Keresés

Részletes keresés

peyerk Creative Commons License 2001.07.17 0 0 126
kicsitOFF
Kényelmesebb és gyorsabb azért a számlálás és a jegyzőkönyvezés a géppel. Viszont a rendszer olyan, hogy nem lehet azonnal tudni, ki hogyan szavaz. Ugyanis a számítógép rögzít, de nem tud menetközben outputot adni, és az ülés után a pm.-től külön kérni kell, ha valakít érdekel, ki hogyan szavazott. Ha a Szervezési Osztálytól kérem, nem adják, megkérdezik, a pm. tud-e róla.
A Fv. Kgy.-ben ez úgy megy, hogy a Demszky feje fölötti táblán a szavazás eredménye azonnal megjelenik, név szerint, ha meg papíron kell, odamegyek a sz.géphez, a nyomtatóból kiveszem a lapot és lemásolom. És ezt az újságíról is megtehetik.
ON
Előzmény: hkr (124)
Zoltan51 Creative Commons License 2001.07.16 0 0 125
Köszönöm!
Előzmény: peyerk (123)
hkr Creative Commons License 2001.07.16 0 0 124
peyerk: jártam ma a tanácsteremben, és szavaztam egyet a gombjaiddal helyetted :-)

Mondd, egy ekkora tanácsteremben tulajdonképpen minek kellett ilyen szavazógép? A Parlamentben megértem, ott van többszáz képviselő. De itt?

Előzmény: peyerk (123)
peyerk Creative Commons License 2001.07.16 0 0 123
6. számú, Kertész Balázs (Fidesz). És a neten ez az info (körzetbeosztás) sehol nem érhető el :(
Előzmény: Zoltan51 (122)
Zoltan51 Creative Commons License 2001.07.16 0 0 122
Kedves peyerk, ez most nem válasz Neked, hanem egy kérés tőlem:
meg tudnád mondani, a Perényi út hányas számú választókörzet és ki ott az önkormányzati képviselő?
Egyáltalán, most a neten hol van ilyen információ (a www.obuda.hu-n csak nevek és fogadóórák vannak), talán valahol a bm.hu alatt?
Előzmény: peyerk (121)
peyerk Creative Commons License 2001.07.15 0 0 121
Arról volt szó, hogy nem politizálok ebben a topicban. Ezért csak annyit mondok, én mindennel egyetértek, amit írtok. Hivatalos adatok precízen, naprakészen egyfelől; politikai információk, érvek, vélemények pártonként, képviselőnkén másfelől. És visszacsatolási lehetőségek. Rajtam nem múlik :)
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (120)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.07.15 0 0 120
Egyértelműen le kellene választani a tényszerű információkat. Képviselők, bizottságok, határozatok, fogadóórák, körzethatárok, rendeletek, jegyzőkönyvek, ilyesmi.

A honlap nagy előnye, hogy gyakorlatilag nincs terjedelmi korlát. Mi lenne, ha minden párt saját oldalt kapna, ahová azt ír, amit akar, persze a fizetett alkalmazottak technikai segítségével? Akkor az emberek látnák, hogy melyiket érdemes olvasni egyáltalán, kinek van érdemi mondanivalója, és nem kellene központilag kvótázni. Ott az se baj, ha politizálnak.

Előzmény: hkr (119)
hkr Creative Commons License 2001.07.15 0 0 119
SK: Az önkormányzatok által működtetett orgánumokkal kapcsolatban meglehetős tapasztalataim vannak, egyfelől mert én is dolgoztam önkormányzati lapnak és tévének, másfelől sok barátom szerkeszt/ír ilyen kiadványokat. Én pedig online sajtóban dolgozom.

A probléma az, hogy ha az önkorményzat pénzt ad valamire, akkor azt a sajátjának akarja tekinteni, vagyis szinte előírás, hogy mekkora terjedelemben kell szerepelni a testületi ülésekről szólü beszámolónak, hány flekken kell mikrofoninterjút közölni a polgármesterrel, hogy hány betű szólhat X pártról és ha adott párt sok hírértékűt csinált, akkor vagy ne írjunk róla, vagy a másik pártokról is ki kell találni valamit, mintha azok is tettek volna bármi hírértékűt. Ezek a szempontok rendelik aztán az összes szakmai alapelvet sokadlagossá, és ettől lesz szinte minden helyi lap unalmas, érdektelen, amolyan üzemi lap és iskolaújság színvonalú. Pedig felkészült, kiváló újságírók írják.

Namármost remek dolog, hogy tájékozódhatunk az önkormányzat dolgairól, ugyanakkor meg legtöbbször úgy érzem, pénzkidobás az egész, ha csak ez a cél, akkor elég lenne politikai szórólapot dobálni a lakásokba, nem kéne azt újságnak álcázni.

Shabba: az EHT-t vonatkozó részeit nem ismerem (majd átolvasom), de szerintem kellő érveléssel el lehetne érni jobb szolgáltatást is az Axeleronál. Szerepel a honlapjukon is, hogy ha a szolgáltatás nem lenne elégséges, akkor egyedi konstrukciókra is nyitottak. No, például egy ilyen egyedi konstrukció kidolgozásában részt vehetne az önkormányzat, nem? Csak attól félek, hogy ahelyett, hogy műszaki kérdésekben is igyekezne minél jobb megoldásokat elérni a partnerekkel, inkább tapsoltatják majd magukat, hogy milyen klassz is, hogy van a kerületben internet a tévékábeleken. Természetesen nem zsarolásra gondolok mint mondjuk a sátorügyben, hanem tárgyalásra, érdekképviseletre stb stb stb.

shabbarulez Creative Commons License 2001.07.15 0 0 118
Internet: tudom hogy a Fatáv sokkal szarabb, hisz a UPC net ár/teljesítmény aránya fényévekkel jobb. Ráadásul a UPC hálózata még nem túlterhelt, de ahhoz képest túlméretezett, míg az Fatáv annyira túlterhelt hogy alig megy. A TVNET jó, "kis hal", nincs pénz nagyobb arányú fejlesztésre, szerintem hamarosan megeszik. A keserű valóság szerint csak a Fatáv lesz a hálózaton, a UPC kizárt, mert a EHT "nem engedélyezi a versenyt" kábel hálózaton. Így marad nekünk a Fatáv kábelnet, ami azért még mindig jobb mint a DUN,. Az ADSL-ben meg szerintem 1 éven belül ne nagyon bízzunk.
Internet szempontból a kerület nagyon elmaradott, ami még mebocsájható lenne, de az már nem hogy nem is nagyon akarnak változtatni ezen az állapoton. :(((
Előzmény: hkr (114)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.07.15 0 0 117
Honlap:
Tudok tapasztalatokkal szolgálni a dolog egyik oldaláról. Egy kisebb intézmény honlapját szerkesztem. Három és fél éve csinálom lelkesedésből, magánszorgalomból a dolgot, és lényegében én határoztam meg a tartalmat. Úgy kellett kilincselni az intézmény hivatalos információiért! Mostanra sikerült a főnökömet rávennem, hogy szóljon bele a dologba. Paradox, mert ezzel magamat korlátoztam, de örülök neki. Így sokkal több értelme lesz. Valahogy úgy fog kinézni a dolog, hogy lesz egy olyan része, ahol továbbra is elég nagy szabadságom lesz (amit természetesen a normális lojalitás keretei között kell elképzelni), és egy olyan közleméányrovat, amelynek a tartalmát a vezetés közvetlenül határozza meg. Szerintem itt is valami ilyesmi kellene. Hkr-nek igaza van, hogy legyen a kerület lapja, meg legyen a szerkesztőnek szabadsága, de a másik fele, hogy a szerkesztőnek éreznie kell, hogy a testület/polgármester figyel rá, hasznos információs csatornának tartja (én eddig nem is tudtam, hogy létezik ilyen), naprakész információkkal látja el. Tehát legyen egy olyan hivatalos része, amiben a szerkesztő/webmester csak technikai feladatot lát el. Ez szemlélet kérdése, hogy a polg.m., képviselők, biz. elnökök stb. gondoljanak állandóan erre az oldalra mint megjelenési lehetőségre, jusson eszükbe oda is megadni az adatokat, változásokat, közlendőket. Hogy belülről hogyan szabályozzátok, az más kérdés, talán nem lenne szerencsés, ha a pm.-en futna keresztül minden, hanem csak a tényszerű adatok, és ezen felül legyen minden képviselőnek és bizottságnak publikálási lehetősége, hiszen ez politika, többsééggel, ellenzékkel meg esetleges cenzurális törekvésekkel... Szóval az ilyen veszélyeket ki kellene iktatni már az elején.
Előzmény: hkr (114)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.07.15 0 0 116
"A Metro a Cora-val szemben fog építkezni hatalmas betonparkolóval"
:-((((((

Előzmény: u-852 (115)
u-852 Creative Commons License 2001.07.15 0 0 115
Hogy mit lehetne építeni Békás és a városhatár között elég nehéz kérdés.
úgy tudom az Óbuda TSZ üvegházai és szántóföldjei vannak itt. A Metro a Cora-val szemben fog építkezni hatalmas betonparkolóval (lásd Budaörs)
Ne hiányoljátok a plazákat Békáson mert olyan lesz a 11-es út mint az M1-es Budaörsnél (remélem azért mégsem)
Azonkívül a leendő M0-ás a Barát-pataknál fogja metszeni a Szentendrei utat.Az út másik oldalán az un "Barackost" kellene építési telkeknek felparcellázni.Nem lesz kellemes ha Békáson meg Ófaluban (jó hely) dübörögnek az autók 130-cal
Ha már M0-ás, elég undorító lesz a híd a Szentendrei szigeten(ívóvízbázis,zöldírtás...)
Az említett területen lakófukció(ha lehet) vagy sportlétesítmények lennének jók ha már az Omszki tavak a közelben vannak.
hkr Creative Commons License 2001.07.15 0 0 114
Internet: alapvető gondom, hogy a MatávkábelTV hálózatán - információim szerint - csak az Axelero nyújthat internet-szolgáltatást, legalábbis egyelőre. Az Axelero kábelnetje viszont lassú és drágább mint pl. az UPC által nyomatott chello, hogy pl. a TVNetről ne is beszéljek. Ezen kívül nincs rajta fix IP cím stb. Vagyis közel sem vagyok elégedett a kilátásokkal. Amikor az Óbuda TV-t eladták, feltételül kellett volna szabni, hogy a Matávnak be kell engednie más internetszolgáltatót is a kábelre. És jelenleg ADSL sincs a kerület egy jelentős részében, vagyis hatalmas az elmaradottság.

A www.obuda.hu -val kapcsolatban pedig az lenne a jó, ha egy kicsit portálosodna. Anyagi ellenszolgáltatás nélkül is fel tudok ajánlani ehhez jónéhány dolgot. Tehát jó lenne, ha ez valóban a kerület site-ja lenne és nem csak az önkormányzaté. Ugyanez igaz egyébként a helyi nyomtatott lapra is, most belenéztem, és úgy látom, egy kis stílusváltás igencsak jót tenne ennek is. Szóval az, hogy egy sajtóterméket az önkormányzat működtet, még nem kellene, hogy azt is jelentse, hogy uncsinak és sablonosnak kell lennie, meg azt se, hogy a lapnak az önkormányzatról kell szólnia. Talán egy kicsit nagyobb szakmai szabadságot kéne adni a szerkesztőknek, akik valószínűleg - más kerületi lapok munkatársaihoz hasonlóan - egy kicsit a helyi politika rabjai. Ez pedig kártékony.

peyerk Creative Commons License 2001.07.15 0 0 113
Na most akkor plazma vagy nem plazma? :)))

Fejlesztési terület a lakótelep és a városhatár között van, szabályozási terve előkészítés alatt áll, de amint a hozzászólások is mutatják, nem könnyű kérdés, mit kellene engedni és mit nem. Ötleteket ehhez is várok.

Korábban a Csobánka téri református templom építése váltott ki a lakók egy részéből tiltakozást, a Madzsar J. - Juhász Gy. sarkon (Heltai J. tér) épp most kezdtek el építeni egy nagyobb sportüzletet, ez a szomszédos Kabar utcai házban lakókból váltott ki ellenállást.

OFF
Ez a "bennfentességed miatt" kicsit pejoratívnak tűnik. Úgy gondolom, képviselőként egyik legfőbb feladatom az, hogy a rendelkezésre álló csatornákon keresztül tájékoztatok és véleményt kérek a munkánkról. Politikusnak persze azért is megy az ember, mert szeret szerepelni, de szerintem ezt nem csak öncélúan lehet csinálni.
ON

Előzmény: andry (109)
peyerk Creative Commons License 2001.07.15 0 0 112
Igen, a honlapot fel kellene futtatni egy kicsit.

Szerintem elsősorban tartalmi gond van. Kevés rajta az info, ami van, az is sokszor elavult, pontatlan. Például a képviselőtestület listájában szerepel valaki, aki már bő 1,5 éve lemondott, meg valaki, aki soha nem is volt tagja. Egy naprakész lapon az 1 hónapja lemondott képviselőnek sem kellene szerepelnie. A bizottságok összetétele is legalább egy év előtti állapot, említ egy azóta megszűnt bizottságot is stb.

De inkább kérdezek. Nekem az jut először eszembe, hogy meg kellene jelennie a testületi ülések meghívóinak a napirenddel, esetleg az előterjesztéseknek is. Azután meg a jegyzőkönyveknek, határozatoknak. Lehet hogy amiket itt írok, igazából ott kéne közreadnom, ezen is elgondolkodom. Utánajárok, mit lehet tenni, és várom az ötleteket.

Az előbb írt sportcentrumon kívül egy másikról is szó van. Ez a korábban nem említett ún. Újlak III. területen létesülne (ez a Bécsi út 260. körüli számú telkek fölötti hatalmas terület), nagyjából hasonló szabályok szerint. A lényeges különbség az, hogy ennek az önkormányzat a tulajdonosa, tehát aktív résztvevője lehet a projektnek, a megközelítése pedig jobb, mert a Bécsi út felől egyszerűbb.

Sportügyekben nem vagyok otthon, csak ha városrendezést érint, de megkérdezem a frakciónk megfelelő tagját a Kerület ügyében.

Előzmény: u-852 (107)
peyerk Creative Commons License 2001.07.15 0 0 111
Igen, a sportcentrum...

Az Újlak I. terület építési keretövezeti besorolása szerint városi park (Z-VP, a Bécsi út melletti intézményterületet kivéve). Játszókert, sportkert, illetve pihenőkert létesíthető. Beépíteni a terület max. 2%-át lehet, a közhasználattól elzárt terület nem lehet több 1 ha-nál, a zöldfelület minimum 75%. Ezeken túl további, részben szigorúbb szabályokat fogunk előírni az elfogadás előtt álló kerületi szabályzatban, illetve a területre készítendő szabályozási tervben.

A terület magántulajdon, egy gazdasági társaságé (nincs előttem papír, de most valami olyasmi a neve, hogy Újlaki Sport és Szabadidő kft.), amely 100 milliókat fektetett a rekultiválásba, tehát működőképes kompromisszumot kell találni a park jelleg és a magántulajdon között. Ez azon alapulhat, hogy a tulajdonos a megengedhető beépítést és elkerítést figyelembe véve (nagyjából a terület 1/20-án) létrehozhat egy üzleti alapon működő sport- és szabadidős létesítményt (sportpályákat, edzőtermet, sqwash pályát, öltözőket, esetleg éttermet stb.), és ezért közparkként tartja fenn a többi területet. Természetesen a közpark funkciója kapcsolódhat a létesítményhez, pl. erdei futópálya, nem zárt sportpályák stb. és a vagyon- és zöldterület-védelem érdekében éjszakára lezárható lenne.

A terület beépíthető része nem szabadon kiválasztható. A korábbi bányászat és a feltöltés által közvetlenül nem érintett rész a délnyugati részen (alulról nézve balra fent, ahol az eredeti növényzet részben megmaradt) van, a megközelítése pedig a Remetehegyi útról lehetséges, esetleg még a területen keresztül futó úton a Bécsi út - Perényi út felől. A kinézete pedig ennek megfelelően olyan lenne, hogy az út felől földszintes, és alatta elfér még egy szint. Lentről nézve nem nézne ki magasabbnak (és nem is lenne magasabb), mint a körülötte lévő családi házak.

Az ördög persze a részletekben rejlik, ezért is érdekel minden vélemény az ügyben.

Előzmény: hkr (106)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.07.15 0 0 110
"se plaza, se mozi, se sportcentrum"
Szerencsére... legalábbis a plaza. Megyek inkább a Corába, elég az ide.
Mozi mondjuk tényleg lehetne, de ma már szinte definíció szerint nem léteznek mozik plazabaromság nélkül. :-(((
Előzmény: andry (109)
andry Creative Commons License 2001.07.15 0 0 109
peyerk, jól informnáltságod/bennfentességed miatt bátorkodnám megkérdezni, hogy mikor terveznek valamit is Békásmegyerre? Valahogy az ország legnagyobb lakótelepét elkerülik a beruházások, se plaza, se mozi, se sportcentrum, a kalászi Cora viszont tele van békásiakkal. Szóval békásmegyeri fejlesztésekről nincs valami infód?
shabbarulez Creative Commons License 2001.07.15 0 0 108
A Kábelkomplex-et felhívva azt az infot kaptam, hogy itt a Pók lakótelepen aug. végén indul be a csillagpontos rendszer és szept. eljétől indul az Axelero kábelnet. A munkálatokat elnézve én ebben nem nagyon bízok, hisz kábel még sehol. Reklamáltam is az Axelero(kábelnet) topicban, mire kaptam egy emilt tőlük, hogy vegyem fel velük a kapcsolatot. Ez volt pénteken, jővő héten majd elmondom milyen infot kaptam tőlük. Remélem őszre már lesz kábelnyetem, mert a DUN-t már nagyon elmaradottnak tartom. Az ADSL témát a válaszlevélben felvetettm nekik, remélem jón válasz.

Ps.: egyébként 11 éves Római parti múlam van, remélem az is valami. :))

u-852 Creative Commons License 2001.07.14 0 0 107
Kedves Peyerk! Még valami.
A testületi ülésen felvethetnéd, hogy a "www.obuda.hu"-t fejleszthetnék egy kis pénzt igazán megérne. A Népszabi is többször lehúzta már.
Több kerületben egész jól működik a dolog ,miért kell ebben utolsóknak lennünk?

A sportközpont engem is érdekelne, kicsit részletesebben.(Remélem nem a Rádl-árokra céloztál)
Utolsó kérdés: A Kerületet tényleg a Tarlós üldözte el?

hkr Creative Commons License 2001.07.14 0 0 106
Azt olvastam a Budai Polgár c. lapban, ami ugyebár a második kerületé, hogy a polgármester írt egy levelet a UPC-nek, hogy ugyan miért is halad oly lassan a kábeltévésítés.

Engem meg az érdekelne, hogy a Matáv kábeltévén mikor is lesz már internet, vagy mikor lesz elérhető a kerület optikai telefonközpontos részén az ADSL. Esetleg Tarlós úr is érdeklődhetne az ügyben, ahogy azt második kerületi kollegája megtette, persze ráér akkor, ha már kielégítette kiváncsiságát, hogy mi is van a sátorban :-)

peyerk: nem válaszoltál Sportcentrum ügyben. Mi is lenne ez a sportcentrum? Ki használhatná, mi lenne benne, hogy nézne ki stb.

peyerk Creative Commons License 2001.07.14 0 0 105
A tűzoltóőrsnek jövő év végéig meg kell épülnie.

Az áruház azért nem feltétlenül növeli a forgalmat, mert leköthet olyan közönséget, akik egyébként is a Szentendrei úton haladva jutnak el hasonló, de távolabbi műintézményekbe.

Ha egy új áruházba nagyjából azok járnak, akiknek ez van legközelebb, akkor az összes vásárló összes utazási hossza csökkenni fog. Vagyis a városban zajló összes forgalom csökken.

A gyakorlati vizsgálatok szerint ez nagyonis létező hatás, a megfelelően kiválasztott telepítéssel jó eredmény érhető el. Nem emlékszem itteni konkrét vizsgálatra, ezért írtam, hogy "nem biztos".

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (97)
peyerk Creative Commons License 2001.07.14 0 0 104
- A Jégtörő utca dolga összefügg a rakpart meghosszabbításával, amit viszont úgy tűnik az első tervekhez lépest tolódik időben. Szerdán a Városfejlesztési Bizottságban szó lesz róla, utána jelentkezem. Ha elfelejteném, szólj rám! :)

- Helytartói palota ügyében egy éve lemaradtam. Utánanézek. (Itt is: szólj rám! :))

- A Gulliver Park tervezői eredetileg a Kaszásdűlő ltp. és a vasút közötti területet nézték ki, ez a régészeti védettség miatt nem ment. Aztán szóba jött a volt gázgyári üzemi terület egy része, egy esetleges komplexebb projekt részeként, amely azonban nem jött létre, ez volt az utolsó infóm. Azóta (több mint egy éve) semmi hírem nincs róla, szerintem hosszú időre elaludt az ötlet.

- Az Árpád f. útján nem a golisok építenek, hanem az önkormányzat bérbe adta a területet Szabó Lajosnak. Őt sokan ismerhetik, övé volt a leégett Rozmaring, most pedig a Szépvölgyi úton a Polgársüveg vendéglőt csinálja. Sportcsarnok nem lesz, de sportpályák igen. Sportközpont építésére máshol van elképzelés.

Előzmény: u-852 (102)
peyerk Creative Commons License 2001.07.14 0 0 103
Nem írtam, hogy kevés volna, sőt! Békásmegyer az ország egyik legnagyobb lakótelepe.

Ha a lakosságszámra kérsz pontos hivatkozási helyet, akkor két forrás jut eszembe hirtelen. Az egyik a KSH "Budapest városrészei" című kötete (Bp. 1996.). Ebben a "Békásmegyer" nevű városrész lakónépességét 1990. január. 1-re 44.256 főben adják meg. A városrész határai: Pünkösdfürdő utca - Árpád utca - Álmos utca - Kert sor - Márton út - Óbor utca - Tamás utca - Kőbánya utca - Városhatár. Tehát magába foglal egy kis részt a lakóteleptől délre, ami se az Ófaluhoz, se a lakótelephez nem tartozik. A népességszám pedig a lakótelepen (is) 1990. óta folyamatosan csökkent.

A másik, pontosabb forrás a választások előkészítéseként készített kimutatás, ami szavazókörönként (131 db volt legutóbb) adja meg az állandó népességet. Ezt most nincs előttem, de a korábban említett számok ebből jönnek.

Remélem, ez elég edzőmérkőzésnek, és a továbbiakban nem lesz szükség minden adat részletes kifejtésére :)

Előzmény: Zoltan51 (98)
u-852 Creative Commons License 2001.07.13 0 0 102
Kedves Peyerk!
Ha már bennfentes vagy lenne egy pár kérdésem.
-Előreláthatólag mikor csinálják meg a Jégtörő utcát?
-Fejlemények a helytartói palotával kapcsolatban a szigeten...
-Aquincum-ban "Gulliver parkot " akartak építeni pár éve, hogy áll az ügy?
-Az Árpádfejedelem útján a Goldbergeresek sportcsarnokot is építenek vagy csak vendéglőt??
A gáziszapos témában pedig csak szó szerint idéztem az újságot, de valószínű igazad van.
A válaszokat előre is köszi!!
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.07.13 0 0 101
A Bécsi úti homlokzat ugyebár nem látszik a Remete-hegyről. :-)
Előzmény: peyerk (96)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.07.13 0 0 100
Bocs, de mi van ezen alátámasztanivaló? Keress rá a neten a választási törvényre. De még az is lehet, hogy az alkotmányban van? Rég foglalkoztam ilyennel. Remélem, nem tévedtem.

Ami meg a létszámot illeti, peyerk megírta, hogy egy önkormányzati bizottság elnöke, tehát elég hiteles adatokkal rendelkezhet.
Mellesleg én is úgy emlékszem, hogy annak idején 77 környékén 60 ezer fősre tervezték a lakótelepet.

Előzmény: Zoltan51 (99)
Zoltan51 Creative Commons License 2001.07.13 0 0 99
Alátámasztanád valami konkrétummal?
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (94)
Zoltan51 Creative Commons License 2001.07.13 0 0 98
"Tudom, nem te írtad, de nem keresem vissza. A Békási lakótelepen kb. 38 ezren élnek, az Ófaluban még kb. 2-3 ezren. A 60 ezer barokkos túlzás..."

Az így adódó 40-43.000 lakos mihez kevés?

És a pontos hivatkozási hely?

Előzmény: peyerk (96)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.07.13 0 0 97
" Nem biztos, hogy növelné a forgalmat egy áruház ott, ha érdekel, részletezem."
Hogyne érdekelne!

És mikor lesz kész a tűzoltólaktanya?

Előzmény: peyerk (96)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!