Keresés

Részletes keresés

napalm. Creative Commons License 2007.08.02 0 0 50
szerintem át lehet, de biztosat a szolgáltató fog tudni mondani.
Előzmény: OldBluesMan (49)
OldBluesMan Creative Commons License 2007.08.02 0 0 49
Nagyszerű!
Vajon a korábbi ügyfeleknek át lehet-e, kell-e jelentkezni, és mennyiért. Holnap megyek is intézkedni
Előzmény: napalm. (48)
napalm. Creative Commons License 2007.08.01 0 0 48
mgy Creative Commons License 2007.07.31 0 0 47
A vége az lesz, hogy bekedvencelem azt is... :-DDD
Előzmény: OldBluesMan (46)
OldBluesMan Creative Commons License 2007.07.31 0 0 46
Szia!

Az én kérésemre lett indítva ez a topik, azért nem láttam a tiédet, mert csak az "Internet" csoportban kerestem. Igaz, mindkét cím alatt helye van, kérdés honnan közelítünk a mobil vagy az internet oldalról. Hogy lehet-e egyesíteni, nem tudom , téma szerint indokolt lenne, de én sem kerestem eddig "mobil telefónia" alatt.
Itt is leginkább a vodás topicba szólnak hozzá a nem vodás felhasználók is.
Előzmény: mgy (45)
mgy Creative Commons License 2007.07.30 0 0 45
Hmmm, egy éve csináltam egy csikkilyen című topikot a mobil telefóniában. Jó lenne a kettőt valahogy összegyógyítani, lehetséges ez?
OldBluesMan Creative Commons License 2007.07.22 0 0 44
OldBluesMan Creative Commons License 2007.07.13 0 0 43
Ha jól tudom, ápr 10-el kezdte a Pannon az akcióját. Én máj 20-án vettem meg. Előtte körülnéztem a többi szolgáltatónál is, de pl a Voda akkor 1 GB-ot 10 ezerért kínált. Azóta gyökeresen megváltozott a kínálat, de új előfizetőket óvva intek, hogy bedőljenek a tv-s reklámoknak. Egyszerűen nem igazak mindenhol. Tegnap ismét végigjártam a képviseleteket, de nálam se a voda se a t-mobil nem menne. És még csak közelítöleg se tudják mikor lesz 3G. A területi lefedettség nagyon kicsi országosan. Csak néhány nagyváros, némelyikben mindhárman ott vannak. Te a szerencsésebbek közé tartozol. Esetleg el is adhatod, ha találsz megbízható illetőt, akinek csak Pannonos lefedettsége van.
Előzmény: Tibike02 (42)
Tibike02 Creative Commons License 2007.07.12 0 0 42
Ja, azt még az előbb elfelejtettem, hogy amikor a Pannon piacra dobta az új net-et, én azonnal beleugrottam! És ugye jelenleg még csak EDGE-vel működök nálam. Pár hét után piacra dobta a Vodafone is és én napokban megnéztem a Voda lefedettségét! Hát pipa lettem egy kicsit, mert a lakohelyemen a Vodánál full beltéri lefedettséggel menne a HSDPA. Ha egy kicsit türelmesebb vagyok, akkor most sokkal gyorsabb a netem, de ugye most még fogvatart a hűségidő! Mindegy, most legalább az EDGE rendesen működik!
Előzmény: OldBluesMan (41)
OldBluesMan Creative Commons License 2007.07.12 0 0 41
Kösz a hozzászólást! Én is meglennék elégedve a nappali sebességgel. Tudomásul veszem. hogy a 3G sokára ér ide, de EDGE ezekszerint talán itt is javítható lesz.
Természetesen én jeleztem a gondomat, technikussal is beszéltem, de eddig nem tapasztaltam javulást. Viszont én nem hiszem, hogy egy tornyot használtam volna tegnap, mindhárom helyen azonos problémával.
Előzmény: Tibike02 (40)
Tibike02 Creative Commons License 2007.07.12 0 0 40

Én Győrben használom a Pannon internetet. Illetve Győr-Kertvárosban ahová már pont nem ér el a 3G. (állítolag hamarosan lesz) Nagyon sokat szenvedtünk vele mi is! A nap nagyobb részében használhatatlan volt, vagy olyan lassú volt, hogy annál még néha a sima gprs is jobban ment régebben! Párszor felhívtam az ügyfélszolgálatot és beszéltem technikussal is. Ővele első körben csináltunk új beállításokat, de érezhetően ettől sem lett jobb! Aztán mondta, hogy továbbítja a panaszomat a hálózatisoknak, hogy hátha annál a toronynál van gond amelyikre én bejelentkezek. Egy-két nap után javulást tapasztaltam! Nem tudom, hogy mit csináltak vele, ha egyáltalán csináltak, de most használható! Néha-néha előfordul, hogy lelassul, de ezt általában egy új belépéssel tudom orvosolni. Amúgy a nap nagy részében normálisan megy, még este is. A feladatkezelő szerint általában 60-90 % között dolgozik. Internetes sebességmérő szerint pedig általában 170-210 Kbpp. a sebesség. Bízom benne, hogy hamarosan lesz hsdpa. (pár száz méter választ el tőle) de addig is azért normálisan használható a net. Remélem így is marad!

Üdv.

Előzmény: OldBluesMan (39)
OldBluesMan Creative Commons License 2007.07.12 0 0 39
Tegnap kipróbáltam a modememet Balatonszemesen 18:00-18:30 és Lengyeltótiban 19:00-19:30 között. Ugyanolyan használhatatlan volt mint az állandó helyemen.
Tíz esetből jó ha két-háromszor betöltötte az oldalt, egyébként kifutott az időből.
Minél sikeresebb az akciós értékesítés, annál rosszabb használni és egyre hosszabbodik az idő is, mikor hasznavehetetlen.
Kiváncsi lennék másnak mi a tapasztalata, leginkább ott ahol nincs 3G lefedettség.
Fido Dido Creative Commons License 2007.07.10 0 0 38
A T-Mobil platinakártyás ügyfél esetén 18 hónap után el szokta engendi a hátralévő 6 hónapot. Persze ezt egyéni elbírálás alapján teszi.
Előzmény: OldBluesMan (37)
OldBluesMan Creative Commons License 2007.07.10 0 0 37
Hát bizony, elég nagy lett a választék a szolgáltatók és csomagjaik közt. Ebben a hírben mindenképp megnyerő, hogy a már meglévő előfizetői szerződésre is érvényesek.
Ja, ezek a fránya hűségnyilatkozatok!!! Egy hiradói tudósításban hallottam, törvénytervezetet nyújtanak be, hogy a szolgáltatók max 6 hónaphoz köthessék a hűséget. Ha jól tudom, ritka kivételként ezt az ellenzék is támogatja.
Lehet, hogy ez nem is annyira vigasztaló nekem, hisz elég sokára jár le a két évem.
Előzmény: napalm. (36)
napalm. Creative Commons License 2007.07.09 0 0 36
Fido Dido Creative Commons License 2007.07.02 0 0 35
Amíg 5Gbájt alatti adatforgalom mellett használod, addig nem lesz gondod belőle. Normál használat esetén a 2G havi korlát is bőven elegendő.
Előzmény: OldBluesMan (34)
OldBluesMan Creative Commons License 2007.06.29 0 0 34
Ugye, én nem vagyok vodás, de gondolom a Pannonál is hasonlóan működik az adat továbbítás. Én speciel, aki nem tudom esténként használni rendesen a netet, akár haragudhatok is azokra akik leterhelik a sávszélességet pl letöltésekkel, hogy még örülhetnék is egy hasonló korlátozásnak.
Másrészt viszont, mint kevésbé hozzáértő, honnan tudom, mikor haszálom a kitiltandó peer2peer technológiát?
Előzmény: napalm. (32)
OldBluesMan Creative Commons License 2007.06.29 0 0 33
"Ez a cég elég profi olyan rendszerek kiépítésében, amikkel az erősáramú infrastruktúrát hasznosítják szélessávú hozzáférési célra:
Hungarocom"

Megkerestem őket. Ma hívtak vissza és közölték, belátható közelségben nem fognak erre felé terjeszkedni, függetlenül attól, hogy honlapjukon is említik Marcalit.
Egyébként csak vezeték nélküli megoldásról beszéltek, az ügyintézőtől semmilyen álltalad említett módszerről nem tudtam meg semmit.

Marad a Pannon, akikkel szintén beszéltem, technikus szerint nem találtak rendellenességet, de változást nem tapasztaltam: most is sokadik próbálkozásra töltötte be ezt a lapot.
Előzmény: kplaszlo (20)
napalm. Creative Commons License 2007.06.29 0 0 32
Imoman Creative Commons License 2007.06.28 0 0 31
Sziasztok!

Látom, vannak itt, akik durván képben vannak, felét nem is értem. :) Én is megvettem ezt a pannonos mobil baszt, és nem értek vmit. Adtak hozzá két kábelt, egy hosszabbat, és egy rövidebbet. A hosszabbik kábelen két USB csatlakozó van, az egyik egy "assistant power" felirattal van ellátva. Hogy mit jelent azt természetesen tudom, csak azt nem, hogy mi értelme, mivel a kissebbikhez nincs ilyen. Az útmutató füzetecskében azt írták, hogy mindkét csatlakozót be kell dugni. Édsapámnak is van, ő a kezdetektől csak az egyiket dugta be, én sokáig mindkettőt, de most már a rövidebbet használom, aminek ugye csak egy van, és a különbség.... semmi észrevehető.... Tudtok erről valamit? Minek van az ott? Köszi
kplaszlo Creative Commons License 2007.06.27 0 0 30

A 900 MHz sávban működő 3G-hez a jelenlegi 3G modemek nem lesznek használhatók.

 

Előzmény: OldBluesMan (29)
OldBluesMan Creative Commons License 2007.06.27 0 0 29
A közeljövőben jelenthet e ez nekem valami fejlődést? Ezzel a modemmel is használhatom, ha megvalósul vagy cserélni kell?
Előzmény: kplaszlo (28)
kplaszlo Creative Commons License 2007.06.27 0 0 28
kplaszlo Creative Commons License 2007.06.26 0 0 27

Ezt a topikot tudom ajánlani:

 

Átalánydíjas mobilinternet a Vodafone

 

Előzmény: Dundy (25)
kplaszlo Creative Commons License 2007.06.26 0 0 26

Shabba!

 

Én egy a kertvárosok egy részére illetve a telkes körzetek többségére jellemző lehetséges BPL/PLC szitut írtam le, abból is nagyjából a klasszikus FTTC-FTTBB-hez hasonló BPL hálózatszerkezetet.

 

Amikor a 0.4 kV villanyoszlopról a kertesházba/víkendházba átlógó villanyvezetéken megy a BPL jelátvitel, az egy lehetséges és technológiailag kerek megoldás, a rövid réz szakaszon elég jó sebességekkel (profi telco grade BPL-ről beszélek, nem azokról a kiskereskedelemben kapható BPL motyókról, amiket a fali aljzatba lehet bedugni, hogy lakáson belüpl megoszthasd a szélessávot).

 

Valószínűleg ügyesebb megoldás ebben a szituban az optika végére szögelt BPL, mintha VDSL-lel próbálkoznál telkó réz érpáron (amit még ki is kell húzni az oszlopok és a házak között), hiszen ehhez kültéri mini DSLAM-okat kellene a villanyoszlopokra telepítened (drága játék), a kültéri megvalóstítás miatt (villámveszély és egyebek) pedig az UTP ebben a szituban garantáltan nem nyerő. Az UTP és a szabványos struki beltérről szól.

 

Más a helyzet a lakótömbök esetében. Ott egy az FTTB-re beltéren csatlakozó VDSL praktikusabb megoldás, mint a BPL, és még az UTP is megléphető, ha van rá pénzügyi keret (a struki és a hozzá tartozó motyók létesítésére). Ha erre gondoltál, igazad van. Én azonban kifejezetten a telkes körzetekről beszéltem.

 

Maga a BPL ebben a topikban nyilvánvalóan Off Topik, köze nincs a mobilhálózati dolgokhoz, a 0.4 kV oszlopsorokon a kertváros vagy telkes körzet belsejébe bevitt optika viszont nem az, mert ilyen helyeken praktikusan eleve a villanyoszlopokon lehet 3G-4G cellákat létesíteni, és a cellákat eleve az oszlopokon lehet optikával (hordozóhálózati csatlakozással) megtáplálni. A cella lehet akár WiMAX is, nyilván a  mobil alkalmazásra megfelelő üzemmódra.

 

Mit akarok mindezzel mondani? Azt, hogy a vezetékes és a vezetéknélküli/mobil hálózatok építését nehéz lenne szétválasztani, és hogy az elérési hálózati szegmensben kiépített optika nem csak az FTTx-hez jó, vagy a BPL-hez, hanem a 3G-4G lefedés hordozóhálózatát is megvalósítja. Egy adott ponton túl nem is nagyon lehet másképp a mpobilhálózatok celláit "sűríteni".

 

Előzmény: shabbarulez (24)
Dundy Creative Commons License 2007.06.26 0 0 25
Sziasztok!

Vodafone mobil neten gondolkodom, s két kérdést szeretnék feltenni:

1) Megoldható valahogy az, hogy router WANjába csatlakoztassam a Voda netet?
2) Van olyan topic, ahol a konkrét használati tapasztalatokat osztják meg vagy még arra várnunk kell?

Köszönöm előre is a válaszokat!
shabbarulez Creative Commons License 2007.06.26 0 0 24
Ebben mondjuk nem értem mi a ráció. A BPL egy olyan technológia ami adatszolgáltatásra még kevésbé alkalmas mint az ADSL vagy a kábelnet. Elég értelmetlen drága pénzen az optikát olyan közel hozni, ha utána a végponti szakasz lesz a szűk keresztmetszet, kvázi mint forma egyes autót építeni amibe végül trabant váltó kerül. Ha már ilyen komolyan és komoly költséggel építenek hálót csinálják végig úgy és érjen el az optikai végpont a fogyasztóhoz vagy azt a maradék 50-100 métert csinálják meg rendesen UTP-vel, esetleg coax-szal.

Ha telefon csavart réz érpárjáról vagy a kábeles coaxról ki lehet jelenteni hogy nem épp adatszolgáltatásra készült az a technológia, akkor az elektromos hálózat árnyékolatlan kábeleiről ezt még fokozottabban el lehet mondani. Minőségi netet azon kialakítani még nehezebb, mert sajnos olyan is lesz. Nem véletlen hogy az egész BPL technológia lassan több mint egy évtizede megrekedt az állandóan ígérgető, messiásh technológia szintjék. Ideje lenne már végre ezt a szákutácát véglegesen lezárni és elfelejteni, ami ennyi idő után sem megy, azt talán nem kellene erőltetni.
Előzmény: kplaszlo (23)
kplaszlo Creative Commons License 2007.06.26 0 0 23

Létezik a profi - távközlési szolgáltatási célokra alkalmas - BPL/PLC idehaza is. Viszonylag szűk körben, de elkezdték használni. A Hungarocomról tudom, hogy van olyan elég összetett rendszertechnikájuk, ami sok minden más mellett az erősáramú hálózatot szélessávú adatátvitel céljára hasznosító rendszerelemeket is tartalmaz.  Ami a nagyfesz trafóig tart (12 kV, 20 kV távvezeték), abból csak az oszlopok izgalmasak, mert azokon vezetik el a száloptikát (fényvezetőt) a trafóig (ilyet persze nem csak a Hungarocom csinál). A trafótól aztán vagy a 0.4 kV oszlopokon futó vezetékeken küzdenek át a házakig annyit, amennyit az adott távolságokon lehetséges (ez eléggé kompromisszumos megoldásokat szokott szülni), vagy a 0.4 kV hálózatrészből is csak az oszlopokat veszik hordozó infrastruktúraként igénybe, amikre rálógatják a házak közvetlen közelébe kiépített optikát. Az utolsó elég rövid szakaszon van ilyenkor BPL technika alkalmazva. Ezzel már egészen jó szélessávot lehet csinálni, olyat, ami "kenterbe veri" a fapados ADSL-t. Hátránya, hogy a 0.4 kV oszlopsorokra optikai kábeleket és aktív eszközöket kell telepíteni. Költségben tehát elég húzós, jóval többe kerül mint a meglévő telkó rézhálón az ADSL. Ahol nincs telkó rézháló, ott viszont nagyon jó vezetékes szélessávú alternatívának tarthatjuk, hiszen lényegében fényvezetős elérési hálózatról szól. Az utolsó 50-100 méteren van csak réz (meglévő erősáramú vezeték).

 

Mobilhálózati szempontból akkor lesz majd izgalmas a dolog mint alternatíva, amikor a szolgáltatók a telkes körzetekben is elkezdik a 3G cellák telepítését. Ezekhez a cellákhoz fényvezetős (száloptikai) elérési hálózatra lesz szükség a sévszélesség-igény miatt. Lehet hogy az optika+BPL megoldás lesz náluk is a nyerő.

 

Előzmény: OldBluesMan (22)
OldBluesMan Creative Commons License 2007.06.26 0 0 22
Köszi a széleskörű tájékoztatást! Az a helyzet, hogy már elköteleztem magam a Pannonnál (sajnos?) a két év hűségnyilatkozattal, ezért elsősorban ennek a megjavítása jönne szóba. Kiváncsian várom, mit alakítanak a cégnél.
Amenniben ez nem vezetne eredményre akkor lépnék más irányba.
Mindenesetre ez a magasfeszültségre épülő net létezik nálunk is? Régen olvastam, hogy külföldön működik, de senkitől nem hallottam erről a lehetőségről itthon. A telephelyem nagyfeszültségen kapja az áramot, itt van a trafó elhelyezve. A fesz adatait nem ismerem.
Előzmény: kplaszlo (20)
napalm. Creative Commons License 2007.06.25 0 0 21

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!