Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.09.01 0 0 186
Igen, észleltem, hogy Ő az, ráadásul elég ádáz ellenfele/ellensége lehet T.I.-nek. Pártkötődése számomra egyértelműen behatárolható, szemben a független polgármesterrel.

Ezt most nem értem. Ha ott ülsz a testületi üléseken, akkor számodra nyilvánvaló kell, hogy legyen peyerk pártkötődése, ehelyett azt mondod, hogy "behatárolható". Tudod te azt, nyugodtan kimondhatod. Egyébként elmondta már valahol ő is.

Azt nem tudom, hogy borzimorzi honnan szerzi az értesüléseit, mindenesetre elég tájékozottnak látszik. Tarlós úr "függetlensége" pedig nem több egyszerű szervezeti függetlenségnél. Ha olvasod az Óbuda újságot, tudhatod, hogy bizony keményen jobboldali polgármester (ez még nem lenne baj önmagában) és ennek megfelelően is politizál.

Előzmény: Zoltan51 (185)
Zoltan51 Creative Commons License 2001.09.01 0 0 185
>Kedves Zoltan51, nem vagyok képviselőnő. Mégpedig elsősorban épp egy olyan tulajdonságom miatt, amely pl. Tarlós úrból sajnálatos módon hiányzik. Ez pedig az önkritika. Véleményem szerint ugyanis az eddig megszerzett két diplomám és a munkában eltöltött éveim száma kevés ahhoz, hogy megfelelő tudással és élettapasztalattal rendelkezzem a városrész életét alapjaiban meghatározó döntések meghozatalához.

Kedves Borzimorzi, ezek szerint infomációid másodkézből származnak. Biztos vagy benne, hogy hiteles így megítélni valakit?

> Ezzel szemben Peyerk kerületi képviselő. Ha jól emlékszem, e fórum 140-es hozzászólásában említette, hogy a kerület költségvetéséből nem kaptak mindannyian példányt, mert vmi balfék (szégyenszemre az SzDSz soraiból) a másoltatás költségeit kezdte el ecsetelni és drágállani.

Igen, észleltem, hogy Ő az, ráadásul elég ádáz ellenfele/ellensége lehet T.I.-nek. Pártkötődése számomra egyértelműen behatárolható, szemben a független polgármesterrel. Megnyilatkozásait én emiatt egy igen-igen elfogult véleményként kezelem, a maga helyén, és bizony én tartózkodnék egyéni véleményemet az övére alapozva kialakítani és még közzé is tenni.

>Ezen túlmenően egy kicsit is modern gondolkodású ember, aki Tarlós úrtól eltérően látott már számítógépes adathordozót, az nem is papíron való másolást rendel el, hanem arról gondoskodik, hogy minden képviselő egy kis flopin, fájlban megkapja az anyagot, Uram bocsá, e-mailben...

>Sőt, ha egyszerre demokratikus és modern, akkor úgy intézi, hogy a téma tárgyalását (pl. költségvetés elfogadása) megelőzően legalább egy hónappal kapják meg ezt a bizonyos flopit a kedves képviselők, mert akkor tudják azt érdemben végiggondolni, megvitatni, aztán pedig az egyes frakciók érvekkel alaposan alátámasztva előállhatnának a saját szövegváltozataikkal, módosítási indítványaikkal. Így válik ugyanis lehetővé a "több szem többet lát" elvének az alkalmazása.

Kötve hiszem, hogy a T.Képviselő Úr, ha nagyon akarná, nem tudná meglehetősen erős frakcióján keresztül megvalósítani ezt az igényt (szem- és fültanúja voltam annak, hogyan valósult meg a testületi ülésen egy ehhez hasonló, ott helyben felvetett javaslat, pedig ellenzéki oldalról jött, bizonyám...)

>Szvsz egy épp ellenzékben levő lokálpatrióta embernek is lehet ugyanis jó ötlete arra, hogy hogyan lehet valamit kevesebb pénzből megvalósítani, vagy hol lehet még tartalékokat találni a költségvetésben stb.

szvsz is, mindenesetre őszintén remélem, az idézett pártalakulat újabb 4 évig marad ellenzék :-)))

>Tarlós úr gesztusa azonban azt mutatja, hogy véleménye szerint ő, Első avagy Szent Tarlós István mindent jobban tud ...

Ez azért eléggé fröcsög a gyűlölettől!

>A vázolt helyzetbe nem nyugszom bele, korábbi hozzászólásaim egyikében (talán a Tarlós - főpolgármester? vagy efféle című topicban, még a Politikában) hiányoltam a testületi ülések nyilvánosságát.

Könyörgöm, a testületi ülések nyilvánosak! Bocs, de Te egyáltalán a kerületben élsz?

>Fontos lenne ugyanis, hogy ne csak azok értesülhessenek első kézből a testület munkájáról, akiknek egy adott ülés időpontjában épp nincs más dolguk és beülnek a karzatra ...

Tudod, én nem unalomból szoktam "beülni a karzatra". Az ülések programja nem titok, ha engem érdeklő a téma, és megéri, tudom úgy szervezni a napom, hogy pár órát ott legyek. Volt eset, hogy -mivel az MSZP-frakció ült hozzám legközelebb- civil véleményem az ellenzéken keresztül bépült a helyi rendeletbe. Mellesleg: akkor is T.I. vezette az ülést.

Őszinte híved:
Zoltán

Előzmény: borzimorzi (177)
csabiman Creative Commons License 2001.08.23 0 0 184
Ja, én is inkább arra lennék kíváncsi, nem ilyen politikai áskálódásokra :))
60-as busz hogy áll? Hosszabbítanak akkor vagy nem?

Hajrá Kerület! :(

Előzmény: Nyuszmusz01 (183)
Nyuszmusz01 Creative Commons License 2001.08.23 0 0 183
Mi újság a Hunor utcában, meséljetek óbudaiak!
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.08.22 0 0 182
Borzimorzi, én köszönöm a bőbeszédűségedet, mert egy csomó mindent leírtál, amit nekem nem volt időm és kedvem megfogalmazni és begépelni, úgyhogy helyettem is beszéltél! Jutalmul mindjárt kapsz tőlem egy titkos mailt, aminek örülni fogsz!
Előzmény: borzimorzi (179)
Mocsári Pokróc Creative Commons License 2001.08.20 0 0 181
Fő tér, Kis Dréher
Előzmény: atiir (70)
Mocsári Pokróc Creative Commons License 2001.08.20 0 0 180
http://www.alfanet.hu/~uhi/album/page.php?album=sinter&page=florian
Előzmény: u-852 (163)
borzimorzi Creative Commons License 2001.08.16 0 0 179
Kedves Argentina, köszönöm szépen. Ahogy visszaolvastam és láttam, milyen irdatlan hosszú, egy kicsit visszariadtam saját bőbeszédűségemtől. Úgyhogy most gyorsan dugulok is.
Csóticsót:
b
Előzmény: Törölt nick (178)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.15 0 0 178
Ami TI-t illeti, helyettem szóltál, kedves borzimorzi.
Előzmény: borzimorzi (177)
borzimorzi Creative Commons License 2001.08.15 0 0 177
Kedves Zoltan51, nem vagyok képviselőnő. Mégpedig elsősorban épp egy olyan tulajdonságom miatt, amely pl. Tarlós úrból sajnálatos módon hiányzik. Ez pedig az önkritika. Véleményem szerint ugyanis az eddig megszerzett két diplomám és a munkában eltöltött éveim száma kevés ahhoz, hogy megfelelő tudással és élettapasztalattal rendelkezzem a városrész életét alapjaiban meghatározó döntések meghozatalához.

Ezzel szemben Peyerk kerületi képviselő. Ha jól emlékszem, e fórum 140-es hozzászólásában említette, hogy a kerület költségvetéséből nem kaptak mindannyian példányt, mert vmi balfék (szégyenszemre az SzDSz soraiból) a másoltatás költségeit kezdte el ecsetelni és drágállani.

Mármost egy kicsit is demokratikus gondolkodású ember polgármesteri pozícióból erre azt mondja, hogy a munkaeszköz, vagyis az információ megléte a munka alapfeltétele és elrendeli a kellő számú másolat előállítását. Így elkerülhető lett volna az, amit Peyerk írt, hogy valami 3 millát elköltöttek olyasvalamire, ami a költségvetésben nem volt benne és ez fel sem tűnt senkinek, vagy csak túl későn.

Ezen túlmenően egy kicsit is modern gondolkodású ember, aki Tarlós úrtól eltérően látott már számítógépes adathordozót, az nem is papíron való másolást rendel el, hanem arról gondoskodik, hogy minden képviselő egy kis flopin, fájlban megkapja az anyagot, Uram bocsá, e-mailben...

Sőt, ha egyszerre demokratikus és modern, akkor úgy intézi, hogy a téma tárgyalását (pl. költségvetés elfogadása) megelőzően legalább egy hónappal kapják meg ezt a bizonyos flopit a kedves képviselők, mert akkor tudják azt érdemben végiggondolni, megvitatni, aztán pedig az egyes frakciók érvekkel alaposan alátámasztva előállhatnának a saját szövegváltozataikkal, módosítási indítványaikkal. Így válik ugyanis lehetővé a "több szem többet lát" elvének az alkalmazása. Szvsz egy épp ellenzékben levő lokálpatrióta embernek is lehet ugyanis jó ötlete arra, hogy hogyan lehet valamit kevesebb pénzből megvalósítani, vagy hol lehet még tartalékokat találni a költségvetésben stb.

Tarlós úr gesztusa azonban azt mutatja, hogy véleménye szerint ő, Első avagy Szent Tarlós István mindent jobban tud és eleve képtelenség, hogy a rajta kívül bárkinek a fejében gyökeret verhessen egy jó, a közösség érdekeit szolgáló gondolat, ezért a maga részéről eleve nem is tart igényt a többi képviselő szellemi hozzájárulására a döntési folyamathoz. Szvsz ezt arroganciának hívják, mert még maga Einstein is érdeklődött annak idején más fizikusok eredményei iránt, elég, ha csak Heisenberget említjük...

Nem akarok példálózni, de annál a nagyvállalatnál, ahol lassan öt éve dolgozom, ez már legalább azóta így van, hogy itt vagyok. Természetes, hogy a döntéshozók, a vezetők a számítógépes belső levelezési és döntéstámogató rendszerből a döntéseket megelőzően megfelelő időben jutnak hozzá az előterjesztésekhez és a határozati javaslatokhoz. Így van idejük azokat alaposan átgondolni, véleményezni, esetleg alternatív javaslatokat előadni stb. Ez ugyanis a hatékony döntéshozatal alapja, vagyis csak így lehet a döntés meghozóinak intellektuális kapacitását a lehető legjobban kihasználni, szvsz.

A vázolt helyzetbe nem nyugszom bele, korábbi hozzászólásaim egyikében (talán a Tarlós - főpolgármester? vagy efféle című topicban, még a Politikában) hiányoltam a testületi ülések nyilvánosságát. Megemlítettem azt is, hogy ha még a Parlamentnek sem derogál az, hogy plenáris üléseit élő egyenes adásban közvetíti a televízió, akkor talán egy kerületi polgármesternek sem kéne ettől annyira ódzkodnia... Hacsak nem attól fél, hogy a választók így nem az Óbuda újságra mint egyetlen forrásra lennének rászorítva, ha érdeklődnek a kerület ügyei iránt, hanem a TV-ből megismerhetnének Tarlós úron kívül más arcokat is és esetleg úgy érezhetnék, hogy nem Tarlós úr az egyetlen legény, aki szóba jöhet a következő önkormányzati választások alkalmával. Ugyanezt a hatást a Tarlós úr kézivezérlése alatt működő Óbuda újság aligha válthatná ki, nemde? Fontos lenne ugyanis, hogy ne csak azok értesülhessenek első kézből a testület munkájáról, akiknek egy adott ülés időpontjában épp nincs más dolguk és beülnek a karzatra, hanem a kerület széles nyilvánossága: azok is, akik betegen/nyugdíjasként/kisgyermekeiket nevelve otthon vannak, azok is, akik az ülés időpontjában épp dolgoznak és azok is, akik már nem férnek be a karzatra. Ellenpéldának felhoztam, hogy a kis Tiszaújváros immár hosszú évek óta a saját helyi, önkormányzati TV-csatornáján közvetíti az ottani képviselő testület üléseit és az ottaniak igenis tudnak a városuk ügyeiről! Talán nem véletlenül... (Az infó úgyszólván első kézből származik: Anyósom ugyanis két cikluson át volt az említett és szvsz mintaszerűen vezetett városkában önkormányzati képviselő.)

Törvényes eszközeim a testület munkakörülményeinek és munkamódszereinek megváltoztatására mindössze a nyilvánosság használatára korlátozódnak: ezt teszem most. Arra sajnos, nincsen pénzem, hogy az Óbuda újságban fizetett hirdetéseket tétessek közzé arról, hogy milyen jó lenne, ha mi, választók pontosan tudhatnánk a választókerületek határait, hogy melyik v.kerületet pontosan ki képviseli és ő miről hogyan vélekedik stb. Szerény anyagi körülményeim csak azt teszik lehetővé, hogy az itteni, munkahelyi hozzáférésem révén ingyenes nyilvánosság fórumait használjam. Karinthy szavaival "Nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek", és történetesen ha már "Egy szószéket kibérlek", akkor olyat kell választanom, amelyet megengedhetek magamnak. Ez a topic az.

Maradtam 10telettel:
b

Előzmény: Zoltan51 (176)
Zoltan51 Creative Commons License 2001.08.14 0 0 176
Kedves Borzimorzi!
Olyan dolgokat állítasz, amelyeknek valóságtartalmát -mivel választópolgárként értelemszerűen nem igazán intenzíven veszek részt a testületi munkában- nem áll módomban kontrollálni. Néhány, engem és a környékbelieket érintő témájú testületi ülésen azonban ott voltam a "karzaton", és bizony állításaidnak nyomát sem észleltem.
Persze ettől még igazad lehet, mindenesetre igen jólinformáltnak tűnsz, netán képviselőnő vagy?
Ez utóbbi esetben viszont felmerül: miért nyugszol bele a vázolt helyzetbe, nyilván vannak törvényes eszközeid arra, hogy változtass a testület munkakörülményein, nemde?
Nagyon érdekelne válaszod!
Előzmény: borzimorzi (175)
borzimorzi Creative Commons License 2001.08.14 0 0 175
Kedves Zoltan51, szvsz igazad van abban, hogy helyesled, ha egy politikus felül tud emelkedni pártkötődésein és szűkebb pátriája érdekeit fontosabbnak tartja a pártpolitikai szempontoknál. Épp csak az a bajom az általad mondottakkal, hogy ez nem az önkormányzati politikus jellemzője, hanem a JÓ politikusé általában. A zoon politicon ugyanis épp az az állatfaj, aki képes az egymással ütköztetett véleményeket egyeztetni és aztán azok eredőjét megkeresni, biztosítandó, hogy az adott, általa (is) képviselt közösség (kerületi lakosok, nemzet stb.) legfőbb érdekei érvényesüljenek.

Na, ez az, amit Tarlós úr nem tesz. Ahhoz ugyanis, hogy demokrácia legyen, vagyis az érvek és érdekek pontosan megfogalmazódhassanak és ütközhessenek pl. a képviselő testület ülésein, ahhoz arra van szükség, hogy mindenki maradéktalanul birtokában legyen minden, a tárgyhoz tartozó információnak. S nem úgy kell hozzájutnia, hogy előbb külön kérvényt nyújt be a polgármesternek, aki egyébként is törvény kötelez arra, hogy kiadja a publikus infókat (és nemcsak a képv. test. tagjainak), hanem ab start kell hozzájutnia, mivel ez a képviselői munka elvégzésének FELTÉTELE. Ha úgy tetszik, az információ: munkaeszköz. A megfelelően informált képviselők pontosan artikulált érveit aztán a polgármesternek kell összehangolnia, súlyoznia és összeegyeztetnie a lehetőségekkel. Ez a politikai diskurzus lényege. T. I. ezt sem teszi, mert nem is ért hozzá, hogyan kéne. Még nem jutott el Churchill nyomán arra az egyszerű felismerésre, hogy a demokrácia ugyan messze nem tökéletes rendszer, épp csak még nem találtak ki jobbat.

Ehelyett a jól bevált kádárista módszereket érvényesíti: a politikai diskurzust már a kezdet kezdeténél meggtorpedózza, amikor nem gondoskodik arról, hogy a képviselő testület minden tagja a lehető legalaposabban tájékozva legyen a napirenden levő kérdésekről, sőt, a tágabb választói kör is hozzájusson a publikus infókhoz a sajtón keresztül, mégpedig külön engedélyek stb. nélkül. Egy polgármestertől ugyanis nem nagyúri kegy, hogy hozzáférést biztosít a publikus információkhoz, hanem törvényben előírt kötelezettség!

Így aztán az alulinformált képviselők feje felett T. I. - "Én úgyis mindent jobban tudok!" - felkiáltással szépen döntéseket hoz. Néha jó döntéseket is, népszerűsége titka éppen ez. Épp csak ezt nem demokráciának hívják, hanem vakrepülésnek, szvsz. Így ugyanis előbb-utóbb óhatatlanul elveszti kapcsolatát a testület tagjai által képviselt választókkal és a választói akarattal. Erre jó példa a kéményfestés ügye, amelyet megtorpedózott anélkül, hogy felmerült volna benne az az igény, hogy megtudakolja a választók véleményét a dologról, akár egy erről szóló lakossági fórumon, ami nem kerül semmibe, akár egy szórólapos megoldással, amely szintén nem túl drága, ha az Önkormányzat tulajdonában álló Óbuda újságra támaszkodva bonyolítja le... Épp erre való lenne ez az újság, nem arra, hogy a polgármester saját népszerűségét erősítse olcsó önfényezéssel és alkotmányellenes, demagóg uszítással egy általam se túlzottan kedvelt, de legalább tolerált kisebbség ellen...

Nahát, ez az az atyáskodó/paternalista magatartás, amelyet már a Kádár-rendszerben is rühelltem, ezért számomra T. I. kiemelkedően negatív példa. Furcsa, ugye, hogy ugyanabból az értékrendből indultam ki, amelyet Te is helyeselve említettél, de sommás rábólintás helyett végiggondolva a dolgot egész más végkövetkeztetésre jutottam, nem? Ez is a kulturált diskurzus lényegéhez tarozik, szvsz, mégpedig a politikában is... És ez az, amely elől a kádárizmusban szocializálódott apparatcsikok fejvesztve menekülnek, pont úgy, ahogy Tarlós.

10telettel:
b

Előzmény: Zoltan51 (154)
borzimorzi Creative Commons License 2001.08.14 0 0 174
Kedves Peyerk, 140-esedben írod: "a Gazdálkodási és Költségvetési Bizottság elnöke (!!), aki az SZDSZ frakcióezetője (!!!), elkezdett a sokszorosítás költségeiről, a pazarlásról értekezni (!!!!). És ez a legkevesebb, ami a normális munkát lehetetlenné teszi itt nálunk."

Uram Jézus, ez fájt! (Az meg pláne, hogy ez a marha pont SzDSz-es...) Sebaj, anyósom is az, s a tetejébe még 8 évi önkormányzati tapasztalata is van még az előző lakhelyéről, úgyhogy majd rábeszélem, hogy legközelebb induljon. Arról nem is beszélve, hogy miért csak az merült fel, hogy papír alapon kell lennie? Nem telik az Önkormányzatnak egy nyavalyás számítógépre, amelyet jó nagy memóriával szereltethet fel, feltöltetheti rá az összes fontos infót a CD jogtártól az Önk. Rendeletekig, s aztán a képviselők rendelkezésére bocsáthatja? Esetleg írásvédetté lehet tenni a szövegeket, nehogy a módosítások idő előtt belekutyulódjanak. Mi van, ha módosítani akarja valamelyik képviselő/frakció az Önk. egyik rendeletét? Nem tud odaülni egy géphez, átírni a szöveget és aztán a saját verzióját más néven elmenteni, hogy azért az épp hatályoshoz továbbra is mindenki változatlanul hozzáférjen? Hogy működik egyáltalán egy ilyen hivatal? Gépírók tucatjai írogatják az anyagokat á la '60-as évek, hogy aztán csak a papíros változatokról lehessen tárgyalni ahelyett, hogy flopin mindenki hazavinné, megnézné, kommentálná, stb?
Hol élünk?! És mikor?! Bocs, de brrr.

Csóticsót:
b

borzimorzi Creative Commons License 2001.08.14 0 0 173
Kedves Zmac, abszolút igazad van, az alapelv, amelyet említettél, a kert- és parképítészet egyik legfontosabb alapelve. A parkot használók ugyanis mindig jobban el tudják dönteni, hogy milyen útvonalakon kívánnak közlekedni, mint a tervezők. Így épeszű esetben az a jó, ha előbb egyenletesen befüvesítik az egész területet, aztán egy év múlva, amikor a nép már kitaposta az ösvényeket, akkor kell az ösvényeket kirakni 30x30 cm-es beton járólapokkal, díszburkolattal, mikor mire telik.
b
Előzmény: Zmac (169)
peyerk Creative Commons License 2001.08.04 0 0 172
Tökéletesen igazad van. Én is kiakadta, amikor a legutóbbi rendbetételkor a Kiscelli utcai oldalon nem a kettős fasor között alakították ki a gyalogutat, hanem az utca felőli oldalon. Ott ugyanis a gyalogosok nem férnek el az autóktól, a fák között pedig a nem kiépített, viszont kijárt út eső idején egy mocsárrá változik. Ez engem személyesen is súlyosan érint :) És nem ez az egyetlen problémás rész.

'98. nyarán, az önkormányzati választás előtt csinálták meg így, csak éppen a körzet önkormányzati képviselőjét nem kérdezték meg. Remélem, 2002-ben meg fogják kérdezni - mert hogy én volnék az :)

Előzmény: Zmac (169)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.08.03 0 0 171
Békásmegyren a hetvenes évek végén csinálták.
Előzmény: Zmac (169)
cc Creative Commons License 2001.08.03 0 0 170
ez a finn modszer :)
Előzmény: Zmac (169)
Zmac Creative Commons License 2001.08.03 0 0 169
Sziasztok, régen jártam erre, pedig tősgyökeres óbudaiként illene talán...

Ha már peyerk előfordul itt, szeretném egy régi mániámat megemlíteni. A Flórián téri parkról mindig eszembe jut, de máshol is alkalmazható a módszer.

Néhány éve felújították itt a gyalogutakat, szerencsére újak is készültek. Egyik-másik kitaposott ösvényt felszántották, elkerítették, újrafüvesítették. Szerintem ez utóbbinak semmi értelme sincs! Úgyis mindig újra kijárják! Ez ellen a megoldás csak 3 méter magas vasbeton kerítés, tetején szögesdróttal lehetne...

Szerintem az egyetlen értelmes megoldás, ha megnézik hogy hová taposták az ösvényeket, utána ezeket "hivatalos" úttá alakítják. Van remény arra, hogy valamikor így lesz?

cat74 Creative Commons License 2001.08.03 0 0 168
Az a csomopont. Ki is van tablazva. :-)
Előzmény: u-852 (165)
Hamster Creative Commons License 2001.08.02 0 0 167
Üdv, viszonylag újkeletű óbudai vagyok, de erről pont egy régi emlékem jutott eszembe. Újlak környéke, a templom mögötti utcák, nem több, mint 20-21 éve: földszintes, omladozó házak, komfort nélkül, mosókonyha és pottyantós vécé az udvarban... Szerintem ezért nem kár, ha valamit sajnálok ehelyett, akkor az a 11-es villamos, és a Flórián áruház alőtt állt, szecessziós-eklektikus stílusra hajazó saroképület...
Előzmény: u-852 (163)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.07.31 0 0 166
Valaki írta a múltkor, hogy bénáznak Békáson a tűzoltók, mert nincs helyismeretük. (Nem tudom visszakeresni.)

Ma nagyon érdekes és szokatlan esetet láttam a saját ablakomból. Egyszerre két helyre vonultak ki! Az első és a harmadik kocsi a Juhász Gyula utcán "tépett" kifelé, a középső pedig egy csarnok mögötti háznál állt meg, és egyszerre lehetett belátni őket. Na, ebből a háromból az első kettő bénázott és tévelygett. Csakugyan.

u-852 Creative Commons License 2001.07.29 0 0 165
Ma láttam , hogy a Corával szemben építik a Metrot vagy talán csomópontot.
zlotyi11 Creative Commons License 2001.07.21 0 0 164
aham
u-852 Creative Commons License 2001.07.21 0 0 163
Ma olvastam anno Újlak területére is panelokat terveztek, borzasztó lett volna ha megvalósul.A jelenlegi Újlak szerintem tűrhető de kétségtelen a "régi" fantasztikus lehetett.

Ha tudtok olyan honlapot ahol régi Óbudai képek, térképek vannak és ide írnátok megköszönném.

peyerk Creative Commons License 2001.07.21 0 0 162
De igen, a BKV most szedte fel az egykori 5-ös villamos vágányát, és ennek kapcsán felmerült a megnyitás lehetősége. Nem egyszerű az ügy, mert a balra fordulások valószínűleg nem megoldhatók a Vörösvári út forgalmának hátráltatása nélkül.
Előzmény: u-852 (161)
u-852 Creative Commons License 2001.07.20 0 0 161
Kedves Peyerk
Ha már utánnanézel a Hévízi út-i épületnek talán azt is megérdeklődhetnéd,hogy nincs-e tervbe véve a Hévízi út megnyítása a Vörösvári útra, az átjárhatóság miatt fontos lenne.
u-852 Creative Commons License 2001.07.20 0 0 160
Zoltan51
Az infot a Népszabiban olvastam.
"Akarat és pénz kérdése"-hát ez az.

Habár nem engem szolaltattál meg de talán tudok segíteni.
Valóban a kerületben a Golisok a csúcs kézilabdában. Ha lenne egy kis pénz jövőre akár a Dunaferr-rel vagy a Fradival játszhatnának , de sajnos nincs.
Tarlós pm úr igérte pár évvel ezelött egy új sportcsarnok építését de azóta is....
A Kerék u-ban ahol a Golisok játszanak jó ha 200 ember elfér.
A Folyondár u-ban kb 1000 ember fér el de kézilabdára alkalmatlan.
A Rádl árok u-ban ( Kaszás csarnok) ha befejezik 500 néző fog elférni de szintén alkalmatlan kézi meccsekre.Ha már Kaszások, úgy néz ki ,hogy nem tudnak indulni a II osztályban pénzügyi okok miatt. Elég szomorú vagyok ,hogy kihal a versenysport a kerületből.

hkr
Szerintem van az önkorm-nak ráhatása a "kukaügyre" de a térfigyelő kamerákkal felélte Flórián téri aluljáróra fordítandó összeget,ezért is veszélyes szemetelni.

peyerk Creative Commons License 2001.07.20 0 0 159
A buszvonalról a 96. számon már írtam, de a BKV-tól még nem jött meg a részletes ajánlat. Amint lehet, a két bizottság megnézi és dönt. Egyetértek, a megállók megépítésén nem múlhat az indulás. Eseteleg ha szűk az idő, akkor egy rövid ideig valóban kevesebb megállóval indul a járat.

Sportügyekben - mint már említettem - nem vagyok otthon. Ha nagyon fontos, utánakérdezhetek. A pályázati ötletet köszönöm, továbbítom a sport bizottságnak.

"Hunor u. Hévízi út sarkán álló épülettel (volt katonai élelmiszerraktár)"
Nem tudtam, hogy mi volt ez az épület korábban. Az önkormányzat nem tulajdonosa, az övezeti besorolása szerint pedig alapvetően intézményi funkció helyezhető el a területen. Felkeltetted az érdeklődésemet, ennek is utánajárok kicsit alaposabban.

Flórián aluljáró: jogos. Fővárosi feladat, már többször szóltam. Egy időben rendszeresen felgyújtották (szándékosan vagy véletlenül) a narancssárga műanyag szemeteseket. Valami más fajtával kéne pótolni.

hkr Creative Commons License 2001.07.20 0 0 158
Tudom, hogy nem túlzottan fajsúlyos probléma, és ennél jóval jelentősebb feladatok is lennének, de azt szeretném kérni, hogy ha az önkormányzatnak bármi ráhatása is van a dologra, próbálja megoldani, hogy a Flórián téri aluljáróban legyen néhány kuka vagy szemetes... Kb. három éve minden nap megszívom a dolgot ugyanis: tele van az aluljáró kis üzletekkel, büfével, pékekkel stb. Szoktam is venni pogácsát munkába/-ból jövet/menet, ezt-azt. De nincs hova kidobni a papírzacsókat, nincs hova kiköpni a számban levő rágógumit stb. Ma alaposan megnéztem ismét: az egész aluljáróban egyetlen szemetes van, az egyik üzlet magánszemetese.
Zoltan51 Creative Commons License 2001.07.20 0 0 157
"Szeptembertől jár (állítólag) a régen várt busz a Margit kórháztól Békásig."
Ez szuper lenne, honnan az info?"
"Nem hiszem ,hogy 1 hónap alatt kiépítik a megállókat ,vagy a temetőtől Békásig nem áll meg a busz?" Akarat és pénz kérdése, szerintem simán beleférne az időbe.

"Kedves Peyerk!
Ha már a Fő téren dogozol javaslom a Főv önkorm pályázatát kézilabda és focikapuk
beszerzésére.(www.budapest.hu)
Pár éve szépen kimaradtunk az Adidasos kosárpalánk akcióból."
Kézilabdában a kerületben ki most a csúcs (én úgy tudom, a golis lányok)?
Hol van Óbudán kézilabdára alkalmas terem (nézőtérrel) ?

Előzmény: u-852 (156)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!