Keresés

Részletes keresés

H_G Creative Commons License 2005.07.04 0 0 70
A jégkrém csak 3-as... Láttam 1x vmi női magazinban egy riportot Norbival meg az ő Rékájával, ahol illusztrációként kinyitották a hűtőjüket -- egy polc tele volt a Carte d'Or light kiwis jégkrémmel.

Előzmény: Zsuzsó (69)
Zsuzsó Creative Commons License 2005.07.04 0 0 69

H G:   köszi a beszerzési lehetőségeket, utána fogok járni.

 

Amúgy érdekes módon én sose szerettem a light kólát, a gyümölcslevek, vicc, de nekem túl édesek, szóval ha nem is ásványvizet iszom, a csapvíz bőven megfelel.

kéthavonta egy pohár kóla, canada dry meg szerintem nem borítja fel jelentősen a dolgokat. Az én gyengém a fehér kenyér. Sajnos.

 

jem: update 4-es:-), na igen néha nálam is bejátszik, de csak fagyi, jégkrém  formában, a csokit, cukrot szintén nem szeretem.

 

Buzdítsuk egymást, szerintem lesz eredménye! Hajrá csajok, és fiúk! :-)

 

Zsuzsó

 

 

jemi bigli Creative Commons License 2005.07.04 0 0 68

nekem bevalt::))

ingyen es bermentve tovabbadom nektek a jemititkot oszt ez a hala::::::))))))))))))))

Előzmény: H_G (67)
H_G Creative Commons License 2005.07.04 0 0 67
Hát ez tök hülye példa :) Egy medencényi olvasztott csokiba, camambertbe -- vagy egészség-tudatosabban: darált pulykamellbe -- sem ugranék bele pancsikolni, mert az 1xűen nem arra való. Belsőleg bezzeg...
Előzmény: jemi bigli (65)
jemi bigli Creative Commons License 2005.07.04 0 0 66
ez lemaradt az elebb: a gratulaciot koszonjuk:)
Előzmény: Zsuzsó (62)
jemi bigli Creative Commons License 2005.07.04 0 0 65

ha a parod nagyon szereti az ice teat...probaljon meg felvaltva inni lightot es rendeset (ugye az edesitot nem szabad nyakra-fore de neha jo..es kaloriat sporolunk) vagy pedig higitva...

 

en akkor hagytam abba a gyumolcsleveket, light kolakat stb amikor olvastam egy 'gyakorlatrol'...szal kepzeljuk el hogy egy nagyon forro nyari napon furdozni indulunk..es ket medence kozul valaszthatunk..az egyik csillogo kristalytiszta viz van..a masikban ragacsos szinezett szmötyis light kola..no akkor melyikbe is ugrannak bele?:)

szal a testunk is igy erzi magat amikor feltoltjuk barmi massal mint vizzel:)

...de neha azert piszok jol tud esni egy jo nagy pohar canada dry, ice ta, gyumolcsle stb stb....::))

 

Előzmény: Niácska (61)
jemi bigli Creative Commons License 2005.07.04 0 0 64

aquatornat tenyleg borzasztosokan dicserik..izuletkimelo es ugye az ember nem izzad..elvezetes a mozgas a vizben..es csak akkor erzi milyen piszkosul megdolgoztattak mikor kijon a vizbol::)))

 

nem tudom ez csak jelentos tulsuly eseten van-e igy..de en megint megtapasztaltam mait par hsz erejeig irtam be...tehat ha csak 85-90%ban betartom a norbis kajalast meg ugy is fogyok..ujabb minuszkg..pedig a hetvegen tenyleg ettem update 4es fogasokat:::)))) (ez a bevallhatatlan mennyisegu edessegdorbezolasaim gyujtoneve:)

 

lappa: borzaszto jo az osszefoglalod!!!!!en sem vagyok mar edesitoparti...teat kavet mindenfele edes iz nelkul iszom...joghurtoknal is hol ilyet hol olyat valasztok

Előzmény: Zsuzsó (62)
H_G Creative Commons License 2005.07.04 0 0 63
"nekem nincs energiám felkutatni a fruktózt, meg a Norbi által ajánlottakat"

Pedig uabban a hiper-szuper-marketben, ahol eddig is vásároltál, nagy valószínűséggel megtalálható. De ha mégsem, a DM/Rossmann is jó beszerzési lehetőség.

Az aquafittness szerintem jó ötlet, az valszeg nem fogja bántani az izületeidet.
Előzmény: Zsuzsó (62)
Zsuzsó Creative Commons License 2005.07.04 0 0 62

Sziasztok!

 

Jemi: köszi az invitálást, babád egy édes kisgyerekek, gratula hozzá itt!

 

Magamról: 160 cm magas/mély vagyok. Mint Niácska, -30-nak nagyon örülnék, Spock szerint egy kicsit többet kéne, de ha ennyi lenne csak, asszem, volna aki nem ismerne meg elsőre az utcán:-) 

 

Update-ról véleményem ugyanaz, mint Lappának, bár az első könyvben talán kevesebb a megszólaltatott "sztár". A másodikat nem akarom megvenni, indításnak bőven elég ennyi.

 

Most kezdek el dolgozni, nekem nincs energiám felkutatni a fruktózt, meg a Norbi által ajánlottakat, ha már eszek, akkor maradjanak az ízek, legfeljebb jóval kevesebb mennyiséggel. Nekem ez még tartható. Na és a mozgás. Azt egy jó ismerősöm mondta, hogy eszetlenül ne kezdjek el ugrabugrálni, mert az izületeim gallyra mennek. Asszem szeptemberben egy aqua-tornára benevezek. Véleményetek?

 

A másik, nagyon jól bírom, vagyis bírtam eddig a meleget. Most se volt gond, nem vagyok izzadós, bár nem kapáltam a tűző napon napközben, de fizikailag nagyon rosszul voltam (gyengeség, légszomj, hányinger). Azt hiszem ezt a pulzusszámot a szívem nem sokáig tolerálja. A vérnyomásom jó, vércukorszintem  (még) jó. Úgyhogy el kell kezdeni valamit, mert nem akarok árvákat hagyni.

 

Magamról röviden ennyi. Ma már csak dinnyét eszem, ha jól tudom az 1-es kódú.

 

Sziasztok, még jövök...

 

Zsuzsó

 

Előzmény: jemi bigli (59)
Niácska Creative Commons License 2005.07.04 0 0 61

Lappa, szerintem ez van az 1. könyvben is. :) Nekem az van meg, a 2. nincs. Majd egyszer cserélhetnénk egy kis időre. ;-)

A meglátásaidról: szó szerint így van. Élj egészségesen, estére ne egyél sokat, s inkább egyél husit salival mint kenyeret... no meg mozogj egy keveset minden nap.

 

Mi megpróbáltuk (egyenlőre csak az étkezés részét). Nekünk eddig működik. 1 hete csináljuk s 4 kilót fogytam. Párom egy dekát sem, mert sutyiban Ice teázik, nasizik.

Nekem jelentős a túlsúlyom, -30 kilóra hajtok, s akkor leszek annyi, mint 19 évesen voltam. :)) Szóval nagyon karcsú. Kiváncsi vagyok összejön-e. Mindenesetre a magasságomhoz elég 15 kilót is fogynom Mr. Spock súlyszámolós progija szerint. :) Remélem az összejön.

Előzmény: Lappantyú (60)
Lappantyú Creative Commons License 2005.07.04 0 0 60

sziasztok, a hétvégén én is elolvastam a könyvet és ha megengeditek, megosztom véletek a szigorúan szubjektív meglátásaimat, hátha valakinek hasznára lesz.  Hozzáteszem, hogy A 2. Norbi titok című könyvet olvastam, szóval lehet, hogy az 1., az valami egész más, teljesen tudományos mű, ami csupa különlegességet tartalmaz, nemtom. :-))

 

  1. A könyv öt százaléka foglalkozik az update, mint életvitel konkrét leírásával, tíz százaléka híres és kevésbé híres embereket interjúvol és nyolcvanöt százaléka Norbigyerek konyhaasztal-filozófiáját tartalmazza. Utóbbit, ha egy blogban olvasnám, még a kedvencekbe is beraknám (bár némelykor megbotránkoznék vagy megmosolyognám a demagógiát). Norbi egy kedves proligyerek, ki elgondolkodik a világ folyásán és vannak is jó gondolatai, de azért ezek a gondolatok messze nem érnek meg háromezer forintot. (Ez mindamellett egyéni szociális problémám, hiszen senki nem állt a hátam mögött láncos ostorral, hogy vegyem meg a könyvet.)

  2. A Norbi módszer nagyon jó módszer. Ha mostantól arrafelé tartana a világ, amerre Norbi az update-tel terelné, az egy nagyon jó világ lenne.

  3. Az update-nek nagyon minimális olyan része van, ami eltér az általános: élj egészségesen! szabályoktól. Azt hiszem, ha ezt a minimális részt nem tartanák be, attól még nyugodtan lefogynának a túlsúlyosok. Igaz, ez esetben az update, mint rendszer megsemmisül, szóval hadd maradjon, kapaszkodónak.

  4. Egyáltalán nem igaz az a hangzatos reklámmondat, hogy az update esetén bármit lehet enni, csak nem mindegy, hogy mikor. A nagyon hízlalós, nagyon egészségtelen ételeket el kell kerülni. A hagyományos ételek receptjét szinte egészen át kell alakítani.

  5. A Norbi update három csapat embernek való: azoknak, kik egészségesen szeretnének élni, azoknak, kik tetemes túlsúlyuktól akarnak megszabadulni és azoknak, kik az ún. alapsúlyukat akarják megtartani (és nem alámenni annak). Akinek néhány kiló feleslege van, az az update-tel nem fogja lefogyni, illetve csak akkor, ha azt nagyon-nagyon alaposan megszigorítja (mi is már nem update, hanem sima diéta). A nagyon nagy túlsúllyal küzdő emberek viszont szépen fogynak majd, hiszen náluk gyökeresen átalakulnak a túlsúlyhoz vezető rossz étkezési szokások. De ők sem lesznek majd nagyon vékonyak.

  6. Az update lényege: tartózkodjunk a finomított liszttől, a répacukortól és a rossz zsíroktól; együnk mértékletesen: gyakran, de keveset; fogyasszunk bőven zöldséget, gyümölcsöt és teljes kiőrlésű lisztből készült ételeket és teljesen tartózkodjunk az adalékanyagoktól. Ha mégis megkívánjuk az egészségteleneket, azt inkább délelőtt együk (részint, mert akkor egy egész nap áll rendelkezésre a ledolgozáshoz, részint mert akkor nyilván nem eszünk nagyon sokat). A jó minőségű, de szénhidrátdús ételeket ebédre együk. Uzsonnára és vacsorára széndhidrátot ne együnk. És persze mozogjunk, mert az is fontos.

  7. Az update két nagyon negatív pontja: édesítőt ajánl (azzal magyarázza, hogy még ez is jobb, mint a finomított cukor - de akkor miért egyáltalán? lehetne helyette méz vagy barnacukor vagy fruktóz vagy semmi) és valami kiröhögése van a bioélelmiszerek ellen, ami ezen egészségességi teóriába számomra teljesen beilleszthetetlen.

  8. A boltokban kapható Norbi logós élelmiszerek nem sokban különböznek a többitől, legalábbis ami az összetevőket illetti. Talán, hogy édesítőt tartalmaznak... Ha valóban igaz lenne, hogy odafigyelnek, hogy sok-sok valós alapanyag legyen bennük, kevés adalékanyag, etc., akkor jó lenne. De valamiért azt gyanítom, hogy ez is csak egy cimke.

Én azt hiszem, hogy az update, az Atkins életmód és a testkontroll mind jó módszerek. Azoknak az embereknek, kik csúnyán elhíztak és már az egészségük forog kockán. És azoknak is, kik vannak olyan felelősségvállalók és következetesek, hogy a családjuknak egészséges ételeket akarnak adni. Én azt hiszem, hogy a teljes étkezést átalakítani, jó minőségű, adalékanyag-mentes, ellenőrzött gazdaságokból való ételeket enni és mozogni, az egy nagyon jó életprogram. Szóval a Norbi módszer jó. De ne vegyétek meg a könyvet, mert azt, ami benne van, amúgy is tudjátok. :-)

jemi bigli Creative Commons License 2005.07.04 0 0 59

szia:)

udv itt:)

meselj meg magadrol:)

csak azert szaladtam ide...hoyg megirjam..a ferjemnek iszonyu jo meglatasa votl tegnap....eppen vacsorazgattam....(flintstone fredinek voltak ekkroa adagjai:::))))es kozben a kajalasrol beszelgettunk..es megalllapitotta mindig ugy fogok neki a dietanak hoyg mar az elejen bekalkulalom hogy nem fog sikerulni..ez igy nem tunik akkora alapigazsagnak mint nekem tunt tegnap..de igaz..rettentoen..nem veszem komolyan sajat magamat...sikeresen stagnalok...

egyebkent annyiban maradtunk butasag kovernek maradnom es ezzel betegsegeknek es rovidebb eletnek kitenni magamat...

hat itt tartok...(tegnap a hervisben vizualkinoztam magam a lotuszviragos bikinik es sportos miniszoknyak sortok latvanyaval..amibe most kb az alkarom ferne bele...isteni szerencse hoyg nagy tengerpartos nyaralas csak jovore esedekes..de a szivemnek nem tudom sajna megmondani hoyg lecci lecci ne menj tonkre csak azert mert imadom a sajtot a jegkremet a csokit a vajaskenyeret a sajtot a jegkremet a csokit a....

 

 

szep napot mindenkinek...fozok ma ebedre vmi norbisat de tobbet nem igerhetek:)

 

Előzmény: Zsuzsó (58)
Zsuzsó Creative Commons License 2005.07.02 0 0 58

Sziasztok!

 

Itt vagyok én is , és mennyi rég nem látott ismerős....

Beebite: én is csak a siránkozásig jutottam, de a végén tartok a könyvnek, szal van remény, csak az estéket tudnám feledni:-)))

Egyébként az idei nyár volt eddig a csúcs, csak a terhességeim végén voltam súlyra ennyi, ez viszont így nézve borzalmas.

 

Még jövök, sziasztok: Zsuzsó

Lappantyú Creative Commons License 2005.06.30 0 0 57

szerintem sose legyen nagyobb bajod akkor, mint az a négyes lyuk. :-)

 

(off. tudom, jól van, nem indexezik, van egy másfél éves gyönyörű kisfia és ugyanolyan vékony, mint öt éve. :-) on.)

 

Lappa

Előzmény: H_G (56)
H_G Creative Commons License 2005.06.29 0 0 56
OFF:

még nem egészen, van még 2 hónapom a legényéletből :) Egyébként prímán lennék, csak az övem ne állna már megint a négyes lyukon... (=12kg plusz)

Te sem tudod, mi van Kirkével? (Nem-vetránoknak: ő volt az örökös jó példa, aki kemény rendszabályok betartásával folyamatosan őrizte a versenysúlyát.)

Előzmény: Lappantyú (52)
Lappantyú Creative Commons License 2005.06.28 0 0 55

találtam egy jó oldalt, van rajta egy csomó letölthető recept, szerintem érdemes benézni:

 

http://www.n-update.fw.hu/

jemi bigli Creative Commons License 2005.06.28 0 0 54
malna meggy eper.en ennem este modjaval..narancs allitolag cukrosabbnak szamit...
Előzmény: jemi bigli (53)
jemi bigli Creative Commons License 2005.06.28 0 0 53
szal 90 alatt....166 magas vagyok....semmi keresnivalom 70 killa felett::)))))
Előzmény: Lappantyú (52)
Lappantyú Creative Commons License 2005.06.28 0 0 52

hát ha a súlyfelesleget tekintjük, akkor van énnekem akár tíz is. de nyolc tuti. :-)) csak tudom, hogy azokat én nem tudnám lefogyni, 62, az egy pont elfogadható, 38-as méret, szóval azzal elvagyok. :-)

 

szia neked is, hogy vagy, mizu, jól olvastam valahol, hogy megnősültél? (többiek: H_G-vel kábé öt éve vagy hat is, hogy együtt fórumoztunk, na hol? hát a Fogyókúra motivációs topic Kobzoskának című topicban. :-))

 

jemi, és akkor az ilyen málna, meggy, eper, az hová tart? az nyilvánvaló volt, hogy banán, szőlő, aszalt gyümölcsök hármasok. de hogy a narancs, az miért kettes? na mindegy. :-))

 

kikövetkeztettem a súlyodat. :-) kérdezem még, hogy ehhez hány centi vagy, mert az igen nem mindegy.

 

én túl a vacsorán, full jóllaktam, húst ettem zöldségkörettel, nagyon okés volt.

 

Lappa

Előzmény: H_G (50)
jemi bigli Creative Commons License 2005.06.28 0 0 51

gyumolcs...a legjobban zoldalmat, epret,kivit lehet enni...a narancs,mandarin,korte edes alma 2es...az aszalt gyumik, banan ananasz kokemeny 3...

a tobbti raerzesre szoktam::)))

 

a hatarokrol...90 felett nem adok eletjeleket:::))))80 felett siman dagadt vagyok..70 felett mar jobban erzem magam...elfogad ujra a ruhataram....

a 6tal kezdodo suly nalam mar menyorszag...5ossel meg tan alt iskolaban kezdodtem utoljara:::)))))

 

mivel adok eletjeleket es nem jok a ruhaim eleg egyertelmu hol stagnalok:::))))))

Előzmény: Lappantyú (49)
H_G Creative Commons License 2005.06.28 0 0 50
És van képed ennyi súlyfölösleggel beszemtelenkedni a túlsúlyosok közé? :) Amúgy szia, jó Téged is látni végre!
Előzmény: Lappantyú (49)
Lappantyú Creative Commons License 2005.06.28 0 0 49

a most az éppenség azt jelenti, hogy tegnap kezdtem. :-)

 

65 kiló a felső lélektani határ, onnan muszáj visszavenni. és 62 a cél, szóval az két vagy maximum három hét, aztán rendben vagyok.

 

most úgy kajálok, hogy reggel eszem egy kornspitz-et, két szelet selyemsonkával és két deci narancslével, délben egy nagy tányér zöldséglevest (csonttal főtt mindenféle zöldség, virslivel, zöldfűszerekkel) és egy-két szelet pirítóst, délután (ha nagyon éhes vagyok) egy joghurtot, vacsorára valami húst vagy halat valami zöldséggel (párolva vagy sütve vagy natúr salátával) és ha még lefekvés előtt nagyon éhes lennék, akkor valami kevés gyümölcsöt vagy nyers zöldséget. ez így olyan 1000 kalóriás diéta, update-módszerrel. :-)

 

tornáért én is felnézek magamra :-), eddig nagyon nem volt szokásom, de idén nyáron kis kihagyásokkal akkor is tornáztam, ha nem is diétáztam. na ilyen soha nem volt eddig. :-))

 

túró-, joghurt kódot köszi. a gyümölcsök hányasok?

 

Lappa

Előzmény: jemi bigli (48)
jemi bigli Creative Commons License 2005.06.28 0 0 48

nos..rajtam eleg sok sulyfelesleg van ...igen..ezek a lelektani hatarok nagyon erosek..felfele es lefele is:)bar most erosodik bennem hoyg minden egeszseges kajalassal toltott nap mozgassal egyszeruen ellehetetleniti a merleget es az o hatalmat:)

 

norbi es az update hosszutavon nagyon jo sulymegtarto rendszer..delelottre idoziti az ember a sutit vagy  a kenyeret es delutan mar mertekkel eszik es foleg feherjeket..ha szigorubban- kihagyva a 3as koduakat- eszik akkor meg fogy...

 

a sovany turo 1es kodu...naturjoghurtok..en siman vettem 1esnek oket..az activia egy pottynyit zsirosabb mitn pl egy konnyu es finom..de en allitom vmennyi zsiradekra szukseg van mert a teljes zsirmegvonas nagy tulkapasokhoz vezet..nalam legalabbis...('miss tortakremet keverotalbol' a titkos nevem:::)))))

 

a tornaert felnezek rad..nekem ez is nehez....uj szokasokat kell elsajatitanom..es ezerszer jobban szeretek uldogelni olvasni mitn tornazni..de erre is szukseg van tudom..

ha visszamesz dolgozni probalj meg legalabb heti 3at megtartani..vagy egyszeruen hetveget aktivabbra tervezni...ha het kozben egyszeruen nem fer bele...

 

az updateben potn az a jo hoyg kis valtoztatasokkal es 85%os betartassal is van eredmeny:)

 

most hoygan kajalsz? mennyit adtal le eddig?

Előzmény: Lappantyú (47)
Lappantyú Creative Commons License 2005.06.28 0 0 47

mármint az úgy van, hogy most épp diétázom, de erősebben, mint az update (bár azt is belekeverem). olyasmi módon vagyok én is, mint te, ahogy olvasom: van egy lélektani felső határ, amit ha túllépek, két-három hét diétát iktatok be az életembe és akkor lefogyok három kilót és akkor jól van.

 

norbin meg hosszabb távon gondolkodom, hogy ha megint 62 kiló leszek, akkor mi lenne, ha update-et nyomnék, akkor hátha nem kéne hosszú távon szigorúbb diétázni. vagy esetleg még fogynék is vagy két kilót, az is elég király lenne. :-)

 

tornázni tornázom, elég sokat (heti négy-öt alkalommal, videokazettákra), de sajna szeptembertől megyek vissza dolgozni, utána a heti négy-öt torna tuti elmúlik. :-)

 

túró (sovány) amúgy hányas kódú? és az hogy van, hogy van olyan natúr joghurt, ami 2-es és van olyan, ami 1-es? sima danone actívia (nekem az a kedvencem), az hányas vajon és miért nem egyes, ha nem? :-))

 

Lappa

Előzmény: jemi bigli (46)
jemi bigli Creative Commons License 2005.06.28 0 0 46

hajra:)

eppen light turohabot kanalazgatok...es ma megitn fogok sportolni is...fel vagyok dobva hoyg lement fel kilo....pedig bunoztem is tegnap....de vmi elindult vegre:)

Előzmény: Lappantyú (45)
Lappantyú Creative Commons License 2005.06.28 0 0 45

nicsak, de jó kis topic, én éppen olvasgatom a honlapot, nézegetem, hogy mi hogyan van, de egyelőre még csak gondolkodom a dolgon.

viszont jól beraklak benneteket a kedvencekbe, hogy hátha kedvet kapok. :-)))))

Beebite Creative Commons License 2005.06.25 0 0 44

jah, én nem hiszek a norbiba, szóval nekem tökmindegy, hányas:)

Az algida light van eperben is nem? Én oylat ettem, de az bűnrossz:) Főleg ahhoz képest, hogy milyen a carte d'or normál:)

Előzmény: bigfatzero (43)
bigfatzero Creative Commons License 2005.06.25 0 0 43
Jujjuj, csak óvatosan, Fruit&Fresh 2-es ám! Csak amikor piacra dobták akkor volt még 1es, biztos csak így kötöttek szerződést Norbival :DDD az Algida light amiről én beszélek az csak csoki-vanília ízben van, és 35 kcal/2 gombóc, szal az télleg 1es... de persze nem 2 gombóc/szappanopera az adag :D Fruit&Fresh meg télleg isteni, de általában mégis inkább sima joghurtot eszem mert a fagyit se szeretem hidegen mindig kiolvasztom a mikróban :DDD és ha már nem jeges akkor lehet joghurt is :DDD csak az meg nincs csokisba :DD
Beebite Creative Commons License 2005.06.25 0 0 42
igenigenigen:) a pirosból 3 doboz tanyázik a méylhűtőben, ennek örömére bele is nyalok:)
Előzmény: jemi bigli (39)
jemi bigli Creative Commons License 2005.06.25 0 0 41

lecso egyes kod::)))

hajra!!!

Előzmény: Beebite (38)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!