Keresés

Részletes keresés

maradjotthon Creative Commons License 2022.08.05 -1 0 10599

A reakciód a dedó legalja, az ovisok szofisztikáltabban képesek társalogni. De nem megyek bele személyeskedésbe, hiába ez az egyetlen terület ahol élvezik a trollok a társaságot, ez teljesen értelmetlen. További szép napot.

Előzmény: JimmyQ (10588)
JimmyQ Creative Commons License 2022.08.04 -1 1 10588

(a védekezés)

"gondolkodás nélkül fosztották meg az embereket"

"szociális kísérlet"

Hazugság.

 

(az oltás)

"felemás sikerrel"

Hazugság.

 

(a védekezés következménye)

"éhinségek szerte a világban"

"vírusok újra elterjedése"

"egy kirobbant háború"

"a küszöbön másik kettő"

"óriási civilizációs válság"

Hazugság.

 

 

"A tanulságokat persze nem fogják sosem levonni"

Hazugság.

 

A paranoiádról nem tehetünk. Se mi, se a világ.

 

 

Előzmény: maradjotthon (10582)
maradjotthon Creative Commons License 2022.08.04 -2 2 10587

Ne mondd már, hogy a ruszkik a Covid-lockdown miatt foglalták el a Krímet... vagy mondjad, csak ne a Tudomány fórumban.

 

Mivel a Krímet 2014-ben foglalták el, így ez értelmetlen felvetés, én biztos nem mondtam ilyet. A mostani háborúról, illetve a küszöbön álló háborúkról beszéltem. De ne ragadj le a háborúknál, ez egy apróság, még csak 100 ezer körüli halottal, számos más problémát említettem ami a covid előtt sem volt tökéletes, de azóta egyenesen katasztrofális, ami mind kihat az emberek életére, egészségére, az egész világra, a jövőre!

 

Mondanám ezt más covidos topikban, de azt már beszántották. Amíg ment a jajveszékelés addig jól jött a topic, aztán amikor a tanulságokat kéne levonni, az már kellemetlen egyeseknek, így legegyszerűbb megszüntetni a topicot, és akkor nem kell a kellemetlen hozzászólásokat egyesével törölgetni.

 

Mindegy is, ne engem győzzetek meg nincs itt semmi látnivaló, és hogy a covid semmilyen káros folyamatokat nem indított el, hanem magatokat, hátha így könnyebb lesz elviselni a következő éveket, évtizedeket.. De nem is kell az emberek döntéseire fogni, lehet olyan felfogás is hogy semmi nem következi semmiből, nincsenek ok okozati összefüggések. És akkor máris nincs felelőse az egésznek. Vagy esetleg a gyíkemberek, ez is közkedvelt érvelés az aluliskolázottak körében.

Előzmény: NevemTeve (10585)
Ez a nicknév túl hosszú Creative Commons License 2022.08.04 0 0 10586

Egyesek szerint nem a kard a probléma, hanem a pajzs.

NevemTeve Creative Commons License 2022.08.04 -1 0 10585

Ne mondd már, hogy a ruszkik a Covid-lockdown miatt foglalták el a Krímet... vagy mondjad, csak ne a Tudomány fórumban.

Előzmény: maradjotthon (10584)
maradjotthon Creative Commons License 2022.08.04 -1 2 10584

Esetleg más érdemi reakció, nem óvodai szintű trollkodás? Parázs vitát várnék el a coviddal kapcsolatban, ha évente több mint egy millió áldozatot szed... De már falus ferenc vagy ki újra elvárná a zárt térben a kötelező maszkviselést, aztán lehet újra kibeszélni mint probléma, hiszen szóba jött. Ha nem mondaná, nem lenne probléma.

JimmyQ Creative Commons License 2022.08.03 -1 1 10583

Úgy tűnik, te valóban rabja lettél ennek a rögeszmédnek.

Előzmény: maradjotthon (10582)
maradjotthon Creative Commons License 2022.08.03 -3 3 10582

Emlékszik még valaki arra az időkre amikor mindenkinek otthon kellett ülnie, és egyes emberek az év 365 napján a nap 24 órájában próbálták a covidot úgy beállítani hogy a világ legnagyobb problémája, és gondolkodás nélkül fosztották meg az embereket az alapvető szociális szüségleteiktől, amolyan világraszóló szociális kísérlet jelleggel?

 

A kísérleti részeredmények az első 2 és fél év után: A covid továbbra is szedi az áldozatait, idén már 1 millió ember halt bele, a vírus visszaszorítása és az oltások igaz hogy működnek, de mondhatni felemás sikerrel.

A szociális kísérlet (zárjunk be mindenkit az otthonába hónapokra, és pszichésen kergessük őrületbe őket) - ennek az eredményeit évek múlva fogjuk tudni kiértékelni, egyelőre csak egy sosem látott gazdasági válság körvonalazódik, éhinségek szerte a világban, elmaradott oltások miatt régen leközdött vírusok újra elterjedése, egy kirobbant háború, a küszöbön másik kettő...

 

A tanulságokat persze nem fogják sosem levonni, semmit nem csinálnának másképpen az emberek. Persze sokan mondták hogy ésszel kéne bezárni az embereket, meg foglalkozni az emberek alapvető igényeivel, vagy csak egyszerően tudattal rendelkező ember módjára viselkedni aki előrébb lát mint a következő 24 óra. Ez sajnos nem sikerült. A jelenlegi folyamatokat már nem lehet visszafordítani, a rengeteg elfojtott feszültség kezd szépen kibontakozni, ami felett semmiféle kontrollja nincs az emberiségnek.

 

Köszönjük a korlátozásokat, sikerült egy óriási civilizációs válságot előidézni, cudar évek, vagy akár évtizedek jönnek, szép munka volt, mindenki beletette a maga részét. De legalább a covidot legyőzték volna - így aztán végképp értelmetlen az egész, csak a megnövekvő éhinség miatt többen fognak meghalni mint a covidba összesen, a többit ne is említsük ami még jönni fog.

László2222 Creative Commons License 2022.08.03 0 0 10581

A koronavirus miatti egészségügyi vészhelyzetről tudtok linket küldeni, meddig tartott ,tart, már vége  ?

 

JimmyQ Creative Commons License 2022.05.23 -1 2 10580

https://nepszava.hu/3157835_koronavirus-szocialista-orszagok-mortalitas-jarvany

 

"a magas és az alacsony Covid-19-halálozású országok között . . . a korábbi vasfüggöny szolgál választóvonalul."

Zöldkomchyk Creative Commons License 2022.05.19 -3 0 10579

Ha jól emlékszem valamelyik nicken írogattam ide is. (oltás szekeptikusságért törölgettek állandóan, már problémás kezdett lenni kitalálni nevet ami utal az eredetire)

 

Ez nem fog egy olyan, országos szintű epidémiát okozni, mint amilyen a koronavírus-járvány volt, de emellett egy súlyos járványkitörésről, egy súlyos betegségről van szó, amelyet komolyan kell venni 

– nyilatkozta Jmmy Whitworth brit professzor a Reutersnek. Hozzátette azt is, hogy szerinte a vírus Nyugat- és Közép-Afrikában szélesebb körben elterjedt lehet, és most az utazási korlátozások feloldása miatt jelenhetett meg Európában is.

Anne Rimoin, a Kaliforniai Egyetem epidemiológusa mindeközben azt hangsúlyozta, hogy ezeket az eseteket mielőbb ki kell vizsgálni, mert az is lehetséges, hogy a vírus jelentősen mutálódott, és emiatt gyorsabban terjedhet vagy súlyosabb megbetegedést okozhat

 

https://index.hu/kulfold/2022/05/19/majomhimlo-fertozes

-egyesult-kiralysag-nemetorszag-usa/

 

 Ha újraindul a tömeges turizmus, akkor a járvány is, ha nem covid akkor más..

A szuperkolónia létrehozza a vírus reaktort ami folyamatosan teszteli melyikből tud szupervírust csinálni és

ezzel támad saját maga ellen.

Más esély nincs mert a szuperkolóniát külső támadás nem, kisbolygó becsapódás se, csak saját magát tudja elpusztítani.

JimmyQ Creative Commons License 2022.05.12 -2 1 10570

https://nepszava.hu/3156626_koronavirus-jarvany-halalozas-covid-19-feher-konyv

"Nem a legidősebbek voltak a legnagyobb veszélyben a koronavírus-járvány alatt"

számos országban a 60-79 éves korcsoportban 2-3 ezernél kisebb mértékű volt az egymillió főre vetített összesített többlethalálozás, míg Magyarországon közel 8500

 

Ez a nicknév túl hosszú Creative Commons License 2022.05.11 -1 4 10569

Értem. Tehát saját tuti módszered sem védett meg téged attól, hogy 3x is elkapd, s ezáltal esetleg továbbadd olyanoknak, kik nincsenek ennyire jól felfegyverkezve.

Előzmény: Jokki (10568)
Jokki Creative Commons License 2022.05.11 -4 0 10568

Nem leányálom, ha valaki a hivatalos tanácsokra hallgatva, rettegve várja a szobájában, a WC-re is maszkkal jár félelmében, és ha megkapja, akkor rohan a kórházba lélegeztetőre....

De ha felkészül részben hagyományos módon, forró teával, inhalálással, és ezt kiegészíti proteáz gátlókkal, akkor jó esélye van megúszni súlyos megbetegedést, sőt a "poszt kovid" hatásokat is.

 

Velem háromszor is megesett, kétszer enyhe tünetekkel, pedig túlsúlyos és cukros vagyok, magas vérnyomásos, tüdőproblémás (94% kapacitás) és csomó más betegségem is van. Az elsőnél még elég ramatyul voltam az első 3 napban, hányás, hasmenés, fejfájás brutális, de végül legyőztem a megfelelő felkészüléssel. A másodiknál már csak kis láz, köhörészés ennyi. A harmadikat észre se vettem, csak a tesztnél derült ki. Természetesen oltatlan vagyok.

 

Zacher Gábor meg a TV-s sztár virológusok szótárában én már rég meghaltam. Én már csak ilyen nyüves vagyok. :D

 

És mielőtt valaki kitalálná, hogy ezzel lebeszéltem bárkit bármiről: semmiről se beszélek le senkit. Ha valaki kíváncsi, elolvashatja másik topicban én mit használok, de ha valaki másban bízik tegye azt. Ide nem írom be,  mit szedek, mert egyből lecenzúráznak. :D Lehet hogy anélkül is.

Szóval mindenki azt csinál, amit akar. Remélem, hogy nekem is meghagyják ezt a választási szabadságot.

Előzmény: Ez a nicknév túl hosszú (10566)
JimmyQ Creative Commons License 2022.05.11 -2 2 10567

A megadott linked a legkevésbé se igazolja az állításodat.

Sőt épp ellenkezőleg!

Pontosan az általam adott számokkal korrelál: Peruban az első hullámban haltak meg aránytalanul sokan. A későbbiekben már viszonylag kevesen, köszönhetően pl. az oltásoknak, a kezelés hatékonyságának, és az omikron variáns kevésbé súlyos lefolyásának.

De ettől te csak nyugodtan szajkózd az ostobaságaidat!

Előzmény: Jokki (10565)
Ez a nicknév túl hosszú Creative Commons License 2022.05.11 0 1 10566

De annyit te is elismersz, hogy a covidot elkapni nagy szívás, ugye?

Előzmény: Jokki (10565)
Jokki Creative Commons License 2022.05.10 -3 1 10565

https://kitekinto.hu/2021/06/02/kiemelt/peru-ujraszamolt-sehol-nincs-a-magyar-halalozasi-adat/192517/

https://hirnavigator.hu/hir/1631894-magyarorszag-peru-moge-szorult-a-koronavirus-halalozas-vilagranglistajan

https://24.hu/kulfold/2021/06/02/peru-koronavirus-jarvany-halalozas-teszteles-huto/

 

A valós halálozást az újraszámolással majdnem a háromszorosára emelték. Ez csupán statisztika hamisítás volt semmi más. De mondhatnám úgyis, hogy a valós halálozás helyett a magyar metódust választották:

Még a 10.-ről kiugrott öngyilkos is koronavírus halálozás lett.

 

Ez egy vicc. Az egész koronahalálozás egy statisztikai bűvészkedés az elejétől fogva, ahogyan az oltásba belehaltak számolása is. Akinek az oltás után pár nap alatt áttétes rákja lesz, az most oltástól halt meg vagy ráktól???? És ezt nem újságban olvastam, rokonaim, ismerőseim haltak meg alig 1-2 hét alatt áttétes rákban az oltásuk után. Volt aki már 10 éve volt tünetmentes.

 

Szóval engem már nem lehet beetetni ezzel a sok baromsággal.

 

 

Előzmény: JimmyQ (10564)
JimmyQ Creative Commons License 2022.05.10 -1 1 10564

Az adataimat innen vettem:

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/peru/

Te mivel tudod igazolni az ezzel ellentétes állításaidat?

 

Előzmény: Jokki (10563)
Jokki Creative Commons License 2022.05.10 -4 0 10563

Téged aztán jól átvertek.

Így jár aki nem ismer tényeket, helyette híreket hallgat és néz  politikai hazudozó médiában.

Előzmény: JimmyQ (10562)
JimmyQ Creative Commons License 2022.05.10 -2 2 10562

Nem igaz!

Valójában éppen az első hullámban volt nagyon magas a halálozás.

2020 november közepéig 937 011 esetből  meghalt 93 919.

A következő kb. 2 600 000 esetből pedig már csak kb. 120 000.

Előzmény: Jokki (10561)
Jokki Creative Commons License 2022.05.10 -4 1 10561

Peru remek példa....

Nagyon alacsony volt a kovid halálozás, ugyanis eleinte kizárólag azokat vették a statisztikába korona halottnak, aki ténylegesen abba halt bele. Ezt nem hagyhatta annyiban a WHO, kiküldött két független szakértőt (mindkettő a Pfizer fizetett alkalmazottja), akik "átszámolták" a halálozásokat és mindjárt élre is ugrott Peru. :D

Így kell ezt csinálni. :D

Előzmény: Pathmaster (10544)
Jokki Creative Commons License 2022.05.10 -3 0 10560

Cecília néni konteója....

Az adatok 8 évre titkosítva vannak, tehát nem adhatta ki őket.

Vagyis amit kiadott, az kamu, ahogy van. :D

Előzmény: JimmyQ (10557)
Zöldkomchyk Creative Commons License 2022.04.25 0 1 10558
JimmyQ Creative Commons License 2022.04.25 -3 2 10557

https://telex.hu/belfold/2022/04/25/9847-en-a-korhazakban-kaptak-el-a-koronavirust-2020-ban-1752-en-bele-is-haltak

"Müller Cecília mostanáig halogatta az adatok kiadását.

Magyarországi kórházi fertőzések 2020-ban: koronavírus 9847 fő, közülük minden hatodik (1752 fő) halálos.

Akórházi járványok 79%-át a koronavírus okozta"

A 2021-es adatokat még mindig titkolja.

zöldcomichy Creative Commons License 2022.04.15 -2 0 10556

Gondolom az ellen Izrael is tiltakozna? ...az usa is, sok olyan van ott is. 

Előzmény: Törölt nick (10555)
Törölt nick Creative Commons License 2022.03.12 -7 0 10555

Felröppent a hír, hogy Ukrajnában egyes laboratóriumok olyan koronavírus mutáció létrehozásán dolgoznak, amelyik elsősorban a szláv emberekre veszélyes. Szakértők persze tagadták ennek a genetikai lehetőségét.

JimmyQ Creative Commons License 2022.03.10 -3 0 10554

https://nepszava.hu/3147811_beteg-egeszsegugyi-rendszer-strategia

"Drága és visszaél a beteg idejével a magyar egészségügyi rendszer"

 

"Szervezetlen. . . . Nem épít az emberek öngondoskodására. Eközben a túlterhelt . . . dolgozók szenvednek a . . . feszültségektől. A lakosság . . . mind nehezebben jut ellátáshoz. S amikor végre az orvossal állhat szemben, kevés idő jut rá. Az orvosok kapkodnak, egyre fásultabbak.  . . . Az orvosi béremelésre nagy szükség volt, de önmagában nem oldotta meg a rendszer feszültségeit, sőt újabbakat generált. Például . . . eltűnt az érdekeltség az áldozatok felvállalására. A szakdolgozók bérrendezésének elmaradása pedig feszültséget okoz."

 

"A járványban sokkal hatékonyabb lenne kontaktkövetéssel, tesztelési kapacitás növelésével lassítani a vírus terjedését, mint a lock-down-nal az egész társadalom gazdasági teljesítőképességét megrokkantani."

 

"Nagy volt a halálozás, amiből sok ezer elkerülhető lett volna. Idős embereknél éveket veszítettünk, de sok általános iskolás korú gyerek is árván maradt, akik szülei évtizedeket élhettek volna még. A járványkezelés olyan szinten kötötte le az egészségügy erőforrásait, hogy durván romlott a nem COVID ellátások hozzáférhetősége. Azt, hogy mi történt a daganatok diagnosztikájával, mennyi műtét, vagy kezelés maradhatott el, és ebből mennyi egészségveszteség keletkezett, csak a későbbi években tudjuk majd megítélni."

 

"A döntésekben nem kellő súlyú az egészség védelme, az emberi életek megmentése. A korrekt tájékoztatás hiánya tompítja a lakosság valós veszélyérzetét. A harmadik hullámra az információ hiánya miatt a társadalom jelentős része nem érezte, mekkora a baj, mennyire kiszámíthatatlan a vírus."

 

"Ha egyszer véget ér a járvány . . . bele kell vágni az egészségügyi rendszer újjászervezésébe . . .  racionalizálni kell az ellátási szinteket. Most a finanszírozási szabályok követelik meg a betegek több ellátási szinten való megjelenését. . . . A rendszer visszaél a beteg idejével, és a finanszírozónak is sokkal többe kerül, mintha a háziorvosra hagyta volna a terápia elrendelését . . . Az informatika jelenlegi fejlettségi szintjén a költséges kezelések, kivizsgálások az alapellátók szintjén eredményesen kontrollálhatók. Az utalványozási jogot vissza kell adni minden orvosnak, aki képes racionálisan gazdálkodni ezen költségekkel."

Törölt nick Creative Commons License 2022.03.09 -2 0 10553

"Optimista hozzáállás, hogy 2-3 hónap múlva még lesz világ."

 

Óvatosan a szavakkal, ez a hozzállás gátolhatja a koronavírus elleni védekezés sikerét. A világ problémáit a covid okozza, ha arra célzol hogy covidon kívül van élet, veszélyes vizekre evezel, csak covid létezik. Ha nincs covid, értelmetlen is fenntartani a civilizációt

Előzmény: Törölt nick (10552)
Törölt nick Creative Commons License 2022.03.09 0 2 10552

Optimista hozzáállás, hogy 2-3 hónap múlva még lesz világ.

Előzmény: Törölt nick (10551)
Törölt nick Creative Commons License 2022.03.09 -1 2 10551

"Az 5. hullám többlethalálozási adatai csak kb. 2-3 hónap múlva lesznek elérhetőek."

 

Izgalmasan figyeli a világ az 5. hullám többlethalálozási adatait.

Előzmény: JimmyQ (10548)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!