Keresés

Részletes keresés

HANGÁR Creative Commons License 2002.06.21 0 0 4
Sziasztok!

Örülök, hogy végre létrejött egy ilyen topic is. Furcsálltam is, hogy a rengeteg hülyeség között még senkinek sem jutott eszébe az ásványokkal kapcsolatos fórumot csinálni.
Mivel az amatőr gyűjtők számára a legnehezebb dolognak a lelőhelyek megismerése tűnik, javaslom, hogy néhány izgalmasabbnak tűnő turkálóhellyel ismertessük meg egymást. Kezdetnek bedobok két kalcitlelőhelyet. Az egyik talán még a hozzám hasonló, a témát csak ugató amatőrök számára is ismert lehet: ez a Törökugrató tetején található kőfejtő. Itt tényleg hatalmas méretű kalcitkristályok találhatók, mégpedig elég nagy mennyiségben. A szakirodalom szerint méretes baritképződmények is fellelhetők, bár ezeket nekem eleddig sikerült elkerülnöm.
A másik helyet nem szokták emlegetni a szakirodalomban: ez a Pilis nevű hegy déli oldalában kialakított panoráma túristaút mellett található. Legkönnyebben Pilisszántó felől közelíthető meg. A hegyoldalban szerpentin-szerűen kapaszkodik fel a túristaút. A kanyarok alatti omladékos részen érdemes turkálni egy kicsit, itt is látványos kristálycsoportok szoktak előkerülni.
Bocs, ha hosszú voltam, várok hasonló helyeket!

moonshadow Creative Commons License 2002.06.18 0 0 3
kutymu Creative Commons License 2002.06.17 0 0 2
Ez is opál
moonshadow Creative Commons License 2002.06.16 0 0 1
tejopál:

Előzmény: PETYUS (0)
PETYUS Creative Commons License 2002.06.16 0 0 0
Az 0pál is ásvány?
Előzmény: moonshadow (-)
moonshadow Creative Commons License 2002.06.16 0 0 topiknyitó
Nem találtam topicot az ásványokról, ezért gondoltam csinálok egyet.
Kedvcsinálónak itt van egy link.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!