Keresés

Részletes keresés

nemova Creative Commons License 2006.05.22 0 0 118
Én nagyon ellene vagyok az antibébi tablettának. szedtem kb 2 évig, de az egyetlen jó tőle az volt, hogy teljesen kitisztult az arcom. Hátránya volt jópár, de a legrosszabb, hogy nem lettem kívánós:-) akkor meg minek kellene szedni. kicsit elkezdtem figyelni magamat, meg a barátom is, és arra jöttünk rá, hogy azalatt a 7 nap alatt, amíg szünetel, akkor van kedvem hozzá. de hát akkor nem a legoptimálisabb.

ezért abbahagytam. jól is tettem, mert most már jókat szexelünk:-) persze a bőröm romlott, de fogytam pár kilót.

ajánlottam a barátnőimnek is, meg kérdeztem tőlük, hogy ők hogy vannak, és már mindegyikük leszokott róla:-) nekik is elvette a kedvüket a gyógyszer.

kicsit utánanéztem, és vannak kutatások, ahol egereken kísérleteztek, és a 7. generációtól már meddők voltak az utódok. kicsit vicces. sajnos nem emléxem a forrásra már, de nem nagyon hiresztelik a gyógyszergyártó cégek ezeket a kutatásokat.

meg a kívánósság sincs rajta a mellékhatások listáján.

kíváncsi vagyok, hogy ti miért szeditek. nem tapasztaltátok még, amit én?
Előzmény: szivarvány (112)
gregab Creative Commons License 2006.05.22 0 0 117

Szia,

 

én nem szedek semmilyen antidepi tablettát.....

 

lehet, hogy én vagyok tudatlan, de nem is tudtam, hogy a fogigátló jó a ciszta ellen...?!!!

Előzmény: szivarvány (112)
gregab Creative Commons License 2006.05.22 0 0 116

hát nem, nekem a fogamat kefélték el nagyon, 3 hétig szívtam azzal, amit egy normális orvos 5 nap alatt helyre hozott. 3 heti fájdalomcsillapítózzás napi 6 szem minimum.... druva volt. egy normális orvos pedig 5 nap alatt rendbehozta!

 

a másik, hogy nem ismerték fel a vesekövem, amit már akkor anyám tudott, hogy az lehet... egy doki meg nem.

Előzmény: Mókus87 (111)
gregab Creative Commons License 2006.05.22 0 0 115

naaaaaaa, akkor minden rendben! :)) jól van!

azóta is minden ok? :)

Előzmény: Mókus87 (110)
gregab Creative Commons License 2006.05.22 0 0 114

ezt én még konkrétan nem hallottam, csak hogy utána kell min. fél év, amig kiürül a szervezeted, addig még annyira nem is lehet teherbe esni. Franc se tudja... úgy sincs 100%-os védelem! EGy volt főiskolás évfolyamtársam úgy esett teherbe, hogy közben fogamzásgátlót szedett....

Valaki pedig megszakított közösülést "alkalmazza" és 2 éve nem esik teherbe!

 

én 25 éves vagyok, sőt már múltam februárban, úgyhogy nálam aztán főleg nem lenne gáz, azért én még nem szeretnék.... de én mégis közeledem a 30-hoz :P. Fejembe vettem, hogy legkésőbb 29 évesen szülni szeretnék, de hogy mi lesz belőle???

 

Tudod, mikor öregszik az ember :), azt veszi észre, hogy lassan a barátai stb., mind férjhez mennek, megnősülnek, gyerekek születnek, én ezt most kezdem el érezni igazán. A nyáron egy rakat esküvőre megyek, most szombaton volt a legelső, és még akkora is hívtak volna, amikor nyaralni megyek, augusztus 5-re. Lassan ez most már természetessé fog válni, hogy mindenki megházasadok, gyereket szül körülöttem....

 

 

Előzmény: Mókus87 (109)
Mókus87 Creative Commons License 2006.05.19 0 0 113
Ő nem hiszem, hogy ilyesmit szedne...
Előzmény: szivarvány (112)
szivarvány Creative Commons License 2006.05.19 0 0 112
hello! az antibébi tabletta és antidepresszánsok szedése nagyon nem fér össze! nálam közti vérzést okozott, a nődokim megvizsgált és azt mondta, semmi szervi oka nincs, csupán kevésbé szívódik fel a fogigátló az antidepresszánsok miatt, és lehetóleg ne egy időbe vegyem be! azt mondta, amíg depis gyógyszerekt szedek, legyek felkészülve, hogy bármikor lehet közti vérzésem( főleg ciklus közepén) és sűrűbben járjak hozzá ellenőrzésre! akármilyen erős hormongyógyszert ír6 fel, akkor is ütköznek egymással! jah, a fogigátló szedése nálam a ciszták miatt fontos, ezzel tudtam elkerülni a műtétet és az antibébi azóta is rendbe tartja! ennek a dokinak soha nem adtam egyetlen fillért sem, mégis rendes, korrekt és lelkiismeretes! mielőtt vki megkérdezné, nem pesti hanem vidéki, nagyon messze pesti tájtól..
Előzmény: gregab (106)
Mókus87 Creative Commons License 2006.05.18 0 0 111
Húú...:S Hallottam már én is durva "orvosbakikról", pl műtétnél benne felejtettek vkiben vmi törlő izét, és, hát biztos nem volt boldog az illető...:S
Előzmény: gregab (108)
Mókus87 Creative Commons License 2006.05.18 0 0 110
Fogalmam sincs, de nagyon úgy tűnik...:)) Ma is jön!:))
Előzmény: gregab (107)
Mókus87 Creative Commons License 2006.05.18 0 0 109

Szokták mondani, de már azt is hallottam a biosztanártól, hogy, ha abbahagyod, a petesejtjeid "be akarják pótolni az elmaradást", és olyan is lehet, hogy havonta nem csak 1 érik meg, úgyhogy elvileg könnyebben teherbe lehet esni...:)))

Biztos, hogy megtartanánk, ha besikerülne, ő már 26 éves, biztos örülne, bár először megijedne picit, én meg képtelen lennék megöletni a picit, nem beszélve arról, hogy mi van, ha emiatt nem lehet majd később?! Azért majdnem 19 éves fejjel már nem érzem magam annyira gyereknek, igaz, nem tervezek még babát, tanulni akarok még, meg karriert építgetni, de nem vetetném el.

 

Olyanra nem emlékszem... Nem félidőben?? Akkor lehet, hogy csak közti vérzés volt, nem??

Előzmény: gregab (106)
gregab Creative Commons License 2006.05.18 0 0 108

hát igen, embere válogatja, nekem orvosokkal igaz nem okvetlen nőgyógyász, voltak negatív tapasztalataim (fogorvos, sima háziorvos), és azóta nekem megrendült egy kicsit a hitem az orvosokban.

 

egy újabb példa: egyik kollégám,valami sz alagszakadás volt a lábában, kezelték, de úgy, hogy 10 napja mélyvénás trombozis gyanúval fekszik kórházban, 25 éves. Most hétvégén derült ki, hogy valójában életben marad, és 10 nap folyamatos fekvés után már elmehet wc-re a saját lábán!

Ennyire hogy lehet elkezelni valakit? simán belehalhatott volna. Azt mondták neki a kórházban, ha 2 nappal később megy be az egész jobb lábában leáll a keringés.

Ennyit az orvostudományról!

Előzmény: Mókus87 (103)
gregab Creative Commons License 2006.05.18 0 0 107

Akkor ti sem tudtok létezni egymás nélkül? Ez olyan mint az én párkapcsolatomban, se veled se nélküled, hol jobb - hol rosszabb! De mindig együtt maradunk!

Akkor gyakorlatilag ti most együtt vagytok ugyanúgy? :)

Előzmény: Mókus87 (102)
gregab Creative Commons License 2006.05.18 0 0 106

Én azt hallottam, hogy miután abbahagyod a fogamzásgátló szedését kb. fél év kell minimum amíg kiürül a szervezet, addig még nagyon elvileg teherbe sem eshetsz.

De szerintem a fogamzásgátló nem okoz meddőséget, én ilyet még nem hallottam, van elég nyavalya ami ezt megakadályozza, mármint, hogy teherbe ess.

 

Egyébként te még nem gondolkodtál el rajta, hogy szeretnél gyereket? Én tudom, hogy jó pár évig nem szeretnék, de ha meglátok egy kisbabát, akkor egyből sírok, hogy "kell egy gyerek", ha teherbe esnék, én már biztosan megtartanám!

 

Egyébként nekem már sokszor ilyen barnás, sötét barnás cucc is jön belőlem!!! :((((

neked volt már ilyen?

 

 

Előzmény: Mókus87 (101)
Mókus87 Creative Commons License 2006.05.16 0 0 105

Szia!

 

Nem vagyok szakértő a témában, félreértés ne essék, csak gregabbal osztjuk itt az észt egymásnak, de szerintem nagyon nem normális a folyamatos közti vérzés! Keress más nőgyógyászt, lehet, hogy a mostani nem vesz komolyan, vagy nem is érdekli, és az sem árt ilyenkor, ha a pszichológusoddal is konzultál (mert gondolom az antidepresszánst ő írja). Vmi megoldást csak találnak együtt! Nem durva egy kicsit a 2-őt egyszerre szedni? Ha már nem sokáig szedsz antidepresszánsokat, akkor nagy baj nem hinném, hogy lehet, de hosszútávon biztos nem tesz jót.

Tavaly nekem is kellett volna doki depresszió miatt, de azért nem mertem pszichológushoz menni, hogy ne írjon ilyeneket, aztán találtam 1 természetgyógyászt, így megúsztam gyógyszerek nélkül.

Előzmény: szivarvány (104)
szivarvány Creative Commons License 2006.05.16 0 0 104
hello:-) én sima sztk-s dokihoz járok, nagyon rendes! most viszont nem tudom mikor menjek hozzá, illetve ő-e az illetékes akivel először beszéljek! a háziorvos amikor felírta a gyógyszereimet csak röhögött, hogy majd elmúlnak maguktól a nőgyógyászati hasi görcsök, nem kell azzal foglalkozni! szóval nálam az a baj, hogy amióta antidepresszánsokat kell szedjek, egyre kevésbé hat a fogamzásgátló! most ott tartok, hogy közti vérzéseim vannak, aztán pedig majd menstruálok, szóval fogalmam sincs mikor lesz már olyan időszak, hogy nődoki meg tudjon vizsgálni! az antidepresszánsokat sajnos muszáj szedjem, az antibébit is szednem kell, mert az gyógyított ki a kezdődő pcos szindrómából! (policisztás ovarium syndroma) mennyire kell ezt a közti vérzéses dolgokat komolyan venni? nagyon kimerít, mert amúgy is vérszegény vagyok!
Előzmény: Mókus87 (103)
Mókus87 Creative Commons License 2006.05.15 0 0 103
Ja, a pénz, az pénz! De van olyan hely nem is egy, ahol ennek ellenére is kalap sz*r, amit nyújtanak... Elkérik a borsos árat, aztán mehetsz, ahova akarsz...
Előzmény: gregab (100)
Mókus87 Creative Commons License 2006.05.15 0 0 102

Hát effektive nem vagyunk összeveszve, találkozgatunk, attól a ténytől eltekintve, hogy nem járunk, most már nagyjából olyan minden, mint régen. Jó lenne, ha túlélné a kapcsolatunk ezt sok mindent, ami történt, a szerelem még mindig megvan mindkettőnk részéről. Idő kell most neki is, nekem is, csak túlságosan nehéz egymás nélkül, és nem tudunk nem találkozni minimum heti egyszer. Pedig az elhatározás megvolt, hogy most kibírjuk, és hetekig vagy akár 1 hónapig nem is látjuk egymást, átgondoljuk az életünket, de elgondolni könnyebb, mint betartani...

Háát lehet nekünk drukkolni...:)

Előzmény: gregab (99)
Mókus87 Creative Commons License 2006.05.15 0 0 101

Az biztos, hogy nem olyan durvák, a 90%-os hormontartalom lecsökkent, néhány %-ra, látványos változást ez nem is okoz, régen a csapból is azt folyt, hogy mennyire meghíztak, kiszőrösödtek miatta. Nem hiszem, hogy meddőséget okozna, csak okozhat. De azt is csak annak esetleg, aki amúgy se túl termékeny, és biztos nem véglegesen. (Azt szokták mondani, hogy 1 évig nem szerencsés utána gyereket vállalni, bár a dobozára csak 1 hónap van írva...) De erről már annyi véleményt hallottam, van aki teljesen ellene van, van aki meg sztárolja a gyógyszert.

De meddő sokmindentől lehetsz, biztos nem a gyógyszer a legnagyobb mumus...

 

Nem az orvosokkal van a baj, azért vannak jók is, csak meg kell őket találni. Az enyém is már annyi mindent felírt, mégsem múlt el, és azt azért látom rajta, hogy nem hasraütés-szerűen írogat. Szerintem mi vagyunk ilyen "mutánsok"...:)

 

Még szedem, csak, ha nem múlik el most se, akkor hagyom abba. 2 és fél éve kezdtem.

Előzmény: gregab (98)
gregab Creative Commons License 2006.05.15 0 0 100
Off: képzeld voltam ma orvosi vizsgálaton (magánkórházban, céges vizsgálat volt),na mindegy a különbség érezhető. szép kinézet kívül-belül,mosolygos orvosok mindenütt. Kedvesek... stb. Ennyit ér a píz. BAsszus 20 ezer Ft/fő. ebben pedig benne van: vér-vizelet, szem, ekg, vérnyomás, és megtapogtják a máj, has stb. ennyi, aztán 20 píz, drága! Ezt hol kapod meg egy sima kórházban? sehol. tisztelet a kivételnek, vannak jó és rossz példák egyaránt.
gregab Creative Commons License 2006.05.15 0 0 99

Igen, ez rendes dolog tőle! Még érdeklődik! :)

és nem fogtok kibékülni?

Előzmény: Mókus87 (97)
gregab Creative Commons License 2006.05.15 0 0 98

Igen, ez tény, de ezek a mai fogamzásgátlók akkor már nem olyanok mint régen voltak. Azt nem értem, hogy miért kérdezte tőled a természetgyógyász, hogyha akarsz még gyereket az életben, akkor hagyd abba a gyógyszert, miért ennek esetleg a meddővé válás lehet a "mellékhatása"? ILyenről én még nem hallottam....

 

Igen, a fertőzés már más tészta, így nagyobb az esélyed arra, hogy meddővé válsz, ha folyton ezekkel szívsz, és nincs egy normális orvos aki kikezelne belőle! bah... gáz!

Nekem is ugyanúgy megvan a folyás, de mindig ugyanazt írják fel hüvelykúp és kész, és szeretnék már valami változást, mert mindig ugyanaz van, felírják "oszt" ugyanúgy van tovább... kissé már fárasztó ez a 2 havonkénti visszamászkálás!

Ugyhogy ha legköezelbb megyek, én ezt hangoztatni is fogom, nem fogom most már annyiban hagyni, csináljanak valamit már végre.

 

meddig szeted az antibigyót?

Előzmény: Mókus87 (96)
Mókus87 Creative Commons License 2006.05.12 0 0 97
De legalább a (volt)párom így is mellettem van, ez jól esik, kérdezte is sms-ben, hogy mi volt a dokinál.:)
Előzmény: gregab (95)
Mókus87 Creative Commons License 2006.05.12 0 0 96

Ez ugyanolyan, minthogy egészséges-e a tej, vagy nem... Egyszer ez terjed el, egyszer meg az. Én már csak onnan is gondolom, hogy, ha egyszer már hozzászokott vmihez a szervezeted, és nincs vele baj, akkor minek váltanál át másikra? Abbahagyni, azt megint megsínyled, másikat kezdeni, nem hiába mondják a az esetleges 3 hónapos rosszulléteket, köztes vérzéseket, elég durván beleavatkozik a szervezetedbe!:S

Ősszel jártam természetgyógyászhoz, ő kérdezte is, hogy szeretnék-e én egyáltalán az életemben gyereket... Mert akkor nem kéne mérgeznem magam...

Persze, van a pro és a kontra, előnyei is vannak bőven, de én nem fogok fertőzésekkel együtt élni, mert akkor tényleg előfordulhat, hogy meddővé válok...:((

Most megvárom ennek az antibiotikum-kúrának az eredményét, de, ha az sem válik be, akkor abbahagyom a fogigátlót, és újrakezdem a grapefruitmagot, Rossmanban találtam olyat, amire kimondottan rá van írva, hogy meg lehet inni (persze hígitva...).

Előzmény: gregab (95)
gregab Creative Commons License 2006.05.12 0 0 95

Nem tudom ,egyszer valaki ezt mondta nekem, de ezek szerint ez nem igaz! :( + egyik barátnőm is ugyanezt szedi mint én, és most volt nemrég másik dokihoz és felírt neki egy másikat, ezzel az indokkal!

Na mindegy.

Én 4 éve szedem!

Előzmény: Mókus87 (94)
Mókus87 Creative Commons License 2006.05.11 0 0 94

Majdnem 2 és fél éve.

Miért kéne váltani? Ha bevált, akkor nem kell. Nekem ezen kívül semmi panaszom a gyógyszerrel kapcsolatban, és még az se biztos, hogy ezeket az okozza.

Előzmény: gregab (93)
gregab Creative Commons License 2006.05.11 0 0 93

aha, és te mióta szeded? én Graciert szedek elég régóta, bár lehet, hogy már váltani kellene!

Tényleg fogamzásgátlót mennyi időnként célszerű váltani?

Előzmény: Mókus87 (92)
Mókus87 Creative Commons License 2006.05.11 0 0 92
Yadine-t, de azt speciel sokan istenítik. A Diane-ről mondta egy csaj, hogy abbahagyta, és elmúlt. A többi nőci nemtom, mit szedett.
Előzmény: gregab (91)
gregab Creative Commons License 2006.05.11 0 0 91

Én is fogamzásgátlót szedek!!! Attól is lehet?

TE mit szedsz?

Előzmény: Mókus87 (90)
Mókus87 Creative Commons License 2006.05.11 0 0 90

Ugyanaz... Folyás.:(((

Erősen gondolkodom, hogy abbahagyom a fogigátlót. Sokan mondják, hogy attól elmúlt a candida.

Előzmény: gregab (89)
gregab Creative Commons License 2006.05.11 0 0 89

Antibiotikumot :( Akkor ezek szerint valami gyuszi van a szervezetedben! :( mármint ugye a nőgyógyászatilag fontos helyeken!

basszus!

 

na legközelebb már lehet, hogy nekem is ez lezs?

:(

 

és neked most milyen tünetek vannak?

Előzmény: Mókus87 (88)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!