Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114835

Hát kedves purifikátorina, te se egy kikukorékolt falut, se igazi cigányt nem láttál még közelről, annál többet bifláztad a NANE elmeroggyanásait!

Előzmény: hayalilo (114820)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114834

"Nem igaz". Sajnos, igaz, Evil. Igaz, mert a nemierőszak-ügyekben - negatív értelemben - nagy szerepe van a közvélekedésnek, a társadalom uralkodó mentalitásának, amely még ma is az áldozat felelősségét hangoztatja, rá mutogat ujjal, ha a sértetti volta kitudódik, őt hibáztatja a családja, munkahelyi környezete, ismerősi köre...A rendőri szervekről ne is szóljunk. :( Ha pedig a sértett fiatalkorú, a szülők sok esetben - e súlyosan kontraproduktív hibáztatás mellett - úgy döntenek: jobb elkerülni a meghurcoltatást, a "szégyent" (ami az elkövető szégyene...), tehát nem tesznek feljelentést a tettes ellen.

 

De most nem erről van szó, hanem arról, ha feljelentés lesz a dologból, akkor a rendőri szervek mindenféle akadályt gördítenek a sértett elé, akit az eljárás további kínokra kárhoztat.

 

Ha pedig családon - párkapcsolaton - belül történik erőszak? Akkor még rosszabb. Indulj ki valós élethelyzetekből, körülmény-rendszerekből. Könnyű megszerezni a látleletet, szakvéleményt? Elvben igen. Azonban: az ilyen bűncselekményre legtöbb esetben eleve pszichikai-fizikai bántalmazással járó együttélésen belül kerül sor, ahol a férfi már akár évek óta terrorizálja és veri a nőt, majd egyszer(?) nemcsak összeveri, meg is erőszakolja. Azonnal azt kérdezed: de miért tűri? Miért nem hagyja ott? Azért, Evil, mert a bántalmazó már jó ideje megtörte, szétzilálta a személyiségét, megtaposta az önértékelését, legyengítette őt - és esetleg anyagilag is kiszolgáltatott, kapcsolatai leépítve, szülei messze élnek, barátságai nincsenek már, nincs hová mennie - és....gyerekei vannak. Ezért.

 

Na, valós élethelyzet. Amikor ilyen párok párterápián vesznek részt, akkor az esetek 70% -ában az derül ki, hogy az első pofont a nő részéről megnyilvánuló lelki terror, verbális erőszak, stb. előzte meg. A férfinak meg elszakadt a cérnája és ütött. Utána persze rájött, ha elrépázza az asszonyt, akkor egy darabig nyugton lesz.

 

Namost: a magyar falu, amit ambivalensen szeretek, máig Garcia Lorca-i közeg. Minél kisebb, annál inkább "Bernarda Alba háza". A közvéleménye ma is irgalmatlan, zsarnoki: főként az idősebb és középkorú korosztályban átöröklődött a leges-legavultabb értelemben "női szerep": a mindent-tűrés, az önpusztításig elvárt önfeláldozás reflexe, illetve ennek életben tartatása. Az a mentalitás, amelynek legtömörebb összefoglalása a "jó asszony köténye sok mindent eltakar"; az a gondolkodásmód, ami a fizikai/lelki durvaságot, bántalmazást, sanyargatást, - vagyis mindennek az elviselését, "saját szégyenként" való rejtegetését valamiféle törvényszerű női sorsként tartja számon. Aki tehát "kiadja", publikussá teszi az őt terrorizáló élettárs aljaember-ségét, azt a közösség "lincselésben" részesíti.

 

Mííí? Életem jó részében ilyen kis falvakban laktam, és nem láttam ilyet.

 

Ezek után: egy bántalmazott nőnek - ha egyáltalán van még orvos a faluban - meg kéne jelennie (másnap, harmadnap) abban a rendelőben, amelyben szomszéd marinénik és feribácsik ülnek, akik azonnal tisztában lennének a tényállással. Öt perc múlva kezdetét venné a "népbíróság", tíz percen belül ítélethozatallal. "Biztos megérdemelte". :(( Az már csak hab a tortán, hogy olyan nő, aki a (sokszor aztán..) hóhérának kiszolgáltatott, mert nem tud hová menni (a gyerekeivel..), miután látleletet vetetett és "hazatér", számolhat azzal is, hogy a bántalmazó ezúttal megöli, mert...megszégyenítette, "kiadta" őt. Könnyű-e ilyen esetekben jogokkal élni??? - amikor senki nincs, aki megvédene: maga a rendőrség is eleve-gyanakvással néz rád (megbocsáss: néhány megnyilvánulásod erre az élő, a gyakorlati példa..)??

 


Nem körzeti orvos másnap, harmadnap, hanem mentő és azonnal.

 

Bizony, ilyen is van: igazat adok neked benne. 
A cigány kultúrában igencsak gyakori, de magyar körökben is előfordul. Ismét azt tudom mondani: az az anya, aki - úgymond - "falaz" az apának, maga is nyomorult. MÁR megnyomorított, jobban mondva. Önmagát vesztett, megtört, "megdolgozott" szerencsétlen, akiben nyoma sincs már az önbecsülésnek...akinek - esetleg - se munkája, se rokona-barátja, egyetlen "érzelmi" kötődése a pedofil gazember, ezért tehát hárít....hárít és hárít, amíg csak teheti. Egyik legmélyebb bugyra a pokolnak.

 

 

Egyszerűbb az ok: az apa keresi a pénzt. Ha az apa sittre megy, akkor nem lesz pénz. Szóval nem a gaz patriarchatus áldozata.

 

Itt élek, Evil: tudom, hogyne tudnám, hogy nincsenek "minden piszlicsáré kapitányságon" jól felkészült pszichológusok, sőt: sokszor még a "piszlicsáré kapitányságok" is hiányoznak. Ez a rengeteg bajunk egyike.:((( 

 

Még jó hogy nincs minden kapitányságon pszichológus. Ne is legyen. Tudod miért? Mert ilyen kérdésben ne egy olyan hozzon véleményt, aki rendőrségi fizetést kap.

 

Kapitányságból meg mennyi legyen? Így is sokak szerint túl sok a rendőr.

Előzmény: hayalilo (114820)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114833

És a kultúremberség mibenlétét, feltételeit és határait is te fogod kijelölni ugye?

Nem vegy te egy kicsit izéééé... nagyon "feminista"?

Esetleg a feleségemnek is elmagyaráznád, hogy micsoda egy rohadék brutális fajankóval él együtt? Mert privátban elküldhetem a számát!

Előzmény: hayalilo (114816)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114832

Ő volt tavaly a negyedik.

Ez aztán kurvára cáfol mindent, ugye?

Előzmény: hayalilo (114812)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114831

Világos!

Szóval ez a bizonyíték arra, hogy ha a buliban magukat seggrészegre ivó nők négykézláb béaraszolnak a nyócker egyik be nem kamerázott sötét sikátorába, kinnafélcsöcse topban, köldökig felcsúszott miniben bugyi nélkül, akkor biztosan nem egy pénteklászló fogja közelebbről megvizsgálni a nemi berendezését, hanem jön egy Pöcsö féle Fehér Lovag és gyöngéden hazatámogatja!

Mert a nem az nem és neki jogai vannak!

Előzmény: tombadillo (114808)
ÁtlagFf_1963_2 Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114830

"a pornó és a prostitúció valóban erőszak. Nem, nem a "filmszerepet" általában önként - és pénzért - vállaló "színésznőn" tett erőszak: ő csak egy eszköz..."demonstrációs eszköz" egy, a konkrét pornófilmen messze túlterjedő "üzenet" közvetítéséhez. Amely üzenet kb. így szól: "Nők! Értsétek meg egyszer- és mindenkorra: ez a szerepetek a férfi mellett. Ennek a passzivitásnak, elszenvedésnek, alárendelődésnek a teljesítését várja el tőletek: ezt a zokszó nélküli ön-kiszolgáltatást és parancs-végrehajtást, ezt az őt szolgáló gátlás-mentességet - végső soron: a tárggyá degradálásotok természetesnek vételét." Érted-e, Evil, aki fiatal vagy és férfi vagy, tehát nyilvánvaló, hogy ez az üzenet nem téged "szenzibilizál", nem a te torkodat szorítja? (és ez, ne érts félre, semmilyen formában sem szemrehányás: egyszerű ténymegállapítás.)"

 

 

 

 

 

 

 

Érdekes szexuális életed lehet, már ha van egyáltalán.

Előzmény: hayalilo (114806)
ÁtlagFf_1963_2 Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114829

Férfigyűlölő vagy.

Előzmény: hayalilo (114820)
hayalilo Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114828

És...Evil: falusi nők tíz- és százezrei élnek ilyen helyzetben. Nem csak falusiak, mit is mondok? - hiszen a paraszti gyökerű, munkássá lett városi rétegekben az apák és anyák átörökítették ezt a szomorú hagyományt: a férfi birtokosi/bírói/irányítói szerepét, ill. a nő alárendeltséget, tűrésre kötelezettségét.

Ezt a mentalitást kellene megtámadni, hogy felszámolható legyen majd egyszer - és erre KELL az a fajta - védő, erősítő és vígasztaló - feminizmus, ami - nem érthetetlenül, de hihetetlen szomorúan - ismeretlen maradt ebben az országban. 

Előzmény: hayalilo (114820)
hayalilo Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114827

OFF

 

Köszönet, köszönet. Azt mondanám: dermesztő időkből szól a Gyóni-hang, mekkora kegy, hogy nem azokat éljük, de....pont azokat éljük, épp csak másként.

 

"Lesírni az Irgalmasságot" - úgy emelkedik ki a versből, mint egy Csomolungma.

Ideje volna hozzákezdenünk...

 

ON

Előzmény: Unerwünschter Gast (114825)
hayalilo Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114826

:-)

 

Minden Gonosz sárkány.:-) Az meg nem lenne baj, ha csak az egyfejűek ellen hat a fű...hat fejüket először lecsapom, aztán meglegeltetem őket.:-))) 

Előzmény: Unerwünschter Gast (114824)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114825

OFF!

 

Ha nem is értünk egyet, vigasztalásul itt a 3. Gyóni Géza vers, az utolsó, amelyet különösen kedvelek:

 

ÜZENET A KÓRHÁZBÓL

 

Asszony, van-e még imádságod?
Mert nem segit más, nem segit más,
Csak kulcsolt kéz, esengő sirás:
Lesirni az Irgalmasságot.

 

Talán szolgája a halál
Mégis, mégis egy nagyobb úrnak,
Ki egy életet még megnyujthat,
Ha imád hozzá eltalál.

 

Asszony, találsz-e hozzá hangot?
Én csak kegyetlenségét láttam
S csak keserű szót hordok számban.
Ne hallja meg, ha én sóhajtok.

 

Ne lássa meg vádoló arcom -
Csak a te rémült szíved lássa!
Ha irgalmához nem találsz ma;
Holnap a neved: özvegyasszony.

 

              (Krasznojarszk, 1917. jún. 5.)

 

Előzmény: hayalilo (114822)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114824

Hát éppen ez az. A sárkányfű nem jó minden gonosz ellen, csak a sárkányok ellen. De azok közül is csak az egyfejűek ellen. :-)

Előzmény: hayalilo (114822)
Johnny Five Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114823

Baszki, még minket is leatomoznak. :)

Előzmény: ÁtlagFf_1963_2 (114785)
hayalilo Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114822

Kedves Gast...igen szépen kérlek, a rendőrségi videóról ne beszéljünk itt s most (biztosítalak: világos és tiszta előttem a legjobb szándékod, de akkor is kiújulna köztünk - egyes részleteket illetően - az egyet-nem-értés..)

 

Hanem: a szépséges, erős Gyóni-versért ("Cézár,......") újra csak köszönet - és egy kérés: ha tudod, hol lehet sárkányfüvet venni, légyszíves, mondd meg. Veszek is belőle rögtön annyit, hogy minden Gonosz megnyúvadjon tőle.:-) 

Előzmény: Unerwünschter Gast (114819)
Johnny Five Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114821

"Te , JF mester , hogyan ítélkeznél mindezekről ??"

Határozottan meglep, hogy három nyelven írogatsz.


"Én még a férfiak sorkatonai szolgálatát is elutasítom ; szakmai és morális megfontolások miatt.

Annyi azonban bizonyos , hogy a mai "zsidó" nők között sokkal keményebb és bátrabb emberek is vannak , mint amilyen én , mint nőzaklatásért egyszer már feljelentett "férfi" vagyok."

Nojó... a véleményem az, hogy a sorkatonaságra szükség van... no nem a háború miatt, mint Izraelben, nem is a háború lehetősége miatt. Egész egyszerűen egy fiúnak szüksége van rá, hogy megtudja, miért/mire is teremtetett (hát nem biztos, hogy rózsaszín tütüben balettozzon, az hétszentség).

 

Előzmény: Törölt nick (114782)
hayalilo Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114820

Ígéretemhez híven folytatom a választ.

"Nem igaz". Sajnos, igaz, Evil. Igaz, mert a nemierőszak-ügyekben - negatív értelemben - nagy szerepe van a közvélekedésnek, a társadalom uralkodó mentalitásának, amely még ma is az áldozat felelősségét hangoztatja, rá mutogat ujjal, ha a sértetti volta kitudódik, őt hibáztatja a családja, munkahelyi környezete, ismerősi köre...A rendőri szervekről ne is szóljunk. :( Ha pedig a sértett fiatalkorú, a szülők sok esetben - e súlyosan kontraproduktív hibáztatás mellett - úgy döntenek: jobb elkerülni a meghurcoltatást, a "szégyent" (ami az elkövető szégyene...), tehát nem tesznek feljelentést a tettes ellen.

 

Ha pedig családon - párkapcsolaton - belül történik erőszak? Akkor még rosszabb. Indulj ki valós élethelyzetekből, körülmény-rendszerekből. Könnyű megszerezni a látleletet, szakvéleményt? Elvben igen. Azonban: az ilyen bűncselekményre legtöbb esetben eleve pszichikai-fizikai bántalmazással járó együttélésen belül kerül sor, ahol a férfi már akár évek óta terrorizálja és veri a nőt, majd egyszer(?) nemcsak összeveri, meg is erőszakolja. Azonnal azt kérdezed: de miért tűri? Miért nem hagyja ott? Azért, Evil, mert a bántalmazó már jó ideje megtörte, szétzilálta a személyiségét, megtaposta az önértékelését, legyengítette őt - és esetleg anyagilag is kiszolgáltatott, kapcsolatai leépítve, szülei messze élnek, barátságai nincsenek már, nincs hová mennie - és....gyerekei vannak. Ezért.

 

Namost: a magyar falu, amit ambivalensen szeretek, máig Garcia Lorca-i közeg. Minél kisebb, annál inkább "Bernarda Alba háza". A közvéleménye ma is irgalmatlan, zsarnoki: főként az idősebb és középkorú korosztályban átöröklődött a leges-legavultabb értelemben "női szerep": a mindent-tűrés, az önpusztításig elvárt önfeláldozás reflexe, illetve ennek életben tartatása. Az a mentalitás, amelynek legtömörebb összefoglalása a "jó asszony köténye sok mindent eltakar"; az a gondolkodásmód, ami a fizikai/lelki durvaságot, bántalmazást, sanyargatást, - vagyis mindennek az elviselését, "saját szégyenként" való rejtegetését valamiféle törvényszerű női sorsként tartja számon. Aki tehát "kiadja", publikussá teszi az őt terrorizáló élettárs aljaember-ségét, azt a közösség "lincselésben" részesíti.

 

Ezek után: egy bántalmazott nőnek - ha egyáltalán van még orvos a faluban - meg kéne jelennie (másnap, harmadnap) abban a rendelőben, amelyben szomszéd marinénik és feribácsik ülnek, akik azonnal tisztában lennének a tényállással. Öt perc múlva kezdetét venné a "népbíróság", tíz percen belül ítélethozatallal. "Biztos megérdemelte". :(( Az már csak hab a tortán, hogy olyan nő, aki a (sokszor aztán..) hóhérának kiszolgáltatott, mert nem tud hová menni (a gyerekeivel..), miután látleletet vetetett és "hazatér", számolhat azzal is, hogy a bántalmazó ezúttal megöli, mert...megszégyenítette, "kiadta" őt. Könnyű-e ilyen esetekben jogokkal élni??? - amikor senki nincs, aki megvédene: maga a rendőrség is eleve-gyanakvással néz rád (megbocsáss: néhány megnyilvánulásod erre az élő, a gyakorlati példa..)??

 

"Gondolsz itt arra is hogy az apa megerőszakolja a lányát, az anya meg falaz neki? Mert ilyen is van, nem kevésszer."

 

Bizony, ilyen is van: igazat adok neked benne.
A cigány kultúrában igencsak gyakori, de magyar körökben is előfordul. Ismét azt tudom mondani: az az anya, aki - úgymond - "falaz" az apának, maga is nyomorult. MÁR megnyomorított, jobban mondva. Önmagát vesztett, megtört, "megdolgozott" szerencsétlen, akiben nyoma sincs már az önbecsülésnek...akinek - esetleg - se munkája, se rokona-barátja, egyetlen "érzelmi" kötődése a pedofil gazember, ezért tehát hárít....hárít és hárít, amíg csak teheti. Egyik legmélyebb bugyra a pokolnak.

 

Alilo, te hol élsz? Szerinted minden piszlicsáré kapitányságon vannak jól felkészült pszichológusok,

 

Itt élek, Evil: tudom, hogyne tudnám, hogy nincsenek "minden piszlicsáré kapitányságon" jól felkészült pszichológusok, sőt: sokszor még a "piszlicsáré kapitányságok" is hiányoznak. Ez a rengeteg bajunk egyike.:(((        

Előzmény: Törölt nick (114798)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114819

Erre szoktam mondani, hogy "sárkány ellen sárkányfű". Azaz barnamedve ellen hiába is szedsz sárkányfüvet. Sárkány ellen viszont hathat.

 

Azaz ezek az esetek is sokfélék. Senki nem mondta, hogy a 3 db rendőrségi videós recept kivéd minden esetet. Még azokat sem 100%-ig, amelyekre formálisan ráillenének. De az esetek számát csökkenteni lehet.

Előzmény: hayalilo (114812)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114818

Az meg, hogy már az ősember is ábrázolta a nemiséget, megbocsáss ezerszer:-), hogy jön ide? Ábrázolta, hogyne: még jól is tette. A hindu templomok - igencsak későbbi - csoda-kőfaragói ugyancsak ábrázolták, bámulatos,- mégsem pornográf - részletgazdagsággal. No és?:-)

 

Akkor nem volt fotó, videó, film, most meg van. Ennyi!

 

Honnan tudod te, másrészt, kikkel beszéltem életemben?:-))) Némi túlzással mondom: a fél emberiséggel:-) - és szerencsémnek tartom. Az meg, hogy a szakmai utadba került prostituáltak nem meséltek el ilyen "sztorikat", a világon nem bizonyít semmit: nyilván pontosan tudatában voltak, kitől milyen retorzió érheti őket, családtagjaikat és gyerekeiket, ha csak pisszenni mernek. Más - hiteles - forrásokból tudok én ezekről, aminthogy te is tudsz. Megerősíted magad is.

 

Kerültek oda az általad minősített körtől kezdve az így "mellékest" kereső fösulis, egyetemista lányoktól kezdve az escort kategóriáig elég sokan. Önként és dalolva.

 

"Ezek többsége tudja, miért megy ki külföldre". Igen, tudja: mert születése óta erre predesztinálják, szocializálják. Tudja, mit várhat apjától-anyjától, fivérétől, unokatestvérétől: pokolian erős személyiségnek kéne lennie ahhoz, hogy kitörjön a körből. Még akkor is, többszörös segítséggel is nehéz - arról meg nem is szólva, hogyan lehet reaktív, erős személyiség egy cigány lányka - hát még egyszál magában?!!!!

Evil....hagyd működni a benned rejlő EQ-t: az elhallgattatása "szakmai ártalom". És kérlek, hidd el: nem ellened beszélek.

 

Nem, te a cigányokról beszélsz, elhallgatva azt a tényt hogy nem csak a cigányok állnak kurvának, illetve a cigánylányok közül se mind erre van szocializálva (elég sok volt állami gondozottból lesz kurva, és ezeket nem erre szocializálják).

Előzmény: hayalilo (114815)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114817

Múlik az áldozaton is a dolog, mert ha a 17 éves kiscsajnak előbb megy le elé az apja, akkor lehet megússza. Mondjuk az apa előtt emelem kalapom, ha én vagyok ott, akkor lehet a hullásokat kellett volna hívni, én meg benn csücsülnék a foxiban.

 

Az egész videó - megint ide tértünk vissza - a kockázat csökkentéséről szól. Mert az van. Ha valaki egyedül van, részeg, akkor nem csak nagyobb eséllyel erőszakolják meg, hanem nagyobb eséllyel lopják meg, rabolják ki, stb.

 

Az alkohol meg működik mindkét irányba, a sértett és az elkövető felé is.

Előzmény: tombadillo (114814)
hayalilo Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114816

Itt ne próbálkozz ezzel a hangnemmel. Vagy kultúremberként beszélsz, vagy sehogy.

Előzmény: Törölt nick (114813)
hayalilo Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114815

Jó. Ha nem akarsz grúz nevet, nem is kapsz.:-)

 

Az meg, hogy már az ősember is ábrázolta a nemiséget, megbocsáss ezerszer:-), hogy jön ide? Ábrázolta, hogyne: még jól is tette. A hindu templomok - igencsak későbbi - csoda-kőfaragói ugyancsak ábrázolták, bámulatos,- mégsem pornográf - részletgazdagsággal. No és?:-)

 

Honnan tudod te, másrészt, kikkel beszéltem életemben?:-))) Némi túlzással mondom: a fél emberiséggel:-) - és szerencsémnek tartom. Az meg, hogy a szakmai utadba került prostituáltak nem meséltek el ilyen "sztorikat", a világon nem bizonyít semmit: nyilván pontosan tudatában voltak, kitől milyen retorzió érheti őket, családtagjaikat és gyerekeiket, ha csak pisszenni mernek. Más - hiteles - forrásokból tudok én ezekről, aminthogy te is tudsz. Megerősíted magad is.

 

"Ezek többsége tudja, miért megy ki külföldre". Igen, tudja: mert születése óta erre predesztinálják, szocializálják. Tudja, mit várhat apjától-anyjától, fivérétől, unokatestvérétől: pokolian erős személyiségnek kéne lennie ahhoz, hogy kitörjön a körből. Még akkor is, többszörös segítséggel is nehéz - arról meg nem is szólva, hogyan lehet reaktív, erős személyiség egy cigány lányka - hát még egyszál magában?!!!!

Evil....hagyd működni a benned rejlő EQ-t: az elhallgattatása "szakmai ártalom". És kérlek, hidd el: nem ellened beszélek.

Előzmény: Törölt nick (114811)
tombadillo Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114814

szerintem meg azért jó a példa, mert megmutatja, hogy nem az áldozaton múlik a dolog. egyébként pont az alkoholról olvastam, és tuti így is van, hogy a szerepe nem a sértetti oldalon látható, hanem az elkövetőin. tehát nem arról van szó, hogy a lány berúg, aztán ettől kihívó lesz, hanem a pasi bebaszik, és ettől meg mer akar olyat is csinálni, amiről egyébként csak ábrándozik. 

Előzmény: Törölt nick (114810)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114813

Most úgy rám jesztettál, hogy egy fillér se maradt a zsebemben és most is egy sötét sarokban kuporgok, könnyeimmel küszködve!

 

(Netán az ilyen irányú ismereteim tévesek volnának és a hölgyek nem pukiznak gyöngyvirágillatú csillámport? Hanem illatos és kacskaringós szóvirágokká szublimálják az ilyen irányú feszítő késztetést? - Mert akkor sok minden világosodott meg előttem!))

Előzmény: hayalilo (114797)
hayalilo Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114812

És az 50 év körüli kisteleki hölgy, aki közvetlenül Karácsony előtt, kora délután, a község központjában, rokonaira várt - mígnem egy cigány támadó késsel fenyegetőzve elvonszolta és megerőszakolta? Vajon ő mivel "hívta ki a sorsot"?! Halványzöld dzsekivel? Piros kötött sapkával?!!!!! A puszta létével? Azzal. :(((((

Előzmény: tombadillo (114808)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114811

Ugyanazt az alávaló üzenetet - egy rohadt korszellem üzenetét, amely szerint az EMBERT, úgy, ahogy van, ki lehet fordítani önmagából, "használni" lehet (akármilyen célra: politikaira is) - végső soron tehát: dehumanizálni. Ez már az első - csak nőkre vonatkoztatott - változat tovább-terjesztése. "Légy embertelen". Hát nem. Csakazértse.:-)

 

Ezzel csak az a gond hogy már az ősember is ábrázolta a nemiséget.

 

akarsz-e grúz nevet?

 

 

Nem

 

A prostik döntő része szerencsétlen, menekülni képtelen áldozat. Jobban tudod, mint én, mi az "eljárásrend": betörni, bedrogozni őket, családtagjaikkal zsarolni, ha külföldre hurcolták az "árut", megfosztani őket az irataiktól és a megszabadulás reményétől, ha fellázadnak, csikkeket nyomni el a testükön, sőt: szülésre kényszeríteni őket, majd kereskedni a gyerekeikkel. Iszonyat, amin ezek a páriák keresztülmennek.

 

Ezek többsége tudja hogy miért megy ki külföldre. Lényeg a lényeg: te egy kurvával nem beszéltél életedben, én viszont már sokkal. Egy se mondott ilyen sztorit - bár sokkal megesik sajnos.

 

Előzmény: hayalilo (114809)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114810

Igen, ez nem olyan eset volt. De látod?

 

Ha a nem kihívóan öltözött józan lányok is áldozatul eshetnek egy ilyen baromnak, akkor mennyivel könnyebb a dolga a kihívóan öltözött, részeg, ostoba libákkal?

Előzmény: tombadillo (114808)
hayalilo Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114809

"Ezek milyen üzenetet közvetítenek szerinted?"

 

Ugyanazt az alávaló üzenetet - egy rohadt korszellem üzenetét, amely szerint az EMBERT, úgy, ahogy van, ki lehet fordítani önmagából, "használni" lehet (akármilyen célra: politikaira is) - végső soron tehát: dehumanizálni. Ez már az első - csak nőkre vonatkoztatott - változat tovább-terjesztése. "Légy embertelen". Hát nem. Csakazértse.:-)

 

Nem, Evil (akarsz-e grúz nevet? Olyan szívesen adnám...Eviladze. Mondhatom-e?)

 

Szóval: nem. A prostik döntő része szerencsétlen, menekülni képtelen áldozat. Jobban tudod, mint én, mi az "eljárásrend": betörni, bedrogozni őket, családtagjaikkal zsarolni, ha külföldre hurcolták az "árut", megfosztani őket az irataiktól és a megszabadulás reményétől, ha fellázadnak, csikkeket nyomni el a testükön, sőt: szülésre kényszeríteni őket, majd kereskedni a gyerekeikkel. Iszonyat, amin ezek a páriák keresztülmennek.

 

A "luxus"-kategóriát illetően osztom a véleményed: van jellem nélküli alja-ember (még csak nem is biztos, hogy nem intelligens, akár magasan az!), akinek "értékrendje" centrumában a pénz, a hatalom, a "hiúság vására" áll. A "felső kategóriát" valóban ezek adják - és ezek választása tudatos. Ők azok, akik - miközben minden aggály nélkül - tárgyiasítják saját magukat, tárgyként kezelik az "üzletfelet", a vásárlót is. Érdekes lenne körüljárni, milyen arányban akadnak közöttük pszichopaták.     

Előzmény: Törölt nick (114807)
tombadillo Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114808

17 éves lányt erőszakoltak meg Győrben

Az áldozat hazafelé tartott, amikor 28 éves támadója hátulról kést szorított az arcához. Tovább »

forrás: velvet.hu

 

na bakker. megint egy kihívóan öltözködő, késő éjjel részegen egyedül hazafele tántorgó ostoba liba.

 

ja, nem!

Előzmény: Törölt nick (114807)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114807

Amely üzenet kb. így szól: "Nők! Értsétek meg egyszer- és mindenkorra: ez a szerepetek a férfi mellett. Ennek a passzivitásnak, elszenvedésnek, alárendelődésnek a teljesítését várja el tőletek: ezt a zokszó nélküli ön-kiszolgáltatást és parancs-végrehajtást, ezt az őt szolgáló gátlás-mentességet - végső soron: a tárggyá degradálásotok természetesnek vételét."

 

Erről csak annyit, hogy létezik leszbipornó, homopornó, férfialázós dominapornó és külön nőknek készült heteropornó is, ahol az általad leírtak nem jellemzőek. Ezek milyen üzenetet közvetítenek szerinted?

 

A prostik többsége meg hidd el, önként csinálja. Főleg a felsőbb kategóriások.   

Előzmény: hayalilo (114806)
hayalilo Creative Commons License 2015.01.04 0 0 114806

Olvasd a gumiszoba blogot. A bloggerina szerint erőszak a pornó, a prostítúció

 

Evil: a pornó és a prostitúció valóban erőszak. Nem, nem a "filmszerepet" általában önként - és pénzért - vállaló "színésznőn" tett erőszak: ő csak egy eszköz..."demonstrációs eszköz" egy, a konkrét pornófilmen messze túlterjedő "üzenet" közvetítéséhez. Amely üzenet kb. így szól: "Nők! Értsétek meg egyszer- és mindenkorra: ez a szerepetek a férfi mellett. Ennek a passzivitásnak, elszenvedésnek, alárendelődésnek a teljesítését várja el tőletek: ezt a zokszó nélküli ön-kiszolgáltatást és parancs-végrehajtást, ezt az őt szolgáló gátlás-mentességet - végső soron: a tárggyá degradálásotok természetesnek vételét." Érted-e, Evil, aki fiatal vagy és férfi vagy, tehát nyilvánvaló, hogy ez az üzenet nem téged "szenzibilizál", nem a te torkodat szorítja? (és ez, ne érts félre, semmilyen formában sem szemrehányás: egyszerű ténymegállapítás.)

 

A prostitúció pedig azért erőszak, mert művelői kisebb részét kivéve, akik - primitív, igénytelen és rossz jellemű lények lévén - önként választják ezt az életformát, a többség születésénél fogva is predesztinált áldozat: emlékezz vissza, kérlek, a cigány kultúráról, benne pedig a nők helyéről/szerepéről adott elemzésemre. A prostituáltak legalább 80%-a cigány családból kerül az út mellé, hiszen abban a kultúrkörben a lánygyerek születését azért tekintik szerencsének, mert jövedelemforrás lesz belőle: serdülő korában pénzzé tehető "jószág", akiből megél az apa, a fiútestvér - az egész család. Hogyne volna ez az erőszakok erőszaka?! Még az is az, hogy a - bármennyire is értelmes - kislányt legtöbb esetben nem engedik tanulni: nemi érésekor azonnal "férjhez adják": nem egyszer úgy, hogy gazdag cigánycsalád visszataszító külsejű, gyengeelméjű fiát kell "kiszolgálnia"- és hogy feltűnő ne legyen, a tehetős rokon által befogadott szegény kis unokahúg státuszában. Ez nem volna erőszak?!

 

Most engedj meg egy személyes kis zárójelet. "Alilo, te hol élsz?" Megszólítottál - és ezt köszönöm. Nagyon kevés kell egy - akármilyen - viszony humanizálásához: legtöbbször elég ennyi. Nem szeretek verekedni vita helyett - csak akkor teszem, ha elkerülnöm lehetetlen. Amondó lennék:-): ne csépeljük egymást, hisz mindkettőnknek agya is van - és kutyája is.:-)) Mondok még valamit: ezzel az "Alilo"-val mégiscsak rátetted a lábad a "grúz hadi útra". Lesz - lehet - tebelőled igazi dzsigit (kaukázusi harcos) és...ha ehhez, ami hozzád fog sokat tenni, csak egy homokszemnyit is hozzátehetek (vagy tehettem volna) hát....nem akarok patetikus lenni...Akkora öröm lenne, mint az Elbrusz.:-)

 

A válaszadást folytatom majd, de most mennem kell főzni.:-)    

Előzmény: Törölt nick (114798)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!