Keresés

Részletes keresés

bout Creative Commons License 2009.08.31 0 0 7
Ha esetleg érdekelnek valakit a Hero zenelejátszói, írtam egy cikket a témában.

A lényeget ide is bemásolom:

Ami nagyon tetszik és amit érdekes módon nem találtam a telefon leírásában, hogy a Hero, illetve valószínűleg az Android maga Vorbist (OGG) is képes lejátszani. Amióta Ubuntut tettem az asztali gépemre, a CD-imet már OGG-ba játszom át. Ízlés kérdése, de szerintem jobb tömörítéssel tud azonos hangminőséget produkálni az MP3-hoz képest. Egyre jobban terjed, különösen linuxos, open source-os körökben. Az ínyenceknek: FLAC-ot tud lejátszani.

A standard Android, illetve HTC lejátszó program nem rossz. Képes az összes hangfájlt kikutatni és a tag-ek alapján előadó, album, stílus, stb alapján összerendezni. Lehet playlisteket is feltölteni, illetve létrehozni. Én egy 8 gigás kártyát tettem a telefonba és ennek kb. 2/3-a zenékkel van töltve.

Szeretem simán véletlenszerűre állítani a sorrendet és úgy hallgatni a kedvenc zenéimet, mintha rádióban . Ezzel csak egyetlen gond van. A lejátszónak nem lehet megadni, hogy milyen könyvtárból vegye a zenéket, így hiába különítettem el a csengőhangjaimat, vagy a rögzített hangokat, azokat is bedobja, hacsak nem állítok össze előtte egy playlist-et, ami nehézkes.

A Marketen kutakodtam különböző alternatív lejátszók után és találtam pár igencsak figyelemreméltó App-ot. Még mindig csak az ingyenes részéhez férek hozzá (Windows csak a melóhelyemen van és a root-oláshoz mintha a Windowsos sync driver is kell), így ide egyenlőre csak ezekről írok.

A Market ajánlott lejátszója a TuneWiki. Ez egy igen érdekes proggi a mögötte lévő infrastruktúrával. A leginkább promótált tulajdonsága, hogy kérésre letölti a számok szövegét és időzítve megjeleníti azt a kijelzőn, így lehet mini karaoke-t játszani.
Mindenféle social networking is be lett építve. A lejátszott dalokat el lehet küldeni a last.fm account-odra (scrobble), vagy ha tetszik a szám, akkor be lehet dobni Facebook, vagy Twitter üzenetként. Meg lehet nézni a térképen, hogy hol hallgatják ugyanezt a számot épp akkor rajtad kívül és a YouTube-on videóklipet is keres hozzá, ha kéred. Ezen kívül persze hozzáférhetők ingyenesen letölthető számok, TuneWiki szerver által összeállított playlist-ek és toplisták. Az egyetlen hátrány, hogy ez is az összes hangfájlból dolgozik, így kerültem már vicces szituációba: néha kénytelen vagyok régen rögzített beszélgetéseket hallgatni és a headset/telefon ténye miatt először azt hittem, hogy élő beszélgetésbe csöppentem és hallóztam, meg válaszolgattam a másik félnek. :)
A program képes átvenni a headset távirányító gombjainak kezelését, így tudok léptetni előre-hátra, vagy meg tudom állítani és el tudom indítani a lejátszást. Album Art-ot is megjelenít, ha a szerverről tud olyat letölteni a szám címe alapján.

A Market második ajánlata az imeem Mobile. Bár ennek is vannak lokális lejátszó funkciói, ez a program elsősorban webrádióként működik. Az ingyenes regisztráció után megadhatjuk a kedvenc előadóinkat és ő ez alapján már tud ajánlani zenét. A lejátszható számokat a közösség tölti fel a saját tárhelyére. Konkrét számokat a rádióba nem lehet kérni, de az általunk feltöltött MP3-ak elérhetőek lesznek bárhonnan. Mivel valamilyen formában ők a last.fm konkurenciája, oda nem küldi a hallgatott számok címeit, de a saját szerveren elérhető egy hasonló funkció. Különösebben nem fogott meg a dolog, de amit tud, azt megbízhatóan tudja.

A Meridian az egyik kedvencem, de nem feltétlenül a zenelejátszás miatt, bár azt is jól csinálja. A Meridiant elsősorban videólejátszásra használom. A Hero saját maga is tud videót játszani, de a képnézegetőn keresztül. Emiatt a fájlok rendszerezése kizárólag ABC sorrendben megy. A Meridian mutatja a teljes könyvtárstruktúrát és képes videó playlist-et is létrehozni.

Utolsónak hagytam azt az alkalmazást, amit az elmúlt hetek tesztelése után véglegesítettem. A neve MixZing és pont a magamfajtáknak találták ki. Először is meg lehet adni, hogy a zenéket konkrétan melyik könyvtárakban keresse, így ki tudom hagyni a csengőhangokat és a korábban említett felvételeket. Másodszor, a véletlen sorrendű lejátszást megtámogatja egy szerver által támogatott algoritmussal. Elég az első számot kiválasztani, aztán ő elkezdi ajánlani a folytatást. Figyeli a reakciókat. Ha a következő számot meghallgatom, akkor további hasonlókat ajánl, ha átugratom, akkor ennek megfelelően változtatja az ajánlatot. Az egyetlen feltétele, hogy a számok ID3 tag-jei helyesen legyenek feltöltve, különös tekintettel az előadó, a cím és az album cím mezőkre. Zenehallgatás közben az előadókról lehet bővebb információt kérni. A hátránya is ebből adódik: ha nem ismeri az adott számot (és ez magyar előadóknál időnként előfordul), akkor nem ajánl mellé semmit. De a fejlesztés folyamatos. Pár napja még írnom kellett nekik hogy a headset gombjai közül csak a Play/Pause működik, az előre-vissza ugrás nem, de egy héten belül kész volt a fix és most már csak ezt használom. Az ajánlások alapján összeállított műsort automatikusan elmenti egy playlistbe, így az később is elérhető, de bármikor indítható új összeállítás egyetlen számmal kezdve. Természetesen, akinek ez nem tetszik az kikapcsolhatja az ajánlás funkciót és normál lejátszóként is használhatja a MixZing-et. A last.fm integrációt egy külön komponens, a Scrobble Droid biztosítja, így ez az igény is megoldást talált.
bout Creative Commons License 2009.08.24 0 0 6
Hívtak a T-Mobile-tól. Azt mondták, hogy már tesztelték a Hero-t és náluk működött, bár a tesztelő kolléga pár órát elkinlódott a beállításokkal. Sajnos az ügyintéző már nem tudta megmondani, hogy mik a nyertes paraméterek, de megígérték, hogy ha megvannak még, elküldik nekem. Úgy legyen.
Előzmény: bout (5)
bout Creative Commons License 2009.08.24 0 0 5
Én most jelenleg a HTC és a T-Mobile válaszát várom, ugyanis az MMS küldés és fogadás jelenleg nem működik T-Mobile hálózatban. A HTC érdemben nem reagált, szerintük működnie kellene, a T-Mobile-nál pedig egy kedves ügyintéző hölgy vetette fel, hogy lehetséges, hogy az MMS szerverük még nem ismeri a készüléket és volt már rá példa, hogy amíg nem regisztráltak be náluk egy újonnan megjelent típust, addig a szerver nem volt hajlandó kommunikálni vele. Mára ígért visszahívást a hosszú hétvége miatt.

A héten tervezem valamikorra a root-olást, ami után körülnézek a fizetős Marketen.

Most épp azt nézem, hogy mégis szükség lesz egy védőfóliára, bármennyire is utálom, mert egy icipici karc már megjelent a kijelzőn, pedig csak az üres zsebemben hordom. Hiába, ez is csak egy telefon. :)
Sasparipa1 Creative Commons License 2009.08.20 0 0 4
Sziasztok !

HTC Hero készülékem van kb. 2 hete, amit használtam kb. 3napig. többek között regisztráltam a market palace-ban is. ment minden simán, a gmail.com os emailemmel simán beléptem az áruházba.

Majd a kézüléket teljesen reszeteltem és visszaállítottam mindent agyári beállításra.

Odaadtam a készülékemet egy ismerősömnek, de ő sehogy sem tud gmailos emailcímével csatlakozni, a markethoz (sem wifin, sem pedig 3G-n) a telefon mindig try againt ír ki, és az alábbi üzenetet kapjuk:

"This could be a temporary problem or your SIM card may not be provisioned for data services. If it continues, call Customer Care"

Aki tudja a megoldást, kérem segítsen.


Előre is köszi: Sasparipa
bout Creative Commons License 2009.08.19 0 0 3
Van kerülőút. ;)
A A Market kapcsolódó fórumában két tippet is adnak. Lehet a Hero-t root-olni és akkor engedi egy bizonyos "market enabler" alkalmazás telepítését, ami hozzáférést biztosít a fizetős alkalmazásokhoz. Ha jól értem, a fizetés a Google Checkout-on keresztül történik.

Másrészt léteznek webshop-ok, amik a Market mellett működnek és fizetős Android appokat árusítanak.
Például:
handago.com
mobihand.com
slideme.org
Előzmény: KTTech_ (2)
KTTech_ Creative Commons License 2009.08.19 0 0 2
Aha, kösz. Mivel a fizetés a telefonszolgáltatónál történik (a 30%-át ő kapja meg, elvileg a Google semmit) ezért logikusan majd csak akkortól indul a fizetős alkalmazások letölthetősége amikor valaki szolgáltatófüggően kezdi el majd árulni valamelyik Android modellt, de lehet, hogy a kártyafüggetlen telefonoknál sohasem lesz elérhető, de lehet, hogy az megint a szolgáltatótól függ majd.
Előzmény: bout (1)
bout Creative Commons License 2009.08.19 0 0 1
A Market elérhető, de idehaza csak az ingyenes App-ok látszanak rajta, a fizetősek még nem. Előbbiek szabadon letölthetők, telepíthetők és a My downloads szekcióban az is látszik, ha valamelyikhez frissítés jelent meg. Ezen kívül vannak fejlesztők, akik a Market-en kívül (is) terjesztik az alkalmazásokat .apk fájlokként. Ezeket szabadon lehet telepíteni a telefonra.
Előzmény: KTTech_ (0)
KTTech_ Creative Commons License 2009.08.19 0 0 0
Van Android Market kliens rajta és az itthonról elérhető ingyenes programok letöltésére vagy vásárlásra?
Előzmény: bout (-)
bout Creative Commons License 2009.08.19 0 0 topiknyitó
Második hete vagyok HTC Hero tulaj. Összegyűlt már némi tapasztalat, pozitív és negatív is. Talán vannak mások is, akiket érdekel ez az Androidos telefon, vagy tulajdonostársak, akik szívesen csereberélnek ötleteket arról, hogyan szabták testre a hősüket.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!