Keresés

Részletes keresés

Majdnem Creative Commons License 2007.04.07 0 0 546

na százbolha erre öntsél szószt! 

 

a feminin lélek gyönyörű megnyílvánulása, várom a pillanatot, amikor joggal betűzhetem a többi kegyetlenség közé :)

balageboy Creative Commons License 2007.04.07 0 0 545

Százbolha !

 

Ha bármit komolyan gondolsz akkor miért nem a mailemre írsz ? Bár nem bánom a dolgot, mert ebből tanulnak mások is esetleg. Ne haragudj, de az utóbbi 2 beírásoddal nagyon nem értek ismét egyet, de nem csak én, hanem bocsi, de jogilag hülyeség amit írsz. Én már egyszer pereskedtem fotóssal bizonyos problémák miatt, és csodálom, hogy a te modelljeidnek nem tűnt fel, valószínűleg profi modellel még nem dolgoztál akkor, ugyanis egyszerűen jogszabályilag nem stimmel amit írsz. !!!

 

 A szemáélyiségi jogok olyan alkotmányos alapjogok, amelyekről nem lehet szerződésben lemondani, azaz eleve ott kezdődik, hogy ha ilyen szerződést kötsz amiben az van, hogy a modell lemond a róla készült képek sorsáról, akkor az abszolút támadható, egyszerűen egyenlő a nullával, ugyanis ilyen szerződést nem köthetsz, és mint ilyet, a szerződést semmisnek kell tekinteni !!

 

 Idézek a Bírósági ítélet indoklásából, már amennyire így fejből megy mert nem otthon vagyok most, de elégg megjegyeztem, mert én nyertem meg a pert, és érdekes volt az indoklás, szóval egy életre megjegyeztem szinte minden szavát:

 

" A személyiségi és személyhez fűződő jogok alkotmányos alapjogok amelyekről lemondani nem lehet, ennek értelmében pedig az ezt tartalmazó szerződést már a megkötés pillanatában semmisnek kell tekinteni, hiszen szabálytalan a tartalma, és így a fotós azonnal támadható ............stb....."

 

 Szóval érted a problémát gondolom, még vegyük a legjobb esetet, hogy én lemondok minden jogomról, azt csinálhatsz a képekkel amit akarsz ... na tessék, eleve ilyen szerződést megkötni sem szabad jogilag, de ha mégis akkor pedig semmisnek kell nyilvánítani, azaz olyan mintha nem is lenne, onnantól kezdve te egyáltalán nem vagy levédve, és mivel még ha meg is kötöm veled a szerződést 10 évre szólóan, akkor is ha másnap azt mondom, hogy mégsem akarom, akkor sajnos ennyi volt, de akár ezt se kell tennem, mert mondtam már, hogy az ilyen szerződés már a megkötésének a pillanatában semmis (!!!!), azaz ha te ezt valahol felhasználod, a modell szépen beperelhet, mint ahogyan én is tettem, ugyanez a felállás volt mint amit most te akarsz, hogy volt szerződés, csak akkor még én se voltam jogilag így kikupálódva, és az illető feltette a netre az aktképeimet, az elején szépen megkértem, hogy szedje le, nem volt hajlandó, bepereltem, és így született a bírósági döntés amit írtam fejjebb, tehát egyszerűen nem lehet lemondani személyiségi alapjogokról !!!!!!  És fölösleges mondanom is ugye, hogy a pert megnyertem ...... nyilván kártérítési igénnyel is életm, és azt is megítélték, szóval akkor ha erről eddig nem tudtál, akkor ezen túl vigyázz mit csinálsz a modellek fényképeivel, mert amint nem saját használatra megy hanem bármilyen módon hasznosítod, közzé teszed ...stb, azonnal beperelhet, még akkor is ha van szerződés, mert jogi értelemben a szerződést nem lehet figyelembe venni, olyan mintha nem lenne, mert alkotmányos jogról való lemondást tartalmaz, ez pedig lehetetlen !!!!Ez most egy jó tanács csak, hogy akkor vigyázz mit csinálsz a képekkel. ne haragudj, a 10 ezres óradíj azért, hogy lemondjak minden, a képpel kapcsolatos jogomról, amúgy is elég nevetséges ..... de nem érdemes ezen vitázni, MERT JOGILAG TELJESEN HÜLYESÉG ILYEN SZERZŐDÉST KÖTNI HA EGYSZER SEMMISNEK TEKINTENDŐ !!!!!!! Azaz nem hatalmas fel téged semmire !!! Ezt jobb ha tudod sztem !!

 

 Na aztán oké, én ezt eddig nem tudtam, hogy portrét akarsz, azt hittem akt kell, de nyilván benne vagyok abban is, semmi gond !!

 

 Nem értem, miért feltételezed, hogy egy "szedett-vedett" modell vagyok, azért álljon meg a menet, azt hiszem mondtam már, hogy jó pár országban voltam modellkedni, és bizony portfólióim is vannak bőven, nagyon esztétikusak, sőt némelyik gyönyörű, szóval légyszi ne a legalsó kategóriába sorolj be, mert nem oda tartozom, szerencsére megtehetem már azt, hogy válogatok a felkínált munkák között .... és válogatok is nyilván, szóval amit írtál arról a bizonyos "mérték"ről, mely szerint te adod a munkát és én "csak" a modell vagyok, te fizetsz, na azért ne nagyon ebből az elgondolásból indulj ki, mert lehet hogy kapsz így is modellt, de hogy jobbakat nem, az biztos .... Meghallanak egy ilyen gondolkodásmódot, és szóba se állnak veled, ez egyértelmű, tudom, mert vannak szintén eléggé befutott modelltársaim, és ők egy ilyen célzás után nem is válaszolnának többet. Én meg egyelőre betudom ezt annak, hogy látom azért elég sok mindennel nem vagy tisztában és nem veszem sértésnek, de azért légyszi ezt kicsit gondold meg, mert önmagában a feltevés is sértő !!

 

"lehet igénye a képekkel kapcsolatban....." ---na ez az amit akkor felejts el gyorsan, mert a legszedett-vedettebb modellel is ha szerződést kötsz és akármiről is lemond, azt már abban a szent pillanatban meg is támadhatja, pontosabban jogilag már abban a szent pillanatban semmisnek kell tekinteni, na hát ilyen apróságokból gondolom, hogy akkor profi modellekkel nem dolgoztál még ..... mert egy befutott profi modellnek azonnal feltűnik, hogy ilyen szerződés NINCS !! Vagy ha van, akkor röhög magában egy jót, aláírja mert tudja, hogy semmis az egész azonnal, és már másnap jogi úton megtámad !!!! Ezt én most csak jóindulatból mondom, aztán persze ha nagyon kezdő modellekkel dolgozol akik ráadásul nem tartoznak semmilyen modellststudióhoz aki felvilágosítaná őket a jogaikról, akkor persze megtörténhet, hogy felhasználod, és mondjuk aktképeket is nyilvánosságra hozol az ő engedélyével..... erről nem tehetek, ez csak a te szerencséd, de ismételni tudom csak, hogy jogilag támadható és megnyerhető, mint ahogyan én is megnyertem, így javasolnám, hogy légy azért ennél a hozzáállásnál egy kicsit körültekintőbb.

 Engem elég sokat aktfotóztak pl. Spanyolországban, és ott is tisztában vannak a jogaikkal, eleve ilyen szerződést nem is íratnak velem alá, mert tudják, hogy baromság jogilag, és pl. két éve készült aktképekhez is még mostanában is volt, hogy külön kérték az engedélyemet, hogy felhazsnálhassák egy kiállításon és egy fotós akt-pályázaton ...... úgyhogy hatalmas tévedésben vagy itt jogi téren, ....én nem haragszom, nincs semmi gond, csak tudd, hogy ez nem így működik, és örülj, hogy eddig ebből nem volt problémád !!!!

 

Nyugodj meg, van előéletem, kb. 3 éve aktmodellkedem, sőt majdnem 4, és ami prfinak mondható, az kb 2 éve, legalábbis azóta számítok "felkapottnak", bár nem szeretek ilyen nagyképű dolgokat írni .... csak azt se szeretem, hogy kezdő kis 10 ezres modellnek tartasz, azt hiszem ez érthető reakció a részemről ....

 

"fotós fizet, ő hozza a munkát ....stb....valami ilyesmit írtál" --na ez az amit légyszi felejts el, mert "ő hozza a munkát"--ja persze, de ezzel együtt a modellnek a személyiségjogi kötöttségek miatt rengetek joga van, és mondom újra, hogy akármit íratsz vele alá, egyszerűen semmit nem ér !!! ezt nyugodtan kérdezd meg jogásztól, ha nekem nem hiszel, de mindenesetre én ilyen indoklással nyertem meg a pert a fotóssal szemben, úgyhogy lehet benne valami, nem ?

 

Nos úr isten, sokat is írtam, ugyanakkor még mindig tudom, hogy nem mindfen kérdésedre válaszoltam, de mopst megint ennyi, mert mennem kell.

majd folyt. köv.

 

Üdv: Balázs

Százbolha Creative Commons License 2007.04.07 0 0 544

balageboy

Az ajánlatom továbbra is fenntartom még ezen a héten.

Vasárnapig ráérsz dönteni!

 

 

Portréfotózásról van szó - mint számtalan alkalommal leírtam - nem aktról.

Ha ezek a képek jól sikerülnek és jól tudok Veled együtmüködni, akkor beszélhetünk egy késöbbi aktfotózásról, újratárgyalva a modelldíjat és a feltételeket.

 

A portré jellegű képek készítését késő délutánra tervezem, szabadtéren - hiszen Te is ezt preferálod és az általad ismert fotósok is ezt szeretik.

Rossz idő esetén, vagy ha nem tudunk késő délutáni időpontott egyeztetni, akkor műterembe készíteném el a képeket.

 

 

A 10.000 Ft/óra modelldíj nővelését sem vetem el az első alkalommal, de ehhez valamilyen modell előéletett kéne bemutass.

Leveledből megismertem a neved és próbáltam utananézni korábbi fotómodelli múltadnak.

Sajnos nem találtam semmit, pedig biztos van.

 

Örülnék ha itt, vagy emailben valamivel konkrétabb dolgokat is felsorolnál (cimlap(ok), XY fotóművész Z képe, reklámkiadványok, stb), igy közelíthetnénk a modelldíjjal kapcsolatos elképzeléseinket.

 

 

Várom válaszod!

Előzmény: balageboy (541)
Százbolha Creative Commons License 2007.04.07 0 0 543
Szia balageboy

!

 

Örülök, hogy mégis írsz erre a fórumra.

 

A modellszerződés mintám szerint a modell lemod a képpel kapcsolatos minden jogáról, és belegyezik hogy a fotó készítőja azt szabadon felhasználja.

Természetesen csak azokat a fotókat amiket megtekintet és hozzájárul a közléásükhöz.

 

Azért nem fizetek 10.000 Ft/óra modelldíjjat, hogy a képeim a fiókban heverjenek.

Elsődlegesen amatőr fotós közösségekben szeretném bemutatni, de lehet, hogy pár év múlva akár értékesítem is vagy más módon felhasználom.

Mondjuk erre kevés az esély.

 

 

***

 

 

A fentieketől való eltérést csak abban az esetben tudom elképzelni, ha a befutott modellről van szó, és nem csak egy szedett-vedett portfóliót tud magáról mutatni, hanem különböző megjelenéseket.

Ez esetben elfogadom, hogy magasabb óradíjjat kér és lehet egyéb igénye a képek megjelénésével kapcsolatban is.

 

A modellfotózást partneri viszonyban képzelem, el, de ne tévesszük el mértéket!!!

A fotós fizet és Ő hozza a munkát.

A modell legfeljebb nem fogadja el a felkinált munkát és feltételeket.

 

 

Előzmény: balageboy (542)
balageboy Creative Commons License 2007.04.07 0 0 542

Bassszussssssssssssssssssss !!!!!!

 

na csak 10-től van fotózásom, de addig se tudok már Százbolhának válaszolni részletesen, csak annyit tömören, hogy oké, belátom, megváltozott a véleményem, és nincs semmi gond !!

 

 Na de itt a "gayparty" és "szakállsa bácsi" beírásokon akadtam ki .... Nézzétek, nyílt srác vagyok én maximálisan, nekem nincs problémám azzal se, ha a fotós meleg, és ezért szeretne szép fiú-aktokat készíteni, szóval az ilyen beszólásokkal nem tudtok megijeszteni, legalábnbis engem nem, de azért van amelyik modell nem ennyire toleráns és őt garantáltan megijesztitek ezzel !!! Szóval légyszi maradjon már meg egy bizonyos színvonal itt a fórumon, és nem értem kinek miért jó az, hogy "gayparty-zik és "szakállas bácsi"-val ijesztgeti az embert, komolyan mondom, egyszer hallottam egy jó mondást még amikro Spanyolországban modellkedtem elég sok fotósnak, és ott is aki jött az ilyen ötleteivel, annak nagyon találóan a tábor művészeti vezetője csak annyit mondott amikor aktról volt szó, hogy "a piszok nem az aktban keresendő, hanem az ember elméjáben" -- na ez most szó szerinti fordítás volt, mert pontosan emlékszem szó szerint mit mondott, ezért kicsit magyartalan, de szóval lényeg, hogy művészeti kérdésekben az akt fogalmához akinek más párosul az agyában hozzá, annak a gondolataival van a gond, és nem magával az akttal ......

 

Na igyekszem majd válaszolni. Százbolha ! Hu most nem látom mit kérdeztél pontosan, csak emlékszem, hogy a díjazás volt egy kérdés, na röviden erre csak ennyit, hogy természetesen nem fél milliós nagyságrendő összegre gondoltam, csak tudok részletek ismerete nélkül nem tudok mit monadni, mert ilyen alkalmakkor mindig sdzoktunk szerződést kötni, és a szerződésnek megfelelően megy a díjazás is, mert ha csakis kizárólag a saját gyűjteményébe kell akkor az alsó határ lehet az a 10 ezer, bár megvallom nagyon az alsó határ, na és innen akkor mehetünk felfelé akár százezres nagyságrendig is nyilván, ha olyan a szerződés, hogy a képeket fel is akarja használni, netán publikussá akarja tenni bármiylen formában, ha pedig üzleti célokra is felhasználja, az összeg még tovább nő, de mint fotós szerintem te ezekkel a dolgokkal tisztában kell hogy legyél, itt felmerülnek személyiségjogi kérdések, amiket viszont nagyon pontosan rögzítünk a szerződésben !!!! Utólag semmi kedvem emiatt esetleg pereskedni !!!!

 

Üdv, mára tényleg ennyi volt, akinek sürgős valamiért, inkább a mailomra írjon, mert arra szakítok majd este is pár percet, hogy megnézzem gyorsan, de most hétvégére le vagyok foglalva, szóval sokat nem tudok gépnél lenni.

Üdv : Balázs

balageboy Creative Commons License 2007.04.07 0 0 541

Nincs időm kielemezgetni mindent, futok mint állat, de

 

Százbolha !

 

Oké, válaszolni fogok a kérdésedre, és valóban elismerem, hogy olyanokat írsz ami alapján már látom, hogy nem szórakozol, most meg más kezdte a játékot itt ....., az ilyen "gayparty" és hasonló beszólásokkal ... különítsétek már légyszi el a művészi aktot az orgiától !!!!!!!!! köszi szépen, ezzel tényleg csak a művészi modelleket kergetitek el !!!!! Legtöbbünk fejében meg sem forul ilyen gondolat, ti meg jöttök ilyen hülyeségekkel.

 Hangsúlyozom, kizárólag művészeti célokra modellkedem, semmi másra, szóval se porno, se más ...... és akinek erről ez jut az eszébe, annál azért megkérdőjelezném, hogy mennyire művész-fotós .......

 

Na akkor majd megy a válasz, addig is üdv !

balázs

G_ArchAngel Creative Commons License 2007.04.06 0 0 540
ahhoz képest, hogy a kisebb magyar sztárocskák félmilláért ledobják a ruhákat, vagy ennyiért Kelemen Annát (pfuj!) simán kétszer gerincrevághatnám, a 10.000.-es díj portéhoz igencsak tisztes összeg...
Százbolha Creative Commons License 2007.04.06 0 0 539
Tényleg nem érti!
Előzmény: canon.Eos (538)
canon.Eos Creative Commons License 2007.04.06 0 0 538
a dugás az egy CSELEKVÉS a termékenyíthetőség MEG EGY TULAJDONSÁG!

gagyogjál csak!

megint sajat szádba adtad a cumit!

na alvás.
Előzmény: Majdnem (537)
Majdnem Creative Commons License 2007.04.05 0 0 537
tudod buta ahhoz, hogy tudja a különbséget a dugás és a termékenyíthetőség között
Előzmény: Százbolha (536)
Százbolha Creative Commons License 2007.04.05 0 0 536
Mire gondolsz?  Hogy alpári modorod, vagy hogy véget ért az ifjúkorom?
Előzmény: canon.Eos (535)
canon.Eos Creative Commons License 2007.04.05 0 0 535
azt te csak hiszed!

Előzmény: Százbolha (533)
Százbolha Creative Commons License 2007.04.05 0 0 534

Szerintem ez nem vicces, hanem alpári.

Olyan kisfiús koncugás a takaró alatt.

 

 

A végén még ezt a szegény balageboy gyermeket is elijeszted.

 

 

****

 

Voltam egyszer egy közös akt-fotózáson.

Mikor kimentem a műteremből, akkor a modell megkérdezte: "Az a szakállas bácsi is fog fényépezni?"

Vagy valami ilyesmit.

 

 

"majdnem" is ott volt.... bezzeg Őt nem bácsizta le.

Lehet, hogy akkor ért véget az ifjúkorom.

 

na... az a modell is iskolás csoportoknak állt modellt, ha jól emlékszem.

Előzmény: canon.Eos (532)
Százbolha Creative Commons License 2007.04.05 0 0 533
Nem vagyok megtermékenyíthető.
Előzmény: canon.Eos (530)
canon.Eos Creative Commons License 2007.04.05 0 0 532
erős plane mikor lattam hogy milyen keményen gerincrevagnak téged!

:)))))))))))))))))))

Előzmény: Majdnem (531)
Majdnem Creative Commons License 2007.04.05 0 0 531
mesélj, milyen volt?
Előzmény: canon.Eos (530)
canon.Eos Creative Commons License 2007.04.05 0 0 530
az az ahol téged teherbevágnak!

:)

Előzmény: Százbolha (529)
Százbolha Creative Commons License 2007.04.05 0 0 529
Az mi?
Előzmény: canon.Eos (528)
canon.Eos Creative Commons License 2007.04.05 0 0 528
gayparty?
Előzmény: Százbolha (527)
Százbolha Creative Commons License 2007.04.05 0 0 527

balageboy

 

Köszönöm, hogy a véleményed megváltozott és úgy gondolod újabban nem írok zöldeket.

 

A modelldíjra való utalásod elgondolkodtató.

Kérlek jelezd, hogy a Te kvalitásaiddal, és dokumenteálható modell multaddal mit tartasz reális díjjazásnak.

 

Sajnos napi 500.000 Ft-ot nem tudok a részedre fizetni, de ha van köztes javaslatod a 10.000 Ft/óra és a félmilliós napidíj között akkor kérlek írd meg.

 

Továbbra is szeretnék rólad egy portrésorozatot készíteni, és úgy gondolom érdemes erre komolyabb pénzösszeget áldozzak.

Szerintem meg fogunk egyezni, türelemmel megvárom mig az ellenérzéseid elmúlnak egy rövid, de nem aktjellegű modellfotózással kapcsolatban.

Előzmény: balageboy (525)
balageboy Creative Commons License 2007.04.05 0 0 526

Ne haragudjatok, egy darabig nem leszek, úgyhogy nem azért nem válaszolok, mert jaj de megijedtem valamilyen kérdéstől, hanem pár hétig valószínű nem tudok géphez jutni, de még én se tudom igazán.

 Üdv: Balázs

balageboy Creative Commons License 2007.04.05 0 0 525

 András72 !

 

 A Style and Charm Studio kimondottan fiúmodellekkel foglalkozik, köztük van elég sok akt is, ott próbálkozz !

 

 Százbolha !

 

 Természetesen nem érzem magam kevesebbnek , mert elsimerem, hogy újabban nem írsz zöldeket .... Egyébként honnan veszed, hogy kezdő vagyok ? Csak mert azt mondtad, egy kezdő modellnek jó pénz szerinted amit ajánlottál, de mondtam már, ne haragudj, egyrészt nem jó pénz, másrészt elvből se vállalom most már ezek után.

 Kérdésedre pedig a válaszom : IGEN, a táborban fotózók egyértelműen jobban szeretik a szabadban való fotózást, de nem is értem ez hogy lehet kérdés, hát próbálj meg egy műterembe olyan hátteret odavarázsolni... stb, a fényviszonyokkal pedig a szabadban is lehet játszani, nem beszélve a mai akár milliós nagyságrendő digit gépekről .... Úgyhogy számítógépes utómuunkával persze sok mindent lehet korrigálni, javítani, de eleve gyönyörű háttereket találni pl. lehetetlen, és ha meg összeállítgatják a képet, az egy gyakorlott szemnek rögtön feltűnik. Abban igazad van, hogy persze a késődélutáni órákat szeretik a  legjobban a fényviszonyok miatt, de persze ez naptól függ, ha kifogunk egy felhős napot, de amúgy jó idő van, akkor megint más minden ....

 De ilyen alkotótáborokban festenek is, rajzolnak is, sőt szobrászkodtak is tavaly, szóval ne teljes mértékben csak a fotózást tartsátok szem előtt, de éppen ezért mondtam, hogy annyi ilyen apró kis részlet van, aminek mind megvan a nagyon is logikus magyarázata, de hadd ne álljak neki itt mindenbe mélyen belemenni. Ha fotós vagy, akkor gondolom tudod mi számít jó körülménynek ....

 

 Üdv: Balázs

 

András ! A Studionál én is dolgoztam, sőt most is szerződésben vagyok velük, elég normálisak, nyugodtan keresd meg őket, ha kell modell, elég nagy kínálatuk van, persze akt és széptestű már kevesebb, de az is akad, most nemrég tudom, hogy felfedeztek egy nagyon jó 18 éves srácot, és abszolút normális a gyerek, semmennyire nem szégyenlős, még jófej is ... szóval szerintem velük beszélj ilyen ügyben. Keress rájuk valahogy, én most hadd ne adjam meg az elérhetőséget, nem akarok semmi konkrétumot itt kiadni, éppen elég a neve, az alapján megtalálod őket biztos a neten is.  Sok sikert !

andrás72 Creative Commons License 2007.04.05 0 0 524
Helló! Most vagyok itt elöször és kérdezem vannak itt modellek is akiket fel lehet kérni aktfotózásra? Ha igen kérem jelentkezzenek emailcimem publikus. Köszönöm, András.
Százbolha Creative Commons License 2007.04.05 0 0 523

Már láttam.  (1/3-ig)

 

Szerintem semmi köze a művészethez, sem ahhoz amit az átlag ember, vagy átlag alkotó gondol a müvészetről.

Előzmény: eke (522)
eke Creative Commons License 2007.04.05 0 0 522
Előzmény: Százbolha (521)
Százbolha Creative Commons License 2007.04.05 0 0 521

"Na most pontosan tudom tapasztalatból is és a fotósoktól is amikor modell vagyok, hogy a szabadtéri fotózást szeretik a legjobban "

 

balageboy:

 

Én is szeretem a természetes fényt.

Épp ezért kértem Tőled a késő délutáni találkozót, mert szerintem ebben a napszakban talán alkalmasak a fények egy portré elkészítésére.

 

Remélem nem veszed tolakodásnak, ha megkérdem, hogy fotós táborban tapasztaltad, hogy a szabadban szeretnek fotózni?

Előzmény: balageboy (518)
Százbolha Creative Commons License 2007.04.05 0 0 520
balageboy

 

 

Igen megmelengette a szívem, hogy nem haragszol.

Már csak azért is mert nem adtam rá okot, sőt munkát ajánlattom Neked, szerintem korrekt díjjazással.

 

Nyugodtan gondold meg magad, nincs abban semmi férfiatlan,m ha valakinek kellő érvek hatására a véleménye megváltozik.

 

Tehát az ajánlatom ezen a héten fenntartom. A jövő hét sajnos már nem jó, de késöbb is visszatérhetünk az ajánlatomra, mert hitem szerint jó képek csak a modell és a fotós együttmüködésével, egy hullámhosszra hangólódásával jöhetnek létre.

Előzmény: balageboy (518)
madgie Creative Commons License 2007.04.05 0 0 519

"lehető legklasszabb fényviszonyok nyilván szabadtéren vannak, műtermi képek soha nem tudnak olyan jók lenni"

 

Szabadtéren derítés nélkül? Fotóztál már valaha???

Előzmény: balageboy (518)
balageboy Creative Commons License 2007.04.05 0 0 518

Százbolha !

 

 Nézd, én nem haragszom, nincs semmi gond, de az ajánlatot köszönöm szépen, nem fogadom el.

 

 Egyébként pedig a szabadtéri fény-modell felvetést nem is értem, ezt megint csakis olyan írhatta, aki az életben nem fotózott, ugyanis pontosan a lehető legklasszabb fényviszonyok nyilván szabadtéren vannak, műtermi képek soha nem tudnak olyan jók lenni, nem beszélve a gyönyörű természeti hátterekről, ahova majd most is megyek, egy nagyon szép, gondozott park .... de a világért sem akarok vitába szállni, szó sincs róla !! Úgyhogy nem megyek részletekbe, mindenesetre nem értek egyet vele, ennyi. Én ugyan modell vagyok, de szintén szeretek fotózni, na most pontosan tudom tapasztalatból is és a fotósoktól is amikor modell vagyok, hogy a szabadtéri fotózást szeretik a legjobban ... nyilván megvan az oka, de hagyjuk.

 Üdv: Balázs

canon.Eos Creative Commons License 2007.04.05 0 0 517
akkor most milesz a mitinghepeninggel?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!