Keresés

Részletes keresés

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.11.03 0 0 36
Nu, megjöve ma az Óbuda újság. Kezdtem rögtön lapozni, hogy vajjon s hányadik oldalon találom meg ebben a számban a polgármeisterünk fényképét. Kétségbeestem az utolsó oldalon, hogy nincs is benne, talán rosszul lapoztam? Hát amilyen hülye vagyok, csak a címoldalt nem néztem meg ölég alaposan, annak is a tetején volt. Csak én ott hibáztam, hogy portréképet kerestem szokás szerint, pedig ezúttal csak egy csoportképen szerepelt, szerényen a háttérbe húzódva, igaz, a képmező közepén... kis előkelő unalom az arcán... helyreállt, feleim, a világ rendje.
Köves Creative Commons License 2000.11.02 0 0 35
Csá!
Mi a véleményetek arról, hogy Béáson a hegyfelôli oldalon fogynak a rendes kocsmák? Pár éve elszoktunk a Pedróból, mert mindig átvnyomtak a palánkon, pedig régen iszonyatosakat piáltunk ott (Hát, igen a VPG...:)) most nyáron az Aranyásók is bezárt, a Família nem túl komoly hely, a Fantázia hihetetlen (öreg faszi a kapát az oldalának támasztja:), alig maradtak (talán az Albatrosz)
Borzasztó!
Csá
Köves
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.10.30 0 0 34
Na, hogy még egy kicsit feldobjam a topicot, egy idevágó táviratkihordós történet, cikis topic #2853-ból utánközölve:


Ha egy táviratot nem sikerült kézbesíteni, akkor egy kis matricát kellett rányalni, aminek "kézbesítési előjegyzés" a neve, és ezen mindenféle rovatokat kitölteni. Az egyiket úgy hítták, hogy "a kiállítás oka". Ide ugye alapban olyasmiket írtak, hogy címzett ismeretlen, elköltözött stb.

Szerettem éjjel túlórában is dolgozni, mert jókat bicikliztem, és csorgott rendesen a pénz. Vittem volna egy táviratot Óbudára, egy igazi, régifajta óbudai földszintes házba, amilyen ma már csak a régi dalokban meg filmekben van szinte, meg egy-kettő hírmondónak. A lakások az udvarból nyílnak, világítás nuku. Kerestem, hol lakik a címzett (mondjuk lelkiismeret-furdalás nélkül csöngettem ki bárkit éjjel tizenegykor egy dísztáviratért, aztán volt, hogy ötöst akartak adni borravalónak, és az álmosságtól húszast adtak). De nem láttam a neveket a sötétben. A bringán dinamó, azzal nem nagyon lehet névtáblákat olvasgatni. így hát rányaltam a borítékra a matricát, és a kiállítás oka rovatba némi gondolkodás után azt találtam írni, hogy sötét. :-) Másnap a főnök magából kikelve mutatja a táviratot, és felháborodva kérdi, hogy lehet ilyen előjegyzést írni. Megnéztem, hát valamelyik tréfás kedvű kispajtás elszedte a borítékot, és kiegészítette a szöveget. Most ez állt rajta:
"Kiállítás oka: Sötét vagyok."

Mit ne mondjak, égett a búrám rendesen...

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.10.30 0 0 33
Én meg emlékszem a hegy felőli oldalra, amikor egy szál lakótelep sem volt ott, hanem falu. Valaki másnak a házát meg azért bontották le, ahol most laksz. :-) A mai Pünkösdfürdő utcát 1977-ben még Munkácsy Mihály utcának hívták, és egyenesen folytatódott a két Szentendrei út túloldalán.

Amikor kiköltöztünk, a HÉV vonalán még a régi szép időket idéző állomásépületek voltak. Tudja valaki, mikor épülhettek ezek? Aquincum, Római fürdő, Csillaghegy, Békásmegyer... mind a múlté, másra használják, a user meg jó, ha fedelet kap, mint Békáson, ahol csak a szél fúj át rajta, de máshol még ennyi sincs. Legutóbb még volt valamennyi az Árpád hídiból, de talán már az sem. Ma már ritkán használom a HÉV-et.

Előzmény: 12qper (32)
12qper Creative Commons License 2000.10.30 0 0 32
"Mert tipikus mai munkaerô vagyok
A békásmegyeri rabszolgatelepen lakok."

Hát egen, Óbuda, hozzámnőtt és én is hozzánőttem.
A mai kaszásdülői lakótelep helyén születtem a Szérüskert utcában. Lebontották a házunkat, no meg az akkor kezdődő, kialakulő emlékeimet. (azért egy diófátfát meghagytak a kertünkből)
Aztán Békásmegyer, most már 20 éve, szeretem, sokan mondják, hogy nem biztonságos, meg szakadt hely. Nekem nem, bár elfogult vagyok és a hegy felöli oldalt jobban szeretem (csak azt szeretem).
Itt élek elég régóta, ide jártam iskolába, ide jártam kajakozni, itt van nagyon sok haverom, közel van a város, közel van a zöld, szóval szeretek itt élni.

Cipek: Galagonya természetesen megvolt és amikor zárt, akkor át a Gödörbe...
:)))

qper

SzeZo Creative Commons License 2000.10.27 0 0 31
Ha jól emléxem, az első forduló eredménye is az lett, hogy nem szólhat bele az ügybe az amúgy a bringásokat sem kedvelő vezér, de a házaspár nem erőlködött, hanem kidolgozott egy új verziót, minek képe benn is volt az újságban. Úgy tudom, jövő augusztusra ki is festik az égbe nyúló csövet.
Ha memóriám nem lenne olyan, amilyen, akkor részletesebben is tudnék erről szólni, de általában csak a lényeget jegyzem. Az pedig itt a festés.
Üdv! SzeZo
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (30)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.10.27 0 0 30
Tényleg, milyen rég hallottam az ügyről! Nekem is tetszett a tarv, mindenképpen jobb volt, mint a mostani állapot. Most akkor mi a helyzet, kirúgták azt a házaspárt vagy még van esélyük?

Hát firstman úr egy külön téma, agilis ember, de kezd elszállni vele a ló. Nem idegen tőle némi személyi kultusz sem. :-(

Előzmény: SzeZo (29)
SzeZo Creative Commons License 2000.10.27 0 0 29
Üdv az új Topic látogatóinak!
Ugyan friss ez a topic, de azért már illett volna foglalkozni a kerület legfontosabb kérdéséwell, amitől a jövő, meg talán a múlt is függ. Hogy mi az? Hát a KÉMÉNYÜNK! Fessék-e, vagy ne fessék?
Azért találom magam érintettnek a kérdésben, mert, ha kinézek az ablakunkon, akkor ezt a csodás, felfelé meredő objektumot is látom. (Télen ez a széljelzőnk, a füst irányából tudjuk, honnan fúj a szél.)
Igazából jó volt nekem így is, de mióta szóba került kifestése, igencsak szurkoltam a művészeknek. Nem tudom, mi a fenéért kellett a kerület firstman-jének beleszólnia - mint kiderült minden jogalap nélkül.
Szóval, szerintem fessék. Lehet rajta zöld rombusz, sárga csiga, vagy akármi - mondjuk a Népszabi mellékletben bemutatott kompozíciJÓ.
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.10.25 0 0 27
A Galagonya utca képben van, de az bent van Újlakon, másképp nem ismerős. :-(
Előzmény: Cipek (24)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.10.25 0 0 26
Mióta?
Előzmény: Törölt nick (25)
Cipek Creative Commons License 2000.10.25 0 0 24
Nem tudom, szokott-e erre járni még valaki onnan.
Egyébként ki járt már... nem is: ki nem járt még a Galagonyában?
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (23)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.10.25 0 0 23
Üdvözlet a hegyvidék képviselőjének! Remélem, hozod népedet is a topicba!
Előzmény: Cipek (21)
Cipek Creative Commons License 2000.10.25 0 0 22
És persze "az" és "hegyvidék"...
Cipek Creative Commons License 2000.10.25 0 0 21
Mnidenkinek jó estét!
Ay óbudai hegzlakók nevében üdv!
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.10.25 0 0 20
ObudaFan_d:
Miért, most hol van? Lehet, hogy műveletlennek tűnök, de fogalmam sem volt, hogy nincs itt. Na, ennyit foglalkozom a focival. :-)
Előzmény: Törölt nick (6)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.10.25 0 0 19
Zmac, ott laktak a nagyszüleim, amíg éltek. :-(
Előzmény: Zmac (10)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.10.25 0 0 18
XS-sel volt egy kis nézeteltérésünk, hogy szabad-e a hídon motorozni. Mivel akkor még nem volt balhés topicom, ezért a kerékpáros topikban rendeztük a kérdést. Nem verekedtünk, mert köztünk volt a drót. :-)
Előzmény: pataporc (17)
pataporc Creative Commons License 2000.10.25 0 0 17
Na püff, ez eleg belterjes. Elmondanad, min kell kacagni? :)
Előzmény: XS (16)
XS Creative Commons License 2000.10.25 0 0 16
De így van, úgyhogy erről ne vitázzunk, lerágtuk már máshol ezt a csontot. Ott volt a kacaj a mondat végén, SK fogja tudni, miről van szó. Éppen vele majszoltuk azt a csontot...
XS
Előzmény: pataporc (14)
Carpy Creative Commons License 2000.10.25 0 0 15
"Amúgy valahol olvastam, nem tudom, igaz-e, hogy a Kerületben van a legtöb drogos mittomén hány fôre vetítve."

Augusztus eleji az adat? Akkor elhiszem... :)))))

Előzmény: Köves (4)
pataporc Creative Commons License 2000.10.25 0 0 14
Ez pontatlan. Eppenhogy a biciklisek szenvednek a sok budos motorostol. Nem igy van?
Előzmény: XS (13)
XS Creative Commons License 2000.10.25 0 0 13
Üdv SK!
Árpád fejedelem útja, majd 10 éve római lakótelep. Jó itt, csak túl drága az ingatlan éppen ezért, meg a Szentendrei út elég gázos reggelente. Ja és nehézkes az összekötő hídon hazamenni a biciklistáktól. ;-)))))
XS
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (12)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.10.25 0 0 12
Bodzavirág! :-))))))))))))))))))) Üdv itt.

A Római-part az egyik legfőbb vonzerő itt, én is nagyon szeretem. Ne csak tekintgess, gyere is - át a Dunán, meg ide a topicba is!

Előzmény: bodzavirag (8)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.10.25 0 0 11
rgranc: hát persze! :-)
Előzmény: rgranc (9)
Zmac Creative Commons License 2000.10.25 0 0 10
Szia S.K!

Tősgyökeres óbudaiként jelentkezem! (Bécsi út, Nagyszombat utca, Vörösvári út, Pacsirtamező utca által határolt terület. :) )

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (-)
rgranc Creative Commons License 2000.10.25 0 0 9
SK, aki nem itt lakik, csak dolgozik (amikor nem indexel eppen), az is johet? :)))
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (3)
bodzavirag Creative Commons License 2000.10.25 0 0 8
Sánta Kutyus,
Én a Duna túloldaláról tekintgetek át felétek, de én mindigis a Római partot irigyeltem tőletek. A Duna túloldalán miért nem lehet olyan kellemes csónakházi hangulatokat, SZOT üdülők feelinget varázsolni???
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (7)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.10.25 0 0 7
No igen, a Kabar már az 1-2 utcával odébbhoz képest is egészen más környék. Szerintem nem kis részben a Kabar utcának köszönheti Békásmegyer a megérdemeltnél rosszabb hírét.
Én magam békási vagyok húsz évnél is régebben (én is szeretem), de szerte a kerületben különböző helyeken élnek-éltek rokonaim, ismerőseim, sőt valamikor táviratkihordó voltam Óbudán, úgyhogy sok helyet ismerek.
Előzmény: Köves (4)
ZedIzDead Creative Commons License 2000.10.24 0 0 5
Én csak a 3. kerületi szávalahányezerben vagyok benne, és azoknak a táborát erősítem, akik se nem Óbuda, se nem Békásmegyer.

[ZedIzDead]

Köves Creative Commons License 2000.10.24 0 0 4
Én is benne vagyok a békási 60ezerben és én nagyon szeretem ezt a helyet. Persze nem éltem máshol és nem a Kabarban lakom (Bebo Károly). 4 emeletes, semmi lift, óriási mázlink van a lépcsôházban lakókkal, szóval szeretem. Amúgy valahol olvastam, nem tudom, igaz-e, hogy a Kerületben van a legtöb drogos mittomén hány fôre vetítve. Ti errôl tudtok valamit?
Csá
Köves

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!