Keresés

Részletes keresés

japipapi Creative Commons License 2019.12.04 0 0 1439

Köszi a figyelem felhívást, bár nem tudom miért nekem címezted mondókád. Egyébként láncban (ha esetleg ismernéd a fogalmat itt) egy egy plusz ismeret nem ördögnek való, sőt ismert az "off" kifejezés is itt még akkor is, ha kifejezetten nincs oda írva, értelme adja magát. 

Remélem nem haragszol, ha kisfogásoltam észrevételed.

Szép téli napot.

Előzmény: matador01 (1437)
matador01 Creative Commons License 2019.12.03 0 0 1438

Az Új-Zéland-i terméket be lehet valahogy szerezni?

Előzmény: Törölt nick (1436)
matador01 Creative Commons License 2019.12.03 -2 0 1437

Uraim itt egy "patkányirtási tanácsok" oldalon vagyunk, nem holmi Kubai cukortermesztő ültetvényen, és semmiképp nem a sarkkörön a pingvinek között!? Nem értem miért kell túlmagyarázni az egyszerű kérdésre egyszerű választ váró válaszadást! Maradjunk az "asztal körül"!

Előzmény: japipapi (1428)
Törölt nick Creative Commons License 2019.12.03 0 1 1436

A magyar patkány ha csak nincs betanítva nem teszi be a fejét semmi olyanba aminek nem látja a kijáratát!!!

Nekem elemes van, a vevax pénzlehúzós!!!! Nem azt küldték amit hirdettek!!! 1 német márkát reklámozott helyette egy nevesincs szétszedhetetlen cuccot küldött, pedig levehető tetejű volt a termék.

Hívtam őket, e-mail -eztem nekik de ki akarták várni a 2 két hetes visszaküldési időt. A 10 napon visszaküldtem és csak nagy sokára kaptam vissza a pénzem, természetesen a posta költség engem terhelt. Legyen ez mindenkinek tanulópénz!!!

Előzmény: Fan-tom-as (1435)
Fan-tom-as Creative Commons License 2019.12.03 0 0 1435

Igen, ilyen szempontból jobb az Új zélandi termék.

https://goodnature.co.nz/

https://goodnature.co.nz/pages/videos

 

Ilyet kellene építeni, itthon valamelyik cégnek, csak elektromosat.

Kiesik az áldozat, nem hagy nyomot maga után, többször is működik egymás után.

 

 

Neked melyik fajta van?

ProInstrument UpDated AKKUS ELEKTROMOS PATKÁNYFOGÓ EGÉRFOGÓ + TÁPEGYSÉG AZONNAL ÖLŐ EGÉRIRTÓ PATKÁNYIRTÓ EGÉRCSAPDA PATKÁNYCSAPDA RÁGCSÁLÓIRTÓ 2 év GARANCIA

https://www.vevax.hu/proinstrument_updated_akkus_elektromos_patkanyfogo_egerfogo_tapegyseg_azonnal_olo_egerirto_patkanyirto_egercsapda_patkanycsapda_ragcsaloirto_2_ev_garancia_2200?keyword=patk%C3%A1nyfogo

ProInstrument Line, UPDATED TOVÁBBFEJLESZETT verzió : Megnövelt méret ( a nagyobb testű patkányok miatt), plussz hatásfok ( + 2 perc elektrosokk mivel a rágcsálók képesek újraindítani a szívüket),  visszajelzők, plussz 12db tartozékkal ( kesztyűk, zsákok) + hálózati tápegység a takarékosabb üzemeltetés érdekében ( a piacon lévő hasonló készülékek nem tartalmazzák ). Azonnal öl áramütéssel működő, 100%-os hatékonysággal. Kettős üzemmód, bárhol használható. Tartozék hálózati tápegységgel szállítjuk  ( legtöbb hasonló készüléknek a piacon, nem tartozéka) a takarékosabb üzemelés érdekében.

 

vagy ez

Pest-Stop Elektromos Patkánycsapda

https://www.riasztoszerek.hu/spd/fk472399/Pest-Stop-Elektromos-Patkanycsapda

A készülék 4db 'C ' típusú elemmel üzemel (nem tartozéka), ez ~12db patkány elpusztítására elegendő.

 

 

Előzmény: Törölt nick (1434)
Törölt nick Creative Commons License 2019.12.03 0 0 1434

Ha ferdére hagyod az elkábult áldozat hamarabb kicsúszik a fogóból mint az teljesen kicsinálná. Valami olyan kellene ami akció után a csapdát felemelné és úgy távozna a kedves önkéntes. Sajnos automatizálni nem lehet, mert 1 fogási periódus után újra kell indítani a rajta lévő kapcsolóval. A fogást egyébként egy villogó piros led jelzi az enyémen. Ha pedig már alacsony az elemek feszültsége akkor folyamatosan világít.

Előzmény: Fan-tom-as (1433)
Fan-tom-as Creative Commons License 2019.12.03 0 0 1433

ProInstrument UpDated AKKUS ELEKTROMOS PATKÁNYFOGÓ EGÉRFOGÓ + TÁPEGYSÉG AZONNAL ÖLŐ EGÉRIRTÓ PATKÁNYIRTÓ EGÉRCSAPDA PATKÁNYCSAPDA RÁGCSÁLÓIRTÓ 2 év GARANCIA

https://www.vevax.hu/proinstrument_updated_akkus_elektromos_patkanyfogo_egerfogo_tapegyseg_azonnal_olo_egerirto_patkanyirto_egercsapda_patkanycsapda_ragcsaloirto_2_ev_garancia_2200?keyword=patk%C3%A1nyfogo

 

Egy ferdére állított deszkához rögzítve(hogy kicsússzon a szerkezetből a tetem és ne hagyjon nyomot a csapdába ) jó lehet több patkány ellen is.

Fan-tom-as Creative Commons License 2019.12.03 0 1 1432
Fan-tom-as Creative Commons License 2019.12.03 0 0 1431

Olyan érzésem van ezekkel a linkelt videókkal, mintha betanított patkányok lennének. :)

d_feco Creative Commons License 2019.12.03 0 1 1430

Röhögni fogsz, nem keserű a motkányméreg. Véralvadásgátló, tejesen semleges ízű. A DDT-t meg minálunk tiltották be szinte legelőször - legalább is a nagyüzemi használatát.

 

A szomszéd macskáját meg meg kell fogni és odatartani a kotlóshoz egy-kettő percig (ha lehet akkor vastag kesztyűbe' és nem a kotlós miatt). A macskáinknál bevált, lsd. lentebb (ezt az egyet otthagyta az anyja, ősz közepén, s mit lehet tenni az ellen, hogy ne fagyjon meg és ne is sipákoljon egész nap...) A kismacskáknál is beválik ez a módszer. :]

 

Előzmény: japipapi (1426)
Törölt nick Creative Commons License 2019.12.03 0 0 1429

Állítólag a DDT-t  mivel nem sokkal bevezetése után,a sarkkörön a pingvin guanóban megtalálták, kivonták a forgalomból. 1962-ben nemzetközi bizottság előtt semmisítette meg országunk a teljes készletét,viszont még a 70-es években is forgalmazták az akkoriban népszerű matador fő alkotórészeként!

Előzmény: japipapi (1428)
japipapi Creative Commons License 2019.12.03 0 0 1428

Úgy gondolom, minden anyagnak van másodlagos hatása is. Viszont a tudomány adott időpontban nem mindig ismeri fel. A cukor is alapvető anyag az élethez, de a sok "méreg" lehet. Vagy az elhiresült DTT. Szerencsére évtizete már kivonták a forgalomból. 

A hormon készítményeknek mindig is volt/van kockázata. 

A gyógyszer ipar kísérletezi élő egyedekkel, de szerencsére emberrel nem. Viszont az emberi szervezet a tudomány mai állása szerint egy, mással nehezen hasonlítható, tehát a gyakorlatban tehet nem várt negatív eredményt. Hiába egy egy gyógyszer bevezetési ideje akár évtizede is lehet, mégis vezet trakikumig.

Semmi sem fekete és semmi sem fehér.

Előzmény: Törölt nick (1425)
japipapi Creative Commons License 2019.12.03 0 0 1427

Azért már ott sántít okfejtésed, hogy SAJNOS nincs soha tömeges méreggel etetett rágcsáló. A jól tartott "kedvenc" biztosan nem eszi meg a dögöt. Ha viszon valami csoda módján elkap egy élő rágcsálót, valószínűleg nem mérgezett.

Néha gyöngyösem el el kapnak egy patkányt, agyonverik, de nem eszik meg. A tyúkok is elkapnak egeret, többnyire már ványszorgó egeret, valószinüleg mérgezett, széttépik és bekajálják. Ahogy mondod, testömegre vetítve néhány falat miatt semmi bajuk sem lesz. Kár az aggodalomért.😀

Előzmény: matador01 (1424)
japipapi Creative Commons License 2019.12.03 0 0 1426

Értettem, éppen ezért nem értettem egyet. 

Egyáltalán nem veszi figyelembe, hogy a nevezett házi kenvencek, zárt rendszerben tartott szárnyasok, azt esznek amit az ember ad nekik, nem kell prédára vadászni, eszik a konzerv kajákat, jobb esetben emberi házi kosztot. 

Pl., az én macskám igaz, hogy megfogja időnként a patkányt, egeret, kifekteti az ajtóm elé, bemutatja ügyességét, de nem eszi meg! Kifejezetten utálja a friss májat, viszont szívesen eszi a kutya/macska tápokat. 

Az én szárnyasaim nem képtelenek féletlenül is felfedezni a patkány fészket, hisz nem ás, hanem kapirgál.😀 A patkány (vándor) mélyen fészkel sajnos, a raktárhoz nem igen jut hozzá nekik idegen. 

Szerintem a madarak sem jutnak patkány méreghez, hisz nem eszetlen módonszórjuk szét, hanem cél irányosan.

Nem tudom tapasztaltátok e, méreggel elhullott rágcsálokhoz semmilyen állat ne nyúl hozzá! Az viszont igaz, a rohanó egeret, - ha el tudják kapni -, befalják. 

Az is igaz, hogy nem egyszer napos csibéimet a szomszéd (valaki) macskája tizedelte. (láttam lógva a szájjában, rohanva) Nos, bármilyen természet adta szokásuk, én nem irgalmazok, persze igaz, a gazda érdemelne inkább egy kis dádát. 

A méreg többnyire nemkeserű hanem édes tudomásom szerint, kifejezetten édesített hogy a természetes keserű méreg ízét ellensúlyozzák. 

Szóval fotelból könnyű az állat védelemről, ökó...…ról papolni, de akinek temérdek kárt okoznak nap mint nap, másképpen és reálisabban látják. 

Előzmény: Törölt nick (1423)
Törölt nick Creative Commons License 2019.12.02 0 0 1425

" A keserű anyag a tyúkokat nem zavarja" Tény és való az állításod,azért is védik a madáretetőket a mókusok ellen erős paprikával! A mérgek másodlagos hatását sajnos mi emberek is érezzük a saját bőrünkön! Már a 70-es években volt olyan orvosi tanulmány,mely egyértelműen állította,hogy a vizekbe jutó Bisecurin, gondokat fog okozni a termékenység terén! Szintén kérdés,hogy a haszonállatokba juttatott növekedési hormonok,lebomlanak-e bennük,vagy akik elfogyasztják azoknál is kifejti,az itt már nem kedvező hatását! Amikor a 40 éves 50 kilós anyuka, sétál 12 éves 90 kislányával (nem ritka látvány) lehet,hogy visszavezethető ide is?

Előzmény: Törölt nick (1423)
matador01 Creative Commons License 2019.12.02 0 0 1424

Itt fejtette ki valaki az előzőekben, hogy ha egy pecok bekajálja valamelyik nekiszánt csemegét, és attól múlik ki, és netán megkóstolja az éjjeli bátor, vagy a lesmester, valószínű hogy semmi baja nem lesz, mivel a pecok-ba felszívódva, testtömeg/mg arányban már igen gyenge hatással bír!? A haver állatainknak meg kéne egyszerre, vagy legalábbis gyorsan egymás után kb. 10 drb. jó nagy termetű egyedet hogy rájuk gyilkos hatást váltson ki!? Na és még van aki azért ogafigyel a saját kedvenceire!

Előzmény: Törölt nick (1423)
Törölt nick Creative Commons License 2019.12.02 0 0 1423

"felelősségteljesnek kellene lenni,hogy arra a legtöbb ember alkalmatlan...rengeteg macskát,kutyát,haszonállatot,ragadozó madarakat mérgeznek le,amik a pateszok természetes ellenségei lennének..."

Itt a 1419-es hozzászóló szerintem teljes mértékben reálisan gondolkodik! Itt  a másodlagos mérgezésen van a hangsúly. Nem csak kiteszem, beviszi a fészekbe, kidöglik a nágy csálád áprája nágyhá, ( és a többit lexarom) hanem a kordinációs és egyéb problémákkal küszködő egyedek potenciális zsákmányállattá vállnak és így a bennük lévő méreganyag éppen elég, hogy több kárt okozzon mint hasznot, legyen az a saját kedvencünk vagy a szomszéd szeretett macskájának elvesztése....

Egyébként ha a tyúkok rátalálnak egy patkányok által létrehozott raktárra, hát szépen szétrúgva feltárják, elcsipegetik, legyen az zselés, vagy csak csávázott kiszerelés. A keserű anyag a tyúkokat nem zavarja....a méreg meg csak szépen teszi a dolgát!

 

Előzmény: japipapi (1422)
japipapi Creative Commons License 2019.12.02 0 1 1422

Hát, röviden nem értek veled egyet, végüli semmivel. A kis tasak éppen hogy mozdítható, jól tárolható, az egész család hozzá jutható. A méreg illetően. Ezt nem eszi sem kutya, sem macska, sőt tyúkjaim sem róbálják flammózni. Azon túl, mennyi méreggel eteti az emberiséget a mezőgazdaság, élelmiszer ipar! Az a rettenetes "E"-k, íz fokozók, nem beszélve a gyógyszer ipari felhasználás, a légtérbe kerülő mérges gázok, autód " végterméke", stb.

Tudom hogy sarkítok, de e kor már nincs meg káros anyag esztelen felhasználása nélkül.

Egy fecske nem csinál nyarat.

Előzmény: vegyigyümi10 (1419)
japipapi Creative Commons License 2019.12.02 0 1 1421

Persze, nagyon jó, ha behordja a fészkébe, hisz akkor az éppen kicsik is hozzájutnak, így csökken a populáció. Éppen ezért találták ki, hogy könnyedén mozdítható, spájzolható, halálos konzerv.

Előzmény: matador01 (1418)
d_feco Creative Commons License 2019.12.01 0 2 1420

Várjál vele három-négy napot. Ha megették, akkor default kampecova, ha nem, akkor vagy elfogy a későbbiekben, vagy gyári hibás, mint nálunk egy-két széria...

Előzmény: matador01 (1413)
vegyigyümi10 Creative Commons License 2019.12.01 -1 0 1419

Lényegtelen,hogy hány helyre tettél ki mérget...összegyűjti.Biztos eszik a fészekbe hordottból....de mennyit és mikor,ha talál jobbat,akkor lehet semmikor....azért szokták pl. a kis tasakos kiszerelést kikötni,hogy helyben zabáljon,ne pedig elhordja...egyébként én már találtam többször földbe vájt fészket és abban tönkre is megy a méreg...abból szerintem biztos nem fog zabálni!Én soha nem használtam még mérget,valószínűleg nem is fogok...a mérgek használatához olyan körültekintőnek,felelősségteljesnek kellene lenni,hogy arra a legtöbb ember alkalmatlan...rengeteg macskát,kutyát,haszonállatot,ragadozó madarakat mérgeznek le,amik a pateszok természetes ellenségei lennének...Tudom,piszok egyszerű a mérget kiszórni,hogy aztán hova kerül,mi eszik belőle,kit érdekel??

Előzmény: matador01 (1418)
matador01 Creative Commons License 2019.12.01 0 0 1418

"Elhordta a fészkébe" Lehet az is,de nem egy helyre raktam, legalább 8 helyre osztottam el, és egymástól távol eső helyekre!? Egyszer a fészkében is belekóstol vagy nem?

Előzmény: vegyigyümi10 (1414)
matador01 Creative Commons License 2019.12.01 0 1 1417

Szerintem is jól látod a dolgot! Anno csináltam ládás élve fogót, amibe egy macska is simán belefér! Na abba nyírtam is ki önjelöltet, mer a teteje lyukacsos volt, és könnyebb volt egy hegyesre köszörült hegesztőpálcával leápolni, mint egyedül a zsákba ugrasztani! Szóval olyankor bele is vizelt, de takarítás nélkül felállítottam és belementek! A nagy tökös görbehátút nehezen sikerült belecsábítani de végül azt is sikerült! Szóval szag ide, szag oda ezek nem egyformák!

Előzmény: japipapi (1415)
Törölt nick Creative Commons License 2019.12.01 0 0 1416

Marad a lapítós! :)

 

Előzmény: japipapi (1415)
japipapi Creative Commons License 2019.12.01 0 0 1415

Ilyen alapon nyomó felületet is kihagyhatod, is ott is van szagnyom. Mese  a folyamatos takarítás. Kb. 3 hónap óta üzemel, átlagosan hetente 2 - 3 lapul, de még nem takarítottam, mostam, égettem, stb., teszi a dolgát. 

Olvasom a sok túlvariált elképzelést, (szerintem butaság, hisz minnél komplikáltabb egy szerkezet, annál nagyobb a gyakori hiba forrás. Bár lehet, bele döglik a röhögés miatt a "digitális" gyilok látván. :-)

 

Előzmény: Törölt nick (1412)
vegyigyümi10 Creative Commons License 2019.12.01 0 0 1414

Elhordta a fészkébe,lehet,hogy egy falatot sem ettek belőle....

Előzmény: matador01 (1413)
matador01 Creative Commons License 2019.12.01 0 0 1413

Nálam följutottak a padlásra és nem bírom kiirtani őket! Tegnap vettem piros színű pépet, ha jól emlékszem valami "vartex"-et, mert a kéket eddig kikerülték! Ma reggelre az összes,(18 drb.) elfogyott! Az éjszaka ezt megkedvelték! Nem tudom egy jószágnak elég lehet-e egy "párnácska" és mikor fejti ki a hatását! Holnap megyek a boltba és folytatom az etetést!

Előzmény: Törölt nick (1412)
Törölt nick Creative Commons License 2019.12.01 0 0 1412

Succesful lapítóját annyiban módosítanám, hogy nem tennék fix alját a csapdának, így ha összexarja vagy hugyozza magát a teher alatt, nem maradna jelentős jel a többieknek. A kioldás így a szerkezet belső oldalaira nem az aljzatba kerülnének.

 

1409 videóban ezek hemzsegnek bakker . Remélem senkinél sincsenek ilyen és hasonló állapotok.

Előzmény: Törölt nick (1409)
matador01 Creative Commons License 2019.12.01 0 0 1411

Succesful találmányára már régóta várok! Beszéltünk vele, de a postára juttatással van gondja!?

Előzmény: matador01 (1410)
matador01 Creative Commons License 2019.12.01 0 0 1410

Ilyet én is "elfogadnák", mit alul a belinkelt  videóban van!?

Előzmény: Törölt nick (1409)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!