Keresés

Részletes keresés

balacy Creative Commons License 2009.12.12 0 0 2356
máshol éld ki ezt az igényedet.

ez nem utasítás? Áh, dehogy...
Előzmény: Törölt nick (2355)
balacy Creative Commons License 2009.12.12 0 0 2354
Te lennél a topic gazdája, hogy utasítgatsz, hogy ki milyen (általad vélt) stílusban ne, vagy milyen írogasson valaki ide?
Előzmény: Törölt nick (2352)
Nagylexikon Creative Commons License 2009.12.12 0 0 2351

http://internet.afsz.hu/engine.aspx?page=ak_allasajanlatok_meghirdetett_allasok

371 állás van jelenleg amelyikhez az általános iskolát kellett befejezni, vagy azt se. majdnem a fele régebbi mint 11.01

736 állás van szakközépiskolai vagy szakiskolai végzettséggel, itt mindösszesen kb 100 november elötti.

Összesen az adatbázisban: 1743 betöltetlen munkalehetőség van.

Ezek csak azok a lehetőségek amelyek a helyi munkanélküli kp-okban is ki vannak függesztve. Ugyanitt ki van rakva expess, meg még pár álláshirdetési újság, szabadon olvasható, és sok helyen van telefon ahonnan intézni lehet az álláskeresést.


lehetőségek vannak, meg kell ragadni, senkinek nem repül a sültgalamb a szájába.
Előzmény: Törölt nick (2349)
balacy Creative Commons License 2009.12.12 0 0 2350
Tiszteletre méltó - de a kérdés az, hogy a cigánysággal mi lesz? Pl. mindenkinek lehet-e állást kínálni?

Kínálni lehet. Kérdés elfogadja-e. Kicsit lejjebb leírtam az a "trágyát" (utulien szerint), amit tapasztaltam 3 évig az ország klf. részében.

Nem akadályozhatom meg, hogy időnként benézz, s cinikus megjegyzéseket tegyél.

Sajnálatos, nem? Nem lehet megakadályozni...
Előzmény: Törölt nick (2349)
balacy Creative Commons License 2009.12.12 0 0 2348
De vajon lesz-e benne a 16 ponthoz hasonló? Szerintem elég fontos lenne.

Szerinted? :) 50 jó kezekből kikerülő nagyon drága (bocsánat: alapos) tanulmány, sok mentor és nagy remények. Eredmény meg nulla, mert szokott magyar projekt szerint átveszik a kinti JÓ ötletet, de az ellenörzés/szankció része el fog siklani. Ezt párszor meg fogják játszani, majd ártatlan barna szemmel mondják, hogy a Gárda miatt nem lett semmi.

Amúgy sokszor nem is kell(ene) pénz a jobb élethez, csak Nagylexikon borsóprojektje. Emlékszel, amikor LIFE segítségével a Cserepes betelepült szép zöldségekkel és ezzel példást mutatott a környező falvak roma lakosságának. Errefele is minden kert (föleg a lakóimé) már fel van ásva, várja a tavaszi veteményezést.

****

Egyébként az ötlet jü, csak kemények kellene ellenőrizni és aki lenyúl, azt hm... szankcionálni.
Előzmény: Detonátor (2345)
balacy Creative Commons License 2009.12.12 0 0 2347
„Szóval: még nem találkoztam olyan témával, ami csak pozotív vagy csak negatív hatással járt volna - ezért inkább tartózkodnék a nagyon direkt, egyértelmű megoldásoktól.”

Igen. Ez nagyon szép álláspont. Nagyon szép szavak.

„Ami miatt megcsavartam azt, amit mondtál: ha társadalmi támogatással valakiből iskolázott, szakmával rendelkező "munkaerő" válik - ő már nem szorul támogatásra, sőt, adót fizet. „

Ez elvben igaz. A falumban BÁRKI mehet iskolába. Mini modellje az országnak. Nem az általam lefestett kép van, hogy az iskola kapujában elkergetik a tanulni vágyó romákat. Akkor most lesz itt nagyon jó, mert a LEHETŐSÉGÜK megvan és dolgozó emberekké fognak válni, ahogy a szüleik és a nagyszüleik is. Várom a szép eredményt! Ahogy vártuk a Kádári időkben is, amikor a Gödröket felszámoltuk és házat, ingyen oktatást adtunk nekik, munkát a TSZ-ben és a gyárakban. Majd az unokáink is várják azt, hogy ez így legyen.

„S a Mmóvári eset is azt mutatja, hogy ez nem c.kérdés.”

Nem cigány kérdés, de ha igaz az állítás, hogy nagyon dolgozni akarnak, akkor ilyen nem létezne. Most ott vagy a lehetőség, hogy megmutassák, hogy mennyire dolgozni tudnak és megváltoztathatják a róluk elterjedt előítéleteket, és szebb és jobb jövőt teremtsenek a gyermekeiknek. Várjuk az eredményt, hogy kitörjenek az adott LEHETŐSÉG felhasználásával. Mert a munka kb. 4 általánossal elvégezhető.

„S ha legalább azt tapasztalnám, hogy az ördög ügyvédje szerepét játszanátok - de nem.”

Már nem játszom semmit. Egy dologra rájöttem: nincs értelme. Vicc az, ami ezen a téren megy itt, vicc az, ami az országban. Inkább egyéb dolgokkal foglalkozom, amire van is kihatásom. Már nem tartom fontosnak, hogy én győzzek meg egy másképp gondolkodót. Volt idő, amikor tevőlegesen is csináltam, meg is lett az általam várt eredménye, de verbális szócséplésre nincs idő. Időnként benézek, időnként irogatok.

„Sem te, sem Nagylexikon még nem foglalta össze a maga 1. pontját.”
"1. Milyen megoldások? Épp azt mondtam, hogy itt négyen-öten biztos nem oldunk meg semmit."

Pár megoldást anno leírtam, szokásos álliberális gittrágás volt az eredménye.
Párat alkalmazok: van roma munkatársam – munkát adok nekik. Van egy nagyobb család, akinek látszatpénzért adok ki házat – adok nekik lakást (régiek ne lőjék le a poént!) , egy helyi magán alapítványt vezetek, ahol tanulni akaró helyi gyerekeket támogatjuk – adok lehetőséget, hogy tanuljanak, sem a bőrszin, sem a faji előítéletek nem játszanak benne, mert egy egyszerű gráf segítségével van elosztva a pénz: hiányzások, tanulmányi eredmények változása, ingyenes tanulószoba látogatása. Aki akar, az tanulhat. Ha meg jól tanul az gyakorlatilag majdnem ingyér. (persze egy fillért nem kap senki, mert céltámogatásnál csak a félhülye kormány ad pénzt.., mi neonok vagyunk)
Előzmény: Törölt nick (2342)
Detonátor Creative Commons License 2009.12.11 0 0 2345
"Honnan az ötlet?
Az indiai Muhammad Yunus-féle szegények bankja Nobel-díjas vállalkozás. A bank a harmadik világ nyomornegyedeiben élőknek ad hitelt vállalkozási ötletek megvalósítására (olyanoknak, akiknek más pénzintézet nem adna), fedezet nélkül. A hitel kihelyezése csoportokon keresztül történik: öten alkotnak egy csoportot. Először csak egy ember kap hitelt, amikor ő elkezdi a visszafizetést, jöhetnek a többiek, legvégül a csoport vezetője. Egymás vállalkozásáért így felelnek. Ha egyikük elakadna vagy bajba jutna, a többiek segítik. A hitel egyik feltétele egy 16 pontos erkölcsi parancssor vállalása a porta rendbetételétől a gyerekek rendszeres iskolába járatásáig. A Grameen csak nőknek hitelez. Koncepciójuk szerint a szegény családokban a nők ugyanis a fejlődés zálogai.
Elemzések sora mutatta ki, hogy a nők – a férfiakkal ellentétben – minden bejövő pénzt visszaforgatnak a családba. Ahogy önállóbbak lesznek, gazdaságilag függetlenednek, kevesebb gyermeket vállalnak, és ha a szegénységből nem is, de a nyomorból kilépnek. E modell Magyarországon a Kiút program nevet kapta, és jövőre indul."
(nol.hu)

De vajon lesz-e benne a 16 ponthoz hasonló? Szerintem elég fontos lenne.
Előzmény: Törölt nick (2344)
Detonátor Creative Commons License 2009.12.11 0 0 2343
Arra gondoltam, hogy vannak működő kezdeményezések. Uszkán, Igriciben uborkát termelnek a cigányok. Belecskán a szociális földprogramot nyomják már elég régóta. Segély nincs, munka van. Érpatakon keményen felléptek a bűnözés ellen, szabálysértés sem marad büntetlenül. A cigányok maguk kérték - jobban mondva a helyi Lungo Drom -, hogy segítsen az önkormányzat. Felszántatják a kertjüket, de el is várják, hogy abba ne csak bukfenc legyen vetve. Aki megszegi a szerződést, azzal visszafizettetik a szántási költséget. Rendkivüli segély csak munkavégzés fejében van. Nagy vonalakban ennyi.
Előzmény: Törölt nick (2324)
balacy Creative Commons License 2009.12.11 0 0 2341
Itt valami nem stimmel. A "templomon túl"-i területen nagymértékű a segélyezettek száma. Tudod, a dolgozni, tanulni vágyó réteg lakik ott. Most vagy nem akkora a szándék a munkára, vagy pedig a cikk nem igaz. Mi lehet a valóság? Erről töprengek már egy ideje.

De ami biztos, hogy egyik üzlet vezetője összefüggést lát a templomon túli lakhely és a nála elkövetett lopások közt, Megélhetési nem lehet, mert nem élelmiszerboltban van. Ezen is el lehet töprengeni alkalomadtán. Bár lehet, hogy neon ő is...
Előzmény: Wormie (2339)
Wormie Creative Commons License 2009.12.11 0 0 2340
:-)
Előzmény: balacy (2336)
Wormie Creative Commons License 2009.12.11 0 0 2339

Ajánlom szíves figyelmetekbe ezt a cikket:

 

http://www.kisalfold.hu/mosonmagyarovari_hirek/nem_vallaljak_a_munkat_az_allaskeresok/2130290/

 

Tehát: lenne ám munka, még csak nem is közmunka, hanem viszonylag jólfizetett. Mégis gyártják a kifogásokat, meg prezentálják az álbetegségeiket.

 

 

Előzmény: Nagylexikon (2335)
Wormie Creative Commons License 2009.12.11 0 0 2338

Rosszul értelmezted az olvtárs mondatát?

 

Ő már eleve abból indul ki, hogy egyáltalán nem fog a cigányok adóforintjaiból nyugdíjat kapni. :-( Ez a reális szcenárió. :-(

Előzmény: Törölt nick (2334)
balacy Creative Commons License 2009.12.11 0 0 2337
ha a cigänyok nem fognak nyugd<jjärulekot fizetni - akkor a te is kevesebb nyugdijat fogsz kapni.

Ez így van. Ezért kell gondoskodnia mindenkinek magáról és nem a csodát várni. Persze mindenkinek a szívé joga, hogy mit csinál, várja azt, hogy a dolgozni és tanulni vágyó réteg eltartja, vagy egyéb megoldásokat tervez meg.
Előzmény: Törölt nick (2334)
balacy Creative Commons License 2009.12.11 0 0 2336
Természetesen!

A neon gárdisták szegregálják a tanulásban őket (ok nélkül) és a rasszisták nem adnak nekik munkát (szintén ok nélkül). Ha elég sok megfelelő (természetesen hiteles) médiaterméket olvasol, akkor ez már evidens számodra. Én is folyamatosan tapasztalom itt a faluban, hogy a szépen öltözött, tiszta és tanulni vágyó roma gyermekeket elkergetik az iskola kapujából és nem hagyják őket tanulni. Olyant is hallottam, hogy neon, rasszista helyen, ahol a roma gyerekek száma kiteszi a gyerekek háromnegyedét olyan osztályt indítanak (pontosan évfolyamonként egy osztály indul), ahol többségben vannak a romák és ezzel szegregációs eset fordul elő. Fel kell lépni ezek ellen!
Előzmény: Nagylexikon (2335)
Nagylexikon Creative Commons License 2009.12.10 0 0 2335
Tiltja valaki nekik, hogy tanuljanak és dolgozzanak? Pont az ellenkezőjét tapasztalom.
Előzmény: Törölt nick (2334)
balacy Creative Commons License 2009.12.10 0 0 2333
A pozitív diszkrimináció még soha sehol nem vezetett eredményre, mégis vannak akik úgy tekintenek erre a módszerre, mintha mindent megoldana.

Mert marxisták: a lét határozza meg a tudatukat, ebből élnek meg jól, ráadásul nagyon szépen is hangzik.

Ha valakit pozitívan diszkriminálunk, az a többség haragját fogja megtapasztalni, és joggal.

Értelemszerű ez, de egy kivétel lehetséges, ha a pozitívan diszkriminált felülteljesít. Már a Kádár alatt végigtesztelt módszerek után a kimenete a dolognak sokak számára egyértelmű, elvesztették az ember (nagy része) a bizalmát ez ügy felé és kidobott pénzek tudja be ezeket a dolgokat. Volt ingyen lakás, ingyen tanulás meg kaptak munkát, a korosztályom végigélte ezt, láttuk, látjuk az eredményt. Még egyszer ezt nem akarjuk végignézni: szép házakat kaptak, most vagy eladták vagy putri lett abból is...

Én nem vagyok ellene annak, hogy aki szegény. vagy bajban van, az kapjon támogatást akár az adóforintokból is.

Többször leírtam, hogy mennyire elválik egy kis faluban a viselkedési forma a purtisok és egy dolgozó cigány családanya irányában. Senki nem kifogásolta (próbálná meg!), hogy bizonyos alapítványi juttatásokból pozitívan van diszkriminálva, de össznépi felháborodás van abból, amikor a putrisok a kötelezően adandó dolgokat megkapják. Persze ez a nácizmus melegágyában van és itt mindenki utálja a másságot, ami abból is adódhat, hogy három náció él együtt kb. 500 éve (sváb/német, horvát és magyar)


Valami azt súgja, hogy nem fogok a cigányok adóforintjaiból nyugdíjat kapni.

A nyugdíjt nagy valószínűséggel nem fogod megérni. Erre ismert a módszer és azt alkalmazni is fogják.

Akkor is nagyon nehéz lenne a nyugdíjhelyzet (most is az már), ha nem lenne egy szaporodó, első, második, harmadik, N+1 generációs soha nem is dolgozott réteg, amit most és a jövőben el kell tartani (éhen halni hagyni nem lehet!), ha csak a dolgozóknak kellene eltartani a volt dolgozókat. Mivel várható, hogy a soha be nem fizető réteg növekszik, a dolgozó réteg - érthető okok miatt - egyre kevésbé szándékszik ezt finanszírozni, egyre nagyobb lesz az adóprés, ami erősen abba fog torkollni, hogy kiborul a bili, de nagyon, ami jó esetben a két nagy ellátórendszer (EÜ és nyugdíj) csődjét hozza, de rosszabb esetben egy államcsődöt.

Ezért javaslom mindenkinek, hogy erejéhez mértem be kell állni arra, hogy öngondoskodással legyen, mert az államra a jelenlegi trendek mellett nem lehet majd számítani. De ez itt OFF.
Előzmény: [virgo] (2332)
[virgo] Creative Commons License 2009.12.10 0 0 2332
A pozitív diszkrimináció még soha sehol nem vezetett eredményre, mégis vannak akik úgy tekintenek erre a módszerre, mintha mindent megoldana.

Fenét. Ha valakit pozitívan diszkriminálunk, az a többség haragját fogja megtapasztalni, és joggal.

Én nem vagyok ellene annak, hogy aki szegény. vagy bajban van, az kapjon támogatást akár az adóforintokból is. Amióta világ a világ, mindenféle csoport úgy működik, hogy a bajbajutottakat kisegítik a többiek, ez a csoport (társadalom, egyre megy) elemi érdeke. No de... ebben benne van az, hogy a kölcsönösség elvén alapul.
Ma én segítek neked, holnap talán te nekem. Itt a többségi- kisebbségi társadalom viszonyában semmi ilyenről nincs szó sajnos. Ők azt mondják kiközösítjük őket- mert rasszisták vagyunk stb.-, mi meg azt, hogy ők semmit nem tesznek annak a rendszernek a fennmaradásáért, ami lehetővé teszi puszta létüket.

Valami azt súgja, hogy nem fogok a cigányok adóforintjaiból nyugdíjat kapni.
Előzmény: balacy (2331)
balacy Creative Commons License 2009.12.10 0 0 2331
"Adni" fognak nekik, hidd el, csak a közjó érdekében meg kell szavazni azt, hogy arányukhoz képest kell foglalkoztatni őket, kötelezően. Hogy Te fogsz emiatt az utczára kerülni, az meg a Te bajod lesz. Borítékolható lépés ez. Természetesen tanulva az előzőekből, itt már a faji alapon hoppon maradtak nem perelhetnek a faji megkülönböztetés miatt, hiszen a faji megkülönböztetés elleni harc eszménye miatt kell ezt meglépni.
Előzmény: [virgo] (2330)
[virgo] Creative Commons License 2009.12.10 0 0 2330
Nyilván hogy nem lehet, de hát ki állít mást?

Mindjárt bele is ütközünk az első nagy problémakörbe, abba hogy kinek mire lenne igénye. Nekünk arra lenne, hogy a cigányok kezdjenek el nagyjából úgy élni, mint a nagy többség (dolgozzanak, tanuljanak, fizessenek adót). Az itt a probléma, hogy nekik ez a hátuk közepére se kell (tisztelet a kivételnek).

Nekik arra lenne igényük, hogy minden menjen tovább úgy mint eddig. Azt már nem veszik észre, hogy a dolog már nem fenntartható, esetleg nem is érdekli őket.

Nézd meg a c. vezetők nyilatkozatait: Adjanak munkát! Hát vazze, nekem se adnak, neked se adnak, a sűlt galamb nem repül az ember szájába. A kapitalizmus már csak ilyen. Van aki több diplomával a zsebében rosszul fizetett fizikai munkát végez, mert az jut.
Előzmény: Törölt nick (2328)
Nagylexikon Creative Commons License 2009.12.09 0 0 2329
Mi nélkül nem lehetmegoldást találni?

biztos én vagyok figyelmetlen, de nem találom azt a hozzászólást, adnál hsz számot?
Előzmény: Törölt nick (2328)
Nagylexikon Creative Commons License 2009.12.08 0 0 2327
Te nem írtad még le a saját véleményedet egyértelműen és határozottan erről a 4 pontról. van saját kialakult véleményed?
Előzmény: Törölt nick (2324)
Nagylexikon Creative Commons License 2009.12.08 0 0 2326
Nem vagyok egy született úrhölgy, meg egy kis tündibündi se. Viszont annyira bunkó se, hogy odamenjek valakihez, hopgy: Hé te, látom a rasszjegyeket rajtad, te minek nevezed a cigányokat?

ilyeneket nem kérdezek nagyorrútól, arabnevűtől, stb se.

Miért nem kérdezed meg te a környezetedben élő cigányokat?
Előzmény: Törölt nick (2318)
balacy Creative Commons License 2009.12.08 0 0 2325
Asszimilációról lehet már csak szó,

Asszimilálja őket a Borg... :)

mert az integrációs próbálkozások becsődöltek.

Én soha nem értettem, hogy milyen elképzelések mentén akarták integrálni őket a társadalomba. Milyen egyedi, a társadalomnak fontos ismérvei vannak a cigány kultúrának, életnek stb.amik külön megőrzendőek és a meglétük fontos? Ahogy az összes létező (a magyar is) asszimilálódott az európai léthez, úgy a többi "jövevény" is, akik az elmúlt 1000 év alatt ide jöttek a Kárpátmedencébe. Ennek ellenére (asszimiláció) a legtöbbnek megvan (és meg is volt) a sajátos kulturája, csak elfogadták az össztársadalmi kényszerítőerőt, hogy aki itt akar lakni, annak be kellene tartani egyfajta normákat. A svábok, a kunok, besenyők, tatárok, németek, horvátok, görögök, bulgárok stb. stb. nagyon eltérő kulturájából alakult ki az amit mi most " magyarnak " nevezünk. Őket az olvasztótégely asszimilálta, nem integrálta, biztos nekik semmi olyan értékük nem volt, amit integrálni kellett volna.
Előzmény: Detonátor (2322)
balacy Creative Commons License 2009.12.08 0 0 2323
Ez itt felesleges...

Valóban, mert a pol.elitnek semmi köze a témához és annak minősége nem befolyásolja a témát. Egyrészt a gazdasági hátterét képező anyagiakat sem, sem pedig annak elosztását sem a pol.elit határozza meg, sem a kommunikatív eszközöket sem, hogy mit lehet hivatalosan tudni, hogy miképp kommunikálják az eseményeket, miket nem engednem sajtóba kerülni, vagy milyen megszólalások ellen indítanak kampányt.
Előzmény: Törölt nick (2321)
Detonátor Creative Commons License 2009.12.08 0 0 2322
"1. Milyen megoldások? Épp azt mondtam, hogy itt négyen-öten biztos nem oldunk meg semmit."
Lásd Érpatak, Uszka, Belecska, Igrici.

"2. Mi a probléma? Ha tudjuk, akkor tán azt is, hogy mit akarunk, s jó-e, ahogy látjuk."
Asszimilációról lehet már csak szó, mert az integrációs próbálkozások becsődöltek.

"3. Ki ajvékol?"
Jogvédők, szociológusok, mivel semmit nem tudnak felmutatni.

"4. Ki akarja egyformán kezelni?"
Jogvédők, szociológusok akarják egyformán kezelni. Két különböző kultúráról van szó. Nem lehet egyformán kezelni. Asszimilálódniuk kell, különben kirekesztettek lesznek, rezervátumokba. Lásd a szegregált településeket.

Előzmény: Törölt nick (2311)
balacy Creative Commons License 2009.12.07 0 0 2320
Természetesen felesleges. A tisztakezű és a közért dolgozó honatyák ezt nem érdemlik meg! Mea culpa!
Előzmény: Törölt nick (2319)
balacy Creative Commons License 2009.12.07 0 0 2317
Nem tudok c. típusú bűnözésről.

Majd fogsz. A dolog olyan természetű, hogy terjed, mennyiségileg és minőségileg is. Remélem sokáig lesz olyan maffia a hatalmon, akik nem (akarnak) tudni c. tipusú bűnözésről és a megoldást a ruhaviselet tiltásában látják.
Előzmény: Törölt nick (2308)
[virgo] Creative Commons License 2009.12.07 0 0 2316
Az első lépés lehetne az, hogy figyelmen kivül hagyjuk a PC-nek nevezett szarságot.
Gondolok itt pl arra, hogy hivatalosan tilos tudni, ki a cigány... és a sort lehetne folytatni.
Előzmény: Törölt nick (2315)
Nagylexikon Creative Commons License 2009.12.06 0 0 2314
Mivel kapcsolatban mit tartanak elfogadhatónak?

Akkor átfogalmazom: légyszives válaszolj a te hsz-odban megjelenő kérdésekre, hogy lássam mi a véleményed konkrétan.
Előzmény: Törölt nick (2313)
Nagylexikon Creative Commons License 2009.12.06 0 0 2312
Az úgy biztos nem fog működni, hogy leírsz valamit, majd visszakérdezel.

Kezdjük azzal, hogy kifejted a vélemeényed erre a 4 kérdésre.
Előzmény: Törölt nick (2311)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!