Keresés

Részletes keresés

jovaltozas Creative Commons License 2005.04.27 0 0 571

Kedves Judit!
Hátha Te meg tudsz nyugtatni.

Kisfiamat 5 és fél hósan kezdtem el hozzátáplálni üveges bébiételekkel. Eleinte még nem evett meg egy egész üveggel így lefagyasztottam. Most vettem észre, hogy a jégkockatartóból letörött egy kiskanál fejnyi méretű darab. Nem tartom valószínűnek, hogy megette, mert kanalazáskor észrevettem volna, de azóta aggaszt a dolog. Ha lenyelte ezt a szúrós darabot akkor 1,5 hónap alatt jelentkeztek volna a tünetek (7 hós)? Elképzelhető, hogy távozott a széklettel? Elképzelhető, hogy a gyomrában beágyazódik és később okoz problémát? Elvigyem szakemberhez?

Köszönöm.

Regős Judit Creative Commons License 2005.04.17 0 0 570
Kedves Olvasók!

Engedjétek meg, hogy meghívjak mindenkit, férjem, Pálhegyi Máté, kamara zenekarának, 2005. április 18.-án, az Óbudai Társaskörben (Kiskorona u. 3) 19 órakor megrendezésre kerülő koncertjére!
üdvözlettel: Regős Judit

Szeretettel várjuk az Ország talán legkülönlegesebb kamarazenekarának koncertjére.
A "Free Style Chamber Orchestra" sajátos, magával ragadó zenéje reményeink szerint felejthetetlenné teszi Önnek az április 18.-ai hétfő estét.
A zenekarról bővebb információt, valamint letölthető hangzó anyagot a www.fsco.hu címen talál.

A koncerthez jó szórakozást kívánva, tisztelettel:

Nagy János és Pálhegyi Máté zenekarvezetők, a zenekar tagjai, valamint a koncert szervezői



Előzmény: Regős Judit (569)
Regős Judit Creative Commons License 2005.04.15 0 0 569
Kedves Zsuzsa!

Sajnos ez valólban igaz. Azért van ez, mert a GYED nem számít munkabérnek, hanem juttatásnak. Ezért, azt jövedelemként nem lehet számításba venni a hitelbírálatnál. Általában a bankok 3 hónapos jövedelem igazolást szoktak kérni. Ha jelzáloghitelt vesztek fel, akkor a bank később nem ellenőrzi, hogy valóban fenn áll-e a munkaviszony. A GYED-et viszont 1-szer meg lehet szakítani, és aztán újra vissza lehet menni. Nem kell a 3 hónapot ténylegesen ledolgozni, mert a szülési szabadság és a GYED alatt is jár szabadság, ezt pedíg bármikor ki lehet venni. A többit a fantáziádra bízom...
üdv: J.
Előzmény: madre73 (567)
Mikolt Creative Commons License 2005.04.15 0 0 568
van lakashiteles topic a neten, amugy tenyleg nem, mert a GYED-bol nem szabad vonni a torlesztoreszletet.
Előzmény: madre73 (567)
madre73 Creative Commons License 2005.04.14 0 0 567

Kedves Judit!

Remélem ebben is tudsz nekem segíteni. Férjemmel hitelt szeretnénk felvenni, mert építkeznénk. Azt hallottam viszont, hogy aki GYED-en van, az nem kaphat hitelt? Igaz ez???

Köszi!

Zsuzsa

Zoe21 Creative Commons License 2005.04.12 0 0 566

Szia Judit és a többiek, akik betegeskednek!

 

Oviban dolgozom, olyan helyen, ahol van sószoba. A tapasztalat az, hogy a gyerekek egyáltalán nem betegek annyit, mint gondolnánk a közösségben szerzett betegségekkel kapcsolatban. Alig náthásak, alig hiányoznak. Az én csoportom folyamatosan 23-24-es létszámmal bent van egész évben.

 

Van egy olyan kislányom, aki asztmás, járt az anyukájával a mi sószobánk mellett 3 hétig a Szemlőhegyi barlangab naponta kb 1 órát. Igazán látványos a javulás kop-kop-kop. Nem is kell a pipa neki már legalább fél éve, 1 éve jár a mi ovinkba.

 

Szóval a brlang azoknak is jó, akik megelőzni kívánják a betegséget, aki csak teheti, menjen oda minél többször.

 

Jobbulást, aki beteg!

 

Zoé

Regős Judit Creative Commons License 2005.04.11 0 0 565


Kedves Fórumozók!

Ugyan Julkónak már emailben válaszoltam erre a kérdésére, de mivel néhány olvasóm jelezte, hogy kíváncsian várta volna a fórumra is a válaszom, hát íme:

Azt gondom, hogy egy kicsit tudatosabb , kalóriaszegényebb táplálkozástól és némi sporttól biztosan nem fog elmenni a tej. Sőt! Jobb minőségi tápanyagtól még több és jobb is lehet. Ha valaki úgy érzi, hogy itt az idő, elég a hájból, csak bíztatni tudom az elhatározásában ! Fontos, hogy semmi drasztikus fogyókúrába ne kezdjünk, mert abból úgyis jojo effektus lesz. Azaz a gyorsan leadott kilók gyorsan vissza is jönnek! Véleményen szerint a kilóknak funkciójuk van az ember életében. Ha nehezen mennek le akkor érdemes végig gondolni a táplálkozásunkat. MIkor eszünk, mit eszünk, mennyit eszünk. Érdemes 1-2 napig írni is akár. Érdekes következtetéseket lehet ezekből levonni. Egyszer én is írtam egy ilyen naplót, és kiderült belőle, hogy este mikor lefektetem a gyerekeket, szinte rutin szerűen megyek a fridzsihez és amit ott találok azt szépen megeszem. Függetlenül attól, hogy éhes vagyok-e. Ezzel jutalmaztam magamat egy fáradt nap után. Napközben pedíg azt ettem amit értem, gyerekek maradékát, kenyeret, kolbászt, sütit, pogit, mindent ami volt. Arra már nem volt időm, hogy magamnak külön készítsek valami olyan kaját, ami kevésbé hízlal. Amikor ez nyilvánvalóvá vált, tervet készítettem, és minden nap plussz fél órát szántam saját kajám elkészítésére. Eleinte nehéz volt lemondanom az esti nasiról, de ahogy láttam az eredményt, úgy volt egyre könnyebb.
Van, hogy az embernek csak a tudata kívánja az ételt a testének nincs is rá szüksége! Szerintem fontos, hogy mindenki a saját ütemében, és saját elhatározására kezdejen bele a fogyókúrába. Még jobb, ha életmód váltást tervez, mert az hosszú távú és akár egy életre szól.
üdv: Judit
Előzmény: kerteszjulko (564)
kerteszjulko Creative Commons License 2005.03.31 0 0 564
Kedves JUdit!

Most, hogy jön a tavasz, rámtört, hogy jajj, én szeretnék egy dögös kis farmert. De, jajj! Nem jön rám a 40-es méret. Ez katasztrófális. Azonnal fogyókúra, kutyával , gyerekkel futás a Margit szigeten? De még szoptatok, mit ajánlasz, hogy nehogy el menjen a tejem, mert annyit nem ér az ügy!

Juli
tutpok Creative Commons License 2005.03.17 0 0 563

Kedves szupics és Judit!

 

Én is ugyanebben a cipőben utazom.Ú, ez képzavar! Szóval a mi babócánk most múlt fél éves, és már legalább 5-ször volt beteg. Plussz egyszer nekem is volt tüdőgyulladásom, ami nagyon ciki volt. Most egszerűen félek vele közösségbe menni, nehogy elkapjon valamit. Mondjuk ő még csak fekszik, meg fordilgatni próbá. Szóval nem kell vele gyurmázni, de így is ehezen bírom. Nem baj, hajrá tavasz, hajrá nyár!

 

 

Előzmény: Regős Judit (562)
Regős Judit Creative Commons License 2005.03.17 0 0 562

Kedves Szupics!

 

Problémádat maximálisan átérzem. Én sem vártam még talán soha úgy a tavaszt , mint most. Az én gyerekeim is folyton betegek voltak, és sajnos idén engem sem került el az influenza. Valóban elkeserítő a négy fal között hetekig. Teljesen érthető, hogy ki vagy akadva, hogy nehezen bírod, vagy bírtad. Talán már lehet múlt időben beszélni, mert minden jel arra mutat, hogy végre itt tavasz! Amit én megfogadtam a jövőre nézve az az, hogy beoltatom magam influenza ellen, mert, ha a gyerekek betegek az is rossz, de ha én is megbetegsztem, akkor aztán az már elviselhetetlen. Már szeptembertől elkezdek járni a gyerekekkel barlangi sókúrára, hátha az segít az állandó takonykór elkerülésében. Aztán majd meglátjuk mi lesz belőle. Ha még aktuális a segélykérésed azt ajánlom, megbuggyanás helyett, inkább keres valaki vállalkozókedvű jótét lelket az ismeretttségi körödből, aki pár órára vigyáz Lucára, és menj el egyet úszni, vagy sétálni, lazíts egy picit. Mindjárt meglátod, megint bírni fogod az "ipart"! 

 

üdv: Judit

Előzmény: szupics (561)
szupics Creative Commons License 2005.03.11 0 0 561

Kedves Judit!

Már régóta nem írtam. Szerencsére minden ok, elég jól belejöttem az iparűzésbe. De most egy kicsit ki vagyok akadva. Luca 3. hete beteg. Meg van fázva, szörcsög, hol lázas, hol nem. Már 2 hete be vagyok gyakorlatilag zárva, pedíg Luca már nem is lázas 1 hete, csak néha köhög, de a doki nem engedi, hogy kivigyem, mert fél, hogy áthül, vagy mi. De én már ezt nem bírom. Már mindent lerajzoltam, meggyúrmáztam, kivágtam, felragassztottam, megsütöttem, amit lelhetett. Szerinted ilyenkor csinálni, hogy ne buggyanjon meg az ember lány?

köszi

Regős Judit Creative Commons License 2005.02.28 0 0 560

Kedves Lilianyu!

 

Bár nem vagyok orvos, de tapasztalatból mondhatom, hogy az általad említett gyógyszereket nyugodtan beveheted. Nem lesz tőle semmi baja a kislányodnak. Általában minden gyógyszerre ráírják, hogy terhesség és szoptatás ideje alatt nem ajánlott a szedésük, de valójában sok gyógyszert nyugodtan be lehet venni. Ezt azonban mindíg az adott esetben a házi ill. a gyerekorvosnak kell mérlegelnie. A gyógyszergyárak azért írják rá ezt a figyelmeztetést, mert terhesekkel és szoptatós anyákkal nem lehet gyógyszertesztelést végezni, másrészt, ha valakinek valami baja lesz a gyógyszer szedésének ideje alatt, nehogy beperelje a gyárat. 

Azért persze jobb minél kevesebb gyógyszert szedni ezidő alatt, de, ha muszáj nyugodtan bevehetsz!

üdv: Judit

Előzmény: lilianyu (558)
Regős Judit Creative Commons License 2005.02.28 0 0 559

Kedves Lili31!

 

A szaunázásnak az a hatása, hogy vizet von el a szervezetből. Ezért nem ajánlják a túlzott szaunázást a szoptatás alatt (főleg a szoptatás elején). Szerintem a Te esededben nyudodtan lehet szaunázni, nem hiszem, hogy bármi bajod lenne tőle.Sőt! Ebben a hidegben, influenzás időszakban direkt jót tesz! Szaunázás után igyál meg 2-3 pohár folyadékot, vizet vagy teát, hogy pótold a folyadék veszteséget!

üdv.Judit 

Előzmény: Lili31 (557)
lilianyu Creative Commons License 2005.02.27 0 0 558

Kedves Judit!

A kisebbik lányom 20 hónapos, még egyszer minden nap szopik, van, hogy többször is, bár azt hiszem, tej már nem sok van.

A kérdésem most éppen már nem aktuális, de azért felteszem. Múlt héten elkaptam az influenzát, gondoltam, minél gyorsabban "meg kellene szabadulnom" tőle, ezért elmentem a gyógyszertárba, hogy veszek neocitrant. Mivel sok antibiotikum mellett lehet szoptatni, gondoltam, ezzel sem lesz gond. Azért megkérdeztem a gyógyszertárban a hölgyet, hogy lehet-e szoptatás mellett, megnézte, és azt mondta, hogy nem, sőt Coldrexet, meg semmi hasonló gyógyszert sem. Ez tényleg igaz? Végül nem vettem, de én úgy gondolom, nagy baj nem lehet, főleg, hogy már csak keveset szopik a lányom. Jól gondolom?

Egyébként szedtem közben egy homeopátiás gyógyszert, ami legutóbb segített is, de most sajnos nem. :(

Lili31 Creative Commons License 2005.02.27 0 0 557

Kedves Judit!

 

Azt szeretném kérdezni, hogy véleményed szerint a szauna befolyásolja-e negatív irányban a szoptatást? Nem vagyok aktív szanunázó, szoptatni pedig már csak naponta 2-szer szoptatok.

Előre is köszönöm,

Lili

luki11 Creative Commons License 2005.02.25 0 0 556

Kedves Dóri !

 

Átérzem a problémádat bár én most 28 éves leszek nemsokára és szeretnék babát

de nem akar összejönni.

Ha a szüleidre nem számíthatsz a baba felnevelésében akkor tudom neked ajánlanni az örökbeadást, nálunk a családomban van egy kisfiú aki tudja hogy nem a saját

gyerekük már 11 éves és nagyon jól fogadta hogy megmondták neki ... nem kell félned attól hogy mit fog gondolni vajon rólad hogy ha az örökbeadás mellett döntesz. Ha végiggondolod hogy neked még tanulnod kell és meg kell alapoznod a jövődet akkor még ha fáj is akkor is lehet hogy ez a legjobb megoldás .

Egy jó családba kerülve megkaphat mindent amit te adnál meg neki és fogják nagyon szeretni . Ha gondolod én nagon szivesen találkozok veled ha tudok neked segíteni bármiben is.

Van egy 18 éves hugom , azért írtam hogy meg tudlak érteni.

 

Gondold át hogy mi miért lenne jó a babának és azután dönts de semmiképpen ne vetesd el, mert egy élet már megfogant benned és a jó Isten ajándéka a gyerek.

Nem szabad semmiképpen elvetetni mert később ahogy már írták is neked mindenképpen bánni fogod... 

Előzmény: sdorci89 (550)
Mikolt Creative Commons License 2005.02.16 0 0 555
a fiam gyakorlatilag az elso napoktol tapszeren nevelkedett. mondhatom, hogy soha nem volt hasfajos. amikor megterhelte a gyomrat, Gripe Watert adtunk neki, csodakat tesz. az a fontos a tapszernel, hogy nem szabad tuladagolni, be kell tartani a hasznalati utasitast. ha kizarolag tapon el, akkor kell melle teaztatni, vizet adni, vagy neha nagyon hig tapszert, es nem lesz semmi gond.
Jud29 Creative Commons License 2005.02.16 0 0 554
Kedves Judit! Köszönöm! A szoptatással az a helyzet, hogy nincs elég tej. Mindent próbáltam már (különböző fejések, szoptatási módok...) de ennyi maradt. A kórház után lassan indult be (császárral szültem), mire beindult mellgyulladásom lett. Utána már kevesebb lett abban a mellemben ami begyulladt. Aztán mellhártyagyulladás miatt (gyógyszer) nem tudtam egyáltalán szoptatni, fejnem kellett. Megint csak kevesebb lett... Most tegnap óta pedig már egyáltalán nem akar szopizni a kisfiam. Hiába teszem mellre elkezd üvölteni. 2 napja próbálkozunk, de nem akarja! Fejem, cumisüvegből adom neki. Röviden ennyi!
Előzmény: Regős Judit (552)
julcus Creative Commons License 2005.02.16 0 0 553

Kedves Judit!

 

Hiányoltam SDórának adott válaszából az örökbeadás tanácsolását. ÉN a férjemmel tavasszal lesz egy éve, hogy örökbefogadtuk a kislányunkat. Nem volt egyszerű, kb. másfél éve írtam is önnek, ha emlékszik még rám. Akkor ön ajánlott egy Alapítványt, akiknek a segítségével sikerült az örökbefogadás . Ez boldogságot hozott a mi életünkben  és megkímélt egy kis életet is!

üdvözlettel: J.

Előzmény: Regős Judit (549)
Regős Judit Creative Commons License 2005.02.15 0 0 552

Kedves  Jud29!

 

Be kell valljam őszintén, a tápszeres táplálásban nem vagyok igazán otthon. De azt észrevettem a tápszerrel táplált ismerőseim babáinál, hogy valóban többször fáj a hasuk és elég szagos szeleket eregetnek. Szerintem ez összefüggésben lehet a tápszerrel, de ebben én nem vagyok szakértő. Azt biztos nem jó, ha úgy látod fáj a pocija a babádnak. Én is biztosan utána mennék mi okozza ezt. Talán a gyermekorvosotokat kellene megkérdezned. Megkérdezhetem, hogy mi az oka, hogy tápszert kell adnod a babádnak? Mi a baj a szoptatással?

üdv: J.

Előzmény: Jud29 (551)
Jud29 Creative Commons License 2005.02.12 0 0 551
Kedves Judit! Kisfiam 12 hetes. Döntő többségben tápszert kell adnunk neki. Vagyis úgy néz ki, hogy a napi 5 étkezés közül 3 tápszer, 2 szopizás. 150 ml tápszert kellene adni neki a súlya szerint (5,6 Kg), amit a leírás szerint 4 óránként kellene adni neki. A gyerekorvos azt mondta, hogy az 5*-i étkezésnek meg kell lenni. Mivel ő már átalussza az éjszakát, így ha kivárnánk a megadott időt, nem kapna 5*kaját (Bebe HA-t kap), tehát az 5 étkezést nappalra osztjuk szét (kb. ilyen leosztásban, 8.00,11.00, 14.20, 17.50, 21.00 óra- attól függően mikor kel). Mostanában azt vettük észre, hogy többször húzza össze úgy magát, mintha fájna a pocija és gyakran pukizik. Összefüggésben lehet ez a gyakoribb tápszeradással? Judit szerint probléma ez? És ha igen akkor mi lehet a megoldás? Előre is köszönöm a segítséget!
sdorci89 Creative Commons License 2005.02.11 0 0 550

Kedves judit!

 

Köszi, hogy megvédtél. annyira szarúl érzem magam. Úgy érzem az egész világ ellenem fordult, pedíg én csak segítséget szeretnék kérni. Most vagyok túl egy nagy lelkizésen. Anyu úgy érzi, én szúrtam el az egész életetét, mivel ő is fiatalon 18 évessen szült engem, és szerinte ezért mindenről lemaradt az életben, és ezért lett csak bolti eladó, pedíg ő orvos akart lenni, de pénzt kellett kerseni stb. És most meg még gyereket szülök neki. Szóval velem csak a baj van. Pedíg én nem is akartam megszületni. Persze fogok gondolkozni azokon amit mondtál. anyu a Tétényibe jár nődokihoz és most engem is oda akar vinni. Hétfőn megyünk vizsgálatra, aztán szívesen megkeresnélek, ha lehet, de küldök emailt is! köszi mindent! Dorci

Regős Judit Creative Commons License 2005.02.11 0 0 549

Szia Dorci!

 

Most csak nagyon gyorsan válaszlok, mert látom, hogy sürgős!

Vannak dolgok, amikben egyet értek az előttem hozzászólókkal. A gyerekvállalás valóban felelősségteljes dolog, ami feltétlenül felnőtt gondolkodást igényel! A hozzászólások hangnemével azonban alapvetően nem értek egyet. Nem hiszem, hogy Dorcinak segít, ha ítélkezünk felette és helyette döntünk az életéről. Azt hiszem, ez csak még rémültebbé és meggondolatlanabbá teszi őt.

Én azt gondolom, hogy mérlegelned kell a körülményeidet, azokat is amiket az előttem hozzászólók írtak. Csak akkor szabad vállalnod egy másik életet, ha egyedül is, szülői segítség nélkül is gondoskodni tudsz róla. A párod is fiatal még és te is az vagy. Szinte még gyerek. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy az évek száma garancia a felnőtt, felelősségteljes gondolkodásra. Sajnos!De az feltétlenül igaz, hogy a körülményeid nem tünnek túl biztatónak a gyerek vállalásra. Azonban Te már belekerültél ebbe a helyzetbe, akár hogyan döntesz nem maradhatsz többé ugyanaz a gyerek aki eddíg voltál. Ha megtartod a babát, akkor azért , mert anya leszel és el kell tartanod és testileg lelkileg, szellemileg egészséges gyermeket, majd felnőttet kell nevelned a babádból. Ha elveteted, akkor meg azért, mert egy másik, már megfogant élet felett kellett döntened, hogy ne szülessen meg. És ez is egy felelősségteljes döntést igényel. Ezt sosem fogod elfelejteni, még akkor sem, ha később az idő és az életed azt fogja igazolni, hogy jól döntöttél. Azért, mert amikor eljön az ideje és elvégezted az iskoláidat, körvonalazódik a jövőd, benne élsz egy működő párkapcsolatban, biztonságosabb körülmények között tudsz majd gyereket vállalni. A szüleid segítségével, de nem az ő felelőségükre és az ő kontójukra!

 

Szerintem, a jelen helyzetben két látszólag rossz dolog, helyzet közül kell választanod. Viszont, amint döntöttél, már az lesz a legjobb, amit dönthettél, azzal kell megbírkóznod. A szüleidet semmiképpen sem hagyhatod ki a döntéseből, hiszen fontos a segítségük. Nem értek egyet azzal, hogy zsarolnak téged, de megértem őket, hogy el vannak keseredve és féltenek téged és magukat is. Én is el lennék keseredve, ha a lányom 15 évesen gyereket akarna szülni a semmire. Nyilván ők sem olyan életet szántak neked, mint amilyennel szembe kell nézned, ha vállalod a babát. Egy kisbaba édes, aranyos, de emberfeletti energiát, szeretet és anyagi biztonságot ígényel. Az biztos, hogy az iskolát egy darabik nem tudnád folytatni és a szüleid segítsége nélkül, egy darabíg anyaotthonban ugyan ellakhatnál (kb. 3 hónpaig, ha van üres hely), de aztán saját magadnak kellene megteremtened a körülményeket ahhoz, hogy te nevelhesd a gyerekedet és ne kerüljön állami gondozásba. Ezt szigorúan szabályozzák. Nem bezélve arról, hogy az abortuszt ugyan nem kényszeríthetik ki a szüleid, de ahhoz, hogy a kórházból haza vihesd a babád, ahhoz szülői, vagy gyámi beleegyezés szükséges, amíg nem töltöd be a 18 évet. (Kivéve, ha 16 évesen férjhez mész, mert azzal automatikussan nagykorúvá válsz) Ugyan van lehetőség a gyám megváltoztatására is nagyon indkolt esetben, de ez egy nagyon hosszú, macerás folyamat. Ezeket jó, ha tudod, és látod előre, milyen élet várhat a gyerekedre, és mérlegeled, hogy te milyen életet szánsz neki! A döntés mindenképppen a tiéd kell, hogy legyen, mivel a következményeit is te fogod vállalni, akár így, akár úgy döntesz. Akkor is ha az abortusz mellett döntesz, mert az is feldolgozást igényel, hogy ne legyen később negatív hatással az életedre! Az, ha most nem vállalod a gyereket nem a te kudarcod. Mindenkivel előfordul, hogy hibázik. A kérdés az, hogy mennyire lehet azt helyre hozni és kinek, kiknek ártasz vele!

A döntésben segítséget tudunk nyújtani a SOTE I. Sz. szülészeti Klinikán, telfonon, vagy személyesen. Mindenképpen azt javaslom, hogy gondolkozz el ezeken, és ne felejtsd el te most egy másik emberről is döntesz! Fontos,hogy vállalni tudd a felelőséget a döntésedért, mert az egy életre szól!

várom válaszodat és jelentkezésedet: Judit

Előzmény: sdorci89 (543)
sorsikaaa Creative Commons License 2005.02.11 0 0 548
úgy látom nem csak én döbbentem le.....
mia11 Creative Commons License 2005.02.11 0 0 547

Kedves Dorci! Szerinted mikor lesz esélyetek arra, h a szüleitek segítsége nélkül éljetek és el is tudjátok tartani a közös gyermeket? Ne gondolkozz sokat, én megmondom. Ha majd leérettségizel, szakmát tanulsz és elmész dolgozni. A barátodra  ugyanez vonatkozik. Ez talán hamarabb következik be. De ha többet szeretnél, akkor nem ártana egyetemre, főiskolára menni. Ez még nem jutott eszedbe? Ez nem is szerepelt sosem a jövőképedben? Ha már ilyen "felnőtt" vagy, más dolgokra is gondolnod kell!!!!!

 

Előzmény: sdorci89 (543)
sorsikaaa Creative Commons License 2005.02.11 0 0 546
itt ülök és döbbentten azon töprengek amit ez a kislány ír.... egy csomó kérdés merül fel bennem.... gyereket  a gyereknek? abortusz vagy nem abortusz? zsaroló anya? ki felelősége a születendő gyerek és kié a gyerekanya? ennyire felgyorsúlt a világ hogy már nem futja az időnkből a saját gyerekünkre? miről szól ez a történet? két gyerek készül gyereket vállalni. tudják egyáltalán mivel jár ez? nincs buli, nincs szórakozás, pelenka van, szoptatás van.....vége a gyerekkornak...... és akkor még a zsarolóanyáról nem beszéltem......
mia11 Creative Commons License 2005.02.11 0 0 545
18 év alatt szülői beleegyezés nélkül össze sem lehet házasodni(ha még nem változott meg a törvény:) ) Szerinted miért van ez így?Gondolod,h a gyermekvállalás kevesebb felelősséggel jár, mint egy házasság?
Előzmény: sdorci89 (543)
freesleep Creative Commons License 2005.02.11 0 0 544

Bocs, de ha azt akarod, hgoy anykádék vállaljanak minden felelősséget a gyerekedért, nem gondolod, joguk van beleszólni? Nem szülhetsz gyereket valaki másnak...

 

Előzmény: sdorci89 (543)
sdorci89 Creative Commons License 2005.02.11 0 0 543
Köszönöm a segítséget. Ez nagyon megnyugtató, csak az a baj, hogy az anyukám lelkileg terrorizál. Azt mondja, hogy kitagad, ha megtartom, hogy ide nem hozhatom haza a gyereket. A párom családja még nem is tud az egészről. de kétlem, hogy segítenének, ugyanis ők vidéken egy kis faluban laknak, és ott nagyon ciki, ha valaki esküvő nélkül "csinál" gyereket. Szeretnénk ugyan összeházasodni, de ő is csak 17 lesz. Még tanul és egyenlőre nem sok esélyünk van arra, hogy a szüleink segítsége nélkül el tudjuk tartani a gyerekünket. Ennek ellenére szeretném őt, semmiképpen nem akarom elveteni, de, ha nem hozhatom ide haza, akkor nem tudom mit csináljak. Gondolkodtunk az albin, de arra sincs pénzünk. Esetleg valami segítséget tudnátok adni nekem, hogy kihez forduljak segítségért? Eseteg személyesen, mert így interneten egy kicsit személytelen. Nagy szükségem lenne rá. Vagy esetleg tudnák találkozni Judittal, valahogy? Köszönöm: Dorci
Előzmény: beri9 (542)
beri9 Creative Commons License 2005.02.11 0 0 542

Szia Dorci!

 

Először is, bocs Judit, hogy belekontárkodom, kérlek mindenképp javíts ki, ha tévednék!!!

 

Utánanéztem a kérdésednek a jogszabályban (a magzati élet védelméről szóló 1992. évi LXXIX. törvény) Mielőtt még belekezdenék, Te a korlátozottan cselekvőképes kategóriába tartozol, mivel már betöltötted a 14. életévedet de a 18-at még nem.

 

A terhesség csak veszélyeztetettség, illetőleg az állapotos nő súlyos válsághelyzete esetén, a törvényben meghatározott feltételekkel szakítható meg.

Súlyos válsághelyzet az, amely testi vagy lelki megrendülést, illetve társadalmi ellehetetlenülést okoz.

 

A Te esetedben erről van szó, amennyiben - leegyszerűsítve - Neked vagy a magzatodnak nincs semmi egészségügyi problémája, illetve a terhesség nem bűncselekmény következménye.

 

A terhesség 18. hetéig szakítható meg, ha az állapotos nő korlátozottan cselekvőképes vagy cselekvőképtelen - Tehát ez RÁD vonatkozik.

(Persze később is van erre lehetőség, de más indokok alapján- pl. életveszély)

 

A terhesség megszakítása, ha azt nem egészségügyi ok indokolja, az állapotos nő írásbeli kérelme alapján végezhető el.

A terhességmegszakítás iránti kérelmet az állapotos nőnek a Családvédelmi Szolgálat munkatársa előtt személyesen kell előterjesztenie, a terhességet megállapító szülész-nőgyógyász szakorvos által kiállított igazolás benyújtása mellett.

Korlátozottan cselekvőképes személy nyilatkozatának érvényességéhez törvényes képviselőjének a terhességmegszakítási kérelmet tudomásul vevő nyilatkozata szükséges.

 

Tehát: ebből arra következtetek, hogy ha pont fordítva lenne: Te szeretnéd megszíkítani a terhességet, akkor kéne a szüleidnek a hozzájárulása.

Azonban arra, hogy megszakíttasd a terhességet, ők semmiképpen nem kötelezhetnek.

 

Problémáddal kapcsolatos egyéb vonatkozásokban (lelki tényezők, stb.) pedig Judit biztos, hogy nagyon nagy segítségedre lesz!

 

Szurkolok: Berni

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!