Keresés

Részletes keresés

sz.margo Creative Commons License 2014.07.14 0 0 20056

Elzi én sem értek már sok mindent ezekkel a virágokkal sem, mert hogy mást sem, néha  a madarainkat sem, az már nem is újság!:)...az ember pátyolgatja őket, már nem tudom mi a jó nekik, ha öntözöm az a bajuk, ha nem, akkor meg az, ha meleg van az se jó, ha párás, esős, akkor az nem tetszik....ahogy meg a sétánk során látom, hogy a betonból nőnek ki a házak előtt a járda szélén, vagy kerítés mellett és gyönyörűen virulnak a tátikák, estikék, körömvirágok meg sok más is, a kutya nem öntözi őket, nem is kapálja, egy keskeny résen bújnak ki és szépek, az enyém meg vagy ki sem kel, ahogy te is írod, vagy utána döglődnek, megbetegszenek. Most a konyhaablakban a petuim se szépek, már lisztharmatosak is lettek meg sárgulnak, felnyúltak, tavaly meg még szeptemberben is gyönyörűek voltak:)...valahogy az idő nem kedvezhet nekik, de akkor a betonból kelteknek miért?...vagy már ezeknek is jobb a ridegtartás, mint a rendes körülmények?:)

Jó lenne, ha ma már nem esne, egy időre elegem van az esőből is, tegnap is kis híján elkapott bennünket, de rohanva valahogy éppen hazaértünk a sétánkból...állandóan keveregnek a fekete felhők, aztán van hogy semmi, de van, amikor meg hirtelen összeállnak és jön a zuhé:(...szegény nyaralókat sajnálom a Balcsinál is, az idén nem nagyon élvezhetik a nyaralást, mert a víz sem tud rendesen felmelegedni, mire igen, akkor megint felkavarja az erős É-i szél:(...na de ez legalább már nem az én bajom, ittho9n valahogy kibírjuk:)....csak most eléggé fullasztó ez a párás levegő.

 

Legyen szép napotok, a szőrmókokat is üdvözlöm a szárnyasok mellett:)...délelőtt Tücsi is kint volt elég sokáig, jóval ebéd után hoztam csak be, még kicsit az énekléssel is próbálkozott:)

Előzmény: Böszőke (20055)
Böszőke Creative Commons License 2014.07.14 0 0 20055

Szia Margó,

nekem nem tűnik rossznak az idő itt,kellően felhős így nincs túl meleg,de nem éreztem fülledtnek.Minden nap gondolok rád,aztán mire ide jutok elfelejtem elmesélni,hogy nekem sem kelt ki egyetlen általam vetett kukac virág sem!Teljesen érthetetlen,hogy miért kelnek maguktól bőségesen és  a különleges színű,dupla virágú,fodros szirmúakból még csak egy sem kelt ki!Teljesen beérett  magokat gyűjtöttem,itt megáll az ész és egyhelyben toporog.)

 

Kellemes napot kívánok!o

Előzmény: sz.margo (20054)
sz.margo Creative Commons License 2014.07.14 0 0 20054

Szép napot, jó reggelt!

 

Remélem mindenki megvan ebben a párás, monszunos időben!

Újság nem nagyon van, legyen kellemes napotok!

zildi Creative Commons License 2014.07.11 0 0 20053

élvezettel olvastam az élményeidet. A színükről még nem írtál!?

Előzmény: sz.margo (20052)
sz.margo Creative Commons License 2014.07.11 0 0 20052

Sziasztok!

 

Legyen kellemes napotok ebben a csuflák esős, szeles időben is!:)

 

Esik, fúj tisztára novemberes az idő, szegény balatonos nyaralókat csak sajnálni tudom, főleg azokat, akik egész évben erre spóroltak és nehezen várták, hogy végre kicsit szabira mehessenek, kikapcsolódjanak, pihenjenek és ez az idő most rendesen betesz nekik:(

 

Judit köszönjük a beszámolódat, legalább te is megízlelhetted ezt az érdekes, szórakoztató helyzetet a madárkákkal:)...nekem is örök élmény marad!:)

Elzinek nem újság annyira, hisz neki már sokszor volt ilyenben része:)...azért látom ám Elzi, te is mennyire élvezed, most, hogy napközben otthon vagy köztük és egész nap figyelheted a különböző tulajdonságaikat, nem csak annyit látsz belőlük, mint amikor még dolgoztál.:)

Nekem még ez az egy madár is tud mindig meglepetést, újdonságot okozni:)...én is nagyon bírom, amikor sasol kifelé és  lefelé nyújtogatja a nyakát, ha valamit ott matatok alatta a varrógép tetején, hogy vajon mit fog ő megint kapni?:) Ma még nem is jött ki, úgy látszik nem volt kedve a sötét esős időben, talán majd ebéd után felébred kicsit!:)

Most még fő a babfőzelékem és sül a fasírt, közben kicsit takarítgatok, délután meg lazítás, mást úgysem lehet nagyon tenni!:)

 

További jó ténykedést nektek is!

Morzsanya Creative Commons License 2014.07.10 0 0 20051

Ja és még eszembe jutott valami . Mikor a kicsik kirepültek, (17. naposan), akkor vettem egy nagy hintát. Ma már mind a négyen imádnak hintázni. sokszor még azon is alszik valamelyik, persze a végén már csak picit leng. Még a fejét is behúzza és a gombóc alszik a mozgó hintán :)

Már megfürödtek a kicsik is. Első alkalommal a szülő fürdését nézte végig a fürdető széléről az egyik kicsi, majd félve apránként ő is bele merészkedett. Ma már ronggyá eláztatta magát, le is esett, mert nem úgy ment a repülés csurom vizesen mint szárazon. Egyébként kirepülés után nem volt gond a leeséssel, ez csak az én félelmem volt. 2 napig totyogtak, aztán úgy elrepültek a kezemből is mintha mindig repültek volna......Létra sem kellett, hogy az aljáról vissza tudjanak menni a rúdra :)) Na nem untatlak tovább benneteket. :)

Morzsanya Creative Commons License 2014.07.10 0 0 20050

Még egy ötletet megosztanék, hátha valakinek még jól jöhet. 

Nem volt számomra szimpi a fém gyűrű. A madár boltban kaptam ötletet, hogy vegyek játékboltban vasalható gyöngyöt, vágjam el sniccerrel. Ezt tettem a lábára. Eredetileg nem terveztem a gyűrüzést, de annyira egyformák, hogy nem tudom máshogy megfigyelni őket. Csak onnan tudtam, ha benyúltam hozzájuk, és az egyik nagyon a másik kevésbbé menekült. A kevésbbé menekülős pici korában elfogadta tőlem fecskendőből a kaját, ma is kevesebbszer inal el a kezemről és ha nyújtom felé a kezem akkor ráugrik (de csak a másik szobában a polcról, a kalitka közelében nem. ott rögtön vissza nyargal a kalitkába.)  a másik szinte soha nem fogadta el kicsinek és ahogy nőtt egyre jobban nem. Már van nagy röpködés a szobában, főleg a szülők, de ma már a kicsik is kijöttek repkedni...... 

Morzsanya Creative Commons License 2014.07.10 0 0 20049

Sziasztok!

Kicsit jövök beszámolóval. Ma egy hónaposak a madárkáim. Sikerült az egyiket megjelölnöm egy citromsárga gyűrűvel, így most már tudom melyik melyik. A félősebbet jelőltem meg, Ő az ügyesebb, jobban eszik önállóan, nem nagyonhagyja magát megfogni, erősebb az élet és menekülési ösztöne. Azért néha elviszem a másik szobába és pár elrepülés után picit megül a kezemen és csipegeti az almát vagy lágykaját. A gyűrüzetlen az "enyém" aki szintén fél, de sokkal jobban hagyja magát megfogni és többször meg tudom kézből etetni. A kalitkába benyúlva nem, mert menekül, de külön vonulva eszik a kezemből. Őmég nagyon kergeti apját követeli a kaját. És ő az aki öli az anyját!!! Acsarkodva nekitámad!! Lehet hogy ő is lány ??? azért lehet a rivalizálás? Közben anya (22 napos korukban) újra tojni kezdett. 4 tojást rakott, a harmadik nap egyet sem a negyedik nap kettő jött. egy a fészekbe és hajnalban egy valahol máshol, mert a kalitka aljában koppant messze a fészektől. A 3 tojást odaajándékoztam egy önként jelentkezőnek aki a zebra tojóval fogja kikeltetni.. Ma 2 órár külön tettem a kicsiket a kis kalitkába, had szokják. És megnéztem tudnak-e enni inni. Az enyémnek a magevés még nem nagyon megy, de itt a kis kalitban legalább megtalálta a lágykaját és végre zabált, majd bele fulladt. Aztán vissza mentek a nagy kalitba, előszőr majdnem megölte anyját, majd erőszakosan követte az apját, hogy etesse meg. Szerintetek ebből lehet a nemükre következtetni?? A tojásrakás óta anya egyáltalán nem etet, csak apa és innentől kezdve apa elzavarja anyát a lágykajás etetőtől, mert tudja, hogy ő gondoskodik a kicsikről. Régebben fordítva volt. Nagyon érdekes és tanúlságos volt ez a 30 nap :) 

Böszőke Creative Commons License 2014.07.10 0 0 20048

Jó estét!

 

Annyira bírom a madaraimat,irtó jó pofák.Képzeljétek el a jelenetet:adtam nekik a friss magot,de az egyik kalitkába nem tettem be a tányérkát,csak letettem elé,míg szétpakoltam a másik két társaságnak és így felejtettem.Mit tett erre aki nem kapta meg:szó szerint rápréselődtek a rácsra és kukkoltak kifelé,nem semmi berzenkedő csivitelés kíséretében,amit én már a kanapéról szemléltem,hirtelen fel sem fogva mi bajuk.,hogy hé te! hát mit csináltál,így hogy együnk???Komolyan mondom,még a szemüket is forgatták,miféle új módi ez,hogy a tányérkájuk nem a kalitkában van....

 

Szép estét és nyugodalmas éjszakát kívánok!

sz.margo Creative Commons License 2014.07.09 0 0 20047

Szép estét!

 

Nagyon szép ez a jégmadár is Katica...annyi érdekes szép madarat látni, persze én csak a TV-ben leginkább!:)

Előzmény: madárka91 (20043)
Böszőke Creative Commons License 2014.07.09 0 0 20046

Köszönöm!Igaz,hogy a Zagyva parton nőttem fel,de arra ilyenek nem voltak,itt a városban pedig pláne nem találkozom vele,számomra különleges és meglepő volt,hogy ilyenekkel is van lehetőségetek foglalkozni:)

Előzmény: madárka91 (20045)
madárka91 Creative Commons License 2014.07.08 0 0 20045

Jégmadár :-) Halakat eszik. Azt hittem őt mindenki ismeri, mert olyan kis jellegzetes.

Előzmény: Böszőke (20044)
Böszőke Creative Commons License 2014.07.08 0 0 20044

Katica,

Ő kicsoda?? (nem ismerem:(de nagyon izgalmas a kinézete.

Előzmény: madárka91 (20043)
madárka91 Creative Commons License 2014.07.08 0 0 20043

Sziasztok!

 

A tegnapi nap fénypontja:

 

Madarászni voltunk Ócsán :-)

 

 

sz.margo Creative Commons License 2014.07.08 0 0 20042

Sziasztok!

 

Elzikém nálam régen a hullámost kellett mindig bezárni este a sötét gardróbba, hogy hajnalban ne kezdjen már olyan korán rikácsolni:)...bár a kanárik is elég korán kezdték, de estefelé mindig csendben voltak már...na Tücsitől nem kell félnem a nótázástól, de a sápítós kuncsorgástól annál inkább, ő is az agyamra megy már esténként, de hajnalban is, amíg ki nincs szolgálva nem nyugszik, de este már utána is ugrabugrál még sokáig:(

 

Ma reggel óta hol esik, hogy eltérül, most megint beborult...volt jó kis eső a kertemre:)

Jól tettük, hogy tegnap kihasználtuk az első strandolós időt és lementük kicsit levegőzni, napozni Almádiba, nagyon jó idő volt a parton, a fa alatt egyáltalán nem volt melegünk, csak amikor kijöttünk és amíg a buszhoz értünk, de mivel közel vagyunk, az is kb. csak 20  perces út volt a város széléig, illetve még onnan a helyi járat hazáig, de így is hamar hazaértünk, így kibírtam valahogy a huzatban is, ami majd kivitte megint a fejünket, de anélkül meg megfulladtunk volna. Remélem a fejem nem fogja megint bánni!:)

Jó azért néha kimozdulni kicsit, ha nem is nagyon messzire!

 

További kellemes napot mindőtöknek!

Előzmény: Böszőke (20041)
Böszőke Creative Commons License 2014.07.08 0 0 20041

Sziasztok!

 

Csőrit megölöm!!!!Képzeljétek el ,még este tök sötétben,kizárólag éjjeli lámpa+tv mellett  "beragad" és csak zengeti ,zengeti a hangját,rákiabálok:csend ,de két másodperc múlva már újra csinálja:( még ilyet életemben nem láttam.A sirálykák békésen alszanak vagy aludnának,ez a katasztrófagyanúskitolás pedig üvöltözik!!Már gondoltam kimarkolom és éjszakára bedugom egy dobozba,legalább reggel is csak akkor kezdi a nótát,ha előveszem:)

 

Príma idő!lehet takarítani,minden tárva-nyitva:)

zildi Creative Commons License 2014.07.07 0 0 20040

adtam Pirikének uborkát és szereti.

Előzmény: Böszőke (20039)
Böszőke Creative Commons License 2014.07.06 0 0 20039

Jól emlékszel,add neki nyugodtan!

Előzmény: zildi (20038)
zildi Creative Commons License 2014.07.06 0 0 20038

Ha jól emlékszem Vlad írta egyszer, hogy a vedlést sietteti az uborka, megkeresem ezt a bejegyzést, akkor adok azt is, eddig még nem adtam neki

Előzmény: sz.margo (20036)
Böszőke Creative Commons License 2014.07.06 0 0 20037

Sziasztok!

Margó nagyon szép kiskerted van,érdemes dolgozni vele,megéri nagyon a kellemes látvány.Enyémek is kb, ekkorák,csak mind vörörsesbarna tarka,nekem az a kedvencem,olyan volt otthon a kertünkben,a csak egyszínű sárgát valamiért nem szeretem.Nem tudom még milyen lesz a hátralévő nyár,de ezt a fajtát szeretem,nem fülledt,szenvedős,csak jó meleg:)

Ildi,

én is csak a tojásos ételbe reszeltem háztartási kekszet,de Margóval ellentétben minden héten adtam neki,mert nekem ezt mondta a tenyésztő.Katica elmondja náluk milyen gyakran kapott,s szerintem azt folytasd .Nálam is van tyúkhúr még,a saját ládámban:)

 

Szép estét!

Előzmény: sz.margo (20036)
sz.margo Creative Commons License 2014.07.06 0 0 20036

Ildikó ezt most  napokban fotóztam, a lenti kiskertem:)...most kezdenek nyílni már jobban a büdikék, csak ma már megint öntözni kellett, de remélem a jövő héten is lesz rá még jó kis eső. A tyúkhúr nyáron már nem nagyon van, mert kiég legtöbb helyen, néhány árnyékos helyen látni még elvétve...talán jobb ha nem szoktatod rá a kekszre, bár ha adsz neki főtt tojást, abba tehetsz, én azt is ritkán adok, csak ha főzök valami kajához....Tücsi a korpovit kekszet elcsipegeti, ha össze van morzsálva. Almát és uborkaszeletet kap mindig, felváltva....van amikor meg sem kóstolja, van amikor viszont mind bekajálja:)

 

Ma már jó meleg van, néha látni felhőket, de eső nem hiszem hogy lesz belőle...el is kéne menni kicsit sétálni, de még meleg van!

 

További kellemes napot!

 

 

 

 

 

Előzmény: zildi (20035)
zildi Creative Commons License 2014.07.06 0 0 20035

két fajta magkeveréket is adok Pirikének, de sokat kidobok, nem a szemétbe, mert összegyűjtöm és a kinti madaraknak öntöm ki a Vérmezőn. Szerencsére a közelünkben van egy kicsi elkerített kert az utcában, ahová szép virágokat ültettek, gondolom nálad is hasonló lehet, és ott mindig találok friss tyúkhúrt. A paprika csutkát is nagyon szereti, az almát is. Nagyon jó csipeszt vettem, amibe az almát, tyúkhúrt szoktam tenni, ha nincs benne, ráül és csipog, hiába mondom, hogy nem találok tyúkhúrt. Nagyon egészséges, jó idegzetű madárka, remélem nem pusztul el idő előtt. Tegyek be neki keksz morzsát is? Vagy inkább ne szoktassám rá?

Ma tényleg meleg lesz, a napon már hőség van.

vigyázzatok magatokra

Előzmény: sz.margo (20034)
sz.margo Creative Commons License 2014.07.06 0 0 20034

Ildikó Tücsi is vedlik, hol ekkor, hol akkor potyognak a tollai, de annyira sosem csupaszodott még le, hogy nagyon csutkás lett volna szerencsére:)....én sem adok neki semmi egyebet a megszokott kajákon kívül, mert hiába is adnék, aki még a fürtös kölest sem eszi meg, attól mit várhatnék!:(...neki a paprikamag a lételeme, azért van csak megőrülve, nagyon bosszant, hogy a keverékből már szinte alig akar megenni valamit, mostanában főleg a négermag, ami jöhetne állandóan, már a kender sem annyira érdekli, sokszor találok alatta leszórva azt is, a fénymag, repce meg mind megmarad, fura egy izlése van, annyi szent!...bezzeg a sütimorzsákért meg van őrülve, azt enne, ha lehetne többet is, meg kemény sajt morzsákat...és ahogy tud nyávogni, kunyerálni, néha az agyamra megy, de muszáj erősnek lennem, mert nem engedhetek neki folyton, próbálom nevelni, de kevés sikerrel!:(

Most rohangál még, aztán megyek főzni ő meg kifelé az erkélyre!

 

Szép napot!

Előzmény: zildi (20032)
sz.margo Creative Commons License 2014.07.06 0 0 20033

Sziasztok!

 

Kellemes szép hétvégét mindőtöknek!

 

Katica örülök, hogy szépen fejlődnek a kis fecsik...én is látok valamit a kinti fenyőfán, a gerlék valószínű megint tojnak/tak, csak nem látni rájuk rendesen, csak ritkán látom kicsit az egyiket a fenyők ágai közt....kár, hogy nem ide az erkély közelében lévő tavalyi helyre költenek, itt mindig tudtam figyelni őket.

 

Ma és holnap igazi nyári hőséget ígérnek, hűsöljetek, vagy strandoljon, aki akar!:)...lehet, hogy holnap mi is megnézzük kicsit a Balcsit, már hiányzik a szép látvány, jó levegő, a vízbe meg mi úgysem megyünk, annyira sosem lesz már meleg, hogy nekünk jó legyen, de van zuhany is ha nagyon hiányozna a melegben a víz!:)...jó félóra alatt ott vagyunk, ennyit még kibírok tán!:)

zildi Creative Commons License 2014.07.06 0 0 20032

örülök védenceid fejlődésének!

Pirike vedlik. Szükséges egyebet is adni ilyenkor a madárnak a szokásos magokon, szépián, zöld eleségen kívűl? Nem szinező táplálékra gondoltam. Tyúkhúrt most sajnos nem találok, a magok még nem keltek ki, nagy a szárazság, vetettem el magokat, hiába locsolom, még nem keltek ki.

Tegnap is énekelt a tükör előtt, oda ül mellé és motyog, nem viszi túlzásba, nem úgy látom, hogy bajt okoz a tükör.

kellemes szép napot!

Előzmény: madárka91 (20031)
madárka91 Creative Commons License 2014.07.04 0 0 20031

A legnagyobb már egész jól repül, szerintem nem kell 2 hét és felnőnek. Eszegetni nem esznek, én tömöm őket. Mivel a fecske a levegőben repülve eszik, nem pedig csipeget a földön, szóval nálam nem fognak enni maguktól szerintem. Majd a fajtársaktól eltanulják, ott engedjük majd el őket ahol a többiek vannak.

Előzmény: zildi (20030)
zildi Creative Commons License 2014.07.04 0 0 20030

nagyon cukik, mennyi idő kell, hogy felnőtt, erős madarak legyenek? Jól tudod etetni őket, vagy talán már eszegetnek?

Előzmény: madárka91 (20028)
Böszőke Creative Commons License 2014.07.04 0 0 20029

Katica,

el vagyok ájulva még a fotótól is,pedig nem mozognak és nincs hang:)Olyan élményben van részed,hogy az fantasztikus!Élvezd ki minden percét!Elképesztően édesek!

Előzmény: madárka91 (20028)
madárka91 Creative Commons License 2014.07.04 0 0 20028

Hát nem édesek? :-))))

sz.margo Creative Commons License 2014.07.04 0 0 20027

Sziasztok!

 

Látod Katica milyen figyelmetlen vagyok, már el is felejtettem, hogy a riguci elment és most a fecsik vannak!:)...az a lényeg, hogy szépen fejlődnek ők is, nem kell minden madárnak háziasítva lenni, így könnyebben megválsz majd tőlük, ha elmennek...bár lehet, hogy visszatérnek még hozzád évek múlva is:)

 

Ma már igazi nyárias időnk lesz, lehet élvezkedni, aki teheti!:)

 

Legyen kellemes napotok!

 

Előzmény: madárka91 (20026)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!