Keresés

Részletes keresés

tücsi11 Creative Commons License 2014.04.22 0 0 144

A sertan csak bizonyos tipusu epilepsziáknál adható.mert a májban 70%-ban phenobarbitállá bomlik,ami szintén görcsgátló hatásu antipiletikum,nálunk sevenál tabletta formában kapható,ébredési rohamoknál nem szabad adni egyiket sem.A tegretol jo gyogyszer mivel nincs semilyen mellékhatása.nem kárositja a májat.2-3 honap is szükséges mire beáll a szervezetbe. Ezeket a gyogyszereket nagyon tudni kell hogy melyiket melyikel adjuk mert a rossz gyogyszerkombináció is rosszullétet akár rohamot okoz.A sertan sevenál májkárositó hatása miatt kiegészitö kezelést szoktak adni,fél évente vérkép nézése szükséges.

Előzmény: szökekati (143)
szökekati Creative Commons License 2014.04.18 0 0 143

szia goffi!Nagyon köszönöm hogy segitesz nekem azzal hogy tájékoztatsz sok dologról veszek én is B1 et és adok neki belöle!Igen kis rohamai vannak a kutyusnak mert ha ráébredünk akkor észheztéritsük  de olyan gyomorideget kapunk hogy alig tudunk vissza elaludni meg nem is merünk!Az a baj hogy most pénzben is elég vacakul állunk mert mindig valami közbejön és nem tudom vinni vérvételre de már nézegetem mit tudok eladni.Várom hátha tudsz még valami biztatót irni de ezt a B1 et kiprobálom még a seveneletta mellé!

goffi Creative Commons License 2014.04.17 0 0 142

Szia!

 

Én a helyedben várnék pár hónapot és nem váltogatnám hetente a gyógyszereket. Így lehet, hogy pont az ellenkezőjét  -ebben az esetben több , sűrűbb rohamokat- váltják ki. Elhiszem, hogy nehéz nézni, hogy ilyen sok rohama van, én is néha úgy érzem, hogy belezakkanok, hogy nem tudok neki segíteni. Minden kis rezdülésére ugrok, éjszaka is felébredek, mert már azt álmodom, hogy rohama van...

Én B1 vitamint adok neki, napi 2szer 1-et. Az én kutyám 28 kilós. Szerintem a tiednek elég lenne napi kétszer negyed is, de beszéld meg a dokiddal. Ez csak egy vitamin, ártani nem árt. Neten olvasgattam, hogy elég sok doki először csak ezt irja fel, és van olyan eset amikor elegendő ez a vitamin. Gondolom ott nagyon kis rohamok lehetnek. Nálunk sajnos nem elég, pedig az elején csak ezt szedte. Így most a gyógyszere mellé adom neki. Én is találtam homeopátiás kiegészítőt, ami jó epilepsziára is. 2 napja jött meg, most azt is adom neki( Ez azt irja, hogy önmagában nem jó epilepsziára, csak gyógyszer mellé kiegészítőnek). Megpróbálok mindent, mert nálunk már biztos, hogy ez epilepszia és nem szervi elváltozás. Múltkor találtam a neten kifejezetten epilepsziásoknak való kiegészítőt, csak az a baj, hogy nem mentettem le. De majd megpróbálom újból megkeresni és megírom nektek.

http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/11738/a-b-vitaminok-hianyai-es-tunetei

További szép napot!

Előzmény: szökekati (140)
szökekati Creative Commons License 2014.04.16 0 0 141

n.tomika!Nagyon örülök hogy te is ezt mondod és annak is hogy megosztod a tapasztalatod velem !Kifogom ezeket probálni de ugy hogy több idöt várok rá!A doki azt mondja hogy kicsike a kutya és nagyobb adagot nem adhat neki mert csak bodul töle.Kába lesz!Mást meg nem ir hozzá de ráfogok szolni hogy lehet e valamit hozzá adni!Csak azért vagyok mérgess hogy nem alszok a kutya miatt!De én azt gondoltam hogy rögtön elmullik neki ez!Tévedtem!Majd megirom mi a fejlemény mert most hogy reggel is és este is adom a sevenelettát kevesebbszer jönnek a rohamok!Majd megirom hogyan alakult a helyzet.

szökekati Creative Commons License 2014.04.16 0 0 140

szia goffi!Lehet hogy igazad van hogy keveset vártam rá hogy beépüljön a szervezetébe a kutyusnak a gyogyszer!De nagyon sokat nem alszom vele éjszaka mert 6 szor is elkapja a roham!A seveneletta az elsö kéthétben nagyon jo volt és tünetmentes de utánna ujbol jöttek a rohamok!Aztán irták a sertánt az szinte két három napig tünetmentessé tette tovább nem!Azt mondta az orvos hogy ha nem jo ir másikat!Elmentem akkor irta a tegretol cr -t az meg nem is volt jo igaz egy pár napot használtuk de már mikor egész éjszaka éberen alszik az ember hogy a kiskutyáját örizze akkor bepánikol!Mert jöttek a rohamok és ha észrevesszük  elkezdem éébreszteni a kutyát feleszmél de szegény csak néz rám hogy mi is van ilyenkor.És szinte érzi a kutya hogy én vigyázok rá mert beágyzza a kispárnáját a fejemhez hogy könnyebben felébredjek ha rájönnek a rohamok és tudjak segiteni neki.Ilyenkor sikit egyet és már nincs észnél utánna ha felébresztem akkor meg csamcsog  és nyeldes.Most utoljára mikor beszéltem a dokival azt mondta nem tud vele mit csinálni már!Hát egyböl elkaptam az idegbajt hogy miért nem tud segiteni rajta!De azt tudom hogy nagyon sok vizet iszik de nem cukros meg sokat pisil!Már ilyen homoepátiás kis golyokat is adok neki.De mondta a doki hogy adjam neki tovább a gyogyszert és befog állni majd a szervezete rá!És még azt nem tudom hogy miért csetlik botlik a két hátso lábára!a doki sem tudja!Most gyüjtök egy kis pénzt és viszem majd vérvételre.A b vitamint mihez lehet adni ?Mindegyikhez?Mert nekem nem mondta a doki!Nem mond ez semmit nekem!Azt is most mondta a felesége mert az is orvos hogy kistestü kutyusoknál minden évben kell adni szopornyica elleni oltást!Egyszer kapott!Többet nem.Majd most arra is beoltatom!Ezt a b vitamint meg veszek és adom neki csak nem tudom hogyan kell adni mert ö kicsike kis özpincser.Most jelenleg visszatértem a sevenelettára ugy hogy adom reggel egy negyedet este egy felet !Ritkábban jönnek most a rohamok.Ha nem lesz jo akkor ujbol a sertánt adom hátha az beáll egy idö után mert az a legjobb ugy hallottam!

n.tomika Creative Commons License 2014.04.14 0 0 139

Sziasztok!

Egyetértek goffival, szerintem is az lehet a probléma, hogy nem hagytok időt a gyógyszernek! Szerintem a tegretol az egy jó gyógyszer, sokkal több jót hallottam róla mint a sevenalról. Az a helyzet, azt mondta a doki akihez mi járunk, ő specialista, hogy 3 hét alatt épűl be a szervezetébe, addig ne várjunk változást, és ezeket a gyógyszereket nem lehet csak úgy váltogatni hol adni hol nemadni, mert az is rohamot válthat ki. ezeket a gyógyszereket mi esetünkben tegretol fel kell építeni, mi esetünkben 1egész szem elérése volt a cél, megnézzük ezzel a dózissal hogy viselkedik a kutya. ez úgy kezdődött hogy 4 napig 1/4ed szemet adtam neki reggel és ugyanennyit este.következő 4napban fél szemet reggel-este, majd azt követő 4napban 3/4ed szemet és végűl elértük a reggel1 egész és este 1 egész szem gyógyszert. jelenleg kivárunk hogyan hat. he kell tovább emelhetjük a dózist, de remélem nem kell. DE ezeket a gyógyszereket  nem is lehet egyik pillanatban csak ugy abbahgyni az rohamot válthat ki és még nagyobb baj is lehet. fokozatosan vissza kell építeni,EZ NAGYON FONTOS!!!!!!! az egy egész szem az az én 40kilós németjuhászom adagja, kisebb kutyának biztos nem kell annyi, esetleg akkor ha kevesebb nem hat, de akkor is kis dózisban kell felépíteni, azt mondta a doktornő hogy kis kuytáknál 1/8ot is szoktak adni.EZT A DOKINAK KELL MEGADNI! Továbbá azt mondta a doktronő, hogy ezek nem csodagyógyszerek. az epilepsziás rohamból kigyógyúlni nem lehet, csak ezekkel a gyógyszerekkel kordában tartani. Ez a gyógyszer abban segít hogy meg van az hogy pl. egy skálán( 10es osztásnál) 2es szinten (ez nemtom milyen szint, nekmis igy mondták a példát) rohamot kap a kutya, ezzel a gyógyszerrel ki lehet tolni a szintet pl. 5ösre vagy feljebb, hogy a kutya ne kapjon rohamot! elvileg én úgy tudom ezek a gyógyszerek csak ennyit hatnak-nyugtatók! Roham eseténre énis diazepamot használtam eleinte, de azt mondta a doktornő a mi esetünkben ez nem jó így vettem tegretol végbélkúpot és kaptam a dokitól levetiracetam kúpot, továbbá végső esetben, több roham ismétlődésénél amikor sokáig baj van Epanutin injekciót, de ezt csak a szájába fecskendezve a száj nyálkahártyáról szívódik fel.

egyenlőre ennyi jut eszembe, remélem sokat segítettem, de további beszámolókat várnék tőled is, érdekelne hogyan alakúl a sorsotok, mert szerintem jó másokkkal megbeszélni tapasztalatokat megosztani.

De én még mindíg nem hallottam tapasztalatot Tegretolt szedőktől!

 

Goffi: Köszönöm a kérdésedet hál istennek eddig jól telnekaz éjszakáink, nem tapasztaltam rohamot.Sajnálom hogy nektek volt. ha lessz több is kérlek számolj be vele. Én azt látom a kutyámon hogy a napi 2egész szem gyógyszer azért már kicsit nyugtatja, sokat alszik, fekszik, lusta mondjuk ez mind következhet abból is hogy mindjárt 11 éves és van egy enyhe diszpláziája, fáj a 2hátsó lába.

Előzmény: szökekati (137)
goffi Creative Commons License 2014.04.12 0 0 138

Szia!

 

Sajnálom a kutyusodat, tudom min mentek keresztül. 

Szerintem nagyon kevés időt adtok 1-1 gyógyszernek. Nem tudom, hogy mennyi idő alatt épül be a szervezetébe, de szerintem kell hozzá 3-4 hét. Az is lehet, hogy nem azonnal váltani kellene, hanem emelni az adagját és várni. Lehet, hogy az elején lesznek rohamai, de később ritkulnak. Elég nehéz ezt a betegséget kezelni, tünetmentessé tenni a kutyát. Nálunk is most 2 hetente voltak rohamok, pedig szed sevenalt. Majd következő héten viszem vissza a dokihoz, kíváncsi vagyok mint fog mondani. 

Amikor rohama van adsz neki vmit? Nekünk diazepam oldatot irtak fel, illetve mindig van itthon seduxen injekció. Nálunk a szuri vált be, jobb, mint a diazepam. Én adok a gyógyszer mellé B vitamint is neki, az orvos javasolta. 

Előzmény: szökekati (137)
szökekati Creative Commons License 2014.04.12 0 0 137

Valaki segitsen már nekem!!!Van egy kis özpincserem és állandoan rosszul van!Elvittem a dokihoz és azt mondta epilepsziás!Irt neki sevenált de nem lett jobban!Irt neki sertánt de az se jo mert két hétig volt tünetmentes aztán ujra elkezdödött a roham!aztán irták a tegretol cr-t és az se jo!De már egyre többet elkapja éjszaka és most már nappal is !!Mit lehet csinálni!!Ezek a gyogyszerek egy se jo?Én még ilyet nem láttam hogy semmi ne legyen jo neki!!Jelenleg nincs pénzem elvinni Kis Gabriellához!!De hát még csak pár hete vagy egy másfél honapja kapta ezeket és nem jo!!A szertán két hétig tünetmentessé tette!Tovább nem .Irták a tegretolt az meg nálunk nulla volt!Nagyon elvagyok keseredve mert nem alszok már szinte éjszaka semmit ugy örzöm a kutyámat!!!ha elkapja a roham akkor alig tudom észhez tériteni!!!Az orvos azt mondta nem tud vele mit csinálni!!Alig pár hét alatt semmi eredmény három féle gyógyszernek!És még mintha jobban jönnének a rohamok amiota ezeket szedetem vele!!Segitsen valaki!!!!!!!Vérvizsgálatra elvinném de most anyagilag bajban vaygok két temetés volt a nyakunkon 3 hét alatt!!KI vagyok!!És még a csepkutyám is oda lesz de nem tudok segiteni rajta!!Alszik és  megmerevedik a lába a feje hátrahuzodik és siikt mint akit agyonverenek!!Meg csámcsog!Rengeteg vizet iszik sokat pisil!!De nem cukros mert nézte a doki!Van amikor bepisil ha nem ébresztem fel idöben!Borzasztó!!vValaki tud valamit mondani erröl?

goffi Creative Commons License 2014.04.12 0 0 136

A szemét ígyis-ugyis meg kellett volna csináltatni, mert az ilyen magas szemnyomás előbb utóbb glaukómához (zöldhályoghoz) vezet. Csak azt sajnálom, hogy ezzel a rohamok nem szűntek meg. Én nem specialistához hordom. Gondolom most már, hogy mindent kilőttünk a gyógyszereken fog vmit alakítani. Lehet, hogy fentebb emeli a Sevenalt vagy lecseréli, nem tudom. Mi még midig csak napi fél szemet szedünk belőle. Az első rohamot leszámítva (meg még egy volt) mindig akkor jön rá amikor ébren van. Ezek kis rohamok, nagy részében csak áll, megmerevedik, csattog a foga, rángatja a fejét és folyik a nyála. Ezek kb 10mp-ig tartanak és eddig max 4 volt egymás után. Most legutoljára  én csak egyet láttam, de előtte szerintem nagyrohama lehetett. Az előző rohama két hete volt, előtte meg 2.5 hete. Most elég sűrűn jöttek neki.

Én is totál kikészülök  ettől az egésztől, szerintem jobban, mint a kutya. Ha már álmában jár a lába bököm meg, hogy most ez roham vagy sem. De amúgy nálunk a rohamok többsége nappal volt vagy kora este. Csak az első volt hajnalban. Most este is olyan furán viselkedett, úgy ijedezett. Na, mondom tuti roham lesz, hurrá. De aztán végül nem volt. Máskor meg ha rohama van semmi előjel, csak elkezd tolatni és megmerevedik. Nektek milyen volt az éjszakátok?

Előzmény: n.tomika (135)
n.tomika Creative Commons License 2014.04.11 0 0 135

Szia! Sajnálom a kutyusodat, meg a drága szemműtétet.....kár hogy nem oldotta meg a problémáitokat. Nemtom milyen rohamaitok vannak, de te szakemberhez hordod?már biztos irtad csak nem emlékszem. Mert azért sűrün vannak rohamaitok. Nem kellene gyógyszert váltani? nekem van egy kutyás ismerősöm 2 kutyája van mind 2epilepsziás, abból az egyik 10éves és mind2évek óta az. Tegretolt szednek ők is és ritkán vannak rohamaik. Nekünk is remélem ritkán lesznek, mert az a helyzet hogy én hamarabb tönkre fogok menni benne mint a kutya úgy tűnik. Most is olyat csinált hogy csak fexik nyávog, vakkantgat, meg ugat, de ez nem roham esetleg csak az előzménye vagy csak azt akarja foglalkozzunk vele. Bár már volt olyan hogy ilyen eset után éjszaka rohamozott. Hát nemtom milyen éjszaka elé nézünk. minden esetre a vérnyomásom és a púlzusom is magas alap helyzetben is! Úgyhogy lassan lehet nekem is gyógyszert kell szednem........... Jó, szép és roham mentes napot, éjszakát kívánok!!!!

Előzmény: goffi (132)
Rita Poczik Creative Commons License 2014.04.11 0 0 134

Köszönöm nektek asegítséget! :) most viszem,csak azt enmt udta adoki h teljes vérkép kell e,de ők is felküldnik BPre vizsgálni.

 

goffi Creative Commons License 2014.04.11 0 0 133

Szia!

 

Kellene vizelet, vér (nálunk előszőr ott helyben vizsgálták meg, majd másodjára felküldte Pestre és egy teljeskörű vérképet kért, elég sok minden benne volt,másfél oldal volt a lap, ahol leírták a helyes és az én kutyám értékeit), ultrahang, szemvizsgálat, ezek mindenképpen. De ezt azért a dokinak tudni kellene. Lehet, hogy célszerű lenne egy kicsit komolyabban felszerelt orvost megkeresni, vagy egyből egy specialistát, ha van hozzád közel. Ezek a vizsgálatok azért kellenek, hogy a szervi elváltozást kizárják. Pl a vérből kimutatható, ha baj van a májával, vesével, hormonokat, cukrot, stb. Én sem tudok mást írni, csak azt tudom leírni amit nekem mondtak,  illetve amilyen vizsgálatokon az én kutyám átesett.

Előzmény: Rita Poczik (130)
goffi Creative Commons License 2014.04.11 0 0 132

Hát sajnos ez a szeles, esős idő betett. Szerdán volt neki rohama. Pont akkor, mikor nem voltam otthon. Csak mikor hazaértem akkor láttam, hogy biztos nagy rohama volt, mert pisi, kaki, nyáltócsa az ajtó előtt, plusz a kutya feje tiszta nyál. Eltelt kb 40-50 perc, majd volt még egy kb 10mp-es rohama, de az csak annyi volt, hogy megmerevedett (nem dőlt el), folyt kicsit a nyála és rángatózott a feje. Adtam neki injekciót, több rohama nem is volt. Így már biztos, hogy epilepszia és nem vmi szervi elváltozás miatt vannak a rohamok, sajnos.... Most nem vittem dokihoz, mert jövőhéten úgyis kell mennie kontrollra a szemével. Majd akkor említem neki. Nem tudom mit fog mondani, lehet, hogy fentebb emeli az adagját.

Olvasgatok neten, meg itt-ott az epilepsziáról és találtam olyan cikket, ahol a zsályáról ír, hogy jó erre a betegségre. Na én tegnap vettem is egy cseréppel, kipróbálom. Ártani biztos nem ártok, hiszen gyógynövény.

Örülök, hogy a vizsgálat óta nem volt a kutyádnak rohama, lehet, hogy jó lesz neki ez a gyógyszer kombináció. :)

Előzmény: n.tomika (129)
n.tomika Creative Commons License 2014.04.10 0 0 131

Szia!

Az én kutyámnak legelőször csináltak egy vérvételt és abból egy laborvizsgálatot amiből megállapították, hogy semmi más (vesekő, epekő, vagy valami más betegség) nincs ami kiválthat epilepszia szerű rohamot, ezek után elvittem egy epilepszia centrumba. Úgy hallottam lehet csináltatni EKG-t, MRI-t, meg sok agyi vizsgálatot műszerekkel de ezek drágák. Nekünk az orvos egy álltalános átvizsgálást végzett el, nézegette a szemét, pontosan h mit nézett nem tudom, reflex vizsgálatot csinált jobra balra le fel... aztán testileg is megvizsgálta. Hogy pontosan mit vizsgált még meg azt nemtudom, de nekünk műszeres kivizsgálás nem volt.azóta elteltkb 16 nap már napi 2x1 Tegretolt szed + 2x1 milgamma drazsét és eddig szerencsére rohamunk nem volt.Bár ne is lenne még sokáig, mondjuk néha biztos a gyógyszer miatt kicsit kómás, csak alszik. Hát én többet sajna nemtudok mondani.

Előzmény: Rita Poczik (130)
Rita Poczik Creative Commons License 2014.04.10 0 0 130

Sziasztok! Az orvosunk nem tudja hogy pontosan milyen vizsgálatok kellenek  a kutyusomnak.Általános vizsgálat,reflex,,szem vizsgálat? Vizeletvizsgálat kell? és a vérvizsgálat teljes vagy csak néhány dolgot néznek meg? légyszives utána nézne enkem valaki akinek volt már ilyen kivizsgálása.Köszönöm!!!

n.tomika Creative Commons License 2014.04.09 0 0 129

Szia!

Na hogy van a kutyusod? javult a műtéttől? volt azóta rohamotok? Én most ettől a frontokkal teli napoktól félek, de eddig szerencsére nem volt nekünk se semmi! Már most kezdtük el 1 egész szem tegretol tabletta szedését, ez azért itt bent a lakásban kicsit elbódítja, szinte mindíg alszik, majd kiderűl mikor kint van mennyire lessz kába mert olyankor mindíg fent van még éjszaka is!

Kérdeznék mindenkit akinek a kutyája tegretol tablettát szed, hogy mikor beállt a dózis, hogyan viselkedett a kutya? Mennyire lett aluszékony, elnyomott és mennyire voltak gyakoriak a rohamai, esetleg milyen fajták, hosszúak voltak? Kérem ha valaki erre tud válaszoljon!

Előre is köszi

Előzmény: goffi (127)
n.tomika Creative Commons License 2014.04.05 0 0 128

Szia!

Hát köszönöm jól van a kutyuskám, 10.napja szedjük a gyógyszert, idáig nem volt roham, de ha már csak alszik-álmodik és közben szalad úgy mozog a lába már a frászt hozza mindenkire.most állítjuk be a gyógyszert, 1/4edével növeljük 4 naponta, most a 3/4ed tablettanal járunk a cél az 1 szem tabletta reggel este. Ő ilyen kinti benti kutya, mondjuk inkább benti mert nyáron és ilyenkor hétvégenként van kint.mikor kint van életvidámabb mint bent mert bent a lakásban csak alszik többnyire.mondjuk mást nem is nagyon tud tenni.kíváncsi vagyok, hogy ha napi 2x1 szemet fog enni akkor mennyire lessz aluszékony vagy mennyire lessz kedve bármihez is.meg majd holnap-holnapután is kint lessz és majd ott is kiderűl már.

Előzmény: goffi (127)
goffi Creative Commons License 2014.04.05 0 0 127

Húha, az elég sok,  szerintem is. Ez sem volt kevés,  200nak a fele takarta. Nagyon dúrva árak vannak, de az ember megpróbál mindent  megtenni a kutyájáért. Ha gondolod megkérdezhetem a mi dokiktól, hogy ő mennyiért műt szürkehályogot. Hogy van a kutyusod? Volt rohama amióta szedi a gyógyszereket? Észrevettél rajta másfajta viselkedést a gógyszerszedés óta?

Előzmény: n.tomika (126)
n.tomika Creative Commons License 2014.04.04 0 0 126

Szia!

Megkérdezhetem hogy nagyon drága volt a műtét?mert van egy ismerősöm az ő westién öregkori szürkehályog van, és azt mondta 200ezret mondtak neki a levételre........az nagyon sok!

Örülök, hogy már jól van, hátha megoldódik a roham kérdés is!

Előzmény: goffi (125)
goffi Creative Commons License 2014.04.04 0 0 125

Köszi, jól van, jól sikerült a műtét. Nem volt az egész több, mint 10 perc. Műtét után felébresztették, így a saját lábán jött haza. Aznap este kómás volt, de ma már olyan rosszcsont, mint volt. Szerencsére őt nem viselik meg az ilyen dolgok. :)

Előzmény: n.tomika (124)
n.tomika Creative Commons License 2014.04.03 0 0 124

Szia!

Hogy van a kutyusod? hogy sikerűlt a műtét?

Előzmény: goffi (118)
n.tomika Creative Commons License 2014.04.03 0 0 123

Sziasztok!

A kivizsgálás kerül több pénzbe, ez lehet 10 ezertől felfele...attól függ hova viszed. Elvileg a kezelése már olcsóbb, nekünk a tegretol kb 1500-2000ft havonta én plusszba adok neki milgamma drazsét, az már húzósabb az biztos benne lessz 5-6 ezerbe˛/hó, még nemtom mert holnap fogom neki megvenni, először 10 szemeset vettem, de elfog fogyni. Egyébként mennyi idős a kutyus?

Előzmény: Rita Poczik (122)
Rita Poczik Creative Commons License 2014.04.03 0 0 122

Level-t adok neki nagyrohama 3havonta kisrohama 2-3hetente van.Azelőtt sürübben volt.most fogom elvinni vér és vizelet vizsgálatra.Elkezdjük aztán majd meglátjuk emnnyibe kerül.Akkor 30ezer is lehet akár?

goffi Creative Commons License 2014.04.03 0 0 121

Melyik gyógyszert adod neki? Nagy vagy kis rohamai vannak a kutyának? Milyen sűrűn vannak rohamok?

A kivizsgálás jóval többe kerül, mint 10 ezer Ft, még ha nem is szakorvoshoz viszed. Maga a vérvétel kerül kb 8-10 ezer Ft ba. Nekünk a vérvételen kívül csináltak még egy általános vizsgálatot (szívhang, hőmérséklet, reflexek...), szemvizsgálatot, vizeletvizsgálatot, plusz ultrahangot. Ez több, mint 10 ezer Ft, plusz a gyógyszerek.

Előzmény: Rita Poczik (120)
Rita Poczik Creative Commons License 2014.04.02 0 0 120

ÉN is epilepsziás vagyok ,az én gyógyszeremet adtam neki,persze kesebb adagot és megkérdeztem az állatorvolt hogy lehet e tőle bármi baja.Azt mondta hogyha nincs tőle rohama nem.Úgy vettem észre kevesebb rohama volt,de akkor is aggódom.Szóval körlülbebül 10ezer Ft az általános(szem,vesekőstb.) kivizsgálás? 

goffi Creative Commons License 2014.04.02 0 0 119

Az elején és is paráztam a sétáktól, mi lesz, ha akkor kap rohamot. (én sem tudnám felkapni, 28 kilós). Eddig még- lekopogom- nem volt ilyen, de a biztonság kedvéért mindig van a táskámba, diazepam kúp és egy seduxen injekció. Biztos ami biztos.

goffi Creative Commons License 2014.04.02 0 0 118

Azt konkrétan nem mondta, hogy akkor elmúlnak a rohamok, de ha ez okozza, akkor elvileg meg kellene szűnnie. De ez majd csak a műtét után derül ki. Csütörtök délután csinálják neki....

Elég korrekt árat kért el tőletek, szerintem. Én is gondolkozom szakemberen, de először megvárom még az egyéb problémák (vesekő, szeme) megszűnnek, és ha utána is produkál rohamokat, akkor felkeresek egy epilepsziára szakosodott orvost.

Előzmény: n.tomika (114)
n.tomika Creative Commons License 2014.04.01 0 0 117

érdeklődnék mindenkitől, hogy volt e már valakinél olyan, hogy sétáltatás közben volt rohama a kutyusnak? mert én mindeneegyes sétánál attól rettegek, mint már leírtam egy 40kilós németjuhászom van és nemtudom hogyan reagálnám le, mert nemsok mindent tudnék vele kezdeni.....

Továbbá kérdeznék mindenkit, akinek a kutyája Tegretol nevű tablettát szedi, hogy hogyan viselkedett a kuytus a gyógyszer szedése után és miként alakultak a rohamok számai, típusai( úgy értem h ha volt roham nem gyengűlt e)....szoval tapasztalatokat várok.Előre is köszi!

n.tomika Creative Commons License 2014.04.01 0 0 116

Szia

akkor ezek szerint Pest vagy környéki vagy? Mióta van rohamotok, milyen jellegű milyen sűrűségű és milyen hosszúak, és még eddig semilyen kivizsgálás nem volt? Én Debreceni vegyok, itt levettem a vért egy helyi rendelőben, az kb 7-10ezer forint volt, már pontosan nem emlékszem mert volt benne lehet ebbe az árba benne is volt a veszetseg elleni oltas is. ott nem volt eredmény, ők is kezelték volna sima epilepszia gyógyszerrel, lehet hogy nektek az is hatna. Itt a városba kimondott epilepszia szakember nincs, ha beütöd hogy epilepszia centrum, akkor ott megtalálod a térképet ahol kimondott epilepszia centrumok vannak, hozzám tiszaújváros van legközelebb.én oda vittem, igazából mondta a doktornő, hogy ő úgymond az utolsó lehetőség, mert lehetne menni Pestre Kiss Gabriellához, meg EKG meg MRI, igazából ezek a drága vizsgálatok,volt ismerősöm aki az MRI vizsgálatig nem is jutott el és igy is 300ezer forintot fizetett.Szóval ezek a drága vizsgálatok szerintem csak arra jók, hogy ténylegesen megtudd mi baja van a kuytádnak, mert ha daganat vagy vmi agyi probléma akkor műteni úgyse tudják esetleg kezelni.szóval mondta a doktornő, hogy vihetem ezekre a vizsgálatokra,de ha nem viszem akkor a tudásának megfelelően megviszgálja műszerek nélkűl. Álltalános vizsgálat testi szemi, reflex...stb, és egy sok oldalas formanyomtatványt töltöttünk ki, az elmondottakból plussz csinaltam videot a rohamról ő nagyjából megállapította hogy milyen eredtű a roham és ennek megfelelően adta a gyógyszert.igazából itt jött ki az hogy nagyon jó hogy nem debreceni állatorvos írta fel a gyógyszert, mert itt csak sevenalt irnak, ami a mi esetünkben nem jó.épp rohamot idézne elő ezért tegretolt szedünk.nekem 40kilós kutyám van és ha beáll napi 2x1 szemet fog szedni.egy dobozban 50darab tabletta van az majdnem egy havi adag,receptre szerintem nem volt 1500 forint, én még plussz adok neki milgamma tablettát az B1,B12 vitamit tartalmaz, az egy kicsit drágább,ott majdnem 100ft egy szem belőlle..Szóval a lényeg, hogy az én doktornőm nem volt drága, a gyógyszer kifizethető úgyhogy szerintem ne halogasd a dolgot és ha nem is Kiss G. át de keress fel legalább egy állatorvost!

További szép és roham mentes napot kívánok mindenkinek!

Előzmény: Rita Poczik (115)
Rita Poczik Creative Commons License 2014.04.01 0 0 115

Sziasztok! Évek óta epilepsziás a tacskó kutyusom.Családtagnak számít,nagyon nagyon szeretjük,velünk alszik mindent próbálunk megadni neki.

Már régóta el szeretném vinni kivizsgálásra,hogy gyógyszert adjanak neki,de sajnos olyan árakat olvastam hogy,elrettentett.

A chip-re is összegyűjtöttük neki,de 100ezer-Ftos kivizsgálásra nincs pénzünk. Ahogy olvastam a kutya epileptológus 10ezer forintot kér el óránként  csak az állapotfelmérésért ami 1-3 óra és nincs benne a vérvétel,vizeletvizsgálat,EEG,mri stb plussz agyógyszer.

Nektek mennyibe került a kutyus kivizsgálásra? Én nem akarom, nem tudom elhinni hogy, több száz ezret elkérnek aiagnózis felállításáért! Felháborító!!

Tudtok esetleg Budapest en vagy környékén ahol nem ennyire drága?

Pícúr nevében is köszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!