Keresés

Részletes keresés

krapek Creative Commons License 2009.09.18 0 0 1765

Tényleg túlléptük a keretet. Tudsz jó topikot?

 

Nem vagyok homofób. A homoszexuálisokkal semmi bajom. Hosszú évek óta van ilyen kollégám. Kellett hozzá vagy tíz év, hogy nyilvánvalóvá váljon a beállítottsága. (Nőikapcsolatáról egyikünk sem tudott soha...) Mindenkivel kedves, barátságos, segítőkész volt, és a legkisebb mértékben sem tolakodó. Amikor "lebukott", és megtudtuk hogy férfival él a szokásos heti sport utáni sörözés közben egy perc alatt haverian megbeszéltük, hogy az ő dolga, kedves egészségére. Aztán úgy alakult, hogy a barátja kezei közé kerültem. Ápoló egy kórházban. Ma is hálával gondolok rá  azért a törődédért amivel ápolt. Nem csak engem, hanem minden betegét.

 

Élik az elétüket, nem büszkék a beállítottságukra (ahogy én sem vagyok büszke a sajátomra), nem parádéznak, sőt elítélik azt. 

 

A társadalmi normákra fittyet hányó, perverz, parádézó diviánsokat, és az őket bátorítókat, védőket utálom. De azokat nagyon.

Előzmény: G.B.Bejja (1764)
G.B.Bejja Creative Commons License 2009.09.18 0 0 1764

Nem tudom, Vágó István hivatalos topikja-e a megfelelő hely ennek a megvitatására  - ha a moderátor kitörli, akkor nem, de kérem azért ne tiltson ki, ha figyelmeztet, abbahagyom.

 

Szóval: nem kell ahhoz liberálisnak lenni, hogy valaki NE utálja a homoszexuálisokat.

Előzmény: krapek (1763)
krapek Creative Commons License 2009.09.17 0 0 1763

Frankó lett volna, ha kevesebbet frankózol, mert frankón zavaros lett az egyébkén valószínűleg frankó röpiratod.

 

Lehet, hogy a jelenleg Magyarországon lévő helyzet, az itt létező nézetek, történelmi távlatból nézve időben jelentéktelenek, de mivel az én életem jelentős részét - sajnos - kitöltik, ezért nem vagyok hajlandó eltekinteni azok mostani hatásától. Meggyőződésem, hogy nem is szabad ezt tenni!

 

Márpedig, igenis vannak "frankó" dolgok. Annyira frankók, hogy azok érvényéről még vitába sem szabad szállni!
Ne ölj! Ne lopj! Ne paráználkodj! Ha ezt emberek valamely csoportja kétségbe vonja, azokat ellenségnek kell tekinteni, és aszerint viszonyulni hozzájuk. Ha nem ismerik el ezek megfellebezhetetlenségét és kötelezően betartandó mivoltát, akkor - amíg van még erőnk hozzá - rá kell őket kényszeríteni. Frankón!

 

"Van az a nézet, hogy "a melegek éljenek békében otthon, de ne erőltessék rám az életformájukat". Ki erőlteti? Csak az *elfogadását*, egyenlő mércével. Még szeretni se kell őket. A liberálisok ebben kiállnak melletük."

 

NEM!!! NEM ÉS NEM!!!
KIKÉREM MAGAMNAK! NEM EGYENLŐEK VELEM!!! NEM FOGADOM EL ŐKET!!!

Vagy ha úgy tetszik, én nem vagyok egyenlő velük! Mem vagyok rá hajlandó! Undorodom tőlük, utálom, és megvetem őket!

Elvárom és megkövetelem, hogy ezt a (gyűlölet)jogomat (tettlegességmentesen) gyakorolhassam, és az olyanok, akikben ez a fajta viszonyulás ellenszenvet kelt TOLERÁLJÁK ezt!
Hogy világos legyen: nem a hálószobályukban homoszexuális viszonyt folytatókkal van bajom, hanem a felvonulós, parádézós, büszkülős, gusztustalan b..zikkal,  az ilyeneket támogatókkal és eltűrőkkel. Semmilyen, namégegyszer: SEMMILYEN szexuális szokást, magatartásformát propagáló parádénak nincs helye közterületen!

 

Hogy mit jelent a liberalizmus Párizsban, vagy Londonban, mit jelentett Kossuth idejében, az engem nem érint, ezért nem érdekel. A liberalizmus nekem azt jelenti, amit itt és most megvalósítottak belőle azok az emberek, akik liberálisnak mondják magukat. Ezek pedig kivétel nélkül az SZDSZ-hez köthetőek.

 

"Természetesen a beszélt nyelvek, az olvasott könyvek, és a bejárt országok semmire sem garancia, de arra okot adhat, hogy elgondolkozzál, hogy nem lehet-e, hogy mégiscsak ő lát valamit jobban, mint Te, és amiben Te olyan biztos vagy, az mégsem teljesen úgy van, ahogy azt gondolod, csak esetleg éppen pont azok manipulálnak téged, akik másokról állítják ezt."

 

Többszörös átgondolás után jutottam arra a felismerésre, hogy a Vágóhoz viszonyított halmozottan hátrányos helyzetem ellenére is - nekem van igazam. Ha Einstein azt állítja, hogy 2x2 az öt, akkor vele batrán vitatkozom.

 

Előzmény: reallib (1762)
reallib Creative Commons License 2009.09.17 0 0 1762

A liberalizmus éppen abból indult ki -- ha eltekintesz a térben és időben jelentéktelen éppen most és itt létező egyes magyarországi nézetektől -- hogy az, ha bárki azt gondolja magáról, hogy tudja a frankót, és elvárja mindenkitől, hogy ahhoz igazodjon, az beigazolódottan káros, és abból tényleg beigazolódottan elég nagy balhék szoktak lenni belőle.

 

 A liberalizmus ezért azt vallja, hogy senki ne mondja meg a frankót. Mindenkinek meglehet persze a saját frankója, és élhet aszerint, de mások számára ne írja elő. Egyetlen dolgot ír elő, hogy ezt a játékszabályt (ez nem világnézet, hanem egyfajta világnézetek feletti játékszabály) mindenki tartsa tiszteletben. Ez az egy "metafrankó" az egyetlen frankó, meg hát ennek más egyenértékű megjelenései (pl. hogy csakis az intoleranciával szemben nem toleráns egy liberális)

 

 Amígy az egyházat elnyomták a 80-as években (a kommunisták akarták a saját frankójukat lenyomni mások torkán), a liberálisok kiálltak a szabad vallásgyakorlás jogáért. Amikor azonban az egyház elkezdett belefolyni a nem vallásosak életébe (abortusz, miegymás), tehát az egyház kezdte a frankóját másokra erőltetni, akkor ez ellen lépett fel. Nem értelmes az a kérdés, hogy egy liberális egyházellenes, vagy egyházpárti-e. Frankó-megmondás-ellenes.

 

 Van az a nézet, hogy "a melegek éljenek békében otthon, de ne erőltessék rám az életformájukat". Ki erőlteti? Csak az *elfogadását*, egyenlő mércével. Még szeretni se kell őket. A liberálisok ebben kiállnak melletük.

 Ha viszont a melegek tényleg elkezdenék előírni, hogy mások is legyenek melegek, akkor a liberálisok "ellenük" lennének -- pontosabban megint nem ellenük, csak ezen igyekezetük ellen.

 

 Azt tudom, hogy sokaknak ez bonyolult, és csak olyan fogalmakkal tudnak operálni, hogy most akkor b*zipárti, meg vallásgyűlölő, és ilyen finomságokat, hogy minden esetben csakis az élni és élni hagyni elv mentén lép fel egy (igazi) liberális, azt nem látja át. Ez sokszor a liberalizmushoz csapódottakra is igaz, akik úgy voltak SZDSZ-támogatók, és beszéltek a liberalizmus nevében, hogy bennük is csak az jött át, hogy zsidó- cigány- melegpárti, és vallás- és akármiellenes párt, és ezen vonalak mentén is nyilatkoztak meg; sőt, sokszor még határozottabban és gőggel várták el az ő frankóságuk követését. Igen, az SZDSZ-szel sok, nagyon sok probléma volt (bár nem feltétlenül az, amit az emberek annak láttak). Ez nyilván nem segített megérteni azt, mi is az a liberalizmus itt nálunk, ahol "szerencsésebb történelmi adottságú" országokhoz képest erről az embereknek nem sok fogalma volt -- és hát még mindig nincs.

 

 Egy önálló "liberális párt" szinte értelmezhetetlen egy demokratikus országban, mert a liberális minimumot (kb. itt fent leírtakat) minden párt magáévá teszi. (ha nekem nem hiszel, higgyél Kövér Lászlónak, ezt ő mondta, és spec. igaza is van ebben) Sajnos nálunk az SZDSZ nem ezért halt ki, bárcsak így lenne, de még azért sem, ami ténylegesen súlyos probléma volt vele. Nálunk a szabad világ 98%-ával ellentétben a liberalizmus nem egy nyilvánvaló alapvetés, hanem nagyon sokakkal sikerült elhitetni, hogy valami főgonoszság.

 

 Na most lehet, hogy a fent elmondott liberalizmust sem tudod magadévá tenni, az értelemszerűen azt jelenti, hogy de pedig szerinted igenis egyetlen frankó van, az pedig éppen az, amit Te annak gondolsz (és feltételezed, hogy valami "minősített" többség is annak gondolja).

 

 Természetesen a beszélt nyelvek, az olvasott könyvek, és a bejárt országok semmire sem garancia, de arra okot adhat, hogy elgondolkozzál, hogy nem lehet-e, hogy mégiscsak ő lát valamit jobban, mint Te, és amiben Te olyan biztos vagy, az mégsem teljesen úgy van, ahogy azt gondolod, csak esetleg éppen pont azok manipulálnak téged, akik másokról állítják ezt.

Előzmény: krapek (1759)
krapek Creative Commons License 2009.09.17 0 0 1761

Egy dolog, hogy egy ideológia miről szól, más dolog, hogy mi lesz belőle a gyakorlatban. A szocializmus is, akommunizmus is csupa szépet ígér...

A liberalizmusból én a deviánsok, élősködők, a zavarosban halászók, az alomtársak korrupciójának kánaánját látom csak megvalósulni. 

 

Nevezz aminek akarsz. Én is az teszem veled.

Előzmény: bm613 (1760)
bm613 Creative Commons License 2009.09.17 0 0 1760
Ha az neked káros, hogy egyenlőek vagyunk, meg ilyesmik...tudod, a liberalizmus erről szól, függetlenül attól, hogy a konkrét politikai helyzet milyen. Az SZDSZ-t lehet nem szeretni, az más kérdés. No de ha neked ez az eszme nem szimpatikus, kinevezhetlek eredendően alsóbbrendűnek, bár nem áll szándékomban.
Előzmény: krapek (1759)
krapek Creative Commons License 2009.09.17 0 0 1759

Számomra ez, felfogás demagóg, betegesen önsorsrontó.

Kitartani egy beigazólodottan káros, az nemzet többsége által elvetett irányzat mellett, az én szememben nem a jellem, hanem az ostobaság mércéje. Ami független a beszélt nyelvek, olvasott könyvek, bejárt országok számától.

Előzmény: Fáradt Vándor (1755)
krapek Creative Commons License 2009.09.17 0 0 1758

Igen. És a többség szerint is. (Választások...)

 

 

Előzmény: Fáradt Vándor (1756)
krapek Creative Commons License 2009.09.17 0 0 1757

Én sem. Ijesztőnek tartom, hogy Fábry valahol azt nyilatkozta, hogy "önmagamat adom". Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy még véletlenül sem tesz majd semmi olyasmit, amit Vágó tett. Viszont be nem áll majd a szája, tolja magát, okoskodik, hol jó, hol pedig gyenge poénokkal erőszakolja meg a nézőt.

Meglátjuk.

Előzmény: margaréta33 (1744)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2009.09.17 0 0 1756
Jelen idő szerint - a hatalmi berendezkedésből adódóan -, még sokkal nagyobb mértékű a balról jobbra történő elítélés.

Szerinted.
Előzmény: krapek (1754)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2009.09.17 0 0 1755
Tudod, én sokkal többre becsülöm azt (többek közt Vágót is), aki tűzön-vízen keresztül kitart egy általa képviselt eszmerendszer mellett (még akkor is, ha azzal én nem értek egyet), mint azokat, akik mindenkori érdeküknek megfelelően csapódnak egy adott párthoz.
Előzmény: krapek (1753)
krapek Creative Commons License 2009.09.17 0 0 1754

"Én azért vagyok szomorú, hogy embert a politikai beállítottság miatt ítélnek el."

 

Szomorkodj csak, ha úgy tartja kedved!

De azt azért tudd, hogy ez sem egyirányú. Sőt! Jelen idő szerint - a hatalmi berendezkedésből adódóan -, még sokkal nagyobb mértékű a balról jobbra történő elítélés.

Előzmény: pítör84 (1748)
krapek Creative Commons License 2009.09.17 0 0 1753

Nem vétettem el. Önkörmányzati-választáson, EP-választáson is gyalázatosat bukott a Vágó által preferált eszmeisség. A közvélemény-kutatási eredményekről már nem is szólva.

Tekintve, hogy ez hová juttatta az országot, ennek minden tisztességes ember örül.

Előzmény: G.B.Bejja (1752)
G.B.Bejja Creative Commons License 2009.09.17 0 0 1752

Mások - a többség -, pedig örül ennek.

 

 

Örülni sok mindennek lehet, de a számolást lehet hogy elvétetted.

Előzmény: krapek (1743)
G.B.Bejja Creative Commons License 2009.09.17 0 0 1751
Én is ezt akartam mondani alant, csak elsőre nem értettük egymást :)
Előzmény: pítör84 (1748)
krapek Creative Commons License 2009.09.17 0 0 1750

"A másik oldal képviselőjeként Fábry sem hiteles (vagy hiteltelen), atól függ honnan nézzük..."

 

Nem értem, miért mondod ezt. Nem hivatkoztam sem Vágó, sem Fábry hitelességére vagy hiteltelenségére sem.

Előzmény: Fáradt Vándor (1745)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2009.09.17 0 0 1749
Egyetértünk...
Előzmény: pítör84 (1748)
pítör84 Creative Commons License 2009.09.17 0 0 1748
Én azért vagyok szomorú, hogy embert a politikai beállítottság miatt ítélnek el.
Előzmény: krapek (1743)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2009.09.17 0 0 1746
A másik oldal képviselőjeként Fábry sem kevésbé hiteles (vagy hiteltelen), attól függ honnan nézzük...
Előzmény: Fáradt Vándor (1745)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2009.09.17 0 0 1745
A másik oldal képviselőjeként Fábry sem hiteles (vagy hiteltelen), atól függ honnan nézzük...
Előzmény: krapek (1740)
margaréta33 Creative Commons License 2009.09.17 0 0 1744
Szerintem is sokan megnézik ma este, nagyon be lett harangozva. Nyilván arra megy kis a játék, hogy lenyomja a VI műsorát... HOgy meddig fut majd Fábryval? Én túl nagy jövőt nem jósolok neki, pedig bírom a fickót, csak nem tudom ebben a szerepkörben elképzelni.
krapek Creative Commons License 2009.09.16 0 0 1743

"Ilyenekért én is szomorú vagyok"

 

Mások - a többség -, pedig örül ennek.

Előzmény: pítör84 (1741)
pítör84 Creative Commons License 2009.09.16 0 0 1742
igen én is így látom, hogy az elején az újdonság és kíváncsiság miatt sok nézője lesz, mert kíváncsiak, hogy Fábri hogy boldogul új szerepkörével. Aztán később laposodhat
Előzmény: krapek (1739)
pítör84 Creative Commons License 2009.09.16 0 0 1741
Pontosan Ilyenekért én is szomorú vagyok, éppen ezért írtam le, hogy milyen emberek vannak:(
EZZEL ÉN NEM DICSEKEDNI AKARTAM!!!!!
Előzmény: G.B.Bejja (1737)
krapek Creative Commons License 2009.09.16 0 0 1740
Miért nem?
Előzmény: G.B.Bejja (1737)
krapek Creative Commons License 2009.09.16 0 0 1739
Az elején biztosan. De Fábry itt sem fogja tudni elviselni, hogy más is beszél rajta kívül egy műsorban, akkor hasalás lesz belőle.
Előzmény: pítör84 (1735)
krapek Creative Commons License 2009.09.16 0 0 1738
Azt hiszem, a Párbaj sikerességének (sikertelenségének) megvitatása során valamennyien figyelmen kívül hagytunk egy nagyon lényeges elemet. Éspedig, hogy Vágó, már nem az a Vágó, aki az MTV-nél "össznépi" műsorvezetőként népszerű lett. Nyíltan politizál, miáltal az ország (és a nézők) többsége már ellenséget, egy országrontó, deviánspatrónus, megvetendő, gyűlöletes eszmeiség komisszárját látja benne. Amit látunk, az a vég kezdete. De már nem is az eleje.
Előzmény: pítör84 (1736)
G.B.Bejja Creative Commons License 2009.09.16 0 0 1737

Ugyanis több ismerősöm azért utálja a Vágot mert idióta SZDSZ-es:S

 

Én a helyedben ezzel nem dicsekednék.


Előzmény: pítör84 (1736)
pítör84 Creative Commons License 2009.09.16 0 0 1736
És elképzelhető hogy az RTL klubnak politikai ok is volt abban hogy pont a Fábryt tegye be, persze még sok 100 ok mellett
Ugyanis több ismerősöm azért utálja a Vágot mert idióta SZDSZ-es:S
És ugye tudjuk, hogy most hogy áll a jobboldal
pítör84 Creative Commons License 2009.09.16 0 0 1735
Kíváncsi vagyok vajon a Fábryval a legyen ön is milliomos hogy fog aratni?:)- (szerintem sokkal nagyobb lesz a nézettsége mint a Vágó párbajának)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!