Keresés

Részletes keresés

Thor Creative Commons License 2006.01.12 0 0 497
Bolfo porral. De unalmas vagyok :)
Előzmény: babydevil (495)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.12 0 0 496
Próbáld meg a lisztkukacot csipesszel adni neki, a vitamin nem hiszem hogy ártana, a bolhák természetes társai a sünöknek.
Előzmény: babydevil (494)
babydevil Creative Commons License 2006.01.12 0 0 495

Ja, és mégvalami. Egy honlapon olvastam, hogy a lakásban tartott sünöknek "sünvitamint" kell adni. Na az állatorvos kiröhögött, hogy ilyenről ő még nem hallott:-)

Most elkezdtem neki adni napi fél szemet a macskák vitaminjából, Gimpet kaztentabls, algás/vitaminos bogyó.Eszi is.

Nem lesz tőle baja?

Azontúl milyen bolhairtó szerrel kezelhetem ha van bolhája?

A macskákra frontline-t szoktam csöpögtetni, ez jó Samunak is ha kell?

Előzmény: babydevil (494)
babydevil Creative Commons License 2006.01.12 0 0 494

Szia!

Lisztkukacot azt vettem neki.

Bár 300 Ft volt egy doboz, úgyhogy azért kissé meghökkentem. Remélem valahogy azért lehet őket házilag is szaporitani.

Egyébként ezt szombaton vettem, akkor kitettem ugyan, de rá se bagózott.

Most ne röhögjetek ki, de kérdeznék valamit:

Milyen edényben tegyem ki azokat a rohadt kukacokat úgy, hogy egész éccaka kinn lehessenek (Samuka ugye leinkább éccaka lakmározik), viszont ne másszanak ki?

Attól azért irtózom, hogy kinnhagyom a dögöket éccaka Samunak, aztán majd jól szanszét mászkálnak a lakásban...

Előzmény: Törölt nick (493)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.12 0 0 493
Horgászboltban vegyél néha csontit, azt is imádja, és az legalább élő eleség. Vagy lisztkukacot. De adagold ki neki, mert addig eszik, amíg van kaja előtte! :-))))
Előzmény: babydevil (489)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.12 0 0 492
Nekem az tetszett, hogy mikor zöldséges "macskakonzervet" kaptak, azt is felfalták mindenestől! ;-)
Előzmény: eMM (491)
eMM Creative Commons License 2006.01.11 0 0 491
Mitöbb a kutyakaját is biztos szereti.
Előzmény: eMM (490)
eMM Creative Commons License 2006.01.11 0 0 490
Szép süni.
Amúgy a macskakaja az abszolút sláger.Konzerv, száraz egyaránt.
Előzmény: babydevil (489)
babydevil Creative Commons License 2006.01.11 0 0 489

Sziasztok!

Múlt hét pénteken este szert tettem egy sünre:-)

Ő a Samu!

Kelenföldön bóklászott egy úttesten. Úgyhogy megfogtuk és hazahoztuk.

Az állatkertben az mondták, hogy ez nagyon jó cselekedet volt. Állitólag az a sün amelyik felébred a téli álomból, általában elpusztul tavaszra, mert a természetben ilyenkor nem talál magának táplálékot (rovar,bogár, lárva). Szóval Samut hazavittük.

Most ott lakik velünk a házban. Az elmúlt pár nap alatt felfedezte magának a ház minden zugát, van egypár kedvenc helye.Aludni vagy egy régi bakancsomban, vagy a tűzhely mellett a sarokban szokott. A macskák teljesen beszartak tőle:-)

Először én is almát, répát, meg tejcsit akartam neki adni. De nem ette, itta. Az első éccaka arra ébredtem, hogy valaki veszettül csámcsog. Mivel macska 1 aludt, macska2  pedig kinn volt a kertben, igyhát gondoltam ez Samu. És tényleg, épp a macskatálban maradt kaját csócsálta... A macskáknak szoktam venni 2 dl-es laktózmentes tejet, de azt se nagyon itta. Inni gyakorlatilag csak a vizet szokta.

Tegnap főztem neki egy pici csirkemellet egy sárgarépával, aztán apróra tépkedtem, azt megette. Egyébként gyakorlatilag macskakaján és albert kekszen él.

Az interneten egy német sünös honlapon azt irják, hogy a süni a természetben soha nem eszik magától almát, legfeljebb akkor, ha véletlen kapja be.

Éccaka, amikor aktiválja magát, szörnyű hangokat ad ki. Asszem leginkább egy kecskebéka vartyogására és egy dagonyázó varacskos disznó hangjának a keverékére emlékeztett. Horror:-) Mondjuk ma éccaka már nem ébredtem fel rá, asszem kezdek hozzászokni. Mondták ugyan, hogy a sün puffog meg kaffog, de hogy ilyen hangon, azt álmomban sem gondoltam.

Egyébként Samunak jó az evőkéje, napi majd egy zsacsi macskakaját felfal:-)

Éccaka 3-4x eszik, utoljára reggel 6 körül.

Szóval nagyon jó fej, megdöbbentően jól elvan a lakásban.

Még félénk, de pl. ha halkan megyek felé, akkor már nem tojja össze magát. Pláne ha eszik:-)

Szóval én is sün pótmama lettem:-D

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.09 0 0 488
Én mindenképpen szurkolok neki, hogy átvészelje a telet!
Előzmény: ximot (487)
ximot Creative Commons License 2006.01.08 0 0 487
Hagynám én, de nem elég nagy még szegénykém... most 2 hétig nem nagyon evett, le is adott 70 grammot. Most két naponta terápia van, ami abból áll, hogy egy nagy dobozban behozom a házba, majd kb. 2 óra múlva (mikor már rendesen felmelegedett és kotoncol) megkínálom egy kis májas macskakajával. Általában megeszi, majd mehet vissza az odújába aludni. Mivel így emészt, ezért éjjel is kijön és megeszi a maradék kaját. Január végén-február elején asszem hagyom egy hónapot aludni, talán nem használ el annyi energiát, hogy ne ébredjen fel. De ez majd attól függ, mennyi súlyt sikerül felszednie még magára addíg.
Előzmény: Törölt nick (486)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.07 0 0 486
Szerintem a garázsban hagyhatnád aludni, mivel ott nincs olyan hideg, mint odakint. De ebben nincs tapasztalatom, csak így gondolom.
Előzmény: ximot (485)
ximot Creative Commons License 2005.12.29 0 0 485
Nem alszik ám minden sün, legalábbis az enyém nem, mert sajnos nem hagyhatom. Túl kicsi még a téli álomhoz, nem ébredne fel, ha bealudna. Ezért kétnaponta trenírozunk, mióta elhatározta, hogy itt a téli alvás ideje. Igaz, hogy a hőmérséklet a helyén 15 fok alá csökkent, de 10 fok alá nem süllyedt. Ez pont holtpont. Teszek fel képeket is a mai tevékenységről:



Boldog Új Évet!
Előzmény: sunika8 (484)
sunika8 Creative Commons License 2005.12.27 0 0 484

Mi az?Bealudtatok, mint a rendes sünök télen?Azért Boldog Karácsonyt és Boldog Új Évet minden sünésznek:-)))

ximot Creative Commons License 2005.11.04 0 0 483
Ja, az almacsutka és a héj helyett egy egész szelet almát kapott, de kitúrta a táljából, azóta is ott fonnyad... A tejfölt meg tudja emészteni?
Előzmény: ximot (482)
ximot Creative Commons License 2005.11.04 0 0 482
Süne 302 ! grammos. Alig fért ki az odú ajtaján. Nagyobb rést kell csinálnom rá. 16 nap alatt 117 grammot hízott, mikor ide került, csak 185 grammos volt. Óriássün lesz belőle tavaszra :))) Az új avar nagyon népszerű, egy csomót behordott az odúba (én meg galád módon kiszedtem, mert takarítottam nála). Nem baj, most lesz munkája megint. Csináltam játszóteret is neki, ami egy tejeskartonba rakott virágföldből áll, hogy ne kelljen állandóan a cserepekből bányászni a földet. Hihetetlen módon tegnap éjszaka 6 db barna csíkot helyezett el a garázsban, de evett is rendesen. Ma megpróbálkozunk egy kis főtt hússal, mert az maradt a vacsiból. Nemsokára nem leszünk itthon 2 napig, ugye nem fog éhenpusztulni? Lehet, hogy a 2 napi kajaadagot elhelyezem a garázs különböző pontjaira, hátha nem járja be az egészet 1 este alatt (bár a nyomok az ellenkezőjére utalnak...) A macskakajakonzerv egyébként légmentesen lezárva és hűtve eláll 10 napig, legalábbis nekem úgy tűnt, hogy nem lett baja. De ez sem lesz probléma, ha így nő, 3-4 napnál tovább úgysem kell eltartanom :). Egyébként teljesen meg van szelídülve, mikor felemeltem, nem is gömbölyödött össze. Megvizsgáltam a bőrét, de azóta sincs benne bolha (remélem). Úgy néz ki, elég jól megszokta az új környezetet. Mióta leszigeteltem a garázs tetejét, 15-18 fok van benne. Jövő héten a garázsajtó és a hátsó fémajtó kerül sorra, reméhetőleg ez még 3-4 fok melegedést okoz majd. Megsülni azért nem fog Süne, de most már bealudni sem, ez biztos.
jingo Creative Commons License 2005.11.04 0 0 481
A nálunk "rehaboló"sérült sünök mindig a Whiskas konzervet részesítették előnyben.
Előzmény: vargaav (472)
eMM Creative Commons License 2005.11.02 0 0 480
És tiszttsa a fogakat is!
Nálunk se ették a kerti sünök az almacsutkát.
Előzmény: lamed (479)
lamed Creative Commons License 2005.11.02 0 0 479
" Most beszélem rá a feleségemet az almaevésre (csutka és héjnyerés céljából)"

Nálunk a kerti sünök a csutkát és az almahéjat nem ették meg, csak szétszórták. Ennélfogva később már meghámozva adtam a gyümölcsöket. És csak az édesebb gyümölcsöt ették, a savanyú almát nem.
Emellett persze egyetek ti is almát, egészséges :-)
Előzmény: ximot (476)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.02 0 0 478
Vegyél csontit horgászboltban, azt imádják.
Előzmény: ximot (476)
eMM Creative Commons License 2005.11.01 0 0 477
10 napig hogy tartod el a macskakaját kibontva? még hűtőben sem tanácsos.
Előzmény: ximot (476)
ximot Creative Commons License 2005.11.01 0 0 476
Nem nagyon voltak giliszták (meg nem is ástam túl mélyre, csak kisebb növényeket ültettem). Az előbb vettem ki Sünét az odúból, telehordta avarral. Ma tettem friss avart neki, ami jobban tetszett őfelségének, mint a diófalevél. Ez most jó száraz akác. Süne valamiért megtanulta beosztani a kaját, pedíg nem adok neki túl sokat. Ma engedte, hogy hosszan vakargassam az állát, meg az oldalát a tüskevonulat alatti részen. Gondoltam, megnézem, fiú-e. vagy lány, de mikor megfordítottam, összegömbölyödött. Majd ráteszem egy üveglapra, úgy tán könnyebb lesz kideríteni. Úgy vettem észre, hogy az emésztésével sincs gond, reggelente óvatosan kell a garázsban lépkedni :))) Nem is tudtam, hogy ilyen jó mászók, simán fölküzdi magát a fél méter magas ládára, persze a cserepeket használja létraként. Holnap vennem kell macskakajakonzervet, 10 napig volt egy kis doboz elég úgy, hogy minden másnap kapott. A száraz kaja kitart még sokáig, de most teszek is neki egy tojás fel főni, abból 2 karikát szokott desszertnek kapni. A vizet nem vedeli, de azért iszik valamennyit. Minden nap frisset kap. Most beszélem rá a feleségemet az almaevésre (csutka és héjnyerés céljából). Rovarokat nem nagyon tudok már fogni, túl hideg van nekik és elbújtak. A házban meg csak szúnyog van, ami ugye nem túl kiadós...meg nehéz is megfogni.
partics Creative Commons License 2005.11.01 0 0 475
Tegnap ásás közben gyűjtöttem nekik vagy 20-at, de rá se bagóztak. A macskakaja és a sütemény jobban fogyott. Kissé talán el vannak kényeztetve.
Előzmény: eMM (473)
partics Creative Commons License 2005.11.01 0 0 474
SZVSZ adhatnál neki naponta többször is enni, 1 tojás talán kevés 1 napra. Egyszerre nem szabad sokat adni. Esetleg tehetsz kis kaját a rendelkezésére álló helység távolabbi zugába is, így kicsit később fogja megtalálni. Vizet is kell kitenni. Szeretik a tejfölt is, a sütiket, és az édes befőtteket is.
Előzmény: vargaav (472)
eMM Creative Commons License 2005.11.01 0 0 473
Fogtál/vettél már neki girnyót?
Előzmény: ximot (471)
vargaav Creative Commons License 2005.11.01 0 0 472

Sziasztok!

Újabb gondom van a befogadott állattal. Ma megmértük kb 10 után újra és csak 34 deka volt, azaz 10 nap alatt 5 dekát fogyott?! Hogy lehetséges ez? Napi programja: egész nap alszik, este előkerül eszik aztán fél éjszakát azzal tölti, h bontja a szobát, újságpapírt tépked stb. Sokat szelídült, mindig önállóan dönti el h hol aludjon, szerintem nem néz ki máshogy vagy rosszabbul mint 10 napja, nem kevésbé élénk, nem változott a viselkedése. Mennyit eszik egy ekkora állat? Minden este adok neki enni, tegnap egy egész főtt tojást evett meg, 2 részletben. Ez kevés lehet egy napra? Vagy többx etessem? Szereti a macskakaját is, almát, ha fogunk neki, gilisztát, szerintem teljesen normálisan viselkedik. Kérek vmi tanácsot! Köszi V

Előzmény: ximot (471)
ximot Creative Commons License 2005.10.31 0 0 471
7vgn leszigeteltem a garázst, úgyhogy a hőmérséklet nem tud többé 10 fok alá csökkenni. Remélem, ezt Süne is értékeli majd és nem alszik be... Kicsit aggódom, mert elkezdett avart hordani az odújába. Mindennap felkeltem és kiveszem kicsit sétálni a garázsban. A söprű a kedvence, hangosan nyammog, mikor hozzábújik, szerintem az anyját véli felismerni benne és szopni akar, de a természetben is ez az elválasztás időszaka, nem beszélve arról, hogy a kaját mindíg maradéktalanul elpusztítja. Az éjjeli garázdálkodás standard programmá vált, mint ahogy a nappali evés is. Ez mondjuk kicsit különös, de hát ez van. Megszokta már a kesztyűs odúból kivételt is, nem gömbölyödik már percekre össze, hanem szimatol és nézelődik a kezemből lefelé. Nagggggyon jó fej!!!
eMM Creative Commons License 2005.10.27 0 0 470
Én meg nem tudom mert sünt sose tsrtottam lakásban.Elég arra a macska is, az se mindig szobatiszta.
Előzmény: vargaav (468)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.27 0 0 469
Én úgy vettem észre, hogy ott és akkor végzik a dolgukat, amikor éppen eszükbe jut. ;-)
Előzmény: vargaav (468)
vargaav Creative Commons License 2005.10.27 0 0 468

Sziasztok!

 

Milyen tapasztalataitok vannak a sünök szobatisztaságra szoktatásáról? Kb. egy hete találtunk egy (akkor) 39 dekás példányt, azóta egy szép nagy szobában van egy szép nagy dobozban amiből állandóan meglóg. Én is szívesen hagynám mászkálni, de annyira nem lelkesedem a mindenféle szilárd (és főleg) folyékony nyomaiért. Állítólag viszont akár rászoktatható lenne. Van vkinek konkrét tapasztalata? Köszi

Előzmény: eMM (467)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!