Keresés

Részletes keresés

sziapo1 Creative Commons License 2013.06.04 0 0 245

Katolnai 2010 előtti érvei ma is találóak:
"""Az első amin megakadok: honnét tudják, mire alapozzák, hogy a IX. század végén egy ilyen nagy létszámú nép kelt át a Kárpátokon? Mert a régészeti leletek ezt nem támasztják alá. Árpád népének temetői mindenhol kicsinyek az avar temetőkhöz képest, sírjai néhány generáció után elvesztik jellegzetességeiket, ami kulturális cseréről árulkodik. Az eddig feltárt honfoglalás kori Árpád sírok számából inkább lehet, - nagy jóindulattal – egy 100.000 népre hivatkozni, mint egy 400.000-re. De egy 400.000 nép, minek 100.000 harcosa volt, beköltözése más kérdéseket is felvet. De volt vajon 100.000 harcosa az Árpád vezette törzsszövetségnek? A Képes Krónika törzsek szerint adta meg a katonáskodók létszámát, törzsenként 3000 fő, ami hét törzsre számítva 21.000 harcost jelent. Ehhez igazodik Györffy György számítása, ám ő 50 nemzetséget számít, nemzetségenként 400 harcossal, és átlagosan 10.000 fővel. Így egy félmilliós számot kalkulál ki, - teljesen önkényesen. Thuróczynál ennek kevesebb mint fele szám van megadva: 216.000 fő és ezen belül a sereg kb. 31.000 harcos. Molnár Erik (Magyar társadalom története) negyed és fél millió között határozza meg Árpád népét, megint csak: minden alap nélkül.

Minden harcosnak, minden évben szüksége volt legalább húsz új nyílvesszőre, ami ha csak 50.000 harcost számolunk, egy millió nyílvessző, amihez kb. 800 mázsa színvas szükségeltetik, legalább 200 állandóan működő kovácsműhellyel. Kardokat, fokosokat, dárdákat patkókat, kocsi, lószerszámokat, stb. még nem is számoltam. Egy vándorló népnek sem voltak mozgó kovácsműhelyeik, szénbányáik, vagy raktártelepeik.

Árpád népe ellentétben a gödörlakó germánokkal világos, tágas jurtákban lakott. Ez régészetileg bizonyított, hiszen ha jurtamaradványokat nem is találtak, de megtalálták a jurtákat körülvevő vízelvezető árkokat. 400.000 főre családonként nyolc tagot számlálva minimum kellett 50.000 jurta, ezek szállításához akkor szintén 50.000 szekérre volt szükség, hiszen gondoljunk bele: csak a középen álló 'Istenfa' 3-4 méter magas oszlop volt, a nemezkockalapok súlya is meghaladta jurtákként a minimum 200 kilót. Ennyi szekérhez legalább kellett 150.000 igavonó állat, amihez még hozzájött a harcosok lovai, nemzetségi gulyák, ménesek, nyájak minek összesét, - ha 400.000 népet számítunk – könnyen meghaladhatta a kétmillió jószágot. Még 300 évvel ezelőtt is a Kárpátok mindkét oldalát sűrű erdőségek borították, ahol lehetetlenség volt ilyen nagyszámú állatállomány takarmányellátása. """

sziapo1 Creative Commons License 2013.06.04 0 0 244

Sajnos katolnai szerzőhöz nincs kapcsolatom, a korábbi megszünt, ha véletlenül ide talál kerülni (Aminek örülnék),
akkor figyelmébe ajánlom! Ha teheti biztosan utánanéz minden elérhető forrásnak!

Előzmény: Törölt nick (242)
sziapo1 Creative Commons License 2013.06.04 0 0 243

Egy másik helyen katolnai régebbi (2010 előtti) gondolatait látom feltéve:
"""Koronaékszerek? Bizánci műhelyeket leszámítva, abban az időben nem volt Európában sehol ötvösművészet csak a Kárpátmedencében és az ibériai félsziget déli részén. Az a feltevés, hogy esetleg bizánci anyaggal is dolgozó avar ötvösművészek Kárpát-medencei alkotásai ezek a darabok, az kizárt, mert az avarokat kiirtotta 'nagy' Károly, akik meg megmaradtak közülük, azok pedig gyorsan kihaltak. Így ugye a koronának egyik felét Bizáncban, míg a másikat Itáliában készítették, készítői ráadásul olyan ügyesek voltak, - talán telepatikusan közölték egymással a méreteket milliméterre – hogy mikor a magyarok megkapták csak összekellet illeszteni, minden hajszálpontosan passzolt, mint ma az Ikea termékek bútordarabjai. """
Nos én olvastam a Rovo álnevű Varga Géza fejtegetését a virtuson, hogy 350 táján a Mervi oázisban készít-hették a Szent koronát, amikor a korábbi alattvalók mint perzsa birodalom addigi területeikről elkergették a hun-magyar sztyeppei népességet (talán MÉD-eket), és az Arszakidák hatalmának visszaállítására szentelték fel!
Ha ezután Atilla 400-500 tájéki Európai hadjáratáig öröklődött tovább képesség szerinti királlyá választásokkor, akkor ez teljesen helytállónak látszik,
csak akkor Constantin császár = Atilla hun király Római bevonulása visszadatálása nem valóságos esemény volt!

http://vilagnezet.blog.hu/2010/03/31/honfoglalas_es_oshonossag_1#comments

sziapo1 Creative Commons License 2013.06.04 0 0 241

A legutóbbi idézeteim forrását most találtam meg, a szerző a pápaság történetét nagyon sok folytatásban vitatta, azonban időbeli tévedésekkel sohasem foglalkozott, amúgy józanul gondolkodónak ismertem, levelezni nem tudok vele!
"""Kiegészítés helyett: kétségeim vannak azokkal az adatokkal, melyek az Árpád-házi Tarhost a 921-922-es Itáliai hadjáratokban szerepeltetik, Taksonyt (Árpád unokája) II. Lothar udvarában látják, mint aki ő ment el az esedékes adóért, valamint azt a merész állítást, miszerint Taksony ott volt Augsburgnál, (955) Bulcsuval és Lehellel.

A Magyar Nemzeti Múzeum gondozásában megjelent 'Honfoglaló Magyarság' közöl egy térképet, mely szerint, 942-ben a magyar hadak ismét betörtek az ibériai félszigetre a mai Baszkföld területére. Ennek a hadjáratnak utána olvasnom még nem sikerült ...
  Szerző: katolnai  2010.01.23. 14:08 Szólj hozzá! Aj"""

sziapo1 Creative Commons License 2013.06.04 0 0 240

Egy érdekes párhuzam indukálhatta a Nagy Károlyi győzelmek legendáit, ha a most idézendő valóságos esemény volt valóságos időben Bulcsu hadjáratai leírása között:
"Egyszer sikerült csak a németeknek úgy-ahogy visszavágni, ezen 18 év alatt, mikor Ottó öccse Henrik, - akit a bajor trónra rakott erőszakosan Ottó, a fiatal Arnulf legnagyobb keserűségére – 950-ben hirtelen rátör a magyarokra, egészen a Rábáig jut, és szerencsésen, zsákmánnyal sikerül elkotródnia mielőtt a magyar seregek elkapdoválhatták volna."
na ezt kibővítve és mesékké dúsítva megírhatták a kolostorok tétlen lakói más időpontokra is!

Előzmény: Haralamos (237)
sziapo1 Creative Commons License 2013.06.03 0 0 239

Lehet igazad,
csak akkor a Szent Korona sohasem kerülhetett hozzá, és akkor képtelenség, hogy Szent Vajk- megkereszteléséig Atilla Hun királytól senki fejére nem került fel beavatásakor!
Plusz akkor a 104 évvel korábban meghalt Atilla hun nagykirály mikor halt meg? Ezt kedves vitatársam bizonyítsd be!
SŐT "CONSTANTINUS" PÉNZEI ÉS A TETRARCHÁK LEGYŐZÉSE MIKOR VOLT? AZAZ A KERESZTÉNYSÉG ÁLLAMVALLÁSSÁ VÁLÁSA?
Kemény tények kellenek, a vélekedések megbuknak, mint az idézett részletben:
"""

A másik feljegyzést (Moissiacense-i Krónika) is elvethetjük, melyben nagyképűen azt merik állítani, hogy 796-ban Kis-Pippin átlépte a Dunát és kirabolta az avarok fővárosát ('Hringust'), majd a sok kincset elküldte apjának Aachenbe. A Lorschi Krónika már másképpen adja elő a mesét; abban egy Heiricus (Erik) nevű foxi-maxi herceg a győzedelmes hős, aki a teméntelen kincset megszerzi a frankok számára. Az egyik papi lódítás nagyobb, mint a másik, és csak az őseinket lenéző akadémistáknak szolgáltatnak csámcsogásra megfelelő anyagot.

 

A teljesen kipusztult avarok – talán hullaként, de – a 811. és 814. évben, a Bizánc ellen folytatott hadjáratok folyamán szövetségesként harcolnak Krum bolgár kán seregében. Nyolc évvel a nagy frank király halála után, a 822-es évnél a Frank Birodalmi Évkönyvben avar követségről szóló adat van bejegyezve, amely a frankfurti birodalmi gyűlésen megjelent. De a 'A Bajorok és Karantánok megtérése' (Conversio Bagoariorum et Carantanorum), című latin nyelvű munka 3. fejezetében is említik az avarokat.

A bizánci történelemírás szintén említi az avarokat, miután azok állítólag ki lettek irtva. A Bíborbanszületett Konstantin könyvének (De Administrando Imperio) a 30. és 31. fejezetében a Balkánra települt horvátok történetét ismertetve ír róluk. Természetesen vetődik fel a kérdés: hogyan lehetséges, hogy a bizánci történetírók semmit nem jegyeztek fel az ő érdekszférájuktól északra élő jelentősnek mondható nép teljes kiirtásáról? Miért nem említik a nyolcéves véres háborút, amiben egy nemzet tűnt el?
"""
Szóval HONFOGLALÁS=HAZATÉRÉS ÉVE = ???
és persze ATILLA HALÁLA ÉVE = ???
kÖZBEN HOL VOLTAK AZ avarok, ha voltak, és ha nem a HUN NÉP VOLT, HUN TEMETKEZÉSI SZOKÁSOKKAL!

Előzmény: Haralamos (238)
Haralamos Creative Commons License 2013.06.01 0 0 238

A Hungár naptár rendszerében (Új kronológia) csak egy frank hadjárat  (I.sz. 1001 = Kr. u. 791) volt, Győrig jutottak.  " 

 

Bizakodtam, hogy majd csak kijavitja valaki, de hiába... 

 

Kr.u. 791 = I.sz. 981...

Előzmény: Haralamos (237)
Haralamos Creative Commons License 2013.05.31 0 0 237

A Hungár naptár rendszerében (Új kronológia) csak egy frank hadjárat  (I.sz. 1001 = Kr. u. 791) volt, Győrig jutottak.  

 

 Onnan dél felé fordultak Sárvár érintésével a Rába és a Dráva vonalát követve Sabariába (ma Mária Saal Klagenfurt közelében) érkeztek. 

Nagykareszt november elején már Regensburgban találjuk.  

Voltak határmenti összecsapások, amelyben többnyire bajor prefektusok haltak meg, de ezek is befejeződtek Kr.u. 803-ban azaz 993-ban. 

 

Innentől számolhatunk Zerind vezér (tar-kán) uralkodásával, aki Szent István nagyapja volt.)

 

 

Előzmény: sziapo1 (236)
sziapo1 Creative Commons License 2013.05.31 0 0 236

Nagy Károly és az avarok

                                                          Nagy Károly híres lovasszobra: páncélba bújtatott lábát nem tartja kengyel – nem is tarthatja, mert a kengyel használata hiányzott a frank-germán kultúrából.   Történészeink, – ahogy[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Bemásolom Nagy Károly időszakáról, és győzelmeiről a KÉTSÉGEKET:

"

Talán a X. század elején készített Leiden Kódex ábrázolása hűen tükrözi vissza a frank-fermán lovasharcosok öltözékét, szegényes felszerelését és azt is jól láthatjuk, hogy nem rendelkeznek se nyereggel, sem kengyellel. A kép különben a krisztusi szeretetvallás békés terjesztését mutatja be, ahol a pap hátulról biztatja a frank lovasokat a fegyvertelen pogányok lemészárolására.

 

Tehát a bádoglemezekbe bújtatott gyalogos, ökrös szekerekkel kiegészített frank seregek leereszkedtek a Kárpát-medence síkságaira és ott csatát, csata után nyertek, nyolc éven keresztül kaszálták a 'hunokat', mert azok csak nem akartak elfogyni, míg végre nagy nehezen kiirtották mindet. Legalábbis a papok által írott mesevilágban, mert milyen érdekes, hogy míg a teljesen kiirtott avarok gazdag sírleleteit még a IX., sőt még a X. századból is könnyű fellelni, addig a történészek nem képesek felmutatni azokat a temetőket, ahova Károly vitézeit temették. Pedig ezeknek a harcosoknak, százas és ezres nagyságrendben kellene nyugodniuk valahol, hiszen a 34 évig tartó, néha több fronton folyó csatározásoknak tízezerszámra kellett hogy áldozatai legyenek. Mégis, a kipusztult avarok sírjai megvannak, a múzeumok vitrinjeiben tárgyi bizonyítékok tömegei sorakoznak, míg a győzedelmes frank társadalom temetőit, kulturális hagyatékát nem leli a régészet. De bizony a kérdés csak nem hagy nyugodni: a frankok által kipusztult avarok sírjait százas, ezres nagyságrendben tárják fel a régészek, míg a győzedelmes frank sírokból csak mutatóban van néhány?
"
Katonai logikával képtelenség az egész mese!
Ennyit Nagy Károly legendájáról Heribert Illignek igaza van, Ő a nagy EU eszményképe NEM LÉTEZETT!
Tehát joggal állítja Tóth Gyula a videóiban, hogy Atilla idősebbik fia Aladár (elder) tettei replikációja csupán ez a legenda, egy vélhetően békésebb időszakba beleálmodva!

sziapo1 Creative Commons License 2013.05.30 0 0 235

Bocsánat Hunnia híveitől, nem kell mindent komolyan venni, akkor sem, ha pontosan ezt hihették egykoron!
MÁS, most néztem a viasat History-n a vélekedések sorozatát valami Vityeszlav herceg keresztelő kádjáról a Horváth minisztérium összeállításában:

"Nincs tudomás Vityeszlav létezéséről, vagy kik fejedelme volt, vagy egyáltalán a kádban bárkit megkereszteltek volna, sőt a kádon lévő ornamentikát sem fejtették meg, hogy 850, vagy 1150 táján készítették-e! De biztos, hogy a Karoling korból való, amikor a kereszténység már jelen volt a (még pogány nevekkel szereplő személyekkel leírt történetben) horváthok között!..."
Szóval

-1150 táján készítették szerintem, és
- a magyarok hamisított 895-ösnek álcázott bejövetele elé hamisították az egész

- sehol sem bizonyítható hamisítást stílusában is bizonytalan díszítésű "egy pld" keresztelő kád létesítésével,
- és az erről szóló legenda elterjesztésével!
Azaz, ha kihagyjuk a 200 évet, és nem precízen vesszük a tudatos esemény-betoldások kezdetét, és végét, akkor bizony

-a Hungár naptár bizonyítottnak vehető, sőt

-a Heribert Illig féle 297 éves időcsalást, vissza-DÁTUMOZÁST (ennek szándékát) is bizonyítja!
Azaz 1000 tájékára állhatott össze az
- a TUDATOS hamisítás mennyiség, amikor
- akár utólag létesítettek tárgyakat korábbi időszakokra vetítve,  hogy
- még a horváth népet is becsapva az igazi, és sokkalta dicsőségesebb Atilla hun királyhoz kapcsolódó eseménysorukat (tudjuk, hogy a magyarok után a lengyelek, azok után a Horváthok a genetikailag legősibb lakói Európának).
Azaz a kevésbé ősi (mert viharvertebb sorsú és ezért kevertebb génállományú) Horváth népet a Magyarok hamis honfoglalása elé igyekeztek besúvasztani, de

- egyértelműen Római katolikus térítés hirdetése céljából tették ezt.
Azaz a Római Pápaság tudatos hamisítása tetten érhető ebben az esetben!!!!!!!!!!!
Tehát a történelem hamisítás a valóságos eseménysorokat eltagadó, és
hamisított mesékkel való felcserélése valamikor 570-től 1000-ig tartott időszakban rendezték össze az addig összegyűjtött és összerendezett korábbi (ám a tényleges időpontok táján készült, de sokféle időszámítás szerint) lejegyzett iratokhoz igazítva!
Azaz a tények eredeti lejegyzéseit ügyesen átsorolva sokkalta sűrűbb eseménysorú, de már
- a hamisítók érdekei szerinti átrendezéssel tegyék elérhetővé!
Ami kimaradt ebből az az Árpádházi gesták időrend-HŰ leírásainak megsemmisítése, és átírása!
Na erre eszerint nem tudtak, vagy nem mertek összefüggő cselekvéssort végezni.
Állítólag több gesta így is eltűnt!

Haralamos Creative Commons License 2013.05.30 0 0 234


Napkirály volt Atilla, a rabszolgatartó birodalmak szétzúzója " 

 

Hungária új történelmi atlasza 78. oldal: 

 

" - visszatértünk a hun alapokhoz, Atillához, a királyok királyához, Isten ostorához, aki hatalmát egyenesen Istentől eredeztette."

Előzmény: sziapo1 (232)
Haralamos Creative Commons License 2013.05.30 0 0 233

Odoaker hun volt, germán nép sohasem létezett, a german hadvezér szóból alkották meg a humanisták, és vették át a történészek.)

Előzmény: sziapo1 (230)
sziapo1 Creative Commons License 2013.05.30 0 0 232

Részlet-:

"A hely, ahol élünk- a hallatlan stratégiai jelentőségű Kárpát-medence - rengeteg népnek keltette fel érdeklődését és akarta birtokolni saját túlélése vagy éppen hatalma támasza biztosításának érdekében. Megvívtunk mindegyikkel tehetségünk szerint.

Nem elég magunkat meggyőzni új történelmünkről. Meg kell győzni a világot is róla hatásosan és érthető formában. Folyamatosan és állandóan, nem fáradva, minden lehetséges módon. És ahogy Kemál Atatürk megújított török őstörténetével is könnyen megbarátkozott a világ, bízvást számíthatunk mi is erre. Ráadásul nyertünk egy sereg rokont is Európában azok után, hogy eddig mást sem hallottunk, mint a magyarok nagy magányosságát e földrészen. Sőt, Európában majdnem mindenki rokonunk őseink elkeveredése okán, még ha ma nem is hiszik el mind."


Napkirály volt Atilla, a rabszolgatartó birodalmak szétzúzója 2013. május 24. 05:06
Hunhír.info

sziapo1 Creative Commons License 2013.05.29 0 0 231

Felmerül a kérdés, időrendet meghatározandó: Mikor került a bibliába a kamatszedés tilalma például, Róma bukása után, vagy az esetlegesen valóban a Niceai zsinat netán valóban 325 tájéki időszakában? Ugyanis a leírt, gondolom történelmi iratokból vett és teljesen reális rabszolgásodása úgy a görögöknek, mint utóbb a római szabad embereknek, akárcsak ma a hazai deviza adósoknak
teljesen természetes, hogy kiváltotta a megrontott családok viselkedésének megváltozását, és ezzel a "birodalom" legyengülését is!
És ez a folyamat mindig felgyorsult a végére, manapság is!
Akkor vélhető a biblia megfogalmazása Atilla hun király halála utáni időszakra, és pontosan erre utal, hogy Aladár Atilla idősebbik fia, mint Nagy Constantin mintaadója létezett, de Nagy Constantin nem, tehát a Niceai zsinat is később lett kitalálva, jóval Atilla halála után, amikor a kereszténység kamat miatti gyűlölete elsöprő erővé válhatott!
De ez tőlem csak józannak képzelt vélekedés! Ám az igazi értők véleménye valóban számítana!

 

Előzmény: sziapo1 (230)
sziapo1 Creative Commons License 2013.05.29 0 0 230

Hol itt a csendőr, bár a pertut is csak az internet közvetlensége miatt használtam! Nagy tisztelettel megkövetem tisztelt értő!
Ám itt is olvastam valamit Róma bukásáról, és nem új a szerző sem, aki szintén sarokpont, csak most tudom idézni:
"

Mindez annyira legyengítette belülről az egykor hatalmas Római Birodalmat, hogy a végül néhány gyengén felfegyverzett barbár germán is el tudta foglalni. Így történt, hogy Odoaker germán vezér könnyűszerrel elmozdíthatta a trónjáról a Nyugat-Római Birodalom utolsó császárát, Romolus Agustulus-t Krisztus után 476-ban. A teljesen eladósodott és csődbejutott római államnak nem volt már pénze. Az általános hanyatlás eredményeként a pénzrendszer is eltűnt a gazdasági életből, és átadta a helyét a rossz hatékonyságú naturál-gazdálkodásnak, azaz az autarchiának és a cserének. Az általános társadalmi hanyatlás a kamat-kapitalizmus rendszerének a következménye volt."

http://ebredezes.hu/roma-bukasanak-igazi-oka-a-kamat-volt/

Előzmény: Haralamos (229)
Haralamos Creative Commons License 2013.05.28 0 0 229

Van néhány bizonyosság, sarokpont Illig, Te, Tóth Gyula, a kérdés ki megoldása közelít a valósághoz jobban????

 

Kicsit unalmas már ez a csendőrpertu.)

Előzmény: sziapo1 (227)
sziapo1 Creative Commons License 2013.05.28 0 0 228

Hopp törtéénééésszek sorbarakták a letározott hamisítványokat? Tiszteletem az erőlködésért,
DE azonnal baromsággá vált mihelyt Tóth Gyula képes volt bizonyítani a többszörös párhuzamosságokat!
Ki miért és mit tett, de mikor??? Ez a jövő nyomozói munkája célja!
Aki Tört-ÉN-Ész, az megtörten kutathatja mit rakott tévesen túlzsúfolt rendetlenségbe csak azért, mert úgy olyan aranyosan lányregényes olvasható Story-sorozattá vált az egész (azaz maga is hamisítóvá lett),
éppúgy, mint a Brazil TV novellák, akár azok is igazak, nemde???!

Előzmény: Haralamos (217)
sziapo1 Creative Commons License 2013.05.28 0 0 227

Azt te csak gőrcsösen képzeled pusztán azért, hogy a listád igaz maradjon! Amúgy nagy tisztelettel gondolok a munkádra! DE a bezápult agyú ragaszkodás téveszmékhez, saját agy-cicákhoz, saját hiteledet rombolja le!
A TE fantasztikus munkád a csillagászati tévedés bizonyítása, Tóth Gyuláé a párhuzamos hazugságok kimutatása,
immár csak az a kérdés mi volt igaz, és mi a mese habbal, és mikor is?!?
Atilla hun király és 2 fia bizonyosság, de mikor?
Csak egy tipp: 306=506 (550 helyett, hisz 44 év tévesztés is van), de ez nem zárja ki a nálad leírt 1016-1206 tudatos Pápai naptár csalást.
Csak akkor 1016 helytálló, és 506 az igaz, de a 306-325-3xx = kamuváry belemagyarázás. Pl. Eredeti Niceai Zsinat jegyzőkönyv állítólag nincs, csakis másolatok!
De ekkor a magyarok bejövetele 614 táján volt, 895==>>705, és ma csupán 1823-at írhatunk talán!
Tudom, hogy utálod a munkád összezavarását (Nagy Karesz haverod miatt, mert hozzád nőlt, de ő nem létezhetett)!
Pláne nem Vajk megkoronázása előtt, stb.

 

Csakhogy én tippelek, és akaratlanul ugratlak! Mert (NEM MIATTAM) kénytelen leszel egy sokkal hígabb (eseményben szegényesebb) 300-1200 közötti 700 évet (200 kihagyva) összefüggéseiben igazolni!
Ja, ha neked nem megy, akkor mellékszereplő leszel, akinek volt egy jó ötlete, DE betonba öntötte tévedéseit, azaz elhanyagolható ötletgazda leszel!
Emlékezz,
azt írtam, hogy a brutális küzdelem csak ezután kezdődik!
Van néhány bizonyosság, sarokpont Illig, Te, Tóth Gyula, a kérdés ki megoldása közelít a valósághoz jobban?????
Vagy az ezután jövőké a dicsőség?

Haralamos Creative Commons License 2013.05.27 0 0 226

Ugyebár Nagy Károly = Aladár történeteinek 3. replikációja." 

 

Próbáld még a három dolgot - kitalált középkor, Tóth Gyula, és a Hungár naptárt - szétválasztani... 

 

A Hungár naptár szerint van Nagykaresz (i.sz. 1004-ben hal meg), akinek az anyukája hungár, de van Aladár is, akinek nem ismert a felesége, és 200 évvel Nagykaresz előtt élt, halt.)  

Előzmény: sziapo1 (225)
sziapo1 Creative Commons License 2013.05.27 0 0 225

Igazad lehet, épp ezért írtam, hogy számos leírás hibás lehet, BÁR A wIKIPÉDIA VISSZAFOGOTT, ám Tóth Gyula érvelése alapján vagy az időben kell máshová tenni, vagy nem is létezett Pippin, mint avaroktól kincsekkel megajándékozott, vagy semmi sem úgy volt!!!
Ugyebár Nagy Károly = Aladár történeteinek 3. replikációja.
Erről ezt írod:
"

Kr .u. 795

Miközben Károly az Elba vidékén (ma Lüneburg) háborúzott megérkeztek hozzá a Tudun követei, aki az avarok nemzetsége körében és országában nagy hatalommal bírt.
A követek azt mondták,

hogy a Tudun saját földjével és népével együtt meg akarja adni magát a királynak, s rendelkezésének megfelelően fel kívánja venni a keresztény hitet. A Tudun az akkori Hungária dél‐nyugati részének volt az ura, és a polgárháborúból élve került ki. A ringje (gyűrűsánc) a Kerka és Morva (ma Mura) folyók között volt, ahonnan a Morva‐völgyi (ma Mura) vasérc‐ ezüst‐ és aranybányászatot kényelmesen lehetett ellenőrizni.

Kr .u. 796

ADRIÁN pápa 795 december 25‐én halt meg. A frank évkönyvek

szerint Erich friauli herceg kiküldötte embereit a szláv Voinimirrel a pannon tartományokba és kifosztotta az avarok nemzetségének hosszú idők óta zavartalan nyugalomban élő ringjét. A győztes herceg Károlyhoz, király urunkhoz az aacheni palotába küldötte a kincset, amelyet az egykori avar királyok (regum) nagy gazdagodása évszázadok folyamán halmozott fel.

A Laureshamenses évkönyv

szerint az avarok országrészéből nagy mennyiségű kincs érkezett.

Nagyon hihetetlennek tűnő a történet, hogy egy friauli herceg kiküldött emberei csak úgy kifosztják a Tudun ringjét, persze csak akkor, ha nem figyelünk az előzményekre és a folytatásra...

Az előző évben a Tudun követei Károlynál az alávetésről, a kereszténység felvételéről tárgyaltak, (feltételezhetően a kincsek beígérésével) majd a közvetlen folytatásban ezt olvashatjuk;

Ugyanebben az évben a Tudun ígérete szerint az avarok nagy részével a királyhoz jött, s magát népével és hazájával (országrésze a Morva–Enns folyó vidéke) a király hatalma alá adta. Maga és népe megkeresztelkedett, és megtisztelően ajándékokkal elhalmozva hazatért.”

Minimális logikával rá lehet jönni, a Tudun nem blöffölt, előre elküldte a kincset, amelynek elképesztő mennyiségétől Európában harmadára zuhant az arany és ezüst ára. Voinimir a Tudun bizalmasa lehetett, aki biztosította csapataival a kincs célba juttatását, amely nem is lehetett olyan túl egyszerű a korabeli viszonyok között.

Nem délibábos ábrándozás arra gondolni, hogy a Tudunnak meghatalmazása volt az új kagántól arra, hogy hasonló feltételekkel megadják magukat a frankoknak. Legalábbis az év további eseményei ezt támasztják alá.

A király, miután összegyűjtötte hadait, Szászországba ment, fiát, Pippint pedig a pannon tartományokba küldte egy sereggel.”

Pippin nyáron a Duna jobb partján tábort ütött, ott megjelent előtte az új kagán, annak felesége a Katun, valamint a tarkán és más hun előkelő, akik ünnepélyesen békét kértek. Ezt követően a kagán meghívta Pippint a kagáni székhelyre, aki valószínű reszkető lábbal, de elfogadta a meghívást. Pippint gazdagon megajándékozták, és békében távozott.

Aachenben a Szászországból visszatérő Károly boldogan pillantotta meg fiát, Pippint, aki Pannóniából jött vissza, és a kagáni kincs maradék részét elhozta.

Ezek alapján bátran megállapíthatjuk, hogy a hunok nem pusztultak el harcokban, nem haltak ki nem pusztította el őket járvány, vagy dögvész ellentétben Nagy Károly lovaival...

Ideiglenesen meghódoltak, és a kereszténység felvételét ígérték Nagy Károlynak. Ennek ellenőrzését a frankok bajor prefektusokra bízták.

Kr .u. 799

Nagy Károly szomorú hírt kapott Gerold és Erich vesztéről. Közülük az egyik Gerold Bajorország prefektusa ugyanis a hunokkal bocsátkozott ütközetbe és elesett."
Bocsika,
DE HA NEM LÉTEZETT NAGY KÁROLY, AKKOR A STORY ESTI MESE FELNŐTTEKNEK!
Ideje lenne gyomlálgatni a kitalációkat, az óriási munkával kigyűjtött mesék közül.
Mert létezett Aladár, de nem létezett Nagy Károly (Karoling Pippinekkel), szerintem!

Előzmény: Haralamos (224)
Haralamos Creative Commons License 2013.05.27 0 0 224

Kínos a Pozsonyi csatáról a Wikipédia teljesen mást mond, mint egy történelem tanár"   

 

2011 óta a pozsonyi csata is el van temetve, mert Brezalauspurch nem azonos Pozsonnyal. 

 

A csata helyszíne a mai Brecláv (Levetevár,Lundenbur) vizvára volt a Thaya folyó torkolatvidékén. (Pozsonytól 100 km északra) 

 

Itt 31-32. oldalak; 

 

http://www.hungariancalendar.eu/Hun_at_01.pdf 

Előzmény: sziapo1 (223)
sziapo1 Creative Commons License 2013.05.26 0 0 223

Kínos a Pozsonyi csatáról a Wikipédia teljesen mást mond, mint egy történelem tanár, és furcsa módon én neki jobban hiszek, ugyanakkor régebben olvasott cikk a pozsonyi csatáról meg a wikipédiát alátámasztotta!
Most a történelem szemléletünkben létezhet forradalom! De nézz utána olvasó, mert vannak érvei!
Grenczer Attila – Atillától Álmosig videó
http://kerecsen.tv/2012-11-17/grenczer-attila-atillatol-almosig/

Előzmény: sziapo1 (221)
sziapo1 Creative Commons License 2013.05.25 0 0 222

A poén lemaradt:
a 942-906 évek = 36 év, ezalatt a sikeres és "kalandozó" magyarok megbolondultak volna?
De mint Tóth Gyula jól érvel,nem kalandoztak? csak a 140 évről még Európában mindenütt ismert Atilla helytartóságokat igyekeztek alávetettekként megadóztatni.
Aminek következményeként megerősödött a "Magyar Ellenesség", azaz történelmünk fő hibái között igen lényeges politikai-katonai hiba volt! Mert erre nem létezett megfelelő szervezettség és  láthatóan kellő hátországi gazdasági-ember-anyagi potenciál sem!
Csakhogy ezt fel sem foghatták akkoriban!
Feltehetően a történelem hamisítás lényeges kiváltó okai egyike volt ez a tévedés!

Előzmény: sziapo1 (221)
sziapo1 Creative Commons License 2013.05.25 0 0 221

Látom, hogy a Wikipédia is érthetően tele van hülyeségekkel, és nem tudom, hogy melyik nagyobb hazugság a Hugó király esetleírása, vagy EZ hihetőbb talán?
"""

Pannónia

A honfoglalás keretében a Kárpát-medencében tartózkodó magyarok 900-ban végleg elfoglalták a Dunántúl területét, amelyet korábban, a római kortól kezdődően Pannóniának neveztek. Ez a támadás Linzig jutott előre, de itt a bajor seregek visszavonulásra késztették a magyar hadat. Az új határt a Fischa folyó jelölte ki.

Déli irányban elfoglalták a Bánság, Bácska, a Temesköz és a Szerémség területét, 906-ra a DrávaSzáva közét is.

Morávia

Északon 902–906 között a magyarok véglegesen felszámolták a Morva Fejedelemséget és Moráviát elszakították a Keleti Frank Királyságtól."""

 

Mivel itt nem látom a korábbi beírásokat, ezért itt félbehagyom.

sziapo1 Creative Commons License 2013.05.25 0 0 220

Csak olyan hülyeségre próbálok figyelmet felhívni, mint ez az általad adott mese-sorozatban:
"""

Kr. u. 942 = i. sz. 1132
Tavasszal magyar sereg tör Itáliára. Hugó itáliai király tíz véka pénzzel ráveszi őket arra, hogy a spanyolországi mórokra támadjanak. A Hugótól kapott vezetővel a magyarok átkelnek az Alpo-

kon, majd a Pirenneusokon és benyomultak a mórok földjére. A sivatagos területről gyorsan visszafordultak. """

De érdekes ezek a Magyarok ész nélkül, miért kellett volna nekik vezetőt adni, plusz a sivatagoshoz hasonló kunsági területek lovassága beijedne és visszafordulna? Plusz aprópénzért másfelé indultak volna?
Ez primitív gúnyolódás csupán, nem hiteles történet! Sőt!

Ez Atilla hun király hadainak kicsavart éppen a "mórokat" az arab fosztogatóktól megvédő seregrésze története, Annyira, hogy a sivatagban-afrikában Magreb néven 100 éves birodalom létezett!     Annyira, hogy Hunnivári úr is hivatkozik a "Tarihi Üngürüsz"-->Magrebi magyarokra!
Legalább önmagát ne akarná hülyének nézetni a szerző tökre ellentmondásos baromságokkal!

Előzmény: Haralamos (217)
sziapo1 Creative Commons License 2013.05.25 0 0 219

Csak olyan hülyeségre próbálok figyelmet felhívni, mint ez az általad adott mese-sorozatban:
"""

Kr. u. 942 = i. sz. 1132

Tavasszal magyar sereg tör Itáliára. Hugó itáliai                          De érdekes ezek a Magyarok ész nélkül?

király tíz véka pénzzel ráveszi őket arra, hogy a                           aprópénzért másfelé indultak volna?

spanyolországi mórokra támadjanak. A Hugótól                           Ez Atilla hun király hadainak kicsavart

kapott vezetővel a magyarok átkelnek az Alpo‐                             éppen a "mórokat" az arab fosztogatóktól

kon, majd a Pirenneusokon és benyomultak a                               megvédő seregrésze története, Annyira,

mórok földjére. A sivatagos területről gyorsan                              hogy a sivatagban-afrikában Magreb

visszafordultak.                                                                             néven 100 éves birodalom létezett!

                                                                                                     Annyira, hogy Hunnivári úr is hivatkozik a

"""                                                                                                 "Tarihi Üngürüsz"-->Magrebi magyarokra!

Előzmény: Haralamos (217)
sziapo1 Creative Commons License 2013.05.25 0 0 218

Köszi megnézem, és én jogosult vagyok tévedni, mint nem tudós érdeklődő! Tehát a helyre igazításod köszönve megvizsgálom!
Ám azt gondolom az összefésült híresember listából nagyon sokakat ki kell majd ezután törölgetni!

Van például egy nyilvánvaló hazugság, amit okfejtésében Tóth Gyula érvként kezel:
"""A Pallas nagy lexikona az „Avarok” címszó alatt a következőt írja erről:
„Taszilo bukása után a frank-avar határkérdés szabályozása napirendre került és e kérdés idézte elő a következett nagy háborút is, ámbár Nagy Károly már régebben tervezte volt a rakoncátlan, pogány nép leigázását és megterítését. 791-ben két frank sereg lépte át az Enns határfolyót; az egyiket, mely a Duna jobb partján haladt Károly maga vezényelte; a másik a bal parton nyomult előre, az élelmezésről pedig a Dunán haladó bajor hajóhad gondoskodott. 52 nap alatt Károly Győrig nyomult, s nagy zsákmányt ejtve tért haza."""
Azt hagyjuk, hogy Avarokról a magyar gesták semmit sem tudnak!

DDEEEE!

Ez az elnagyolt győzelem "ÁL"-hír nyilvánvalóan kitalált-gonoszság!

Ha csak arra gondolok, hogy a duna bajor forrásvidékétől teljesen szabályozatlan volt, ezért ÉÉNN nem tudom elhinni, hogy nagyméretű hajókkal nagylétszámú hajóhadat tudtak volna építeni óriási seregeknek, és pláne a gyors folyású duna felső szakaszain kincsekkel megrakodva visszafelé felhajózhattak volna.
"A dunai hajós" regényből tudom, hogy
sok helyen a dunapartról húzták kötéllel a dereglyéket felfelé, mert saját erőből képtelenek lettek volna felfelé eljutni bárhová. Ezt csak hajózásról semmit sem hallott "történelem bohóc" írhatta!!!!!
Aki összekeverte a tengeri hajózást a felső- (de Vaskapunál akár alsó-) dunai-val!
Amikor valóban nagy hajóhad gyűlt össze, akkor sem hadihajókkal jöttek le a dunán a főerők:
http://tudatbazis.hu/a-907-es-pozsonyi-csata-tananyag-a-west-point-akademian,
Hanem a hadtáp ellátást úsztatták csak le 10 ezres kiszolgáló személyzettel!!!
Amit Szépen felégettek:
"Így a csata első napján taplós nyilakkal felgyújtották a német hajókat.",
és a Duna 2 oldalán jött le lovas-gyalogos hadsereg összesen 100 ezerre tehető létszámmal.

Ki az a hülye, aki elhiszi, hogy azon a szakaszon oda-vissza hajókázhatott bárki katonai siker reményében?
Pláne a "rakoncátlan, pogány nép" ellenében!
Akik viszont fingani sem tudtak volna ellenük a leírás alapján!
Bocsánat, de a puszta hajóhad létrehozása is óriási hír-áradattal megelőzte volna a támadást!

 

Ejnye! Tasziló és Nagy Károly törölve! Ezt csak kisovodásoknak lehet beadni!
Ott is Mindennapos Reggelizés utáni "ÁMEN!" kötelező imádság befejezést követően!
Bocsánat, de az Elbán, Rajnán a felső folyásától lefelé sem épülhetett hajóhad hadisiker reményében!
Szóval a "Mese-írók" hülyeségeit előbb ki kell gyomlálgatni,
Én valóban nagytudású történelem gyomlálókra várok!
Neked van tudásod hozzá!

Haralamos Creative Commons License 2013.05.24 0 0 217

Hunnivári úr ott tévedett, hogy a hamisítás nyissz kivágunk 194 évet" 

 

Félek, hogy nem vagy évrekéssz, hiszen már két éve nincs nyissz, csak időcsúszás. A dinasztiák, pápák egymásracsúsztak, miözben a történészek sorbarakták őket; 

http://www.hungariancalendar.eu/Hun_at_02.pdf 

Előzmény: sziapo1 (216)
sziapo1 Creative Commons License 2013.05.24 0 0 216

Csak 1 ötlet, de
összefésültem a Hungár naptárt Az Illig féle 297 évvel, meg az Atilla halálától az Árpádház bejöveteléig tartott 104 évvel.
Lehet misztikus baromság talán 297-104=193 év ,
ÉS a HUNGÁR NAPTÁR SZERINT 194 ÉV A CSILLAGÁSZATI TÉVEDÉS SOROZATOSAN!
mIT MOND HERIBERT ILLIG = 297 ÉV HAMIS TÖRTÉNELEM
mIT MOND TÓTH GYULA:

"középkori krónikáink közlését, mely szerint Attila halála és a magyarok második bejövetele között valóban csupán 104 év telt el, sokkal komolyabban kell vennünk, mint gondoltuk."

Illetve:
"Nézzük meg mi történik 104 évvel a magyar honfoglalás hivatalosan elfogadott 895-ös dátuma előtt! A kivonás egyszerű matematikai műveletét elvégezve a 791-es esztendőbe érkezünk. Ekkor kellene tehát kezdődnie valami olyan eseménysorozatnak, ami az Attila halála utáni nagy összeomlásra, Csaba és Aladár harcára emlékeztet. Mi történik 791-ben? Vajon történik-e bármi olyan, ami a mi gondolatmenetünk szempontjából fontos lehet? Nos, azt kell mondanom: Igen, történik! Ez az esztendő ugyanis nem más, mint a pannóniai avarok ellen indított frank háború kezdőéve!" 791-297= 494-38=456-os év
Ha Atilla 454-ben halt meg Aladár=Childerik=Nagy Constantin=Nagy Károly,
akkor 2 évvel később Aladár győzhetett Csaba felett 456-ban, és Childerikként ezt olvasom:
"Childeric I (c. 440 – 481/82) was a Merovingian king" 38év csúszás módosított Jézus születés és Juliánus időszámítás + 104 év hamisítással 325+104+38=467-es év, illetve 325+44+104=473-as év lazán belefértekAladár=Childerik Győzelme (456 és halála 481-es évek közé 456-467-473-481évek)
Mit mond Tóth Gyula:
"
Ha az ott felvázolt gondolatok megállják a helyüket, akkor az azt jelenti, hogy a tetrarchia válságának korszaka, amely 305-től 324-ig tartott, valójában nem más, mint maga a hun korszak! Ez a csaknem két évtizedig tartó felfordulás és káosz valószínűleg épp Attila seregeinek számlájára írható. Ha mindez igaz, akkor vajon mit kell gondolnunk a tetrarchia agóniája után kibontakozó és Nagy Konstantin nevéhez kötődő konszolidáció korszakáról?"
Kicsit tépelődök itt:

Császárként  odavetíthető volt (38-44)év csúszással-104 év hamisítással ugyanekkor 325-be datálható Niceai zsinaton részt vett
De ehhez kellett a 44 éves juliánus/jézusi naptár tévedés 454-44=410 Atilla halála 406-ban Atilla=Alarik hadjárata, és
Hamisítás 104 évvel korábbra 410-104=306.os év 1. és Nagy Constantin kitalálásához, nehogy Atillának a nevéhez kapcsolódjon a kereszténység államvallássá tétele!
325-ös Niceai Zsinat ezesetben 429-ben történt volna, ami 23 éves tévedés a 406-os évhez képest. Amikorra feltételezzük Atilla tényleges győzelmét Róma felett.
DE a 104 éves időtáv akárcsak a 23,38,44 éves tévedések előbb is és
később is ismétlődnek:

..."Zabergán fejedelem kutrigur népének 558-as bejövetele - amikor is sor került az utigurok támadására és Kinialkh balkáni hadjáratára - maradéktalanul megfeleltethető a 895-ös viszonyoknak. Rendkívül érdekes azonban, hogy ez a 104 évnyi távolság időszalagunk egy másik pontján is felfedezhető!"
..."mi történik 104 évvel a magyar honfoglalás hivatalosan elfogadott 895-ös dátuma előtt! A kivonás egyszerű matematikai műveletét elvégezve a 791-es esztendőbe érkezünk. Ekkor kellene tehát kezdődnie valami olyan eseménysorozatnak, ami az Attila halála utáni nagy összeomlásra, Csaba és Aladár harcára emlékeztet. Mi történik 791-ben? Vajon történik-e bármi olyan, ami a mi gondolatmenetünk szempontjából fontos lehet? Nos, azt kell mondanom: Igen, történik! Ez az esztendő ugyanis nem más, mint a pannóniai avarok ellen indított frank háború kezdőéve!"
..."Nagy Károlyhoz hasonlóan Nagy Konstantin is „Aladár-gyanús” személy! Két különböző koordináta rendszer szerint ugyan, de mindketten ugyanabban a szerepkörben tűnnek fel. Mindketten legyőzik uralkodótársaikat, mindketten a kereszténység védelmében lépnek fel és mindketten példaképpé válnak a későbbi századok keresztény uralkodói számára. Persze pontosan tudom, hogy a Konstantin-féle adománylevélről már egészen korán, a középkor során kiderítették, hogy egy egyszerű hamisítvány. De vegyük észre, hogy tulajdonképpen majdnem az egész történelmünk hamisítvány!"
Tehát

Olyan érzetet keltettek a történet hamisítók, mintha 104 évvel előbb a névleges magyarok bejövetele előtt Nagy Károly legyőzte volna az avarokat, pedig csak Atilla tényleges hadjárata és Aladár tényleges nyugati hatalma-győzelme Csaba királyfi felett lett összemosva Nagy Károly személyében,
nehogy már a magyaroké legyen
a legdicsőbb Európai hatalom-váltó és kereszténységet is megmentő ugyanazon Atilla ősként!
Tehát szétkenték 306-tól 791-ig ugyanazon események triplikálásával az egyetlen történést.
azaz a tényleges 193-194 év csillagászati hibát 487 évre széttólták.
Azért van némi zavar az időben 454+104=558-as év + 194 év csillagászati betoldás=752lenne a magyarok bejövetele az elfogadott 895-höz képest, ami 104+39 éves eltévedés-betoldás is létezik.
DE minő érdekesség 895-558=337 év ebből 44-évet kivonva =293 év igen hasonló a 297 éves hamisításhoz képest.

De ugye hozottan zavaros datálású irományokból hamisítani sem lehet mindig precizen.
Én sem minden esetben találtam meg a bizonyosságot
Hunnivári úr ott tévedett, hogy a hamisítás nyissz kivágunk 194 évet,Heribert Illig ott tévedett, hogy csak az általa jelzet 300 év hamis,
Mindenki tévedett, mert 300-tól 1206-ig minde eseményt újra kell vizsgálni.
És teljesen logikusan nem 10-50 éves távokban mozgolódott az Európai népesség, hanem sokkalta ritkábban, csak a hamisítók okoztak többszörös MESE besűrített ÉLMÉNYT! Történelem lekvárt!
iSMÉTLÉS A TUDÁS ANYJA!
Minek kitalálni azt ami megtörtént, ha ide-oda széttóljuk olyan messzire, amikorra már nincs biztos emlékezet!

sziapo1 Creative Commons License 2013.05.15 0 0 215

Nekem azért fontos ez a kérdéskör, mert érthetővé tette az 1000-1300 éves magyar ellenességet éppúgy, mint az Európai fehér ember ellenességet is, ami részben a "európai fehér ember" immár érthető okból kíméletlen hittérítéssel vonta magára! ÉS furamód érthetővé vált miért volt a kereszténység befolyásolható ilyen erőszakos, és nem béketűrő viselkedés irányába!

Előzmény: sziapo1 (214)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!