Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Matahari Creative Commons License 1998.10.08 0 0 topiknyitó
Mire jó a KRESZ, ha nem tartják be az autósok?
A közúti közlekedés szabályait, úgy
tűnik még azok sem tartják fontosnak, akik
megalkották a szabályokat.
A napokban a TV Hiradóban láttam: egy Lada
hosszú kocsisort előzött, mivel nem tudott visszamenni a sávjába, így frontálisan ütközött a vele szembe jövő szabályosan közlekedő kis Polski-val, aminek következtében a Lada vezetője meghalt (Őt nem tudom sajnálni), de a Polskiban ülő házaspár és 2 éves gyermekük is meghalt az ütközés következtében. Gondolom ezt a hírt többen látták a TV-ben.
Rendszeresen vezetek, de egész héten a munkába tömegközlekedési eszközzel járok, így tehát autósként és gyalogosként is látom a közlekedést. A közlekedési morál KATASZTRÓFÁLIS.
Budafokon lakom. A 47 villamost csak úgy tudom megközelíteni ha átmegyek egy igen forgalmas úton. Illetve átmennék, ha az autósok ezt lehetővé tennék. Sajnos az Önkormányzatnak ezidáig nem volt pénze közlekedési lámpára, annak ellenére, hogy RENDSZERES a ZEBRÁN VALÓ GÁZOLÁS.
Akár 10-15 percig is állhatnak a gyalogosok a zebránál a járdaszegélyen, egyetlen autós sem adja meg a gyalogosoknak azt a lehetőséget, hogy átmenjenek a túloldalra.
Ez általában úgy oldódik meg, hogy valamelyik gyalogosnak elfogy a türelme, mert Ő is munkába siet nemcsak az autósok és elémegy a kocsiknak (halált megvető bátorsággal). Nos
hiába lép le az ember a járdaszegélyről, akkor sem állnak meg az autók, némi kis kormánymozdulattal kikerülik és elmennek előtte! Nemrég egy gyereket ütöttek így el.
A KRESZ előírja, hogy ha a gyalogos lelép a járdáról a zebrára abban a pillanatban mindenképpen neki van elsőbbsége. Ezt úgy tűnik, nem tudja sem a rozzant Trabant, rohadó Skoda, Lada vagy ócska nyugati kocsiban ülő autóvezető, éppúgy mint a drága új nyugati kocsiban ülő vezető.
A kollégáimmal a közelmúltban beszélgettem, arról, hogy ha a városban 50 km-rel megyek, rendszerint vagy rámdudálnak, vagy "rámmásznak", vagy megelőznek. Az előzés esetében természetesen az előző autó mindenképpen többel kell, hogy menjen 50 km-es sebességnél. A kollegáim szerint normális dolog, hogy belterületen az autósok általában 70 km-rel mennek. A gyalogosok nem számítanak, azok a puhatestűek, vigyázzanak magukra, hiszen csak ők húzhatják a rövidebbet. Nos szerintem a szabályok azért vannak, hogy betartsuk azokat. Vagy ha erre képtelenek az emberek, akkor szerintem azért vannak a rendőrök, hogy betartassák a szabályokat az emberekkel.
Valószínű nem lennénk dobogós helyen a közlekedési balesetek tekintetében, főleg a halálos kimenetelű közlekedési balesetekre gondolok, ha mindenki tekintettel lenne a másikra és BETARTANÁ A SZABÁLYOKAT.
A rendőrségnek állítólag kevés a pénze.
Nos egynéhány fényképezőgép és rendőr reggelente az utcákra és garantáltan megkeresnék a rendőrök fizetését. Mert nagyon szigorúan kellene büntetni a szabálysértőket, mindaddig amíg az autósokban nem alakul ki az a tulajdonság, hogy tekintettel legyenek másokra.
Elnézést a hosszúra nyúlt szövegért.
Szeretném ha véleményt nyilvánítanátok.
Mi lenne a jó megoldás?? A gyalogos is ember?
Miért lesz erőszakos és agresszív a legtöbb ember, ha autóba ül??

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!