Keresés

Részletes keresés

fairytale Creative Commons License 2007.01.28 0 0 1179

Én még mindig úgy vélem, a dolog sajna fordítva működik. Nem attól lesz több autó, hogy több a parkoló! Sajnos a kerület, és ez a kerületrész vonzza a látogatókat, akik az istennek nem hajlandók gyalog járni. Itt vannak a színházak, kávéházak, szórakozóhelyek legnagyobb számban. Akkor is ide fognak jöni, ha nincs parkoló, csak éppen, ahogy most, felállnak a járdára, a zebrához az isten tudja hova, és nem lehet tőlük közlekedni. És most igen, ha büntetnek, van joguk hőzöngeni is, hiszen nincs hely máshova állniuk. ha lesz, akkor befoghatják a szájukat! Eleve meg kell tanítani a magyar autósnak, hogy álljon be a kurva parkolóházakba, mélygarázsokba. Kényszeríteni kéne őket valamilyen módon.

 

A város szélén álló P+R parkolók üresek, a magyar nem fog kényelmetlen buszban utazni, mint ahogy akkor is behajt a kereszteződésbe, ha látja, nem tud onnan kigurulni, de az a pár párs akkor is az övé, legfeljebb keresztbe nem mehetnek autók, de szarja le. Itt egy óriási szemléletváltás kellene, de szerintem enek nincs köze a mélygarázshoz! Ma az autósok kultúrája a béka segge alatt, és most csak annyi van,. hogy ettől nekünk, gyalogosoknak és a környéken lakóknak kell szenvednünk.

Én pl. nagyon unom azokat a kocsikat, amelyek láthatólag keriongenek az utcánkban lassan, többször is eljőve előtünk, mert parkolót keresnek. Itt, és nem a Bazilikánál, ahol semmi sincs, csak nihil.

 

Egyébként abban sem vagyok biztos, hogy egy Jókai téren vagy utcában lakó autós a Nagymező utcai mélygarázsba tenné le éjjelre a kocsiját, mégg akkor sem, ha ingyen van! Sokat kéne gyalogolnia érte!

 

És az autósok, a mai kulturálatlanságukkal akkor sem ülnek majd buszra, ha az jóval jobb lesz. Most esernyő helyett is a kocsit választják, figyeld csak meg. Egyébként a tömegközlekedés nagyobb részt pont a sok gépkocsi miatt ilyen szar. Hányszor kellett már a busznak állnia, amin ültem, csak mert az autósok a buszsávban voltak, a kereszteződésbe beálltak, hülyén parkoltak két sorban...

 

Jelenleg a mélygarázst lehet a leggyorsabban megvalósítani, és itt már sajna tűzoltás kell, nem hosszú távú tervek!

Előzmény: timetable (1178)
timetable Creative Commons License 2007.01.28 0 0 1178

A mélygarázsok és parkolóházak építését és üzemeltetését profitorientált vállalkozások végzik. Ők sajnos nem fognak szívességet tenni, hogy jelképes összegért áruljanak bérletet a terézvárosi autótulajdonosoknak. Számukra a célcsoportok a kerületben pár percnél hosszabb ideig várakozó autósok, és a kerületben dolgozók. Ezeknek a csoportoknak is csak egy része hajlandó/képes megfizetni egy őrzött parkolóház, garázs árait. Tehát szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, hogy erre a szolgáltatásra van-e kereslet. Az önkormányzat kompenzálhatná persze a lakosság várakozási kiadásait, sőt, építhetné ő is a parkolóházat, de mindkettőre a gatyája rámenne.

A kerületben a parkolók számát növelni egyébként nem szabad. Azon egyszerű oknál fogva, hogy több parkoló=több autó. Az autóforgalom mindig "kitölti a rendelkezésére álló teret", és ugyanez igaz a parkolásra is.

Tehát nem ellenzem a mélygarázsok építését, csak a jelenlegi viszonyok között (felszínen kb. ugyanannyi parkolóhely marad,  nem a lakosságnak készül) inkább ártani fog mint használni.

 

A megoldás egyértelműen a tömegközlekedés fejlesztése. Mindenhol külön sávon haladó trolik, kevésbé szétszabdalt tömegközlekedési hálózat, elővárosi vasút, P+R parkolók a Budapestre bevezető utak, és a külvárosi HÉV, metró, és vasútállomások mellett. Ha van az autónak elfogadható minőségű alternatívája, és a parkolási díjakat is még jobban emeled, az addig autózók egy része tömegközlekedni fog, legalábbis a városon belül mindenképpen. És így máris több hely válik szabaddá, melyeket zöldterületként lehet hasznosítani, illetve a kaotikus parkolási viszonyokat is könnyebben lehet ezután szabályozni.

Előzmény: fairytale (1176)
kambekk Creative Commons License 2007.01.28 0 0 1177

Bírság/kártérítés egyremegy. Asszem érthető, mire gondolok.

Fizessen szószerint az a darab ember, aki hibázott (ha hibázott). És nem csak ebben az ügyben, de mindenhol. Unom, hopgy buktakor mindig valami behatárolhatatlan csoport mögé igyekszik bújni aki ludas. Mintha nem egyes emberek döntéseinek volnának következményei, hanem csak úgy történnének a dolgok.

 

re: fairytale

Mélygarázs? Persze hogy kell. De már annyiszor lerágtuk (veled is) a HOL kérdésének csonját, hogy nem kezdenék bele újabb körökbe. Érdemes inkább visszaolvasni a topikot!

 

üdv

Előzmény: kígyószisz (1175)
fairytale Creative Commons License 2007.01.27 0 0 1176

Én csak azt szeretném megkérdezni, ki és hogyan látja, miként lehetne megoldani mélygarázs nélkül azt az áldatlan állapotot, ami a kerületben van parkolás terén. Speciel az utcánkban alig férünk el a sok autótól, a falnak dörzsölődve megyünk sokszor a járdán... Szerintem igenis kell mélygarázs ide, mert én agybajt kapok. Nekem nincs autóm, szóval nem az a bajom, hogy nem tudok hol parkolni! És mivel a kis utcák házai statikailag nem alkalmasak mélygarázs építésére, csak a Jókai és Nagymező utcák, ezért nem igazán tudom, mi mást lehetne tenni. Valahogy meg kell oldani a dolgot. A fejlődésnek ára van, csak tudom, azt mindig kellemetlenül érinti, aki beleesik.

Mellesleg  a Nagymező utcában nagyon sok a kicsi fa... Megnéztem.

És még mielőtt bárki azzal vádolna, nem szeretem a természetet, nem védem a környezetet, hát ellent kell mondanom. Csak éppen néha kell kompromisszumot kötni. És könnyű dirigálni és idejönni tüntetni a zöldövezetből, csakhát nem biztos, hogy két fa megmentése kompenzálja azt, amit egy esetlegesen fel illetve leépített mélygarázs tudna segíteni.

Tudom, most mindenki nekem fog esni, de vállalom.

kígyószisz Creative Commons License 2007.01.27 0 0 1175
Csakhogy ez nem bírság, hanem kártérítés és ha az engedélyek rendben voltak, akkor bizony, perelhető az önkori és ki kell fizetni (más kérdés, hogy valszeg a következő ciklusban). Ha pedig az önkori fizet, akkor mi fizetünk, sajnos.
Előzmény: kambekk (1174)
kambekk Creative Commons License 2007.01.27 0 0 1174

Ki fizesse meg az egymilliárdos pert? Olyan eccerű, mint egy vonal a homokba'!

 

Ha az építkezés megkezdése valóban jogszerűtlen volt, s ebből fakadóan a leállítás viszont nagyon is jogos, akkor azé a felelősség, aki engedte. A képviselőktől kezdve egészen a polgármesterig. Beleértve a hivatali kijárókat is, mint a jegyző, vagy az építési osztály vezetője, vagy épp a műszakié.

Fizessék ők az esetleges bírságot! (Már ha egyáltalán jár bírság egy jogszerűtlenül megkezdett építkezés megszakításáért.)

Előzmény: cyber.greg (1173)
cyber.greg Creative Commons License 2007.01.27 0 0 1173
Solaris 22 Creative Commons License 2007.01.24 0 0 1172
Tud valaki reszleteket a volt Balettintezet felujitasarol?

A Plaza center sajtoreferense, azt mondta hgoy amr allitolag folynak bizonyos belso munkak es jovore ot csillagos hotelkent megnyitjak.

Tenyleg folyik mar valami erdemi munka ?
cyber.greg Creative Commons License 2007.01.22 0 0 1171
A topikgazda elnézését kéri, de mivel most Londonban él, nem tudja olyan szorosan követni az eseményeket, de a topikot szívesen olvasgatom! :)
Előzmény: fukisunni (1170)
fukisunni Creative Commons License 2007.01.22 0 0 1170

Érdekes, hogy meghalt ez a topic.:(

 

Annak ellenére, hogy elég mozgalmas mostanában a kerületi élet...

fukisunni Creative Commons License 2007.01.12 0 0 1169
ha valaki nem olvasta volna,

http://www.nol.hu/budapest/cikk/431188/
http://www.nol.hu/budapest/cikk/431188/

tanulságos...
fukisunni Creative Commons License 2007.01.11 0 0 1168

Iskolaügyekről a nol cikke

http://www.nol.hu/budapest/cikk/431036/

Előzmény: jason574 (1166)
milendee Creative Commons License 2007.01.11 0 0 1167

tényleg, a Bartók. szintén zenész... mondjuk nekem kiválóan működik a belső hallásom.

ma azt mondta egy ismerősöm, hogy mire érdemleges döntés születik, ki lesz vágva x fa és meg lesz építve a garage.

Előzmény: jason574 (1166)
jason574 Creative Commons License 2007.01.10 0 0 1166

Ha jól tudom az Andrássy -n már luxus apartmanok vannak az egyik iskola helyén és hasonló sorsra vár a Pethö utcai kéttannyelvü , a fasori .....stb.

A Bartók sem tud sokáig igy müködni / mélygarázs !!!!!/

Előzmény: fukisunni (1164)
jason574 Creative Commons License 2007.01.10 0 0 1165

HOLNAP 14 - órakor rendkivüli közgyülést tart az önkormányzat !

Téma : a Nagymező utcai mélygarázs

 

          SOK SZERETETTEL VÁRUNK MINDENKIT !!!!!!!!!

 

/ - hátha sikerül lemondásra kényszeríteni végre a jegyzőt , aki szerint még mindig ,  minden  a legnagyobb rendben folyik -/

 

  Véget kéne most már vetni ennek az esztelen ámokfutásának !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: kígyószisz (1163)
fukisunni Creative Commons License 2007.01.10 0 0 1164

Hallottátok, hogy a kerületben iskolákat vonnak össze?

 

Így például a terv szerint megszüntetik - a szerintem egyik legjobb kerülti általánost - a Derkovits sulit, de nem menekül a Lovag u-i iskola sem. A Tóth Aladár zeneiskolát is beolvasztják valamelyik még megmaradó iskolába és, mint tagintézmény fog működni. A Derkó és a mellete található telken működő zeneiskola is túl nagyértékű ingatlan, hogy iskola maradhasson. Természetesen el fogják adni. A pletyka szerint már meg is van rá a vevő. Valamelyik nagy bank akarja székháznak. Nem csodálom, egyébként gyönyörű az épület.

Persze az öszzevonást a gazdasági helyzettel indokolják. Én azonban hiányolom a színvonal mérlegelését. Amikor a gyerekemnél aktuális volt az iskolakezdés, rengetegen jelentkeztek a Derkóba, mert nagyon jó hírű iskola, de ez úgylátszik egyáltalán nem szempont.

A Lovag utcaiban speciális osztályokban is folyik(folyt eddig) oktatás. Ezek ún. felzárkóztató osztályok voltak,pl. részképességzavaros(dislexia) gyerekeknek. A javaslat szerint az ezekben az osztályokban tanuló gyerekeket integrálják a kerületi iskolák normál osztályaiba és a kerületben teljesen megszűnik az ilyen jellegű speciális oktatás. Véleményem és tapasztalatom szerint pedig erre egyre nagyobb szükség volna.

kígyószisz Creative Commons License 2007.01.06 0 0 1163
Nagyszerű! Csak így tovább, egészen az építési engedély elbírálásáig :-)
Előzmény: jason574 (1162)
jason574 Creative Commons License 2007.01.06 0 0 1162
Óvást nyújtott be a Fővárosi Főügyészség a terézvárosi építési hatóságnál a Nagymező utcai mélygarázshoz adott fakivágási engedély kapcsán és egyúttal annak hatályon kívül helyezését kezdeményezi - tájékoztatta az ügyészség erről szóló  leveléről a Levegő Munkacsoport az MTI-t szombaton.

Társadalmi szervezetek és helyi lakosok tavaly november vége óta folyamatosan tiltakoznak a mélygarázs - szerintük jogszerűtlenül kiadott - építési engedélye, illetve a fák kivágása ellen. 

"Mégis csak létezik civil kontrol, mégis csak mindenkire érvényesek a jogszabályok, még a fákra is" - írta  a közleményben Lukács András, a munkacsoport vezetője. - írja az MTI.

Mint emlékeztet, a Nagymező utcai platánokat fővárosi és kerületi szintű jogszabályok védik. Az ügyészség döntése azt jelenti, hogy a fakivágási engedély nem felelt meg a vonatkozó rendeleteknek - tartalmazza a közlemény.

jason574 Creative Commons License 2007.01.06 0 0 1161
jason574 Creative Commons License 2007.01.05 0 0 1160
Az ügyészség közbelépett a Nagymező utcai fák ügyében!

bil, p, 2007-01-05 14:25 Nagymező utca

A Fővárosi Főügyészség részben helyt adott a Levegő Munkacsoport, a Védegylet és a lakoságot képviselő Hantos Enikő beadványának.

Tehát ez részben a lakossági összefogás győzelmét hozta, de a döntés érdemi része még hátra van: az építési engedély jogszerűségéről még nem döntött az ügyészség. 

A civil szervezetek és a lakosság azt kifogásolja, hogy az önkormányzat szerintük jogértő módon és a környék érdekeit figyelmen kívül hagyva adott engedélyt mélygarázs építésére a belvárosi Nagymező utca alatt. A beruházás a védett fasor egy részének kivágásával járt volna, ezt azonban az ügyészség most megtámadta.

A Fővárosi Főügyészség óvást nyújt be a Nagymező utcai védett fák kivágását engedélyező határozat ellen, és kezdeményezi annak hatályon kívül helyezését – tudta meg a NOL Dr. Gál Lászlótól, a lakók jogi képviselőjétől.

Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség megerősítette, hogy valóban „érdemi intézkedést kezdeményeznek”, de nem akart nyilatkozni annak tartalmáról. Mint mondta, meg kívánják várni, amíg az érintett hatodik kerületi önkormányzat jegyzője kézhez kapja a határozatot.

Az ügyészség a lakosság és a civil szervezetek beadványának tartalmát tovább vizsgálja, abban ugyanis nem csak a fák kivágásáról van szó, hanem az egész engedélyezési eljárás jogszerűségét vonják kétségbe – álítja a lakók jogi képviselője, aki úgy tudja, hogy erről később dönt a Fővárosi Főügyészég.

asams Creative Commons License 2006.12.19 0 0 1159
prokator Creative Commons License 2006.12.18 0 0 1158
de miért egy nappal előtte szólsz?
Előzmény: jason574 (1156)
kambekk Creative Commons License 2006.12.16 0 0 1157
Megcsonkítják a 70-es, 78-as troli vonalát

december 16. szombat 11:26

[MTI]

Néhány hét múlva több hónapra megszűnik a troliközlekedés a Kossuth tér és a Király utca között, mivel a Nagymező utcában mélygarázs épül, félpályás útlezárás lesz, írja a Magyar Hírlap szombati száma. A 78-as troli lényegében nem fog járni, a 70-es pedig a Körútnál fog fordulni. A kétmilliárd forintos beruházást eddig civil panaszok késleltették. A csonka vonalon önjáró, új Ganz Solaris trolik és trolipótló buszok közlekednek majd.

Előzmény: jason574 (1156)
jason574 Creative Commons License 2006.12.16 0 0 1156
     RAJTUNK MÚLIK !!!

 

 

Egyre többen tudják már a környéken, hogy                                HA HALLGATUNK, AKKOR ROSSZUL JÁRUNK!

 

Az Andrássy úti paloták eladásából ezért lett botrány.

A Nagymező utcai mélygarázs tervéből ezért lett botrány.

 

Az önkormányzatnak állítólag további meglepetései is vannak számunkra.

 

MUTASSUK MEG, HOGY NEM VAGYUNK NAIVAK, NEM TÖRŐDÜNK BELE A JOGTALANSÁGBA, A KERÜLET ÉRTÉKEINEK KIÁRUSITÁSÁBA !

 

Egyre többen csatlakoznak hozzánk a kerületből, a városból, mindenki tud segíteni valamit.  

 

December 17-én, VASÁRNAP délelött 11-kor demonstrációt tartanak a törvények tisztelői a Terézvárosi Plébániatemplom elött! Meghivtuk Terézváros képviselőtestületét is!

 

Kapcsolódjon be Ön is! Az összefogás jót tesz Ön és környezete egészségének!

 

 

A Nagymező Utcaiak Egyesülete - nem csak a Nagymező utcáért !!!!!

Dzsokijuuing Creative Commons License 2006.12.15 0 0 1155
Cikk az önkormányzati ingatlanokhoz kapcsolódó egész Budapesten jelen levő korrupcióról: http://beszelo.c3.hu/cikkek/varosszovet-bunszovet
kambekk Creative Commons License 2006.12.12 0 0 1154
Miért is nem kotródnak is el a felvonulási térre?! Béke lenne tőlük és nyugalom. Áh!
Előzmény: jason574 (1153)
jason574 Creative Commons License 2006.12.12 0 0 1153
A GÖDÖR 80 CM -re lesz !!!!!!! Ezért is hiányoljuk az állag felmérést !!!!!!!!!
Előzmény: kambekk (1151)
jason574 Creative Commons License 2006.12.12 0 0 1152

Szerintük !!!!!!!!! a fák betegek , ezért  KIVÁGÁSRA kerülnek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 / persze erre szerintünk nincs engedélyük , de ebben is trükköznek /

Előzmény: kambekk (1151)
kambekk Creative Commons License 2006.12.12 0 0 1151

És mi lesz végül a fákkal? A résfalazós technológia veszélyes lehet rájuk. És főleg a házakra, hisz az Ernst múzeum oldalán 1,5-2 méterre lesz a gödör a házaktól ( ha minden igaz).

Előzmény: jason574 (1149)
jason574 Creative Commons License 2006.12.12 0 0 1150
A lakók törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményeztek, de a kivitelező valami miatt nem akarja megvárni ennek eredményét.

Ezért a lakosság úgy látja, más megoldás már nem maradt, közzéteszik azt a hangfelvételt, ami megmagyarázza, hogy a környék lakói miért nem tudtak a beruházás előkészületeiről és a kivitelezö elismeri , hogy "politikai nyomásra " nem kezdhette elöbb a munkát !!!!!!!!!!!!!!!!!! / ... és vajon most miért lett ilyen sürgös ??????? /

Előzmény: Dzsokijuuing (1148)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!