja tünetmentesen a betegséget, csak állandóan azon agyalok, hogy lehet, hogy én miattam kapta el, és ez nagyon rossz érzés. Nem figyeltem rá eléggé.. :((

 

Üdv, D.

Előzmény: shindo_a (555)
shindo_a Creative Commons License 2014.03.08 0 0 555

Szia!

 

Nagyon sajnálom a cicádat ,hogy beteg lett . Az első és legfontosabb most az lenne, hogy a fekély ne terjedjen tovább , ezért a száját kezelni kellene. Kezdődő fekélynél nekem nagyon bevált a Betadine oldatos kezelés.Gyógyszertárban lehet kapni. A kezelés módja fültisztító pálcikát átitatni és körbe kenni vele a száját, naponta többször is. A másik lehetséges kezelés, keresd meg a 422-es hozzászólásnál, Székely Attila (cartman  fun ) álltal leírt homeopátiás kezelést. Ezt akkor  sos-ben kezd is el . Az  én cicámnál nagyon bevált ,a méregtelenítés már három nap után javulást hozott. Én jelenleg már az itt megadott oldattal kezelem +  ezüstkolloid és a Vetri dmg immunerősítőt . A nagy kiszerelés éppen most jött meg külföldről ,nagyon kedvező áron.Ha esetleg érdekelne tudok segíteni. A száj gyulladásra még esetleg lehetne kérni Stomorgyl tablettát , ezt kúraszerűen kellene alkalmazni. Ha lenne még kérdésed nyugodtan írjál.

 

  Jobbulást a cicádnak, nagyon szorítok!

 

       Üdv Tünde

 

Van olyan cica akiknél csak hosszú évek elteltével jön elő ez a betegség. Addig csak hordozzák.

Előzmény: Dundu (554)
Dundu Creative Commons License 2014.03.08 0 0 554

Sziasztok!

  Nem is tudom, hogy kezdjek bele. Van egy 11 éves gyönyörű ivartalanított kandúr cicám. 6 hetes korától van velünk, azóta nem tette ki a lábát a lakásból. Nagyon jó étvágyú cica, de az elmúlt hetekben történt valami változás. Nem nagyon evett, étvágya se volt. Elvittem kedden dokihoz, aki javasolt egy teljes kivizsgálást, csütörtökön megtörtént a fogkőlevétel, vérvétel, és egy csomót is levettek az oldaláról. De nem igazán evett utána se, tegnap az orvos megnézte újra, fekély van  a nyelvén... Aztán jött a sokk tegnap, azóta se térünk magunkhoz. Tökéletes a vérkép, De... a vírusteszten a FIV (macska-aids) mellett ez áll: gyengén pozitív, leukózis negatív.... Sajnos 3 éve én barom, állatbarát felhoztam egy kismacskát, aki már napok óta nyávogott a ház előtt. De az én cicám nem ment a közelébe se, és el is szeparáltuk őket, se kaja, se vécé nem volt közös. De most nagyon furdal a lelkiismeret, hogy miattam lett beteg. Orvos azt mondja, hogy szülőktől is elkaphatta, de 11 éve?? Ráadásul anyja novemberben ment el 20 évesen... Marcangolom magam, hogy az én hibám miatt lett beteg. Vettem ma neki immunerősítő cseppet. Eszeget is, de kedve nem túl jó. :( 1-2 hónap múlva meg kell ismételni a vírustesztet, mert ez ugye elég bizonytalan, de akkor se negatív.

Valakinek ezzel kapcsolatosan vannak tapasztalatai?

Köszi, ha elolvastátok!

Szép napot!

cincaminca Creative Commons License 2014.03.06 0 0 553

Szia!

Sajnálom hogy ilyen rossz állapotba került szegény cicád! A Vetri-DMG csepp és a Plerasan-V szirup a két legjobb immunerősítő, erős regeneráló és serkentő hatással bírnak a szervezet minden sejtjére. Hatásuk néhány nap alatt felépül, talán még időben. Szerintem ezeket add a cicódnak a maximális adagban, ne félj a túladagolástól mert ezek táplálékkiegészítők, nem szteroid vagy antibiotikum. Sajnos ennél pontosabb tanácsot nem tudok adni vérszegénységre mert az én leukózisos cicámnál más bajok vannak. Ha visszaolvasol kicsit találsz beszámolókat eredményes homeopátiás kezelésekről, esetleg kérdezz a szakértőktől hogy vérszegénységre mit ajánlanak.

Az interferon nagyon drága és nem emlékszem hogy olvastam volna sikeres kezelésről, aminek állítólag az is az oka hogy jellemzően túl későn kezdik adni. Egyébként a Vetri-DMG is fokozza az interferon termelődését a szervezetben, ha helyesek az ismereteim.

Mit eszik a cica? A máj segíti a vérképzést (ha jól tudom) frissen, nyersen adj neki szárnyasmájat (sertést, marhát nem szabad nyersen!). Nekem a nyers csirkehús-terápia jól bevált, ártani semmiképpen nem árthatsz vele. Talán az állatorvosnak is van valami tippje vérképzés segítésére, gyógyszer vagy táplálék.

A fertőződésnek sajnos nem kicsi az esélye ilyen hosszú együttélés során, persze lehet szerencséd is. A teszt jó ötlet és fontos lenne az immunerősítés elkezdése mert (ha jól tudom) a leukózisnak van egy első fázisa amikor a szervezet még le tudja győzni, de ebben segítségre szorul. Ha pozitív marad akkor érdemes egész életén át immunerősítőzni mert ezzel talán megakadályozható a betegség kitörése.

Én ennyit tudtam segíteni, remélem sikerül talpra állítanod a cicódat, szurkolok nektek!

Előzmény: ncsillus (552)
ncsillus Creative Commons License 2014.03.05 0 0 552

Sziasztok!!!

 

A segítségeteket szeretném kérni. Két ciciám van, és sajnos a mai napon a nagyobbiknak mindkét teszt pozitív lett, a doktornő az altatás mellett voksolt, azonban mi képtelenek lennénk rá jelen pillanatban, hiába jósolnak neki 1-2 hetet, mivel rettentően vérszegény... Az első kérdésem az lenne, hogy ebben a késői esetben melyik gyógyszer ajánlatos? A másik kérdésem pedig, hogy van egy fél éves kiscicám... mekkora az esélye, hogy elkaphatta bármelyiket? Sosem verekedtek, csak egy házban tartózkodtak, a nagyobbik kijárós volt, a kicsi meg benti. Tudom, hogy az ő esetében is sürgős a teszt, de remélem, legalább ő nem beteg, ma elkülönítettük őket teljesen, viszont már minden rosszat olvastam ennek terjedéséről, hogy akár ruhán keresztül is...Nagyon aggódom értük...

Előre is köszönöm, ha esetleg valaki segíteni tudna!

Évi2014 Creative Commons License 2014.02.24 0 0 551

Szevasztok,

Leukózisos cicámmal kapcsolatban jelentkezem ismét:

A foghúzás, fogkőtelenítés után szépen rendbejött a szája/nyelve:)

Kb.2 hete a vérvétel igazolta a leukózist; nagyon kevés volt a fehérvérsejtszáma, azonban a vörösvértestek „javulni” kezdtek! Az orvos interferont ajánlott (2 adag kezdetnek), de sajnos nem mindenkinek garantált a siker és nagyon drága ez a kezelés.

Az egy hónapja elkezdett Attila féle ragacsos galaj tinktúra mellett viszont nemrég kezdtem el adni az immunerősítő Engystol homeopátiás tablettát (naponta 1/4 szemet 0,5 dl vízben feloldok, melyet 2 adagban adok be fecskendővel a szájába). Az ára elfogadható: 50 db 1.750 Ft. Pár napja már látom a szemén, viselkedésén, hogy sokkal jobban van, és néhány napja már az orra hideg és nedves! Ezek nagy változások és reménykedem, hogy a fenti kezelés tartósan meghozza hatását.

Úgyhogy most azon gondolkodom, hogy tényleg kellene-e az interferon kezelés. Van tapasztalatotok ezzel kapcsolatban? Péter, hogy van a cicád, az interferon ezek szerint neki nemigen használt, ugye? 

Minden információt megköszönök!

Előzmény: nagy balázs péter (545)
shindo_a Creative Commons License 2014.02.17 0 0 550

Szia!

 

Nagyon szépen köszönöm a jó tanácsokat  és kedves vigasztaló szavaidat. Sajnos nincsen lehetőségem elkülöníteni őket , ők kinti és benti cicák  is mikor milyen kedvük van. Egyedül a külön etetést tudom megoldani , így csak reménykedhetek !!! Szerencsére ő nem nyalakodós cica ,így legalább ezúton  nem terjed. A Vetri-vel kapcsolatban most találtam egy helyet, ahonnan a 120-miliset 14 ezerért tudom beszerezni. Még ez nagy nehezen belefér , de ez úgy is jó sokáig elég lesz. Változatlan csak a Friskis alutasakosat eszi , na meg a fiatal kacsaszív is nagyon bejön neki. Az ezüstkolloid hatására az ínygyulladás elég kisméretűre csökkent , de teljesen nem akar elmúlni. Meg még egy kicsit azért aggaszt, hogy az egyik nyakon lévő nyirokmirigy kitapintható.Igaz eléggé laza ,de én azt hittem majd teljesen visszahúzódik, de  talán majd később.

 

  Nagyon köszönök mindent Tünde

Előzmény: cincaminca (547)
cincaminca Creative Commons License 2014.02.16 0 0 549

Szia!

Nagyon sajnálom hogy a cicád ennyi erőfeszítés hatására sem mutat javulást, pedig minden nagyágyút bevetettél. Ha meg tudod oldani a beszerzést az USA-ból akkor esetleg itt találsz még ígéretesnek tartott szereket:

http://www.felineleukemia.org/

Az ImmunoRegulin-ról elég jókat olvastam, az Acemannan-ról már kevésbé. De ezekkel kapcsolatban sajnos nincs további információm, neked kell utánajárnod, annak is hogy behozható-e ide, esetleg milyen engedély kell hozzá...

A nyers szárnyashús végülis a macska természetes tápláléka, nem hinném hogy lenne káros hatása. Ha csak ezt eszi a cica akkor jód és kalcium pótlásról kell gondoskodni, egyéb problémáról nem tudok. Persze lényeges hogy a hús nagyon friss legyen, miután megvetted azonnal fagyaszd le akkora adagokban ami 1 nap alatt elfogy. Az én leukózisos cicám 2 évig evett csak nyers csirkehúst és elég szépen összeszedte magát, persze ehhez a VetriDMG, az ezüsz-kolloid, spéci fülcseppek és (esetenként) antibiotikum, szteroid is kellettek. De sajnos ez nem garantálja hogy a te cicád is javulni fog a nyers hústól, ártani viszont szerintem nem árthat, szóval egy próbát megér. Persze beszéld meg az állatorvossal is, természetesen.

Sok sikert kívánok a további küzdelemhez, remélem sikerül találnod valami hatásos gyógymódot a cicád számára!

Előzmény: nagy balázs péter (545)
cincaminca Creative Commons License 2014.02.16 0 0 548

szia,

szerintem veszélytelen de M.o.-n egyenlőre nem ez a hivatalos álláspont. én azért kezdtem szedni hogy érezzem ha valami gáz van vele, egyenlőre nem érzek semmi károsat. Az íze nem rossz, kicsit fémes de nem kellemetlen. Én cseppentővel egyenesen a cica szájába cseppegtetem mert úgy biztos lenyeli, de kajára is lehet tenni.

Persze, a takarók és párnák lefújása teljesen biztonságos, de hogy erre a parazitára hatásos-e, azt én sajnos nem tudom.

Előzmény: Evicke (544)
cincaminca Creative Commons License 2014.02.16 0 0 547

Szia!
Nincs mit, örülök ha segíthetek és én is sok újat tanultam itt.
Én sem tudom megérteni azokat a lelketlen embereket akik kidobják ezeket a kedves kis állatokat, szinte biztosan pusztulásra ítélve őket ezzel. Nagyon szép Tőled hogy így gondoskodsz róluk, és hidd el nagyon is jót teszel velük! Sok életet megmentesz és még a menthetetlen cicák számára sem mindegy hogy egy bokor tövében, éhesen, vacogva végzik be, vagy a Te szerető gondoskodásodat élvezve. Nekünk is minden cicánk befogadott volt eddig és tudom hogy milyen szörnyű az elvesztésük, vígasztaljon az hogy mindent megtettél értük és biztos hogy nagymértékben enyhítetted a szenvedéseiket.
Sajnos a hatékony immiunerősítők valóban túl drágák, ezért szoktam itt ajánlani azt a linket ahonnan olcsóbban beszerezhető a Vetri. A Plerasan V szirup is nagyon jó és azt hiszem kevesebből kijön a havi adagja mint a Vetrinek. Persze sok cicánál ez finanszírozhatatlan, tudom.
Biztos nem mondok vele újat, csak a biztonsság kedvéért írom le hogy a leukózis, FIV nagyon terjednek közös etető, itató edényeken keresztül vagy pl maradék étellel, de pisivel, kakival, közös wc-ző edénnyel is. Ha lehet próbáld teljesen elkülöníteni a beteg cicákat hogy legalább lassabban terjedjenek ezek a kórságok, ha már terjednek.
Azt tudom hogy csöves csontot nem jó adni a cicáknak, de azt hiszem a csirkenyakban lévő csontok nem ilyenek. Szerintem amit a cica jóízűen megeszik, és láthatóan jól is van tőle azt nyugodtan lehet neki adni, az enyém most pl 180 fokos fordulatot vett és rá sem néz a húsra, csak Friskies tasakost meg hasonlókat eszik. A szárazakkal kapcsolatban vannak fenntartásaim amik bizonyos rossz tapasztalataimon alapulnak de lehet hogy ezek egyediek vagy tévesek, szóval ha a cica jól van a száraz tápon akkor lehet hogy neki az jön be, a lényeg hogy mást is kapjon, legyen miből választania, vagy kiegészítenie az étrendjét.
Remélem a cicád még sokáig élvezheti az életet, kitartást és szerencsét kívánok Nektek ehhez! Zsolt

Előzmény: shindo_a (541)
shindo_a Creative Commons License 2014.02.12 0 0 546

Szia!

 

Nagyon sajnálom a cicádat , hogy ennyire beteg . Látszik, hogy te már mindent megtettél érte . Talán egyvalamit még kipróbálhatnál ,én nem régen akadtam rá . Tapasztalatom még nincsen ezzel kapcsolatban de hátha segíthet nektek. Elég hosszú , mert  ez egy  orvosi előadás  ,de  ha felkeltette érdeklődésedet , a többire majd rákeresel.

 

http://www.youtube.com/watch?v=23kywJmk3-g

 

     Jobbulást és sok szerencsét kívánok nektek.

 

A nyer hússal való etetésről, meg keresgéljél itt a fórumon .

Előzmény: nagy balázs péter (545)
nagy balázs péter Creative Commons License 2014.02.09 0 0 545

Sziasztok fórumozók!

 

A cicámnál 2013. decemberében állapították meg a leukózist, azóta küzdök, hogy meggyógyuljon.

Az állatorvos, amit hallott, hogy jót tesz a macskának, már mind beadta neki, és periodikusan, hol jobban van, hol sokkal rosszabbul.

Kapott már két Interferon kúrát (következő 20.-án jön).

A vérszegénysége miatt 2 hete infúziót kapott, ettől az állapota jobb lett pár napig, de az orvos nem ajánlja a további kezelést.

Folyamatosan kapja ezeket:

Vetri DMG

Béres csepp macskáknak

Calo-pet (paszta)

VMP tabletta

Perasan szirup

Metypred szteroid

illetve a Székely Attila-féle homeopátiás szereket.

Ti is láthatjátok, hogy mindent amit lehet már beadtam neki, de semmi-semmi változás nincs.

A kérdésem az lenne, hogy mit tudtok arról, hogy a nyers hús jót tesz-e, vagy csak az orvos által ajánlott száraz tápot adjam neki.

Előre is köszönöm a gyors válaszokat!!

Evicke Creative Commons License 2014.02.06 0 0 544

szia,

én is most akarom elkezdeni az ezüstkolloidot macskáknál... szóval akkor nincs veszélye belsőleg, ha lenyelik? 2×12 csepp/hét adagolási javaslatot kaptam. ugye nincs íze, vagyis simán megeszik?

seborrhoea-kórokozó miatt használnám, ez vmi parazita-féleség, és a spray verzióval lefújkálnám a takaróikat, párnáikat is. gondolom, ez már tényleg veszélytelen - remélem, legalább hatásos is...

Előzmény: cincaminca (540)
shindo_a Creative Commons License 2014.02.05 0 0 543

Elnézésed kérem tévedésből nem a válaszodra válaszoltam, az 541-es a válaszom.

Előzmény: cincaminca (540)
Babika28 Creative Commons License 2014.02.03 0 0 542

Persze, az alábbi e-mail címre írd meg az elérhetőséged és postázom is: hercno@freemail.hu

Előzmény: shindo_a (539)
shindo_a Creative Commons License 2014.02.01 0 0 541

Szia!

 

Megint csak köszöni tudom ezt az értékes tájékoztatást. Ahogy mondani szokták, az ember mindíg tanul valami újat. Sokat szoktam én is  kutakodni , de az általad ajánlott oldalt nem ismertem. Számomra nagyon hasznos információkhoz jutottam megint!!! Látszik,hogy te is nagyon a szíveden viseled az állatok sorsát.Igazad van néha jobb nem  belegondolni  mibe is kerülnek ezek a cicmók,de ha mi nem segítenénk rajtuk akkor elpusztultak volna. Ha több felelősség lenne azokban az emberekben akik kidobálják állataikat, akkor nagyon sok állatnak nem kellene elpusztulnia. Ez nekem is végtelenül fáj ,ezért is van ennyi .De tudod néha amikor elveszítek egyet ,eszembe jut, hogy igazából jót teszek én velük? Mert némely orvosi ellátásról én csak álmodozhatom , mivel mi magunk is kicsiből élünk. Persze a lehetőségeinkhez képest mindent megteszünk értük.  Tudom  néha a legdrágább kezelés sem vezet eredményre sajnos ,ahogy többször is láttuk  ezt itt a fórumon. Azt szokták mondani nem azt kell nézni mennyit élt, hanem azt , hogy azt addig hogyan is élte. Mostanában már próbálom én is így felfogni ,de ennek ellenére mindig nehéz az elvesztésük.

Az etetéssel kapcsolatban én nem merek nekik csontosat adni, mert már többször is előfordult, hogy a csont a foguk közé szorult és alig tudtuk kiszedni. Pedig a fogaiknak jót tenne a rágás mivel többnek is szokott lenni íngyulladása. Egeret sem tudnak lassan fogni, mert a környékről már szinte mindet ki irtották, pedig gát mellett lakunk. Nyáron elég sok halat szoktak enni ,sajna nem csak a fejét mert a szomszéd bácsi horgászik és mindig odaadja nekik.Én nagyon féltem őket a halszálka miatt ,de hiába szóltam neki. Olyan is van amelyik meg csak szinte tápot eszik, (a Friskis ivartalanított cicáknak valót szoktam venni ) ,de félek, hogy előbb utóbb ennek nem lesz jó vége.

Köszönöm, hogy szorítasz nekünk, egyenlőre még minden rendben van. Élvezi a havat és főleg az életet !

 

      Üdv Tünde

cincaminca Creative Commons License 2014.01.30 0 0 540

Szia,

 

bocs hogy csak most tudok válaszolni.

Ne köszönd, nagyon örülök ha tudok segíteni az eddigi tapasztalataimmal, mert nagyon sajnálom ezeket a szegény cicókat és tudom hogy a gazdik számára is milyen szörnyű tehetetlenül végignézni ezt a leépülést... Illetve inkább én köszönöm neked hogy ilyen sok cicáról gondoskodsz, köztük súlyos betegről is. 

Az ezüstkolloiddal kapcsolatban tényleg sok az ellentmondásos infó, de ennek szerintem főleg az az oka hogy még nem nagyon ment át a köztudatba az, hogy a nanotechnológiával előállított kolloidra már nem jellemző az a fajta felhalmozódás mint az elavult technológiával előállítottra. A nanoméretű ezüstkolloid sajnos pont hogy elég gyorsan "átszalad" a szervezeten és kiürül, ráadásul a gyomorsav részben közömbösíti rögtön a lenyelés után, legalábbis én ilyeneket olvastam erről. Embernek ezért érdemes a szájában tartani pár percig mert onnan jobban felszívódik, persze a macskának ezt elég nehéz lenne elmagyarázni :) Én legalább fél éve szedem és eddig semmilyen mellékhatást nem tapasztaltam, azon kívül hogy elkerülnek a fertőzések. És gondolom a németek, osztrákok sem azért engedélyezték a patikai árusítását lenyelhető szerként, hogy megbetegítsék az embereket. 

 

Persze, az ezüstkolloidot lehet állatgyógyászati célra használni, én csak a grapefruitmag kivonat miatt aggódtam. A citrusfélék elvileg tiltottnak számítanak a cicák számára, ezt több oldalon is olvastam. Azt írják hogy hányást okoz, ha ezt nem tapasztaltad akkor lehet hogy a magkivonat nem tartalmazza azokat az illóolajokat amik ezért felelősek. Az alábbi oldalt érdemes megnézni, nagyon jól összefoglalják hogy mi minden mérgező vagy ártalmas a cicák számára (amiről nem is gondolnánk), és mi az amit csak ritkán szabad adni nekik:

 

http://mainecooncica.wordpress.com/etetes-2/amit-tilos-enni/

 

Ha a dokinő jóváhagyta a grapefruitmag kivonatos kolloidot akkor természetesen nem akadékoskodom, sőt örülök minden új infónak. Köszi a tippet, a grapefruitmag kivonat erős fertőtlenítő hatásáról már sokat olvastam, gyomorfekélyre, refluxra is ajánlják, remélem hogy a cicusod szájára is jó hatással lesz.

 

Szerintem elég jó a kaja amivel a cicáidat eteted (arra gondolni sem merek hogy ez mibe kerülhet neked), talán a párizsi nem a legszerencsésebb a magas só- (és egyéb) tartalma miatt, és ez igaz minden más felvágottra, húsipari készítményre is. Egy kizárólag felvágotton tartott cica állítólag max 2-3 évet él, ami elég ijesztően hangzik... 

Nekem még régebben ajánlotta egy állatorvos a csirkefejet és a csirkenyakat, ezek viszonylag megfizethetőbbek. És nem csak színhúst tartalmaznak hanem csontot, porcot, velőt is amik értékes, fontos tápanyagokat hordoznak a cica számára, így lényegében még egészségesebbek mint a színhús, nem csak olcsóbbak. Én személyesen ismerek egy 21 (!!!) éves  cicát aki egész életében ezt a menüt ette amíg a fogai bírták (kb 15 éves koráig), kis nedves- és száraztáppal kiegészítve, és matuzsálemi korához képest köszöni szépen, jól van. Végülis nekik is ugyanaz egészséges mint nekünk (már nem konkrétan, hanem elviekben): a minél kevésbé feldolgozott, tartósító- színező- és ízesítőanyagoktól mentes friss, nyers természetes táplálék. Mondjuk öreg cicáknál az elkopott fogak miatt gondot okozhat, ilyenkor a csirkenyak összezúzása lehet még megoldás egy ideig. Az én cicám sajna nem hajlandó megenni a csirkenyakat sem egyben, sem pépesítve.  Ja, a doki azt is mondta hogy néha adjak nyers halfejet a cicának de rá se nézett, mondjuk annyira nem bántam mert vega vagyok és nem bírom az ilyen horrort...

 

Remélem hogy a csodás gyógyulás bekövetkezik, én is nagyon szurkolok nektek!

Előzmény: shindo_a (537)
shindo_a Creative Commons License 2014.01.28 0 0 539

Szia!

 

Ha gondolod én szívesen átvenném, mert a későbbiekben is kell majd még méregteleníteni.

Előzmény: Babika28 (538)
Babika28 Creative Commons License 2014.01.26 0 0 538

Sziasztok!

 

Szeretném felajánlani megmaradt homeopátiás készítményeinket, hátha valakinek a cicóján/cicókáin segíthetnek még.

 

3 db bontatlan Arnica Montana 30 ch + 1 db felbontott

3 db bontatlan Acidum Arsenicosum Anhydricum 30 ch + 1 db felbontott

2 db bontatlan Thuja Occidentalis 30 ch + 1 db felbontott

1 db felbontott Mercurius Solubilis Hahnemanni 30 ch

 

 

 

shindo_a Creative Commons License 2014.01.20 0 0 537

Szia!

Nagyon -nagyon szépen köszönöm, és nagyon hálás vagyok a  gyors és tartalmas válaszodért. Olyan kérdésekre világítottál rá amik nekem nem jutottak  volna eszembe. Igazából nincsen állandó orvosunk, mert az itteniek vagy nem értenek hozzá ,vagy nem akarnak.Több cicámat is elvesztettem már miattuk. Legutóbb egy harmadik orvosnál jártunk, ő  legalább komolyabb felszereléssel és szakktudással rendelkezett az itteniekhez képest. Habár az állatszeretetet , simogatást nagyon hiányoltam. Sajnos utazni kellett hozzá ,és kocsi hiányában eléggé nehéz volt összehozni.Ezért  amíg nem súlyos a helyzet addig marad az itthoni kezelés. Vettem ugyanazokat  a gyógyszereket amit adott ,az adagolást meg már tudom. A többi fontos dolgot is beszereztem hála az itt megosztott tapasztalatoknak. Nem rég találtam egy oldalt ahol  az ezüst- kolloidra azt írja , állatgyógyászatra is használható. De azért írtam a szokásos állatorvosi tanácsadás fórumra  a doktornőnek ,ő már elég sokat segített nekem.

http://flavinpatika.com/spd/unas_258713/Crystal-Silver-Natur-Power-500ml-

http://vitamin-kezeles.hu/crystal-silver-natur-power.html

A termék ugyanaz mind a két oldalon , de csak együtt ad megfelelő tájékoztatást.

Én azért döntöttem e termék mellet mert a grapfruitmag  kivonat már önnmagában is nagy fertőtlenítő hatással bír.

Amit viszont furcsállok némely oldalon a folyamatos szedést nem javasolják ,míg máshol meg az ellenkezőjét javasolják. De a többség a folyamatos mellett van ,ezért én is így teszek, és főleg a TE tapasztalatod  ad reményt nekem ! Vettem külön én is spray-t , és  amilyen jámbor egy cica talán még befújni is megengedné. Úgylátom érzi, hogy segíteni szeretnék neki. Igazából még a kajával van gondunk, mert szinte állandóan csak konzervet, párizsit, húslevest, és kacsa szivet eszik. Ennyi cica mellett nem engedhetem meg, hogy nyers hússal etessem , amíg ezeket is jóízűen megeszi és szépen gyarapodik. Esetleg lenne valami jó és olcsó kaja amit még tudnál ajánlani? Végül ha nem sértelek meg vele , ha gondolod nézd meg ezt a linket, ez magyarázatot ad arra miért is döntöttem a fentebb lévő termék mellett. Ilyenkor az ember nagyon el van keseredve  amit lehet kipróbál : (((vár és reménykedik a csodás gyógyulásban !

    Nagyon szépen  köszönöm !

http://biobolt.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1206747

cincaminca Creative Commons License 2014.01.19 0 0 536

Szia!

Én ezt szoktam venni, szerintem nagyon jó az ár-érték aránya, a cicával ketten kb 2,5 hónap alatt fogysztjuk el:

http://www.drjuice.info/?oldal=2&kat=43&termek=26

Biztos nagyon jó a Crystal Silver is, a grapefruit mag kivonattal kapcsolatban mindenképpen kérdezd meg az állatorvost. Én rákerestem és nem találtam semmit de nem árt az óvatosság mert a cicák számára mérgezőek lehetnek olyan dolgok amik számunkra egészségesek (mint pl a mazsola vagy a csoki).

Nekem az a tapasztalatom hogy az ezüst-kolloid az első pillanattól érezteti a hatását, de ahhoz hogy teljesen kipucoljon egy immungyenge, és ezért akár többféle baktériummal és gombával fertőzött szervezet, idő kell. És mivel együtt használom a Vetri-vel ezért meg sem tudom pontosan ítélni hogy a hatás mely részéért és milyen mértékben felelős egyik vagy másik. Magamon tudom jobban "átérezni", tegnap pl elkezdtem tüsszögni és fájt a torkom, ezért párszor belefújtam a számba, orromba és voilá: mára kutya bajom. Tavaly egy ilyen fertőzéstől hetekig szenvedtem, szép lassan lement durva hörghurutba és végül 1 hétig lázasan nyomtam az ágyat.
Visszatérve a cicagyógyászatra szerintem folyamatosan add neki az ezüst-kolloidot, ne csak időszakosan. Ezek a modern, nanoméretű kolloidok már nem tudnak felhalmozódni a szervezetben, szemben a régi "darabosabbakkal", de még azoknak is csak az volt a legsúlyosabb mellékhatásuk hogy kékesszürke színűre festették a bőrt mert ott rakódtak le és a napfény aztán "kiexponálta" az ezüstöt mint egy negatív filmen. És szerintem még mindig jobb egy élő kék macsek mint egy természetes színű aki elhunyt...
Mivel az ezüst-kolloid lényegében víz, ezért nem tapad meg, nem marad ott sokáig ahova kented mint pl egy krém. Szerintem felerősítheted a hatást azzal ha naponta többször kened be az ínyét, lehetőleg evés után, hogy minél tovább a szájába maradjon. Ha a cica kibírja idegileg, a szájába is fújhatsz mert úgy több helyre eljut mint a kenéssel, a Dr Juice-hoz ajándékba kaptam ilyen kis pumpás üveget ehhez. De pl a szőrére is fújhatod és akkor a cica mosakodás közben folyamatosan nyalja magáról az ezüstöt, ami talán nem is árt a sok kosz mellé amit olyankor lenyal magáról. Azt olvastam hogy ha valaki folyamatosan szedi az ezüst-kolloidot akkor azzal lényegében egy "második immun-védvonalat" tart fent ami elég jól jöhet ha a természetes védvonal tönkrement. Az én cicám pl nem kaphat védőoltást mert a doki szerint annyira gyenge az immunrendszere hogy belehalna, az e.k.-nak állítólag van még egy enyhe védőoltás-szerű hatása is. Kijáró cicusnál ez sem hátrány...
Ha a Betadin-nal együtt tapasztalsz jó eredményt akkor használd tovább őket így együtt, persze kérdezd meg az állatorvost hogy a Betadin-t lehet-e hosszú távon folymatosan alkalmazni. Ha kíváncsi vagy hogy melyiknek külön mi a hatása akkor hagyd el a másikat egy időre, és figyeld hogy milyen jellegű változás kezdődik a cica állapotában. Ha nem romlik akkor akár végleg el is hagyhatod azt a szert. Az én dokim azt mondta hogy szinte minden cicának gyulladt valamennyire az inye (az enyémnek is), és hogy ezzel nem lehet mit tenni, persze azt is mondta a cicámra hogy nagyon öreg és reménytelen eset, mégis sikerült őt nagyon mélyről visszahozni úgy hogy most egy életvidám, erős cica. Persze volt egy pár krízishelyzet és ilyenkor csak az antibiotikum segített, de most már jó ideje (lekopogom) nagyon jó állapotban stabilizálódott. Ha a te cicád 3 hónapja stabil akkor az szerintem egy jó jel, de nem szabad abbahagyni a kezeléseket, mert tulajdonképpen ezekkel tartasz fent egy mesterséges immunrendszert a cicának. És sajnos ez egy nagyon kiszámíthatatlan betegség, bármikor bármi megtörténhet...
Szerintem kb ennyit tudok most segíteni, de további kérdésekre is szívesen válaszolok ha tudok. Hangsúlyoznám hogy én nem vagyok állatorvos csak egy lelkes amatőr, sokféle szert kipróbáltam és ami bevált azt megtartottam. És minden beteg cica egy külön eset, ami az enyémnek használ az sajnos nem biztos hogy másnak is segít. Szóval fogadd kritikával amit leírtam és csak olyan kezelést alkalmazz a cicáidon amit az állatorvossal is megbeszéltél!

Előzmény: shindo_a (535)
shindo_a Creative Commons License 2014.01.19 0 0 535

Szia!

 

Segítségedet szeretném kérni az ezüstkolloiddal kapcsolatosan. Én a Crystal Silver grapefruit mag kivonatosat vettem., ez 20-25 ppm .Mivel tíz cicám van ezért többnyire saját részre vásárolt termékeket veszek, és adom nekik az orvos által javasolt mennyiségben. A kicsi betegemnek ebből most napi 2X 1 milit adok. A méregtelenítő kúra most telt le és kezdjük a galajos oldatot. De most egy hete , megint bedurrant egy kicsit a nyaki nyirokcsomó kezeltem Synolux-al pár napon át. Szépen rendbe is jött, de az ínye valahogy nem akar most helyre jönni. A kolloidot négy napja kezdtük el .Mennyi idő alatt kezdi kifejteni a hatását ? A száját naponta kezelem háromszor ,Betadinos fültisztító pálcikával.Mára már kicsit mintha csökkent volna a gyulladás - (jó lenne tudni a kolloidnak vagy esetleg a Betadinnak köszönhetö-e ? Nálunk a betegséget három hónapja diagnosztizálták, jelenleg él és virul -( Remélem nem kiabálom el ! )-étvágya az ínygyulladás ellenére kitünő. Ha esetleg lenne valamilyen javaslatod , észrevételed nagyon megköszönném.

Előzmény: cincaminca (533)
cincaminca Creative Commons License 2014.01.19 0 0 534

Nagyon szomorú ezt látni hogy egyre több a beteg cica és mélyen együttérzek mindenkivel aki elvesztette a szeretett kis kedvencét!

És a lelki terhek mellett az anyagi teher sem semmi amit ez a betegség a gazda vállára helyez, főleg több cica esetén. Az új olvasók kedvéért teszem be megint ezt a linket, ahonnan elég kedvező áron lehet Vetri-DMG-t rendelni, nekem már többször rendben megjött tőlük:

 

http://animals.newfoodcorp.com/EN/prod/7662/VetriScience/Cat/Vetri-DMG-(for-cats,-dogs-and-birds).html

 

cincaminca Creative Commons License 2014.01.18 0 0 533

Szia,

ne haragudj, rég néztem be utoljára, csak most olvastam a kérdésedet.

Őszinte részvétem szegény Maszat cicád halála miatt! A rengeteg szeretet és törődés amivel körülvetted biztosan enyhítette a szenvedéseit. Te mindent megtettél ami lehetséges volt és ezt biztosan ő is érezte!

Tudom, kérdésed így sajnos már nem aktuális, mégis válaszolnék rá, hátha valakinek segíthetek vele. Én cseppentővel (kiürült Vetri-s) adom a szájába, ugyanúgy lenyeletem vele mint a Vetri-t naponta 2x1,5 ml-t. Tudom, ezt Magyarországon nem javasolják, de Németországban és Ausztriában már lenyelhető az ezüst-kolloid. Bővebb infó erről itt olvasható:

http://www.drjuice.info/?oldal=1&cikk=539

Mielőtt adni kezdtem neki, rendszeresen antibiotikum szedésére szorult mert anélkül folyamatosan romlott az állapota. Az ezüst-kolloiddal sikerült kiváltani ezt a szájon át adott antibiotikumot (a fülébe azért néha kell egy másik). "Mellékhatásként" jelentősen megtisztultak a cica fogai, a sárga lepedék az elől lévő fogairól teljesen eltűnt (hófehérek lettek) és a hátsók is sokat tisztultak. Lement a nyaki nyirokcsomó-duzzanata! Ja, és most közel sem olyan rossz szagú a lehellete mint ezüst-kolloid nélkül volt. Igazából az egész cicának sokkal jobb illata van mint régebben volt, és most jópár évvel fiatalabbnak néz ki mint amikor találtuk.

Annyira látszik a cicán a pozitív hatás hogy én is elkezdtem szedni és eddig nagyon bevált. De ha valaki idegenkedik a lenyeletéstől, lehet külsőleg is használni, sebre kenni, orrba-szájba befújni porlasztóval, szemet törölni, fület mosni vele, úgy is nagyon hatásos.

Még csak annyit hogy szerintem legyetek óvatosak a száraz kajával. Az én macskám (kb 10 éves leukózisos, 2 éve a sír széléről lett visszahozva) állapotát 1-2 hét alatt láthatóan elkezdi lerontani ha akár csak kiegészítés képpen kapja (a legjobb minőségű) száraztápot. Lehet hogy ez csak egy egyedi allergia nála, de hát immunbeteg állatoknál, ki tudja. Szerintem a természetes kaja, a nyers (szárnyas)hús az igazi, csak adjatok mellé (megfelelő mennyiségben) jódot és kalciumot!

Előzmény: Anikó222 (455)
shindo_a Creative Commons License 2014.01.15 0 0 532

Nekem is nagyon jó érzés  , hogy egy kicsit te is megkönnyebbültél ,((( és akaratodon kívűl ezzel nekem is segítettél ! -Köszönöm !!!

Eddig nem igazán tudtam ezeket a dolgokat én sem megosztani senkivel, aki igazán megérthetne. De te aki hasonló fájdalmakat értél  és élsz ,((( én akartalak vígasztalni és a végén én leltem vigasztalásra.  Évek óta cipelem a súlyos és  a jelenlegi terhet. Most úgy érzem eljött az  idő , hogy elengedjem őket., neked köszönhetően. A mi történeteink talán segít majd másoknak is, és valóban nagyon sajnálatos , hogy  így kellet találkoznunk !!! Én is kívánok nektek hosszú és boldog életet.

Előzmény: Babika28 (531)
Babika28 Creative Commons License 2014.01.14 0 0 531

Nagyon köszönöm! Ezt az idézetet nekem is sikerült megkönnyeznem, el is mentettem magamnak. Sokáig én is csak olvasgattam a fórumot, soha nem nem akartam fellépni, mert már azon kattogott az agyam, hogy mi lesz, ha a cicu nem lesz és akkor itt folyamatosan visszanézem a kommentjeimet stb., milyen rossz lesz. Pedig valamilyen szinten nyugtatja a lelket, hogy mások hogy dolgozzák fel ugyanazt a helyzetet, amiben most én is vagyok. Kiírhatom egy kicsit magamból az érzéseimet. Nagyon nehéz és nem is arról van szó, hogy mással nem tudnám megbeszélni, de jó egy kicsit olyanokkal, akik végigcsinálták/csináljak ugyanezt. A védekezés nekem most abból áll, hogy nem tudom visszanézni róla a képeket. Nagyon sok képem van róluk a tesójával és egyszerűen nem tudom rávenni magam, hogy megnézegessem. Bennem is a másik cicám, Szürike tartja a lelket, bár piszkosul fáj, hogy nem ül mellette a nagy tesó, nem együtt rohannak enni és lökik fel egymást. Próbálok arra gondolni, hogy milyen jó, hogy voltunk egymásnak, mennyi boldog, vicces pillanatot éltünk meg együtt. Örülök, hogy a sors nekem rendelte őt.

A cicáid elvesztése nem a te hibád. Szégyellni pedig semmi okod, hiszen nem te voltál, aki abba a helyzetbe sodortad őket. Ki tudja, hogy ha te nem vagy meddig éltek volna. Ezzel magamat is próbálom vígasztalni, hiszen mi is a buszmegállóból fogadtuk be őket. Nekem is volt már 5 cicám, akik közül 3 elment hazulról, egyet el kellett altatni, egy pedig, amikor mindenki dolgozott, suliban volt, hazajött  és a hátsó teraszunkon aludt el a ládikájában. Dzsonóka és Szürike a 6. és 7. Náluk duplán rossz, hogy ketten voltak, ráadásul testvérek és együtt szoktuk meg őket. Nekem ez nagyon fájó pont. :(

Köszönöm szépen, hogy ebben az pár napban elolvastad a történetemet és én is megismerhettem a Tiéteket. Köszönöm, hogy meghallgattál, tanácsokat adtál és természetesen a vígasztaló szavakat is. Nagyon jól esik. Hasonló jókat kívánok én is Nektek és sajnálom, hogy ilyen körülmények között találkoztunk. Neked is és a cicáidnak is egészséges, szép életet kívánok együtt még nagyon-nagyon sokáig. :)

Előzmény: shindo_a (530)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!