Keresés

Részletes keresés

Lala 13 Creative Commons License 2008.06.22 0 0 400
Sziasztok! Hűtőt szeretnék venni, az Ariston márkárol milyen tapasztalotok van? Jók, vagy kevésbe? Előre is köszi a segítséget!
Soká Creative Commons License 2008.06.08 0 0 399
Sziasztok!

A címbeli kérdésre leginkább szervizesek tudnának válaszolni, de ahogy visszaolvastam csak felhasználói véleménnyel találkoztam, sajnos.
Mi egy nagyméretű, kombi hűtőt szeretnénk vásárolni (60cm széles). A kb. 8 éves Electrolux hűtőnk (még Made in Italy) hibátlanul működik, de kinőttük. Nem teljesen márkahűségből, de kinéztünk egy Electrolux ERB 40003 készüléket (2m magas, 285+92 liter, fehér, egykompresszoros, A+ energiaosztályú, extrák nélküli és 96.000Ft)
Szívesen vennénk minden gyakorlati tapasztalatot, netán a fentinél jobb árat, ha tudtok. Esetleg hasonló paraméterű más márkájú készüléket.

Privát szempontjaink:

- sajátos neveltetésünkből adódóan nem esik nehezünkre időnként "leereszteni", kitakarítani, fertőtleníteni a készüléket, tehát nem szempont a "no frost"

- nem szükségeltetik digitális kijelző ahhoz, hogy egy ásványvizes palackot megfogva meg tudjuk állapítani a hűtőben leledző hőmérsékletet

- nem szükségeltetik külön kezelni a hűtő és mélyhűtő részt (két kompresszor) az év döntő többségében kiegyensúlyozottan feltöltve használjuk az egészet. (Ha pedig elromlik, úgyis azonnal szerelőt igényel, két kompresszor pedig dupla hibaforrás...lehet) Ha már két kompresszor, akkor inkább legyen két egymásra tehető hűtő, könnyebb lenne a szállítás, szerelés, variálhatóság)

- szép-szép a korracél felület, de divat csupán és irreálisan drágítja a készüléket (ráadásul a korracél felületen tényleg meglátszanak az ujjlenyomatok, ha pedig nem, az azért van, mert a felületet szinterezik, ami elég ronda lesz ha megkopik. Ráadásul a tükröződő fém felületen jobban látszanak az esetleges horpadások, és félő, hogy a korracél lemez eleve vékonyabb mint a sima acél, tehát horpadásra hajlamosabb. Amit én láttam, annak az oldalfala pedig nem is korracél, csupán szürkésre szinterezett sima acél.

Ami fontos lenne:

- megbízható működés (korábbi Lehel és orosz hűtőgépeink egikét sem kellett javítani, inkább csak elöregedett a szigetelésük, egy részük még most is működik - tehát nem olyan bonyolult egy hűtőgép működése, hogy ne lehetne reálisan elvárni tőle 10-15 évnyi használatot)

- jó hőszigetelés

- megbízhatóan működő ajtók

- stabil műanyag alkatrészek (fiókok, tárolók)

- halk működés (ebben azért nem jeleskedtek a régi gépek...)

- minimalista dizájn (ami két év múlva nem lesz divatjamúlt)

(ha ezt most végigolvastad, türelmes ember vagy! :)
csakfontolvahaladó Creative Commons License 2008.05.30 0 0 398
Helló!

Mi is hűtőgép vásárlása előtt vagyunk, egy AEG-et néztünk ki. Légyszi rakd fel a Te hűtőd garancialevelét jpg-ben, amennyiben ez nem nagy gond!
Nagy segítség lenne!!
Annak amit kinéztük állítólag nincs magyar nyelvű leírása , és félünk, hogy a garancialevele se teljesen tuti! Össze szeretnénk hasonlítani egy biztosan jóval!
Egyébként jól szuperál a hűtőd?

köszi a segítséget!!!!
Előzmény: jaccso (307)
nor78 Creative Commons License 2008.05.19 0 0 397
Sziasztok!

Érdeklődnék valaki ismeri a General Electric hűtőket?
Kinéztem egyet , de nem sokat tudok róla, ha valaki tudna bővebb információt erről a márkáról. Érdemes-e ilyet vásárolni, milyen gyakori a meghibásodás, alkatrész árak, szerviz ellátás, stb.


Amit tudok róla:
General Electric amerikai (Side by side) stilusú hűtőgép.
Termékjellemzők:
Szín: Inox
Hűtőtérfogat: 479l
Fagyasztó térfogat: 165l
NoFrost rendszer (nem jegesedik)
Energia osztály: B
Méretek:
magasság: 180 cm
szélesség: 92 cm
mélység: 90 cm
Szolgáltatások:
• Vízadagoló, jégkocka, jégkása készítő (vízcsatlakoztatás szükséges)
• éjszakai fény a vízadagolóhoz
• beépített víztisztító
• digitálisan vezérelhető hűtőzónák
• LED kijelző
• 2 frissen tartó rekesz, szabályozható páratartalommal
• mirelit kiolvasztó rekesz, digitális vezérléssel
• görgős fagyasztó rekeszek
• nyitott ajtó jelzés
• italtartó polc az ajtón
• 4 görgős láb a könnyebb mozgatáshoz
• Matt, rozsdamentes fém borítás, amelyen nem látszik meg a kéznyom.

soppingfüggő Creative Commons License 2008.04.21 0 0 396
Ahogy kettővel lejjebb írtam, mi végül Siemenset vettünk, de eredetileg Bosch-t akartunk, csak épp elfogyott. Csak az ajtaja más színű, festett alu színű lett volna a Bosché, de pici ráfizetéssel lett kicsit sötétebb, nemesacél (?) fronttal. Belül teljesen azonosak a polcok. Ez talán kevesebbet fogyaszt a prospektus szerint, de ezt is kétlem, mert szerintem tök ugyanaz a motor van benne. 303 az éves fogyasztása, jobb mint a koreaiaké. Belül semmi extra, egyelőre még nem tudom hogy fog működni, mert még nem használjuk, de ezekrők a német márkákról sok rosszat itt sem olvashatsz. A miénk no frostos nemcsak felirat szerint, de tényleg nincs kivezető lyuk a hűtőtérben, és a decibelre is figyeltünk a választásnál.  
Előzmény: Anasi (394)
jambiyya Creative Commons License 2008.04.15 0 0 395
A mi electroluxunkat (erb3850, asszem...2010mm magas, és a fagyasztója volt csak nofrostos) elvitték, és ideadták a vételárát...
5-ször voltak kint, még le is fotózta valami fő-szervízes, hogy elküldi a gyárnak a hibákat. Először is a fagyasztóba hátulról be lehetett látni, hát jegesedett is. Az ajtó, a ventilátor, és még egy rakás dolog hibás volt. Nagyon készségesek voltak végig, nem vitáztak, csak szereltek.
Az árából vettünk egy samsungot.
Ettől persze még lehetnek jó szériák, de a miénk nem az volt. U.annál a cégnél aeg mosogatógépet vettünk, remélem azzal nem lesz baj.
Előzmény: Murga1 (390)
Anasi Creative Commons License 2008.04.15 0 0 394

Tudja -e valaki, hogy a Bosch hűtőszekrények milyenek. Van -e valakinek tapasztalata?

És az Ariston márka, milyen?

Murga1 Creative Commons License 2008.04.14 0 0 393
Tuti itt készült...
Ha arra a kifolyó lyukra gondolsz, ami az a leolvasztáshoz szokta levezetni a vízet a beltér hátsó falán akkor nincs... más kifolyó lyukról nem tudok.
Előzmény: soppingfüggő (392)
soppingfüggő Creative Commons License 2008.04.10 0 0 392
Biztos hogy itt készült? Úgy tudom csak a fagyasztóban no frostos, 100 ezer Ft körüliek készülnek Nyíregyházán.
soppingfüggő Creative Commons License 2008.04.10 0 0 391

Ugyanennyi pénzért hasonló teljesítményű Siemenset vettem (KG 39nx71), remélem az jobb lesz ennél.

A teljesen no frost az azt jelenti az Electroluxnál hogy a normál hűtő részben sincs kifolyó lyuk?

Előzmény: Murga1 (390)
Murga1 Creative Commons License 2008.04.07 0 0 390
Vettünk egy elektrolux 39409 X8 hűtőt.
Nagyon szép! tényleg... viszont ha közelebb mész ordít róla a magyar trehányság!
Mélységesen csalódtam benne...mármint az elektrolux hűtőben. Mert az összeszerelés minősége borzasztóan rossz minőségű. Egy 170.000.-os géptől elvárja az ember, hogy hibátlan legyen, de ennek 4 ordító hibája is van sajnos,
Ki kellett cseréltetnem a fagyasztó ajtaját, mert az ajtó tetejére úgy húzták rá a műanyag védőburkolatot, hogy közben összetrancsírozták a gumi szigetelést, eminek hatására majdhogynem be lehet látni a fagyasztótérbe és erősen jegesedik az ajtó belső fala....tehát nulla a szigetelés. Aztán ugyanezen az ajtón van egy borsónagyságú horpadás, ugyanezen az ajtón az inox lemez meg van törva a szép íves kontúr mentén, és a felső ajtó tetejére rárakott műanyag borítás sem illeszkedik az ajtó ívéhez...kb 3mm-ert eláll az egyik helyen...máshol viszont szépen rásimul az inox lemezre.
De ez az utolsó legyen a legnagyobb hibája miután kicserélik a fagyasztó ajtaját.
Miközben megfordítottam z ajtónyitás irányát bődületes spórolásokat vettem észre...ami normál körülmények között nem látszik, az olyan mintha ott sem lenne ezeken a helyeken nem védődugózzák le a csavarhelyeket lukakat, sőt... CSAVAR hiányzik egy helyen, ami sztem szükséges is lenne oda...
A másik hogy hangos....persze remélem csak azért mert győzi ledolgozni a szigetelés hibáját.

Azt viszont itt kérdezném a sokat tudó fórumlátogatóktól, hogy egy hűtő első bekapcsolásától kezdve 1 hétig, 2 hétig teljes gőzzel megy, hogy kompenzálja valahogy a szigetelés hibáját, az okozhat-e bármilyen problémát a jövőben???
fmickey Creative Commons License 2008.03.24 0 0 389
Hali!
Hosszú huzavona után egy Samsung RSE8 hűtő megvétele mellett döntöttünk. (másik kiszemelt egy LG 207-es volt)
Fagyasztó részre nem igazán volt szükség, tehát az volt a lényeg a normál hűtő rész minél nagyobb legyen, mert mire a régiben valamit megtaláltunk, más annyi idő alatt meg is főzőtt:).
Egy Sharp-nak lett volna a normál része a legnagyobb 426l, de azt a nem mertük választani. A kiválasztott 305/206 l, két ajtós "böhöm", kérdezném személyes tapasztalata van-e valakinek, mire érdemes figyelni, ötletek.
Nem lesz egyszerű elhelyezni sem, 94 cm széles, eredetileg a kiválasztott helyre a magassága miatt nem férne el, mert felül mennyezetig be van építve egy szekrény elem,de már jól átrendeztük miatta a helységet, szóval nagyon várjuk, a régi 2 hűtönk is meg marad egy ideig, max ha az új fagyasztó része elég lesz, a mostanit kiiktatjuk.
pekka2002 Creative Commons License 2008.03.17 0 0 388

Sziasztok,

kinéztem egy jó kis hűtőt, csak az a problémám vele, hogy "N"-  klímaosztályú, ami ugye azt jelenti, hogy 32 fokig működik optimálisan.

Szerintetek érdemes megvenni? 70K akciós ár a Tescoban.

HRF-370IT  Haier

http://www.alveola.hu/hutoszekreny.html

 

A válasz sürgős lenne.

 

Amennyiben nem ajánlott, mit ajánlanátok kb 70-80ezres árkategóriában?

ÜÜdv 

521478963 Creative Commons License 2008.03.16 0 0 387
Én se olyan kicsiről, se beépíthetőről nem tudok no frost kategóriában. Talán mert több szellőzést igényel a ventillátor miatt, ill. kicsiben nem lenne versenyképes ára. De ezt csak gondolom, nem biztos hogy így van.
Előzmény: Törölt nick (384)
jambiyya Creative Commons License 2008.03.14 0 0 386
Én az ariston katalógusban láttam egy olyan cuccot, ami pult alá építhető, és olyan, mintha két sima fiók lenne. Persze nem az, hanem hűtő. Nagyon tetszett, de persze nekünk nincs rá szükségünk.
Előzmény: Törölt nick (384)
jambiyya Creative Commons License 2008.03.14 0 0 385
Sziasztok!

Mi nemrég cseréltünk electroluxot samsungra. Az új hűtő "N" osztályos, ami a leírás szerint azt jelenti, hogy +32C fölött nem fog rendesen hűteni. Ez igaz lehet? Tapasztalat? Köszi.

ps: egy electrolux enb3850-ünk volt, és a 6-ik javítás után visszaadták az árát, mondván ez egy sz*r modell volt (volt benne valami újszerű technológia), nem is gyártják már. Hát kösz!
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.10 0 0 384
segítségeteket kérném. Létezik-e no frost hűtőszekrény kicsi - pult alá állítható - méretben? Ha nem, akkor melyik az a típus, amelyikkel a legkevesebb a leolvasztási teendő? És ugyanakkor melyik a leghalkabb - illetve melyik hangos, és kerülendő emiatt? Előre köszönöm a tanácsot!
Smirre Creative Commons License 2008.03.10 0 0 383
Sziasztok!

Van egy problémám - egy Bosch KSU 3920-as hűtőszekrényben elvileg tönkrement a kompresszor. Elvileg 41 eFt a javítása. Van valakinek ötlete, hogyan lehetne ezt olcsóbban megúszni?
Köszi
Smirre
Cs-imi Creative Commons License 2008.01.06 0 0 382

A fektetve szállított hűtőgépnél nem a hűtőközeg a probléma, hanem a kompresszorban levő olaj. A kompresszor olajtöltete a hermetikusan lezárt fémedényben van elhelyezve. Ugyanide (csak az olajszint fölött) csatlakozik be a kompresszor szívó és töltőcsonkja. Fektetve szállításkor előfordulhat, hogy az olaj a szivó csővezetékbe kerül. Ennek az olajmennyiségnek kell visszajutnia a rendeltetési helyére, és ezért kell a hűtőgépet a szállítás után kb. 2 órára a helyére állítva nyugalomban hagyni.

 

Cs-imi Creative Commons License 2008.01.06 0 0 381

A hűtő ajtaján levő tömítőgumiban található mágnes csak a gumival együtt, komplettan cserélhető, ha cserélhető. Ha nem, akkor az egész ajtót cserélni kell.

Az is kérdés, hogy milyen gyártmányú hűtőről van szó. Ha pl. SNAIGE, akkor az alkatrész beszerzésének esélye (saját tapasztalat) minimális, mondhatni nulla.

Ha cserélhető, akkor azt kellene megnézni, hogy csavaros rögzítésü, vagy egy gyárilag kialakított nútba kapaszkodik. Ha ez utóbbi, akkor kisebb az esély, ha az előbbi, akkor majdhogynem biztos, hogy lehet venni, vagy készítetni hozzá.

Előzmény: Törölt nick (377)
Zitka Creative Commons License 2007.12.29 0 0 380
LG-ből az picit kisebb (359-es) van nekünk, szuper! :-)  Nem is vennék más rendszerűt, annyira jó ez a no frost.
Előzmény: zsuzsu001 (379)
zsuzsu001 Creative Commons License 2007.12.29 0 0 379
Liebherr GN 2856 nofrost fagyasztószekrény, CN 33130 kombinált hűtő
Bosch GSN28V01 nofrost fagyasztószekrény, LG GR-399STQ kombinált hűtő közül szeretnénk kiválasztani egy hűtőt és egy fagyasztószekrényt. Ha valakinek van tapasztalata akkor nagyon megköszönném a válaszokat. Esetleg más típusra is szívesen veszek ajánlást. Előre is köszi.
deep forest Creative Commons License 2007.12.16 0 0 376
Sziasztok!

Tegnap került pont hűtőgépvásárlásunk kálváriájára. Természetesen senkit sem akarok az ominózus márkától/típustól elriasztani vagy a már boldog tulajdonosokat elkedvteleníteni. Valószínűleg a hiba egyedi volt, de leírom talán tudtok meríteni belőle. Októberben vásároltunk egy Indesit BAN13S tipusú hűtőt. Lakásfelújítás miatt vásárlás után csak 2 héttel tudtuk bekacsolni, itt követtük el a hibát. Ahogy a kopresszor elindult már az első percekben jelentkezett a hiba. A készülék hátlapjánál furcsa szelelő hangot adott ki és egy tenyérnyi helyen jéghideggé vált a többcenti vastag hőszigetelés, amin a konyha páratartalma kicsapódik. Amúgy hűtött rendesen. Szervízt felhív, kb. 2 hét múlva szerelő ki, megállapítja, hogy "kifagy a rendszer", azaz a készülék cserés. Na ez volt három hete és tegnap elvitték és hoztak egy ugyanilyet. Ez már újabb verzió lehet, mert a hátán a hőleadó rács és a hátlap is teljesen más. Ezzel eddig semmi probléma (kopp-kopp-kopp) és sokkal halkabb a másiknál.
varadit Creative Commons License 2007.12.08 0 0 375

 

 Bocs, nem vettem észre, hogy kérdeztél.

  Szóval: nem igazán van hangja, zavaró meg pláne nincs. Pedig hallanám, mert 4 méterre van a hálószoba bejáratától.

 Biztos, hogy nem ez a legjobb hűtő, de nekem 5 éve semmi bajom nincs vele, semmi technikai bibije nem volt eddig. Egy forintomba sem került azóta, hogy 2003 elején megvettem. Nekem a Samsung nagyon bejött, 6 vagy 7 elektronikai eszközöm van ebből a márkából, de a videó filléres alkatrész cseréjén kívül semmivel nem volt semmi gondom. Igazából sztem majdnem mindegy, hogy milyen márkanév van egy dobozon, amit hűtőnek neveznek, nem az a fontos. LG, Electrolux, Indesit, Samsung nem mindegy? Mindegyikben lehet hiba, egyik sem örökéletű.

 Vedd meg amelyik tetszik és ki tudod fizetni, ne azt nézdd, hogy mi a márkája.

Előzmény: tomka7 (374)
tomka7 Creative Commons License 2007.12.04 0 0 374
Ja és még egy kérdés: mennyire zavaró a No Frostos készüléketek hangja? Nekem majdnem egy légtérben lenne a szobával, ahol alszom, de nem szoktuk becsukni az ajtót. Előfordulhat, hogy éjszaka nem túl kellemes?
Előzmény: tomka7 (373)
tomka7 Creative Commons License 2007.12.04 0 0 373

Igazából a boltban ahol kinéztem mondta azt az eladó, hogy mondjuk élettartamban fele annyit bír, mint mondjuk az Electrolux, és ezért bogarat tett a fülembe.

 

Egyébként nekem is tetszett a kiválasztott modell, de arra meg egy másik boltban mondta azt az eladó, hogy gondok lehetnek vele, ezért inkább válasszak abból egy drágábbat.

 

Meg egy haveromtól is megkérdeztem, aki foglalkozott értékesítéssel és javítással is, és ő valamiért nem ajánlotta Samsung-ot, igazából ezért volt egy kicsit gyanús.

Előzmény: varadit (372)
varadit Creative Commons License 2007.12.02 0 0 372

 

 Viszont a Samsung-ot nem nagyon ajánlották, élettartam és megbízhatóság miatt

 

  Akkor biztos olyan ajánlotta, aki még soha nem használt ilyet. Nekem 5 éve van egy no frost-os Samsung, és még soha semmi baja nem volt.

Előzmény: tomka7 (370)
Zitka Creative Commons License 2007.12.02 0 0 371

Egy szavazat az LG-re, nekünk is ugyanez a típus van.

Ha nem csal az emlékezetem, már írtam itt róla.

Szuper!

Előzmény: tomka7 (370)
tomka7 Creative Commons License 2007.12.02 0 0 370

Sziasztok!

 

Én most csatlakoztam a topichoz, de olvastam, amiket írtatok, és sokat segítettetek.

 

Mi is most szeretnénk kombinált készüléket venni.

 

Amik szóba jöttek:

- Electrolux ENB 32000 W

- Samsung RL 33 SBSW

- LG GR 359 SQF

 

Ezek közül az Electroluxnak csak a fagyasztó része No Frostos, a többi full No Frostos.

Viszont a Samsung-ot nem nagyon ajánlották, élettartam és megbízhatóság miatt, az LG-ről nem sokat tudok, az Electrolux tűnik a legjobbnak, de az meg ugye nem full No Frostos, viszont szervíz, élettartam, meg a tapasztalatok alapján ez jobb választásnak tűnhet.

 

Mit gondoltok, melyiket válasszam?

 

Előre is nagyon köszi a segítséget!

florentine Creative Commons License 2007.11.29 0 0 369
Aha. Szóval a hűtőközeg... Akkor 1 napig állni fog. Köszi!
Előzmény: Fido Dido (368)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!