Nyilván a lista nem teljes. Még sem Gubort, sem Freyt nem ettem. Viszont kimaradt a belgáktól a Neuhaus és a Callebaut. A Leonidas is, de még sajnos olyat sem ettem, mint ahogy Fazert és Anthon Berget sem.
Viszont ettem Green and Blacket, de nem ettem KC's-t és Ghirardellit, pedig egy amerikai kollégám szerint az nagyon fincsi.
Akkor máris megérte, hogy felsoroltam őket. Mert eme csokoládék bizony ízletesek és finomak és kedvesek az ember gyomrának. Ha ilyen csokikat majszolgatunk, falatozunk, ropogtatunk, akkor az élet megszépül, a lányok még csinosabbak és elbűvölőbbek lesznek, jobban halljuk a madarak édes dallamát és hirtelen értelmet nyer az életünk:)))))
Nem értem, hogy egy jellemzően kajáról szóló, azaz vásárlással egybekötött látogatásos rendezvényen miért kell borsos belépőt szedni? Úgyis lehúzzák az árusokat is a helypénzzel! :(
Ez nem olyan, mint az egyéb vásárok, ahol a sok program a lényeg, ott jogosabb a belépő, de itt ebből gazdagodni?
Az olasz csokik! Az Amedei, a Slitti, a Venchi, a Bovetti, a Domori, a Maglio, a Claudio Corrallo, a Bruco
A francia csoki! A Michel Cluisel, a Maison Pralus, a Mazet, a Bonnat, a Valrhona, a Monbana, a Mathez
A német! A Coppeneur, a Leysieffer, az Hachez, a Niederegger,a Feodora, a Rausch, a Sarotti Schwarze Herrenschokolade, a Schluckwerder, a DreiMeister, a Moser-Roth, a Lohmann, a Heidel
Az osztrák! A Zotter, a Tiroler Edler,a Bachhalm, a Leschanz, a Heiner, a Demel
Este mentem, kiderült, 9 után ingyenes. Nem tudom, mennyibe került, de nappal volt belépő.
Egyébként bő 2 óra bőven elég volt alaposan körbenézni, szóval a kánikulában az esti látogatás jó választásnak tűnt, bár nem tudtam, hogy akkor nincs belépő.
Számomra ez volt eddig a legfinomabb csokoládé, amit valaha is ettem. Igen, barnasör-ízű csoki, nem túl édes, karakteres íz, sok kakaó benne, kellemesen krémes, de nam ragadós-nyúlós állag. Németországban ettem, potom 3,78 Euró volt. (Mondjuk itthon nem adtam volna ki érte 1000 Ft-ot, ott ennyi luxust megengedhettem magamnak a napidíjamból.. :)
Szerintem nem vészes, ha hetente egyszer csinálsz ilyet, nem lesz tőle semmi bajod. A kávénál és csokinál is a lényeg a mértékletesség. Figyelj oda magadra, sportolj emellett sokat, és fogyassz sok gyümölcsöt, és nem lehet baj :)
Ha Ön 60 év feletti hölgy, ajánlatos napi 4-6 csésze kávét elfogyasztani, az Alzheimer-kór megelőzése miatt. Ebben a mondatban rejtetten egy csokoládémárka is szerepel.-)))
fhuuu mennyi 75% - 80% - 85%-os jooo csokit ettem mostanaban. nem tudom mit trükköznek vele, mert regebben en se szerettem, most meg iszonyu finomak. vagy en öregszem? nem tudom, de egyik jobb volt, mint a masik.
a Spar-ban kaphato RAUSCH - plantagenschokolade az isteni! 80-kal is.
Lehet benne kandírozott vagy liofilizált gyümölcs... érdeklődve várom, mi alapján fognak abból cukortartalmat számolni...
Érdekes helyzet lesz egyébként, ha ez így marad. A legjobb ipari csokoládék és egyedi kézműves gyártmányok is bele fognak esni. Ha viszont az adó a piacon megjelenő áru 99,9 %-ára (tömegben még több) vonatkozik, mi értelme egyáltalán számolgatni?