Az utóbbi időben hazánkban is egyre több érzékenyítő médiatartalmat kapunk, miszerint a bolygónk megmentése érdekében változtassunk életmódunkon. Szokjunk le a húsevésről? Nem! Az embernek kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozásra van szüksége.
Az a trollkodás, kedves, hogy zavaros hülyeségeket irkálsz látszólag a húsevés mellett, közben meg ellentétes irányultságú linkeket teszel be. Mintha gúnyolódni akarnál, vagy csökkenteni a hitelességet.
Te tudod, mennyire igaz ez; ha netán jóhiszemű vagy, akár fejlődhetsz is.
Én leginkább a nyilvánosság (bár nem tudom, mekkora ez errefelé) számára szólok hozzá. Szemellenzős vegákat úgyse fogok semmiről meggyőzni.
A taxis egyelőre nem kelti troll benyomását, a diákherceg igen. Vagy tényleg 1/2kegyelmű. Mindenesetre keveri a fal mellett szarást a szar mellett falással. Már többször írtam, hogy a szervi alkalmazkodottság más, mint a táplálékláncban elfoglalt hely. De csak nyomja ezt a csúcsragadozós hülyeséget.
Vigyázzunk a tehenes indoklásokkal, mert gyakran hamisak. (A vegák szokták felhozni, hogy lám, a tehén milyen nagy és erős, pedig csak füvet eszik.) A tehén kérődző állat, több rekeszes gyomorral, amelynek az első rekeszében (bendő) több kg-nyi egysejtű és baktérium szimbionta él. Ők azok, akik a cellulózt lebontják a gazdájuknak. A mi mindenevő (!) emésztőrendszerünk teljesen más. Mi nem tudjuk a cellulózt hasznosítani. Tehát ezért nem ehetjük ugyanazt, mint a tehén.
valoban ketfele noveny van az alacsony kaloriatartalmu fa-levelek es egyeb lombok/levelek es a nagyobb kaloriatartalmu banan kevesbe a narancs nem veletlen hogy a tehenek egesz nap fuvet legelnek azaz zabalnak 16 orat a 24-bol mert alig van kaloria a fuben
perzse..ésha mindenki vega lenne,,,éhenhalnánk..nem lehetne annyi növényt termeszteni,, hogy mindannyian jollaknénk, kikéne vágni az összes erd0t..ők a nagy környezetbédők...ugyanmár..
Leukémiával fekszem a kórházban fél éve. Ezt nevezem betegségnek.
És csak az emberi faj legalja, a magadfajta mocskos szájú ostoba tahók, bálványimádó gyökerek, viktátor seggében lakozó bélférgek örvendeznek, gúnyolódnak ezen.
Aki embernek hitvány, magyarnak is az. Ti megmutattátok, hogy a törzsfejlődésben kb. a patkányok szintjén vagytok ámbár ez inkább a patkányokra nézve sértő.
Akkor hogyan lennétek alkalmasak magyarnak?
Eszetek nincs, csak gyűlölködni tudtok, ostoba jelszavakat hangoztatni, libsizni, bolsizni azt akiről ugyan nem tudtok semmit de más véleményen van, mint ti.
Leszarom a hörgésedet. Voltam én itt már náci, fasiszta, fajgyűlölő, komcsilibsibolsi...ezek a jelzők, skatulyák azoknak a korlátoltságát jelzik akik rámaggatták őket.
Ez van kisköcsög. A világ nem olyan egyszerű mint a te életed, hol bent van a fejed a gazdád seggében, hol kint...
Te betegségnek hívod azt, hogy egy tahó balos, bolsi vagy? Voltaképpen az is, betegség........... Te meg az eszméid! Mid van neked?! A magadfajtának sose volt, vagy lesz olyanja. Büdös bolsiknál ez nem szokás. Neked elvtársaid vannak egyedül, akikkel a normális embereken élősködtök, amíg végül csak ti maradtok, utána majd egymást is elintézitek. Ilyenek vagytok. A stílusod meg egy köpedelem, lassanként a fórum kreténje, Lajoska szintjét ostromlod. Az pedig már a pöcegödör legeslegalja. Egészségedre!
Az a megoldás nagyon bonyolult és keserves ha a meglévő húsalapú étkezési kultúrában próbálunk vegetáriánusnak lenni a hús elhagyásával vagy pótlásával - tulajdonképpen kinlódás az egész, onnan tudom hogy kb 5 évig csináltam - tésztán, dión, fakérgen, sajtos zsemlén tengődve ... de utólag jóváírtam mint tanulási folyamatot.
Az egyszerűbb és kényelmesebb út egy tradícionális, kipróbált és bevált konyhakultúra elsajátítása, ami nekünk is kényelmes és jó. Ezek elsősorban keleti konyhák, de a mexikói nagyobb része is nagyon kellemesnek tűnik. Ha jól számolom 32-33 évvel ezelőtt ettem húst (nem számítva a kukacot a cseresznyében), azóta laktovega étrenden mesterséges kiegészítők nélkül, de újabban bekapok egy-egy on-a-day vitamin-tablettát a körülményekre való tekintettel.
Sajnálatos módon Magyarországon nagyon szegényes az ilyen orientalista-vegetáriánus lehetőség, különösen a fűszerek választéka - nagyjából úgy kezelik, hogy nincs szanatórium hülyék számára, tehát fizessenek érte 5-10-szeres árat és köszönjék meg hogy egyáltalán van ezekből a "különlegességekből". Ebből jött az ki, hogy megérte/megéri Máltára utazni több kiló fűszerért, de hoztam már sokkal messzebbről is.
Igen, úgy emlékszem, írnak is erről az elvi problémáról; ezért nem fogy a termék.
Lehet, hogy mások nem törödnek annyit a tápanyagtartalommal, nekem ez a legfontosabb körülmény. Úgy egyébként növényekből is lehet élvezhető ételt készíteni, de hosszabb távon elkezdenének jelentkezni a hiányok, lehet, hogy csak akkor, amikor már valami károsodás is van. Ha pedig valaki mesterséges készítményekkel véli pótolni a növényekből hiányzó anyagokat, akkor az ökológiai lábnyom nyúlik meg alaposan. Mert azoknak bőven van.
Van ezzel egy elvi probléma is. A vegetáriánus nem eszik húst, úgyhogy arra sem vágyik ami (majdnem) olyan mint a hús, aki meg húsevő annak ott a hús. Akkor meg csak annak lehet eladni aki éppen vegetáriánussá szerene válni, de képtelen szakítani a hús illúziójával.
A tápanyagtartalom kevésbé számít - most például sószott mogyorót eszek, de nem néztem meg milyen vitaminok és egyéb izék vannak benne, lehetne valami ártalmatlan műanyagból is ha ilyen az íze - éppen nem szenvedek semmilyen hiánybetegségben vagy kóros lefogyásban.
csúcsragadozók vagyunk..nem vagyunk hajlandók az egészségtelen műhusaikat zabálni..mi a természetességre törekszünk..egyék csak ők,,de ne erőltessák rénk a moslékaikat az agressziv vegások.
Nekem a megemlített szempontokon kívül további aggályom is van: az állag és az íz nem minden, kíváncsi lennék a műhúsok tápanyagtartalmára is. Főként az olyan összetevők tekintetében - pl. vas jól felvehető formában, D-vitamin, B12-vitamin - amelyeket a növényi eredetű táplálékok nem szoktak tartalmazni.