Keresés

Részletes keresés

dream manager Creative Commons License 2020.09.06 0 0 532

Ha csak hülye lenne, az ő dolga. De ezzel veszélyezteti mások egészségét is, nemcsak a sajátját. Ha ugyanis ő már hordozó, tünetek nélkül, akkor másoknak nagy bajokat tud okozni a felelőtlenségével.

Előzmény: Wic (530)
Wic Creative Commons License 2020.08.26 -4 0 531

2016-ban pl. a GDP 9,8%-a volt.

https://mtu.gov.hu/documents/prod/mid_HU_Turizmus_mo_2016_spreads.pdf

 

8. oldal.

 

Wic Creative Commons License 2020.08.24 -4 1 530

AKI NEM HAJLANDÓ FELVENNI A MASZKOT, AZ NEM SZABADSÁGHARCOS, CSAK HÜLYE.

Wic Creative Commons License 2020.08.11 -2 0 529

https://www.libri.hu/konyv/nadya_tolokonnikova.lazadj.html

 

HVG könyvek

 

Megváltoztathatja-e egy ember rendkívüli elszántsága az autokrata rezsimet?
Megőrizhető-e az önbecsülésünk egy börtönben?
Ha eltűrjük a zsarnokságot, akkor mi magunk válunk saját elnyomóinkká?

Függetlenül és szabadon élni csak döntés kérdése. Nadya Tolokonnikovának, a Pussy Riot feminista és diktatúraellenes punk-rock együttes alapító tagjának minden cselekedete ezt igazolja. 2012-ben a Megváltó Krisztus-székesegyházban tartott Putyin-ellenes performanszért két év börtönbüntetést kapott, amelynek nagy részét egy szibériai kényszermunkatáborban kellett letöltenie.
Nadyát ez sem törte meg, sőt még inkább megerősítette benne a szenvedélyes lázadót; a hitet, hogy az elnyomás, az igazságtalanság és a hatalomelvűség ellen radikálisan fel kell lépni. Merész, vagány és hiteles személyisége arra inspirál, hogy fotelforradalmárokból mindenre elszánt aktivistákká váljunk, és kezünkbe vegyük sorsunk irányítását.

"Kérd számon a hatalmasokat, és gyönyörködj a bukásukban! Makacs ellenállás és sokatmondó mosoly - ez legyen a fegyvered!"

m54-b Creative Commons License 2020.08.04 0 0 528

Túl sokan tüntetnek? Korlátozzuk a gyülekezési szabadságot!  

 

(Neokohn cikk, mottónak egy hsz.: "Panoráma a merkeli világról.". Tiszta szerencse, hogy ott nincs diktatúra!)

m54-b Creative Commons License 2020.07.30 0 0 527

Aggasztó: Németországban minden ötödik, kórházban kezelt COVID-fertőzött meghalt https://neokohn.hu/2020/07/29/aggaszto-nemetorszagban-minden-otodik-korhazban-kezelt-covid-fertozott-meghalt/

 

"Tízezer, február 26-a és április 19-e között kórházakban kezelt beteg esetét vizsgálták, közöttük 1700 lélegeztető gépre szorulóét. A 8300 – gépre nem került – paciens körében 16 százalékos volt a halálozási hányad, míg a – nyilvánvalóan rosszabb állapotuk miatt lélegeztetésre szorulóknál – 53 százalékos. A két adatból következik, hogy a tízezer beteg közül bő húsz százalék nem élte túl kezelését."

Wic Creative Commons License 2020.07.27 -5 1 526

Ide írom.

Bocs, poénnak szántam, ha erős lett, akkor nagyon nagyon sajnálom!

 

Wic Creative Commons License 2020.07.26 -10 1 525

https://index.hu/belfold/2020/07/24/tuntetes_index_sajtoszabadsag/

 

Ezt is megértük.

A Jobbik, az mszp, a momentum stb. együtt tüntet az Index-ért.

 

nemezis 2 Creative Commons License 2020.07.11 -6 0 524

védett növény- védett állat?

Előzmény: m54-b (523)
m54-b Creative Commons License 2020.07.11 -5 1 523

"A neves jogász szerint Izrael bírálata nem csak jogos, hanem kívánatos is, ám csak akkor, ha a világ többi országához viszonyítva egységes mércével történik. Ha valaki kizárólag csak a zsidó nép nemzetállamát ítéli el egy olyan világban, ahol jóval nagyobb jogsértők vannak, azt semmilyen morális elv nem igazolja."

https://neokohn.hu/2020/07/10/a-black-lives-matter-honlapja-az-antiszemitizmus-sulyos-bunebe-esett/

Lásd előző hsz. utolsó mondatát.

Előzmény: m54-b (522)
m54-b Creative Commons License 2020.07.11 -5 1 522

Milyen tanulságokat rejt egy rosszul összerakott közvélemény-kutatás? https://neokohn.hu/2020/07/09/milyen-tanulsagokat-rejt-egy-rosszul-osszerakott-kozvelemeny-kutatas/

 

"Van egy ökölszabály a közvélemény-kutatások világában: ha egy eredmény nagyon megdöbbentő, akkor általában hibás.

...

A Newsweek által közölt riport így fogalmazott: „Az Oxfordi Egyetem pszichológusai által készített felmérés szerint az angliai emberek csaknem fele hisz a Covid-19-el kapcsolatos összeesküvés-elméletekben”.

Bizonyos értelemben a jelentés pontos volt. A felmérés valóban arról szólt, hogy a válaszadók egyötöde egyetértett azzal a kijelentéssel, hogy „a zsidók hozták létre a vírust, hogy hasznot húzzanak az összeomló gazdaságból”.

 Ettől eltekintve azonban a beszámoló téves volt, hiszen az egész kutatás tévedéseken alapult.

...

Ennek oka az, hogy a kérdőívet úgy tervezték, hogy az lehetőséget ad arra, hogy ilyen felháborító megállapítás szülessen. Tulajdonképpen arról van szó, hogy azok az emberek kaptak a válaszadás lehetőségén leginkább, akiknek sarkos nézetei vannak a témában.

A kutatást készítői beismerték, hogy a válaszadók egymást invitálták a kutatásban való részvételre, így előfordulhatott, hogy a sarkos nézeteket vallók szóltak barátaiknak, hogy azok is nyilvánítsanak véleményt.

A kutatók szerint az eredményeket a népesség összetétele alapján súlyozták, azonban ez nem szolgál megfelelő magyarázatként, ugyanis az önjelölt válaszadás a szélsőséges nézeteket vallók véleményét mindig felülreprezentálja.

A megvalósítás szintjén is komoly baj volt a kérdőívvel, hiszen a négy lehetséges válasz közül négy pozitív volt és csak egy negatív (teljesen egyetértek, inkább egyetértek, közepesen értek egyet, kicsit egyetértek, szemben a nem értek egyet opcióval). Emiatt úgy tűnik, a kérdőív eleve olyan eredményre volt predesztinálva, mely az összeesküvés-elméletek támogatóit emeli ki.

Persze, felmerül a kérdés, vajon fontos-e a kutatás eredménye? A válasz egyértelműen igen. „Mert bármibe lefogadom, hogy még évek múlva is emlegetni fogják, és senki sem fogja ellenőrizni annak valódiságát. Leszámítva az olyanokat, mint jómagam, akik már követtek el hasonló hibát” – fejezi be írását a The Jewish Chronicle főszerkesztője."

 

Mennyire ismerős a technika!

 

 

 

 

 

m54-b Creative Commons License 2020.07.04 -4 0 521

„A környezetvédők nevében bocsánatot kérek a klímahiszti miatt”

 

„Szeretnék bocsánatot kérni, amiért félrevezettük a közvéleményt” — írta Michael Shellenberger cikkében, amit a Forbes közölt, majd nem sokkal később törölt oldaláról.

...

Szerinte nem árt tisztában lenni a következő tényekkel:

  • Az emberiség nem okoz „hatodik tömeges kipusztulást”;
  • Az Amazon nem a „világ tüdeje”;
  • A klímaváltozás nem változtatja még rosszabbá a természetes katasztrófákat;
  • 2003 óta a tűzvészek száma világszerte 25 százalékkal csökkent;
  • Közel egy Alaszka méretű területtel csökkent azoknak a földeknek a nagysága, amiket az ember hústermelés miatt használ;
  • A fatüzelés, illetve az erdő közeli házak építése, és nem a klímaváltozás a magyarázat arra, hogy miért van egyre több és veszélyesebb tűz Ausztráliában és Kaliforniában;
  • Az 1970-es évek közepe óta a széndioxid-kibocsátás csökken a leggazdagabb országokban, Nagy-Britanniában, Németországban és Franciaországban;
  • Hollandia meggazdagodott, nem pedig elszegényedett attól, hogy alkalmazkodott a tengerszint alatti élethez;
  • A szükségesnél még mindig 25 százalékkal több ételt állítunk elő, és a világ felmelegedésével az élelmiszer-többletek is növekedni fognak;
  • A vadállatok élőhely-elvesztése és leölése nagyobb veszélyt jelent a fajokra, mint a klímaváltozás;
  • A fatüzelés sokkal rosszabb hatással bír az emberekre és vadon élő állatok világára, mint a fosszilis tüzelőanyagok;
  • A jövőbeli világjárványok elkerüléséhez több, és nem kevesebb „ipari” mezőgazdaságra lesz szükség.

...

Azért maradtam csendben a klímát érintő, félreinformáló kampány miatt, mert féltem attól, hogy elveszítem a barátaimat és a pénzügyi forrásaimat”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

m54-b Creative Commons License 2020.07.01 -5 1 520

Bezzeg Nyugaton!

 

„Tehát lehet röhögcsélni, hogy a magyar kormány már-már monomániásan migránsozik, és provinciális módon bezárkózik, de szóljon, aki szeretné, hogy bő száz, ismeretlen nyelven üvöltöző, háborúban edződött izmos férfi verje szét az utcáját, üzlethelyiségét és/vagy autóját. Merthogy az »elszigetelt eset« érv is kezd kínossá válni, amikor hetente csodálkozik rá egy-egy nyugati város erre a sajátos jelenségre. (»Felfoghatatlan, hogyan történhetett ilyesmi« – írja a Twitteren sírós szmájlival a migránspárti német szocdemek antifa társelnöke a stuttgarti sajnálatos események után.)

»A digitális oktatás abból áll, hogy beszkennelt feladatlapokat kell megoldani, majd a megküldött megoldások alapján leellenőrizni« – fakadtak ki német szülők

...

Ausztriában a hátrányos helyzetű gyerekek 20 százaléka egyáltalán nem volt elérhető; a német ZDF szerint a gyerekek nem kis része »egyszerűen elveszett, semmiféle kapcsolat nincs velük« – eleve meg sincs a telefonszámuk, de sokszor tolmácsra is szükség lenne a szülőkkel történő kommunikációhoz. Tehát amikor Bősz Anett olyanokat mond, hogy a magyar kormány a digitális oktatás »súlyos gyermekbetegségei« miatt »végérvényesen elszakítja a nyugat-európai fejlődéstől a magyar diákjainkat«, akkor azért legalábbis fogjunk gyanút, hogy túloz.

 

Wic Creative Commons License 2020.06.30 -8 0 519
ásítósmacska Creative Commons License 2020.06.27 -6 0 518

Kezdődik.....! Vagy folytatódik...???

 

Scotland Font  20 perce    -1 0 32914

Ez már megvan most hogy magyarország kormánya pár tizezerrel több lélelegeztetőgépet vett a szükségesnél.

 

 

 

Alig pár hete százszámra ment az ajvékolás, hogy nemzethalál, mert nincs lélegeztetőgép.....

 

ROTFLMAO

m54-b Creative Commons License 2020.06.21 -5 1 517

off

(belenéztem. A karácsonyi ígérgetősbe is. Még azt is letagadták, hogy '94-ben tették egyfordulóssá az önkormányzati választásokat.)

Előzmény: ásítósmacska (516)
ásítósmacska Creative Commons License 2020.06.21 -5 0 516

úúúúúúú, ez még tőle is erős! :-DDDDD

 

 

Scotland Font  30 perce    0 2 30508

Karácsony többet tett pesten kilenc hónap alatt mint tarlópityu kilenc év alatt.

m54-b Creative Commons License 2020.06.21 -5 1 515

Szabad a gazda! (A paksi topikon kívül nem látogatom az aktuált.)

Előzmény: ásítósmacska (514)
ásítósmacska Creative Commons License 2020.06.21 -5 0 514

Ezt betehetnéd luisz kedvenc topikjába is... :-D 

 

Románia jobban teljesít.

Előzmény: m54-b (513)
m54-b Creative Commons License 2020.06.21 -5 1 513

Utolért minket Románia! De hát nincs ebben semmi meglepő

 

Sokat olvashattunk az elmúlt hetekben arról, hogy milyen jól élnek a románok. Van is igazság abban, hogy szépen gyarapodott keleti szomszédunk az elmúlt években, de mielőtt nekikeserednénk és elindulnánk Romániába munkát vállalni, érdemes egy pillanatra a dolgok mélyére nézni. Könnyen lehet, hogy nagyon rosszul jár, aki útnak indul.

 

 

 

m54-b Creative Commons License 2020.06.21 -4 1 512

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársai az Eurest Étteremüzemeltetési Kft.  XVIII. kerületi főzőkonyhájában csaknem 32 kiló olyan élelmiszert találtak, amelynek egyrészt lejárt a szavatossága, másrészt kétséges az eredete - tudta meg lapunk.

...

A VIII. kerületi önkormányzat vezetése amúgy is kínos helyzetbe keveredett. Alig két hete finoman szólva is nagy visszhangot váltott ki, hogy Pikó András polgármester a járványhelyzetben adott felhatalmazásával élve egy személyben döntött a közétkeztetésben a szolgáltatóváltásról, a külföldi szereplőt, az Eurestet hozva helyzetbe.

m54-b Creative Commons License 2020.06.20 -4 1 511

Kocsis Máté: Képmutatás kimaxolva a Karácsony-féle szálasis hisztéria kapcsán

 

A liberálisok görcsös hisztirohamot kaptak a héten, mert az örök áldozat Karácsony Gergelyt egy Szálasiról készült képen mémesítették. Az ilyesmi pedig egészen szörnyű, ugye. Kivéve, ha a liberálisok csinálják a miniszterelnökkel.

 

Wic Creative Commons License 2020.06.18 -7 0 510

Többiek mennek a levesbe?

Esetleg pöri?

:))

Előzmény: Cookie Darlington (509)
Cookie Darlington Creative Commons License 2020.06.17 0 3 509

Új kedvencem, Dezső:

 

 

Előzmény: Wic (508)
Wic Creative Commons License 2020.06.17 -6 1 508

https://www.youtube.com/watch?v=QqlqWW7B-ZA

 

Úristen, ez még mindig mekkora!!!!

m54-b Creative Commons License 2020.06.17 -4 0 507

Addig tologatják az aktákat, míg egyszer agyonüt valakit egy fa

 

Bürokratikus a fakivágás, a budapesti fák 80 %-a kiöregedő, beteg, rossz állapotú.

Van, hogy hosszabb tervezés után távolítanak el elöregedő, beteg fákat, így volt ez a Tabánban, ahol hónapokig tartó társadalmi egyeztetés után vágtak ki 35 fát.

Vannak azonban olyan esetek Zakar szerint, amikor muszáj hamarabb lépni. Így volt ez pár hete a VIII. kerületi Gyulai Pál utcában is, ahol négy, veszélyesnek ítélt fát vágtak ki a Főkert munkatársai. A felháborodott lakók vizes lufikkal dobálták meg a favágókat, miután meglepetésként érte őket, amikor a fűrészelés hangjára keltek.

Ki is heccelte az embereket korábban? Ki fogja magát fához láncolni, ha kivágnak egy fát is?

m54-b Creative Commons License 2020.06.11 -6 1 506

Van egy kis gond a 13. havi nyugdíjjal

 

A plusz egyhavi nyugdíj rendkívül komoly mértékben rontja az állami nyugdíjrendszer fenntarthatóságát, 2060-ra már a teljes magyar GDP közel 13 százalékát fogja a büdzsé nyugdíjcélra költeni - írja a Portfolio.

 

Ez, ügye egy 7,5%-os emelés. Nézzük miket követeltek az ellenzéki pártok/szakszervezetek 2020.01.01-től:

 

https://www.google.hu/search?q=nyugd%C3%ADjemel%C3%A9s&source=lnt&tbs=cdr%3A1%2Ccd_min%3A1%2F1%2F2020%2Ccd_max%3A&tbm=

 

Akkor ezek a követelések álságos, megalapozatlan, káros, a realitásokat nem figyelembe vevők? Minő meglepetés!

m54-b Creative Commons License 2020.06.05 -8 1 505

Visszavonták a hidroxi-klorokin veszélyességéről szóló tanulmányt https://index.hu/techtud/2020/06/04/hidroxi-klorokin_lancet_visszavonas/

 

A tanulmány arról szólt, hogy a hidroxi-klorokint szedő Covid-19-betegek körében magasabb a veszélyes mellékhatások és a halálesetek száma, mint a kontrollcsoportéban. Csakhogy közben a szerzők közül hárman is a tanulmány visszavonását kezdeményezték.

Arra hivatkoztak, hogy mivel már korábban kétségek merültek fel a tanulmány alapjául szolgáló, egy külső cégtől származó adatok és elemzések megbízhatóságával kapcsolatban, ezért független szakértőket kértek fel a megállapításaik ellenőrzésére.

Csakhogy ezeknek a szakértőknek titoktartási és adatvédelmi okok miatt a külső cég nem adhatta át a teljes adatbázist. Így viszont magát a tanulmányt sem lehetett megfelelően ellenőrizni: a szerzők a jóhiszeműségüket hangoztatva kénytelenek voltak elnézést kérni, és visszavonták a tanulmányt.

m54-b Creative Commons License 2020.06.03 -7 1 504
m54-b Creative Commons License 2020.05.26 -8 1 503

Köszönöm! Letöltöttem, további használatra.

Előzmény: Wic (502)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!