Keresés

Részletes keresés

kiki73 Creative Commons License 2006.10.19 0 0 197

Pedig nem fogod megúszni!  :-)))

 

Ugyanis szivattyút kell cserélni a gépben!

 

Pé'

Előzmény: RockRover (195)
kiki73 Creative Commons License 2006.10.19 0 0 196
Helló Ferkó!

Kérdésedre a válasz csak annyi:

LÚGHŰTÉST VÉGEZ A GÉP A 60° ÉS A 90-95°C-OS PROGRAMOKNÁL.

Ez azt jelenti, hogy visszíhűti a vizet, s vele együtt a ruhát, hogy az első öblítéskor ne kapjanak a ruhák a hidegvíztől ún. SOKKHATÁS-t.
Ez a sokkhatás nagyban befolyásolja a ruhanemű további gyűrődését, s a 4-ik, vagy 5-ik öblítés végére (típus- és gépfüggő az öblítések száma) a ruhák már lényegesen lehűltek, de a centrifugáláskor sokkal erősebben gyűrődnének - mert hirtelen hűlnének le -, ha nem lenne ez a lúghűtés.

Fontos dolog ez.
A leeresztő csőből kifolyó mosóvíz hőmérséklete a 60 és 95°C-os mosásoknál már korántsem a kellő hőmérsékletű - ezért ez becsapós lehet.


----------



A penészesedéshez csak annyit, hogy MINDENKI MEGTALÁLTA A "MEGFEJTÉST", HA FELFEDEZI A MARADÉKVIZET AZ ÚJABB TÍPUSÚ FELÜLTÖLTŐS MOSÓGÉPÉNEK A GUMIJÁBAN OTT, KÖRBEN MIUTÁN A GÉP BEFEJEZTE AZ UTOLSÓ CENTRIFUGÁLÁST IS.
Sajnos, ha az a gumi már büdös, akkor örökre büdös is marad, ez egy rossz tulajdonsága a guminak, hogy "beveszi" a szagot, s vele együtt a PENÉSZT, és a GOMBÁT is. A gombától lesz olyan fekete foltos. Ez igazi bűzt áraszt, s mivel a mosás közben a gumira csapódik a víz az leviszi a ruhaneműk közé is ezt a poshadt szagot. Majd hiába mos a mosószer, a ruha már előre be lesz szagosítva, és az öblítőszer sem fedi el ezeket a szagokat.
Jut eszembe!
Lényeges az öblítő hígítottsága, mert ez is előidézheti a penészedést. Ha hígítatlanul van adagolva, akkor nagyobb a koncentrációja az utolsó öblítővízben, és ezt még a centrifugálás megkezdésekor ún.: "fel is veri, mint a turmix". Majd ez az öblítőszeres "hab" mindent bejár a gépben, és megreked ott, ahol tud. Jelen esetben a legjobban a gumi mélyedésében.

Ennek a guminak szakmai körökben ÜSTSZÁJGUMI a neve. Csak ennek a cseréjével szüntethető meg a penészedés melegágya a gépekben, és még sajna, akkor sem lesz 100%-os a biztonság, mivel addigra már mást is bejárhatott a penészgomba az üstön belül.
De hangsúlyozom: azért lényegesen javítható a helyzet ezzel a cserével.


Minden kérdést, javaslatot, és egyéb praktikákat továbbra is szívesen fogadok.

Pityu
(egy mosógépszaki Szegedről)
Előzmény: ferko csavo (193)
RockRover Creative Commons License 2006.09.28 0 0 195

Sziasztok!

 

Felültöltős Whirpool csodánk van, a legalapabb. Tegnap az történt vele, hogy nem szívta le a vizet, amikor végzett a ruhák áltak a vízben, és mellette éget szagot éreztem.

Kiszedtük a ruhákat, és kimertem a vizet. Közben rájöttem hogy van leengedője is, de az nagyon szar helyen van, eláztattam vele a fürdőt.

Belefújtam, hogy van e tömődés, de simán hallottam a bugyborékolást, szóval azzal nem lehetett gond.

Tettem egy újabb próbát üresen, hátha, de ugyanúgy benne maradt a víz. A programok között van vízleeresztő is, kipróbáltam, de nem csinált semmit.

Szétszedtem az oldalát, hogy megnézzem hova is mennek a csövek:)

Igazából semmi különöset nem találtam, de úgy már ésszerűbben meg lehetett csinálni a víz leeresztését, mert a csövet kellett csak egy vödörbe belevezetni. Hasonlóan működött mint egy borfejtés.

Szóval, a kérdés az, hogy járt e így valaki? Hogy lehet orvosolni a problémát? Szeretném megúszni, hogy szerelőt kelljen kihívni.

 

Üdv: RR

 

 

heted7 Creative Commons License 2006.09.25 0 0 194
Sziasztok!

Most én is segítséget kérek, hátha. Ugyan nem penész, de mosógép. Szóval a szokásos felültöltős Whirlpoolom nem hajlandó rendesen leengedni a vizet a falba direkt neki épített lefolyószelepbe. Hol leengedi, hol nem, de tök vizes marad a ruha, néha áll a víz a gépben a program végén. Ha a kádba rakom a kifolyócsövet, akkor minden ok (csak csúnya...). Ez a lefolyó-izé úgy 55 centi magasan van, de igazából a kád is pont ennyi, szóval nem hiszem, hogy ez a gond. Én a lefolyóra gyanakszom, aminek a legkisebb belső átmérője úgy 12-13 milliméter. Talán ez a kevés. Viszont mindenki, akivel beszéltem, azt mondja, ezt erre gyártották, jónak kell lenni. Van valakinek valami ötlete, mi lehet a gond? Köszi! H7
ferko csavo Creative Commons License 2006.09.25 0 0 193


sziasztok!

En is vegigolvastam az osszes hozzaszolast es kiprobaltam mindazt,amit a hozzaertok javasoltak es tenyleg bevalt.amire viszont figyelmes lettem az Anyukam gepjenel, hogy nem igazan meleg, amikor 95 fokra van allitva.

kiki73, Neked szolna kerdesem. whirpool mosogep,AWM 249. eloltoltos. melegnek meleg a viz, de 95 fokra allitva az biztosan nem annyira melegiti fel. ez messze van a forro viztol. kernelek mond el hol talalom a melegitoszalat, egyaltalan konnyen hozzaferheto e? arra gondoltam nagyon vizkoves es ezert nem melegit?vagy talan mas problema is fennt allhat?

kerlek segits, varom valaszod.
koszonom.
Ferko kecskemetrol








bubuli Creative Commons License 2006.09.22 0 0 192

Szia!

 

 

Azt hiszem egy cipőben járunk. Ecetes mosástól szép fényes lett a dob, de a penész maradt.

Flóraszept por alakban sztem sok helyen kapható, én a Corában vettem a héten és Domestosnak hívják, a fehér doboz alján van a Flórasept felirat.  Eddig kétszer mostam át vele a gépemet. Hihetetlen mennyiségű trutyi jött ki a gépből, de a büdös szag még mindig nem múlt el. Most jöttem rá, hogy a felső gumi peremben áll a víz mosás után és az büdösödik be. Nálam sajnos nem a falba van vezetve a cső, hanem a mosdóra akasztom. Ebből a csőből is penészes szag jön. Szóval a helyzet javult, de még mindig nem az igazi.

Adagolás: félig tettem a mosószer adagolót Flórasepttel, de mosás közben láttam, hogy hab jön ki a gépből. 

Remélem legalább Te boldogulsz a gépeddel, majd írj.

B. 

Előzmény: d_ew (191)
d_ew Creative Commons License 2006.09.22 0 0 191

 

 Sziasztok!

 

  A mi mosógépünkkel is a legnagyobb baj a penész.Felültöltős Electrolux.
 A ruháknak mosás után inkább büdös szaguk van mint öblitő,
 végigolvastam a fórumon adott tanácsokat, a flóraszeptes megoldást
 javasolták erre. Egy mosásba mennyit tegyünk belőle ? A mosószeradagolóba?
 Ha nem találok a boltban poralakó flóraszeptet mit használhatok helyette?
 Hányszor ajánlatos megismételni vele a mosást legmagasabb hőfokon?

 Ecetes főzőmosást már bevetettük , de sajnos a kellemetlen szag nem 

 múlt el.  

 

 d_ew 

bubuli Creative Commons License 2006.09.21 0 0 190

Sziasztok!

 

A mosógép belső gumi peremében minden mosás után áll a víz. Ez mitől lehet? Eddig nem vettem észre, bár lehet, hogy régebben is ilyen volt. Nagyon büdös szag áradt a gépből, ekkor fedeztem fel ezt a kis "meglepetést". A gumi peremet lehet külön kapni vagy ki lehet cseréltetni?

Köszi szépen!

 

B.

bubuli Creative Commons License 2006.09.18 0 0 189

Szia!

 

Hétvégén vettem egy "környezetkímélő" vízkőoldót, de sajna hiába áztattam egy éjszakán át az adagoló rekeszt, nem történt semmi.

Kösz tippet!!

B.

Előzmény: Publius Cornelius Scipio (188)
Publius Cornelius Scipio Creative Commons License 2006.09.18 0 0 188
Próbáld keresni festékboltokban is, én ott találtam!
Sok sikert, üdv!
Előzmény: bubuli (187)
bubuli Creative Commons License 2006.09.15 0 0 187

Sziasztok!

 

Tegnap találtam rá erre a jó topic-ra, nagyon örülök, hogy vagytok/vagyunk egy páran.

Minden korábbi hsz-t elolvastam, az én masinámon is detto ezek a tünetek jelentkeznek. ( Felültöltős Indesit ). Már ki is próbáltam az ecetes trükköt, nagyon szép lett a dob, köszönet mindenkinek!!!

Az Expressz vízkőoldót pedig vadászom, de eddig nem találtam sehol.

Köszi

 

B.

Publius Cornelius Scipio Creative Commons License 2006.09.11 0 0 186
Mivel elutaztunk a hétvégén, beáztattam a mosószeradagolót pénteken. Ázott vasárnap estig a lavor expresszes vízben, míg vissza nem értünk. Aztán 5 perc lötykölés után a trutyi kb. 95%-a távozott. Csak a legeldugottab csigajáratokban maradt valami... Egy gondal kevesebb.
Köszi, Heted7!
Előzmény: heted7 (185)
heted7 Creative Commons License 2006.09.08 0 0 185
Több tippem sajna nincs...
Előzmény: Publius Cornelius Scipio (184)
Publius Cornelius Scipio Creative Commons License 2006.09.08 0 0 184
Abban igazad van, hogy a jég nagyon jó hőszigetelő. De a leolvasztást (plussz nagytakarítás) egyszer már eljátszottam, 1-2 hete... Ahogy bekapcsoltam, rögtön megindult a jégképződés. Csináltam olyat, hogy fél órára kikapcsoltam, akkor leolvadt. Majd újra bekapcsoltam, akkor lecsapódik rögtön egy vékony jéghártya. De az biztos nem szigetelhet annyira. Persze most 1 hét után már 1.5-2 cm vastag.
Előzmény: heted7 (183)
heted7 Creative Commons License 2006.09.08 0 0 183
Lehet, hogy hülyeséget írok, de talán a jég hőszigetel, és ezért hiába hűt szegény gép, nem hűl le a belseje csak 13 fokra. Így aztán persze a termosztát sem kapcsol ki, hiszen 13 fok túl sok egy hűtőben. Esetleg olvaszd le...

Előzmény: Publius Cornelius Scipio (182)
Publius Cornelius Scipio Creative Commons License 2006.09.08 0 0 182
Szia!

Sikerült beszerezni az expressz-t. Kiderült, a cégnél ezt használja a takarítónéni. Egy flakonnal megajándékozott, így tegnap este óta ázik a mosószeradagoló. Kiváncsi leszek rá este! Egyébként a mosógépben felül a gumiszigetelésen is látszik valami sötétebb színű lerakódás(?), oda is jó lenne ez a szer? Indítsak el egy 90°C-os programot, belezúdítva a maradék Exp-t?

A másik project, a hűtő: jelentem alásan, a hőmérséklet low fokozatban +12.9°C, átállítottam med-re, és így lett reggelre +12.9°C. Gondolom akkor ezért jár állandóan, és ezért nem olvad le a hátlap. De hogy lehet JÉG benne, ha majd' +13°C-os???
Előzmény: heted7 (181)
heted7 Creative Commons License 2006.09.06 0 0 181
Gondolom egy hőmérő segít: ha állandóan jár, akkor nagyon hideg kell legyen odabenn....
Előzmény: Publius Cornelius Scipio (180)
Publius Cornelius Scipio Creative Commons License 2006.09.06 0 0 180
ez most OFF lesz...
Más téma: a korábban emlegetett 2 kompresszoros kombi whirlpool hűtő-fagyasztó gépről lenne szó. Automata leolvasztós a hűtő-része, de az utóbbi időben jég kezdett képződni a hátlapon - azaz nincs leolvasztós ciklus... És mintha állandóan járna. A termosztáttal lenne probléma? Hogy lehetne erről meggyőződni? Házilag lehet kezdeni valamit, vagy szervíz?
Köszi, és üdv!
Előzmény: heted7 (178)
Publius Cornelius Scipio Creative Commons License 2006.09.04 0 0 179
Szia!
Hát a próba sajna elmaradt, mivel nem találtam a Budalakk-ot a Bartók téren (ha jól emléxem, ugyan ottan lehetne kapni a "csodaszert"). Úgy rémlett, hogy a Mikszát/Tábor u. kereszteződésben van a bolt, de nem volt. A helyén valami kínais üzlet működik-úgy látszik, rég jártam már arra. A Bolyai/Attila u. sarkán van egy vegyiárubolt, de ott meg nem lehet kapni. Lenne valami tuti tipped, hogy hová tűntek, vagy akkor honnan tudok express-t szerezni? (Ja, szintén szegedi vagyok, ha még nem derült volna ki!)
Előzmény: heted7 (178)
heted7 Creative Commons License 2006.08.30 0 0 178
Hajrá!!! :)))
Előzmény: Publius Cornelius Scipio (177)
Publius Cornelius Scipio Creative Commons License 2006.08.30 0 0 177
Természetesen, de legkorábban csak jövő héten. Hétvégén lesz csak időm beszerezni a "csodaszert", és indítani a(z újabb - és remélhetőleg átütő sikerű) "hadműveletet".
Előzmény: heted7 (176)
heted7 Creative Commons License 2006.08.29 0 0 176
Izgatottan várom a beszámolót!! :)
Előzmény: Publius Cornelius Scipio (175)
Publius Cornelius Scipio Creative Commons License 2006.08.29 0 0 175
Üdv mindenkinek! Véletlenül bukkantam eme topikra, de már a címe egyből megragadott, mivel hasonló problémával küszködünk évek óta a párommal. A renitens egy 5 éves felültöltős wirlop. Eleinte azt hittük, hogy mi vagyunk bénák, de aztán láttam, hogy szüleim 3 éves szintén felültöltős wirlopja is ugyanezt produkálja. Próbáltuk pucolni, de nem igen sikerült - eddig. Majd kipróbáljuk az itt olvasott trükköket, hátha javaít valamit a helyzeten. Egyébként itt olvastam, hogy hogyan lehet megnézni a fűtőszálakat. Az ellenőrzés eredménye: abszolút tiszta, lerakódásmentes üst és fűtőszálak. Pedig kb. 2 éve abbahagytuk a calgon használatát. Talán azért, hogy ilyen penészes mosógép ne éljen tovább??? - de úgy látszik, ez nem jött be! :)

Másrészt a helyzet addig fajult, hogy akartam venni egy új mosószeradagolót (csak a belső részét). El is mentem a wirlop alkatrészboltba, ahol a hölgy szemrebbenés nélkül mondta, hogy 30.000 HUF lesz. Felszaladt a szemöldököm egyből, talán 3.000-et adnék érte... Rá is kérdeztem, hogy hogyan van ez, az egész mosógép volt 100.000, nehogymá' ez az egész harmada... Erre fel lettem világosítva, hogy ha az egész mosógépet alkatrészenként akarnám megvenni, akkor valamivel több, mint fél millából jönnék ki. Érdekes. Szóval soha többé nem veszek wirlopot.

(Főleg úgy, hogy a kombi hűtő-fagyasztógépünk is az - és történt, hogy egy áramszünet kivert egy 50 Ft-os alkatrészt a vezérlőelektronikán. Szakszerelő kijött házhoz, és 40.000-be került volna a vadiúj, gyári cserealkatrész. Azonban - mivel ezt enyhén szólva drágálltuk, volt nála 20.000-ért használt, felújított vezérlőpanel. De akkor elvitte a miénket - hogy otthon megbütykölje, és hasonló szorult helyzetben levőnek eladja. - Ez a márkaszervíz!)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.28 0 0 174
Whirlpool AWG 681. Jobb oldalán hátul van három csavar. Ki kell csavarni, kissé felfelé emelintve hátrafelé billenteni. Így el lehet tolni a zsanérjából a fém rudat jobbra és leemelhető a szutyoktartó. Jól kiforróvizezve öblíthetővé válik. Hatalmas vödör szükségeltetik. Heuréka.
shane1 Creative Commons License 2006.08.11 0 0 173

Víz minden új mosógépben van, mivel kipróbálják a gyártás során :-) Azért vagyok ilyen okos, mert az én mosógépem használatija jelezte is, és hogy éppen azért kell átmosni a gépet első használat előtt lehetőleg 90 fokos vízzel.

A lógó ajtó miatt azonnal vissza kell(ett volna) vitetni a 3 napos cseregarancia miatt.

Ha az letelt, akkor sajnos hívd a garanciális szakszervízt, és az fogják berhelgetni.

Előzmény: liviusz (170)
légüres tér Creative Commons License 2006.07.29 0 0 172
Visszavinném mint a szél...
Előzmény: liviusz (170)
heted7 Creative Commons License 2006.07.24 0 0 171
Köszi! Végül egy Tefal mellett döntöttem (Program8 400), remélem jól :)
Előzmény: kiki73 (166)
liviusz Creative Commons License 2006.07.24 0 0 170
Sziasztok! Nem pont idetartozik, de rég jártam már az Indexen, nem tudom, melyik topik lenne a legjobb. Vettem csütörtökön egy új elöltöltős mosógépet az Auchanban, ma délelőtt szállították le. Amikor megkaptam, a munkások még a lépcsőházban gyorsan kibontották, megmutatták, hogy minden megvan hozzá és nincsenek rajta külsérelmi nyomok, majd berakták a lakásba és elhúztak. Ezután vettem csak észre, hogy az ajtaja furcsán recseg és jóval lazább, mint amilyet az üzletben láttam. Az igaz, hogy még így is csukódik, de ha az ember nem céloz vele, akkor éppencsak eltalálja a zárat. Aztán az is gyanús lett, hogy -- bár megpróbálták eltüntetni a nyomokat -- ezt a gépet már használták. A szűrőjét kibontva egy kevés tiszta, de már poshadt víz is kifolyt belőle. Ezek után be sem állítottam a helyére és nem is próbáltam még ki. A kérdésem, hogy ti mit tennétek a helyemben? L
Pinot Noir Creative Commons License 2006.07.22 0 0 169
sajnos kevés... nem használt :-(
Előzmény: Rianon (168)
Rianon Creative Commons License 2006.07.20 0 0 168
Igazából csak sejtem mi lehet a gond. Nekünk is volt hasonló, hogy egyszerűen nem folyt le az öblítő és a mosópor is maradt ahova öntöttük. Mi azt csináltuk, hogy azt a dobozt amibe öntöd kivettük (ki lehet csak akarni kell :) ) és akkor teljesen kitisztítottuk és jó lett. Bocsi ha nem jól értettem a problémát.
Előzmény: Pinot Noir (167)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!