Keresés

Részletes keresés

Mákosgubacsek Creative Commons License 2004.04.21 0 0 3214
Ezt a cikket most találtam. Hátha valakit érdekel:
***********
Cukor: édes méreg
A természetes szénhidrát az egyik fő táplálékunk, ezzel szemben a finomított cukor számos betegség forrása. A legfőbb ok, amiért ártalmunkra van, az, hogy a természetben előforduló növények cukortartalma lényegesen alacsonyabb, mint a bolti fehércukoré. A cukorrépa cukortartalma: 18%, a finomított cukoré 95%. A szervezetünk nincs felkészülve ilyen töménységű cukor befogadására, ezért nem is képes maradéktalanul megemészteni, a fölös cukor megerjed. (Erjedés: oldott állapotban lévő nitrogénmentes szerves anyagok, többnyire szénhidrátok felbomlása élesztőgombák, hasadógombák által.) Sir Ch. Best, az inzulin egyik felfedezője hívta fel a figyelmet arra, a cukor ugyanúgy hat a szervezetre, mint az alkohol. A következőkben pontokba szedve leírjuk a cukor káros hatásait.

1. Az alkoholképződés
Az alkohol legfőképpen a májat és az idegsejteket károsítja; sejtméreg. A májsejtek méregtelenítő munkájuk során képesek az alkohol átalakítására egy bizonyos mennyiségig, de így a szervezet normális működéséhez szükséges folyamatok elől vonódik el az átalakítást végző enzim. Emiatt, ha sikerül is közömbösíteni az alkoholt, a normális működés eleve gátolt. Sajnos az összes alkohol általában nem tud közömbösítődni. A plusz munka megnagyobbodásra készteti a májat. Ezért lehetséges májmegnagyobbodás olyan embereknél, akik egyáltalán nem fogyasztanak alkoholt, viszont sok édességet esznek. A kísérleti állatoknál fokozott cukorbevitel hatására megnövekszik a máj és a vese. Már gyerekeknél is megfigyelhető a máj ilyen elváltozása. A máj károsodása révén a látás és a bőr épsége is veszélybe kerül. A bőrbetegségek közül az akne és a dermatitisz kialakulásában és fenntartásában a cukor komoly szerepet játszik.

*******

Törölt nick Creative Commons License 2004.04.21 0 0 3213
kozben en is gondolkodtam..abba a gimibe jart ahova nagyon sok votl alt. iskolas osztalytarsam..es az egyik kepen -amennyiben az onportre-tan meg ra is ismerek..en hermanos votlam ha ez segit nemikepp..(most kavar az agyam..hoyg egy baratnom fiuja votl -e akkrotajt..nemtom..

jo ebedet:)
en is most tuntettem el egy hatalmas finom zoldseges-rizses egeszsegbombat sok friss petrezselyemmel:)probaljatok ki: a friss aproravagott petrezselyem mindent feldob..talan meg a madartejet is..de azt nem probaltam:::))))
..es delutan meg torna is lesz:)

szep napot

porr

Előzmény: Fresco (3212)
Fresco Creative Commons License 2004.04.21 0 0 3212
Nem arról van szó, hogy soha nem érteni amit mondasz! Néha nem érteni, de akkor is megvan a funkciója, fenntartja a folyamatosságot. S.R. képem nincs de még lehet, megkérdem őt is emlékszik-e?! Kongattak az ebédhez!
Friss de Éhess
Előzmény: Törölt nick (3211)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.21 0 0 3211
kepzeld mar!!!

a szovegedben emlited s. r. miskolci szarmazasu csaszkalotarsadat..kepzeld sztem ismerem::)))

nehezen tudok arcot tarsitani a nevehez de azt hiszem kozepiskolas koromban egyszer kocsmaztunk egyutt::))vmitn egy volt osztalytarsnom nagy cimboraja votl:)
ha van rola keped azt maild mar el nekem..kivancsi vagyok most mar!!!

Előzmény: Fresco (3209)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.21 0 0 3210
nos..amikor a 10-even-at-jobaratom mondott hasonlot..hoyg egy szot sem ert belolem az igazi nagy tores votl..az, hoyg itt ugatok majd egy eve es hasonlo a helyzet ez is kiraly..::))
no nem baj..tul sok vagyok..

de ez nem erzelgos hisztizes..megprobalok ertehto lenni es nem csak vmi belso maszlagot kiirni..onzo vagyok sokszor..ide a konstruktiv gondolatokat kene irni..nem pedig mindenfele lelki szemetet eltarolni..ami ha kezzelfoghato lenne akkor a papirkosarba hajintott osszefirkalt pairhoz hasonlatos lenne..

+megnezem az oldaladat:)

porr

Előzmény: Fresco (3209)
Fresco Creative Commons License 2004.04.21 0 0 3209
Joreggelt!
Irigyellek, én ritkán tudok kontroll nélkül irni! Valami netes naplót kezdtem, teljesen nyilvános, a honlapomról lesz elérhető de addig is a: http://szert.uw.hu cimen már látogatható. Ez még csak a kezdet, tervezem régebbi feljegyzéseim és leveleim kihelyezését is a diszkréció határáig elmenve. Képekkel kicsit oldva, gazdagitva. kiváncsi vagyok a véleményedre, és a többiek benyomásaira is.

Valóban úgy van, néha nem értek egy szót sem abból amit leirsz, gondolom én is befordulok és csak a magam hangjaira figyelek, van ez igy!

Sporttalanabb az életem ezen a héten de a munka jobban halad, nincs az a megelégedettség az uszoda után...

Fress

Előzmény: Törölt nick (3208)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.20 0 0 3208
sokszor nem tudom megfogalmazni a gondolataimat meg magamnak sem..mivel ebben a topikban itthonvagyok..ezert gyun kontrol nelkul..nem..nem holmi jajjdefelek milesz -param van...

tegnap este megitn eltuntettem olyan kajakat amiket nem lett volna szabad..viszotn a nap 90 %a rendben volt..ma is tornaztam..es vigyaztam..a lehetosegeimhez kepest..mar nagyon a cernam veget fogom...ha megitn kiszurok magammal nem lesz mit letekerni..nem tudok magamnak ujabb potlehetosegeket adni..mert kifutok az idobol...
(bocsanat hoyg nem ertetek ebbol egy szot sem..)

ezert irtam, hoyg jaj csak vissza ne essek..mert ereztem hoyg lesz meg este hammhamm...

rokka-eljen a mozgas!!!
fres-hajra a setaval-kocogassal...mindketto szuper!!!
(+kepzelejtek ezek ahozzazsolasitaok nalam most jelentek csak meg!!!!!egesz mostanaig az enyem volt az utso...ezert nem irtam eddig)
en holnap elmereszkedek uszni azt hiszem..

Előzmény: Fresco (3207)
Fresco Creative Commons License 2004.04.19 0 0 3207
Most ez hogy van, ez jajj csak vissza ne essek? Mit is mondhatnék, biztos hogy unod?
Fress
Előzmény: Törölt nick (3203)
Fresco Creative Commons License 2004.04.19 0 0 3206
Szia Rokka!
Úgy örülök, hogy szinte hallom a hangodat. Ha ugrálsz vigyázz be ne ferd a fejed a plafonyba!
Friss(ebb is lehetnék)
Előzmény: Törölt nick (3205)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.19 0 0 3205
Jó napot a Menyasszonynak, a Péknek, a Tengeribeteg Bálnának és Máknak is!

Menyasszonynak gratulálok, a 44-es ruha ti. eukonform!!!!!!!!!!:-)

Fres, akkor tornacsuka lábraköt, irány kocogni, most ne állj meg, kisbarátom, mert akkor megint nem fogsz tudni elindulni!!!

Kenyérsütésben nem vagyok jártas.

Megyek ugrálni. Párduclány vagyok. Csók.

Előzmény: Fresco (3204)
Fresco Creative Commons License 2004.04.19 0 0 3204
Totál behavazottan és az uszodában meg karbantartási szünet a héten, mit mondjak nincs túl jó kedvem!
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.19 0 0 3203
kukucs:)

megint virul a fejem..gratulalt a merleg..vmi elkezdodott..jajj csak vissza ne essek..mert mar nagyon unom
veletek mizujs?

_mirasorvino_ Creative Commons License 2004.04.18 0 0 3202
rozs volt persze. (középen amiből nem lesz ez a fajta kenyér jó.)
Előzmény: _mirasorvino_ (3201)
_mirasorvino_ Creative Commons License 2004.04.18 0 0 3201
jóreggelt.

nem tudok pontos mennyiségeket írni, ezt mindig "csakúgy" keverem össze. de eddig aki próbálta, előbb utóbb rátalált egy jó arányra. lényege, hogy palacsintatésztánál kicsit sűrűbb tésztát kell csinálni ezekből az alkotókból: teljes kiőrlésű búzaliszt (roszból ez nem jó. az a fajta, a amit te sütöttél, az igen) kb egynegyede mennyiségű búzakorpa, lenmag szezámmag, só, fűszerek, olivaolaj (hogy ne kelljen kenni a palacsintasütőt) és amivel felhigítod, az olyan kétharmad részben tej, egyharmad részben víz kell hogy legyen. de fele-felével is jó még. nem jó ha nagyon folyik. inkább az a jó, ha kicsit szét kell kenni a palacsintasütőben.
én mondjuk fél kiló lisztből csinálom meg egyszerre, összekeverem, és lezárható edényben a hűtőben tartom, és naponta egyet-egyet sütök. egy hétig is jó. kicsit megdagadnak a magok benne, de semmi baja nem lesz. ha édeset akarok, akkor teszek bele valami folyékony édesítőszert, és kis fahéjat, vagy gyömbért, vagy vaníliát. úgy is finom. és magában is jó.

Előzmény: Törölt nick (3200)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.18 0 0 3200
nem talaltam meg....elkuldened/beirnad legyszives ujra::))
Előzmény: _mirasorvino_ (3198)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.18 0 0 3199
a paromnak is nagyon izlett akenyer..kepzeld csak az altalad leirt addag negyedebol sutottem ket kis kenyeret de meg ez is nagyon finom es kiados volt!!
ra fogok keresni a palacsintasutos verziora is..biztos tokeletes az is:)tortillat meg szoktunk venni de ha tudok sutni hazit megjobb:)

az olaszos fuszereket en is szeretem..a botlban neha veszek poharas elonovenyket de rekrodsebesseggel tonkremegy sajnos..erkelyunk nincs..majd ha meglesz az uj lakasunk akkro biztosan..lehet jovo ilyenkorra..vagy hamarabb.

lehet kicist nyalas es felkapott de en nagyon szeretem a napsutotte toscana cimu konyvet..ebben igazan jo termeszetes olaszos receptek es egy remek andalito-kikapcsolo tortenet van..olyan jo esos napokon ilyne konyvekbe bujni (egy veresverejtekkel felujitott toscanai haz tortenete..nem am holmi szerelmi romanc..bar neha porr elovewzi a sagan konyveit is::)))

UGYHOGY stilusosan

joreggelt bubanat:::)))

(persze minden jot es magamnak is..mivel tgenap este kisse bevacsoraztam most ebredtem csak::))hahaha anti-korea::)))..itt az ideje a reggeli tornanak es a soha tobbet fogadkozasoknak..de leginkabb egy kellemes napnak)

Előzmény: _mirasorvino_ (3198)
_mirasorvino_ Creative Commons License 2004.04.18 0 0 3198
jééé, csak most olvasom, hogy megsütötted a kenyeret. az hogy finom, nem lep meg. nem vagyok én hülye, hogy szart egyek. jelenleg a palacsintasütős verziót csinálom, az is napi egy darab csak, de elvonásom van ha nem eszem annyit. kell az a sok mag meg korpa. ha nem eszem, úgy érzem, leáll az emésztésem. most igazi piacon vett tejből készült aludtejet rakok bele a bolti műtej helyett. és ez is eléggé jót tesz neki. az aludtej meg mégjobb mint a sima tej.

az erkélyládát teleültettem mindenféle fűszernövényekkel, ezt régebben is csináltam, de mostanra szedtem össze magam annyira, hogy "kertészkedjek". van egy arany oregano, ami eszméletlenfinom illatú. meg menta, meg kétféle kakukkfű, meg rozmaring, és másik menta, citromfű, meg valami amit az olaszok raguba tesznek, de nem tudta a kertész a nevét. olyan curryféle szaga van. egy ilyen erkély méretű kertet tökéletesen tudok rendbentartani. a szentendrei kertben teljesen megbénultam.

még két hét halál van munkából kifolyólag, aztán kicsi béke. legalábbis azt hiszem.

Előzmény: Törölt nick (3181)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.17 0 0 3197
na ez erdekes..madridot es andaluziat terveztuk majd marcius 11en epp gyorben voltunk amikor tortent ugyanis a madridi merenylet..es a kiskutyank babysittere a robbantasos hirre ket percre ra meselte jemi mennyire nehezen van el nelkulunk..
igy aztan rajottunk..egyelore spanyolroszagba nem megyunk..es akarhova is megyunk azt kutyaval..eddig ennyi konkret::))
Előzmény: Mákosgubacsek (3196)
Mákosgubacsek Creative Commons License 2004.04.17 0 0 3196
ez jól hangzik. szabad tudni, nászútra hova mentek?
Előzmény: Törölt nick (3195)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.17 0 0 3195
mindnet magunknak fizetunk..es minden ugy lesz ahoyg mi kigondoltuk szeretnenk::))igy aztan minden honapban veszek vmit aprankent..elozo honap cipo..most ruha..jovo honapra is van vmi..vacsora nemlesz..ebedelni megyunk es kb 10en leszunk..nagyon csaladias..es senki nem bolondul meg sem a szervezestol sem az anyagi terhektol..egyebkent bizoyn masfel milliot is ra lehet kolteni egy iylen nagy napra...mi megprobalunk sokkal szerenyebben unnepelni:)
Előzmény: Mákosgubacsek (3194)
Mákosgubacsek Creative Commons License 2004.04.17 0 0 3194
mennyi???
te jó ég!

és akkor még ott van maga az esküvő, a vacsora...
hogy bírják a szülők?

Előzmény: Törölt nick (3192)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.17 0 0 3193
+nem tudom irtam-e en megvettem a sajatomat..27 ezer stolaval egyutt. igy ez eleg jo ar es kesobb ha szeretnem mas kiegeszitokkel fel tudom venni alkalmi ruhanak is..de lehet csak emlek lesz:)
Előzmény: Törölt nick (3192)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.17 0 0 3192
huuu..nekem 75 ezerert ajanlottak kolcsonzot..ez ma kozepkategoria..eszmeletlen arak vannak..de ez legalabb nagyon tetszik:)

Előzmény: Mákosgubacsek (3191)
Mákosgubacsek Creative Commons License 2004.04.17 0 0 3191
gratulálok az esküvői ruhádhoz!
biztos gyönyörű és jól áll.
én 14 ezerért kölcsönöztem annakidején, mostmár gondolom 50 ezer körül van egy ruha.
Előzmény: Törölt nick (3190)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.17 0 0 3190
de votlal uszni es ez alenyeg:)

itt esos nyugis nap...sok olvasas es pihenes...

Előzmény: Fresco (3189)
Fresco Creative Commons License 2004.04.17 0 0 3189
A leggyengébb idő amióta mérem, de a sprintem (hoppá!) az jól sikerült - addigra bemelegedtem.
Holnap újra megpróbálom és azért jó, hogy ma gyengébb időt úsztam, mert holnap javíthatok!!!

Melyhöz hasonló lyókat kívánok!

Fresco Creative Commons License 2004.04.16 0 0 3188
Ha te légies vagy, annak még én is örülhetek és bátrabban mondom: egyre gyorsabban úszom, talán mert egyre jobban közelitem az ideális "csepp" formát és igy csökken a közegellenállásom!!!
Biztos bombajól nézel ki a ruciban!
Előzmény: Törölt nick (3187)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.16 0 0 3187
en meg plane::))))
megvan a menyasszonyi ruham:::))))
orakig tudnek meselni rola!!!roviden: egy hosszu torthefer elegans konnyu finom darab..44es...es nem am kiskanallal jon csak fel::))
az elado szerint legies vagyok benne (MUHHHAHHHAHAHAHA-copyright by rokka::))

csok nektek

poll-nagyon boldog:)

Előzmény: Fresco (3186)
Fresco Creative Commons License 2004.04.16 0 0 3186
Ma is!
Fresco Creative Commons License 2004.04.15 0 0 3185
Bátorkodom tehát vagyok!
Előzmény: Törölt nick (3184)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!