Keresés

Részletes keresés

_kip_ Creative Commons License 2015.03.24 0 0 4047

Jól benézted, de

Ha nem kaptál semmilyen bizolnylatot soha a kifizetett albérlet pénzbről

és tudod bizonyítani, hogy életvitel szerűen ott laktál,  akkor jogilag te vagy a nyerő.

Közöld velők, hogy a NAV-nál jelzed, hogy némi bevételük volt albérletből. Ettől nem fognak szeretni, de a pénzedet visszakaphatod.

Érdemes azonban egy ügyvédre rászánnod az 5-10eFt- egy tanácsért. De jól nézz szét mert én is az első ügyvédtől 8ezerért azt a tanácsot kaptam, hogy örüljek, hogy csak ennyit bukok. A másik 6 ügyvéd meg mind normális és korrekt választ adott és biztattak, hogy nyertesen kerülök ki, ha perre megyünk.

Igaz nekem több millás lett volna az ügyem.

 

 

Ne feledd, Magyarországon jogszolgáltatás és nem igazságszolgáltatás van, ami jogos nem mindíg igazságos is!

Előzmény: sTEEL1013 (4044)
Rendo84 Creative Commons License 2015.03.24 0 0 4046

Illetve ha például a szomszédom hitelt vesz fel és nem fizeti, esetlegesen mi történhet? Nekem származhat belőle problémám?

Rendo84 Creative Commons License 2015.03.24 0 0 4045

Sziasztok.

 

Segítségeteket szeretném kérni.
Van egy családi házunk és ezen a telken jogilag hozzátartozik a szomszédé is. Tehát két különálló ház kerítéssel elválasztva a telek is. Lakásmegosztó szerződésünk is van.
Ha társasházzá lenne papíron nyilvánítva, akkor ugye csak a telek lenne közös, az ingatlan teljesen külön lenne jogilag, valamint a tulajdoni lapon is csak mi szerepelnénk?
Mi a folyamata a társasházzá nyilvánításnak hová kell menni, illetve milyen költségei vannak?
Így teljesen függetlenek leszünk egymástól?

sTEEL1013 Creative Commons License 2015.03.20 0 0 4044

Tisztelt Fórumozók!
Jogi tanácsra, segítségre lenne szükségem.
Albérletben lakom, nemrég költöztem össze a párommal egy kis garzonlakásban.
Az ezt megelőző időszakban társbérletben laktam egy fiatal párral egy kis szobában, ahol az egy havi bérleti díj mellé egy havi kauciót kértek tőlem fizetség fejében, a bérleti díjat minden hónap 15.-én kellett fizetnem és következő hó 15.-ig fedezte az ottlétemet. 
Ők szintén bérlők és elmondták nekem, hogy én mint bérlő velük fogok szerződést kötni és nem a tulajdonossal. Ezt ők pusztán azzal indokolták, hogy nem akarnak a tulajdonosok mással is szerződni, ők pedig körültekintően válasszanak maguk mellé valakit, akivel aztán le is szerződhetnek.
Egy darabig minden rendben ment, bár semmilyen bizonylatot nem kaptam arról, hogy a havi bérleti díjat befizettem.... de aztán egy napon panaszkodtak nekem, hogy a főbérlő hogy kiszúrt velük, ugyanis megemelte a kauciót 2 havi kaucióra az 1 helyett.
Én mint jóhiszemű, segítőkész hülye, felajánlottam nekik, hogy mivel együtt lakunk, segítek nekik úgy, hogy írunk egy új szerződést, és a kaució egyik felét én átvállalom, tehát a szerződésemben eztán 1 havi bérleti díj és 2 havi kaució álljon, ők megköszönték a segítségemet és módosítottuk a szerződést.
Hamar rá kellett jönnöm, hogy a barátnőmmel nem fogunk tudni összeköltözni ebben az albérletben, merthogy a tulajdonosnak állítólag ez szúrná a szemét, így hát elkezdtem másik albérlet után kutatni, ezt tudattam is a lakótársaimmal.
Kb 1 hét múlva találtam is egy számunkra megfelelőt, de mivel egy eléggé kapós városban lakom, az albérletek még kapósabbak, így tudtam, hogy a teljes 30 nap kiköltözési időt nem fogom tudni kivárni.
A lakótársaimnak január 15.-én fizettem ki az utolsó havi bérleti díjat és a kis garzonlakásba január 23.-ával költöztem be, tehát még 24 napom kifizetve maradt az előző albérletben... de mint mondtam, tudtam hogy lesz átfedés a két albérlet között, gondoltam ennyi sajnos a bánópénz... de tévedtem.
Január 26-án szóltam nekik, hogy majd jó lenne rendezni az anyagiakat, erre mondták, hogy jól van, de majd csak 10.-e után tudjuk rendezni, akkor kapnak fizetést, és ekkor tudják megadni az 1 havi kauciómat. Erre én elcsodálkoztam, hogy mi az hogy csak 1 havi kauciót kapok vissza, mikor 2 havi kaucióm náluk van, és még 15.-ig ki is van fizetve ez a hónap?
Erre azt mondták, hogy úgy látszik nem olvastam át alaposan a szerződést, hiszen abban világosan le van írva, hogy  ha 15.-e után elállok a bérleti szándékomtól, és nem várom meg a lelakható kaució idejének megfelelő (30 nap) időintervallumot, akkor az 1 havi kauciómtól elállok.
Most ott tartok, hogy bár kicsit megkésve (február 11.-én) 1 havi kauciót kifizettek, de a többit nem akarják.
Az lenne a kérdésem, hogy egyáltalán lehetséges-e jogilag tulajdonos és bérlő között olyan szerződést írni, amiben benne foglaltatik, hogy törvényes kereteken belül a lakás bérlője, egy szobát kiadhat 2.-ik félnek, úgy hogy az vele szerződjön, és ne a tulajdonossal?
Ha lehetséges akkor vajon hogyan adózik le a bérlő a jövedelméről, mert az én lakótársam biztos nem adózott le....
Ha igen, akkor milyen más egyéb lehetőségem van rá, hogy mégiscsak hozzájussak a szerintem jogosan megjáró kauciómhoz, érdemes-e polgári perre terelnem az utat, vagy van másik is?
Remélem tud valaki segíteni.

Köszönöm hogy végigolvasták!
További szép estét, és jó éjszakát!


murray Creative Commons License 2015.03.13 0 0 4043

és ez miért fontos hogy ő ne tudja hogy te tudod hogy nem fizet? 

 

szerinted ha eddig nem fizetett akkor ezután hirtelen megnyeri a lottót? 

 

kap egy hetet hogy rakja le az össze tartozást vagy utca.  itt a hűtő árának és ilyeneknek a bukóján már túl vagy. az a bajod hogy még mindig sajnálod.  

én is szeretnék ingyen lakni a kölkeimmel és nem fizetni a rezsit.  

Előzmény: mrsaxoobeath (4042)
mrsaxoobeath Creative Commons License 2015.03.12 0 0 4042

Ő nem tud arról, hogy én tudom milyen hátralékot halmozott fel. és ebben szeretném tartani hogy legalább a havi bérleti díjat kifizesse. Ne lépjen le szó nélkül és ne pakoljon el olyan dolgokat ami nem az övé pl: hűtő.

murray Creative Commons License 2015.03.12 0 0 4041

gondolom figyelmeztetted már hogy fizessen. nem fizetett és ezután sem fog. vagy mi volt?

sztem a tartozás kb 100e ft körül lehet már.  ennyi.  ha most kirakod ennyi a bukó.

ő mit mond?

 

Előzmény: mrsaxoobeath (4040)
mrsaxoobeath Creative Commons License 2015.03.12 0 0 4040

Köszi nem rossz ötlet.

Viszont egy nőről és gyerekéről van szó.

Lágy szívű sem akarok lenni,ezért lenne szükségem tanácsra!

A bejárati ajtó biztonsági ajtó amihez még az eredeti kulcsok vannak, viszont én ezt áttudom cserélni egy másik kulcsra,és akkor már nem lesz jó ami nála van.

Jogilag tehetek ilyet,hogy mondjuk azt mondom neki szedjen össze pár ruhát és legközelebb akkor találkozunk, amikor a kifizetett csekkekkel jön, és viheti minden holmiját?

murray Creative Commons License 2015.03.12 0 0 4039

3 db kétajtós 100+ kilós kollégát javaslok és kivágni a trógert a lakásból.

 

Előzmény: mrsaxoobeath (4038)
mrsaxoobeath Creative Commons License 2015.03.12 0 0 4038

Tisztelt Ügyvédek/fórumozók!

 

A kérdésem a következő, több havi közüzemi tartozás esetén azonnal felmondhatom a bérleti szerződést, vagy mennyi időt kell biztosítanom a kiköltözésre?
A helyzet a következő felhívtak az ELMŰ-től, hogy 3havi tartozásom van, így utána kérdeztem a Főtávnál is és ott már a Díj Hátralék kezelőnél van 3havi lejárt számla és a T-home-nál is komoly tartozás van.
Részemről ilyen esetben mi a jogos lépés,hogy tudok eljárni, hogy ebből ne legyen pereskedés.

Köszönettel
Gábor

mrsaxoobeath Creative Commons License 2015.03.12 0 0 4037

Sajnos nincs erről semmi.

 

zsanna Creative Commons License 2015.03.12 0 0 4036

Mi van a bérlővel kötött szerződésedben erről?

Előzmény: mrsaxoobeath (4035)
mrsaxoobeath Creative Commons License 2015.03.12 0 0 4035

Tisztelt Ügyvédek/fórumozók!

 

A kérdésem a következő, több havi közüzemi tartozás esetén azonnal felmondhatom a bérleti szerződést, vagy mennyi időt kell biztosítanom a kiköltözésre?
A helyzet a következő felhívtak az ELMŰ-től, hogy 3havi tartozásom van, így utána kérdeztem a Főtávnál is és ott már a Díj Hátralék kezelőnél van 3havi lejárt számla és a T-home-nál is komoly tartozás van.
Részemről ilyen esetben mi a jogos lépés,hogy tudok eljárni, hogy ebből ne legyen pereskedés.

Köszönettel
Gábor

napocskám Creative Commons License 2015.03.05 0 0 4034

Köszönöm szépen a válaszodat!

Előzmény: murray (4033)
murray Creative Commons License 2015.03.03 0 0 4033

sztem akkor nem lehetséges neked ajándékozni. vagy csak a hitellel együtt. az meg nem egyszerű

jelenleg a banké a lakás, már elnézést.  ők mondják meg. főleg ha fedezet is van belerakva a hitelbe.

a hitelszerződésben van minden.

Előzmény: napocskám (4032)
napocskám Creative Commons License 2015.03.03 0 0 4032

Igen, én vagyok az adós, ő az adóstársam.

Előzmény: murray (4030)
Mária Takács Creative Commons License 2015.03.03 0 0 4031

A lányom és sógornőm közösen örökölt egy külterületi ingatlant, amely két alrészletből áll, legelő és szántó.A kettő nagyságában minimális eltérés van,de a sógornőmnek a legelőre van szüksége, míg a szántót a lányom értékesíteni szeretné, ezért külön helyrajzi számra lenne szükség.Hol fogjanak hozzá, mi a teendő?

murray Creative Commons License 2015.03.02 0 0 4030

a hitelben adóstársak vagytok? sztem igen ha közösen vettétek. a bank tudja ezt megmondani

Előzmény: napocskám (4029)
napocskám Creative Commons License 2015.03.02 0 0 4029

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem: vásároltunk a férjemmel egy lakást, melyhez kölcsönt is vettünk fel. A lakás fele- fele arányban van a nevünkön. Most a férjem a részét nekem szeretné ajándékozni. Vajon a hitel megléte miatt lehetséges ez?

 

napocskám Creative Commons License 2015.03.02 0 0 4028

sziasztok

cs_dy Creative Commons License 2015.02.13 0 0 4027

Sziasztok!

 

Egy viszonylag nagy telken lévő borház, milyen elbírálás alá kerül adás-vétel esetén földhivatalnál, adózásban?Mit kell vele papírozni pl?  Ugyanolyan, mint egy ingatlan, vagy mintha csak telek volna? Többe kerül kevesebbe? Ha nincs földhivatalnál bejegyezve akkor mi történhet?

 

Üdv

a.hangok.a.fejemben Creative Commons License 2015.01.28 0 0 4026

Bemásolnám ide egy másik topikból a problémámat, úgy látom ez jobban pörög!

 

Szervusztok!

 

A következő helyzetre szeretnék tanácsot kérni a hozzáértőktől!

 

Adott egy családi ház, amit bővítenénk, engedélyeztetéshez beadtuk a dolgokat, viszont előző tulaj a ház oldalától a szomszéd kerítéséig egy fedett gépkocsi beállót húzott fel. Ennek a szomszéd felőli oldala nyitott, csupán 4 facölöp van a kerítés mentén, erre fekszenek fel a gerendák amik a ház oldalába vannak bekötve!

 

Ezt az "teraszos" félgarázst a bővítési kérelem során nem is jeleztük! Viszont a kollega a hatóságnál szemrevételkor, mivel szabálytalan helyen van az építmény, ezért felfüggesztésre került az eljárás és továbbította a hatóság felé amit látott!

 

Kérdésem a következő:

 

Előfordulhat, hogy mégsem fogunk belevágni az építkezésbe, mert az előzetes pénzügyi becslések meghaladják a mi elképzelésünket, de ez a "garázs" probléma már ott lesz a hatóságnál. Mit tesznek majd ők? Annak ellenére, hogy nem fogok építkezni, ki fognak jönni és ha ott lesz az épület, akkor bűntetnek?

 

Mennyi idő múlva ellenőrzik ezt, egyáltalán ellenőrzik?

 

Ha el akarnám adni az ingatlant, akkor megtehetem? Vagy később ebből problémám lehet, hogy ott van az a szabálytalan épület?

 

18. kerületről beszélünk amúgy....

 

Köszi

ragoza Creative Commons License 2015.01.25 0 0 4025

Magántulajdonból lett osztatlan közös tulajdon. még pedig ugy hogy van pár jelzálog is bejegyezve. Senki nem kérdezte meg hogy mi is vállaljuk.e ha bedöl a jelzálog!!!

Ez egy sorház külön bejárattal mindenkinek külön közmü óra. nem tudjuk miért csinálják ezt velünk.Mindenáron társasházzá akarják alakitani. Akkor majd visszakapjuk a albetéti számot. De ez zsarolás. miért kell mindenkit egy disznóolba terelni? És majd megmondják hogy mit mikor csináljunk.Köszi hogy válaszoltál.

Előzmény: kicsimag (4024)
kicsimag Creative Commons License 2015.01.24 0 0 4024

Magyarán a külön tulajdonból lett társasházi közös tulajdon?   (Inkább a közös tulajdonból szoktak fordítottat csinálni)

Vagy a jelenleg társasházat osztatlan közös tulajdonúvá minősítették vissza?  (Ezt lehet egyébként, csak 100%-is tulajdoni hozzájárulás kell)

 

Előzmény: ragoza (4023)
ragoza Creative Commons License 2015.01.23 0 0 4023

Sorháztársak! Miért lehet több mint 30 éve hrsz/albsz , jelzáloggal terhelt magántulajdonu sorházat osztatlan közöstulajdonura minősiteni????? Jogi segitség jól jönne!!!!

zsanna Creative Commons License 2015.01.08 0 0 4022

Mondjuk elég érdekes a nick-választásod :-)) Ami totál ellentétes azzal, amit leírtál.

Most bérbeadtad, vagy sem? Ha bérbeadtad, annak van bevallási és adózási következménye.

Ha nem bérbe adtad, hanem szívességi lakás-használók voltak, akkor nincs következmény.

Előzmény: zsanna (4021)
zsanna Creative Commons License 2015.01.08 0 0 4021

Miért kéne?

Előzmény: bérbeadó (4020)
bérbeadó Creative Commons License 2015.01.08 0 0 4020

Kedves Fórumozók!
Lakásomat 2011-évtől 2014-évig használhatta egy testi hibás pár, akik a rezsit fizették csak.A számlák az én nevemen voltak, és ők a csekkek alapján nekem adták a pénzt és én fizettem be.Most úgy néz ki, hogy fizetnem kell az " albérleti díj, és a rezsi után " adót,+késedelmet + kamatot..Albérletet amit nem fizettek, rezsit amit ők használtak, akkor most ez hogy van? Ha fizetnem kell, akkor az baj, mert nincs miből.El vagyok keseredve és nem tudom mi tévő legyek.Ki tud nekem ez ügyben segíteni, kihez fordulhatok?
Minden segítséget előre is köszönök.

Üdvözlettel:

murray Creative Commons License 2014.12.30 0 0 4019

éltél már olyan lakásban ahol feletted laktak? ahol a kisgyerek a szobában motorozik, labdázik, rohangál föl le és minden. naugye.  fűtés szempontjából is jobb a 2 emelet. 

az utcazaj is kevesebb. 

az első emeletet az öregek nem szeretik ha nincs lift a lépcsőzés miatt. 

hátránya a fentről beázás esetleg. 

Előzmény: Liverpool87 (4018)
Liverpool87 Creative Commons License 2014.12.27 0 0 4018

Üdv mindenkinek én egy kérdést szeretnék feltenni Sopronban az Aranyhegyen nézegettem újépítésű társasházi lakásokat 2 emelet van benne + földszint hányadik emeleten érdemes venni Sokat gondolkodom hogy első vagy második Fűtés szempontjából bérbeadás szempontjából melyik a legobb Úgye a másodikon feletted már nem lenne ebben senki ez mennyire jó mert a 2. emeletiek kelltek el legelőszőr csak nem tudom hogy miért?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!