Keresés

Részletes keresés

Leslie07 Creative Commons License 2024.03.05 -2 0 195941

Az adventistáknak is megígérte Isten, hogyha betartják a Mózesi törvény több mint 600 parancsolatát, akkor a nagy Babiloni gyülekezetük sikeres lesz? "

 

Nem különb a te bálványszervezeted az övékénél.

Előzmény: bethsabé (195928)
Leslie07 Creative Commons License 2024.03.05 -2 0 195940

 hogy Ádám a bűnbeesés után meghalt ennek a többdimenziós világnak (lám, Istennel sem tudott tübbé beszélgetni), azok az érzékszevei vagy érzékszerveihez kapcsolódó agyi "drájver"-jei egyszerűen leblokkolódtak."

 

Ezt a baromságot honnan vetted?

 

Ádám az engedetlenség bűnébe esett.Ellene szegült Isten parancsának.

Ennek következményeként a szelleme a Halál martalékává lett.

A lelke ellenben nem halt meg.

 

Ennek semmi köze nem volt az Istennel való beszéld lehetőségének az elvesztéséhez.

 

Ennek bizonyítéka, hogy Isten az engedetlenség bűne elkövetése után is beszélt Ádámmal.

 

De nemcsak vele, hanem fiával is és Ádám leszármazottai közül sokakkal. 

 

 

 

 

Előzmény: Ayrton64,5 (195913)
Leslie07 Creative Commons License 2024.03.05 -2 0 195939

A szellemi ember, vagyis a 144000 az Új Szövetségben van, és már a mennyekben él a nagy részük."

 

Hazugság. A prófécia szerint a 144 ezer elpecsételésére a nagy nyomorúságot követően kerül majd sor. Csakis Izrael fiainak a Khrisztosz Istenhez megtért maradékából lesznek majd ezek a feddhetetlen férfiak elpecsételve.

 

Amely bálványxszervezet papjai azt tanítják, hogy ez másként van,azok mind a az Antikrisztus hírnökei.

 

Az általad képviselt Őrtorony Részvénytársaság tagjai és az E.G. White által alapított bálványszervezet tagjai állítják magukról, hogy ők a 144 ezer elpecsételthez tartoznak.

 

Hamis tanítók ezek. A hitető szellemek szolgái, aki meghamisítják az Igaz Isten Khrisztosz álta kinyilatkoztatott próféciákat,önmagukat ezzel a gyehenna tüzére kárhoztatva.

 

 

Előzmény: bethsabé (195924)
Leslie07 Creative Commons License 2024.03.05 -2 0 195938

 

A YHWH,YAH ISTENNEVEK ŐSI EREDETÉNEK FORRÁSAI:

 

Már a Gilgames Eposz beszámol egy Ullu Yah nevu istenről,aki a magaslatok istene voltabban a korban.
Ezt tartalmazza a szöveg:
Az útmutatást, melyet Ur-sanábi Gilgamesnek adott, az eposz hettita nyelvű fordításában olvashatjuk, a vonatkozó töredékeket pedig Bogazköy és más hettita települések romjai közt találták meg. Ezekből a töredékekből, melyeket Johannes Friedrich - Die hethitischen Bruchstükes des Gilgamesh-Epos - rakosgatott össze, megtudhatjuk, hogy Gilgames azt az utasítást kapta, keresse meg, és kövesse „a messzi, Nagy Tenger" felé vezető „szokásos utat". Két kőoszlopot vagy útjelzőt kell fellelnie, melyek Ur- sanábi szavai szerint „mindig úti célomhoz segítenek engem". Itt el kellett kanyarodnia, [152] hogy eljusson az Itla nevű városba, melyet a hettiták az Ullu-Yah - 'ő a csúcsokról' - nevű istenüknek szenteltek.

Az ókori egyiptomiaknál ,mint holdisten az uralkodók neveiben is szerepelt:
Iah vagy Jah (ỉˁḥ) ókori egyiptomi holdisten. Neve eredetileg csak a holdat mint égitestet jelentette, később vált istenséggé,[2] majd magukba olvasztották más lunáris istenségek (Thot, Honszu).[3]
Ikonográfiája[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]
Ábrázolása antropomorf: álló férfialak, gyakran Honszuhoz hasonló, fején félhold vagy telihold szimbólummal, gyakran atef-koronával. Honszu oldalfürtje helyett hármas parókát visel. Thottal való azonosítása miatt íbiszfeje is lehet.[3]
Kultusza[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]
Már a Piramisszövegekben előfordul neve, ahol a király apjának és fivérének is nevezi.[4] Alakjának fejlődésében nagy szerepet játszhatott a kapcsolat más közel-keleti államokkal, hatással lehetett rá az akkád Szín holdisten. Kultuszának fénypontja a második átmeneti korra és a korai Újbirodalomra tehető, a bevándorló majd Egyiptomot uraló hükszoszok és az őket kiűző XVIII. dinasztia idejére. A királyi család tagjai nevében is mutatta az isten iránti elkötelezettségét: a Jahmesz (Ahmesz, Ahmosze; „Jah gyermeke” vagy „Jah megszületett”) nevet többen is viselték közülük, és Kamosze fáraó nevére („a bika megszületett”) is hatással lehetett, hogy Szín istent is említették bikaként. III. Thotmesz egyik feleségének a neve Szatiah, „Jah leánya”; ez után az idő után nincs sok nyom, mely Jah kultuszára utalna.

 

A Hettitáknál YHWH azonos volt Baállal , Asherah pedig a felesége volt. Nem véletlenül található a hettiták felett aratott győzelem megörökítésében Jahu földjének nevezve az egyiptomi Solebben található oszlop feliraton.

 

Ezt támasztja alá  Kuntillet-Ajrud feltárása amiZe‘ev Meshel nevéhez fűződik, aki 1975 és 1976 között dolgozott itt:

 

 

 

 A Hirbet el-Qôm nevű lelőhelyen sírkamrákban 

 a kamrák közti válaszfalak egyikén maradt fent a felirat, amely jelen írás másik témája.

A feliratokat, amelyekben mai elemzésünk tárgyát tisztelhetjük, bárki kényelmesen elérheti, anélkül, hogy Ariadné hiányában eltévedne a könyvtárnyi méretűvé duzzadt nemzetközi szakirodalom tételei között. A szövegek modern kiadásban kényelmesen hozzáférhetők[9], magyar fordításban pedig így hangoznak:

Kom (8):3.

1. Uriyahu[10], a falusi elöljáró[11] írta.

2. Áldott Uriyahu YHWH előtt,

3. Mert megmentette őt ellenségeitől az ő Aserája által.

4. [12]Oniyahué

5. és az ő Aserája által

6. wh (ford.: Kőszeghy Miklós)

Pythos 1.

1. Mondta [...]: Mondd meg [...]nek és Yau‘asanak és [...]: Megáldalak téged

2. a samáriai YHWH és az ő Aserája által (ford.: Kőszeghy Miklós)

 

http://www.uni-miskolc.hu/~egyhtort/cikkek/koszeghy.htm

Előzmény: Leslie07 (195937)
Leslie07 Creative Commons License 2024.03.05 -2 0 195937

 

Nem az egész Izrael követte el ezt a bűnt, hanem azok akik a ma héber bibliának nevezett

írást a 9.században megalkották. 

 

Arról nem szabad megfeledkezni, hogy amikor Jézabel és Akháb idejében a borjúisten YHWH imádata Baál személyében leginkább tombolt - amiről az 1999-ben feltárt Asera-YHWH bálványszobrok - is tanúskodnak - akkor is volt Izraelben 7000 olyan izraelita,aki nem hajtotta meg magát a Baál előtt.

Sőt Akháb szolgája Abdiás is elrejtette az Úr igaz prófétái közül százat, hogy megmentse őket Akháb haragjától./1. Kir. 18. fej./

 

1.Kir. 19: 18De meghagyok Izráelben hétezer embert: minden térdet, mely meg nem hajolt a Baálnak, és minden ajkat, mely meg nem csókolta azt.

 

Hasonló volt a helyzet az Úr Kheisztosz emberi testben való  megjelenése idején.

 

Philon Júdeus,aki Jézus kortársaként ebben az időben élt a földön megjegyezte, hogy létezik

egy szekta Júdeában, akik JHWH imádók:

 

 

Terapeuták, vallási szekta 1. BC ismertetett munkájának Philo a szemlélődő élet (De vita contemplativa). Mivel szigorú aszkéták, terapeuták élt visszavonultan, minden cellájában, időtöltést imádságban ...

 

Terapeuta, ág esszénus mozgalom (ld esszénusok; .. qumráni). Lehetséges, hogy a neve a közösség T. (Gr. Θεραπευταί) fordították görögre. Arámi nyelvet. hasayya szó ...

Terapeuta (Gr terapeytai, honnan terapeuo -. Tálaljuk, istentisztelet) - Zsidó relig.-aszkéta. kultusz a görög-római Egyiptom (T. Center közelében volt Mareotis tó. közelében Alexandria).

Szovjet történelmi enciklopédia. - 1973-1982

https://hogyan-kell.com/szakerto-169/szo-terapeuta-mi-a-terapeuta-a-szo-peldak.html

 

1967-ben Raphael Patai volt az első történész, aki megemlítette, hogy az ókori izraeliták YHWH és Aserát is imádták.

 

George Hart KÖNYVÉBEN – „Az egyiptomi istenek és istennők szótára” – megemlíti, hogy „YAH az egyiptomiak HOLDISTENE.

 

 

William G. Dever azt mondta, hogy Jahvénak hitvese volt Asera, néhányan még azt mondják, hogy Asera Jahve felesége volt.
Forrás:
– https://www.jstor.org/stable/1357073

 

Norman Walker szerint a Tetra Grammaton egyiptomi eredetű, mondván, hogy az isteni YAH név első fele az egyiptomi IH „MOND” ISTEN szóból származik, a WEH második része pedig az egyiptomi „egy” jelzőből (vö. Ikhnaten elnevezése a SUN DISC-nek „az ISTEN-EGY 16.
[Norman Walker „Jahwizmus és az isteni név YHWH, ZAW (1958): 262-265; The Tetragrammaton (west ewel, England. 1948, espcc, pp.10-14). ]

 

Habár az Úr Jézus földi életében voltak olyan zsidók, akik imádták a napot, és varázslással foglalkoztak, és YHWH imádók voltak olyannyira, hogy a Szentírásba is belehamisították a borjúisten

YHWH nevét,de ezek a zsidó közösségektől elszigetelve éltek.

 

A Jeruzsálemi templomban sőt a zsinagógákban sem folyt YHWH imádat abban az időben,amikor

az Úr Khrisztosz  emberi testben jelent meg a Földön. Sem az Úr Jézus,sem tanítványai nem voltak YHWH imádók. Ezért Izrael népével kapcsolatban helytelen a jehovizmusról, mint általánosságról beszélni.

 

Tehát nem lehet bizonyossággal kijelenteni, hogy minden zsidó vagy izraelita a Khrisztosz Isten ellensége lenne. Aki hittel fogadja be Mózes írását az felfedezi abban, hogy Izrael Istene az Istenek

Istene, azaz Khrisztosz az istenek között. 

Előzmény: Leslie07 (195936)
Leslie07 Creative Commons License 2024.03.05 -2 0 195936

Alapelv előfordulása az Újszövetségben

-

Egyedül Jehova Istent szabad imádni

Jelenések 22:8, 9

 

Hazugság. 

 

A Khrisztosz Istent kell imádni mindenkinek úgy az égieknek, mind a földieknek az isten fiak Atyjának

akaratából. 

 

Akit te és jehova papjai jehova istennek neveztek, az az egyiptomiak, asszírok, moábiták borjúistene volt. Sem az Úr Jézus, sem a tanítványai nem imádták a YHWH nevűt,akit félműveltek jehova néven emlegetnek. A YHWH nevet az egyiptomiak Yahunak, a szamáriabeli zsidók YAHÓ-nak ejtették.

Izrael fiai közül csak a Felkent Istentől az Úrtól eltévelyedett zsidók imádták más nemezetek hatására.

Ilyenek voltak az egyiptomban élő zsidók.

 

 

Jézus nem azt mondotta, hogy bármely istent lehet imádni.

 

Jézus azt mondotta, amikor idézte a Kísértőnek a Parancsolatot, hogy egyedül azt az Istent lehet imádni,akinek az Úr(Adon) a neve.

 

Azt mondotta," az Urat a te Istenedet imádd...!

 

A Papyrus Amherst 63, XII. hasáb, 11–19. soraiból kitűnik, hogy voltak olyanok is Izrael fiai között,

akik Istenükön az Úron kívül Jahót( a borjúistent inkább kedvelték. Adta kérik az Urat,hogy ne vegye el tőlük azt,amit Jahó megadott nekik.

 

Idézem a szöveget: "Jahó töltse be,
az Úr ne vegye el

 

Mi az,amit jahó megadott ezeknek az izraelitáknak?

 

Szívük vágyai. Azaz testi örömök.

 

idézem a szöveget:

 

Minden kívánságunkat teljesítse Jahó.
Jahó töltse be,
az Úr ne vegye el
szívünk egyetlen vágyát sem.
Néhányan az íj által, néhányan a lándzsa által –
íme, nekünk Jahó a mi Urunk és Istenünk.
A Bikánk legyen velünk.

 


https://bibliakultura.blog.hu/2018/08/08/az_egyiptomi_amherst_63_papirusz

 

 

Előzmény: bethsabé (195927)
Leslie07 Creative Commons License 2024.03.05 -2 0 195935

2. Bizony föl lehet osztani a törvényt nem csak erkölcsi és ceremoniális hanem még több részre is amivel nem terhelnélek meg."

 

A régit Törvényt,amit az Úr Jézus kereszthalála eltett az útból, mint immár haszontalant azt fel lehet osztani erkölcsi és ceremoniális törvényre, de nem az Isten akaratából. Izrael Istene a Törvényre 

úgy tekintett, mint feloszthatatlan egységre,amelyből ha valaki akár egy pontocskát is megsértett,

az az egész Törvény megsértésének minősült. Ezért is határozott úgy a Törvényt adó Isten a Khrisztosz, hogy a saját vére által elteszi azt az útból ,és helyébe lép az Isten szeretetének és az ember szeretetének a két parancsolata. Ezeket már nem tudják a Khrisztosz Isten kiontott vérét 

megvető spekulatív tévtanítók osztogatni szorozgatni.

 

 

 

 

Előzmény: llang-ilang (195930)
Leslie07 Creative Commons License 2024.03.05 -2 0 195934

 

Ittvan két parancsolat az egyik az ujszövetségböl van idézve, a másik a 10 parancsolatbol:

 

1.- Ne ölj.

2.- Ne ölj.

 

Honnan tudjuk hogy melyiket köll megtartani és melyik van eltörölve? Az egyes van eltörölve vagy a kettes?"

 

 

A válasz egyszerű. Az a parancsolat, hogy ne öl a régieknek adatott. Abban a formájában az Úr Jézus nem tette az Új parancsolatok részévé. Ellenkezőleg. A régi "Ne ölj!" paranccsal ütközteti az újat.Abban a formában már nem létezik.

 

Máté 21Hallottátok, hogy megmondatott a régieknek: Ne ölj, mert aki öl, méltó az ítéletre. pedig azt mondom néktek, hogy mindaz, aki haragszik az ő atyjafiára ok nélkül, méltó az ítéletre: aki pedig azt mondja az ő atyjafiának: Ráka, méltó a főtörvényszékre: aki pedig ezt mondja: Bolond, méltó a gyehenna tüzére.

 

Trükkös csaláshoz folyamodtál, hogy bálványszervezeted tévtanait úgy tüntesd fel, mintha azok az Úr Jézustól erednének. 

 

 

Előzmény: llang-ilang (195931)
Ayrton64,5 Creative Commons License 2024.03.05 -1 0 195933

Ezt írod Bethsabé: "Számukra, mint királyok és papok számára, vagyis a szellemi uralkodó osztály számára, nem kell a Tízparancsolat ..." - Miért nem így írod: "Számunkra, mint királyok és papok számára, vagyis a szellemi uralkodó osztály számára, nem kell a Tízparancsolat ..." ?? 

Előzmény: bethsabé (195924)
llang-ilang Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 195932

"A tízparancsolat a mózesi törvény része. A mózesi törvény több mint 600 parancsolatból állt, és annak a szövetségnek vagy megállapodásnak a feltételeit tartalmazta, melyet Isten az ókori izraelitákkal kötött (2Mózes 34:27)."

 

Pontosan. De ideje lenne hogy nekiveselkedj a problémának ami a táblázat bal oldali oszlopa. Tudom hogy a biblia ezen versei, minden egyes pont olyan neked mint a sebre hintett só de övezd fel derekad

Előzmény: bethsabé (195928)
llang-ilang Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 195931

A tízparancsolat alapelvei az Újszövetségben:

 

Alapelv előfordulása az Újszövetségben

-

 

Rendszeresen időt kell szánni Isten imádatára

Héberek 10:24, 25

Tisztelettel kell bánni a szülőkkel

Efézus 6:1, 2

Nem szabad embert ölni

1János 3:15

 

 

Akkor most elvan törölve a ne ölj parancsolat vagy nincs eltörölve?

Egyszer azt mondod el van-az zsidós dolog, most meg már visszahoznád.

 

 

Ittvan két parancsolat az egyik az ujszövetségböl van idézve, a másik a 10 parancsolatbol:

 

1.- Ne ölj.

2.- Ne ölj.

 

Honnan tudjuk hogy melyiket köll megtartani és melyik van eltörölve? Az egyes van eltörölve vagy a kettes?

Előzmény: bethsabé (195927)
llang-ilang Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 195930

"A Mózesi törvények, pedig nem bonthatók meg erkölcsi és ceremóniás részre. Ezeket az adventista egyház és a tudálékos emberek bontották meg a saját kívánságaik miatt,.................... Pld a körülmetélés már nem lett volna annyira jó a számukra......................................... Bizony a törvényt nem választhatjátok szét a kedvetek szerint."

 

Sok csacskaságot irtál mindenre nem is tudok reagálni csak néhány pontra.

 

1-A Mózesi törvények-mikor ezt irod vedd eszedbe hogy azt nem Mózes találta ki. Jn 1,17 Mert a törvény Mózes által adatott- Mózes csak közvetitő volt, azok Isten törvényei.

 

2. Bizony föl lehet osztani a törvényt nem csak erkölcsi és ceremoniális hanem még több részre is amivel nem terhelnélek meg.

 

3.Ezeket a törvényeket olyan adventista és tudálékos emberek vallották szétválaszthatónak mint a 12 apostol, akik a körülmetélkedésre azt mondták hogy az már a mult,  nem ugy az erkölcsi törvényt amiböl az egészet meg kell tartani-irta Jakab testvér. Ugyanigy az egyházatyák, vagy  az adventista szent Tamás, Luther, Wesley János, vagy Rutheford testvér:

 

"A törvény, amelyet Isten az izraelitáknak adott, nem az Isten, hanem kizárólag az ember javát szolgálta.

Ha az ember az ördögöt követi, minden bizonnyal elpusztul; ha pedig megőrzi Isten előtti tisztaságát, élni fog.

Ezen okból adta Isten Mózes által az izraelitáknak a törvényt és ez mindenkire vonatkozik, aki az igazságot akarja cselekedni. 

 

Az ő parancsolatai között az alaptörvény áll a legelső helyen, mint legfontosabb (2Móz.20,1-6). 

 Isten törvénye nem változik, mert Ő maga is változhatatlan (Mal. 3:6). Törvénye az örökélet útját mutatja. Egyetlen teremtmény sem üdvözülhet, ha szándékosan áthágja Isten törvényét. Ha az ember Isten alaptörvényét megsérti, az annyit jelent, hogy az ördög oldalára állt, és magát a veszedelembe dönti

" Rutherford: Ellenségek c. könyv.Őrtorony 1937-es kiadás, 92-93 oldal

 

 

 

Előzmény: bethsabé (195924)
bethsabé Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 195929
Előzmény: Józsikácska-3 (195915)
bethsabé Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 195928

A tízparancsolat a mózesi törvény része. A mózesi törvény több mint 600 parancsolatból állt, és annak a szövetségnek vagy megállapodásnak a feltételeit tartalmazta, melyet Isten az ókori izraelitákkal kötött (2Mózes 34:27). Isten megígérte nekik, hogy ha betartják a mózesi törvényt, a nemzetük sikeres lesz (5Mózes 28:1–14). A törvény legfőbb célja azonban az volt, hogy felkészítse az izraelitákat a megígért Messiás, azaz Krisztus fogadására (Galácia 3:24).

--

Az adventistáknak is megígérte Isten, hogyha betartják a Mózesi törvény több mint 600 parancsolatát, akkor a nagy Babiloni gyülekezetük sikeres lesz? 

Előzmény: llang-ilang (195916)
bethsabé Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 195927

A tízparancsolat alapelvei az Újszövetségben:

 

Alapelv előfordulása az Újszövetségben

-

Egyedül Jehova Istent szabad imádni

Jelenések 22:8, 9

Nem lehet bálványokat imádni

1Korintusz 10:14

Tisztelni kell Isten nevét

Máté 6:9

Rendszeresen időt kell szánni Isten imádatára

Héberek 10:24, 25

Tisztelettel kell bánni a szülőkkel

Efézus 6:1, 2

Nem szabad embert ölni

1János 3:15

Nem szabad házasságtörést elkövetni

Héberek 13:4

Nem szabad lopni

Efézus 4:28

Nem szabad hamisan tanúskodni

Efézus 4:25

Nem szabad sóvárogni azután, ami a másé

Lukács 12:15

---

Magától értetődik.

Előzmény: llang-ilang (195916)
bethsabé Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 195926

A keresztényeknek is be kell tartaniuk?

 

 

 Nem. Isten a törvényt, köztük a tízparancsolatot, az ókori izraelitáknak adta (5Mózes 5:2, 3; Zsoltárok 147:19, 20). A keresztényeknek nem kell betartaniuk a mózesi törvényt, és már a zsidó keresztények is kikerültek a törvény alól (Róma 7:6). A mózesi törvényt felváltotta Krisztusnak a törvénye, mely magában foglalja mindazt, amire Jézus utasítást adott a követőinek (Galácia 6:2; Máté 28:19, 20).

---

Akár a földi életben, akár a mennyeiben (144000)reménykedik valaki. Krisztus törvénye vonatkozik az igaz keresztényekre. 

-

Amit akarattal figyelmen kívül hagysz. 

Előzmény: llang-ilang (195916)
bethsabé Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 195925

-Igaz miért is hangsúlyozom mindig, hogy akik tudatában vannak szellemi szükségletüknek, azok felismerik, hogy bűn a lopás még törvények nélkül is. 

-

A lopást, mások megkárosítását csak a testi emberek cselekszik meg, hiába van Nekik a falra kifüggesztve, hogy ne lopj. 

-

A társadalom a hibás ezekért a dolgokért, amiért ide juttatták az embereket, hogy lopni kényszerüljenek a megélhetésükért. Főleg azok akik a mély szegénységben élnek. Az ilyen életekért is a rendszer, vagyis az állam a hibás, amiért ilyen körülmények között kénytelenek élni, hogy a szemétben kell turkálniuk és repedezett falú házakban kell élniük.

-

De, ott vannak a kő gazdagok, akik tudatosan lopják meg a szegényeket, és elveszik akarattal a házukat, a földjeiket és kizsákmányolják az embereket.

 

Nem olvastam a Bibliában,  hogy Isten megengedte volna a megélhetési lopást. 

 

Inkább Jézus két parancsáról olvastam, amit senki nem akar betartani, csak kevesek. 

37. Jézus pedig monda néki: Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből.

38. Ez az első és nagy parancsolat.

39. A második pedig hasonlatos ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat.

40. E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták.

 

Szeresd fele barátodat mondta Jézus, az emberiség megváltója. Ne csak szóval szeressük egymást, hanem tettekkel.

-------------------------------

Jak 2,16 És azt mondja nékik valaki ti közületek: Menjetek el békességgel, melegedjetek meg és lakjatok jól; de nem adjátok meg nékik, a mikre szüksége van a testnek; mi annak a haszna?

-

Igaz?

Mi haszna van a Vatikáni pápa álszentségének, és a Vatikán vagyonának, ha az emberek éheznek?

 

Előzmény: Ayrton64,5 (195923)
bethsabé Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 195924

A szellemi ember, vagyis a 144000 az Új Szövetségben van, és már a mennyekben él a nagy részük. Jelenések:5:9 Papok és királyok lesznek és szellemi alakban vannak, vagyis Isteni létformában.

 

Eddig gondolom stimmel.

-

Számukra, mint királyok és papok számára, vagyis a szellemi uralkodó osztály számára, nem kell a Tízparancsolat és a testi erkölcsi törvények kimutatható kézzel írt paragrafusa, mert szellem szerint élnek és a léleknek szolgálnak. 

A Törvény a Bűn miatt lett adva, de ők (144000) nem bűnösek.

 

-Viszont ezt nem érted, és nem is tudod hova tenni, hogy mi az, hogy a lélek szolgálata és a 144000 nem bűnösek.

 

-

Ha "megüdvözülsz" sem jutsz be a mennyek országába, mert nem vagy szellemi ember, nem vagy kiválasztott és nem vagy szent, nem élsz szellem szerint, és nem tartozol a 144000 elhívottak közé. Test szerint élsz, ezt pedig a szellemed, vagyis a gondolkodásmódod bizonyítja, hogy hova tartozol, vagyis a testi gyümölcseid tanúskodnak rólad meg a szóbeli kijelentéseid. Nagy Babiloni vallásos cselekedeteid megmutatják, hogy emberi törvények szerint élsz, és nem szolgálod lélekben az Istent, mert eleve nem is tudod szolgálni. Szerinted annyi elég, ha a testi cselekedeteket megtartod. 

Ez nagyon kevés az igazsághoz.

 --------------

Te mint testi ember ragaszkodsz a Tízparancsolathoz, mert neked ezek szerint a szádba kell adni, hogy mit szabad és mit nem szabad megtenned, mert ezek szerint magad erre képtelen lennél és valakinek/valaminek figyelmeztetnie kell erre. 

---

-A szellemi ember viszont tudja, hogy szellemben kell szolgálnia az Istent, vagyis lélek szerint jár, és képtelen arra, hogy a bűnt elkövesse.

---

 

1Jn 3,9 Senki sem cselekszik bűnt, a ki az Istentől született, mert benne marad annak magva; és nem cselekedhetik bűnt, mivelhogy Istentől született.

-

Mi a Bűn? Céltévesztés. Eleve bűn nagy Babilonban lenni. Te, viszont ott vagy, ha tudsz erről ha nem tudsz. De, inkább nem akarsz erről tudomást venni.

 -

Rm 10,4 Mert a törvény vége Krisztus minden hívőnek igazságára.

 

 

Jel 18,4 És hallék más szózatot a mennyből, a mely ezt mondja vala: Fussatok ki belőle én népem, hogy ne legyetek részesek az ő bűneiben, és ne kapjatok az ő csapásaiból:

---

 

Ugyanezt leírom még ezer is ha kell. 

 

-

Rm 10,4 Mert a törvény vége Krisztus minden hívőnek igazságára.

-

A Mózesi törvények, pedig nem bonthatók meg erkölcsi és ceremóniás részre. Ezeket az adventista egyház és a tudálékos emberek bontották meg a saját kívánságaik miatt, mert teher lett volna a többit is betartaniuk. Pld a körülmetélés már nem lett volna annyira jó a számukra. Vagy a paráznaság miatt, vagy szombat napon a fa szedegetés miatt a megkövezés, már nem esett volna annyira jól, ha élne a törvény. Bizony a törvényt nem választhatjátok szét a kedvetek szerint. 

 

 

---------

 

Rm 2,22 A ki azt mondod, ne paráználkodjál, paráználkodol-é? a ki útálod a bálványokat, szentségtörő vagy-é?

 

6. Jak 2,11 Mert a ki ezt mondotta: Ne paráználkodjál, ezt is mondotta: Ne ölj. És ha nem paráználkodol, de ölsz, törvényszegővé lettél.

10. Mert ha valaki az egész törvényt megtartja is, de vét egy ellen, az egésznek megrontásában bűnös.

----

A te vallásod is ugyanígy. A törvények között egy testi embernek nem lehet szenezgetni. Mindegyiket be kell tartania. 

 

A szellemi ember, viszont Jézus Krisztus két parancsolata szerint él. 

 

--

Máté Evangyélioma 22. rész

 

37. Jézus pedig monda néki: Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből.

38. Ez az első és nagy parancsolat.

39. A második pedig hasonlatos ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat.

40. E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták.

 

-

Hagyjuk a testi parancsolatokat, amely előképe volt a szelleminek.

Kár, hogy nem fogod fel.

 

 

Előzmény: llang-ilang (195916)
Ayrton64,5 Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 195923

Pl. egy hajléktalan is lop, mivel kidobott, de még felhasználható tárgyakat vagy élemiszert szed ki a kukákból. Tudni illik, hogy a kuka tartalma a városi önkormányzat tulajdona. Tehát a hajléktalan rendszeresen lop. Én is sokat loptam, amikor a munkahelyemen leselejtezett számítógépekből törvény ellenesen, különböző alkatrészeket szedtem ki. Aki a szociban nem lopott, az a családját lopta meg. Később amikor maszekok lettek, akik úgy kezdek maszekolni, hogy az államot szétlopták, akik ilyen maszekoktól különféle lopott szerszámokat loptak el újra, szerintem nem cselekedtek Biblia ellenesen. 

Előzmény: bethsabé (195922)
bethsabé Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 195922

Pl. aki lop, az is bekerülhet Isten új világába. 

-----------------------------

Az egy más kérdés, hogy te mit gondolsz a lopásról és az is egy másik kérdés, hogy Isten mit gondol a becsületes életről. Te testi vagy, Isten, pedig szellemi. Ég és föld a két gondolkodásmód. Vagyis a Tiéd és az Istené.

-

Ézs 55,8 Mert nem az én gondolataim a ti gondolataitok, és nem a ti útaitok az én útaim, így szól az Úr!

-

9. Mert a mint magasabbak az egek a földnél, akképen magasabbak az én útaim útaitoknál, és gondolataim gondolataitoknál!

-

10. Mert mint leszáll az eső és a hó az égből, és oda vissza nem tér, hanem megöntözi a földet, és termővé, gyümölcsözővé teszi azt, és magot ád a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek:

-

11. Így lesz az én beszédem, a mely számból kimegy, nem tér hozzám üresen, hanem megcselekszi, a mit akarok, és szerencsés lesz ott, a hová küldöttem.

 

Előzmény: Ayrton64,5 (195921)
Ayrton64,5 Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 195921

Én is egyetértek a Tízparancsolat fontosságával. A különbség köztem és közted abban van, hogy én nem mondom, hogy a Tízparancsolat betartása üdvösségi feltétel. Pl. aki lop, az is bekerülhet Isten új világába. A "ne lopj" tanács azért hasznos, nehogy elkapjanak és itt a földön fölöslegesen a börtönben szenvedj. Ugyanúgy én az étkezési szabályokat is hasznosnak tartom, elvégre Isten nem fog saját népének olyan étkezési szabályokat állítani, melyek rosszak az egészségre. A szombat-ra szintén így tekintek. A szombat lényege a 7-es ciklus. Hogy az ember fizikai és pszichikai megúlulásának az a legoptimálisabb módja, ha 6 napot dolgozik és a 7-ik napon szellemi dolgokkal foglalkozik. 

Előzmény: llang-ilang (195916)
polária Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 195920

Sokminden nem érdekel de eme listám elején a jövendölések állnak !

llang-ilang Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 195919

"Én azt írtam, hogy nem látogatta meg személyesen Jézus Krisztus a szervezetet"  Pontosan! Már megint ugyanazt mondjuk.

 

Jézus 1918/19 es látogatása Jahova Tanuinál csak kitaláció.

 

Az általad meghatározott kritériumok szerint pedig- idézlek: "az a vallási csoport, akik a kitalált dogmáikat tartják előtérben Isten szava helyett? (nagy Babilon)"

 

A kör bezárult, az örtorony szervezet nagy Babilon táborába tartozik.

 

 

Előzmény: bethsabé (195900)
Ayrton64,5 Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 195918

Szerintem ebben a "fertőzések kontra kamu-fertőzések" ügyben Bethsabénak teljesen igaza van. Vedd pl. JT egyik konkrét kiadványát. Az Ébredjetek 1995 október 8. számában, a 24-27 oldalon van egy cikk, egy "folyami vakság" nevű betegségről, melyben az IVERMECTIN (eredetileg állatoknak való) gyógyszer, mellékhatások nélküli vírusölő (azaz folyami vakság-ölő) képességeiről számolnak be. 2021-ben Indiában egy 240 milliós tartományban, ez az Ivermectin majdnem nullára vitte le a Covid-betegek számát. Kassán Török doktor Ivermectint adagolva elérte, hogy kórházában koronavírusra egyetlen halott sem volt. Videóit mindenhonnan törölték. Aztán ott volt az a tanzániai államfő Magufuli, aki viccet csinált a Covid-tesztelő laboratóriumokból

 

(https://www.theguardian.com/world/2021/mar/17/tanzanias-president-john-magufuli-dies-aged-61),

 

és JT Vezeő Testületének még ezek után sem jutottaz eszébe, legalább egy mondattal felhívni a testvérek figyelmét az Ivermectinre. Azóta kiderült, hogy az Ivermectin a kullanccsípésre is jó!

 

Úgyhogy Leslie07 most nagyon melléfogtál, mivel Bethsabé sokkal jobban látja a jelenkor eseményeit, mint te. Sőt ez a Covid-időszak, a 2020-as (vagy 21-es) dátumok annyira fontosak, hogy pár év múlva az elmúlt 2000 év legfontosabb dátuma lesz.

Előzmény: Leslie07 (195910)
polária Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 195917

Hiábavalóság ilyesmikről vitázni :)))

Itt a tavasz menjetek a fitnesz parkba a természetbe ilyesmi !

llang-ilang Creative Commons License 2024.03.04 -1 1 195916

Értem hogy nem tudod megkülönböztetni mi az a törvény ami megszünt és mi az ami nem. A jobb áttekintésben a lenti táblázat is segit.

 

Lex Moralis  (erkölcsi törvény)és Lex Ceremonialis (szertartási törvény) Előbbit nagyon jol és tömören leirja a Katolikus lexikon 2. pontja ami idevág.

 

 

 

 

Kedves nővérem, most ne a ceremoniális törvények eltörlését bizonygasd mert abban pontosan egyet értünk. Az örök erkölcsi törvény megszünését kellene bizonyitanod.

Előzmény: bethsabé (195902)
Józsikácska-3 Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 195915
Előzmény: Ayrton64,5 (195913)
bethsabé Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 195914

Úgyhogy teóriád, miszerint nem helyes a fertőzések ellen védekezni nem a Teremtő Istentől származik,hanem az embergyilkos Sátántól.

 

--------------

A tisztaságot és az ápoltságot ne keverd össze a kamu vírussal, mert Isten nem a vírusok miatt hozott törvényeket a tisztaság betartására. Jézus sem azt mondta, hogy a szájon át bevitt dolog fertőzi meg az embert, ha nem az, ami a szájából kijön. Vagyis a hamis gondolatok, és a hazugságok, gyilkos tervek.

-Mert nem ezekről beszéltünk, hanem a hazug vírusról, amely előre meg volt tervezve, és a tervből milliárdokra tettek szert a gazdagok a szegények kárára. (Event 201)

-

 

Ma sem tiltja meg az embernek a Teremtő Isten, hogy védekezzen a fertőzések ellen.

 

De, ha tájékozott lennél, akkor látnád, hogy a repülőgépekről fertőzik a földet, és az embereket, a levegőt és méghozzá akarattal. GMO termékekkel mérgezik az embereket. Szükség van erre? nem.

-

Jelentése Genetically Modified Organismmagyarul genetikailag módosított organizmus. Sorolhatnám, hogy mit tesznek a gazdag emberek a termőföld pusztításával. Fizetnek a gazdáknak, hogy ne műveljék a földet és ne legyen magángazdálkodás. Akkumulátor gyárakat építenek és tönkre teszik a termő földet és a folyók vizét, és a lakosságra fogják, hogy nem vigyáznak eléggé, a környezetükre, holott mindent a multi tesznek.

Szerinted Isten szerint is szükség van erre a genetikailag módosított organizmusra és a termőföld pusztítására?

----------------

 

A higiéniai körülményeket mindig is meg kellett tartania az embereknek, ha nem akartak büdösek lenni. De, gondolom azt is észrevetted, hogy van aki 20-30 éve hajléktalan, cigarettázik iszik és még sincs semmi baja, mert az immunrendszere erős. Ezek a hajléktalan emberek böjtölnek igazán csak eleget és nem a testi törvényeket betartók, mint az adventisták.

--

Téged viszont úgy átvágott a Sátán a kamu járvánnyal, hogy még a holdról is látszott. 

Jel 11,18 És megharagudtak a pogányok, és eljött a te haragod, és a halottak ideje, hogy megítéltessenek, és jutalmat adj a te szolgáidnak, a prófétáknak és a szenteknek, és a kik a te nevedet félik, kicsinyeknek és nagyoknak; és elpusztítsd azokat, a kik a földet pusztítják.

-

Nem véletlenül van ez megírva Istentől. A gazdagok nemcsak az embereket pusztítják el az előre megtervezett háborúkkal, hanem magát a földet is szennyezik és pusztítják az erdőket.

 

Előzmény: Leslie07 (195910)
Ayrton64,5 Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 195913

JT ezt úgy mondják, hogy Jézus egy olyan szellemi testben támadt fel, amely - akaratától függően - bárminek kinézhetett. Ha a szellemi testben feltámadt Jézus úgy akarta, akkor teste bármely fizikai testnek felvehette a formáját (pl. a kertészét), de nem volt szükséges, hogy valamilyen konkrét anyagi formát felvegyen, például akkor, ha falon akart keresztülmenni.

A mai szóhasználattal Jézus alakváltó testet kapott, ahogy mostanában nevezik azokat a démonokat, akik a Háttérhatalom szolgájaként Bidennek, vagy Gates-ne vagy akár egy kutyának képesek álcázni magukat. Ha léteznek ilyen szellemi testek, akkor a démonok, vagy az angyalok is ilyen álcában járhatnak közöttünk, és ha egy ilyennel jól teszünk, akkor lehet, hogy egy angyallal tettünk jót. Lényege ennek az egésznek, hogy nemcsak ez a háromdimenziós világ az, amit Valóságnak nevezünk, hanem a Valóság sokkal gazdagabb, több dimenziója van és nemcsak ez az öt érzékszervünk létezik. Az öt érzékszerv csak arra jó, hogy ezt a 3+1 -dimenziót leképezze az agyunkra. Ádám bűn általi (szellemi) halálát is úgy értelmezem, hogy Ádám a bűnbeesés után meghalt ennek a többdimenziós világnak (lám, Istennel sem tudott tübbé beszélgetni), azok az érzékszevei vagy érzékszerveihez kapcsolódó agyi "drájver"-jei egyszerűen leblokkolódtak.

Előzmény: Leslie07 (195912)
Leslie07 Creative Commons License 2024.03.04 -2 0 195912

ELTÜNTETTE, VAGY FELTÁMASZTOTTA IZRAEL ISTENE ÉS ATYJA AZ ÚR KHRISZTOSZ AZ ÚR JÉZUS JÉZUS TESTÉT?

 

 

Az örökké élhetsz paradicsomban a Földön című kiadványuk 18. fejezetének a 8. bekezdésében 

nem kevesebbet állítanak jehova papjai, mint azt, hogy jehova eltüntette Jézus testét a halála után.

 

Idézem a szervezet kiadványát:

 

8. Mi történt Krisztus emberi testével?

 

8 De mi történt akkor Jézus hústestével? Nem üresen találták-e sírját a tanítványok? De igen. Üresen találták, mert Isten eltávolította Jézus testét onnan. De milyen célból? Hogy beteljesedjen az Írás szava, amely a Bibliában van (Zsoltárok 16:10; Cselekedetek 2:31). Jehova úgy látta jónak, hogy megszüntesse Jézus testét, mint ahogy korábban Mózes testét is (5Mózes 34:5, 6). Ezenkívül ha Jézus teste a sírban maradt volna, a tanítványai nem tudták volna felfogni, hogy feltámadt a halálból, mert akkor nem értették teljesen a szellemi dolgokat.

 

 

Örökké élhetsz Paradicsomban a földön 144–145. o.

 

DE valóban ez történt az Úr Jézus testével?

 

Az apostolok ennek az ellenkezőjéről számolnak be.Arról, hogy Jézus abban a testben, amely feltámadt jelent meg. Jézus testének a feltámadása után volt húsa és csontja, sőt a kezein

ott voltak a szegek nyomai.

 

Lukács 24:38 És monda nékik: Miért háborodtatok meg, és miért támadnak szívetekben okoskodások? 39 Lássátok meg az én kezeimet és lábaimat, hogy én magam vagyok: tapogassatok meg engem, és lássatok; a szellemnek nincs húsa és csontja mert amint látjátok, hogy nekem van! 40 És ezeket mondván, megmutatta nékik kezeit és lábait. a szellemnek nincs húsa és csontja, 

 

János 20:16Monda néki Jézus: Mária! Az megfordulván, monda néki: Rabbóni! ami azt teszi: Mester!17Monda néki Jézus: Ne illess engem; mert nem mentem még fel az én Atyámhoz; hanem menj az én atyámfiaihoz és mondd nékik: Felmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, és az én Istenemhez, és a ti Istenetekhez.18Elméne Mária Magdaléna, hirdetvén a tanítványoknak, hogy látta az Urat, és hogy ezeket mondotta néki.

 

János 20:20És ezt mondván, megmutatá nékik a kezeit és az oldalát. Örvendezének azért a tanítványok, hogy látják vala az Urat.

 

János 20:27Azután monda Tamásnak: Hozd ide a te ujjadat és nézd meg az én kezeimet; és hozd ide a te kezedet, és bocsássad az én oldalamba: és ne légy hitetlen, hanem hívő.28És felele Tamás és monda néki: Én Uram és én Istenem!29Monda néki Jézus: Mivelhogy láttál engem, Tamás, hittél: boldogok, akik nem látnak és hisznek.

 

Miért hazudnak jehova papjai Jézus feltámadásával kapcsolatban?

 

No ennek is megvan az oka.

 

A mai jehova tanúi elődei a bibliakutatóknak nevezett csoport elhitte C. T. Russelnek, hogy az Új Jézus

1914-ben láthatóan fog eljönni. De nem jött el. Akkor Russell 1915-re módosította Jézus látható eljövetelének a dátumát. De akkor sem jött el láthatóan. Russell halála után , hogy Russell tévedhetetlennek tüntessék fel,találták ki a Jézus láthatatlan szellemben és nem látható testben ,

való eljövetelét, mégpedig azért hogy bizonygassák Russell nem tévedett az 1914-re jósolt érkezését

illetően, csak abban tévedett, hogy látható testben fog eljönni. Így hát a 1914-re jósolt érkezést 

beteljesedett valóságként kezdték hirdetni,mind e mai napig, azzal, hogy hozzáteszik,azért nem

vették észere, mert láthatatlan szellemként jött el. Tagadják azóta is jehova papjai, hogy Jézus teste

feltámadott volna, ellentétben a tanítványok tanúságtételeivel,akik egyértelműen a testének a feltámadását igazolják.

 

Az Úr Jézus 1914-ben nem jött el sem látható, sem láthatatlan formában.

 

Látható testében,amelyet az Atya feltámasztott,azért nem jött el, mert nem 1914-bern kellett eljönnie. Láthatatlan formában pedig azért, mert nem láthatatlan. Hazudnak jehova papjai

mindenben,amit állítanak.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!