Keresés

Részletes keresés

net-boy Creative Commons License 2001.08.04 0 0 364
Annyit tudok meg az alabb irtakhoz hozzatenni, hogy a szerencsetlent a HEV szerelvenyrol szabalyosan lerangattak es hozzacsaptak egy bode falahoz. Az meg velotrazo sikollyal uvoltotte: SEGITSEG, SEGITSEG!

Kepzelheted milyes sokkot elt at, hiszen elotte pillanatokal epp filmezte hogy azok a brutalis allatok hogy bannak el egy emberrel majd eppen azok kezebe kerul kesobb. Keze laba remegett szerencsetlennek es artikulatlan hangokat adott ki amikor megprobalt kibujni a DISCRETE-esek karmai kozul. Azok akkor is uldozobe vettek de a tomeg amely korbeallta oket nem engedte, hogy a 'kopasz gyökerek' utana eredjenek. Igy vegul sikerult kereket oldania.
A kopaszok (bizt. szolgalatosok) pedig a tomeggel szemben is fenyegetozni kezdtek mondvan:
"Azt hiszitek mert vagytok harmincan majd megijedunk toletek?"
Meg egy fiatal lanynak odaszolt az egyik:
Majd mindjar megb.szlak teged is.

A vonat vezetojetol is meg lesz kerdezve: ugyan milyen apropobol ne mengedte leszallni az utasokat a megalloban perceken keresztul?


Előzmény: rali (362)
em Creative Commons License 2001.08.04 0 0 363
ez nagyon durva!!
dobbenet... ilyen megtortenhet??? :((((
Előzmény: net-boy (355)
rali Creative Commons License 2001.08.04 0 0 362
Írd be ide.Én vidéki vagyok,nem is láthattam a történést,de megértem a fölháborodásodat.
Előzmény: net-boy (360)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2001.08.04 0 0 361
Jogerto emberek! Szerintetek az eddig ismertek alapjan a rablasi kiserlet vadja megallt volna?
net-boy Creative Commons License 2001.08.04 0 0 360
Nem kizart.
Előzmény: rali (359)
rali Creative Commons License 2001.08.04 0 0 359
Van-e lehetőséged többet megtudni az esetről?
Előzmény: net-boy (355)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2001.08.04 0 0 358
Egyebkent en _rablasi kiserletert_ tettem volna feljelentest.
Vegulis eroszakkal meg akartak szerezni a kazettat, nem? Az pedig rablas, akarhogy is nezem.
Rohadjanak meg az ilyen izombunkok a sitten.
Törőlt_nick Creative Commons License 2001.08.04 0 0 357
Az IN-KAL után egy újabb MOSZAD-fiókszervezet, emez ifj. Lasz György irányítása alatt.
LUCzI FERencz Creative Commons License 2001.08.04 0 0 356
Na, azoknak a securitysoknak is 0 db agysejtjuk lehet. 8-))
net-boy Creative Commons License 2001.08.04 0 0 355
Ma este (20.50 perckor) a HEV arpadhidi megallojanal a szentendre felol erkezo szerelvenyrol a DISCRETE SECURITY biztonsagi szolgalat(?) emberei (emberek az ilyenek) eroszakkal leszallitottak egy kb. 40 eves vekony testalkatu, alacsony fefit, bantalmazni kezdtek s megkisereltek a nala levo videokamerat elvenni tole. A ferfit nem engedtek eltavozni annak ellenere, hogy az el szeretett volna menni.
Ennek elozmenye, hogy a ferfi a HEV-rol (utazas kozben) lefilmezte ahogy az emlitett biztonsagi szolgalat emberei utnek, vernek rugdosnak egy ember a filatorigat megalloban. Valoszinuleg a kazettat szerettek volna megszerezni tole amely a 'rugdosós esemeny kepeit tartalmazta'.

A szerelvenyt annak vezetoje az apad hid megallojaban leallitotta de az ajtot nem nyitottak ki csak az emlitett discrete security-s (rugdosos) emberek megerkeztevel.

Feljelentest mar szerencsere tettek az ugyben szemelyi szabadsag korlatozasa es konnyu testi sertes miatt a ket 'maffiozo' (biztonsagi szolgalatosok) ellen.
aki esetleg szemtanuja volt a jelenetnek az kerem vegye fel velem a kapcsolatot e-mail utjan.

Erdekesseg, hogy Mindezt tettek a -sok mintegy 40-50 ember szeme lattara.

psimon Creative Commons License 2001.07.14 0 0 354
én már nem adok zsebbe pénzt, inkább jelentsen fel, mégha az többe' is van. ha mindenki így tesz majd, akkor leszoknak a zsarolásról. rohadt tetük. ráadásul minden második bűnöző. leintegetnek útközben, hogy hátha találnak valamit. ilyen a világon nincs máshol (najó, még romániában). a beszedett pénzből meg részesül az egész benti banda. aki meg nem hajlandó ebben résztvenni, azt kicsinálják.
emlékeztek még arra, amikor az egész hatodik kerületi kapitányság benne volt az üzletek kifosztásában ? először csak elvittek ezt-azt a már feltört üzletekből, utána már ők törték fel a boltokat. 15 zsarut ítéltek el jogerősen.
és ne sírjanak, hogy nincs lóvé, máshol sincs. minek mentek rendőrnek ?
krics Creative Commons License 2001.07.04 0 0 353
Az a gond, hogy ez jellemzo a zsarukra az elmult x evben. Engem is rendszeresen bankautomata melett allitanak meg. Vajon miert? Namost, ha nincs idom bohockodni veluk, kifizetem a 3-5ezer forintot es annyi. Ha van idom, kivarom azt a 20-25 percet, amit elszuttyog a papirokkal, es megyek ingyen tovabb. Sajna ennyi idom nekem nincs.

krics

Előzmény: Törölt nick (352)
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.03 0 0 352
Semmi reakció? Hmm csalódott vagyok.
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.29 0 0 351
Időpont: 2001 június eleje.
Helyszín: 6-os főút Dunaújvárosi elágazás után Pécs fele 200m-re.
Éppen egy kamion előzéséhez készülődtem, mikor magam előtt a sáv közepén egy kb 70X50cm-es betontömb került elém.
A kamion alatt elfért de az én autóm alatt már nem.
Nem az előttem haladó kamionról esett le hanem az az előtt haladóról valószínűleg.
Csatt... olajteknő tropa padlólemez a vezetőülés mögött kb10cm-el megemelkedett. (Ott fordult át a betondarab a kocsi alatt, majd ezután kettétört.)
Azonnal félreálltam, mobilról 112.
Kijött 2 rendőrautó is. Eddigre még vagy 4-en belecsattantak de mivel alattam kettétörött már nem okozott akkora sérülést.
Félredobáltuk a nagyobb betonmaradványokat a rendőrökkel, majd közöltem hogy szeretnék feljelentést tenni ismeretlen tettes ellen.
(A teherautóst el lehetett volna érni vagy URH-n, vagy igazoltatással menetlevél stb. és akkor még nem járhatott messze mivel pár másodpercel előttem került az útra a betontömb.)
Ennek eredményeképp a kiszállt 4 rendőr összeveszett azon hogy melyikük kezdett el intézkedni, majd szó nélkül otthagytak.
Pár száz méterrel később láttam őket beszélgetni az út mellett.
(A papírmunka büdös volt nekik..)
Ennek folytatásaképp hétfőn telefonon sikerült elérnem a dunaújvárosi rendőrkapitányságot, ahol jóformán azzal fenyegetőztek hogy miazhogy nem tudtam megállni, nem tartottam a követési távolságot stb, majd "Keresnek a másikon nem tehetek semmit" és lerakták a telefont.
.....
pár nappal később "véletlenül" tilosban parkoltam (Egy panel lakótelepen rokkant festés felet)- ekkor azonnal intézkedtek sőt még mobilon is hivtak.
Akkor most hogyis van ez?

Dannie Creative Commons License 2001.06.14 0 0 350
0 bürokratikus hülyeség...sok sérelem
Labasmaz Creative Commons License 2001.06.07 0 0 349
Ezt pontositanam egy kicsit.
A BSA szakmai szervezet, nevezetesen egy szovetseg - pontosan ugyanakkora jogkorrel, mint amennyivel pl. az Index Forumok Latogatoinak Szovetsege, ha alapitanank egy ilyet, rendelkezhetne. Vagyis semmivel, azonkivul, hogy a M$ penzeli, es van penze olyan megfelelmlitesen alapulo reklamkampanyokat folytatni, amikert lelonem, aki kitalalta.
Azutan: mivel a BSA erosen erdekelt - alapitoi es fenntartoi reven - a birosagi ugyek elmarasztalo itelettel torteno lezarasaban, igy a birosagi szakertok kamarajanak allasfoglalasa szerint nem igazan lehet elfogulatlannak mondani a "szakertoi" velemenyuket, amivel a mellesleg altaluk kepviselt vad pontjait alatamasztjak.
No meg meg: maganlakasba a BSA "szakertoje" NEM, ismetlem NEM mehet be SEMMI korulmenyek kozott! A hazkutatasi engedely KIZAROLAG A RENDORSEG tagjainak szemelyerol szol, a szakerto nem mehet be a lakasba a rendorokkel egyutt SEM! Lasd meg vonatkozo Verebics doktor fele irasok: "Hazkutatasi tulelesi utmutato" vagy hasonlo cimmel.

lbsmz

Előzmény: andzsin (317)
Labasmaz Creative Commons License 2001.06.07 0 0 348
Miert nem hivtal te rendort? Kozteruleten csak akkor fenykepezhet le, ha elozetesen beleegyeztel - vagy ha nagytotalrol van szo, vagyis nem szemely szerint te vagy a kep targya, csak veletlenul benne vagy a kepben. A rendornek meg kotelessege a bejelentes (nem fel-, be-!) alapjan eljarni, hogy a kepet megsemmisitsek. Az autodat lefenykepeztek? Ha igen, akkor megertem, hogy nem hivtal rendort. Ha nem, akkor meg nyugodtan. Azok utan, ami oda es vissza elhangzott, erosen megkerdojelezheto a tanuvallomasuk, meg ha mellesleg egybehangzoan allitjak is, hogy tilosban parkoltal. Ha az elso eset, meguszhato - kerdes, meger-e ennyi hercehurcat neked.
Amugy meg tilosban parkolni tenyleg nem illendo, es ha rajtacsipnek, hat az bizony az igy jaras tipikus esete, a hoborges meg plane nem ildomos ilyen helyzetben.
A kozteruletfenntarto mellesleg bekaphattya, nemhogy a szemelyimet adnam neki oda...

lbsmz

Előzmény: bonnano (341)
Rocky Creative Commons License 2001.06.06 0 0 347
Nem fenyegeti az embert olyan veszely az USA-ban, hogy kitoloncoljak (ha nem csinalt semmit).
Problema akkor van, ha elhagyod az orszagot, es a kilepesnel kiderul, hogy tullepted a megadott idot (fel ev), amit egyszerre az allamok teruleten lehet tolteni. Ekkor kiutasitanak az orszagbol, es a kov. 5-10 evben nem sok esellyel jutsz be ujra.
Egy kint elo ismerosom peldajabol tudom, hogy turistavizummal kiutazva, tartozkodasi/letelepedesi engedely, stb. nelkul is jogositvanyt es szemelyi igazolvanyt lehet szerezni, hazat vehetsz, ceget alapithatsz. Egyedul TB-kartyajuk nincs.
Raadasul Clinton a mandatuma lejartakor meg amnesztiat adott az illegalis bevandorloknak.
Aki 2000. dec. egy adott napjan (asszem 21.) illegalisan az USA-ban tartozkodott, kerheti a legalizalasat es kb. 10.000$ megfizetesevel (birsag+illetekek+ugyvedi ktsg.) rovidesen allampolgarsagot (v. letelepedesi engedelyt ?)kaphat.

Előzmény: doodoo (323)
Gabiiiiii Creative Commons License 2001.05.25 0 0 346
Kedves Bonnano

Nagyon erdekes a szitu,mert a volt ferjem kozteruletfelugyelo,a mostani baratom pedig a Foteren lakik,tehat viszonylag sokat jarok arra.

Szoval:a kozteruletfelugyelonek /tudtommal/joga van elkerni a szemelyidet,de csak akkor allithat elo,ha rendort hiv.Tudom,hogy eleg primitiv alakok is vannak koztuk,es azt is tudom,hogy egyenruhaban rettenetes hatosagnak kepzelik magukat.
A Fo terre pedig rendszeresen behajtok,egesz a
kozepere,de figyelem,hogy van-e mikulascsomag az autokon.Ha van,akkor elegansan megfordulok,es korbemegyek az "Esernyos" szoborcsoport fele.Oda szabalyosan be lehet hajtani,csak napkozben nincs parkolohely.

v1.7 Creative Commons License 2001.05.25 0 0 345
mit tehet a bonnano , es mit tehetunk mi?
bonnano Creative Commons License 2001.05.22 0 0 344
nem , mondtam hogy ugy kezdtem hogy tiszteletem uraim, csak egy pillanatra ugrok be megnézni az ügyfélfogadást és már huzok is. egyébként is még az is k´rd´´eses hogy átléptem -e a táblát....a kocsi elejeével fél méterrel biztosan. de leszarom, majd legfeljebb megveretem öket. ugyis tudom hol laknak
Előzmény: cHe (342)
fila1 Creative Commons License 2001.05.21 0 0 343
Koszonom mindenkinek a valaszokat a bakasaggal kapcsolatban. Meg nem allok ott, hogy elvigyenek es ugy gondoltam erdemes a "bajt" miharabb megelozni. Meg 1x thx.
cHe Creative Commons License 2001.05.21 0 0 342
Talán nem így kellett volna velük szemben fellépned. Szerintem azzal, hogy felülről beszélsz velük, csak mégjobban felhergeled őket. Egyébként sem értem, hogy miért hajtottál be, ha tilos volt, ha pedig behajtottál, miért nem kértél inkább elnézést hőbörgés helyett. Persze lehet, hogy ők sem a kellő hangot ütötték meg veled szemben. Véleményem szerint ilyen helyzetekben nem célravezető támadólag fellépni.
Előzmény: bonnano (341)
bonnano Creative Commons License 2001.05.20 0 0 341
kedves illetékes elvtársnö;)

közteruletfentarto akárkicsodákkal lenne szükségem egy par infora. 2 méterrel átl´ptem azt a táblát ami jelzi hogy engedély csak behalytásssal (átléptem, elismerem no comment) közölték velem a betanitott munkások hogy ezt igy nem lehet, tiszteletteljesen közöltem velük, hogy egy pillanat az egész huzom is a csikot csak a polgármesteri iroda ügyfélfogadási idejét akarom megn´zni. 5 másodpercen belül ott sem voltam. 10 perc mulva megyek vissza GYALOG, a polg. hivatalba láttam hogy még ott állnak az agysebészek, kérdeztem most akkor mi lesz. pontos választ nem voltak képesek megadni, csak hözöngtek hogy majd meglátom meg ilyesmi, erre mondtam nekik hogy nyögjék ki de nagyon gyorsan hogy most feljelentettek-e vagy mi a "tényállás". erre az egyik elövett egy fényképezögépet és lefényképezett. itt váltottam hangnemet persze nem üvöltöttem csak közöltem vele hogy egy betanitott senkiházi munkás engem ne nagyon fényképezgessen. erre ámulatba ejtettek igazolványukkal, hogy ök közterületfenntartok az igazolvanyt személyesen a belügyminisztertöl kapták, adjam oda a személyimet,meg még arra is joguk lenne hogy elöallitsanak. megkértem az urakat hogy hivjanak rendört, majd annak mutogatok személyit, betanitott munkásoknak nem. a végére az egyik már nem birta idegileg felszolitottak hogy távozzak. mondom honnan? a fötérröl távozzak ezt hogy gondolják uraim? egy szo mint 100 HA NEM IS OLVASTAD EL VČGIG MERT NEM LEHET VALAMI IZGI VALAMI INFOT ADHATNŔL A KÖZTERULETFENTARTOKROL. SZERINTEM EGY BKV ELLENÖRNEK IS TÖBB JOGA VAN MINT EGY ILYENNEK; DE EZT BIZONYARA TE TUDOD: KÖSZÖNETTEL JOE BONNANO

Előzmény: Pelle_Andrea (327)
rácponty tejföllel Creative Commons License 2001.05.18 0 0 340
Sziasztok!

Megtaláltamn a neten a "European Committee for the Prevention of Torture and Inhuman or Degrading Treatment or Punishment (CPT)" (Kínzás és Embertelen vagy Megalázó Bánásmód vagy Büntetés Megelőzésére Létrejött Európai Bizottság) honlapját, ahol megtalálható a magyarországi látogtásuk jelentése (angolul ITT), és a magyar kormány válasza (angolul ITT).
Szó van benne a hajdúhadházi esetről is, amelyet ales (8) is emlitett.

Van hivatalos magyarországi fordítás is, de az "Titkos" minősítésű.
No comment.

Üdv,
rt

doodoo Creative Commons License 2001.05.16 0 0 338
Szia Mishi!

Ehhez nemzetgazdasági szempontból fontos vállalat szükséges (ez mérlegelés tárgya) és úgy tudom, egy évnél több halasztást általában nem adnak.

Előzmény: Mishi (337)
Pyramyd Creative Commons License 2001.05.15 0 0 336
Én meg úgy "láccik" nem olvasok el mindent...
Lásd lejjebb a kimerítő info-t...
Pyramyd Creative Commons License 2001.05.15 0 0 335
Két y -nal ha szabad kérnem, így: Pyramyd (direkte, tudom hogy a második i lenne!!!)

Régen más vót, hogy most miként van azt nem tudom pontosan, de láttam valami híradófélét (álltalában nem nézek TV-t), úgy rémlik, hogy ha 2 gyemekcse apucija vagy akkó má' nem szipkáznak be...

Előzmény: fila1 (332)
doodoo Creative Commons License 2001.05.15 0 0 334
Szia pellea!

Huh... az utolsó bekezdést kb. 5x olvastam el, mire úgy-ahogy felfogtam...:)

Ez azt jelenti, hogyha pl. valaki "művészi hivatása" miatt kap ideiglenes halasztást és pl.
- 27 évesen már nem "művészkedik" többet, akkor két éven belül behívhatják?
- 30 éves koráig "művészkedik", majd felhagy vele, de ezután már nem hívhatják be? (Természetesen a kötelező sorkatonai szolgálatra értem mindezt :)

A (6)-os bekezdésben milyen kivételek vannak?

Előzmény: pellea (333)
pellea Creative Commons License 2001.05.15 0 0 333
Hvt. 100. §
(4) A besorozott hadköteles annak az évnek a december 31. napjáig hívható be sorkatonai szolgálatra - az (5) és (6) bekezdésben foglalt kivételekkel -, amelyben a 25. életévét betölti (sorköteles kor).
(5) Az a hadköteles
A) akinek a sorkatonai szolgálatát félbeszakították;
B) aki szolgálathalasztásban részesült;
C) aki fegyver nélküli katonai szolgálat, illetőleg polgári szolgálat iránti kérelmet nyújtott be, de azt elutasították; vagy
D) akinek esetében a sorkatonai szolgálat elhalasztására, félbeszakítására vagy a behívás alóli mentesítésre vonatkozó határozat bírósági felülvizsgálatára irányuló keresetlevél alapján a behívás elhalasztását, vagy leszerelést rendeltek el, ha a jogerős ítéletben a bíróság a felülvizsgálati kérelmet elutasította; vagy
E) aki azért nem teljesíthetett sorkatonai szolgálatot, mert
a) ellene büntetőeljárás folyt, vagy előzetes letartóztatásban volt;
b) szabadságvesztés büntetését töltötte; továbbá, aki
c) a gyakorló lelkészi hivatása;
d) művészi hivatása;
e) országgyűlési vagy helyi önkormányzati képviselői, polgármesteri, kisebbségi önkormányzati képviselői jelölése vagy megválasztása;
f) bejelentett vagy engedélyezett külföldi tartózkodása;
g) utólagos nyilvántartásba vételének időpontja miatt nem volt behívható,
ha a behívás akadályának megszűnésekor a (4) bekezdésben említett időpontig még legalább két év áll rendelkezésre, akkor a sorköteles koron belül, egyébként az akadály megszűnésétől számított két éven belül hívható be sorkatonai szolgálatra (vagy annak folytatására) azzal, hogy nincs helye a behívásnak annak az évnek december 31-e után, amikor a hadköteles a 30. életévét betölti.

Egy gyermek nem akadálya a behívásnak, két gyermek esetében a kiképzés ideje csak 3 hónap.
üdv: Pelle Andrea

Előzmény: fila1 (330)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!