Keresés

Részletes keresés

u-852 Creative Commons License 2001.07.20 0 0 156
Szeptembertől jár (állítólag) a régen várt busz a Margit kórháztól Békásig.
Nem hiszem ,hogy 1 hónap alatt kiépítik a megállókat ,vagy a temetőtől Békásig nem áll meg a busz?

Kedves Peyerk!
Ha már a Fő téren dogozol javaslom a Főv önkorm pályázatát kézilabda és focikapuk beszerzésére.(www.budapest.hu)
Pár éve szépen kimaradtunk az Adidasos kosárpalánk akcióból.
Érdekelne még , hogy mi a terve az önkorm-nak a Hunor u. Hévízi út sarkán álló épülettel (volt katonai élelmiszerraktár)

Pelikán elvtárs Creative Commons License 2001.07.20 0 0 155
Mindig rá tudok csodálkozni a világra, hogy miért is van vajon, hogy ugyanazokon a szavakon annyira mást értünk. Illetve nem értünk. Hihetetlen.
Zoltan51 Creative Commons License 2001.07.20 0 0 154
Szvsz egy önkormányzati képviselő vagy a polgármester elsősorban ÖNKORMÁNYZATI politikus, ezért csak helyeselni tudom, ha felül tud emelkedni pártkötődésein és szűkebb pátriája érdekeit fontosabbnak tartja a pártpolitikai szempontoknál.
E téren számomra T.I. kiemelkedően pozitív példa.
Nem véletlen a népszerűsége.
Előzmény: Törölt nick (153)
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.20 0 0 153
"A pm. úgy tesz, mintha a pártok és a politika felett lebegne..."

Ehhez képest a kezeim közé került "Óbudai polgár" c. lap első számában elég egyértelmű politikai irányultságot mutató köszöntővel jelentkezik.

(Bocs, ha ez már politika, abba is hagyom.)

Előzmény: peyerk (152)
peyerk Creative Commons License 2001.07.19 0 0 152
(Lehet, hogy ez már politika?)
A kerületi MSZP-elnök kérte, hogy kerüljön fel a mi nyilatkozatunk a honlapra. Ez bevezetés lett volna ahhoz, hogy a pártok/frakciók a véleményüket közreadhassák a jövőben más ügyekben is. (Erről már volt itt szó.) A pm. ezt indulatosan visszautasította, és azt állította, nem tudott a dologról. Ezután került le a nyilatkozat a lapról.
Az információim szerint az történt, hogy a felkerült nyiltkozatot az MDF-es alpolgármester juttatta el az informatikushoz, aki (joggal) azt feltételezte, hogy az alpm. a pm. nevében járt el. Azt még nem tudom, így volt-e.

Szvsz egyébként a jelenlegi állapot (a pm. nyilatkozata van fent, ami utal a korábban fent lévőre) továbbra is teljesen inkorrekt, de nagyon jellemző. A pm. úgy tesz, mintha a pártok és a politika felett lebegne, és visszaél az önkormányzat eszközeivel.

Előzmény: hkr (151)
hkr Creative Commons License 2001.07.19 0 0 151
Korrigálok. Egy eshetőség még nem jutott eszembe.

Lehet, hogy peyerk kérte, hogy vegyék le az MDF-Fideszest, és akkor ők sem ragaszkodnak nyilatkozatuk közzétételéhez. Ez lenne talán a legésszerűbb és legelfogadhatóbb magyarázat.

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.07.19 0 0 150
Az az x nap úgysem számít, mert nem olvastam, akkor meg hiába volt fent. :-)))
Előzmény: hkr (148)
hkr Creative Commons License 2001.07.19 0 0 149
Bocs, eltoltam:

"Erre válaszként lekerült az MDF-Fidesz nyilatkozat is a site-ról, de az MSZP nyilatkozata nem"... olvasat:

Erre válaszként lekerült az MDF-Fidesz nyilatkozat a site-ról, de az MSZP nyilatkozata nem került fel.

Előzmény: hkr (148)
hkr Creative Commons License 2001.07.19 0 0 148
Idézet a www.obuda.hu -ról:

Polgármester a Pepsi-sziget ügyében elfoglalt saját álláspontját fenntartja. Köszöni a polgári pártok támogatását, de mivel nem akarja, hogy a hivatal honlapját a jövőben erre az esetre hivatkozva pártpolitikai küzdelemre használják fel, ezért kérésére a nyilatkozatot töröljük.

Nahszóval, ezt nem teljesen értem. Vagy túl jól?

A minap felkerült a site-ra a Fidesz és az MDF nyilatkozata, amiben támogatják a polgármestert. Alant peyerk, aki MSZP színekben képviselő, azt állította, hogy megkérdezte a polg.mest.hiv. informatikusait, akik azt mondták, hogy a nyilatkozatot a polgármester kérésére tették fel. Ezért peyerk azt mondta, kérni fogja, hogy az ő nyilatkozatuk is kerüljön fel. Erre válaszként lekerült az MDF-Fidesz nyilatkozat is a site-ról, de az MSZP nyilatkozata nem...

Namármost akkor ez hogy értelmezendő? Nem engedték felrakni a másik oldal nyilatkozatát, tehát nem érvényesül a demokrácia? Avagy nem a polgármester kérésére került fel az őt támogató MDF-Fidesz nyilatkozat sem, amiből az következik, hogy vagy peyerk nem mondott igazat, vagy neki nem mondtak igazat. Esetleg az is lehet, hogy a polgármester az ellennyilatkozat feltételének igénye miatt belátta, hogy már az első nyilatkozat felrakása sem volt helyes döntés, ezért visszamondta (ez bölcs belátás egyébként!) Viszont ebben az esetben is az van, hogy a másik fél véleménye kint volt X napig, az ellenvélemény viszont nem kapott még csak esélyt sem.

De magyarázzátok el, hogy miképp kell ezt értelmezni! Mert lehet, hogy csak én nem látom kristálytisztán azt, hogy mit kéne látnom.

peyerk Creative Commons License 2001.07.19 0 0 147
SK (141.)
A képviselők dolgoznak, de az önkormányzat nem a munkahelyük :)
Fekvőrendőr ügyben arra próbáltam célozni, hogy egyáltalán nem mindegy, hova szeretnéd. Konkrétan pedig szólni kell a Beruházási ügyosztálynak, esetleg nekem. Ettől még nem biztos, hogy meglesz, de kevés dolog veszélyesebb, mint az önkényesen épített buckák.

cc (142.)
Igen, a közbeszerzési eljárás a napokban lezárul, a csatorna építése még idén elkezdődik. A terelés tervét nem láttam, de megnézem. Bár a jövő héten nem vagyok itthon, utána írom.

u-852 (144.)
Alig vagyunk páran, és még a fekvőrendőrökről sem tudunk megegyezni :) Az ördög persze a részletekben rejlik itt is. Hol, hogyan: nem mindegy.

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.07.18 0 0 146
Én is láttam már rosszul megcsinált fekvő rendőrt. Amin át lehet hajtani, meg ami 10 km/h-nál is szétveri az autót. Jól kell megcsinálni, megvan annak a módja.
Előzmény: u-852 (144)
hkr Creative Commons License 2001.07.18 0 0 145
Holnap a pm. kap egy levelet, a mi nyilatkozatunkkal. Meglátjuk, felteszik-e.

Valószínűleg még nem kapta meg, legalábbis még nincs fent :-))

Előzmény: peyerk (140)
u-852 Creative Commons License 2001.07.18 0 0 144
Én nem vagyok híve a fekvő rendőrnek.
Nálunk nem igazán vált be, Az autósok egyik fele visszalassít 20 km/h-ra a másik fele lassítás nélkül átmegy rajta.Ráadásul soha nem volt baleset elötte.Rosszul is van megcsinálva , a motorosok lazán kikerülik. A Folyamőr u-ban pedig dombot építettek, egy lapos sportkocsi "elbújhat" mögötte.
csabiman Creative Commons License 2001.07.18 0 0 143
Azt utáltam a legjobban, amikor a Tarlós elkezdte magyarázni, hogy ilyen nincs még a világon, hogy az önkormányzat támogat egy csapatot. Faszt nem, már bocs. Pl Zalaegerszeg, akik most nem kicsit erősödtek meg - vagy akár a Videoton!

Előzmény: u-852 (133)
cc Creative Commons License 2001.07.18 0 0 142
ne vedd akadekoskodasnak, de ha iden nem kezdenek hozza a csatornazasnak, akkor az jovore nem fog elkeszulni.
a 20 menkenti fekvorendort en is a koltoi tulzas kategoriajaba sorolom, de az biztos, hogy a testverhegyi uton jelenleg nem lehet a katyuk miatt 30nal nagyobb tempoban menni, alapvetoen ez nem lenne rossz, ha nem valtozna. a tempot ertve ez alatt.
hogyan tervezik a becsiuti csatornazas idejere a becsiut forgalmanak eltereleset?
Előzmény: peyerk (140)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.07.18 0 0 141
Miért, a képviselők nem dolgoznak? :-)))

Szóval azt tanácsolod, hogy ha fekvő rendprt szeretnék, akkor vonuljak ki a ház elé malteroskanállal meg instant buckaporral, én minden rendben lesz?

Előzmény: peyerk (140)
peyerk Creative Commons License 2001.07.18 0 0 140
SK (127.)
Igen.

cc (128.)
A Bécsi úti csatorna jövőre lesz kész. A Hegyvidék (és az egész kerület) teljes csatornázására terv van, a fővárosi támogatás megvan. Idén ismét pályáztunk központi támogatásra. Amelyik városrész pályázatára kapunk pénzt, azt indítjuk. Igen, az utak általában azért várnak. A fekvőrendőr dolog így túl általános. Mindenütt, 20 méterenként biztos nem lesz :)

SK (129.)
"Tényleg, mi a módja fekvo rendor létesítésének?"
Építünk egy 20 centis buckát... :) De komolyan, mi is a kérdés?

hkr (130.)
"Minden hátsó szándék nélkül" Ja, biztos nem provokálsz :)
Az informatikai vezetővel beszéltem, azt mondta: "Nem, nekem semmi közöm a tartalomhoz. Tarlós. Amit ő mond, azt felteszem." Holnap a pm. kap egy levelet, a mi nyilatkozatunkkal. Meglátjuk, felteszik-e.

Andry (131.)
A rendszer ugyanaz, mint a fővárosban használt. Döntés kérdése a dolog, nem a technológiáé. És döntés van - nem testületi.

"Amúgy meg, ha ez nagy gond - szvsz nem az - indítványozzák a képviselok, h legyen olyan mint a Demszky-féle. Ha a többségnek pedig így jó a rendszer, akkor mi a baj?"
Ha arról mesélnék, hogyan beszél a pm. a képviselőkkel, ha valami olyasmit kérnek (számon), amit a józan ész vagy a jog előír, akkor politizálással vádolnátok. Más topicban volt már róla szó.

"csak láttam, h te az önkormányzatban dolgozol"
Nem, én önkormányzati képviselő vagyok.

"melyik körzet képviseloje vagy?"
4-es: Bécsi út - Váradi u. - Vörösvári út - Pacsirtamező u. - Kiscelli u. által határolt terület + Kiscelli u. páros oldala a Pacsirtamező u. és a Bécsi út között.

"A pártpreferenciádat is megkérdezném, de írtad, h itt nem politizálsz"
Ez ténykérdés, nem politikai vélemény :) Az MSZP-frakció (ez a legnagyobb) vezetője vagyok.

Írtam már, nem vagyok otthon sportügyekben. Aki meg ért hozzá, az nyaral. Ha megjött, megírom a választ :)

u-852 (133.)
Annyi biztos, hogy az önk. irányt váltott sport ügyben. Főképp az utánpótlásnevelést, a kerületi iskolások sportolását támogatja, és a TVE (ma TUE) továbbra is a legnagyobb támogatott. Levált a gazdasági társasággá alakult profi csapat, de az ígéretekkel szemben nem volt életképes.

A szavazórendszerrel nincs baj, működik. A kérdés legfeljebb az, hogy ha egy többlet szolgáltatást is tudna, akkor miért ne tudja.

De! Hogy értsd, mi a baj. Legutóbb a testületi ülésen hosszas vitát kellett folytatnom arról, hogy a költségvetési rendeletetből minden tartozékával együtt (max. 500 oldal) minden képviselőnek saját példánya kell-e legyen. A felvetés olyan fokon abszurd a számomra, hogy szinte leblokkoltam, nem találtam érveket. A pm. azt fejtegette, hogy ki van hirdetve, és a pénzügyi osztályon bele lehet nézni (!). A többi frakcióból senki nem szólalt meg, pontosabban a Gazdálkodási és Költségvetési Bizottság elnöke (!!), aki az SZDSZ frakcióezetője (!!!), elkezdett a sokszorosítás költségeiről, a pazarlásról értekezni (!!!!). És ez a legkevesebb, ami a normális munkát lehetetlenné teszi itt nálunk.

SK (139.)
Úgy van. A szavazási lista normális munkaeszköz a mi tevékenységünk során. S ha a munkánk feltételeit korlátozzák, az a mi esetünkben komoly károkat okozhat. Közpénzekből. Épp a múltkor derült ki, hogy a kihirdetett költségvetésben egy 3 mFt-os támogatás nem azzal a szöveggel szerepel, ahogy az eredeti előterjesztésben volt. A hibás címre átutalták, ott jóhiszeműen felhasználták, nem is rossz célra, de vissza már soha nem kerül. Mi ehhez képest a sokszorosítási költség!!!

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.07.17 0 0 139
Ja és még valami. Ez az információ késleltetve van. Vagyis pl. a szavazást követő további testületi vitában még nem áll a képviselők rendelkezésére, pedig esetleg szerenték felhasználni, hogy szembesíthessék egymást a saját szavazataikkal. Tehát ilyen szempontból is antidemokratikusnak tartom.
További magyarázat helyett ajánlott irodalom: Galaxis útikalauz stopposoknak, 1. fejezet, a rendezési terv "kiállításáról". Abból tényleg mindent meg fogsz érteni, hogy miért mondtam a fentieket.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (138)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.07.17 0 0 138
Na, még egy mondat: ez a lényeg, amit hkr írt. Az ilyen rendszer a formálisan publikus dolgok publikus voltának effektív korlátozása, formális törvénysértés nélkül, az emberek ügyes manipulálásával, amellyel arra akarják rávenni őket, nem is mindig sikertelenül, hogy ne akarjanak élni a jogaikkal, mert az meg van nehezítve. Minden tökéletesen jogszerű, mégsem igaznán demokratikus. Ha publikus, miért nincs kitéve az ablakba?
Előzmény: hkr (136)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.07.17 0 0 137
Így van, pontosan az a baj. Nézd, biztos bennem van a hiba, szerintem a #126-127-ben minden le van írva, ehhez nem tudok hozzátenni, jobban elmagyarázni, és őszintén szólva nem is akarok ennél több energiát ebbe befektetni, bocs. Még egyszer: nem akarlak meggyőzni.
Előzmény: andry (134)
hkr Creative Commons License 2001.07.17 0 0 136
A szvazási dolgot változatlaniul nem értem: az a baj, h nem tudni ki hogyan szavazott ott helyben, és ahhoz, h ezt megtudd a pm.-hez kell fordulnia mindenkinek, képviselőnek, polgárnak, stb.? A szavazás adatai Tarlóshoz kerülnek, aki ezt vmilyen módon elzárja? Segíts, h megértsem, hogy is van ez.

Valószínűleg nem zárja el. De ezek szerint kérni kell. A konkrét személytől és intézménytől függetlenül írom, amit írok, mert a III. ker. önkormányzattal eddig nem sok dolgom volt. Újságírói tapasztalat, hogy információt kérni mindig körülményes (főleg ha csak egyetlen ember adhat ki egyébként publikus infókat, aki esetleg épp nem ér rá, vagy nincs bent), ráadásul általában mindig indokolni szükséges, hogy miért is kiváncsiskodsz. Elég rosszul szokott hangzani, ha csak annyit mondok: "egy cikkhez kell" mert akkor érdeklődnek, hogy miért, miről, pozitív lesz vagy negatív, meg megfenyegetnek, hogy erről vagy arról jó lenne inkább nem írnom stb stb. Kellemeltlen, ha kuncsororogni kell, és gyakran nehezíti hivatásunk ellátását.

Előzmény: andry (134)
hkr Creative Commons License 2001.07.17 0 0 135
Az, hogy szabatos, az rendben van. De az, hogy elég szabadosan beszélt arról, hogy nem szavatolható egy állampolgári csoport biztonsága szigeten, kavart egy kis vihart. Bocs, muszáj volt! :-)))
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (132)
andry Creative Commons License 2001.07.17 0 0 134
Persze, h szabatosra gondoltam, csak a V meg a B egymás mellett van. Örülök, ha ezzel ekkora (dupla) örömet tudtam szerezni.

Figyeld Tarlós megnyilatkozásait, szvsz ez rögtön feltűnik.

A szvazási dolgot változatlaniul nem értem: az a baj, h nem tudni ki hogyan szavazott ott helyben, és ahhoz, h ezt megtudd a pm.-hez kell fordulnia mindenkinek, képviselőnek, polgárnak, stb.? A szavazás adatai Tarlóshoz kerülnek, aki ezt vmilyen módon elzárja? Segíts, h megértsem, hogy is van ez.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (132)
u-852 Creative Commons License 2001.07.17 0 0 133
Ha mindent megtett volna az önkormányzat a Kerületért akkor nem Csepelen játszottak volna tavaly és nem jutottak volna csődbe 3 játékossal (jelen állapot)
A BVSC árulja az indulási jogát 15 millió Ft-ért=nevezési díj(azt hiszem).
Ha valóban az önkorm volt a hibás itt az alkalom a hiba kijavítására.
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.07.17 0 0 132
Akkor nem magyarázom tovább, elfáradtam. Nem ér annyit az egész, hisz semmi hasznom se lesz belőle, ha meggyőzlek. Csak egyszer elmondtam a véleményemet, és te visszakérdeztél, hogy miért az a véleményem, erre próbáltam válaszolni. Az nem szavazási rendszer kérdése, hogy a szavazás után egy információval mi történik és hogyan lehet hozzájutni. Mindegy.

"a legszavatosabban fogalmazó politikus"
Hehehehehe :-))))))
Egy politikus meg a szavatosság... (bocs, peyerk!)
Ugye szabatosra gondoltál? Én nem figyeltem őt ebből a szempontból, ha tényleg annyira szabatos, az dicséretes és tiszteletre méltó. Kevés olyan ember mozog a nyilvánosságban. De mégsem ez a lényeg.

Előzmény: andry (131)
andry Creative Commons License 2001.07.17 0 0 131
Nem értelek, peyerk a szavazási rendszerről írt, nem Tarlós "rendszeréről". Biztos, h nem Tarlós tervezte a szavazógépet. :)
Amúgy meg, ha ez nagy gond - szvsz nem az - indítványozzák a képviselők, h legyen olyan mint a Demszky-féle. Ha a többségnek pedig így jó a rendszer, akkor mi a baj?
Továbbá nem hiszem, h a választópolgárok bejárkálnának Demszkyhez, h akkor most ki és hogyan szavazott. A nagy horderejű szavazásokról a sajtón keresztül úgy is tudomást lehet szerezeni.

Ma reggel láttam Tarlóst a Duna Indul a nap műsorában és nagyon tetszett a stílusa, végig higgadt maradt, valamint a mondanivalója is. Szvsz a legszavatosabban fogalmazó politikus, akit valaha médiában láttam. És sehol sem "figyelt" az általad korábban emlegetett vigyor. Persze ízlések és pofonok, ah neked ab ovo "nem jön be", megértem, DE akkor a tetteid ne a szimpátiád alapján ítéld meg.

peyerk, a bennfentesség részemről nem volt peyoratív :), csak láttam, h te az önkormányzatban dolgozol, és más onnan nem írogatott ide. Megkérdezhetném, h melyik körzet képviselője vagy? A pártpreferenciádat is megkérdezném, de írtad, h itt nem politizálsz, ezért ez tulajdonképpen csak egy költői kérdés marad.
Azt lehet tudni, h a III. Kerület csepeli költözésekor ki hogyan szavazott (Tarlós is és te is), és tényleg megtett-e mindent az önkormányzat az egyesület itt tartásáért? Tudom, h a foci sok pénzbe kerül, ezért nincsenek illúzióim, de azért a múlt kötelezett volna.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (127)
hkr Creative Commons License 2001.07.17 0 0 130
Minden hátsó szándék nélkül kérdezem, hogy az hogyan lehetséges, hogy a www.obuda.hu -n a hírek, közlemények között máris fent olvasható a FIDESZ-MDF július 16-i nyilatkozata Sziget-ügyben... Ezek szerint mégiscsak frissíti webmester az oldalt és az ebben a fórumban lentebb olvasható kritikai észrevételek, miszerint a site nem épp naprakész nem is jogosak...? :-)

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.07.17 0 0 129
Tényleg, mi a módja fekvő rendőr létesítésének?
Előzmény: cc (128)
cc Creative Commons License 2001.07.17 0 0 128
akkor egy teljesen politika mentes kerdes. mikor varhato, hogy elkeszul a becsiuti csatorna, milyen tervk vannak a hegyvidek csatornazasara es az utak rendbetetele csak erre var, vagy korabbra is varhato. nem a szokasos katyuzasra gondolok, bar iden az sem tortent meg, hanem egy olyan kulturalt aszfalt utra, lehetoseg szerint 20 meterenkent egy fekvorendorrel, hogy ne akarjanak 100zal dongetni rajta.
Előzmény: peyerk (121)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.07.17 0 0 127
"Ha a Szervezési Osztálytól kérem, nem adják, megkérdezik, a pm. tud-e róla. "
Egyszer ki kellene ollózni a megfelelő törvényt, és bekeretezve kiakasztani a fejük fölé. Pici homályt kellene vinni az agyukba, hogy nem tesznek szívességet nyilvános adatok kiadásával, sőt.

Andry, látod miről beszélek? Ez most nem politika akar lenni. A pm nemcsak politikus, hanem az önkormányzat mint munkahely "igazgatója" is. Vajon milyen hatást gyakorol a munkatársaira, és milyen stílust terjeszt közöttük, ha ennyi év után még mindig az a természetes számukra, hogy a pm-nek kell mindent tudnia és engedélyeznie? Még egyszer: a szellemiségről beszélek, amely áthat egy munkahelyet. Ennyi idő alatt már ki kell alakulnia valamilyen légkörnek, amire a főnöknek van döntő befolyása. Csak egyszer kellett volna szólnia, hogy az ilyeneket adják ki szó nélkül, akármelyik választópolgárnak, aki bejön. Nemhogy a képviselőknek. Mondhatod persze, hogy végül ő odaadja (nem is tehet mást), de előtte mindig neki kell tudnia, hogy ki az a mitugrász, aki ilyenekkel foglalkozik. Erős központosító törekvést jelez, ha egy vezető saját magán futtat keresztül olyan munkafolyamatokat, amelyek nélküle is tökéletesen működnének.

Körzethatár: a legszomorúbb pl., hogy nemcsak a neten nincs meg, de a mostani Óbuda újságban időközi választások kiírása jelent meg, és még abba is sajnálták beleírni! Ez hihetetlenül nagy hiba. Ott van a körzetszám, de hogy kinek szól, az nincs. Elismerem, én vagyok a rossz választópolgár, mert már 1985 óta rendelkezem szavazati joggal, és még mindig nem tudom fejből a saját körzetem számát se, nemhogy a többit. Vessek magamra ilyenkor. :-( Egyébként is oda van írva, mikor függesztik ki a névjegyzéket, tehát odamehetek, és megnézhetem, benne vagyok-e. :-))))

Előzmény: peyerk (126)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!