Keresés

Részletes keresés

Gyötör Creative Commons License 1999.09.13 0 0 155
Sziasztok, hétvégén megvolt a költözés, Pamatska élvezte a rumlit, már amikor nem zártuk be a fürdőbe a pakolás miatt.
Az új helyén a szinten kb. öt mats is láttunk, lesz társaság a folyasón. :)
Szombattól mats nélküli vagyok, így nem nagyon lesz mit ide írnom a jövőben, de azért beleolvasok majd néha ebbe a kedves topicba.
Az Iszoldába szánt képeket küldhetitek nyugodtan még egy darabig.
Kero Creative Commons License 1999.09.12 0 0 154
mondassz valamit lujzam :((
acid Creative Commons License 1999.09.12 0 0 153
Sziasztok!
Valaki hallott mar arrol, hogy a cicak is rakosak lehetnek ? A szuleim 16 eves cicaja nyirokcsomo rakos lett. Arra lennek kivancsi, hogy vannak e fajdalmai, ill. hogy lehet azt eszrevenni ? Teljesen nyugodt, eszik, alszik, szoval ahogy szokta...
lujza Creative Commons License 1999.09.12 0 0 152
Jol ertem a szitut ? Ott lakik nalatok anyacica es kandurfiacskaja ? Mert ha igen, akkor tavasz elott feltetlen csinaljatok meg, persze csak, ha nem akartok naponta 20x tanuja lenni egy verfertozesenek :)
Kero Creative Commons License 1999.09.12 0 0 151
erre faztunk ra a mamaval is :)
de lehet rola szo
Thor Creative Commons License 1999.09.12 0 0 150
Az én állatorvosom szerint 8 hónapos korától kezdve, de ha rendes akarsz hozzá lenni, hagyhatod egy kicsit kipróbálni a kandúrlétet (az enyém másfél éves volt a műtétkor).
RobotKarcsi Creative Commons License 1999.09.12 0 0 149
Hamilton, Ontario, Kanada - A rendôrség elkobzott egy lakótelepi lakást
tulajdonosától. Akik 161 macskát tartott benne. A hölgy 8000 dollárig
terjedô bíróságot kaphat ha bűnvádi feljelentést indítanak.
Kero Creative Commons License 1999.09.12 0 0 148
Cirmi fia Alfonz 6 honapos lesz nemsoka, mikor a legjobb kor
a mutetre ? Eddig 11 macskam vot eletemben, mind nonemu -
jaratlan vagyok ezugyben...
koszi
Maminti Creative Commons License 1999.09.10 0 0 147
Szerencsére enyém cicákok nem nagyon lelkesednek a vállamon történő mászkálásra, határozottan veszélyességi pótlékot kéne akkor kapnom... együttesen elérik a 10 kilót... :))

A másik, amin nagyon vigyorgok, ugye a közös fürdés. Ahogy megersztem a vizet a kádban, Kobold rögtön a kád szélére telepszik és szoborként várja, hogy megteljen vizzel. S minden egyes alkalommal pontosan akkor dönti el, hogy fel akar menni a fürdőszoba ablakba (tilos hely, a tiszítók és egyebek miatt), amikor épp kényelmesen elhelyezkedtem a kádban. Persze, már azt is megszokhattam volna, hogy vigyázzak hova lépjek ki, mert Arisz pont a letett törülköző közepén helyezkedik el... Esküszöm, ezek összedolgoznak... :))

nori Creative Commons License 1999.09.10 0 0 146
Azt hiszem újvárosnak hívják azt a részt, kb 700 méterre a buszpályaudvartól, a lakótelepen túli kertvárosi részben. Viszonylag új rész,az uytóbbi 10-15 évben épült be.
nori
Caty Creative Commons License 1999.09.10 0 0 145
Sziasztok!:)

Off
nori, Érd-city melyik részén laksz?
On

mEdvE,
Maszat és Bandita hallgat a nevére, bár néha látványosan semmibe veszik a felszólításokat. A "holmászkálszmár megint" fenyegető hangon előadott dörgedelemre Maszat az esetek többségében farokbehúzva leugrik a tiltott zónáról, oldalára dől, és dorombolva rám néz (lehet rá ezek után haragudni?). Bandita az esetleges szidalmakra pimaszul vissza szokott nyávogni rám, mintha azt mondaná: "a tiédet...". Ha bóbiskolnak, és a nevüket megemlítem, mindíg látom, hogy megmozdul a fülük, "radaroz".
Valószínűleg úgy tanulták meg a nevüket, hogy mi is, mint Maminti, etetéskor és kényeztetéskor a nevükön szólongattuk őket.

Maminti,:)
Höhöhööö, nem Te vagy az egyetlen Quasimodó! Hála a dilinyós Banditának, szinte minden reggel előadjuk ezt a műsorszámot. Nem mindíg kellemes, a hátam időnként úgy fest, mintha egy tigrissel csatáztam volna...

Maminti Creative Commons License 1999.09.10 0 0 144
Kedves mEdvE!

Az én cicáim, tudom furcsának hangzik, de hallgatnak a nevükre. Igaz, mindig a nevükön hívtam őket: etetéskor, kényeztetéskor, sosem cicegtem nekik. Úgyhogy a nevük hallatán előjönnek. Igaz, ami igaz, a sicc-re sem hallgatnak... :)) Leghamarabb a nemtakarodszonnanbüdösmacska kitételre figyelnek fel...

mEdvE Creative Commons License 1999.09.10 0 0 143
sziasztok matskások :-)

jómagam is (barátnőmmel együtt) klubtag vagyok egy oroszkék fajcica és egy tigriscsíkos házicica jóvoltából... végigolvasgattam a topicot, tetszettek az élménybeszámolók :-)
majd írok én is meg van pár kérdésem is, de időm az most nincs.

egy gyors kérdés még belefér: a ti cicáitok hallgatnak a nevükre? egyáltalán, mi az, hogy hallgatnak? szóval pl. egy kutya az odamegy a gazdihoz, ha a nevét hallja, vagy ugat, vagy ilyesmi. egy cica viszont arisztokrata módon igyekszik minél kevésbé tudomásul venni a gazdi próbálkozásait, de olyan is van, hogy ciccegek, és óbégatva odaszalad. szóval honnan lehet megállapítani, hogy hallgat a nevére?
egyelőre ennyi.

üdv,
medve

Maminti Creative Commons License 1999.09.10 0 0 142
Akkor vagy azok a ciczeknek volt tériszonya, vagy a tied vette könnyedén a dolgokat... :))
nori Creative Commons License 1999.09.10 0 0 141
Na most ehhez add hozzá, hogy mama 13 évig lakott Kispesten, ahol 8-10 macskájuk mindig volt.
Maminti Creative Commons License 1999.09.10 0 0 140
Leesik? :))))) Előbb fog a cserép a tetőről... :)) Kobold az ajtó tetején is mászkál, és csak akkor lesz idegesebb, ha az ajtó kezd becsukódni... :)
nori Creative Commons License 1999.09.10 0 0 139
Az érdi én vagyok, bár elég nagy falu, más is jöhetett onnan.
Ha már itt tartunk, Cicusnak van egy nagyon jó útvonala. Fel a cseresznyefára, annak egy vastagabb ága eléri a terasz üvegtetejét, ahonnan kényelmes út vezet a cseréptetőn keresztül a lányom szobájának tetőtéri ablakához. Anyósom, aki kb. fél éve lakik nálunk, ilyenkor létségbeesetten mondja, miért hagyod, leesik!
nori
Maminti Creative Commons License 1999.09.10 0 0 138
Ja és a trambulinról annyit, hogy enyhén szólva is Quasimodónak éreztem magam utána... egy megkaramolt Quasimodónak... :) Koboldcicámgyönyörűségem ugyanis van már 5 és fél, 6 kiló. S az mind tömör izom... :)
Maminti Creative Commons License 1999.09.10 0 0 137
Majdnem eltaláltad, én a VIII. ker szebbik részén lakom, egy bérházszerű társasház földszintjén, egyébként ablak zárva volt... :)))
Ghanima Creative Commons License 1999.09.10 0 0 136
Jesszasz! Ez a Kobold! (csóvál, csóvál) De azért az ablakpárkány előtt volt még ablaküveg és nem egy x-edik emeleti párkány, ugye? Jól tévedek, hogy te laksz Érden? Mert akkor nem emelet, ha igaz.
Az elégedettség határozottan érthető, kiválóan felhasznált trambulin...
Üdv,
Ghanima
Maminti Creative Commons License 1999.09.10 0 0 135
Az az igazság, hogy sótlant úgy kap, ha én csinálok kaját - a konzerv sótlan egy vagyonba kerül. Legalábbis Whiskas áron feleannyi... :( Vagy normál kaját eszik, de úgy tűnik nincs vele gond...

Kobold valamelyik alkalommal az ágy végéről célozta meg az ablakpárkányt (szokásos kilóhússzal való robogás), és a végén kicsit későn állt meg... Illetve a redőnyzsinór doboza állította meg... :)) Ma reggel megint elindult a kályhacső felé, (egyékbént a konyhaszekrények magasságában húzódik), és amikor leszedtem onnan, a vállamon dobbantva ugrott át egy másik szekrényre. Majd visszanézett és határozottan önmagával elégedett képpel vigyorgott rám... :))

Ghanima Creative Commons License 1999.09.10 0 0 134
Kedves Maminti!
De azért még sótlant adsz Arisznak?
Nem is lenne Kobold, ha nem így cselekedne, VSz. :-))
Üdv,
Ghanima
Maminti Creative Commons License 1999.09.10 0 0 133
Nálunk sok minden új kaland nem történt mostanában, ezért hallgattam. Pillanatnyilag árgus szemmel lesem Ariszt, hogy működik gyógyszer nélkül. Kicsit többet csücsül és nézelődik, de szerencsére nem tűnik levertnek. Kobold cica pedig kitalálta magának a konyhában a melegítő test füstelvezető csövét, hogy ott milyen klafa is mászkálni. Persze a gazdinak mindenféle ellenvetése van megint, hogy leszakad alatta, meg nem arra való... ugyanmár!
Ghanima Creative Commons License 1999.09.10 0 0 132
Cicc, ciiiic! ciccc, matskások, merre vagytok? Minden cicó ilyen rendes, mondhatni kutyásos! volt mostanában?
Tegnap este Törökbálintról hazajövet a sötét utcán azt hiszem, "leciccogtam" egy esőkifolyó csövet... :-)) De leht, hogy macskesz üldögélt ott a sötétben és valami fonto dolgon morfondírozott, én meg megzavartam és ezért kifolyócsőnek álcázta magát?! Hm...
Azért odafelé menet - akkor még világos volt.... - barátkoztam egy cca. félévesnek látszó fehér, festett szemű cicvarekkal, aki kényeskedve oda méltóztatott jönni hozzám az utcán egy kis dörgölődzés és simoga erejéig.
(Simoga én, dörgölődzés ő, bár ez csak nézőpont kérdése, végül is)
Üdv,
Ghanima
Caty Creative Commons License 1999.09.09 0 0 131
Szia, Cateye! :)))

Ó, ha már arra a pár napra sikerült bekönyörögni a macseszokat az új házba, menni fog a többi is! :))

Drukkolok, hogy jól érezzék magukat a macsik (na meg persze Ti is) az új házban. Ha sikerült felépíteni a macskapalotát, egy fényképet kérünk róla! :)

Sok sikert Nektek! Majd meséld el, milyenek az első napok az új helyen!

Cateye Creative Commons License 1999.09.09 0 0 130
Sziasztok Mindenkinek!

Koszonom az erdeklodeseteket, Caty & Gyotor!

Nos, a kovetkezoket mondhatom: A ciccek most szombaton kerulnek at az
uj helyre. A kicsit mult heten csutortokon oltottuk be, igy aztan muszaj neki(k) meg a hazban benn maradniuk me'g egy masik hetig, sot 8-10 napig.
Ja igen, ezert is maradtak me'g most ott a lakasban - s veluk mi is...
Parom szerencsere igen tolerans, de azert arra mar egy kicsit nehezen vettem ra, hogy meg egy 8-10 napig az uj hazban is benn legyenek...
Azert szerencsere sikerult. :))

Macsihaz ugyben - Caty aldasos munkajanak koszonhetoen otletet meritettem, s terveztem egy kis hazat nekik... most azon kuzdunk, hogy valosagga is valjon, mert a lapszabaszat beintett, hogy ok nem tudjak megcsinalni - csak tudnam, ezt miert nem akkor mondtak, amikor meglattak a rajzot, miert csak 1 hettel kesobb... aaaarrrrrgggggghhhhh. Mindenesetre, most epp asztalosokkal targyalunk, de ok is 1,5-2 hetet mondtak, mert allitolag nincs idejuk.. Cool...

Osszeszokas -- Na hat, gyerekek!! :))))) Nem volt semmi!! :))))) Amikor hazavittem Torpillat - pillanatnyilag igy hivjuk, de nem tudom, igy marad-e -, Dagimano kesz rohej volt... az a nagy 'benga-allat' macsek (persze csak a kis 8 hetes joszaghoz kepes nagy!!) egyszeruen _felt_ a kicsitol... morgott, fujt, menekult... egyszeruen nevetseges volt... a kicsi meg folyamatosan probalkozott nala, ket labra allt, mint egy grizzly medve, ugy 'fenyegette' Procit... Allati edes volt! :))) Nem gyoztem Dagimanot 'megvedeni' a kicsitol. :)))))

Aztan ugy a 3. nap estejen eszrevettuk, hgoy a kiteregetett agynemuk kozott - amelyek lelogtak a foldig - kergetoznek, szemmel lathatolag jatek celjabol.. :)) Onnantol kezdve Dagimano atvette a 'vezeto' szerepet, rendszeresen neveli a kicsit, sot tisztogatni probalja, amit Torpilla nem vesz tul jo neven. :)

Mindenesetre probaltunk vigyazni, hogy Proci ne erezze ugy, hogy o mar csak masodrangu a 'csaladban', mert a kicsit a fo szenzacio, igy elso ejjel meg hagytuk, bejojjon mindketto a haloszobaba... azon az ejjelen a kicsit kirakta Kedvesem hajnalban, mert nem lehetett tole aludni.. (mondjuk en tudtam... ;D) Aztan a kovetkezo ejjel mar csak Dagimanot hagytuk benn... aztan ot is kitettuk, azota mindketten a halon kivul toltik az ejszakat... szegenyek.. :( Viszont szokniuk kell, mert ha egyszer kikerulnek a kertbe, onnantol kezdve nemhogy haloszobai alvas nincs, de hazon beluli sem... :(
Azert majd telen megprobalom oket bekonyorogni... :))

Pillanatnyilag ennyi, mert rohannom kell.
Elnezest a rovid 'feltunesekert' itt, de el vagyok havazva...
Azert olvasom a 'rovatot' es nagyon jol szorakozom.
Irjatok!!

Cateye

Caty Creative Commons License 1999.09.09 0 0 129
nori,
Szerintem dilis a maccs - de szeretem!:)
Ennek jeléül tegnap vittem nekik két zacskó jutalomfalatkát. A kóstoló osztatlan sikert aratott mindkét cirmogónál.

Elmesélem nektek Maszat macska gáláns kalandját.
Hálószoba ablakunk egy ösvényre és az óvoda kertjére néz. Valamelyik nap épp tárva-nyitva állt az ablak, és Maszatom kint üldögélt a párkányon, békés szemlélődésbe merülve. Odakönyököltem mellé, hogy megnézzem, mit bámul olyan meditatív arccal. Az ovi kertjében egy szép fekete-fehér macsi mászkált, piros nyakörv volt a nyakán, Maszat őt fixírozta. Az idegen cica észrevette Maszatot, nyávogni kezdett neki, majd odajött az ablakunk alá, és ott folytatta a szerenádozást, szerelmetes pillantásokkal illetve macskámat. Maszat visszanyifogott neki, teljesen olyan volt a jelenet, mintha beszélgettek volna, barátságos hangnemben. Közben arra jött a cica gazdasszonya a vásárlásból hazafelé tartva. Ő is jót mulatott a macsikon. Kiderült, hogy a fekete-fehér szépség egy kasztrált leánycica, a szomszéd épület földszintjén lakik, és a néni ki szokta engedni a parkba a macsit.
Mialatt mi beszélgettünk, macskáink is ugyanezt tették a maguk módján, némi testbeszéddel megerősítve mondandójukat. Agresszivitásnak a legapróbb jelét sem mutatták. Hamarosan megjelent Bandita is, megnézte, kivel kommunikál a bátyja, majd némi lenézéssel a tekintetében félrevonult. A két macsi közötti párbeszédnek az vetett véget, hogy a gazdasszony elindult haza, és a leánycica kis tűnődés után követte őt.

Bölény Creative Commons License 1999.09.08 0 0 128
Kisse jaratlan vagyok a macseszok tarsas viselkedeseben, ezert lehet, hogy olyan jelenetet irok le, amit mar 1000x lattatok. Ezesetben bocs.

Szoval valamelyik nap a lepcsohaz elott jatszok Kuszkusszal es Mimivel, illetve jobban mondva csak Mimivel, mert Kuszkusz tavolsagtarto, nem lehet csak ugy megsimogatni. Mimi viszont baratsagos, dorgolozes-doromb-doromb-nyau, ahogy az kell. Hirtelen mindket macs megmerevedik, doromb stop. Megerkezett a _KANDUR_! Neki a szomszed lepcsohaz a territoriuma, es meglehetosen nyeszlett egy peldany, de ugy latszik, a lanyok nem valogatosak. Kand Ur nagykegyesen helyet foglalt a centrumban, letette a feneket, mikozben a ket cirmos ahitattal figyelte. Kuszkusz szinte laposkuszasban odament hozza, es odadugta az orrat a kandurehoz. Erre az csak kicsit felemelte a bal elso labat, majdnem mintha intett volna, mire Kuszkusz surgosen visszavonult. Ezutan otthagytam oket, ugyhogy nem tudom, mi tortent, mi nem. Mindenesetre az a legyintes...! Asszem beiratkozok egy tanfolyamra ehhez a kandurhoz, ha ennyire tudja, hogy kell banni a nokkel... ;-)))

nori Creative Commons License 1999.09.08 0 0 127
Caty
Szerintem Bandita teljesen normális :-)))

Tegnapelőtt voltam a következő jelenet tanúja. Kertünkben ült egymással szemben Cicus és a szomszédék Kukk nevű macskája (egyébként rendszeresen látogatják egymást). Egy darabig fixírozták egymást, maj irtózatos rikácsolást csapva körbekergették egymást a kertben, a szomszédok összeszaladtak, mondom, nincs gond, csak egy kis hatásköri megbeszélést folytatnak, majd utána megint ülnek egymással szemben, a farkuk háromszoros vastagságúra felborzolva... Végülis Cicus rájött, hogy Kukk nem ijed meg tőle, otthagyta. Pár perc múlva Kukk is békésen hazamászott a kerítésen keresztül
nori

Caty Creative Commons License 1999.09.08 0 0 126
Nem tudom, mi volt tegnap a macsikkal, de nagyon dilisek voltak. Hazaérkezésem után ugyanaz a műsor ment, mint reggel. Csak a felborogatott tárgyakból és kondenzcsíkból tudtam következtetni a két ördögpalánta tartózkodási helyére.
A reggeli kávés baleset miatt ágyneműcserére került sor, ennek örömére a takarókat is lecseréltem a nyári paplanról télire. Enyém a "Nagy Marha Állat" becenévre hallgató paplan. Nos, Bandita rettentő módon örült Nagy Marha Állatnak, fél órát csak azzal töltött, hogy kerekre tágult pupillával, borzolt bundával, ádáz pofával vágtázott fel-alá az ágyon, morogva és fújtatva hempergett Nagy Marha Állaton, ki-be bújkált a paplan alól, időnként megarapta és megrugdosta a paplant...Majd békésen elaludt a paplanba süllyedve. Normális??!!
Ma pedig hajnali fél háromtól adtak a macsik szerenádot a háloszobaajtó előtt. Szerintem keveselték a vacsit, de este kicsit túlzásnak tartottam, hogy lassan testsúlyuk többszörösének megfelelő kajamennyiséget is hajlandóak lennének elfogyasztani.

Gyötör,
Szerintem ne semlegesítsd a macsit a költözés idejére. A macskák többsége imádja a kaotikus helyzeteket. Na meg az sem egy elhanyagolható szempont, hogy így fokozatosan hozzászokik a változáshoz. A tényleges pakolás idejére zárjátok be egy használaton kívűli szobába, hogy ne lábatlankodjon, de ne hagyjátok sokat egyedül.
Majd meséld el, hogy sikerült a költözés!:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!