Keresés

Részletes keresés

Master of Kung Fu Creative Commons License 2005.07.02 0 0 143
Én ott utoljára SW3 sajtón voltam, kurva sötét volt a kép.
Előzmény: Tamás (142)
Tamás Creative Commons License 2005.07.02 0 0 142

a MOM digitálsi vetítője ugyanis haldoklik

 

Nekem nem olyan rég a SW 3 alatt nem úgy tűnt, mintha valami komoly gond lenne vele, igaz, nem is értek hozzá... Hogyhogy haldoklik?

Előzmény: jamamura szadakó (141)
jamamura szadakó Creative Commons License 2005.07.02 0 0 141
elvileg jövő héttől a MOM-ban lesz egy eredeti nyelvű, felirat nélküli digitális kópia. ha jót akarsz, akkor messzire elkerülöd, a MOM digitálsi vetítője ugyanis haldoklik, a filmet így legfeljebb hallani fogod, látni nem...
Előzmény: Allesmor Obranna (140)
Allesmor Obranna Creative Commons License 2005.07.01 0 0 140
Sziasztok!
Ma néztem meg, tényleg nem vetítik itthon felirattal?

Más.
A történettel nincs baj, én már vártam egy ilyen "kisember vagyok aztán rámszakad az ég" jellegű ufóinváziós filmet.
Ne várjunk ennél nagyobb történetet, de azt se feledjük el, hogy ennél jobb, vagy kezelhetőbb befejezést nem érdemes kitalálni, mert minden ilyen filmben az idegenek akkora számbeli/technikai fölényben vannak, hogy sohasem vesztenének.
Ez olyan mint más filmekben,mikor a gonosz abba a hibába esik, hogy hosszasan ecsetelgeti őrült tervét, ahelyett, hogy egyszerűen végezne a főhőssel. Aztán mindig elbukik.
Ha megfigyelitek, a földönkívüliek mindig adnak esélyt arra, hogy az emberek összeszedjék magukat, vagy még legyenek annyian, hogy a végére győzelemként fogják fel a megmaradásukat.
Nos ebből a szempontból nem is volt annyira rossz ez a film, hiszen itt ez szerencsésen lemaradt, fogalmunk sincs mi lesz a megmaradottakkal...

Egy bakit vettem észre, ez nem logikai, én azokra nem térek ki, hanem jótékonyan az idegenek tőlünk teljesen idegen cselekvésének tudom be. Így egyszerűbb.
Az elején, mikor megmozdul a föld és Cruise, meg a többi ember hátrálni kezd, TC simán elviháncol a többi statisztával...
Jól elszórakozhattak valami fárasztó poénon amelyiket az egyik elereszthetett, biztos sokadjára vették fel ezt a jelenetet, nyilván trükkök nélkül.
Fóri_911 Creative Commons License 2005.07.01 0 0 139

Sziasztok!

 

Most jötttem haza a moziból, egyből nekiestem keresni egy fórumot mert annyi kérdés merült fel benne a filmmel kapcsolatban, hogy olthatatlan tudásszomjat érzek ezzel kapcsolatban.

 

Ha pedig ezt nézzük, akkor valamilyen szinten már nyert ügyem van, ugyanis ha a moziból kijövet úgy érzed, hogy elgondolkoztat a film, akkor igenis jó volt a film, volt értelme megnézni!

 

Pár kérdés, remélem vannak köztetek olyanok, akik már olvasták a regényt, vagy jobban levágják a filmben mi miért történt:

 

- az a film vége felé nyilvánvalóvá válik, hogy az idegenek az emberi vért valami módon felhasználják. Felmerül bennem a kérdés, ha ennyire fontos az ember "egészben" akkor miért lövik őket halomra a lézerágyúikkal amikor is "isa, por és homu" marad mindenkiből.

 

- mi az a gyökérszerű vérvörös növény ami mindent beterített?

 

- a végén mikor kinyilik a gépszörny ajtaja kifolyik egy csomó trutyi, ami olyan képzetet kelt, mintha a lényeknek kopoltyúja lenne és vérszerű folyadékkal van megtöltve az egész utastér - pedig ugye láthatjuk őket lejönni a pincébe és akkor simán mászkálnak, lélegeznek, sőt az egyik még a biciklivel is játszani kezd.

 

- kicsit drasztikus lépésnek tűnik nekem Cruise azon lépése, hogy ha valaki kicsit befordul és hülyeségeket kezd beszélni egyből ki kell nyírni. Persze miután kinyírta szegény lelkészt egyet aludnak hajnalig majd húzás a menedékházból, hát érdemes volt Tim Robbinsnak meghalnia... másnap úgyis távoztak...

 

- aranyos ez a tripod kifejezés, földmérésnél sík terepen vagy fennsíkok szélénél szokták irányjelzőként használni őket, három lábú vasszerkezet a tetején felfelé álló rúddal, hogy messziről is könnyen meg lehessen irányozni... nem igazán hasonlít egy-egy ilyen gépszörny egy tripodra, de gondolom jól hangzott a szó, hát használjuk fel, nem baj hogy mást jelent... :)

 

- érdekes, hogy manapság egy műhold segítségével infravörös és egyéb nem látható fény tartományban készülő képről meg tudják mondani, hogy a Marson x ezer mélységben milyen közet van, de a földet pásztázó több száz műhold egyike sem szúrja ki, hogy pár km-re a föld alatt nagy területeken fém található (maguk a gépszörnyek)

 

- igazán az invázió igazi okát sem tudjuk meg, hogy mi is tulajdonképpen ez egész mozgatórugója

 

Ezek csak kérdések, ha tud valaki válaszolni nagyon megköszönném, félre értés ne essék nem fikázni akarom a filmet, mert nagyon tetszett. Mindössze válaszokat szeretnék kapni a bennem felmerült kérdésekre.

 

Csal hogy kiemeljek pár pozitívumot:

 

Nagyon tetszettek a menetelő tripodok, ahogy írtják az embereket, mint valami hangyákat - ez a jelenet egyébként engem nagyon emlékeztetett a Terminator 2 elején látható jövőképre, amikor is a Hunter-Killerek gyilkolják az embereket (nagyon látványos), és imádom azt a részt mindkét filmben.

 

Korábban mások említették már, hogy nagyon izgalmas és a hang is nagyon el van találva, mikor először jön a gépszem kutakodni a pincébe...

 

A film egészére jellemző, hogy a hanghatás szintén nagyon jó volt, örült jól el volt találva a tripodok hangja ahogy közelednek... Talán egy-két elvetemült gyerekkori rémálmomban álmodtam hasonló gépekről ahogy pusztítják az emberiséget... / no meg az Alfa Holdbázis polipszerű szörnye után nem aludtam két hétig, de ez egy másik történet :))) / ez szerintem nagyon jól el volt találva a filmben, tényleg átérezhettük, hogy egyszerű kis porszem vagyunk a gépezetben és az esztelen futás kivételével semmit sem tudsz egy ilyen gép ellen csinálni...

 

Üdv mindenkinek,

 

Fóri

 

P.S: Észrevettétek, hogy amikor próbálta a gépszörny beszippantani Cruise-t, a gép oldalán feliratokat lehetett olvasni valami idegen civilizáció által írt nyelven, talán a NASA űrhajók oldalán szokott hasonló felirat lenni... ez tetszett... de lehet, hogy csak filmmániákusoknak készített "Easter Egg" (kakukktojás) - ről van szó.

Törölt nick Creative Commons License 2005.07.01 0 0 138
"Ha már mindenáron sztárt akart Spielberg, a hiperátlagos fizimiskájú Tom Hanks jobb lett volna. [Tom Cruise helyett -- a szerk.]"
jaj csak azt ne! a két sz@rkupac közül akkor már a Tom Cruise kevésbé gyomorforgató :D)

"legfeljebb a hang- és fényeffektusai izgalmasak"
a hangot én is aláhuznám, baromi f@sza a hang télleg :D)
az a búgás, meg amikor bekigyózik a pincébe a csápja, kib@szott idegszaggató az a hangeffekt alatta, az teccik

"a hasonló műfajú mozik akkor igazán jók, ha nem sztárok szerepelnek benne"
ja nem is értem a plakáton miért a Tom neve volt kiemelve és nem a spielberg, a két név közül mindkettöt leköpöm de a spielberg-re inkább bemegyek.

"ID4-nek legalább volt humora"
és nem utolsosorban az ember altestét is megbizsergette egy gyönyörü Will Smith látványa (mekkora szerencse hogy a Dean Devlin buzi) de ez a másfél méteres öregecskedö pöx (aka Tom Cruise)... :-/

a kiscsaj jó volt télleg az aranyos volt :D)
Előzmény: kannibál Kovács (136)
Lebenstod Creative Commons License 2005.07.01 0 0 137
A méltó jelöltnek felhajtok egy 1957-es magyar kiadást, ha cserében belinkel nekem egy spanyol és olasz filmeket letöltö honlapot és programot.
Előzmény: Törölt nick (130)
kannibál Kovács Creative Commons License 2005.07.01 0 0 136
Ez a film úgy rossz, ahogy van.
1. Emlékeztetnék mindenkit arra, hogy az eredeti Wells-regény tulajdonképpen két szálon játszódik (a noname főhős mellett az "öcsém" menekülését is leírja). Több szem többet lát: azaz az író egyszerre több helyszínen bonyolítja a cselekményt - kiválóan adagolva a feszültséget - így több mindent is be tud mutatni a puszításból, messzemenőkig kielégítve a magamfajta perverz sci-fi kedvelők ösztöneit. Azzal, hogy állandóan Cruise-t és a gyerekeket láttuk, kb. az ötvenedik perctől menthetetlenül unalmassá vált a film. Miért nem lehetett egy testvérpárt szerepeltetni itt is, két szálon futtava sztorit? (Bazmeg, Steve, én azért kíváncsi lettem volna, hogy pusztul el egy metropolis. A trailer is azt ígérte, hogy lesz látvány bőségesen, erre sz@rt se láttunk.)
2. A Wells-regényben a lézersugarak mellett fekete, füstködöt is lövellnek a tripodok, Londont gyakorlatilag ezzel pusztítják el. Ott van csatajelenet is (a brit flotta egyik cirkálója kilövi az egyik tripodot). Esik utalás egy hatalmas, repülő csészealjszerű valamiről is, ami a sötétség homályából emelkedik az ég felé. A regényben is két hétköznapi nyárspolgár szemével látjuk az eseményeket, mégis van minden, ami ebben a műfajban kötelező. Ide is belefért volna. (Ezek hiányában, olyan ez a film, mintha beülnénk egy pornómozira, aztán két óra után úgy állnánk fel, hogy láttunk két hegyes csöcsöt, de mást nem.)
3. Elég lassú lehet a technikai fejlődés az idegeneknél, ha egy Föld elleni invázió során az egymillió évvel ezelőtt elásott harcigépeiket használják. Aztán védőoltásokról még nem hallottak? Nem vot annyi eszük, hogy az invázió előtt alaposan feltérképezzék a Föld légkörét? De az amerikai hadsereg is - akárcsak az ID4-ben - meghülyül, ha idegenek támadnak ránk. A robotrepülőgépek, meg ballisztikus rakéták korában sorkatonákkal, meg ótvaras, ember által vezetett harcigépekkel csatáznak?
4. Cruise szereposztásbeli tévedés. Ha már mindenáron sztárt akart Spielberg, a hiperátlagos fizimiskájú Tom Hanks jobb lett volna. Amúgy a Jurassic Parktól az ID4-ig a hasonló műfajú mozik akkor igazán jók, ha nem sztárok szerepelnek benne, így izgulhatunk, hogy kik maradnak életben.
5. Wells korában még jó poén volt, hogy a baktériumok pusztítják el a támadókat, de ma már röhej. Olyan lett a film vége, mintha önmagát parodizálná. Ennél még az ID4 vírusos ötlete is jobb volt. Miért nem talált ki Steve valami kreatív új ötletet?

Száz szónak is egy a vége: egyszer nézhető a film, amelynek legfeljebb a hang- és fényeffektusai izgalmasak. Az őslények kategóriájában Emmerich esélytelen volt Speilberg ellen (Jurassic Park vs. Godzilla), az inváziós/katasztrófamoziban viszont a német kiütéssel nyert. (A Holnapután apa-fiú konfliktusa is különb volt ennél a Cruise-nyarvogásnél, az ID4-nek legalább volt humora, és még sorolhatnám a végtelenségig...)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.01 0 0 134
Hi. Nekem az a legmegdöbbentőbb, hogy 2 nappal a bemutató után még mindig nincs torrent.
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.01 0 0 133
szar volt

:D)
Tamás Creative Commons License 2005.07.01 0 0 132

Bár lehetséges, hogy a könyvben Wells egy picivel jobban megmagyrázza ennek is a mikéntjét, el kéne olvasni, csak hát a megszerzésére indított akcióim eddig mindig kudarcba fulladtak :(

 

Ott emlékeim szerint erről nincs szó, merthogy a marslakók maguk kalapálják össze a becsapódás után a gépeiket, még a lyukban. Biztos kit-jellegű kiszerelésben hozzák. :-)

 

Az eredeti művet most adták ki újra (nyilván nem véletlenül), jelenleg két rugóért megveheted: http://www.bookline.hu/control/bookhome?bookid=600214774:6

 

Amúgy ha jó vagy angolul, több helyen el is olvashatod a neten az egészet.

Előzmény: Törölt nick (130)
Tamás Creative Commons License 2005.07.01 0 0 129

Egyszerű. Az őskorban elég kevesen voltunk, a XXI. századra megterítettük nekik az asztalt 5-6 milliárd emberrel.

Hmm, hmm. Gyaníthatóan az ember nem elsődleges táplálékformájuk, hiszen a saját bolygójukon nem sok rohangál belőle.

 

Végülis azzal is magyarázható lenne, hogy a nagy távolság miatt 2-3000 földi évente kerülünk megfelelő távolságba az érkezéshez...

Előzmény: Törölt nick (128)
Tamás Creative Commons License 2005.06.30 0 0 127

meg az ötlet, hogy "egész végig alattunk voltak",

 

Hát én ettől az ötlettől speciel hülyét kaptam, katotón f@szságnak tartom... :-/ Mert ha már ott voltak, akkor miért nem akkor pattogtak, amikor még legfeljebb kőbunkó lett volna ellenük? Meg ilyesmi.

 

Szvsz ez az ötlet értelmetlen és felesleges volt.

Előzmény: suntime (124)
suntime Creative Commons License 2005.06.30 0 0 126
Hát igen. Mikor azt írtam hogy "Spielberg és csapata", TC-t is beleértettem. Ez a film nem volt se tomkrúzos, se sztívnszpilberges. Este a V**sat-on szoktak ilyen filmeket adni.
Előzmény: santinocorleone (125)
santinocorleone Creative Commons License 2005.06.30 0 0 125

Bezony, jómagam is a másik táborhoz tartozom!

 

És nehezen értem meg, hogy hogyan tudott ez a film lenyűgözni bárkit is, pl a látványával. Mindent és mindenkit láttunk már valahol az ebben a filmben megjelenő nem evilágiak közül, maximum kicsit másként, de újszerű az nem volt.

 

Ráadásul amit TC alakít, az szerintem katasztrófa, ne akarjon má' vicceskedni, és legalább ne egy ilyen filmben... Az utóbbi években már kezdtem megbarátkozni a színészetével, de itt még nagyon fiatalkori önmagát is alulmúlja. Mindezt olyan filmek után, mint a Tágra zárt szemek, a Különvélemény v a Collateral-a halál záloga, amikben azért rendben volt.

Előzmény: suntime (124)
suntime Creative Commons License 2005.06.30 0 0 124
Nem tetszett.

Alapvető csalódás volt számomra, nem ilyen filmre számítottam Spielberg-től és csapatától. Csúnya film volt, a szó minden értelmében. Az igaz, hogy H.G. Wells novellája után nem lehet sokkal szebbet/jobbat készíteni, de ha már modernizálunk, miért ne modernizálnánk a történetet a modern kor elvárásainak? Miért kellett egy izgalmas, érdekes alapötletet gyomorforgató jelenetekkel elrontani?

A 12 év korhatáros besorolás alapvetően durva. Igaz, káromkodás és pornó nem volt a filmben, de azon kívül minden. A véres jelenetek nem hiszem, hogy fiatal léleknek lettek teremtve, mint ahogy azt sem hiszem, hogy ezt a filmet egy átlagos serdülő mellékhatások nélkül végig tudja nézni.

Egy igazán jó, tetszetős mozira vágytam, ehelyett egy olyan filmet láttam, ami odaszögezett a székbe, s mozdulni se tudtam. Fájt végignézni a filmet...

Igaza van annak, aki azt mondja, hogy a közönséget két táborba osztja ez a film. Biztos volt, akit elkápráztatott a sok csillogó-villogó földönkívüli, meg az ötlet, hogy "egész végig alattunk voltak", de én a másik táborhoz tartozom.

gubbb22 Creative Commons License 2005.06.30 0 0 122

Hi.

 

 Először is.Nekem nagyon tetszet a film!!!Két barátommal néztük meg a premiert kedd éjjel.Kijöttünk a moziból és a két srác azt mondta,hogy hu ez nem volt jó, mert nemhogy rossz,de nem is volt sztorija.Csak futottak.Kérdem én, mi mást csinálhattak volna? Egy pisztollyal szembeszálni?:)Spielberg előre megmondta hogy ne várjunk szokványos ufós,elnökös,világmegmentős filmet.Egy egyszerű ember szemein keresztül akarta bemutatni hogy mi lenne, ha!És nem ilyen elnök - tanácsadói stb stílusban.Jó, nekem a függetlenség napja az egyik kedvenc filmem,de az teljesen más stílus,az ilyen akciódús lövöldözős, ez meg nyomasztó bujkálós futós.De sztem az a baj az emberekkel,hogy ez már népbetegség,egy filmet lefikázni.Bár nem csodálom, mert a trója meg a nagy sándor után mindenki azt mondta hogy a mennyei királyság se lesz jó, pedig Ridley Scott papa azért kitett magáért és egy elég színvonalas filmet fabrikált.Úgy, ahogy Steven Spielberg a világok harcával.Szóval, nekem nagyon tetszett, nyomasztó hangulata volta, extra látványos volt, izgalmas volt, pörgős volt, de aki egy buta akció filmet vár ami csak a lövöldözésről és ahősökről szól az inkább ne nézze meg, én mindenkinek tiszteletben tartom a véleményét, de aki csak azért ül be egy filmre hogy a hibákat keresse, az inkább ne nézze meg,ez csúnya dolog, bár voltak benne hibák(pl a bőrdzsekis rész,amikor tiszta hamu lett,aztán a következő jelenetben meg ki volt polírozva, bár nem erre figyeltem,de ezt még a hülye is észreveszi), persze ez semmit sem von le a film értékeiből, amiből sok van.Mindenki eldönti magában,hogy megnézi , vagy nem,hogy tetszik-e neki, vagy nem.Nekem nagyon tetszett,ennyi,bye

santinocorleone Creative Commons License 2005.06.30 0 0 121

Nos, azt hiszem én normális, Spielberghez méltó elvárásokkal ültem be tegnap este a filmre, és nem szeretek filmre ilyet mondani, de ez számomra egy kalap szar volt! Az hagyján, hogy rengeteget röhögtem közben -nem az annak szánt "poénokon"-, de a végén sem tudtam mást tenni, mint hogy röhögtem - kínomban. Ez egy vicc. Vagy ha nem, akkor valami nagyon nagy gáz van Spielberg és Cruise fejében is. Ettől a párostól messze többet vártam volna... Na, de legalább már értem, miért van szükség erre a hatalmas bulvárkampányra az utóbbi hetekben T.C. körül. Tényleg sajnálom, nem nagyon szoktam fikázni a filmeket, de hajnalig forgolódtam az ágyamban, hogy ezt miért kellett egyáltalán megcsinálni!?

Tamás Creative Commons License 2005.06.30 0 0 120

Idegesítő volt mikor a katonák löttek,de nem láttuk,hogy mit,csak tudtuk.

 

Szerintem pont az volt a film erőssége, hogy TÉNYLEG sikerült visszaadni azt, amiről előzetesen lehetett hallani, nevezetesen hogy az egyszerű kisember szemével látjuk az egészet.

 

Nem volt elnök, sokcsillagos übergenerálisok, válságterem, anyámkínja. :-) Nem tudtuk, mi a helyzet a nagyvilágban, vagy akár Washingtonban, ahogy az átlag emberke se tudná egy ilyen helyzetben.

 

Alapvetően tetszett, hogy kellő tisztelettel nyúltak az eredeti műhöz, Tim Robbins figurája is klasszul ötvözte a megőrült tiszteletest és a föld alatti világról, és onnan való partizánkodásról álmodozó tüzért.

 

Az obligát heroizmusban éreztem egy baráti fejbiccentést Lucas mester felé is (gránát be a ronda lépegetőbe aka Birodalom visszavág :-D).

 

A vége sajnos tényleg eléggé össze volt csapva.

 

Összeségében a vége miatt csak 4/5. De mindenképpen nagy élmény volt, nagy, szép és komoly film.

Előzmény: Törölt nick (118)
Csinitehénke Creative Commons License 2005.06.30 0 0 119
Torrent hogy nincs még...?
dor3po Creative Commons License 2005.06.29 0 0 117

na most jövök a moziból. A film igazi Spielberg mestermunka, olyan feszültség uralkodott a moziban amilyent már régen nem láttam. A tömeghisztéria ábrázolása tényleg haláli, teljesen bele tudod élni magad a föszereplök helyébe. Egyedül a film vége hagy némi kívánnivalót maga után, az a nyáladzás tényleg nem kellett volna, dehát tudjuk, hogy ez nem megy másképp. Szóval irány a mozia, kötelezö mindenkinek! (nincs hosszú ö-m)

Tamás Creative Commons License 2005.06.29 0 0 116
Nekem még több, mint 4. :-D
Előzmény: Törölt nick (115)
Tamás Creative Commons License 2005.06.29 0 0 114

nameg erdekes lenne marsi szornyeket viszontlatni, ha egyszer azota mar mindenki tudja, hogy (egyelore) nincs elet a Marson. :D

 

Miért? Anno ők is biztosak voltak benne, hogy nincs, "but still they come"... :-D

Előzmény: Krinyo (113)
Krinyo Creative Commons License 2005.06.29 0 0 113
Nem tudom ki az aki az eredeti muvet keresi, hiszen az mar a legelso trailerekbol is kiderult, hogy a mu atultetett napjainkba... nameg erdekes lenne marsi szornyeket viszontlatni, ha egyszer azota mar mindenki tudja, hogy (egyelore) nincs elet a Marson. :D

En eppen ezt a nyomaszto hangulatot varom, amirol mashol irtak, ugy tunik nem fogok csalodni...

Krinyo
Előzmény: Tamás (111)
Tamás Creative Commons License 2005.06.29 0 0 111
Nem minőségi elvárásra gondoltam, hanem hogy pl. az eredeti művet akarja-e viszontlátni, mert ha igen, akkor elég nagyot eshet pofára, ami miatt nagyon morcos kritikát tud megfogalmazni. :-)
Előzmény: Törölt nick (108)
dor3po Creative Commons License 2005.06.29 0 0 110
köszi... rögtön jobban érzem magam. Na ki volt premieren?
Tamás Creative Commons License 2005.06.28 0 0 107
Meglátjuk. Egyébként reálisnak tűnik, amit ír, hogy ez mennyire okoz csalódást, az szerintem annak a függvénye, hogy az ember milyen elvárásokkal ül be a moziba.
Előzmény: dor3po (106)
dor3po Creative Commons License 2005.06.28 0 0 106
kissé elkeserítő ez a kritika, de remélem senkit sem fog eltántorítani a filmtől. Komolyan remélem hogy nincs igaza a kritikusnak, illetve annak aki a kritikát írta.
Mindent tudó Creative Commons License 2005.06.28 0 0 102
Holnap szerdán 17:45-re le van foglalva a hely tesóimnak és nekem. Ott leszek.
Earthrage Creative Commons License 2005.06.28 0 0 101

Lenni nekem egy film pont ezzel a cimmel...2005-bol es a Cruise batyonal is nagyobb arccal...

A foszereplo bizonyos C.Thomas Howell...no comment.Ha valakinek nem ismeros a nev az szerencses ember vagy nem olvas tv-s musorujsagot...epp tegnap volt asszem az rtl-en egy film a muveszurral Szornyeteg a melybol cimmel...

Na, csak azert mert kerdeznem van-e mas aktualis filmvaltozat ezen kivul?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!