Keresés

Részletes keresés

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.02.01 0 0 66
Nagy esemény történt! A római elágazásban lebontották az özönvíz óta rothadó romos Ganz-épületet, a környék rondaságát. Mi készül a helyén, tudja valaki?
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.01.30 0 0 65
Hallgattátok ma reggel a Kossuth Rádiót? Fél nyolc előtt Peterdi Pál és Sinkovits Imre vizsgáztatta egymást a régi Óbudából, valamilyen archív kabaréfelvételen.
Köves Creative Commons License 2001.01.17 0 0 64
Ami nyáron történt, nem? Az nem a Hollós Korvin utca? (Ahol a Pedro van) Nekem is késôbb jutott eszembe, hogy hátha arra gondolsz. Akkor nem voltam itthon, szerencsére kimaradtam a borzalmakból. Mindenestre tényleg elfér az ôrs, ha ennyi tűzeset van.
Csá
Köves
Előzmény: 12qper (61)
12qper Creative Commons License 2001.01.17 0 0 63
Ganz épület kérdése?

ma reggel láttam, hogy bontják

ki tudja, mi lesz ott?

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.01.16 0 0 62
No, egy másik topicban találtam két linket:
http://www.nepszabadsag.hu/Body.asp?CollID=14&DocID=5622
http://www.mti.hu/foto/aktualis/wmark/MTIWC__AS20010113024.HTM
Már csak azt nem tudom, melyik a Szent István utca.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (58)
12qper Creative Commons License 2001.01.16 0 0 61
Nem, nem arról beszltem. Egy kicsit odébb volt a dolog és úgy a 6 emelet magasságában.
Az iroda tűz, az eg kis piti dolog volt.
Előzmény: Köves (59)
ssneci Creative Commons License 2001.01.15 0 0 60
Életem első 30 évét éltem "nálatok"Kalászi uton 26év, Kabar-(anyóséknál)4év. Egy kicsit tehát életem végéig kötődni fogok a kerülethez.Szombaton megyek anyámhoz a szülinapjára.

ssneci
Köves Creative Commons License 2001.01.15 0 0 59
Én eddig úgy tudtam, a földszinten gyulladt ki egy iroda és senki nem sérült. Azért is vettem ilyen lazára a dolgot, mert egy darab mentôt se láttam. Bizos ugyanarról beszélünk?
A kereskedésbe repkedô kolléga szerintem valahol a békási Shell-kút és a Mátyás király út között mérhette el a dolgot, ott van egycsomóban több autókereskedés. Ez abszolút semmi tényen nem alapvó vélekedés.
Csá
Köves
Előzmény: 12qper (56)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.01.15 0 0 58
Láttam a tévében egy elég szűk perspektívára fogott képet az autókereskedésről, ahová berepült egy úrvezető és tizennyolc kocsit összetört. Nem tudjátok, hol volt ez?
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.01.10 0 0 57
Én a Duna felőli oldalon lakom, és azt hiszem, ezt a dolgot láthattam az erkélyről, de elég messze volt.

Viszont ha emlékeztek a Jós utcai házrobbanásra... Én arra ébredtem vagy pár száz méterre onnan. Furcsa volt, mert rögtön tudtam, hogy robbanás volt, pedig nem sokat hallottam még. Aztán a lángok... a házak fölött is látszottak. Csak délután mentem oda, de borzalmas volt a maradvány, a tizedik emelet padlója belógott a nyolcadik plafonjáról. Az erkély meg leugrott a tartójáról.

12qper Creative Commons License 2001.01.10 0 0 56
mi a sikoltozásra keltünk és ablakból néztük végig az egészet, annyira nem teszett azt látni, hogy a szemünk láttára halnak meg emberek és nem lehet segíteni sehogy sem...
Előzmény: Köves (55)
Köves Creative Commons License 2001.01.09 0 0 55
Akkor épp valami buliból másztam haza (3v. 4 körül talán) Nem volt otthon senki. Fogtam egy üveg sört, és kiültem az erkélyre nézelôdni, amúgy síkrészegen. Kurva jól nézek ki a villogó kék fények.
Csá
Köves
Előzmény: 12qper (54)
12qper Creative Commons License 2001.01.09 0 0 54
Jaja, amikor a Zsiraiban volt az a bizonyos uccsó lakástűz (3-4-ben?), akkor is kavarogtak össze-vissza a tűzoltók és a mentők, közük nem volt, hogy merre menjenek
szal tényleg nem lesz baj, egy olyan helyi egység akinek helyismerete is van...
Előzmény: Köves (53)
Köves Creative Commons License 2001.01.09 0 0 53
Múltkor a parkolóban kigyulladt egy Zsiga. Szólok tűzoltónak, ôk mondják: köszönik, tudják, már jönnek. Laza 20 perc múlva érkez éktelen szirénázással 2 jármű. Elôttük egy vszg helyi kölök egy motorral, szegény tüzesek biztos nem ismerték a Bebó K és a Viziorgona közti öszzefüggést. Igazán elfér egy ôrs Békáson a nemtomhányezer emberkének. Papper is nekik adta adója 1 százalékát. Szerintem én is, de nem biztos.
Csá
Köves
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (49)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.01.09 0 0 52
Nem vagyok biztos benne, hogy pont még egy ilyen multiáruház kellene oda. Akkor majd jobban tudunk közlekedni a Szentendrei úton? Vagy leszmásik közel s távol, amit használhatunk helyette? Sőt, amíg nincs északi híd, addig kifejezett agyrémnek gondolnám oda áruházat installálni... Persze nem kerülhetjük el a sorsunkat. A Hajógyári-szeigetet már benépesítették a vállalkozók (van is forgalom a bejárat környékén), hátul a Duna-parton működik a Graphisoft a gázgyár helyén - miért pont ott ne lenne "fejlődés"?

Vagy lehet, hogy csak én vagyok már öreg, azért emlékszem annyi helyre, ahol régen normálisan lehetett közlekedni, ma meg a csak torlódás és dugó hemzseg?

Előzmény: 12qper (50)
12qper Creative Commons License 2001.01.09 0 0 51
jó, a formázást elfelejtettem lezárni, van ilyen

qper lama

Előzmény: 12qper (50)
12qper Creative Commons License 2001.01.09 0 0 50
szia SK, rég láttalak :)

A Szépvölgyi út a határ a II. és a III. kerület között, de hogy a felső rész
szerintem már II. legalábbis az nline térkép aztat mutatja :)

Hilti-telep a Záhony utcánál, ezer éve elhagyott
én úgy tudom, hogy indult oda kezdeményezés, mégpedig egy Auchan építésére, és valamit el is kezdtek a nyáron, csak azóta ahogy szokott lenni, nulla mozgolódás...

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (49)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.01.09 0 0 49
Éppen gondolkodtam, milyen ürüggyel lehetne felhozni.:-)))

A Szépvölgyi út a határ a II. és a III. kerület között, de hogy a felső rész? -- Éppenséggel nincs most nálam olyan térkép, amin látnám, de gyanús, hogy az a II.

Hanem ami engem nagyon elszomorít, az a Szentendrei út melletti lepusztult ipartelepek sora. Pedig értékes telkek vannak ott, s igencsak szem előtt. (Hilti-telep a Záhony utcánál, ezer éve elhagyott, omló Ganz-telep Csillaghegy szélén...) Lerobant, elhanyagolt környéknek néz ki, pedig nem az egész olyan, csak ez a néhány csúfság teszi.

Jó hír viszont, hogy Békáson az idén tűzoltóörs épül. Van a szomszédunkban egy ház, ahová havonta vonulnak ki szegények, és sosincs semmi komoly. Mibe kerülhet három-négy tűzoltóautót kizavarni Óbiudáról Békásra?

Amúgy meg üdv itthon, atiir! :-)

Előzmény: atiir (48)
atiir Creative Commons License 2001.01.09 0 0 48
Üdv Lesüllyedt Topic!

Ismét Óbuda! Mármint huszonnégy év "kihagyás" után ismét itt lakom!
Nem túl messze egykori óvodámtól.:-)
Meg Zmactól.

Persze nekem sem tetszik, hogy már minden hegyoldalon bazi nagy házakat látok növényzet helyett, de ki tudná megállítani ezt a népséget?

Apropó, a Szépvölgyi út felső része, a Fenyőgyöngye felett az még a mi kerületünk? Mert ott aztán igazán nagy disznóságok folynak mostanság.

at

Zmac Creative Commons License 2000.11.06 0 0 47
Apropó kémény:

Szerintem ki kéne építeni műfalnak, hadd szórakozzanak rajta a sziklamászók!

:)))

H_G Creative Commons License 2000.11.06 0 0 46
No és a sík részen talán jól mennek a dolgok építészeti szempontból? Ha azt nézzük, mit tett ez a vezetés (nyilván nem csak Tarlós 1 személyben) a kerülettel, elsőnek az jut eszeme, mennyire elb...ták az újlaki "rehabilitációt".

Tény. h. a lakosság giccsember-részének tetszettek a cuki kis Frutti-színű 18. századias házak, de az a negyed 1xűen NEM KÉPES MŰKÖDNI 21. századi körülmények között. Munkaidőben elképesztő autó-tengerből állnak ki a házikók, hétvégén kísérteties kihalt az egész, minden olyan üzlet, ahol valóban kereskedni próbálnak (és nem eleve pénzmosásra szánták, ahogy némelyiknek a nyitvatartási idején látszik), tönkremegy fél éven belül. A város más részeiből nem jön ide a kutya se vásárolni és szórakozni, mert botrányos állapotú az úttest, parkolóhely alig és keskeny a járda. Ez utóbbi a legnagyobb baj, mert majd ha elismerik a csődöt, az épületeket (persze nagy plusz-kiadások árán) még följebb lehet majd építeni az Árpád fejedelem útja és a Lajos utca ötemeletes magasságára, a felső szinteken lehetnek végre lakók, de a járda kiszélesítésére századokig nem lesz újra esély!

És nagyon jellemző T.I. szellemi állapotára, h. amikor szembesült a problémával, azt a "zseniális" +oldást javasolta, h. legyen a Bécsi út sétálóutca. A Lajos utcának úgyis akkora, de akkora a kihasználatlan áteresztő kapacitása! látszik minden reggel...

stoki Creative Commons License 2000.11.06 0 0 45
NA ha 3-ik kerület, akkor nekem is itt lehet a helyem.
Igaz én csak 25 évet nyomtam le, de azt büszkén.
Ami most nagyon nem tetszik a kerületben az hármas határ hegyre való felnyomulás.
Kiskoromban egy darab ház sem volt a hegy oldalán. Most meg kis pöcs telkeken marha nagy házak. Aki fenn lakik annak biztos jó, mert csodás a kilátás, de aki lentről felnéz, annak hányingere lesz.

MEg a másik az Új udvarház vagy hogy hívják a röfögős Lagzi Lajcsi féle törzshelyet. Régen a szüleimmel én még ott erőteljesen virsliztem. Most meg több száz méterre körbe el van kerítve, kapitalizálódott. Milyen undorító dolgok körvonalazódnak ebben az országban...

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (44)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.11.06 0 0 44
Még annyit, hogy Csintalanra én sem vágyom. Szerintem a saját pártja sem. Az egy pojáca.
Előzmény: andry (42)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.11.06 0 0 43
Ja, amúgy Tarlósnak hívják. :-)
Ez a "fikázás" szó itt egyáltalán nem adekvát. A politikusok nem fekete-fehér figurák, mint a Jókai-hősök, mindegyikre lehet rosszat mondani, még amelyikre szavazunk, arra is. Ez nem fikázás, hanem kritika.
Előzmény: andry (42)
andry Creative Commons License 2000.11.05 0 0 42
Hát nem kívánok senkinek rosszabb polgármestert, politikust, mint Tarlósi, akire azt végképp nem lehet mondani, h tanácselnöki módszerekkel hozza döntéseit, ellenben az időközben jól eltünt-leszerepelt alternatívájával Csintalan Sándorral. Nekem akkor égett volna a pofám, ha olyat választanak be + minálunk. Nézzél szét, mit tesznek a polgármesterek a kerületeikért és utána lehet fikázni, csak nem a Tarlósit. Részemről téma lezárva.
Előzmény: H_G (40)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.11.04 0 0 41
Nehéz ügy. Mondj egy jó politikust! Ezek mind sok hibát és sok disznóságot csinálnak, és olyant, aki mindig jó, nem tudnék mondani. Tegyük hozzá, én se vagyok mindig és mindenben jó a saját munkámban. A jót úgy értettem, hogy több jót tudok rá mondani, mint rosszat. Amiket írsz, abban egyetértünk, és kicsit erre is gondoltam, amikor személyi kultuszról beszéltem. Tehát lehet, hogy egy ciklusra pihentetni kellene az embert, hogy gondolkozzon rajta. De agilis ember, van koncepciója, és más kerületekkel összehasonlítva jobban megy itt a dolgok többsége, ha nem is mind. Ez persze nemcsak az ő érdeme.
Amúgy ki lett volna az alternatíva? Én már nem emlékszem.
Előzmény: H_G (40)
H_G Creative Commons License 2000.11.04 0 0 40
Na ne viccelj -- jó polgármester 1 olyan, aki pont úgy szól bele művészeti kérdésekbe, mint akármelyik kádárista tanácselnök? Nem mintha nagy Nitsch-fan lennék és a kémény-terv se tetszett, de mind2 esetben égett a pofám, hogy ilyet választottak + minálunk (és a máshol lakóknak egyenként el kellett magyarázni a nem közismert adalékot, h. az alternatíva ki is lett volna).
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (38)
ZedIzDead Creative Commons License 2000.11.04 0 0 39
A Romai HEV-megallot epp most ujitottak fel, egeszen pofasra sikeredett.
Koves: keress ra a Veres Peteres topikra (ha ugyan meg nem irtal bele).

[ZedIzDead]

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.11.04 0 0 38
Szerintem alapvetően jó polgármester, és meg vagyok elégedve a munkájával. De ha figyelmesen nézed, észre fogod venni az épülő személyi kultusz jeleit körülötte. Nekem már feltűnik, hogy mi módon van állandóan kiemelve, fotózva stb. Szóval azért, mert mindig újraválasztották/tuk, most már kezdi istennek hinni magát. Ezzel van a bajom.
Előzmény: andry (37)
andry Creative Commons License 2000.11.04 0 0 37
Nem tudom, mi a gond Tarlósival? Hogy nem hagyja, h a főváros tovább nyírbálja a kerület pénzügyi keretét, és ezt nem hagyja szó nélkül? Ha átad, felavat stb. valamit, miért baj, h ott van a fotón? Elvégre ő a kerület polgármestere.
Szerintem korrekt ember, és nem őt kéne fikázni folyamatosan. Vagy, ha mégis ez a cél, akkor át kéne menni a Politikába.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (36)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!