Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.05.19 0 0 342
(Tudom, baromi nagy a szám, hogy fegyelem, s társai, de pontosan tudom, miről beszélek, ez mennyire fontos, ugyanakkor mennyire nehéz! Mi azért kerestünk új szerető gazdit a háziurunktól megörökölt papagájnak, mert nem tudtuk biztosítani neki azt a következetességet, fegyelmet és kiszámíthatóságot, amit elvárt volna tőlünk. Sokat hibáztam a madárral, nem is voltunk neki itt egész nap, végül kölcsönösen egymás agyára mentünk. De voltak szeretetteljes napok is. Végül odaadtuk egy nőnek, akinek számos papagája volt, s meg tudta adni neki azt a fogyelmet ÉS fegyelmet, amit mi nem. Úgy éreztem, kudarcot vallok, én a nagy állatbarát. Nem vagyok a dologra büszke, de el kellett ismernem, nem volt nekünk való.)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.19 0 0 341

Ezek jutottak eszembe, míg más nem mond okosat:

 

Akár a gyereknél, az állatnál is szükség van kiszámíthatóságra, következetességre, fegyelemre. A részedről is! Ha te megtiltod neki, hogy a bútorra ugráljon, a mamádnak, testvérednek sem szabad megengednie a macskádnak, hogy oda felugráljon. Össze fog kavarodni: szabad, nem szabad?

 

Ha egyszer almosedény volt bent a lakásban, akkor legyen továbbra is, ha bent van a macsek. Lásd fent: következetesség. Ha a kaja miatt hasmenéses, akkor pláne.

 

Ne adj neki csak puhát: ha a "végtermékben" egész kajadarabok vannak, akkor vagy nem emészti meg rendesen, vagy habzsolva zabál, és nem rágja meg... keverj egy kevés puha kaját a száraz közé, add azt neki. Szokja meg. A fogainak jót fog tenni.

 

Tej: igen, van a cicatej, ami ugye, megint nem olcsó. Ne adj neki tejet, a konzerven is az van, hogy legyen neki mindig sok víz, akár száraz, akár puha kaját adsz neki.

 

Mihelyt megműtötték, s nem lehetnek kismacskái, legyen kijáró. Ez a macska nem szobamacska.

 

Legyen valamiféle rendszer az életében: ha nem vagy otthon, pince (később kijárás). Ha otthon vagy, almosedény a lakásban. Olyan ez mint a gyermeknevelés: rutinra, rendszerre, fegyelemre mindkettőtőknek szüksége van. Különben nem fog menni.

 

Na, a nagy macskázásba úgy belefeledkeztem, hogy odaégettem a húst. Hahahaha! Még szerencse, hogy csak az utolsó szelet... 

Előzmény: Törölt nick (338)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.19 0 0 340

Jó éjt, pihenj, én meg átgondolom, amit írtál.

 

Gondolom, a többieknek is lesznek tanácsaik.

Előzmény: Törölt nick (338)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.19 0 0 339
Bocsi az elírásokért. Néhány dolgot elírtam, de azért talán olvasható. Ezek szerint is tényleg fáradt vagyok. :)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.19 0 0 338
Mi mást csinálhatnék vele? Vigyem be menhelyre? Lehet, hogy ezt már előbb kellett volna, mert a sok bosszúság ellenére már eléggé hozzámnőtt.

Az igaz, hogy most nem volt bent az almostálja. De semmi jelét nem adta annak, hogy kell neki, pedig ott voltam a közelében. Ja, azt nem is mondtam, hogy vasárnap nem csak betojt, hanem bement a fürdőszobába és az ott lévő szőnyegre pisilt. Még jó hogy pont megláttam, hogy mit csinál, mert a vastag szőnyeg úgy beitte volna, hogy észre sem veszem.

Á, ennek már kiskora óta szinte mindennapos, hogy hasmenése van. Igen, főleg puha, szaftos konzervet kap, mert azt jobban szereti, mint a száraz tápot. Nem akarok részletezni, mert nagyon gusztustalan, de gyakran látom, hogy szinte egészben benne vannak a lepényben a konzerves husikockák.
Én arra gyanakszok egyébként, hogy a tej miatt van hasmenése. Mert azt is kap. Minden reggel adok neki egy kis tejet, mert annyira szereti és úgy kéri. Valahol hallottam, hogy a macskák nem tudják megemészteni a tejcukrot és ettől hasmenésük lesz. Néha szoktam neki venni direkt cicáknak való vitaminozott tejet, de nem tudom minden nap azzal etetni. Arra is gondoltam, hogy veszek laktózmentes rendes tejet és megpróbáljuk azzal. Mégis olcsóbb, mint az állateledelboltban kapható.
Néha elő szokott fordulni, hogy ilyen-olyan okokból nem vagyok itthon egy-két napot. Olyankor a cica a pincében van és különböző helyekre teszek el neki száraz tápot. (Mert ez eláll napokig is, nem lesz semmi baja.) Azért kell eldugdosni, mert különben megenné a többnapi adagját egyszerre, olyan falánk. Meg persze jó sok vizet is hagyok neki. Szóval olyankor, mikor száraz tápot eszik és vizet iszik, mindig normál "virsliket" találok az alomban.

Az a helyzet, hogy mostanában a hét nagy részén egyedül élek. Hétvégén meglátogat anyukám, vagy nővérem, vagy én megyek hozzájuk. Ők is szeretik az állatokat, de gondolhatod, hogy nem örülnek annak amikor itt vannak és a cica megajándékozza őket a bűzös csomagjaival. Leginkább én vagyok a "macskás" a családban, ami nem csoda, hisz velem van legtöbbet ez a macs.
Ja, azt nem is meséltem: Kb. két hete anyukám itt volt nálam és megengedte a macskának, hogy felugorjon a kanapéra és ott aludjon. Én azért ilyeneket nem szoktam megengedni neki. Régebben még a konyhába se jöhetett be, csak aztán el lett rontva. Na szóval, azóta minden bútorra felugrál, a kanapéra, fotelra, polcokra, asztalra, sőt volt, hogy az ágyamból kellett kizavarnom. Most már azt hiszi, hogy mindent szabad neki.

Most lent van a pincében, igen. Éjszakára mostanában mindig leviszem, mióta volt ez a tüzelése, meg az éjszakai mászkálásai a lakásban, meg az ismételt betojásai. Akkor is ott van, ha sokáig nem vagyok otthon. Ha itthon vagyok, akkor bejöhet a lakásba. Vagy kiengedem a kertbe. De mióta volt ez a tüzelése, inkább csak akkor engedem ki, ha én is tudok vele menni.
Mostanában van egy új helye is. Van egy elég nagy méretű, zárható ketrecem, amiben kényelmesen elfér. Azt kirakom a teraszra és abba berakom. Rakok be neki almot és vizet, ha megszomjazna. Szerintem ez neki is tetszik, mert annyira nem szokott tiltakozni ellene. Mindig ül és nézelődik, vagy csak heverészik. Ez akkor praktikus, ha itthon vagyok, de nem tudok rá figyelni, mert dolgom van, vagy ha rövid időre, pl boltba megyek el itthonról. A ketrecben kint is van, de nem kell állandóan lesnem és pl más macskák sem férhetnek hozzá ha mondjuk tüzel.

Körbetelefonáltam egy pár állatorvost. De erről inkább később írok, mert mindjárt 11 óra és álmos vagyok már.
Jó éjt!
Előzmény: Törölt nick (336)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.19 0 0 337
(Lám, csak lám, átment mindkét hozzászólásom....)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.19 0 0 336

Te aztán kifogtad... Sajnálom.

 

Biztos meg akarod tartani ezt a macsekot?

 

Nem volt alom a közelében, hogy a padlóra kakált? Miért van hasmenése? Mert az nem normális, hogy "tehénlepényszerűt" csinál...

 

Akartam már kérdezni régebben is, a családod többi tagja mit szól a macskával kapcsolatos problémákhoz?

Törölt nick Creative Commons License 2009.05.19 0 0 335

El tudom képzelni, hogy dühös vagy. Sajnalom, hogy ennyi gondot okoz.

 

De ha ilyen hígat kakál, valami nem stimmel. Sok puha macskaját kapott?

 

Pincébe raktad?

Előzmény: Törölt nick (334)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.19 0 0 334
Utálom ezt a mocskos dögöt!
3 nap alatt kétszer szart be már megint. :( Azt hittem végre abbahagyta ezt a szokását, mert már hetek óta nem csinált be. Erre tessék. Ma reggel pont készültem elmenni otthonról, már az előszobában voltam. Szóval nyugodtan szólhatott volna, hogy ki kell mennie. Vagy legalább ha odaül az ajtó elé, kiengedtem volna. De csak a hangot és a bűzt éreztem, mert bebújt a felső szintre vezető lépcső alá és odacsinált. Ahogy mentem felé, rögtön tudta, hogy rosszat csinált, mert rohant előlem a szaros seggével. Amikor sikerült sarokba szorítanom, fújt és harapott. Ráadásul nem ám normális "kolbászkákat" csinált, mint más normális macskák, hanem olyan állagút, mint a tehénlepény, hogy minél nehezebb legyen feltakarítani.
Most nagyon dühös vagyok rá!
lecki Creative Commons License 2009.05.17 0 0 333

 

Sétálni készülünk a gazdival, meg a Rex-kutyával, ezért már gyülekezünk.

lecki Creative Commons License 2009.05.16 0 0 332

 

Nem tudom, hogy hol laksz, de az ivartalanítás nálunk  (Tapolca) is "csak" 10 000 Ft-ba kerül. A Neked mondod árat rettenetesen sokallom.

Előzmény: Törölt nick (329)
stangli2 Creative Commons License 2009.05.16 0 0 331
Gizit 10e-ért ivartalanították, de nálunk csak a petefészkeket távolítják ell. Sokkal jobb úgy tudom, ha a méh is eltávolításra kerül, de ez nyílván drágább..
ody42 Creative Commons License 2009.05.16 0 0 330
Az nagyon sok, szerintem is telefonálj körbe! Én egy elég drága rendelőbe járok, mert egész héten (hétvégén is) egész napos rendelés van, amit megfizettetnek azért, de ott is 12 v. 13 volt, már pontosan nem emlékszem.

De jó hír, h. elvileg a duzzanatok is megszűnnek az ivartalanítással! Majd számolj be az időpontról, h. drukkolhassunk!
Előzmény: Törölt nick (329)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.16 0 0 329
Gesztagének tapadnak kórosan a cicám tejmirigyéhez, ettől van a duzzanat. Súlyosabb esetben be is keményedhetnek az emlői és ki is sebesedhetnek, fekélyesedhetnek. Ezért lehetőleg minél előbb ivartalanítani kell, az sem gond, ha közben tüzel. Ezt mondta a doki.
Mondjuk ezt eddig is tudtuk...
Előtte be kell jelentkezni időpontra. Időpontot telefonon is lehet kérni. A költség 14-16eFt.
Hétfőn még körbetelefonálok a többi állatorvoshoz is, hátha van ahol olcsóbban vállalják. Megnézem azokat az alapítványokat is amit írtatok.
A cicámon úgy veszem észre, hogy kezd túlesni a tüzelés mélypontján. Most már sokkal ritkábban adja azt a fura hangot és tartja a hátsóját.
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.15 0 0 328

Üdv! Nekem is volt Cila és Gizi nevű macska az életemben :-)

 

Utóbbiról csak annyit, hogy kandúr volt :-) Az utolsó előtti macskám volt, nyugodjék. Cila ellenben még nagyimhoz tartozott, s rendszeresen hozta a kölykeit bemutatni.

Előzmény: stangli2 (327)
stangli2 Creative Commons License 2009.05.15 0 0 327

Néhai Cila cicámnak is én voltam az első akinek felkínálta magát..:-)

Szerintem menj el a dokihoz és beszéld meg vele, mi a legjobb megoldás, ő biztosan tudja.. de látom ez már megfogalmazódott benned. Én is így jártam Gizivel, még fiatal volt, gondoltam ráérek őt majd a kutyák után ivartalanítani, aztán szépen bekapta a legyet. Négy cicát ellett, mind lány volt. Nehezen találtam nekik gazdát, nem sokon múlt, hogy a nyakamon maradnak. Mihejt abba hagyta a szoptatást vittem a kés alá. Mondta a doki, találkozott olyan esettel, hogy a szoptatós macska már ivarzott.. Szerencsére most már ilyen gondunk nincsen..

Törölt nick Creative Commons License 2009.05.14 0 0 326
Hát igen... :)
Előzmény: Törölt nick (324)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.14 0 0 325
Ez a jó megfogalmazás! Én is erre gondoltam.
Előzmény: ody42 (323)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.14 0 0 324

:-) Csöppet zavarba ejtő :-)

Előzmény: Törölt nick (321)
ody42 Creative Commons License 2009.05.14 0 0 323
Nem is szeretnek ilyenkor műteni az állatdokik, mert erősebb a vérzés, mikor tüzelnek. Viszont ha vége, akkor meg érdemes lenne minél hamarabb, nehogy újrakezdje.
Előzmény: Törölt nick (319)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.13 0 0 322
Köszi az ötletet, majd benézek abba a topikba is!
Előzmény: ody42 (316)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.13 0 0 321
Persze, tudom én azt! :)
Csak olyan mintha azt hinné, hogy én egy fiúmacska vagyok és azért tartja annyira felém a hátsóját. :) Mindig hozza oda hozzám, én meg mindig elzavarom. Van amikor nem is akarja elvinni. Na meg elég csak ránéznem és rögtön emelgeti a farkát és közben olyan turbékoló hangot ad, mint egy galamb.
Előzmény: Törölt nick (318)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.13 0 0 320
Ki a kertbe semmiképp nem engedem. Csak úgy megy ki naponta pár percre, hogy én is ott vagyok vele.
A bezárást úgy értem, hogy a pincében nem szeret lenni. Oda általában éjszaka viszem csak le, hogy tudjak tőle aludni. Nappal bent van a lakásban. Amikor nem vagyok otthon, becsukom az összes ajtót, hogy csak az előszobában tudjon kolbászolni. Így is be van zárva, de talán jobb neki így, mint a pincében a sötétben.

Értem már. Nem, ilyen kárt nem tud okozni. A pincében csak a kazánház van, kertiszerszámok, meg néhány lom-lom. Úgy vettem észre, azt direkt élvezi, hogy pl a dobozok között tud bújkálni.
Előzmény: Törölt nick (317)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.13 0 0 319
Ahogy ody is írja viccből kérdeztem, hogy mit vár tőlem. Nem igaz, hogy nem veszi észre, hogy nem vagyok fiúmacska! :)

Akarom ivartalanítani, de azt nem gondoltam, hogy ez ilyen sürgős. Mert a szavaidból azt veszem ki, hogy azonnal vinnem kéne az orvoshoz.
Gondoltam, hogy jobba az ha megvárom még ő is visszaáll a rendes kerékvágásba. Vagyis ha nem tüzel, talán kevésbé viseli meg az ivartalanítás. Na meg a mellduzzanatokban is majdnem biztos vagyok, hogy hormonális oka van, mert pont tüzelés előtt egy héttel kezdett el megjelenni. Talán ha már nem tüzel, az is leapad. Majd megkérdezem az állatorvost, úgyis hétvégén készültünk menni hozzá. Ezért is gondoltam, hogy ráér akkor megbeszélni vele ezt.
Pont most olvastam, hogy a tejmirigy-hiperpláziás macskát is lehet ivartalanítani, csak akkor oldalról kell "kibelezni" szegényt.
Meg ez a legkisebb ok, de nem is igazán érek rá mostanában. Szerintem ma sem fogok 2-nél előbb ágyba kerülni.
Előzmény: lecki (315)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.13 0 0 318

"Nekem is mutogatja a seggét, nem tudom mit vár tőlem szegény megkergült macskám..."

 

Aligha vár tőled bármit is, a hormonok dolgoznak benne :-)

Törölt nick Creative Commons License 2009.05.13 0 0 317

"Csak szegényt sajnálom egész napra bezárni. Kárt nagyon nem tud okozni, nem tudom mire gondolsz..."

 

Döntsd el, mi okoz nagyobb gondot a macskának (s neked), ha be van zárva egész nap, vagy odakint "barátkozik" egy kandúrral, s úgy lesz vemhes, hogy ott van még ez a gyulladás is...

 

A károkozást úgy értettem, hogy esetleg nem rúghat-e le egy sor befőttet a helyéről, írtad, hogy felugrál a bútorokra a lakásban. Nálunk a pincében volt egy kamra-rész, ott volt répa, befőtt, alma a polcokon, nem tudom, Nálad nincs-e ilyen rész a pincében, ahol esetleg a bezárt macska kárt okozhat, esetleg az eltett zöldségekre kakálva stb. Ilyesmire gondotlam.

Előzmény: Törölt nick (314)
ody42 Creative Commons License 2009.05.13 0 0 316
Szerintem viccből kérdezte, mármint, h. mit vár tőle "szexuálisan" :)

Piss akarja ivartalaníttatni, csak az a kérdés, hogy a mellduzzanatok, és az erre kapott gyulladáscsökkentők mennyire kavarnak be ennek. Nyilván erre csak egy doki tud válaszolni.

Apropó, van valahol a süllyesztőben egy "állatorvosnál járt a macskám" topic, ott elég hasznosakat szokott válaszolni az oda írogató állatorvos koma.
Előzmény: lecki (315)
lecki Creative Commons License 2009.05.13 0 0 315

 

Mit vár el Töled, hát segítséget!

Ha nem akarod ivartalaníttatni, akkor megoldás az anti-baby tabletta. Szintén az állatorvosnál lehet kapni, bár ezt nem találom valami jó megoldásnak, mert azt akkor egy életen keresztül kell szedni, s mindig a pontos beadási idöket betartani, mert különben mindennek dacára is baj eshet.

Előzmény: Törölt nick (314)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.13 0 0 314
Ha csak pár nap, azt talán kibírjuk...
Persze. Ha becsukom a pinceajtót, akkor nem tud kijönni. Csak szegényt sajnálom egész napra bezárni. Kárt nagyon nem tud okozni, nem tudom mire gondolsz...
A legviccesebb, hogy mikor végre összegömbölyödött és elaludt és szóltam neki, még a fejét sem emelte föl, de a hangra már emelgette a farkát. Nekem is mutogatja a seggét, nem tudom mit vár tőlem szegény megkergült macskám...
Előzmény: Törölt nick (313)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.13 0 0 313

Nem tudom, meddig tart, de Lecki már válaszolt is.

 

Pincébe be tudod zárni ezekre a napokra úgy, hogy ne menjen ki, és ne tegyen nagy kárt?

Előzmény: Törölt nick (310)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!