Keresés

Részletes keresés

Sunbird Creative Commons License 2005.01.30 0 0 491
Sziaszok! Egy kis segítség kellene. Febr. 24.-én utazunk easyjettel Londonba. Este fél 7-kor érkezünk a Getwickre. Mivel és mennyi idő alatt lehet bejutni a városba? Mit kell tudni a légitársaságról és a chekkolásról? Tényleg nincs még helyre szóló beszállókártya sem? Getwicken honnan indul a városba járat? Érdemes e bérletet venni? Csütörtök este érkezünk és vasárnap kora délután jövünk vissza? Bocs a sok kérdésért. A London topicban is próbálkoztam, de még arra sem méltattak, hogy válaszoljanak, annyira elvoltak foglalva magukkal. Előre is köszi.
dzsoszer3 Creative Commons License 2005.01.30 0 0 489
 Egy jó barát..vagy taxi...vagy vonat..vagy busz...Sokféle lehetőség van..nézz utána melyik a legolcsóbb..
Előzmény: kardio1 (487)
Repjegyüzér Creative Commons License 2005.01.30 0 0 488

Pozsony vagy Bécs? Nem mindegy! Olvastam valahol, hogy a SkyEurope jeggyel ingyenes a pozsonyi parkolás, de nem biztos... Talán a legésszerűbb, ha kiviteted magad.

Előzmény: kardio1 (487)
kardio1 Creative Commons License 2005.01.30 0 0 487

Sziasztok!

Abban szeretném a segítségeteket, ötleteiteket kérni, hogy ha nem Bp.-ről, hanem Bécsből, vagy Pozsonyból utaztatok, oda hogy' érdemes eljutni. Ti. ha kocsival megyek, a reptéren nem szívesen hagynám egy két hétre az autót, ráadásul gondolom, elég' húzós is az ára. Busszal vagy vonattal meg a reptérre kijutni tűnik komplikáltnak. Szóval, ötleteket várok!

kardio1

Repjegyüzér Creative Commons License 2005.01.29 0 0 486

Ha valakinek segítség kell, csak szóljon! Tudok elfogadható, már kipróbált hotelt Londonban (49 font/kétágyas), Párizsban(50 eur/kétágyas) is. Szintén kipróbált autóbérlést Milano (Orio al Serio) reptérről. Jó repekedést!

Repjegyüzér Creative Commons License 2005.01.29 0 0 485

Szia Ropi..

Hotel BUTTES CHAUMONT

4 AVENUE SECRETAN
75019 PARIS
FRANCE

Mi ebben voltunk, semmi baj nem volt vele.  A szobák kicsik, de tiszták, az ágyak közepesek. A reggeli nem egy lakoma, de a kávé mellé elég. A Metro megálló 40 m-re.

A SkyEurope honlapról linkeltem át az Octopus oldalra, ott lehet foglalni szobát, ha van domborított bankkártyád. Ha nincs, keresd meg a neten a hotel fax-számát, és foglalj úgy!


 

Előzmény: RopiNyúl (483)
pbence2345 Creative Commons License 2005.01.27 0 0 484
Javaslom a Párizs topicot az utóbbi időben elég sok szállásleírás született, és nem is kell sokat visszaolvasni...
Előzmény: RopiNyúl (483)
RopiNyúl Creative Commons License 2005.01.27 0 0 483

Köszönöm a segítségeteket!

Májusban megyünk majd, szóval talán kicsit korai még szervezkednem, de én inkább biztosra mennék! Dear Repjegyüzér, esetleg tudsz konkrét 50EU-s szállásokat is, címmel, elérhetőséggel? Azt már hallottam, hogy Párizs drága, na de mennyire az? Londonban már többször voltam, ahhoz képest is drága, azt hallottam. Ez igy igaz? A fast food-al semmi baj, inkább indiai kínai meg akármilyan mint McDonald's. Azt megtanultam, hogy csípőset kell beléjük /melléjük kérni, és akkor az szinte fertőtlenít! Ezt sajna tapasztalatból is tudom. : ( Nem ismerem ezeket a beírós szokásokat, ez a második napom itt, és az "üdvözlő mail" arra figyelmeztetett, hogy szigorúan a téma kapcsán írjak, úgyhogy sorry, hogy ilyen bőlére fogtam. : ))

Előzmény: Repjegyüzér (482)
Repjegyüzér Creative Commons License 2005.01.27 0 0 482
Hahó! Bp-Párizs... A Sky sokkal ésszerübb, pont azért amit, irtatok, reggel megy, közelebb száll le stb. Az Orly-ról egy vezető nélküli gyorsvasút megy az Antony metró megállóig, az út 8 perc, 7 euro/fő, a jegyet a bejáratnál automatából tudsz venni. (Ne ijedj meg, elöször az Orly-westen áll meg, és onnan visszafelé indulva megy az Antonyra) A metro napijegy 1-3 zónán belül 8-9 EU közt van, és adnak hozzá egy Tourist Card-ot is, amin van néhány kedvezmény. Az Antony is a 3as zónában van. Ha az Eiffel-t mentek megnézni, ne a Bir-Hakeim-nél szálljatok le a metróról, hanem a Trocadero-nál, mindkettőtől sétfikálni kell, de a Troca-tól sokkal szebb a rálátás, és séta közben is lehet jó fényképeket csinálni. Az elfogadható áru szállók (50 EUR/2 ágyas/nap) mókásak, (az emeleten van a recepció, a pincében az étterem, egyszemélyes a lift stb..) némi humorérzékkel jól el lehet lenni bennük. A kaja-pia igen drága, ha nem vagytok finnyásak, a török, arab, stb. gyorsbüfékben, meg lehet abrakolni, de nem valami tiszták. Hirtelen ennyi ugrik be... Jó utat!
Előzmény: RopiNyúl (480)
dzsoszer3 Creative Commons License 2005.01.26 0 0 481

Szerintem a szerda-hétfő az nem is olyan kevés, ha jól veszem ki még nem jártál Párizsba..Kösd öl a gatyád..A2.nap már zsibbad majd a lábad a harmadik napkezdenek meghalni a lábad különböző sejtjei...:)))Annyi lépcsőt én még soha sehol nem láttam mint Párizsban....

 

Mi Szerdától -vásárnapig voltunk legutóbb Wizzel és jó kijöttünk az idővel még egy nkicsit rövidebre tervezett 11 órás Disneyland-i kiruccanásra is voolt időnk....(igaz akkor a wizz még 9.20-kor indult...asszem ez már azóta megváltozott..)

savanyúcukorkát azt vinni kell akár wizz, akár sky..zacskó pedig van mindkettőnél(bár legutóbb Sky-éknál kérni kellett...

 

Szerintem sokkal kényelmesebbek a wizz bőrülései, valamint barátságosabb a beltér,a sztyuvikkal mindként helyen meg voltunk elégedve, jófejek..

 

Nézdd meg szerintem olyan minimális Budapest-Párizs közt az eltérés a 2 légitársaság közt hogy itt sztem azár a döntő....Ha nagyon érdkele keresd vissza a Parizs topikban a Beauvaisról írt véleményemet, hosszasan kifejtettem a dolgokat..Valamint a Wizzair-airbus A320 topikban még régen írtam egy képes beszámolót...

 

Üdv

Előzmény: RopiNyúl (480)
RopiNyúl Creative Commons License 2005.01.26 0 0 480

Én még soha nem utaztam fapadossal, amúgy is félek a repüléstől igy a kényelmesebb székek azok jól jönnek! Tényleg, ha kell akkor savanyúcukorkát meg papirtasakocskát adnak, vagy azt vinnem kell? : ))

Nem üzleti, viszont meglepetés út lenne. Mivel az idő szűkében vagyunk ezért úgy tervezem, hogy szerdán mennénk és hétfőn jönnénk. Ebben a kombinációban a sky a nyerőbb, a wizz-el vagy egy nappal korábban vagy egy nappal később kéne mennünk, arról nem is beszélve, hogy délben mennek a gépei, míg a sky-al oda reggel, vissza meg este. Szóval pont ideálisabb lenne, csak az itt olvasott késések miatt kezdtem el aggódni... hisz már mondtam elég rövid időre mennénk és az is meglepi lenne....

Előzmény: dzsoszer3 (479)
dzsoszer3 Creative Commons License 2005.01.26 0 0 479

Több szempontot tarts szemelőtt..

1.:Reptér:A Sky az Orly-ra , a wizz a Beauvaisra rkezik, kétésg se fér hozzá hogy az Orly jobb..(Ha nem üzleti útra mész akkor mondjuk ez nem naygon számít szerintem)

2.:A Sky-ra valóban jellemzők, legalábbis jellemzőbbek a késések mondjuk min a wizzre...(ami nem azt jelenti hogy a Wizz nem késhet, hisz tudjuk ez benne van, de a sky tény hogy többet késik...

3.Ár:Én eddig akárhányszor éztem (volt hogy hónapokkal előre volt hogy egy két héttel előre)mindig a Wizz volt azolcsóbb...

4.:Járattölések mostanában nem jellemzőek, egyiküknél sem, de ez Is benne lehet...

5.:A fedélzeti ellátásban egyenlőek sztem...( igaz a Sky ad ingyen kávét, vagy ásvényvizet, de ezt a wizz(szerintem)kényelmesebb "ülései" kiegyenlítik

 

 

Előzmény: RopiNyúl (477)
lborli Creative Commons License 2005.01.26 0 0 478
:-)
Előzmény: dzsoszer3 (467)
RopiNyúl Creative Commons License 2005.01.26 0 0 477

Sziasztok!

Valaki segítene nekem abban, hogy melyik fapados társasággal utazzak Párizsba? Kicsit szétnéztem és a sky-t találtam olcsónak, de ahogy at itteni hozzászólásokat elolvastam már bizonytalan vagyok abban, hogy ők valójában jók. Tényleg sokat késnek? Továbbá az is érdekelne, hogy mennyi a transzfer illetve csatolható-e az valamilyen jegyhez és akkor az úgy olcsóbb-e. A városban úgy i sközlekednénk, szóval kell majd vennünk metró jegyet (vagy hogy is hívják azt arrafelé...: )).

Segítségeteket előre is köszönöm!

lamed Creative Commons License 2005.01.26 0 0 475

Szerintem a repülőtéri költségeken való spórolás az ilyen repülőjegyeknél már annyira kis mértékű (mármint az aránya az össz repülési költséghez képest), hogy itt az utasok inkább már más szempontokat tartanak fontosnak (pl. fedélzeti ellátás stb.). Talán ezért nem terjedt el a fapados stílus a hosszú távú repüléseknél.

 

Előzmény: Törölt nick (468)
dzsoszer3 Creative Commons License 2005.01.25 0 0 467
De milyen magyar???Kultúrált finom légiforgalm irányítokkal volt tele az a járat...De ha pont nem így lett volna 100% hogy ment volna ott a dulakodás...:)
Előzmény: lborli (466)
lborli Creative Commons License 2005.01.25 0 0 466
Itthonról menet egyik tornyos kollégámnak köszönhetően közvetlenül a gyerekkel utazók után szállhattunk be, de hazaúton sem volt semmi atrocitás, pedig tele volt a gép a normál hétfői utasokkal, és a mi harmincunkkal, akik a vasárnapi járattörlés miatt egy nappal később indultunk, s legalább a fele magyar volt az utasoknak. :-)
Előzmény: dzsoszer3 (465)
dzsoszer3 Creative Commons License 2005.01.25 0 0 465
Hát akkor te nagyon szerencsés vagy..:)Lehet megtudták a foglalkozásodat, és akkor azért a látszatott meg akarták teremteni...Én még ezt egyszer sem tapasztaltam...
Előzmény: lborli (464)
lborli Creative Commons License 2005.01.25 0 0 464
Így volt. Ezt is felejtettem megemlíteni. Mármint a módszert, mert az alkalommal nem volt tolakodás. :-)
Előzmény: dzsoszer3 (460)
lborli Creative Commons License 2005.01.25 0 0 463
Fönn, ami jut. Náluk nincs ültetés, de van sör: 5 euróért. Én olcsóbban vettem a jegyem GVA-ba s vissza. :-)

Egyébként érdekes volt, Genfben magamnak kellett becsekkelni. Egy terminál segítségével kinyomtatni a beszállókártyát és a csomagra a vonalkódos papírt. (A szakértők majd megmondják, hogy nevezik ezt hivatalosan.)
Előzmény: csk87 (459)
nus Creative Commons License 2005.01.25 0 0 462

szia

 

 

most a Swissairnél vannak akciók nézd meg. thessalonikibe megy, de megy sok más is.

Előzmény: Törölt nick (457)
pacsirta69 Creative Commons License 2005.01.23 0 0 461

 

 

Köszi, siker! Jó, hogy lehet végig követni a repülőt (innen a magyar honlapon látható, hogy felszálltál, az olaszon meg hogy le is szállt a géped) izgulós rokonságnak nem elhanyagolható tény :-)))

Előzmény: pacsirta69 (458)
dzsoszer3 Creative Commons License 2005.01.23 0 0 460
Ha budapest ferihegyi repülőtérről indusz akkor kezdj l gyúrni.. Onnan tudod majd megkülönböztetni hogy kik lesznek  a magyarok, és kik mondjuk az angolok hogy mikor bemondják hogy a beszállókártyán látható sorszám alapján az első harminc menjen akkor az összes magyar(függetlenül hanyas van a beszellóán odanyomul a pulthoz, és sajnos beengedik őket....eredetileg úgy működik mint bármely más free seatinges sys-nél hogy a becsekkelésnél a beszálókártyán kapsz egy számot(mondjuk ha elsőnek csekkel akko 001, ha másodiknak akkor 002..stb..És az alapján hívnának be sorrendben...
Előzmény: csk87 (459)
csk87 Creative Commons License 2005.01.23 0 0 459

hi!

 

lenne egy kérdésem: az easyjetnél mikor kapom meg a helyemet, ahol ülök a repülön?sorbanállás vagy majd fönt ami jut.

pacsirta69 Creative Commons License 2005.01.23 0 0 458

 

 

Szija Üzér, mindjárt "rárepülök" a webhelyre. Sky-jal megyünk, az a Fiumicinora érkezik, és onnan először a Trastevere állomásra kéne bevergődni, mert a 8-as villamos onnan megy (egyébként a via del Casaletton lesz a szállás). Azt már kisütöttem, hogy a reptérről az 1-es számú Ferrovia megy a Trasteverérére. Csak azt nem tudom, hogy arra érvényes-e a hetijegy- mert hogy azt fogunk venni.

Előzmény: Repjegyüzér (456)
Repjegyüzér Creative Commons License 2005.01.23 0 0 456
..Ja és itt a római repterek járatinfo-s oldala: http://www.adr.it/voli_search.asp?L=3&idmen=337
Repjegyüzér Creative Commons License 2005.01.23 0 0 455
Szia Pacsi! Nem tudom, hol lesz a szállásotok, de ha a reptérről vonattal mentek a római főpályaudvarra, (Termini) az emlékeim szerint max 25-30 perc, és absz. megfizethető. Onnan pedig megy a Metro és egy rakás busz szerte-szana.
Előzmény: pacsirta69 (449)
Repjegyüzér Creative Commons License 2005.01.23 0 0 454
Szinte naponta utazom, utazunk fapadossal. Amíg nem volt, addig "normális" légitársaságokkal mentünk. Tapasztalatom szerint, semmi komolyabb különbség nincs, sem kényelem, sem késés szempontjából. Bár a párizsi járatok, hazafelé gyakran késnek, az Orly reptér nagyon lassú utasbiztonsági ellenőrzései miatt.
pacsirta69 Creative Commons License 2005.01.23 0 0 453

 

 

Olasz honlapot tudna-e valaki ajánlani, mint nálunk a www.bud.hu? Az olasz járatok is érdekelnének :-))

HT Miskolc Creative Commons License 2005.01.22 0 0 452
mindenesetre a British Airways már ezekre a késésekre, és a távoli reptérre kihegyezve reklámozza magát... csakhogy még így is 5x annyiba kerülnek...
Előzmény: sz (450)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!