Keresés

Részletes keresés

rudmi Creative Commons License 2014.01.24 0 0 62686

Igazából ez az elmúlt kb. 3 hónap összesen. Antibiotikumok 10 nap, 3 hét, majd újabb 2 hét, most 11 napnál hagytuk abba. Kék lukács krém. Különböző szteroid krémek és spray-k. Allergia gyorsteszt. Teljes vérkép beleértve a pajzsmirigyet is. Bőrbiopszia. Stb., stb....

Most hirtelen ennyi jutott eszembe, de biztos volt más is. És ráadásul ez nem is egy orvos, hanem 3.

Kicsit elegem van.

Előzmény: zsazska (62685)
zsazska Creative Commons License 2014.01.23 0 0 62685

Atyaég! 90 ezer??? Ennyit sikerült legombolnia rólad, és nincs eredmény? Akkor tényleg válts, mégpedig sürgősen! Azért arra kíváncsi lennék, mi a fene került ennyibe, hogy még nem is csinált allergia tesztet sem. 

Előzmény: rudmi (62684)
rudmi Creative Commons License 2014.01.23 0 0 62684

Sziasztok!

 

Igen, közben én is átgondoltam, illetve beszéltem több "kutyabolond" ismerősömmel. Nem csináltatom meg az allergiatesztet. Úgy sem engedném szteroiddal tömni a kutyát, akármi is lenne az eredmény. Ráadásul ezek a sebek sem először vannak, csak most látszik, mivel leborotválták szegénykém fejéről a szőrt. Vakarja néha, na és akkor mi van. Kezelgetem, maradunk a nyúl-rizs-répa diétán, kapja a Vetri-DMG-t és ennyi. Nem rontja ez az allergia (már ha egyáltalán az) az életminőségét.

Most is antibiotikummal tömöm (a doktornő adott egy marékkal, mert szerinte a kutya bőre csupa baktérium), de szerintem azt is abbahagyjuk. Kapta 11 napig, szerintem elég.

A szemével is keresek másik dokit, mert a doktornőhöz nem megyek vissza.

Lehet hülye vagyok, de nálam az állatorvos "bizalmi kérdés" és valahogy nála nem alakult ki.

Most így kb. 90.000 Ft után ugyanott tartunk mint az elején. :-(

zsazska Creative Commons License 2014.01.20 0 0 62683

Szia Juditka!

Jó, hogy ezt leírtad! :) Bizony, sokszor van sok hűhó, semmiért. 

Egyszert járt náluk egy labrador, akinek a fülét kikezdték a legyek. Amíg itt volt, én kenegettem neki betadinenal, és egy nagyon kellemetlen szagú, kátrányos kenőccsel, amitől szépen gyógyult, és a kenőcs a legyeket is távol tartotta, mert erősen fülstölt szagát nem komálták. A gazdik kérték, hogy a saját orvosuk látogassa meg a kutyát ittléte alatt, és nézzen rá a sebre. Ebből az lett hogy a jó doki egyrészt levett vért, hogy laborokat csináljon (egy egyszerű seb miatt), majd adott neki immunerősítú injekciókat, és végül itt hagyott egy 40 ezer forintos számlát. A sebre konkrétan semmi csodaszert nem hozott, de mondta, hogy adjam majd oda az én kenőcsömet a gazdáknak, mert az tényleg sokat segített. :( 

Előzmény: juditka21 (62682)
juditka21 Creative Commons License 2014.01.20 0 0 62682

Sziasztok!

Nálunk ilyen seb a fejük tetején, amit siminél lehet érezni, illetve pici csomóban kijön a szőr, többször is volt.

Ha összefüggést kellene keresni, akkor inkább nyáron, amikor mondjuk vizes volt a fejük, esetleg ha nemrég volt fürdetve, akkor talán az is lehet.
Illetve ha picit többet találtam, akkor (mivel nekünk volt otthon higított Taktic, így azzal bepacsmagoltam a biztonság kedvéért) vagy amennyit engedett, leszedegettem óvatosan a pörköt, ami szőr kijött, az kijött és a bőrt betadinnal kezelgettem és neogranormonnal. Ez nekünk mindig bevált.

Másik macimon pedig ez a pofa ragya is többször volt, pont valakivel beszéltünk róla nemrég, egy német hölgy mesélte neki, hogy az ő mopszának a doki mindenfélét felírt, majd egy kis ecettel kenegette neki, pikpakk elmúltak.

Én nem vagyok az allergiavizsgálatok híve, valahogy a dokik kényszeresen találni akarnak valamit, hogy az aggódó felet megnyugtassák... Erre példa, hogy az egyik ideiglenes kutyusunkat az Egyetemre elvitték, mert hullik a szőre... Mondanom sem kell, milyen összegű számlák voltak a leletek mellett, ami tulajdonképp arról szólt, hogy nem találtak semmit, BIZONYÁRA allergia és vegyék a 20 ezer forintos hipoallergén tápot. Tehát fogalmuk sincs... úgyhogy biztos allergia.
Hozzáteszem, hogy az én mopszaimhoz képest alig hullott a szőre :)

Úgyhogy szerintem egy kis betadine, neogranormon, türelem csodákra képes :)

Előzmény: rudmi (62676)
rudmi Creative Commons License 2014.01.14 0 0 62681

Mindenképpen jelentkezem majd a fejleményekkel. :-)

 

Előzmény: zsazska (62680)
zsazska Creative Commons License 2014.01.14 0 0 62680

Dehogy traktálsz. Én is jártam már ebben a cipőben, és pontoan tudom, hogy milyen fejtörést jelent, így nem árt több aspektust is számba venni. 

Minden esetre, ha egyszer kiderülne, hogy mi okozta a tüneteit, írd meg légyszi! 

Előzmény: rudmi (62679)
rudmi Creative Commons License 2014.01.14 0 0 62679

Köszönöm szépen Zsazska!

Elolvastam. Ami elgondolkodtatott, hogy Rudinál a dolog a fejére korlátozódik. Kezdődött a feje tetején, utána jött ki az álán, illetve a füle tövén. Nem rágja a lábait, nem vakaródzik máshol. Ezért a saját állatorvosunk nem igazán gondol táplálékallergiára. A fejét sem annyira sokat vakarja, nem lehet mondani, hogy megállás nélkül azzal foglalatoskodna. 

Fém tála van, esetleg még azt tudnám kicserélni, ha esetleg a kontakt allergiában gondolkodom, hiszen talán az az egyetlen dolog, amivel csak a feje érintkezik (amilyen falánk egy jószág, abban evésnél benne van gyakorlatilag az egész feje :-) )

Nem tudom....

Minden esetre még1x köszi és bocs, hogy ezzel traktállak napok óta.

Előzmény: zsazska (62678)
zsazska Creative Commons License 2014.01.14 0 0 62678

Találtam egy elég részletes írást az allergiákról

 

http://drradnaiistvan.blogspot.hu/2012/01/allergias-korkepek-kutyaknal.html

Előzmény: rudmi (62676)
zsazska Creative Commons License 2014.01.14 0 0 62677

Akkor én a kisebb kihágásokat szűntetném meg, mert tényleg nem tisztázott, hogy mire allergiás, így lehet, hogy épp az az egy-két dolog okozza, amit plusszban kap. 

A szteroid persze a végső alternatíva, de ha kell, akkor kell. Cleo is kapott, mert nála nagyon hirtelen jelentkezett az allergia, és egyből nagyon súlyos tünetekkel. Neki nem kellett leborotválni a szőrét hozzá, hogy lássuk,  mert nedvedzett, és magától dobta le a szőrét pár nap alatt. Akkor kapott egy szuri szteroidot, és akkor tértünk át a hipoallergén tápra. Szerencsére ez a kórság soha többé nem keserítette meg az életünket

Többször volt már parázs vitám szaporítókkal, sőt! Magukat tenyésztőnek aposztrofált személyekkel, mert szerintem nem szabadna az allergiás egyedeknek utódokat nemzeniük, míg ők ezt nem tekintik olyan komoly dolognak. Mondják majd ezt azoknak, akik később egy vagyont költenek az allergia kivizsgálására, gyógyítására, miközben az állat szenved. 

 

Előzmény: rudmi (62676)
rudmi Creative Commons License 2014.01.14 0 0 62676

Szia Zsaszka!

 

Én is ezen örlődöm, hogy van-e értelme megcsináltatni.

Egyébként nekem az egész nem tűnik olyan durvának, mint amit a doktornő felvázolt. A dolog annyiban nyilvánul meg, hogy pici "pörkös" sebecskék vannak néha a feje tetején. Valamint pici hólyagocskák a szája körül. Jönnek néha, majd elmúlnak. Elég rég óta vannak, eddig soha nem tudta senki, hogy mi lehet az oka. A fején a sebecskéket csak simogatásnál lehet érezni, most vált csak láthatóvá, hogy leborotválták.

Egyébként a neten való keresgélés közben bukkantam egy másik mopszos gazdi (talán Elvis volt a kutyus, de nem biztos) történetére, amiben hasonló tüneteket ír le, valamint azt, hogy egy csomó kivizsgálás ellenére (még az egyetemen is voltak) sem jöttek rá soha arra, hogy mi okozza a dolgot. Ők is többször tapasztalták, csak akkor kezdtek el foglalkozni vele, mikor egyszer durvábban előjött.

Ez történt nálunk is. Most valahogy jobban kijött mint eddig, de régen is voltak tünetek.

Vetri-DMG-t kapja most is. Előtte PLERASAN V-t szedett. Valamint kap probiotikumot. Nyúl-barnarízs-sárgarépa diétán van kisebb kihágásokkal.

A szteroidot viszont nem akarom engedni.

Előzmény: zsazska (62674)
zsazska Creative Commons License 2014.01.14 0 0 62675

Köszi Sorsi! Mi tényleg a legjobbat szeretnénk, de azért nem estünk a fejünkre, hogy 80 ezret fizessünk olyasmiért, amit fillérekből össze lehet rakni. Ráadásul én megnéztem azokat a videókat, amiket a gyártó töltöt fel, és hadd ne mondjam, hogy Cleo sokkal mobilabb a házilag összetákolt kis kocsijával, mint a filmekben szereplő ebek a gyártó termékével. 

Előzmény: Sorsi86 (62672)
zsazska Creative Commons License 2014.01.14 0 0 62674

Sajnálom :( 

Ami az allergia vizsgálatot illeti, én általában igyekszem lebeszélni a gazdákat, mert legtöbb esetben ha nagyon odafigyelsz a táplálásra, és csakis hipoallergén táppal eteted, akkor ki is küszöbölted a problémát. Ha mégsem a táplálkozás rovására írható a dolog, akkor a többi tényezőt meg szinte lehetetlen kivédeni, vagyis marad a gyógyszeres, sztreroidos megoldás. Több ismerősöm elvégeztette a vizsgálatot, és kiderült, hogy fúre, pollenre, lakásporra, stb. allergiás a blökije, de ezeket a tényezőket kiiktatni úgy sem lehet. Szóval én a helyedben megpróbálnám előbb a hipoallergén étrendet, és ha az nem vezet eredményre, akkor vágnék csak bele egy alaposabb kivizsgálásba. Egyedül akkor látom csak értelmét az allergia tesztnek, ha mondjuk valamilyen, a lakásban használt vegyszerre, mosószerre, illatanyagra érzékeny, bár nem tudom, hogy a teszt tartalmazza-e ezeket. Ezt érdemes átgondolni. 

Amit viszont mindenképp adnék neki, az immunerősítő szer. Én a Vetri-DMG-re, vagy Immunovetre gondolnék elsőként, és ezen kívül a lazacolaj sem árthat.

Az sem árthat, ha veszel egy bőrnyugtató, hipoallergén gyógysampont, amivel megfürdeted, hátha kontakt allergia, s ha lemosod a bőrére rakódott allergént, az is segíthet a tünetek enyhítésében. 

Remélem, hogy a szeme állapota nem romlik tovább ezalatt az idő alatt!

 

Előzmény: rudmi (62673)
rudmi Creative Commons License 2014.01.13 0 0 62673

Nem is ez az igazi pech! Mivel a doktornő "kiesett", visszamentünk ma délután oda, ahol eredetileg beszéltünk a műtétről. De sajnos a bőrgyulladása megint kiújulni látszik. Megcsinálta a doktornő az allergia gyorstesztet és sajnos Rudi allergiás.

A műtét így újabb 3 hétre elnapolva és itt az újabb dilemma: szteroiddal tömjük egy életen át vagy egy közel 50 ezer forintos allergiavizsgálat, amiből vagy kiderül valami vagy nem.

Kezdem feladni az egészet.... :-)

De azért köszi, hogy szerencsét kívántok. Ránk férne!

Sorsi86 Creative Commons License 2014.01.13 0 0 62672

Szia Zsazska!

 

A leleményességetek és kreatívitásotok mindig irígylésre méltó :-), egy ilyen kis járgánynál nem mindegy azért, hogy mennyiből hozza ki az ember :-( főleg, ha az ember a legjobbat szeretné a kedvencének!

 

Előzmény: zsazska (62665)
Sorsi86 Creative Commons License 2014.01.13 0 0 62671

Szia!

 

Ez tényleg pech :-(, pedig nála jó kezekben lett volna a műtét során.

Remélem megtalálod a legjobb dokit!!!!

 

Előzmény: rudmi (62669)
zsazska Creative Commons License 2014.01.13 0 0 62670

Ez pech! De bizotsan találsz majd más dokit, aki szintén jó a témában. Sok szerencsét

Előzmény: rudmi (62669)
rudmi Creative Commons License 2014.01.12 0 0 62669

Sziasztok!

 

Hát nincs szerencsénk! :-(

Fel akartam keresni Dr. Kisgergely Juditot, de szülési szabadságon van. Azt mondták pár évig nem fog dolgozni.

zsazska Creative Commons License 2014.01.12 0 0 62668

Ami a másik problémádat (táp + vitaminok) illeti: Nos, megnéztem a leírását az általad etetett tápnak. Ahhoz képest, hogy még a nevét sem hallottam soha, igen borsos az ára. Próbáltam felderíteni, hogy miféle termék, de még a gyártó nevét, a cég fellelhetőségének helyét sem találom egyik leírásban sem. Ha lehet hinni a leírásnak, akkor azonban az összetétele alapján jónakk kell lenni, lásd elsőként a friss csirkehús van feltüntetve, és mint tudjuk, a legnemesebb alkotórészek kerülnek az első helyre a felsorolásban, ami jelen esetben nem húsliszt, hanem hús. Ami nekem kicsit furcsa, a 42% fehérje. Ez brutálisan magas, és nem tudom, miért. Más, szintén kistestűeknek szánt junior szuperprémium eledelek maximum fehérje tartalma 31%.Mivel a magas fehérjeszint megterheli a veséket, nem értem, hogy miért van ebben a tápban ilyen sok belőle.

Amiket a doki felírt vitamint add csak tovább! A B1 vitamint és az L-carnitint bizonnyal a felmerült epilepszia gyanú miatt írhatta fel, a porcvédőt meg a recsegő izületek miatt. Hozzáteszem, hogy a magas fehérjeszint eredményezhet hirtelen, gyors növekedést, ami a porcokra is rossz hatással van. Én biztosan leváltanám ezt a tápot. Nézz csak körül, vagy kérd ki az állatorvosod véleményét, hogy mivel etess! Ez a táp engem nem győzött meg, sőt. Szerintem irreálisan magas az ára is. 

Számtalan más, ennél meggyőzőbb, és sokkal olcsóbb táp létezik. Hogy csak párat említsek: Brit Care, Trainer Fitness, Bosch, Skinner's. 

 

zsazska Creative Commons License 2014.01.12 0 0 62667

Akkor Rudival is szerencsétek van, már ami a tűrőképességét illeti :) Remélem, hogy az orránc problémátokat is sikerül mihamarabb rendezni, és a kis hős azután boldogan tekinthet a nagy világba! 

Előzmény: rudmi (62663)
zsazska Creative Commons License 2014.01.12 0 0 62666

Szia Judit!

 

Elég nagy baj lenne, ha szokásuk lenne elájulni. Nem tudom, ezt hol olvastad, de nem is ez a lényeg. A leírtak alapján nekem két dolog jutott eszembe. 

1. Légcsőösszeesés, légcsőszűkület.

Azonban ez a betegség általában köhögéssel jár, de azt nem írtad, hogy a kutyád köhécselne. Minden esetre érdemes megnézetni. Ha a kezeddel a nyaki részt ingerled, és köhögni kezd, akkor erős a gyanú, hogy fennál. 

 

2. Nálam is az epilepszia jött a képbe, de ennek diagnosztizálása nehezebb, bonyolultabb feladat. Voltakképpen megnezehíti a kivizsgálást, ha a tüneteket nem látja az orvos. Ezért ajánlott az ilyen furcsa jelenségeket videóra rögzíteni. Megfelelő szakember  már a felvételeket látva fel tudja állítani a diagnózist, és meg tudja állípítani, hogy az epilepszia melyik vállfajával áll szemben. 

Ajánlom, ha ebbe az irányba mutatnak a vizsgálatok, keresd fel a Kutyaepilepsza Centrumot! http://kutyaepilepszia.hu/epilepsziacentrumok/show.html

 

Eseleg nézd meg az oldalukon elérhető videókat a különféle rohamtípusokról. Sokan el sem hiszik, hogy mi minden ártalmatlannak tűnő tünet kelthet gyanút erre a betegségre nézve. 

Pl. a megszállott nyalogatás is egy ilyen tünet, de az szakember feladata, hogy eldöntse, mennyire kell komolyan venni. Az epilepszia gyógyszerekkel nagyon jól kordában tartható betegség. 

Sok szerencsét kívánok a helyes diagnózis felállításához, és a kutyusod gyógyulásához! 

 

 

Előzmény: Judit Kovács (62662)
zsazska Creative Commons License 2014.01.12 0 0 62665

Szia Sorsi! 

Igen, nagy szerencsénk van, hogy Cleo mindent ilyen jól visel. Igazi kis örömgombóc :) Állandóan jön-megy, intézkedik, élvezi az életet. Mi emberek sokat tanulhatnánk az állatainktól!

A kocsija házi gyártmány. Felvettük a kapcsolatot egy gyártóval, aki 80 ezerért készített volna neki kocsit, de megnéztük, és a fiúk azt mondták, hogy ne nevetess. Ennyiért? Bármikor összedobunk egy hasonlót fillérekből. Aztán egy másik mopszos posztolt egy szintén házi készítésű járgányról képet, és ő is azt mondta, hogy egy lomtalanításon kiszuperált babakocsin minden kelléket megtalált, ami a kocsihoz kellet. 

Ekkor már tudtam, hogy nem hülyeség megpróbálkozni vele. S egyik nap hazafelé indultunk a nővéreméktől, mikor is pirosra váltotta lámpa, még mielőtt kihajtottunk volna a fő útra, és amint oldalra pillantottam, a szelektív hulladéktárolónál ki volt pakolva egy babakocsi. Már első ránézésre is láttam, hogy ez pont az, ami nekünk kell. Könnyű szerkezetes, alu alkatrészek, némi műanyaggal ötvözve. Csak két kereke volt, de nekünk pont ennyi kellett. Bedobtam gyorsan a csomiba, és Laci pedig megalkotta a kis járgányt, amivel Cleo visszakapta a mozgékonyságát. A videó az első kipróbáláskor lett rögzítve. Én megnéztem a gyártó videóit, és bizony ott sok kutya nem tud így száguldozni, mint Cleo, szóval kiállta a próbát. :)

 

Előzmény: Sorsi86 (62661)
rudmi Creative Commons License 2014.01.12 0 0 62664

Szia Sorsi86!

 

Jó, hogy Borisz megúszta műtét nélkül! Rudinak elég nagy az orránca és már elég sok kárt okozott a szemén, így nem húzhatjuk már sokáig a műtétet. Csak hát nagyon félek! Főképp az altatástól :-( , de azért az is érdekel, hogy milyen lesz utána.

Köszönöm az ötletet, utána nézek a doktornőnek!

Előzmény: Sorsi86 (62660)
rudmi Creative Commons License 2014.01.12 0 0 62663

Annyira kedves, bohóc kutyák a mopszok, hogy még a betegségeik ellenére is boldogok és vidámak tudnak maradni.

Rudi is olyan jól tudja viselni a nem kevés egészségügyi problémáját. A bőrgyulladása alatt is hetekig viselte a gallért, hogy ne vakarja és őt még az sem zavarta igazán. :-)

Előzmény: zsazska (62659)
Judit Kovács Creative Commons License 2014.01.11 0 0 62662

Sziasztok!

 

Van egy 5 hónapos szépségem. Eddig minden rendben volt vele, de a héten este rosszul lett, lihegett nagyokat, utána lógó nyelvvel, levegő nélkül feküdt. Persze szívroham rögtön rámjött.
Megmostuk arcát, hasát hidegvízzel, szájában nem volt semmi, magához tért, kedve a szokásos lett. Olvastam, hogy szokásuk elájulni, akkor ez az volt?
Később elaludt, viszont remegett a mancsa, szája, füle, szeme. Orvosnál másnap voltunk, szerinte idegkimerültség, mivel borzasztó hiperaktív kiskutyáról van szó. Egy hónap múlva vissza kell mennünk, mert még benne van az epilepszia gyanú is.
Kapott B1 vitamint, l-carnitines tablettát és porcerősítőt.

N&D Grain Free Canine Small & Medium Puppy tápot kap, ami tele van vitaminokkal. Ezt a doktornak is mondtam, de akkoris kell a kiegészítés. Nekem ez nagyon gyanús, ha már szuperprémium a táp nem lesz túladagolva így a kutyus vitaminnal?

 

Másik gondunk, hogy most elkezdett ropogni Gyömbér lába, ma reggelre már sántikál. Orvos csak hétfőn van, addig esz az ideg. Egyébként a hangulata jó, megtapogattam és nem húzza el, szaladgálna, ha hagynám, próbálom pihentetni, nehogy nagyobb baj legyen. Történt hasonló már valakivel??

Sorsi86 Creative Commons License 2014.01.10 0 0 62661

Sziaa Zsazska :-)

 

Nagyon örülök, hogy Cleo a betegségéhez képest jól van és, hogy egy életvidám kis töpszli :-)))

A kocsija szenzációs :-), hol találtatok rá? Ilyet csak külföldi oldalakon láttam eddig.

 

Remélem a többiek is szenzációsan vannak!! Boriszom "téli álmot" alszik :))

 

Jó éjt!

Előzmény: zsazska (62659)
Sorsi86 Creative Commons License 2014.01.10 0 0 62660

Szia Rudmi!

 

Olvastam, hogy szemplasztika előtt álltok.

Boriszomnak két éve decemberbe volt szaruhártya fekélye, a műtét sikerült és a látása is megmaradt!!!

Akkor a doktornő javasolta a szemplasztikát - Dr. Kisgergely Judit.

Szerencsére Borisz nem az a full ráncos pofa, így neki úgy mond nem sürgető a műtét.

Csak azért hoztam fel, mert a doktornő elmagyarázta, hogy is végzi ezt a műtétet.

Ő a szemplasztikát úgy végzi, hogy valamennyire a természetes redőzést megtartja. A mopszoknál ezt úgy csinálja, hogy ami eddig befelé volt redő az a műtét után kívülre kerül a kimetszett bőrrész miatt. Nem tudom mennyire volt érthető, ahogy írtam. :)

Ő figyel ezekre az esztétikai dolgokra is, probálja megtartani a mopszos küllemet :-)) bár tapasztalatom nincs arról, hogy milyen ügyes benne, de én megvoltam vele elégedve amikor Borisz látását megmentette!!

Akkor a FElicavetbe is rendelt, én ott találkoztam vele, de ha jól tudom több állatkórházban is besegít külsősként.

 

Sok sikert kívánok a műtéthez!!!

 

 

 

Előzmény: rudmi (62653)
zsazska Creative Commons License 2014.01.09 0 0 62659

Köszi Rudmi! 

Kis Cleora rájár a rúd sajnos. Mindkét szemét érintette a betegség, de szerencsére csak az egyiken alakult ki fekély, de az olyan gyorsan, hogy ha nem a saját szememmel látom, el sem hiszem, hogy van ilyen. Egyik este láttam egy kis hurutot a szemén. Letisztítottam, de reggelre már kifehéredett az egyik szemgolyója. Azonnal orvoshoz vittem, ahol mindkét szemét megfestették. Az egyikre kapott szemcseppet, és corneregelt, de a másikat azonnal műteni is kellett. Levarrták a rosszabb szemén a pislogóhártyát, és összezárták a szemzugot, és két hétig szájon át is szedett antibiotikumot, de sajnos nem javult a szeme állapota, így végül meg kellett válni tőle, ellenkező esetben agyvelőgyulladást kaphatott volna. A másik szeméve szerencsére lát. 

Azonban más gondok is vannak szegénykével. Két éve kialakult nála egy porckkorongsérv, melynek köszönhetően elvesztette a járás képességét. A hátsó lábai rongyként rogynak össze alatta, így kapott egy helyes kutyakocsit, amivel viszont nagyon boldogan szaladgál. :) Szóval így telnek most napjaink...betegesen, öregesen, de életkedvvel teli. 

Remélem, hogy hamar túlestek majd az operáción, és minden rendben lesz a későbbiekben! 

 

Ezen a videón már egy szemmel, és kiskocsival látható, de ő így is vidám, és tele van szeretettel

 

https://www.facebook.com/photo.php?v=593299117392150&set=vb.100001362015931&type=3&theater

 

Előzmény: rudmi (62658)
rudmi Creative Commons License 2014.01.08 0 0 62658

Szegény Cleo! :(

Olvastam, hogy vannak gondok a szemével, hogy műkönnyet is kap, de azt nem gondoltam, hogy ilyen súlyos.

Hogy viselte a megpróbáltatásokat?

Neki a másik szeme teljesen épp?

Előzmény: zsazska (62654)
rudmi Creative Commons License 2014.01.08 0 0 62657

Remélem nem lesz baja! Novemberben csináltak neki teljes vérképet a bőrgyulladás miatt. Ott a doki szerint minden rendben volt. Persze, csak gépi altatást engedek, ahol folyamatosan figyelik minden értékét. Ha ott nincs rá lehetőség keresek más helyet.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!