Keresés

Részletes keresés

mzsombi Creative Commons License 2022.11.01 0 0 953

Megszűnik lassan a takarékbankos hitelkártya, így nem fogom tudni elkerülni, hogy csekket szerezzek a Cetelemtől...

 

Eddig mindig visszafizettem a fordulónapra a tartozásom, de ha jól sejtem, most az a teendő, hogy akkora tartozást hagyok a fordulónapra (hó huszadika körülre), amilyen összegű csekket szeretnék, és még fordulónap előtt (?) felhívom őket, hogy szeretnék a tartozás teljes összegéről csekket is kérni a következő kivonattal. Van bármi hiba a fenti ügymenetben? A csekk, amit küldenek, QR kódos és kitöltött összegű lesz, ugye? Illetve be fogják terhelni az éves díjam, valamint az adott havi havidíjat, ha jól gondolom.

FantomKommandó Creative Commons License 2022.10.25 0 0 952

Ez így van, de én Curve-vel többször égettem már meg magam. A tranzakciót a webes felület (legyen bármi) sikertelennek ítélte, míg a Curve mögötti kártyát viszont beterhelte. Na, pont kincstárnál nem 2 filléres dolgok vannak porondon, és anno többször izgultam napokig mi lesz. Végül pár nap alatt visszarendeződött az egyenleg, de valljuk be őszintén ez senkinek nem hiányzik, pláne nekem. Én szeretek abban a bizonyos karoszékben nyugodtan ülni, és ezt a varázst a Curve képes lerombolni. Van Curve kártyám, de lassan évek óta a fiókban, pont emiatt. Nekem többet számít a nyugalom. Ha meg balhé van (sosincs, de tételezzük fel van...), egyszerűbb egy magyar bankfiók asztalát verni papuccsal, mint a Curve és háttérkártya bankja között ping-pong labdaként szédelegni, miközben azok egymásra mutogatnak.

Előzmény: JeeEm (951)
JeeEm Creative Commons License 2022.10.25 0 1 951

Curve-val és különböző törlésztési periódusú kártyákkal lehet még sokkal jobban maxolni a visszafizetés határidejét.

Előzmény: FantomKommandó (950)
FantomKommandó Creative Commons License 2022.10.25 0 1 950

Legjobb tudomásom szerint mind engedi, és nem kp felvételnek számít. A "kamatnyereség" szempontjából, ha csak ezt nézzük, akkor tehát mind jó. Itt a lényeg már a magas hitelkeret, mert kis pénz, kis foci... Amit lent említenek 4-5 %-os visszatérítéseket (nem kincstárra) az főszabályként ha van is, erősen korlátos mind az elfogadó üzlet jellege, mind pedig a havi visszatérítési maximumok tekintetében. Ezt hasonlítsd össze mondjuk egy alapvetően csapnivaló Raiffeisen kártyával, ami labdába sem rúghatna, mert egy marék molylepkét tud visszatérítési fronton produkálni. Igenám, de pl. a Rafinál a maximális hitelkeret 5 M, és ehhez nem kell Gold kártya, a mezei fapadosnál is elérhető ez az összeg. Persze jövedelem, JTM stb. ott is korlátozó tényező. Viszont 2-3-4-5 M ebben az általam felvázolt buliban már szabad szemmel is látható összeget produkál. Karosszékből, viszonylag kényelemesen, de mindvégig iszonyatos fegyelemmel. OKé, persze infláció alatt, de itt most nem az infláció a lényeg, hanem az, hogy a pluszforrás kamatnyeresége színtiszta haszon, a bekerülési 0 % THM-hez viszonyítva.

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (949)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2022.10.25 0 0 949

Köszönöm, hogy leirtad!

Mely hitelkártyákkal lehet államkincstárnál állampapírt vásárolni?

A Cetelem rémlik a hozzászólásokbol, van másik is?

Előzmény: FantomKommandó (947)
TyggeR Creative Commons License 2022.10.25 0 0 948

szívesen elengedném, de nem lehet, mert ez elvi kérdés :) dkj-t veszek amúgy eleget, az nem váltja ki a 4-5 százalékos visszatérítéseket. vásárolni amúgy is kell, én ebből (is) szeretem kihozni a legtöbbet. persze, amikor értetlen idiótákkal levelezek hónapokig, attól valóban kicsit nyűgös vagyok már 

Előzmény: FantomKommandó (945)
FantomKommandó Creative Commons License 2022.10.25 0 2 947

Nagyon egyszerű. Kincstárban a számlanyitás-számlavezetés ingyenes, az állampapírvásárlás kártyával való vásárlás vásárlásnak minősül. Tehát úgymond a fenntartása ingyenes.  Karosszékből ügyfélkapuval online is meg tudod nyitni. 10.000-es címletekben vehetsz diszkont kincstárjegyet. Attól diszkont, hogy névérték alatt = diszkonttal veszed (pl. 9830), és a lejáratkor névértéket (10.000) fizet. A lejáratkor jóváírt összeget 0 Ft-ért kiutalhatod a saját bankszámládra, tranzakciós illeték sincs, kincstárjegy esetében kamatadó sincs. Az utalás munkaidőben pár óra alatt ér célba, erre még nem él az azonnali utalási rendszer. Régebben 2-3 hét múlva lejáró jegyeket lehetett venni, de mostanában eléggé viszik, így pl. most 2022.12.21-es lejáratot tudsz venni legkorábbi lejárattal. Hamarabb is eladható, a kincstár folyamatosan biztosít eladási és vételi árfolyamot is (mint a pénzváltóknál), de idő előtti eladás nem éri meg, mindig érdemes kifuttatni. A vételi folyamat elején, a webkincstári felületen látod, hogy az adott vétellel arra a pár hétre mekkora éves kamatot kapsz %-ban, ha megtartod lejáratig. Ez kb 11 % körül van éves szinten per pillanat, de a jegybanki kamattrendet követi időben, még ha az inflációt vagy a jegybanki kamatot nem is éri el. A mai példával élve 2 hónapig bent lesz a hitelkártya pénzed, ami ugye elsőre nem jó, hiszen jóval hamarabb kell töreszteni, hogy a hitel kamatmentes maradjon. Ehhez kell az, hogy saját likvid pénz is bekerüljön a havi-kéthavi forgásba, amivel kifizeted a hitelkártya tartozásodat. Pénzügyi fegyelemmel és mögöttes saját tőkével mindenképp kell rendelkezned. Egy (nagyon) egyszerű(sített) példával élve: ma (október 25-én) veszel ~1 M hitelkerettel kincstárjegyet, ez lejár 12.21-én. Legyen a kártyád fordulónapja 11.21. random példaként. Ekkor kifizeted saját tőkéből a tartozást (1 M) , és rögtön, megint a kártyával veszel mondjuk 2023.01.25 lejáratút, mert addigra kábé csak az lesz elérhető. Indul egy újabb kör. Majd 12.21-én lejár az első csomagod, azaz visszajön az 1 M teljes egészében, amit tudsz törlesztésre fordítani, és a pénz újra visszkerül kártyán keresztül állampapírba. Az eredmény: 1 M saját tőke helyett 1 + 1 M hoz kamatot. Tehát az ingyen hitellel megdupláztad a betéti állományt és ezzel a kamatbevételt. Nagyon kicentizni soha nem érdemes, mert eléggé változó, hogy mikor milyen legközelbbi lejáratú papírt lehet venni. A lényeg mégis az, hogy pénzügyi fegyelemmel és odafigyeléssel a teljes hitelkeret tud kamatbevétel termelni, méghozzá nem is rosszat. Persze feltétel, hogy soha ne ess késedelmebe, mert akkor nagyon hamar visszájára sül el. Illetve ez csak a mostanában jellemző kamatszinteken éri meg. 1 éve konkrétan 0 % kamat volt jellemző, de ez most egy darabig nem lesz jellemző.

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (946)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2022.10.25 0 0 946

Erről tudnál írni részletesebben?

Számomra ez így nem érthető.

A kamatok emelkedésével lehet, hogy lesznek majd rések amelyeket ki lehet használni.

Erről ír most a bankmonitor is.

 

https://www.portfolio.hu/bank/20221025/ingyenmilliokat-fialnak-a-szaguldo-kamatok-ime-a-trukk-amit-szazevente-egyszer-suthetunk-el-574735

Előzmény: FantomKommandó (945)
FantomKommandó Creative Commons License 2022.10.25 0 0 945

Engedd el. Inkább tedd be kincstárjegybe, az most hoz adómentesen éves 11 % körül. Az havi 1 % kerekítve, de el is fogja hamarosan érni, sőt. Banki apróbetűs, szövegértelmezős feltétel nélkül. Jobban jársz, mint az idegtépődéssel. Én most építem vissza a korábban leépített combosnak számító kártyaportóliót. A célom: minél több 0 % THM hitel igénybevétele, és bepörgetése kincstárba, majd vissza és újra be. Már 2-3 hetes lejárattal egy ideje nem működik, de 1,5-2 hónapos lejárati ciklusokra építve optimalizálható a folyamat. Csak az elején kell szépen beállítani, aztán megy magától.

Előzmény: TyggeR (944)
TyggeR Creative Commons License 2022.10.25 0 0 944

most komolyan kérdezem, én vagyok hülye, vagy az MKB/Magyar Posta? persze, igazából tudom a választ. a mai válaszból

 

Tájékoztatjuk, hogy a kedvezménynek számítása nem kereskedő név alapján történik, hanem egy úgynevezett „merchant id” alapján, amit a Posta biztosit a Banknak. Sajnos ettől az eljárási módtól eltérni nem tudunk. Egyeztetéseink alapján az egyik, Ön által kifogásolt 2022. szeptember 1-­ei tranzakcióra, 9.040,­Ft értékben, azt jelezte vissza a Posta, hogy az Díjnethez tartozó „merchant_id”, amire nem jár jóváírás

 

hogy miiiiii vaaaaan?

 

"Minden, a Magyar Posta Zrt. fizikai kártyaelfogadó helyein (postai szolgáltatóhelyek, csekk- és csomagautomaták, csomagkézbesítők) vagy online felületein (weboldal, Magyar Posta Mobil Applikáció, iCsekk alkalmazás) keresztül (együttesen a továbbiakban postai költések) történő vásárlás után..."

 

eszem megáll

halilali1 Creative Commons License 2022.10.13 0 1 943

megjött az Énpostámra a többször reklamált és a posta hiányos adatszolgáltatására hivatkozve eddig nem jóváírt 

használatösztönző 5.000,- 10.10-i könyveléssel ma

mzsombi Creative Commons License 2022.10.11 0 0 942

Erről nem írtak a levélben, bár Go kártyám már van. meg Telenor myCard, meg MKB Easycard... Szóval akár három kártya is lehetséges párhuzamosan. ;) 

Előzmény: you&me (937)
TyggeR Creative Commons License 2022.10.11 0 0 941

tovabbra is az lehet ennek az oka, hogy icsekken csak sima postai csekket fizetsz be. dobbenet, hogy ezt keptelenek megoldani, a juliust meg potolni

 

mindjart elkuldom oket menetrend szerint a f..ba, tobb idom megy el a rohadt levelezesre, mint amennyi penzt hoz a kartya

Előzmény: Zegzug (939)
Zegzug Creative Commons License 2022.10.11 0 0 940

Nekem kiadtak egy Go! kártyát úgy, hogy közben már megvolt az ÉnPostám kártyám. Persze mindez a bank hibája volt, mert elkavarták a korábban elkezdett Go! igénylésemet, aminek várakozását megunva nyitottam közben a postán az ÉnPostám kártyát, mire utólag megjött a Go! is, de azt egyből le is mondtam, mert nincs szükségem kettőre. Tehát ez alapján lehetséges kettő hitelkártyát is tartani egyazon banknál.

Előzmény: you&me (937)
Zegzug Creative Commons License 2022.10.11 0 0 939

Nekem most rendben megjött a 2.500 Ft. Egyelőre a július havi óta nálam nem hibáztak.

Előzmény: TyggeR (936)
you&me Creative Commons License 2022.10.10 0 0 938

Nekem is volt előző hónapban 1-2 száz forintos hiány, sajnos nem sok időm van, de tervezek utánna nézni, melyik rontja el. 

 

 

Előzmény: TyggeR (936)
you&me Creative Commons License 2022.10.10 0 0 937

Elvileg a megszüntetett takarék kártyák helyett lesznek Mkb takarék go kártyák, ahogy néztem havi 5k-t add maximum vissza, viszont lehet szerintetek posta hitelkártya mellé kiadnák ezt? :) Kicsit furcsnám, ha engednék. :)

TyggeR Creative Commons License 2022.10.10 0 0 936

2500 helyett megint csak 2057

 

a juliusi 2500 tovabbra is hianyzik

 

ez egy szanalmas vicc

Előzmény: TyggeR (930)
FOMA Creative Commons License 2022.10.08 0 1 935

A Cetelem jó ötlet, az még ad csekkre is visszatérítést.

Előzmény: you&me (934)
you&me Creative Commons License 2022.10.07 0 0 934

Én mikor megkaptam a levelet, azt hittem letiltottak. :)

 

Egyből jöttem fel forum és látom a hozzászólásod, picit megnyugodtam. 

Viszont lehetne pár tipp milyen bankot keressek új kártyára. Cetelem?

Takarék ugye adott csekkre is visszaterítést. 

 

Előzmény: mzsombi (931)
mzsombi Creative Commons License 2022.10.06 0 0 933

Ingyen lehetett rá csekket befizetni. Nekem ez pont elég volt. :) 

Előzmény: mzsombi (931)
kridli Creative Commons License 2022.10.06 0 0 932

Nekem is. Mondjuk kiváló ügynöknek nem nevezném, a legszarabb kártyám volt, de azért a feladatát elláta :)

Előzmény: mzsombi (931)
mzsombi Creative Commons License 2022.10.05 0 0 931

Takarék Extra kártya OFF 2022. dec 30.-val, most jött a felmondó levél.

Ha jól értem, nem csak nekem, a bank globálisan megszünteti a hitelkártya portfólióját.

 

Kár érte, kiváló ügynök volt...

TyggeR Creative Commons License 2022.10.01 0 0 930

oktober 10-ig varok en is, utana irok ujabb panaszt, ha lesz meg hiany (nyilvan lesz)

Előzmény: Zegzug (929)
Zegzug Creative Commons License 2022.10.01 0 0 929

Nekem tegnap megjött a megreklamált júliusi hiányzó részlet és a szeptemberi költés után járó 2.500 Ft. Tehát most rendezte a bank a tartozását felém :) Úgyhogy most október 10-re felkészülni! :)

Előzmény: TyggeR (928)
TyggeR Creative Commons License 2022.10.01 0 0 928

a szokasos 2500 mellett most ho vegen jott egy 1760 forint "husegprogram" jovairas cimmel. ha joszivuen kerekitek, ezzel az augusztus pipa, a juliusi 2500 viszont tovabbra is hianyzik

 

kovethetetlen(ul bena)

TyggeR Creative Commons License 2022.09.28 0 0 927

talan egyszer sikerul rendet rakniuk most mar... kar, hogy kicsit sokat kell varni arra, ami jar

Előzmény: Zegzug (926)
Zegzug Creative Commons License 2022.09.28 0 0 926

Nekem ma érkezett meg a júliusra vonatkozó reklamációmra a 2. válaszuk, miután screenshot-ot kértek az icsekk app-omról, hogy prezentáljam a tényleges, azon keresztüli fizetéseimet, ami szerintem vicces, de megtettem:

 

 

"Kérésünk alapján, megküldte Bankunk részére a képernyőfotókat. Kéri az elmaradt kedvezmény jóváírását. Szeretné,
hogy a kedvezményt automatikusan biztosítanánk a szabályzat szerint.


Mindenekelőtt köszönjük, hogy az xxx iktatószámú válaszlevelünkben kért képernyőfotókat eljuttatta
Bankunk részére.

 

Tájékoztatjuk, hogy a postai költések után járó kedvezményt a Magyar Posta Zrt.-től kapott adatbázis alapján
biztosítjuk, az általuk megadott elfogadási lista alapján. Bár volt iCsekk közleménnyel végrehajtott tranzakciója a
sérelmezett hónapban, a postai adatbázis ezen tételeket nem tartalmazta, így jóváírás sem történt.

 

Az esetet jeleztük a Magyar Posta Zrt. részére. Visszajelzésük alapján, nem megfelelőn továbbították korábban
Bankunk részére az adatbázist, ezért tapasztalhatta azt, hogy kevesebb kedvezmény jóváírás történt a hitelszámláján.

 

Az esetért szeretnénk szíves elnézését kérni. Az elmaradt kedvezmények jóváírása folyamatban van, amelynek
könyvelését a hitelszámla-kivonaton ellenőrizheti majd."

Előzmény: TyggeR (918)
flanaganflair Creative Commons License 2022.09.26 0 0 925

Én szeptember 5. En reklamáltam hogy a julius hónapra járó postai csekk befitesekre levesebbet teritettek vissza. Illetve a 2. 5000 ft jovairast teljesulesek eseten sem kaptam meg. Azóta semmi valasz nem érkezett. Ennyire gyors az Ügyfélszolgálat? Mikor hivjam oket ujra ha nem jelentkeznek?

Előzmény: TyggeR (923)
kridli Creative Commons License 2022.09.25 0 0 924

az enyém még mindig el van tűnve

Előzmény: TyggeR (923)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!