Keresés

Részletes keresés

zsoka63 Creative Commons License 2014.10.26 0 0 11406

Nekem is olyanom van-volt. :-(

Hát igen ,levágtam az alját és kitoltam,sajnáltam a dobozt nagyon:-)

Előzmény: boldizsara (11405)
boldizsara Creative Commons License 2014.10.26 0 0 11405

Nem tudom milyen a chips-es doboz, de le kell szaggatni róla. Én Pringles chipses hengerbe szoktam önteni, de csak egyszer használatos.  :(

Előzmény: zsoka63 (11404)
zsoka63 Creative Commons License 2014.10.26 0 0 11404

Sziasztok!:-)

elkészült egy újabb szappanom

csalános-kecsketejes

fél adag beszorult a csipszes dobozba :-)

szerintetek hogy operáljak ki?

 

4Hópihe Creative Commons License 2014.10.23 0 0 11403

köszi)

Előzmény: Jani71 (11402)
Jani71 Creative Commons License 2014.10.23 0 0 11402

Szappanpor: gyakorlatilag mosószóda (nátrium-karbonát).

A levegő szén-dioxidjával reagál a szappan.

Elvileg megelőzhető a kiöntés utáni fóliás takarással, vagy alkohollal történő spricceléssel.

Csupán esztétikai probléma. Általában nedves ruhás, vagy ecsetes letörlést szoktak javasolni az eltávolítására, ha nagyon muszáj. Ha nem, akkor a legelső használattal eltűnik.

Előzmény: 4Hópihe (11401)
4Hópihe Creative Commons License 2014.10.23 0 0 11401

mosolygos napot mindnyájatoknak!

---------

az érési idö letelte után kirakodó fehéres porszerü képzödmény mi a szappanon???

 

a tanfolyamon készült egyik szappanom bepenészesedett,hogyan lehetséges ha azonos körülmények között tároltam mindegyiket?

------

 ma korán reggel megleptem magam egy adag szappanfözöcskével.

csokis-tömjénes-pacsulis-fahéjas ennivalóan jóó karácsony illata lett...

zsoka63 Creative Commons License 2014.10.21 0 0 11400

Sziasztok!

még valamit nem tudok megfejteni,mit jelent a szappankalkulátornál ez a két tétel?

Fragrance Ratio

Fragrance Weight

mindig más értéket mutat ha összeállítom a receptet (nem értem a logikáját)

zsoka63 Creative Commons License 2014.10.21 0 0 11399

Jaj de jó!Örülök hogy jó lett a szappanod :-)

Előzmény: duygu (11396)
boldizsara Creative Commons License 2014.10.21 0 0 11398

Az én szappanjaim nem mindig gélesednek, ez inkább akkor jellemző, ha tömb formába öntöd. Ha kisebb formákba akkor általában nem gélesedik, de ettől is lehet jó.

Előzmény: nyuszka0301 (11397)
nyuszka0301 Creative Commons License 2014.10.21 0 0 11397

Szervusztok Kedves fórumozók!

Az elmúlt napokban igen sokat olvasgattalak Titeket illetve más hasznos - és néhol haszontalan :) - infót gyűjtöttem. Ha minden igaz, és a sors is úgy akarja, hétvégén tervezem elkészíteni az első szappanomat. 
Kettő kérdésem lenne Hozzátok: Az egyik, hogy amennyiben a folyadéknak felesben kecsketejet szeretnék használni, és ott ugye figyelni kell annak lefagyasztására is. Nos amikor már a formába kivan töltve a szappan, és betakargatom, teljesen "random" módon jellemző, hogy a tejes szappanoknál vagy elkezdődik melegedni, vagy nem? Olvastam ilyen tapasztalatokat, hogy nem akart teljesen zselésedni az egész, csak a közepe a tömbnek, stb, és akkor gyorsan bedobtátok hűtőbe? szóval az egyik kérdésem ez, hogy ez mindig előfordul tejes szappannál, vagy csak néha-néha? ki tudom zárni ezt valahogy, vagy mindenképp figyelnem kell, és egyből reagálni? ( igazándiból csak azért félek tőle, mert attól tartok, mi van, ha nem veszem észre azt, amit észre kéne vennem? kezdőként :( )

Továbbá a másik kérdésem: ismeritek e a Humanity webáruházat? szoktatok, vagy rendeltetek már onnan korábban? van tapasztalatotok velük kapcsolatban? Szívesen meghallgatnám, mert az alapanyagokat tekintve én szinte mindenben viszonylag olcsóbb árakat találtam náluk, mint máshol. És tudom, hogy az ár nem minden, fontosabb a minőség, éppen ezért kérdeznélek Titeket. Mit gondoltok róluk?

 

Köszönöm előre is a segítségeteket! :)
Nyusz 

duygu Creative Commons License 2014.10.20 0 0 11396

Életem elsó szappanjának elkészítése után eltelt 7 hét, és a 4 hetes próba után félve vettem elő ismét a szappanomat. Én voltam a legjobban meglepődve, de nem szárította a bőrömet. Közvetlen kézmosás után kicsit furcsa érzés volt a bőrömön, de ahogy megszáradt teljesen a kezem, ez elmúlt, és egyáltalán nem volt száríz a bőröm. :-) 
Köszi a tanácsot, hogy várjak még vele, már majdnem kidobtam az egészet. :-)

 

Előzmény: zsoka63 (11351)
Macó79 Creative Commons License 2014.10.13 0 0 11395

Köszönöm a gyors választ :) Hát bizony van legalább egy éves. Ritkán jutok házi tejhez,így olyankor jól betankolok. Nem túl okosan a frisset használtam el először. Adok neki még egy esélyt ,ha az is ilyen lesz akkor biztosan a tej az oka.

boldizsara Creative Commons License 2014.10.13 0 0 11394

Én nem olyan régen kb 3 hónaposat használtam, de tavaly szerintem volt ennél régebbi is. Ha csak nem többéves a tej, nem hiszem, hogy befolyásolja az eredményt,

Előzmény: Macó79 (11393)
Macó79 Creative Commons License 2014.10.13 0 0 11393

Sziasztok! Van valakinek tapasztalata arról ,hogy a fagyasztott kecsketej meddig használható? Egy bevált receptem most nem sikerült. Tudom ,sok oka lehet,csak szeretném leszűkíteni a kört. Külsőre szép,nem szárít,szépen habzik,kemény. Viszont pár használat után ,amikor a külső réteg lekopik morzsásan törik. Mintha kásás lenne a belseje. Készítésnél nem vettem észre semmi különöset. Köszönöm a válaszokat

4Hópihe Creative Commons License 2014.10.11 0 0 11392

köszönöm-ez igazán jól esett- a mai nap mosolyát elhoztad nekem)

Előzmény: boldizsara (11391)
boldizsara Creative Commons License 2014.10.10 0 0 11391

Már évek óta figyellek :) Csodálom az energiádat!

Előzmény: 4Hópihe (11390)
4Hópihe Creative Commons License 2014.10.08 0 0 11390

köszi az ötletet)oldalról könyvekkel talán kitudom mereviteni.

juhhééé

:o)

Előzmény: boldizsara (11389)
boldizsara Creative Commons License 2014.10.04 0 0 11389

Lehet önteni tejes és üdítős dobozokba is, a nagyokat oldalról meg kell kicsit támasztani, hogy ne legyen "hasa". Igaz a szapant csak úgy lehet kiszedni, ha levágjuk a dobozt.

Előzmény: 4Hópihe (11365)
judwil Creative Commons License 2014.10.03 0 0 11388

Küldj légyszíves egy emailt nekem és azután válaszolok a kérdéseidre.;)

Előzmény: Jani71 (11387)
Jani71 Creative Commons License 2014.10.02 0 0 11387

Kedves judwil!

Elárulod, hogy abban a kókuszszappanban mennyi volt az SF aránya?

És ha esetleg volt különösen javasolt anyag erre az extra zsiradékra, akkor még azt is jó lenne tudni. ;-)

Köszönöm, ha megírod!

 

Mikor lesz a legközelebbi német illó/illatolaj beszerzésed? Tudnál-e esetleg segíteni ebben? Melyik oldalon is érdemes nézelődni ezügyben (csak előzetesen képbe kerülni)?

Előzmény: judwil (11373)
4Hópihe Creative Commons License 2014.10.02 0 0 11386

köszönöm szépen

:o)

Előzmény: Jani71 (11385)
Jani71 Creative Commons License 2014.10.02 0 0 11385
Előzmény: 4Hópihe (11384)
4Hópihe Creative Commons License 2014.10.02 0 0 11384

szép napot mindnyájatoknak!

egy szappan pH-ját ,hogyan ellenörzitek a tesztcsikkal?,hogyan lesz optimálisan mérhetö adat??

beáztatjátok a szappant vizbe és utána atesztcsikot belemártjátok??vagy csak megdörzsölitek vele a szappant

zsoka63 Creative Commons License 2014.10.01 0 0 11383

Nos ilyenek lettek,

nem túl szépek de jó az illatuk,kicsit ragadtak mikor szedtem ki a szilikon formából,és levegősek is.

sok finom olajat tettem bele remélem a hatásuk jó lesz .:-)

zsoka63 Creative Commons License 2014.09.30 0 0 11382

Judwil, igen így értem! :-)

azért lett puha a szappanom,mert 5%sf-el számoltam,és tettem hozzáolajat (nem keveset)  :-)

fél órája kapcsoltam ki a sütőt,én nem látom a gélesedésnek nyomát sem ( lehet az agyag miatt nem látszik?)most ott hagytam hülni

 

Előzmény: judwil (11380)
judwil Creative Commons License 2014.09.30 0 0 11381

Mit szólnál mondjuk egy ilyen verzióhoz?

 

Olíva-55%

Kókusz-20%

Kakaóvaj-5%

Sheavaj-10%

Ricinus-5%

Méhviasz-5%

Lúg - 133gr (5% SF-el számolva), folyadék 33%

 

De ez csak egy lehetőség, mindenképpen kíváncsi lennék mások verziójára is.;)

Előzmény: duygu (11379)
judwil Creative Commons License 2014.09.30 0 0 11380

Super Fat 

 

Ha "0%"-ra állítod be a számlálót, akkor pontosan azt a lúgmennyiséget adja meg a kalkulátor amennyi az anyag mennyiségének a 100%-os elszappanosításához kell. Ilyenkor a pudingosodáskor érdemes 5-10%  extra olajat adni a masszához.

Az eljárás lényege, egyrészt mindenképpen el kel kerülni hogy maró lúg maradjon a szappanban. Másrészt a szappanban maradó elszappanosítatlan olaj kiválóan ellensúlyozza a szappan szárító hatását. Mivel a szappan oldja a zsíros szennyeződéseket, így a bőr lipid rétegét is - nem tud különbséget tenni a kettő között.;) Ha az utóbbi megoldást választjuk, akkor abból az olajból marad több a szappanunkban, amit a pudingosodáskor teszünk hozzá. Ha azonban a kalkulátornál adunk meg 5-10% SF mennyiséget, akkor a szappanban használt alap olajok 5-10% a marad elszappanosítatlan. Ezt akkor érdemes választani, ha eleve ápoló drága olajokkal dolgozunk. Jó minőségű olíva, sheavaj stb.

 

Érthető így amit írtam?

Előzmény: zsoka63 (11375)
duygu Creative Commons License 2014.09.30 0 0 11379

Köszi, majd kipróbálom a következő szappannál. Ricinusolajból maradhat az 5%, vagy az olivával már nagyon lágyítaná a szappant?

Előzmény: judwil (11378)
judwil Creative Commons License 2014.09.30 0 0 11378

Nem elvi megfontolásból, használok pálmazsírt - bár az utóbbi időben egyre kevesebbet.;) Viszont egy jó kis ápoló szappant szeretnél, a pálmazsírnak pedig ilyen szempontból nincs nagy jelentősége. Ezért javasoltam a magasabb olíva arányt. A szappan állagán egy kis méhviasszal is tudsz javítani és elég a 33%-os folyadékmennyiség.

 

Előzmény: duygu (11374)
duygu Creative Commons License 2014.09.30 0 0 11377

Nekem elektromos sütőm van, nem CPOP szappant akartam, csak azt, hogy teljesen gélesedjen. Mivel hiába vártam, hogy a szélek is elkezdjenek gélesedni, beraktam a sütőbe, amit 50 °C-ra állítottam, kb. fél óra alatt a sarkok és szélek is átgélesedtek, ezután kikapcsoltam a sütőt.

A superfat-tel én úgy vagyok, hogy a kalkulátorral számoltattam, én trace fázisnál már nem raktam bele olajat.

A 2. kísérletem:

 

Rózsaszín agyaggal színeztem. Sajnos túl sokáig kevertem, még nem tudom, mikor éri el a megfelelő állapotot a massza, már elkezdett sűrűsödni, amikor színeztem, a formába már kanalazni kellett. 

Előzmény: zsoka63 (11376)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!