Keresés

Részletes keresés

Böjtös Gábor Creative Commons License 2005.07.03 0 0 157

Ha Neked tetszett, az rendben van, de felsleges ennyire védeni, mert tele van tényszerű hibákkal, és nem is kicsikkel.

Vannak jó dolgok benne, de azért mert Spieberg, nem kell rögtön imádni.;) Persze szíved joga, DVD-n én is biztos megveszem majd, de szerintem nem olyan nagy durranás.

Előzmény: Törölt nick (154)
Böjtös Gábor Creative Commons License 2005.07.03 0 0 156

A Föld lerombolása és az emberiség kiirtása egy mese? Ahamm...

 

Imádom A végtelen tröténetet, vagy a Fantaztikus labirintust, ahogy A világ urait, a Krull-t, és a Flash Goront, vagy a Star Wars-t és A Gyűrűk Urát is. Azok mesék. Erre meg max rá lehetne fogni, de eléggé rezeg a léc.

Előzmény: Törölt nick (154)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.03 0 0 155
ezek mind azert vannak, mert egy regi mese, regi tipusu tortenet. Es azokban az idokben, mikor a kisse gyermetek alaptortenet irodott, meg nem volt szukseg feltetlenul komoly megfejtesekre. Azert van a vernoveny, mert jol nez ki, es legalabb ki tud szaradni a vegere a szobron. A gyerek meg egyszeruen megmenekult, es elment Bostonba. Azert, mert ugy jo a film vege, hogy mindenki megmenekul.
Előzmény: paraszthajszál (151)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.03 0 0 154

EN azt gondolom, hogy ezek a velemenyek mind azert alakulnak ki, mert az emberek keptelenek elfogadni, hogy ez egy 50 evvel ezelotti film uj valtozata, es a fordulatok, a cselekmeny egy mas generacio szamara volt megirva, mas szempontrendszerrel. EN megneztem a korabbi verzio elozeteset, es rengeteg a hasonlo jelenet. Meg a pincet furkeszo kigyotestu robotszem is onnan valo, sot az egy az egyben ugy nez ki, mint az 1953 as valtozatban. Nem kell megrokonyodni a meseszeru dolgokon, az eppsegben maradt kocsin, mert ez egy mese, es raadasul egy regi mese, meg akkor is, ha sokaknak a realizmusnak kezdodik a film. AZ olyanok valoszinuleg nem neztek az esti meset gyermekkorukban. Abban is voltak olyan jelenetek, amik nem valosagosak es nem hitelesek, megis sok gyereknek tetszett. A Maci tud fogat mosni, a kocsi meg egyben marad, mikor lezuhan a repulo. Ilyenek a mesek, de mi szeretjuk oket. A meset kell benne eszrevenni. Nem ugy mukodik a mese, hogy van egy nagyon meseszeru alaptortenet, es azt hihetetlen realizmussal dolgozzuk fel, hanem ugy, hogy a mese az mese, ahol az alaptortenet is mese, es a cselekmeny es a tortenesek is meseszeruek. Ez nem tobb, mint egy gyerekeknek valo mese urhajokrol, marslakokrol, akik kozhelyszeruen el akarjak pusztiteni az emberiseget, de nem sikerul. EZ mar alapvetoen egy gyerekes es meseszeru tortenet, nem ertem miert kell a reszletekben realizmust keresni?

Spielberg tud realista filmet rendezni, mint pld a Schindler. Most nem kellett neki azt rendeznie, akkor miert rendezzen azt? Spielberg neha komoly, neha meg egy nagy gyerek, aki a gyermeki fantaziajat eli meg a vasznon, nagyon profin.

 

"Nincs igazi mondanivalója, amit Spielberg úrtól nem vártam volna. "

Miert kell mondanivalo? Az Indiana Jonesnak mi a mondanivaloja? Vagy az talan realis?A Gral vagy a Frigylada, vagy a kis vonatozas a banyaban? Azon miert nem akad ki senki, hogy Indiana Jones tulel szinte minden helyzetet, ami fizikailag keptelenseg? Azert nem akadnak ki rajta az emberek, mert azt meg mindenki kepes volt gyerekfejjel nezni, mint egy profi mesefilmet, profi kalandfilmet. Manapsag mar mindenki meg akarja fejteni a filmeket, es mindenki nagyon bele akar latni az alkotofolyamat moge, de felesleges. A mondanivalo nem szuksegszeru velejaroja egy jo filmnek, rendezze barki. Spielberg, vagy Ed Wood. Nekem neha kifejezetten terhes, ha utolag el kell gondolkodnom a filmen, es az eszmei mondanivalot cipelnem kell a vallamon. Nem mindig jo.

 

Előzmény: Böjtös Gábor (152)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.03 0 0 153
En ugy godolom, hogy SPielberg egy gyerekkori mesejet csinalta meg a vasznon. Valoban okot ad nemi ellentmondasra a 30 as evekhez passzolo tortenet es modern latvanyvilag, de ha az ember raerez, akkor nem rossz, sot kifejezetten jo. Szerintem jot csinalt Spielberg, bar az teny, hogy kell valamifele belerzokepesseg, hogy a sok kommersz invazios film mellett az ember ezt ertekelni tudja. Akinek nincs ilyen kepessege, az sajnos lemarad errol a filmrol.
Előzmény: Alex2002 (150)
Böjtös Gábor Creative Commons License 2005.07.03 0 0 152

Háááát, nem is tudom.

Tegnap éjjel néztem meg a filmet a MOM-ban, de nem volt valami nagy hatással rám.

Figyelmeztetek mindenkit, nem kevés SPOILER lesz a mondandómban...

 

 

1. Alapjában a hangulat nem volt rossz. Van benne világvége, eléggé nyomasztó, amolyan húúú, most már lassan libabőrös leszek, mert láthatóan vége a világunknak.

Ehhez persze az emberi viselkedés méltó ábrázolsa is nagy szerepet játszott, miszerint a vándorlók egymást ölik a közelben egyetlen működő autóért, vagy miszerint a kicsi fiú még a sok-sok halál látta után is úgy szapulja apucit, mintha egy átlagos hétköznap délután lenne ("Mit tettél idáig???" ... vazzeg, idáig megmentette a rühes életedet, mikor már százak és ezrek hullottak el körülötted...). Persze ehhez még hozzátenném, reális esetben a gyerekek legjobb esetben sokkos állapotban figyelnék apjuk minden szavát és kérését.

Nem baj, kellett a családi konfliktus. Mer' az jó.

 

2. Spielberg és Cruise...

Cruise anyira nem volt rossz, bár ennél sokkal jobb formát szokott nyújtani. Az általam egyébként eléggé kedvelt színész most nagyjából három arcát váltogatja folyamatosan: szomorúan dühös, ijedten bámulós, bután csodálkozós. Ennél azért többet vártam.

 

De Spielberg...azt hiszem, nyugodtan mondhatom, ez idáig az egyik legrosszabb filmje. Olyan ordas képtelenségek vannak benne, hogy azokon már nem tudom túltenni magam.

Rendben, hogy kézigránáttal berobbantja a "lépegetőt", rendben, hogy csak nekik jutott eszükbe azt az akármit kicserélni az autónál és ezért a hadseregen kívül csak nekik van működő járgányuk. Rendben van még az is, hogy amint kiér a kislány a folyóhoz, rögtön egy holttest úszik el, majd mikor megrökönyödötten bámulja azt, akkor megjelenik egy csomó másik is. Megjegyzem fórumos társam hozzászólására, kevesebben röhögtek volna, ha Spielberg kicsit érteemszerűbben alakítja a dolgokat, és mikor a kislány a vízpartra ér, már rögtön azt látja, ahogy a hullák szép számban lefelé csordogálnak. Megrázóbb, látványosabb, nem utolsó sorban pedig hihetőbb.

 

De amit már nem tudok elhinni, elfogadni, feldolgozni:

a/ Lezuhan egy hatalmas repülőgép, a házak romokban, még a családi fészeknek sincs fala, de az autó tök sértetlen, és még be is indul. Nem törött be a ablaka, nem rongálódott, nem robbant fel. Nem. Én nem szoktam a filmeknél feleslegesen kötözködni és elrontani saját szórakozásom. Ez nem felesleges nyavajgás. Ez száz százalékos fizikai képtelenség. Ahogy a robbanás túlélése a pince egyik részében is az, miközben  másik része a lángok martalékává válik, de ez felett szemet tudtam hunyni.

b/ Hagyján, hogy végig Tom van a középpontban, de az vicc, hogy miközben ezrek halnak meg körülötte, ő és családjának MINDEN tagja mindent túlél. A kisvárosi támadást, a vízben és domboldalon lefojtatott rajtaütést satöbbi. Vagy a fiacskája azt a csatát, amiből csak lángok, lángoló autók és a gépmonstrumok jöttek elő. Azután Boston, ahol a calád többi tagja is vígan áll a ház ajtajában. Röhej...

Legalább a fiú és a mostohaapa, meg a nagyszülők haltak volna meg. Ez így már olan szinten hihetetlen, hogy akkor már a Dragonball is reálisabbés érdekesebb.

 

Ez a film nem szólt igazán semmiről. Nincs igazi mondanivalója, amit Spielberg úrtól nem vártam volna. Jönnek az UFÓ-k, jó kis világpusztítás, oszt' annyi.

 

Hol van ez a Cápához, a Külnvéleményhez, de hogy stílusnál maradjak: a Schindler listájához képest? Sehol. Utóbbi megrázó és könnyfakasztó volt, a Világok harca ezzel szemben olyan, mintha egy átlagos, amerikai világvége-film volna.

Kár érte...

 

 

paraszthajszál Creative Commons License 2005.07.03 0 0 151
Hát igen, van egy-két momentum, ami nem tiszta. És szerintem ezeknek a megfejtése a kivágás áldozata lett, majd megnézhetjük a dvd extrájaként. Pl.: tényleg mi volt az a vérnövény? Hogy a szarba menekült meg a Robi, hogy jutott el Bostonba? Meg vírusok már több milliárd évvel ezelőtt is voltak, amikor ezek az izék befúrták megukat. Miért pont szegény Ukránok? Miért nézett ki egész máshogy a "halodokló" ufó, mint a biciklizős? stb, stb, stb, ami kicsit gyerekessé tette ezt a művet. Viszont a hang, az tényleg fáintos volt!!
Alex2002 Creative Commons License 2005.07.03 0 0 150
Ekkora kib...ott sz.rt életemben nem láttam. Nem tudom, hogy gondolta Spielberg, hogy ezt a rettenetesen gyenge, gyagyás, idióta hülyeséget lenyomja az emberek torkán. Összecsapott fércmű, vázlatnak is rossz. Ehhez nem kellett volna Tomkrúz, itt nem volt szerep, amit el lehetett volna játszani. Nem volt semmi. Nagyon kínos ez a "film", Mr Spílberg. Szégyellje magát...
jamamura szadakó Creative Commons License 2005.07.03 0 0 149
gratula, ezekkel a változásokkal sikerült volna egy igazán különleges inváziós filmből tucatscifit faragnod. :)
Előzmény: kannibál Kovács (144)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.03 0 0 148

Nem tudom, en nem szeretek nagyon elemezgetni egy filmet, hacsak nem az a dolgom, hogy dolgozatot irjak belole. En most neztem meg, es tetszett. Nehany dolog szokatlan volt, pld a Cruise passzivitasa es sodrodasa, mert en is valami vilagmegvaltasra gondoltam, es a vege is meglepett, de ugyanakkor egyetlen szokatlan dolog sem volt a film hatranyara, sot szamora elonyere szolgalt. Alapvetoen, osszessegeben tetszett, megragadott, latvanyos volt. Es igaza volt annak az ismerosomnek, aki a napokban azt mondta, hogy "lehet hogy Tom Cruise megbolondult, de attol meg elkepesztoen jo szinesz". Valoban jol jatszott.

Az egyetlen dolog, ami picit zavart, az a Tim Robbins jelenetsorozat volt. Sem a karaktert, sem azt a fel orat a pinceben nem tudtam beleilleszteni a tortenetbe, es vegulis nem volt nagy jelentossege. Kicsit idohuzasnak tunt. De ezt leszamitva jo volt. Jobb volt, mint a korabbi evek hasonlo felfogasban keszult Spielberg filmjei.

Allesmor Obranna Creative Commons License 2005.07.02 0 0 147
Voltak amerikai zászlók, a bejárati ajtók felett, oldalról mutatva...
sajtoskenyér Creative Commons License 2005.07.02 0 0 146

 Hogy szar-e a vége? A mai filmeken felnőtt generációnak igen, elvileg nekem is, mivel a főhős gyakorlatilag passzív volt, nem Cruise mentette meg a világot, csak egy kis részgyőzelmet aratott, amivel megmentette lányát és néhány embertársát. Ennyi tellett tőle. De ha másképp oldják meg, nevetséges lett volna, Cruise átlagembert alakított, aki fél, fut, amerre lát, nem Rambót.  Mivel nem olvastam a könyvet, azt gondoltam, hogy a műszaki zseni Cruise, aki az elején még a kocsi hibájára is rájött, majd kiagyal valamit és azt megüzeni az elnöknek, a végén pedig a fiával együtt részt vesz az utolsó nagy ütközetben. Ez volt a Függ. napja. Itt más megoldást láthattunk, az isteni gondviselés, a szerencse beavatkozását, deus ex machina. Ilyen is van a filmművészetben, Spielberg nem hülye, csak ezt választotta és ha meg is bukna a filmje, nem emiatt bukna meg.

 Egyébként semmi probléma nem volt Tommal. Sírt, amikor sírni kellett, nevetett, amikor nevetni kellett, félt, amikor félni kellett. Számomra egy színész akkor jó, ha elhiszem, hogy akit alakít, az ő. Több nem kell, ez mégse a Hamlet.

sajtoskenyér Creative Commons License 2005.07.02 0 0 145

 Én ma néztem meg a Kossuthban és remélem te nem tartoztál azok közé a bunkók közé, akik azon röhögtek, hogy a folyón hullák százai úsztak, vagy amikor a tripodok szénné égették az embereket, vagy amikor az emberek vérével szórták be a földeket. Az ilyen állatok röhögnek a cigányirtó játékokon, a CNN-tudósításokon, amikor bombák szaggattják szét a hidakat, és az ilyenek remekül szórakoztak a náci haláltáborokban, amikor feldobott csecsemőkre lőttek célba. Ebben a filmben nem volt semmi giccs, semmi felesleges hősködés, még egy nyavalyás amerikai zászlót sem vettem észre. Cruise nem tudta és nem is akarta megmenteni a világot, úgy cselekedett, ahogy bármelyik normális apa tenné.

Még a humort sem éreztem erőltetettnek, annyira magától értetődő és hétköznapi szituációkból keletkezett (pl. Cruise enni akar adni gyerekeinek, miközben előbb még lézerrel lőttek rájuk). Sehol egy hős katona, mindet szénné égették, sokaknak ez is vicces volt. Van aki azon nevetett, amikor Cruise a meggyilkolt emberek hamuját mosta le az arcáról. A fekete humort ott kell észrevenni, ahol van. Itt még csak nem is próbálkoztak vele, ez olyan, mint ha Schindler listájában csinálták volna. Egy népirtáson nem illik viccelődni. Bár egyeseket ez is szórakoztat.

Előzmény: santinocorleone (121)
kannibál Kovács Creative Commons License 2005.07.02 0 0 144
Aludtam egyet, és most leírnám, hogy én, az egyszerű földigiliszta mit csinálnék másként.
1. Az eredeti regény hez hasonlóan két szálon vezetném a cselekményt. Az állapotos Miranda Otto így főszereplővé léphetett volna elő. Nem is lett volna rossz sztori: a kisbabát váró asszony menekülése, miközben az új pasijáról kiderül, hogy egy gyáva kretén, egy sz@r alak. Mondjuk egy idős, szakállas tudós menti meg végül az asszonyt, aki közben legalább akkora rémségeket lát, mint Cruise.
2. Elég lett volna egy gyerek is. A Robbie nevű fiú engem rohadtul idegesített, ráadásul értelmetlen volt a szerepeltetése, mert úgyis a kis Dakota volt a lényeg. Amúgy a Robbie-t játszó színész annyira hasonlít Jake Gyllenhaalra (Honapután), és annyira hasonló pofákat vág, hogy az ebben a formában való szerepeltetéséért Emmerich nyugodtan beperelhetné Spielberget plagizálás vádjával.
3. Csatajelenet igenis kell! A regényben - miközben az "öcsém" a családjával menekül a kompon - egy ágyúnaszád kilövi az egyik tripodot. A filmben pajzs védi ugyan a gépezeteket, de mi lett volna, ha kiderül, hogy ez a pajzs csak a légkörben véd, a víz alatt nem! Ebben a formában nem lett volna logikátlan a tripod pusztulása Az amcsi filmekben állandóan csak a légierőt magasztalják, megérdemelne már némi sikerélményt a flotta is. Legfeljebb kiderül az idegenek számára, hogy jobb, ha a szárazon maradnak. Így persze a harci repülők kimaradtak volna filmből, és kevésbé lett volna ID4 utánérzésünk.
4. Manhattan elpusztítása nélkül egy ilyen katasztrófafilm olyan, mint pornófilm orgazmus nélkül. Az arabok, az őshüllők, az UFÓ-k és a meterorok után a birodalmi lépegetőkhöz hasonló géplények lángszórói is nyugodtan felégethették volna New Yorkot, fekete ködbe borítva mindent. A regényben is fölperzselik Londont, számtalan leírás utal rá. Igenis, kell a látvány!
5. Hogyan győzhetők le a lények? A megoldás pofonegyszerű: Tom Cruise rájött, hogyha a klozetszippantóhoz hasonló valamibe bejuttatnak egy kézigránátot, szétrobbant mindent. Tegyük fel, hogy a világ más pontjain is spontán partizánakciókkal, kamikazeakciókkal sikerül legyőzni a tripodokat. Ha két szálon fut a cselekmény, akkor akár a narrációt is el lehetett volna kerülni, a nézők megértették volna, hogy a bátor és találékony emberek a maguk "fadárdaszeű" eszközeivel igenis le tudják győzni az idegeneket. (az általam felvázolt öreg tudós is kitalál valamit.)Végül is a tripodok pajzsai és egyéb gyilkológépei nagy csatákra lettek kiképezve, a magányos ellenállók találékonyságára és önfeáldozására nem számíthattak. Azzal, hogy az emberiségbő ewokokat csinálunk, lehetett volna egy kis Jedi visszatér utánérzés a film után, dehát a Star Wars-őrület kellős közepén ez csak fokozta volna a film hatását.

Amúgy megjelent az eredeti Wells regény. Kb, 2500 forintért kapható, az Ulpius Kiadó adta ki!
Master of Kung Fu Creative Commons License 2005.07.02 0 0 143
Én ott utoljára SW3 sajtón voltam, kurva sötét volt a kép.
Előzmény: Tamás (142)
Tamás Creative Commons License 2005.07.02 0 0 142

a MOM digitálsi vetítője ugyanis haldoklik

 

Nekem nem olyan rég a SW 3 alatt nem úgy tűnt, mintha valami komoly gond lenne vele, igaz, nem is értek hozzá... Hogyhogy haldoklik?

Előzmény: jamamura szadakó (141)
jamamura szadakó Creative Commons License 2005.07.02 0 0 141
elvileg jövő héttől a MOM-ban lesz egy eredeti nyelvű, felirat nélküli digitális kópia. ha jót akarsz, akkor messzire elkerülöd, a MOM digitálsi vetítője ugyanis haldoklik, a filmet így legfeljebb hallani fogod, látni nem...
Előzmény: Allesmor Obranna (140)
Allesmor Obranna Creative Commons License 2005.07.01 0 0 140
Sziasztok!
Ma néztem meg, tényleg nem vetítik itthon felirattal?

Más.
A történettel nincs baj, én már vártam egy ilyen "kisember vagyok aztán rámszakad az ég" jellegű ufóinváziós filmet.
Ne várjunk ennél nagyobb történetet, de azt se feledjük el, hogy ennél jobb, vagy kezelhetőbb befejezést nem érdemes kitalálni, mert minden ilyen filmben az idegenek akkora számbeli/technikai fölényben vannak, hogy sohasem vesztenének.
Ez olyan mint más filmekben,mikor a gonosz abba a hibába esik, hogy hosszasan ecsetelgeti őrült tervét, ahelyett, hogy egyszerűen végezne a főhőssel. Aztán mindig elbukik.
Ha megfigyelitek, a földönkívüliek mindig adnak esélyt arra, hogy az emberek összeszedjék magukat, vagy még legyenek annyian, hogy a végére győzelemként fogják fel a megmaradásukat.
Nos ebből a szempontból nem is volt annyira rossz ez a film, hiszen itt ez szerencsésen lemaradt, fogalmunk sincs mi lesz a megmaradottakkal...

Egy bakit vettem észre, ez nem logikai, én azokra nem térek ki, hanem jótékonyan az idegenek tőlünk teljesen idegen cselekvésének tudom be. Így egyszerűbb.
Az elején, mikor megmozdul a föld és Cruise, meg a többi ember hátrálni kezd, TC simán elviháncol a többi statisztával...
Jól elszórakozhattak valami fárasztó poénon amelyiket az egyik elereszthetett, biztos sokadjára vették fel ezt a jelenetet, nyilván trükkök nélkül.
Fóri_911 Creative Commons License 2005.07.01 0 0 139

Sziasztok!

 

Most jötttem haza a moziból, egyből nekiestem keresni egy fórumot mert annyi kérdés merült fel benne a filmmel kapcsolatban, hogy olthatatlan tudásszomjat érzek ezzel kapcsolatban.

 

Ha pedig ezt nézzük, akkor valamilyen szinten már nyert ügyem van, ugyanis ha a moziból kijövet úgy érzed, hogy elgondolkoztat a film, akkor igenis jó volt a film, volt értelme megnézni!

 

Pár kérdés, remélem vannak köztetek olyanok, akik már olvasták a regényt, vagy jobban levágják a filmben mi miért történt:

 

- az a film vége felé nyilvánvalóvá válik, hogy az idegenek az emberi vért valami módon felhasználják. Felmerül bennem a kérdés, ha ennyire fontos az ember "egészben" akkor miért lövik őket halomra a lézerágyúikkal amikor is "isa, por és homu" marad mindenkiből.

 

- mi az a gyökérszerű vérvörös növény ami mindent beterített?

 

- a végén mikor kinyilik a gépszörny ajtaja kifolyik egy csomó trutyi, ami olyan képzetet kelt, mintha a lényeknek kopoltyúja lenne és vérszerű folyadékkal van megtöltve az egész utastér - pedig ugye láthatjuk őket lejönni a pincébe és akkor simán mászkálnak, lélegeznek, sőt az egyik még a biciklivel is játszani kezd.

 

- kicsit drasztikus lépésnek tűnik nekem Cruise azon lépése, hogy ha valaki kicsit befordul és hülyeségeket kezd beszélni egyből ki kell nyírni. Persze miután kinyírta szegény lelkészt egyet aludnak hajnalig majd húzás a menedékházból, hát érdemes volt Tim Robbinsnak meghalnia... másnap úgyis távoztak...

 

- aranyos ez a tripod kifejezés, földmérésnél sík terepen vagy fennsíkok szélénél szokták irányjelzőként használni őket, három lábú vasszerkezet a tetején felfelé álló rúddal, hogy messziről is könnyen meg lehessen irányozni... nem igazán hasonlít egy-egy ilyen gépszörny egy tripodra, de gondolom jól hangzott a szó, hát használjuk fel, nem baj hogy mást jelent... :)

 

- érdekes, hogy manapság egy műhold segítségével infravörös és egyéb nem látható fény tartományban készülő képről meg tudják mondani, hogy a Marson x ezer mélységben milyen közet van, de a földet pásztázó több száz műhold egyike sem szúrja ki, hogy pár km-re a föld alatt nagy területeken fém található (maguk a gépszörnyek)

 

- igazán az invázió igazi okát sem tudjuk meg, hogy mi is tulajdonképpen ez egész mozgatórugója

 

Ezek csak kérdések, ha tud valaki válaszolni nagyon megköszönném, félre értés ne essék nem fikázni akarom a filmet, mert nagyon tetszett. Mindössze válaszokat szeretnék kapni a bennem felmerült kérdésekre.

 

Csal hogy kiemeljek pár pozitívumot:

 

Nagyon tetszettek a menetelő tripodok, ahogy írtják az embereket, mint valami hangyákat - ez a jelenet egyébként engem nagyon emlékeztetett a Terminator 2 elején látható jövőképre, amikor is a Hunter-Killerek gyilkolják az embereket (nagyon látványos), és imádom azt a részt mindkét filmben.

 

Korábban mások említették már, hogy nagyon izgalmas és a hang is nagyon el van találva, mikor először jön a gépszem kutakodni a pincébe...

 

A film egészére jellemző, hogy a hanghatás szintén nagyon jó volt, örült jól el volt találva a tripodok hangja ahogy közelednek... Talán egy-két elvetemült gyerekkori rémálmomban álmodtam hasonló gépekről ahogy pusztítják az emberiséget... / no meg az Alfa Holdbázis polipszerű szörnye után nem aludtam két hétig, de ez egy másik történet :))) / ez szerintem nagyon jól el volt találva a filmben, tényleg átérezhettük, hogy egyszerű kis porszem vagyunk a gépezetben és az esztelen futás kivételével semmit sem tudsz egy ilyen gép ellen csinálni...

 

Üdv mindenkinek,

 

Fóri

 

P.S: Észrevettétek, hogy amikor próbálta a gépszörny beszippantani Cruise-t, a gép oldalán feliratokat lehetett olvasni valami idegen civilizáció által írt nyelven, talán a NASA űrhajók oldalán szokott hasonló felirat lenni... ez tetszett... de lehet, hogy csak filmmániákusoknak készített "Easter Egg" (kakukktojás) - ről van szó.

Törölt nick Creative Commons License 2005.07.01 0 0 138
"Ha már mindenáron sztárt akart Spielberg, a hiperátlagos fizimiskájú Tom Hanks jobb lett volna. [Tom Cruise helyett -- a szerk.]"
jaj csak azt ne! a két sz@rkupac közül akkor már a Tom Cruise kevésbé gyomorforgató :D)

"legfeljebb a hang- és fényeffektusai izgalmasak"
a hangot én is aláhuznám, baromi f@sza a hang télleg :D)
az a búgás, meg amikor bekigyózik a pincébe a csápja, kib@szott idegszaggató az a hangeffekt alatta, az teccik

"a hasonló műfajú mozik akkor igazán jók, ha nem sztárok szerepelnek benne"
ja nem is értem a plakáton miért a Tom neve volt kiemelve és nem a spielberg, a két név közül mindkettöt leköpöm de a spielberg-re inkább bemegyek.

"ID4-nek legalább volt humora"
és nem utolsosorban az ember altestét is megbizsergette egy gyönyörü Will Smith látványa (mekkora szerencse hogy a Dean Devlin buzi) de ez a másfél méteres öregecskedö pöx (aka Tom Cruise)... :-/

a kiscsaj jó volt télleg az aranyos volt :D)
Előzmény: kannibál Kovács (136)
Lebenstod Creative Commons License 2005.07.01 0 0 137
A méltó jelöltnek felhajtok egy 1957-es magyar kiadást, ha cserében belinkel nekem egy spanyol és olasz filmeket letöltö honlapot és programot.
Előzmény: Törölt nick (130)
kannibál Kovács Creative Commons License 2005.07.01 0 0 136
Ez a film úgy rossz, ahogy van.
1. Emlékeztetnék mindenkit arra, hogy az eredeti Wells-regény tulajdonképpen két szálon játszódik (a noname főhős mellett az "öcsém" menekülését is leírja). Több szem többet lát: azaz az író egyszerre több helyszínen bonyolítja a cselekményt - kiválóan adagolva a feszültséget - így több mindent is be tud mutatni a puszításból, messzemenőkig kielégítve a magamfajta perverz sci-fi kedvelők ösztöneit. Azzal, hogy állandóan Cruise-t és a gyerekeket láttuk, kb. az ötvenedik perctől menthetetlenül unalmassá vált a film. Miért nem lehetett egy testvérpárt szerepeltetni itt is, két szálon futtava sztorit? (Bazmeg, Steve, én azért kíváncsi lettem volna, hogy pusztul el egy metropolis. A trailer is azt ígérte, hogy lesz látvány bőségesen, erre sz@rt se láttunk.)
2. A Wells-regényben a lézersugarak mellett fekete, füstködöt is lövellnek a tripodok, Londont gyakorlatilag ezzel pusztítják el. Ott van csatajelenet is (a brit flotta egyik cirkálója kilövi az egyik tripodot). Esik utalás egy hatalmas, repülő csészealjszerű valamiről is, ami a sötétség homályából emelkedik az ég felé. A regényben is két hétköznapi nyárspolgár szemével látjuk az eseményeket, mégis van minden, ami ebben a műfajban kötelező. Ide is belefért volna. (Ezek hiányában, olyan ez a film, mintha beülnénk egy pornómozira, aztán két óra után úgy állnánk fel, hogy láttunk két hegyes csöcsöt, de mást nem.)
3. Elég lassú lehet a technikai fejlődés az idegeneknél, ha egy Föld elleni invázió során az egymillió évvel ezelőtt elásott harcigépeiket használják. Aztán védőoltásokról még nem hallottak? Nem vot annyi eszük, hogy az invázió előtt alaposan feltérképezzék a Föld légkörét? De az amerikai hadsereg is - akárcsak az ID4-ben - meghülyül, ha idegenek támadnak ránk. A robotrepülőgépek, meg ballisztikus rakéták korában sorkatonákkal, meg ótvaras, ember által vezetett harcigépekkel csatáznak?
4. Cruise szereposztásbeli tévedés. Ha már mindenáron sztárt akart Spielberg, a hiperátlagos fizimiskájú Tom Hanks jobb lett volna. Amúgy a Jurassic Parktól az ID4-ig a hasonló műfajú mozik akkor igazán jók, ha nem sztárok szerepelnek benne, így izgulhatunk, hogy kik maradnak életben.
5. Wells korában még jó poén volt, hogy a baktériumok pusztítják el a támadókat, de ma már röhej. Olyan lett a film vége, mintha önmagát parodizálná. Ennél még az ID4 vírusos ötlete is jobb volt. Miért nem talált ki Steve valami kreatív új ötletet?

Száz szónak is egy a vége: egyszer nézhető a film, amelynek legfeljebb a hang- és fényeffektusai izgalmasak. Az őslények kategóriájában Emmerich esélytelen volt Speilberg ellen (Jurassic Park vs. Godzilla), az inváziós/katasztrófamoziban viszont a német kiütéssel nyert. (A Holnapután apa-fiú konfliktusa is különb volt ennél a Cruise-nyarvogásnél, az ID4-nek legalább volt humora, és még sorolhatnám a végtelenségig...)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.01 0 0 134
Hi. Nekem az a legmegdöbbentőbb, hogy 2 nappal a bemutató után még mindig nincs torrent.
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.01 0 0 133
szar volt

:D)
Tamás Creative Commons License 2005.07.01 0 0 132

Bár lehetséges, hogy a könyvben Wells egy picivel jobban megmagyrázza ennek is a mikéntjét, el kéne olvasni, csak hát a megszerzésére indított akcióim eddig mindig kudarcba fulladtak :(

 

Ott emlékeim szerint erről nincs szó, merthogy a marslakók maguk kalapálják össze a becsapódás után a gépeiket, még a lyukban. Biztos kit-jellegű kiszerelésben hozzák. :-)

 

Az eredeti művet most adták ki újra (nyilván nem véletlenül), jelenleg két rugóért megveheted: http://www.bookline.hu/control/bookhome?bookid=600214774:6

 

Amúgy ha jó vagy angolul, több helyen el is olvashatod a neten az egészet.

Előzmény: Törölt nick (130)
Tamás Creative Commons License 2005.07.01 0 0 129

Egyszerű. Az őskorban elég kevesen voltunk, a XXI. századra megterítettük nekik az asztalt 5-6 milliárd emberrel.

Hmm, hmm. Gyaníthatóan az ember nem elsődleges táplálékformájuk, hiszen a saját bolygójukon nem sok rohangál belőle.

 

Végülis azzal is magyarázható lenne, hogy a nagy távolság miatt 2-3000 földi évente kerülünk megfelelő távolságba az érkezéshez...

Előzmény: Törölt nick (128)
Tamás Creative Commons License 2005.06.30 0 0 127

meg az ötlet, hogy "egész végig alattunk voltak",

 

Hát én ettől az ötlettől speciel hülyét kaptam, katotón f@szságnak tartom... :-/ Mert ha már ott voltak, akkor miért nem akkor pattogtak, amikor még legfeljebb kőbunkó lett volna ellenük? Meg ilyesmi.

 

Szvsz ez az ötlet értelmetlen és felesleges volt.

Előzmény: suntime (124)
suntime Creative Commons License 2005.06.30 0 0 126
Hát igen. Mikor azt írtam hogy "Spielberg és csapata", TC-t is beleértettem. Ez a film nem volt se tomkrúzos, se sztívnszpilberges. Este a V**sat-on szoktak ilyen filmeket adni.
Előzmény: santinocorleone (125)
santinocorleone Creative Commons License 2005.06.30 0 0 125

Bezony, jómagam is a másik táborhoz tartozom!

 

És nehezen értem meg, hogy hogyan tudott ez a film lenyűgözni bárkit is, pl a látványával. Mindent és mindenkit láttunk már valahol az ebben a filmben megjelenő nem evilágiak közül, maximum kicsit másként, de újszerű az nem volt.

 

Ráadásul amit TC alakít, az szerintem katasztrófa, ne akarjon má' vicceskedni, és legalább ne egy ilyen filmben... Az utóbbi években már kezdtem megbarátkozni a színészetével, de itt még nagyon fiatalkori önmagát is alulmúlja. Mindezt olyan filmek után, mint a Tágra zárt szemek, a Különvélemény v a Collateral-a halál záloga, amikben azért rendben volt.

Előzmény: suntime (124)
suntime Creative Commons License 2005.06.30 0 0 124
Nem tetszett.

Alapvető csalódás volt számomra, nem ilyen filmre számítottam Spielberg-től és csapatától. Csúnya film volt, a szó minden értelmében. Az igaz, hogy H.G. Wells novellája után nem lehet sokkal szebbet/jobbat készíteni, de ha már modernizálunk, miért ne modernizálnánk a történetet a modern kor elvárásainak? Miért kellett egy izgalmas, érdekes alapötletet gyomorforgató jelenetekkel elrontani?

A 12 év korhatáros besorolás alapvetően durva. Igaz, káromkodás és pornó nem volt a filmben, de azon kívül minden. A véres jelenetek nem hiszem, hogy fiatal léleknek lettek teremtve, mint ahogy azt sem hiszem, hogy ezt a filmet egy átlagos serdülő mellékhatások nélkül végig tudja nézni.

Egy igazán jó, tetszetős mozira vágytam, ehelyett egy olyan filmet láttam, ami odaszögezett a székbe, s mozdulni se tudtam. Fájt végignézni a filmet...

Igaza van annak, aki azt mondja, hogy a közönséget két táborba osztja ez a film. Biztos volt, akit elkápráztatott a sok csillogó-villogó földönkívüli, meg az ötlet, hogy "egész végig alattunk voltak", de én a másik táborhoz tartozom.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!