Keresés

Részletes keresés

hayalilo Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114865

Figyejjj: én má' olyan fáradt vagyok - meg fáj a fejem is, mert csapadékos front jön, - hogy a nyüzsgés részletesebb illusztrációját:-))) inkább holnapra hagynám. De ha úri kedved úgy tartja helyesnek, majd szolgálok vele.:-)

Előzmény: Törölt nick (114863)
hayalilo Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114864

Csak egy mosoly kedvéért: tudod, ugye, hogy Mary Quant-et, a miniszoknya "anyját", a napokban tüntette ki Erzsébet angol királynő a Lady-címmel?:-)

Lady Mary-t tehát "lovaggá" ütötték, a miniszoknya lovagjává: most akkor ő is bűnrészes erőszakban?:-) 

Előzmény: Törölt nick (114860)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114863

Kérdés mit nevezünk nyüzsgésnek...;-)

Előzmény: hayalilo (114862)
hayalilo Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114862

Ne kötekeggyé má', te!:-))))

 

Minden felsorolt szakmában nyüzsögnek a nők, és nagyon jók is, sőt: egyre jobban nyüzsögnek és egyre jobbak.:-)

Előzmény: Törölt nick (114860)
hayalilo Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114861

jav.: Tormay Cécile-t, Grazia Deleddát (hülye sietség..)

Előzmény: hayalilo (114856)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114860

Itt nem csak műalkotásra gondoltam, hanem mondjuk használati tárgyakra is, pl. bútor, ruha, akár ház (az nem zavar mint feministát hogy a női ruhák többségét férfiak tervezik, még akkor is, ha volt egy Coco Chanel valamikor régen?).

 

Azok a korlátok, amiket írtál, már rég ledőltek a nők előtt, nő is lehet filmrendező, ruhatervező, asztalos, mesterszakács, festő, szobrász, de valamiért nem akarnak azok lenni (nincs olyan feminista cél hogy ezekre a területekre is kvótát vezessenek be?).

Előzmény: hayalilo (114856)
hayalilo Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114859

egyébként a vigyázás arra elég (legtöbbször, de nem mindig), hogy pont akkor ne pont azt a lányt erőszakolja meg az elborult barom (ami persze annak aki megúszta minden). vigyázzanak magukra, persze, így csökkenthetik a veszélyt, de nehogy már a lány legyen a felelős. így igenis felelős a boltba járó anyóka/apóka is (persze nem).

 

Tökéletesen így van.

Előzmény: tombadillo (114855)
hayalilo Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114858

+1

Előzmény: tombadillo (114851)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114857

Ja. Ha valakit megesz a cápa, akkor az áldozat rosszkor volt rossz helyen.

 

De ha az a valaki véres húst köt magára és úgy eszi meg a cápa, az is szimplán rosszkor volt rossz helyen?

Előzmény: tombadillo (114855)
hayalilo Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114856

Evil, Evil...

 

Tudod az érzelem abban nyilvánul meg, hogy az ember alkot. Nem az összevissza puszi-ölelés-simi, hanem az alkotás.

Egész komolyan mondom, dehogy is szeretnélek bántani: olyan "kis aranyos" vagy néha.:-)

Az érzelem, az érezni tudás - miért is magyarázzam, hisz előtted sem ismeretlen - komplex adottsága az embernek. Köze van ugyan (pontosabban: lehet) az alkotáshoz, mert érzelmi tudás nélkül nincs művészi percepció, sem ábrázolókészség (legyen az irodalmi vagy képzőművészeti, teljesen mindegy) - de nem az alkotás az egyedüli terület, ahol az érzelem megnyilvánul és ahol nélkülözhetetlen. A (művészi) alkotás képessége aránylag kevés embernek adatik meg - jól is nézne ki a világ (jaj, sajnos: "jól is néz ki"!:-) ) ha a nem-alkotókban, a "mindennapi emberekben" nem lakna érzelem, nem volna bennük az a már untig hivatkozott EQ, ami az embertársaikhoz való viszonyulás feltétele és meghatározója. Nem, te dzsigit : szó sincsen "összevissza pusziról. ölelés-simiről" (jujjjj!) - sokkal inkább arról, hogy amikor megáll mellettem valaki, akár egy ismeretlen, az arckifejezése, a testbeszéde, a "metakommunikációja" érzékelése, (mindezeknek pedig azonnali, együttes  és komplex "feldolgozása") révén rögvest viszonyulok is hozzá: közömbösséggel, rokon- vagy ellenszenvvel...elfogadásra vagy elutasításra hajlok - esetleg meg sem érint. Mert működik az EQ: az intelligencia emocionális, érzelmi formája. Ez az, ami segít társadalomban élni, emberi kapcsolatokat kialakítani szűkebb és tágabb környezetünkben, különböző minőségekben, szinteken. Ez az, aminek hála együtt tudunk érezni az embertársainkkal, szeretni tudjuk a szüleinket, a gyermekeinket - és a választott társainkat (akikhez az EQ még intenzívebben fűzhet minket, hisz egy feltétlen-szeretett lényt úgy veszünk körül vele, mint egy védőburok és minden belső rezdülését olyan finomsággal érzékeljük, hogy a szeizmográf is elbújhat mellette. Miért? Mert Ő a legfontosabb nekünk a világon: Ő minden figyelmünk tárgya, centruma.)

EZ az érzelem, Evil: a máshoz tisztelettel, együttérzéssel, szeretettel - majd a szintek szintjén, legmagasabban: szerelemmel - viszonyulás képessége (természetesen negatív skálája is létezik - nem lennénk emberek, ha nem így volna). A nők ezen a téren differenciáltabbak, ami természetesen nem jelenti azt, hogy ne lennének ugyanennyire kifinomult férfiak. Ezért van az, hogy egy - akár nem is tanult és képzett - feleség szavak nélkül is sokkal többet "megérez" a férjéből, a belső folyamataiból, hangulatváltásaiból, semmint fordítva...és hamarabb is kérdez. Aggodalommal, szeretettel - a másik makacs elzáródása esetén pedig...hát bizony, adott ponton túl, esetleg már haraggal (mivel a másik nem méltatja őt a bizalmára, amelynek jele - a feleség "kódjában" - a megnyílás, a közlés).

Ugorjunk most vissza az alkotáshoz, amiben - szerinted - a nők "hátul maradnak". Elsősorban is: ne felejtsd el, hogy évezredeken keresztül el voltak zárva a tanulástól és a képességek kibontakoztatása anélkül - és szabad mozgás nélkül - lehetetlen. Gondolj bele: a lányok - Athéntől a múlt századig - kíséret nélkül ki sem mozdulhattak a szülői házból: hogyan tanulhattak volna - pl. anatómiát, - mikor Leonardo da Vinci maga is titokban, illegálisan és lopva boncolt, hogy megismerje az emberi testet?? A lányok nemhogy azt, semmit sem tanulhattak némi hímzésen, táncon, házvezetésen kívül...Ennek ellenére: alkotókat akarsz? Olvass Szappho-t, Vittoria Colonnát, Elisabeth Barret-Browning-ot, Georges Sand-t, Virginia Woolfot, Emily Bronte-t, Nemes-Nagy Ágnest, Szabó Magdát, Tornay Cécile-t, Grazie Deleddát (csak rendszertelenül, néhány nevet) - vagy nézd meg Sofonisba Anguissola és Artemisia Gentileschi képeit a Vatikáni Múzeumban vagy Pármában, ahol módod lesz rá - esetleg Frida Kahlo és Amrita Sher-Gil (mindkettő részben magyar származású) festményeit; add hozzá azt is, hogy Maurice Utrillo édesanyja sokak szerint sokkal jobb festő volt, mint Utrillo maga - aztán...vagy tetszenek, vagy nem. Ha nem, akkor sincs semmi baj: mindenkinek egyéni az ízlése.

Itt most meg kell állnom. Ennyit az érzelemről. (Az ebem nem hagy nyugton: egyre erőszakosabb nyafogással "érzelmet" követel. Ilyenkor "köteles" vagyok őt símogatni. Már magas hangon kaffog, mint egy néhány hónapos kiskutya.:-)) )    

 

Előzmény: Törölt nick (114850)
tombadillo Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114855

lehet és kell figyelmeztetni a lányokat, hogy vigyázzanak, én is ezt tettem, amikor a lányom abba a korba lépett, hogy bulizni akart. és igenis meg kell tanítani az elborult barmoknak, hogy a nem, az nem, különben el lesz törve a kezük. (azt mondjuk nem írták, hogy apuka milyen állapotban adta át a kislánya támadóját, a képek alapján azért nem újszerűben).  

 

egyébként a vigyázás arra elég (legtöbbször, de nem mindig), hogy pont akkor ne pont azt a lányt erőszakolja meg az elborult barom (ami persze annak aki megúszta minden). vigyázzanak magukra, persze, így csökkenthetik a veszélyt, de nehogy már a lány legyen a felelős. így igenis felelős a boltba járó anyóka/apóka is (persze nem). 

Előzmény: Törölt nick (114854)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114854

Ja.

 

És egyetértesz azzal a feminista vadbaromsággal hogy nem a nőket kell figyelmeztetni hogy vigyázzanak magukra hanem a férfiaknak kell megtanítani. hogy a nem az nem?

 

Amit a normális férfi enélkül is tud, az elborult barmot meg nem érdekli?

Előzmény: tombadillo (114851)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114853

Nem. De ha közben fűnek-fának meséli, hogy nála van az összes megtakarított pénze a kosárka tetején a pénztárcában, akkor megjegyezzük, hogy lehetett volna óvatosabb is.

Előzmény: tombadillo (114851)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114852

Nem kell elismételned, mert tudom, de a videó nem is ezeknek szólt.

 

Én is visszalőhetek azzal, ha valaki lelakatolatlan otthagyja valahol a biciklijét és ellopják, az csak a tolvaj hibája, nem volt semmi sértetti közrehatás?

Előzmény: tombadillo (114851)
tombadillo Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114851

ha egy elborult barom meg akar erőszakolni egy nőt, akkor mindegy, hogy az részeg, józan, nagykabátban van vagy miniszoknyában. esetleg ha komoly harcművészé és résen van, akkor megúszhatja. egy férfi fizikailag mindig erősebb mint egy nő. elhatározni meg a támadó határozza el magát. még egyszer:

 

- a legtöbb erőszak ismerős által történik (ha jól emlékszem írtam két példát a saját prakszisomból, mindkét esetben ismerős volt,   és csak az egyik volt diszkós eset, a másik lány simán munkából ment haza).

- a sértett környezetében, ahol biztonságban érzi magát.

 

egyébként ha egy öreg egyedülálló embert kirabolnak és/vagy meggyilkolnak, mondjuk a piacra menet, akkor őt is leszólod? 

Előzmény: Törölt nick (114817)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114850

Tudod, ezzel a "verbális erőszakkal" az a baj, hogy a férfi (kivételek persze vannak!) érzelmi intelligenciában ("letapintókészségben", empátiában) eleve elmarad a nőtől. Kevésbé ráérző, kevésbé kommunikatív. Már az átlag-férfire is igaz ez, hogyne lenne az - hatványozottan - a primitívre.

Szóval a nők érzelmesebbek? Tudod az érzelem abban nyilvánul meg, hogy az ember alkot. Nem az összevissza puszi-ölelés-simi, hanem az alkotás. Nos, ebben a nők mintha le lennének maradva...

"Lelki terror"? Tudod, legtöbbször mit értenek alatta? Azt, hogy a társ vagy feleség több segítséget, figyelmet szeretne: ha kisgyerek van, "képes" a férjét ismételten kérni, ne részesítse előnyben a barátai társaságát, ne menjen sörözni, ahelyett, hogy játszana a kisgyerekkel vagy elvégezné a ház körül adódó ilyen vagy olyan munkát. "Képes":-) még arra is, hogy arra kérje: menjen el vásárolni, vagy költsön valamivel kevesebbet a hobbijára...

A férfi-partner rendszerint ezt a többször hallott kérést érzékeli "terrornak", verbális erőszaknak - miért? Mert sok félprimitív vagy primitív férfi meg van győződve arról, hogy akármilyen legen is az élethelyzete, ő azt tesz, amit akar. Ő "szabad": a másiknak pedig az ő függvényében kell tennie (vagy nem tennie) mindent.

Ebből következik, hogy amikor úgy érzi: túl sokszor kérték, túl sokat "noszogatták", kitör a bárdolatlan lénye - és üt, majd rúg. És - ne haragudj, Evil - milyen emberi szint az, ahol az érzelmiek kimerülnek abban, hogy "elrépázza", meg "nyugton lesz"....Hát kiről beszélünk???  Egy - elvileg - szerelemből választott társról/feleségről, vagy egy kutyáról, akit a helyére kell utasítani?! Micsoda alja féreg az, aki így gondolkodik a saját társáról, és aki - kommunikáció, figyelem helyett - felemeli rá a kezét???

Nem. Ilyen esetek többnyire akkor szoktak előfordulni, amikor a férj mondjuk elveszti a munkáját. Persze akar másik állást is, próbálkozik is ezerrel, de a magyar gazdaság olyan, amilyen, nehéz ügy ez. Otthon meg a ház asszonya nem támogatóan, segítően áll ehhez, hanem úgy, hogy "te egy idióta vagy, kirúgtak arról a jó helyről, bezzeg a Bélát aki udvarolt nekem lánykoromban nem rúgták ki, mert ő nem olyan hülye mint te vagy mint én voltam amikor hozzádmentem, hiába próbálkozol ezzel meg azzal, úgyse fog sikerülni mert egy idióta vagy, el kéne válnom, mert én jobbat érdemlek nálad, a barátnőim is ezt mondják" és társai. Sokszor a gyerekek előtt is. Valamint nem a bárdolatlan lény tör ki, hanem a végső elkeseredés. Nagyon sokszor a férfi is csak utólag eszmél rá hogy mit tett. 

 

De: a patriarchátus áldozata. Az ilyen "apa" és "férj" gyakran munkát vállalni sem "engedi" a feleségét, hogy teljesen kisajátíthassa. De nem is ez a legjelentősebb motívum, hanem hogy az előzőleg már mozsárban megtört szerencsétlen-hülye asszony rég elhitte neki, amit nem kellett volna: azt, hogy a fickó nélkül képtelen megállni a lábán, mert "semmire sem jó, sehol, semmire nem alkalmas". 

 

Ne haragudj, de ez a tipikus feminista panel. Nem nem engedi, engedné ha lenne munka.

 

Kis faluban laktál és nem láttál ilyet? Egy srác másra figyelve nő fel, hidd el. Nem ugyanarra fókuszál, amire egy lány vagy egy nő. Egyáltalán nem csodálkozom, hogy nem vetted észre ennek a helyzetnek a jeleit (ami egyes közösségekben lehet súlyos, másokban kevésbé, sőt: egyesek mentesek is lehetnek tőle. Ritkán.) 

 

Jajjmá...ezt te se gondolod komolyan. CSBE -nek egyszer voltam tanúja: a nagynéném vágta pofon a nagybátyámat (mindketten egyetemet végzett, értelmiségi szakmát gyakorló emberek). Szal nem a feministák által klasszikusnak titulált dolog volt...

 

Pszichológus: abban, hogy független legyen, teljesen igazad van - de legyen, Isten szerelmére! Legyen elérhető, bevonható.

 

Ilyenek vannak, bármennyire is csodálkozol rajta.

 

Kapitányságok: nem, nem túl sok a rendőr. Egy jól szervezett, szakmailag a helyzet magaslatán lévő rendőrség kellene (álmodik a nyomor..)

 

Ahhoz meg az a három dolog kell, ami a háborúhoz.

Előzmény: hayalilo (114848)
hayalilo Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114849

Kimaradt: "Azonnal orvoshoz, mentőt hívni..."

 

Bárcsak így lehetne. A mentő, néhány éve Budapesten, a tüdőembólia-gyanús édesanyámért nem volt hajlandó "elfáradni": taxival kellett vinnem a kórházba. "Azonnal orvoshoz"? És ha a faluban csak két nap múlva rendel - a mentő meg ("Mi? egy megerőszakolt, megvert nőhöz?!") méginkább elérhetetlen?!   

Előzmény: hayalilo (114848)
hayalilo Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114848

Na, valós élethelyzet. Amikor ilyen párok párterápián vesznek részt, akkor az esetek 70% -ában az derül ki, hogy az első pofont a nő részéről megnyilvánuló lelki terror, verbális erőszak, stb. előzte meg. A férfinak meg elszakadt a cérnája és ütött. Utána persze rájött, ha elrépázza az asszonyt, akkor egy darabig nyugton lesz.

Tudod, ezzel a "verbális erőszakkal" az a baj, hogy a férfi (kivételek persze vannak!) érzelmi intelligenciában ("letapintókészségben", empátiában) eleve elmarad a nőtől. Kevésbé ráérző, kevésbé kommunikatív. Már az átlag-férfire is igaz ez, hogyne lenne az - hatványozottan - a primitívre.

"Lelki terror"? Tudod, legtöbbször mit értenek alatta? Azt, hogy a társ vagy feleség több segítséget, figyelmet szeretne: ha kisgyerek van, "képes" a férjét ismételten kérni, ne részesítse előnyben a barátai társaságát, ne menjen sörözni, ahelyett, hogy játszana a kisgyerekkel vagy elvégezné a ház körül adódó ilyen vagy olyan munkát. "Képes":-) még arra is, hogy arra kérje: menjen el vásárolni, vagy költsön valamivel kevesebbet a hobbijára...

A férfi-partner rendszerint ezt a többször hallott kérést érzékeli "terrornak", verbális erőszaknak - miért? Mert sok félprimitív vagy primitív férfi meg van győződve arról, hogy akármilyen legen is az élethelyzete, ő azt tesz, amit akar. Ő "szabad": a másiknak pedig az ő függvényében kell tennie (vagy nem tennie) mindent.

Ebből következik, hogy amikor úgy érzi: túl sokszor kérték, túl sokat "noszogatták", kitör a bárdolatlan lénye - és üt, majd rúg. És - ne haragudj, Evil - milyen emberi szint az, ahol az érzelmiek kimerülnek abban, hogy "elrépázza", meg "nyugton lesz"....Hát kiről beszélünk???  Egy - elvileg - szerelemből választott társról/feleségről, vagy egy kutyáról, akit a helyére kell utasítani?! Micsoda alja féreg az, aki így gondolkodik a saját társáról, és aki - kommunikáció, figyelem helyett - felemeli rá a kezét???

Egyszerűbb az ok: az apa keresi a pénzt. Ha az apa sittre megy, akkor nem lesz pénz. Szóval nem a gaz patriarchatus áldozata.

 

 

De: a patriarchátus áldozata. Az ilyen "apa" és "férj" gyakran munkát vállalni sem "engedi" a feleségét, hogy teljesen kisajátíthassa. De nem is ez a legjelentősebb motívum, hanem hogy az előzőleg már mozsárban megtört szerencsétlen-hülye asszony rég elhitte neki, amit nem kellett volna: azt, hogy a fickó nélkül képtelen megállni a lábán, mert "semmire sem jó, sehol, semmire nem alkalmas". 

 

Kis faluban laktál és nem láttál ilyet? Egy srác másra figyelve nő fel, hidd el. Nem ugyanarra fókuszál, amire egy lány vagy egy nő. Egyáltalán nem csodálkozom, hogy nem vetted észre ennek a helyzetnek a jeleit (ami egyes közösségekben lehet súlyos, másokban kevésbé, sőt: egyesek mentesek is lehetnek tőle. Ritkán.) 

 

Pszichológus: abban, hogy független legyen, teljesen igazad van - de legyen, Isten szerelmére! Legyen elérhető, bevonható.

Kapitányságok: nem, nem túl sok a rendőr. Egy jól szervezett, szakmailag a helyzet magaslatán lévő rendőrség kellene (álmodik a nyomor..)

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (114834)
hayalilo Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114847

A tehetetlen tombolás a gyengeség jele, olvtársaim. Jót tesz ilyenkor egy erőleves. Tojással.:-)

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114846

Nocsak, nocsak!

Fájt?

Akkor biza talált!

Előzmény: hayalilo (114843)
ÁtlagFf_1963_2 Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114845

Kényelmetlen, hogy valakik szembesítenek azzal, hogy férfigyűlölő vagy, ugye?

Előzmény: hayalilo (114842)
ÁtlagFf_1963_2 Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114844

No csak, no csak.

 

 

 

Jól látom, hogy közvetlenül hozzám szólsz, amikor már megígérted, hogy nem teszed. 

Meg még egyáltalán itt vagy, amikor már azt is mondtad, hogy elmész innen is. (Persze, ezt senki sem hitte el.)

 

 

 

 

"Személyeskedés a javából. Mi közöd az olvtársad szexuális életéhez? Folytasd csak így: meglesz az eredménye."

 

 

 

Nem volt személyeskedés. Fogalmam sincs szekxuális életedről.

Tudod, amikor valamiről véleményt mondasz, többet árulsz el magadról, mint a arról amiről mondod.

A pornográfiával kapcsolatos véleményed bizony többet mondott rólad, mint a pornográfiáról.

 

 

Előzmény: hayalilo (114839)
hayalilo Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114843

No, szervusz. X

Előzmény: Törölt nick (114841)
hayalilo Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114842

Nyomatékosan kérem Alappont és ÁtlagFf 1963 olvtársat, hogy ebben a topikban a személyeskedő és triviális hangnemtől szíveskedjenek eltekinteni.

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114841

Huzamosabb ideig? Amíg a romnyi előkapta a vonyogót és kizavart a péróból?

Így aztán nyilván 10 999999999 terabájtnyi autentikus információt gyűjthettél.

Előzmény: hayalilo (114838)
hayalilo Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114840

Ó, monománia ellen nehéz tenni, de nem is az én feladatom a gyógyítása. Ma már igen kitűnő elmeorvosok vannak.:-) 

Előzmény: ÁtlagFf_1963_2 (114829)
hayalilo Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114839

Személyeskedés a javából. Mi közöd az olvtársad szexuális életéhez? Folytasd csak így: meglesz az eredménye.

Előzmény: ÁtlagFf_1963_2 (114830)
hayalilo Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114838

Nyughatatlan olvtársam::-)))))! El sem tudod képzelni, hány faluban fordultam meg (tartózkodtam huzamos ideig) életemben a Dél-Alföldön, a Dunántúlon, Szabolcsban, Nyírben és Beregben (mindamellett, hogy vidéken születtem). Azt sem tudhatod, hogy már kisgyerekként napi kapcsolatom volt cigányokkal: jártak a házunkhoz, családostól - majd dolgoztam hosszú időn át "igen rossz" környékeken (dzsumbujok abszolut közvetlen közelében) - aztán....falusi házam mellett 6 gyerekes cigány család volt a szomszéd, cigány származású magyar (kitűnő villanyszerelő és ezermester, nem kevésbé pedig tisztességes ember) a szembeni szomszéd.

A mondanivalód tehát most cigányútra talált menni.:-)

 

Előzmény: Törölt nick (114835)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114837

Hja, ha nem akarod egészen új szakkifejezésekkel bővíteni a szókincsedet, akkor jobb is.

Előzmény: hayalilo (114836)
hayalilo Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114836

Azt hiszem, Feleséged Asszony épp eléggé értelmiségi ember ahhoz, hogy ő dönthesse el: kivel és együtt és mit kíván tenni. Ez kettőtök dolga: ha harmonikus kapcsolatban éltek, örüljetek egymásnak. Ha nem, az a tény, hogy sejthetően egyikőtök sem Pithecantropus, segítségetekre lesz a megoldásban.:-)  

Előzmény: Törölt nick (114833)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!