Keresés

Részletes keresés

cren Creative Commons License 2007.10.16 0 0 5854
Pápa a máglyán. Az inkvizíció dicső tetteire való érzelmes visszaemlékezés gyanánt. :-))))
Előzmény: RontóPál (5853)
RontóPál Creative Commons License 2007.10.15 0 0 5853
Sötéccség, csaknem délben...
Előzmény: cren (5852)
cren Creative Commons License 2007.10.15 0 0 5852

 

Megjelent II. János Pál szelleme?
2007. október 15. 19:52 | Forrás: MTI

II. János Pál alakját formázták a tűz lángjai egy lengyelországi emlékünnepségen, az egykori pápa halálának évfordulóján - jelentette a Vatikán hírügynöksége hétfőn.

A Vatican News Service (VNS) tudósítása szerint a csodaszámba menő jelenés az egykori pápa szülőhelyétől, a dél-lengyelországi Wadowicétől nem messze történt a Matyska-dombon. Az "Urunk Golgotája" néven emlegetett dombot sokan megmászták idén április 2-án, II. János Pál halálának második évfordulóján, hogy a tetején közösen imádkozzanak.

Köztük volt Gregorz Lukasik, egy fiatal munkás, aki főleg azért tartott a menettel, hogy kipróbálja új fényképezőgépét. Több felvételt készített a hegytetőn rakott tűzről, és otthon azt vette észre, hogy az egymásba fonódó lángok mintha a pápa alakját formáznák meg, amint kinyújtott jobbjával áldást oszt.

Lukasik beszámolt a képekről a helyi papnak, aztán hírük eljutott Stanislaw Dziwisz krakkói püspök, az elhunyt pápa titkárának fülébe, majd végül a Vatikán is tudomást szerzett a csodás fotókról.

Jarek Cielecki, a VNS főnöke személyesen utazott Lengyelországba, hogy meginterjúvolja az amatőr fotográfust. Cielecki szerint a felvételeken látható lángok sziluettje valóban hasonlít "II. János Pál, az Isten szolgájának" profiljára. Lukasik határozottan állítja, hogy nem szerkesztette meg a digitális felvételeket számítógép segítségével és hangsúlyozta, hogy személyesen akarja átadni őket XVI. Benedek pápának.

Az egyik legnépszerűbb, és leghosszabb ideig - 26 - évig uralkodó katolikus egyházfőt egyébként rekordidő alatt avathatják boldoggá, mert utóda, XVI. Benedek engedélyezte, hogy a szabályoktól eltérően ne halála után öt évvel, hanem azonnal megindulhasson az eljárás. Ennek során a többi között bizonyítani kell, hogy II. János Pál kétszer is csodát tett - például megjelent hívők előtt - halála után.

Nagylexikon Creative Commons License 2007.10.09 0 0 5851
Fura az "ártányi koporsó2 kulcsszavakra nem ad ki találatot a google, csak egy rádióinterjút ugyanezzel az emberrel.
Nagylexikon Creative Commons License 2007.10.09 0 0 5850
"Az világos, hogy a fickó béna volt. Csak valahogy visszatetsző ezzel visszaélni... mint mikor az esetlen gyereket cikizik az osztálytársai."

Bulvár. mit vársz tőle? és mit várt a pasi?

Az a rész ahol szórakoznak, hogy van-e vagy nincs rontás a stúdión. Ha ott azt mondja határozottan: így nem tudom megállapítani, mégmindígjobb, mint ez, hogy határozott nem-et mondott, de látszott, hogy nem veszi komolyan.

Itt nem lehetett győztes úgy érzem.

Engem is érdeklelne milyen szakértő mondta, mire alapozza stb

10-20 évente emelkedik ki, az elmondás szerint nem teljesen, és gondolom vissza is sülyed. Ha a környéken csak fakoporsók vannak ( illetve nincsenek, mert elkorhadnak), akkor lehet ott olyan mozgás ami pont a követ emeli meg, mert pl máshogy nyeli el a rezgéseket.
Előzmény: Törölt nick (5849)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.09 0 0 5849
"A pasi meg nem volt elég határozott, és sétált végig a csapdájukon. A legnagyobb hiba a studióban a rontásérzékelés, absz. hiteltelenné tette magát. Illetve nem tudott a kérdésekre válaszolni."

Az világos, hogy a fickó béna volt. Csak valahogy visszatetsző ezzel visszaélni... mint mikor az esetlen gyereket cikizik az osztálytársai.

"2 percben megkérdezhették volna egy szakértőt a talajerózióról."

Nem illik bele a metódusba... Az ilyesmihez intelligensen kellett volna hozzáállni. Egyébként kár, mert a fickónak ez volt szinte az egyetlen tényszerű állítása, mármint hogy erózió nem lehetett, mert szakértők azt mondták.
Előzmény: Nagylexikon (5847)
cren Creative Commons License 2007.10.08 0 0 5848

Különleges quantum DNS varázsdoboz :-))))

 

 

"Krugel Madeleine DNS-mintája és GPS segítségével talált rá a nyomokra. A portugál rendőrség megalapozottnak találta a megállapítást és kétszer is végigkutatta az üdülőhely tengerparti szakaszát. A Bloemfontein Egyetemen dolgozó Krugel azt állítja, hogy speciális technológiájával képes akár egy hajszál alapján eltűnt embereket bárhol a világon fellelni. A főfelügyelő akkor vált híressé, amikor a nyolcvanas években segített egy tévés stábnak megtalálni öt eltűnt lányt Dél-Afrikában."

 

http://index.hu/politika/bulvar/mad1008/

 

Bad Science ť Madeleine McCann, the Observer, and their special magic quantum DNA box (with secret energy source)


"He does this using his special magic box, which works by something to do with “quantum physics”, “complex and secret science techniques”, a secret energy source which nobody is allowed to know about, and a strand of the missing person’s hair or some other source of DNA. His secret method can miraculously pinpoint the missing person’s location anywhere in the world on a map, using their DNA and international GPS technology, so he says."


http://www.badscience.net/?p=544


"Danie Krugel: Officially a Liar?

 

Some of you may recall that in January, Danie Krugel - erstwhile inventor of a device that can supposedly find anyone, anywhere, with merely a snippet of their hair - made a promise to me:

 

    Danie also made a deal with me: in the next three months, there will be some big event regarding his device. He wouldn’t give specifics, but did eventually say after some pressing that the news would be international, and big, and if it didn’t happen in three months I could call him a liar.

 

Well, I’ve been generous and given him four months, to the day. A google search for the name Danie Krugel, conducted today, returns the following top five hits: the JREF forum thread about him, an article from 2004, and three links to my blog. It seems I’ve done more to make Danie Krugel famous than Danie Krugel.

 

As an aside, the news programme Carte Blanche, which promised to follow up on Danie by the end of January, has not done so to my knowledge.

 

Does anyone have anything else to add, either from the ‘big news’ front or the Carte Blanche follow up? Because if not, I will be forced to accept the fact that both Danie Krugel and Carte Blanche are officially liars."


http://moonflake.wordpress.com/2007/05/10/danie-krugel-officially-a-liar/

 

 

Nagylexikon Creative Commons License 2007.10.08 0 0 5847
Közbe írtam az előző hszt. Nem sámán: boszorkány.

Mindenképp furcsa volt, hogy csak ezt a pasit hallgatták meg 8 percük volt rá. 2 percben megkérdezhették volna egy szakértőt a talajerózióról.

A pasi meg nem volt elég határozott, és sétált végig a csapdájukon. A legnagyobb hiba a studióban a rontásérzékelés, absz. hiteltelenné tette magát.
Illetve nem tudott a kérdésekre válaszolni.

Előzmény: Törölt nick (5845)
Nagylexikon Creative Commons License 2007.10.08 0 0 5846
Akkor nehagyjuk süllyedni a topikot. A fontosabb részeket beírom, persze kivonatolva.
S: sámán; R: riporter

Bevezetőben a riporter elmondja, hogy borsodban kifordult egy koporsó a földből, lehet talajerózió, vagy rontás, ők az utóbbival foglalkoznak.

R: nem kéne levenni a rontást?
S: 2 éve levettük
R: De hát kifordult a földből.
S: 10-20 évente előjön
R: nem lehet talajerózió?
S: A szakértő szerint itt középeurópában nem.


R: A studión is megérzi a rontást?
S: ( terelgeti a választ, végül
-Sok az elektromos berendezés, elektromágnesesség.
R: és ha lekapcsoljuk a lámpát? ( fények ki)
S: Nincs rontás a stúdión


R: Hogy érzi meg a rontást?
S: vegyük az adottesetet, itt egy lap kért fel minket. Kértek csináljunk valami látványosat, de ez nem volt egyszerű, egyházi temető, nem látnak szívesen minket.
R: Mi volt ez a rontás tulajdonképp?
S: Sok minden lehet . A gyerek nem szerepel a családfában mégis kőkoporsója van.Mi szellemidézés után tudtuk meg, hogy balkezi szerelemgyerek.valószínű megmérgezték.


R: Mennyibe kerül a rontás levétel:
S: attól függ kis rontás vagy nagy
R: Ki állapítja meg?
S: Én
R.: függ a pénztárcától is?
S: attól is

mennyi volt ez a levétel?
S: ezt ingyen csináltuk, reklám volt
Még kiderül, hogy a sámán ad számlát, és a tevékenysége nem áfaköteles.
Előzmény: Törölt nick (5844)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.08 0 0 5845
Egyébként szerintem is állatság volt ez a Mokka műsor, de másért, mint amire szerintem Geyza gondolt. A két műsorvezető szabályosan kiröhögte a boszorkányfőpapot, láthatóan poénkodtak vele. A teljes metakommunikációjuk erre utalt.

Minek? Annak ellenére, hogy világnézetünk gyökeresen eltér, én a meghívottal szimpatizáltam. Azért meghívni valakit, hogy gúnyt űzzünk belőle...

Teljesen más egy normális szkeptikus műsor, ahol korrekt módon megkérik, hogy fejtse ki vagy esetleg gyakorlatban igazolja/szemléltesse a nézeteit, aztán vitatkoznak a dologról. És más az ilyen folyós keretekkel rendelkező reggeli szórakoztató show, ahol direkt sanda kérdésekkel égetik a meghívottat (ld. pl. ÁFA -- nem ÁFA kérdés. Mintha nem lenne más hasonlóan értéktelen és tartalmatlan - pl. gyakorta az ún. tanácsadói - tevékenység, amire ÁFA vonatkozhat). Persze elhiszem: a közönségnek ez kell, de ez akkor is tisztességtelen, ha bozsorkányfőpap az áldozat.
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.08 0 0 5844
Azt hiszem, ez a jó link:

http://www.tv2video.hu/popup/index_player.php?images=mokka§ion=41&date=20071005&video=38323
Előzmény: Nagylexikon (5843)
Nagylexikon Creative Commons License 2007.10.05 0 0 5843
Béna vagyok nem találom. Hol?
Előzmény: Wormie (5842)
Wormie Creative Commons License 2007.10.05 0 0 5842

Már fent van a TV2 honlapján, a videotárban.

Hihetetlen, hogy egy magára valamit is adó adó :-))) (adnak magukra?????) ilyesmit műsorra vesz.... :-(( A sötét középkor ehhez képest fénylő csillag volt.

Előzmény: Geyza (5841)
Geyza Creative Commons License 2007.10.05 0 0 5841

Micsoda állatság!

 

Ma reggel a Mokkában valamilyen boszorkányfőpap beszélt.

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.05 0 0 5840
Csináltam egy kis guglival segített internetes kutatást, és kezdek elégedett lenni... világhatalom vagyunk "mi"!

Mármint azok a "mi", akik miatt emsworth szerint itt nem érdemes vitát folytatni.

Az interneten ugyanis a vadászgép megtalálásával kapcsolatban csak az emsworth által idézett összefoglalóban fordul elő a "dowsing" bárminemű említése. Az eset nem fordul elő a dowsing-gal kapcsolatos weboldalakon, még azokon sem, amiket kifejezetten "dowsing society"-k tartanak fenn. Nyoma nincs sehol (az "emsworth" által a History Channel filmjéről beidézett pár soros összefoglalót, vagy annak szó szerinti átvételeit -- nem sok van -- leszámítva), hogy "dowsing"-nak, "dowser"-nak vagy bármi hasonlónak valami köze lett volna az ügyhöz. Az eset 2004-ben történt, ugyanabban az évben több csatornán több film lement róla, a BBC a hírekben szerepeltette stb.

Világhatalom vagyunk "mi", hiába (bár tudnám, kik is vagyunk azok a "mi"), hogy teljesen megakadályoztuk ennek a kiszivárgását. Csak azon az egyetlen összefoglalóban, egy hevenyészett mellékmondatban, meg egy emsworth nevű nick az Index Fórumban (nem, nem más fórumokban, még dowser fórumokban sem) jelent meg valamit, a gugli mást egyszerűen nem talál meg.

Ejha!
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.05 0 0 5839
"a varázsvesszős kutató asszisztense kék krétajeleket tett az aszfaltra."

Ezt eddig nem is vettem észre. Még érdekesebb, ugyanis a Geofizz honlapján lévő beszámolón (http://www.geofizz.co.uk/hurricane.htm), amit cren belinkelt, jól látszik, egy nagy bekarikázott piros x, amit a szerinted felsült radaros tett oda. Tényleg van ott valami kék jelzés is, de az sokkal inkább a vízvezeték kikerülését segítő jelzésnek tűnik, mert két párhuzamos, egyenlő hosszúságú vonalról van szó, amivel szerintem a vezeték szélességét jelölték be. Mire emlékszel még ilyen jól? :)))
Előzmény: emsworth (5834)
cren Creative Commons License 2007.10.05 0 0 5838
Remélem ufókat is láttál, meg kis zöld emberkéket a Marsról, a lábuk között aprócska varázsvesszővel. Nagyon vigyázz velük, mert valójában nem zöldek.
Előzmény: emsworth (5834)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.05 0 0 5837
Az alábbiakból megállapíthatóan egyébként ideális előállítója vagy az urbánus legendáknak. Látsz valamit, felét eltorzítod, és nagy hűhóval továbbadod. Ezt majd még öt év múlva is viszontlátjuk, amikor xxx leírja, hogy dehát volt az az angol eset, amikor a vadászgépet a varázsvesszős ember találta meg :)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.05 0 0 5836
Az is egy érdekes dolog, hogy (5296)-ban még Liverpool-ban volt az az útkereszteződés. Tőled idézem:

"A National Geographic csatornán láttam tegnap egy filmet, amely egy forgalmas liverpooli útkereszteződésben játszódott. A 2. világháborúban itt zuhant le egy brit vadászrepülő, amelynek roncsait betemették, ráépítették az utat, de most mégis elő akarták keríteni, ami belőle megmaradt."

Mennyire figyelmesen nézted Te azt a filmet? Buckingham palota pl. nincs Liverpoolban :) Nem tűnt fel, hogy folyamatosan Londonról volt szó? London, London... egy csomószor el kellett hogy hangozzon a műsorban.
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.05 0 0 5835
Ezek már nem hipotézisek.

1. Pontosan tudom, hogy nem annak a filmnek az összefoglalóját raktad be, amit a NatGeo-n láttál.

2. Pontosan tudom, hogy legalább 3 különböző film van, és ebből az eredeti, élő adás a Channel 5 tulajdona, amit nem is láthattál.

3. Pontosan tudom, hogy annak a filmnek az összefoglalójában, amit láttál, nincs szó varázsvesszős emberről.

4. Pontosan tudom, hogy az általad berakott összefoglaló egy másik filmé, amit nem is vetítettek itthon, főleg nem a NatGeo műsorában. Csak ebben az összefoglalóban szerepel -- mellékmondatként -- a dowsing, és még ott se szerepel olyan, hogy ezzel találták volna nem, nem pedig a GBR-rel.

5. Pontosan tudom, hogy a radaros ember beszámolója szerint látta a gépet, sőt olyan darabokat is, amiket már nem ástak ki.

6. Pontosan tudom, mely cégek és mit csináltak az ásatáskor, és ebbe a varázsvesszős ember nem fér bele.

Ezzel szemben ott van egy emsworth nevű nick "say-so"-ja, aki -- állítólag -- látta a műsorban, ahogy állítólag a radaros felsül, a varázsvesszős meg megmondja a tutit. Ez a nick annyira megbízható forrás, hogy a NatGeo által leadott műsor összefoglalója helyett egy másikét idézi be, mert abban szerepel a "dowsing" szó. Ez még azt is kérdéssé teszi, hogy Te láttad-e egyáltalán a szóbanforgó műsort. Eredetileg így hoztad fel:

>>>>>
A filmet nem az elejétől láttam; a National Geographic honlapján megtaláltam a sztori összefoglalását.

Egy vadászrepülő nyomában
Egy angol vadászgép-pilóta London légterében megváltoztatta a 2. világháború menetét. Ray Holmes, amikor felismerte, hogy egy német bombázó a Buckingham palotát vette célba, hatalmas bátorságról tanúságot téve - lőszer hiányában - saját gépét vezette neki a támadására készülő német bombázónak. Az ütközés következtében a német pilóta életét vesztette, Ray Holmes viszont épségben le tudta tenni megrongálódott gépét a Buckingham Palace Road aszfaltjára. A film megszólaltatja a 89 esztendős pilótát, és csatlakozik a szakértőkhöz, akik egy forgalmas londoni kereszteződés burkolata alatt kísérelnek meg nyomára bukkanni a híres repülőgépnek.

A történet így hiteles; a varázsvessző is ekkor jutott szerephez.
>>>>>

Kicsit gyanús az egész...

Ennek a nicknek higyjek, minekutána elég kiterjedt infóhalmazt bányásztam össze a netről, és minden tételesen ellentmond neki? Az általad beidézett összefoglaló forrás az egyetlen ezzel a vadászgéppel kapcsolatban, ahol a "dowsing" szó egyáltalán előfordul. A sok másikban meg nem. Mindenhol máshol azt írják, hogy a régi fényképek, beszámolók meg a GPR segítségével találták meg.

Hmmm... nem kérsz Te sokat tőlem?
Előzmény: emsworth (5834)
emsworth Creative Commons License 2007.10.05 0 0 5834

Nincs kedvem megszámolni, összesen hány sort locsogtál tele hipotézisekkel, anélkül, hogy látttad volna a filmet. Én viszont láttam. Jól láttam, tiszta időben, közelről. Jól emlékszem rá, még arra is, hogy a varázsvesszős kutató asszisztense kék krétajeleket tett az aszfaltra. Miután a föld alatti radarral fölfegyverzett ember széttárta karját, összepakolt és elment.

 

Szerettem volna megbeszélni a varázsvessző mibenlétét, a vele szerzett saját tapasztalataimat és másokéit, de nem hagytad. Galilei távcsövébe nem mertek belenézni a főpapok. A bigottság inherens vonása, hogy rendíthetetlen.

 

Most már nem akarom megbeszélni ezt a dolgot.

Előzmény: Törölt nick (5833)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.05 0 0 5833
Szóval, ezt írtad:

"Mi lenne, ha annál maradnánk, amit a National Geographic Channel filmjén látni lehetett? Láttam, amint a föld alatti objektumokat kutató radart elpakolják, és a gazdája elmegy, dolga végezetlenül. Távoztában még megjegyzi, hogy az eszköz csak bizonyos mélységig lát a földfelszín alá. Majd megjelenik a varázsvesszős ember a villás faággal, meg az asszisztense, aki krétával megjelöli az aszfaltot."

Állítom, hogy Te ezt a NatGeo-s anyagban nem láthattad. Annak az összefoglalójában, mit cren tett be, nincs szó ilyesmiről. Cren megjegyzése erről az volt, hogy ugye a "ground penetrating radar" az nem varázsvessző. Tudjukmis, hogy aki készíttette azt filmet, éppenhogy a GPR-t akarta kiemelni, mivel az ő "gyermeke".

Az összefoglaló, amit betettél, az egy másik csatorna, a History Channel ugyanezen eseményről betett anyagának összefoglalója. A vadászgép megtalálásával kapcsolatban a neten ez az egyetlen hely található, amiben szerepel egyáltalán a dowsing mint olyan, ami még ott is símán lehet az összefoglalót író munkatárs hibája, aki esetleg a GPR népszerűsítő szlogenjét (ez nem más, mint "dowsing with state-of-the-art technology") ilyen módon írta bele a szövegbe.

Ha láttál is ilyen jelenetet, azt nem láthattad sem a "live" adásban (ami a Channel 5 anyaga), se a NatGeo által készített feldolgozásban. Vagy rosszul emlékszel, vagy félreértettél valamit, vagy valami erősen manipulált anyagot láttál, de abban is biztos vagyok, hogy nem a NatGeo-n, mivel a NatGeo-nak, mint az a netes infókból kiderül, van erről egy saját anyaga, amit éppen a Malcolm Weales PR-jával megbízott TV-s társaság (Mentorn) készített.

És abban meg az előkerült infók alapján tuti biztos vagyok, hogy azon a helyen, a főnyomócsőhoz ilyen vészesen közel nem követték semmiféle varázsvesszős emberke iránymutatását, még ha esetleg oda is engedtek ilyet (miért ne?) próbálkozni; bár ennek meg megbízható forrásokban (Geofizz, Pipehawk, vagyis maguk a résztvevő cégek) még említés, mellékmondat szintjén sincs nyoma.
Előzmény: emsworth (5830)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.05 0 0 5832
Hopp, várjunk csak, amiről az általad betett link szól, az meg egy harmadik filmnek tűnik.

Még csak nem is a NatGeo-s anyagnak, mert ennek "The Hurricane That Saved London" a címe, és a History Channel-en ment le. Akkor ez már egy homályos pontot felold. Viszont akkor Te erősen keversz valamit, mert azt írtad, hogy ezt láttad a NatGeo-n. A NatGeo anyagának címe "Search for the Lost Fighter Plane", és a Mentorn TV csinálta.

Nekem most nagyon úgy tűnik, hogy az a film, aminek a tartalmi összefoglalóját a szerinted általam került link tartalmazza, nem az az anyag, ami lement a NatGeo-n. Megkerestem a NatGeo múlt heti műsorában a "Search for the Lost Fighter Plane" c. film szerepelt.

Szóval a forrásod még zavarosabb, mint amilyennek kezdetben látszott. Nem tudom, de szerintem ebben a történetben kettőn közül nem én vagyok mulatságos :)
Előzmény: Törölt nick (5831)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.05 0 0 5831
Én csak próbálom megérteni, honnan eredhet az a legenda, amit ideírtál. Próbállak felmenteni az alól, hogy ilyen sötét lennél :)

Mert már elég adatom van arról, hogy mi történt a vadászgép kiemelésekor valójában. A művelet a Geofizz Ltd. főnökének, Malcolm Weales-nek (geofizikus) a hobbijából származik, aki az általa kifejlesztett ground penetrating radar-t (GPR) használja erre,plusz némi reklámot is gyárt magának és az eszközeinek. A művelet komolyságát mutatja, hogy kihívták a Pipehawk-ot, ami felmérte a közművek helyzetét (műszeres "dowsing"-gal, ha úgy tetszik, a hivatkozott linken ott a kép a műszerükről), hogy ne vágjanak bele pl. a vízvezetékbe. Profi cég törte az aszfaltot, engedélyük volt a várostól, mindezt élő adásban közvetítette a Channel 5.

Te komolyan gondolod, hogy itt bármiféle varázsvesszős alak a közelbe mehetett volna okoskodni? Hogy annak alapján uccu neki feltörik az aszfaltot, vízvezeték minden repül a levegőbe?

A film, amit láttál, tutira nem az eredeti, Channel 5 által leadott élő adás. Annak az anyagát nyilván felhasználták hozzá, persze megvágták, átdolgozták. Amit nem értek, hogy ebbe a megvágott anyagba hogy kerülhetett bele bármiféle dowser! Hiszen ezt ráadásul az a cég készítette, amit a Geofizz bízott meg PR céllal!

Egy dolgot tudok logikusan elképzelni: hogy populáris módon, ahogy ezt szokták is, úgy mutatták be a GPR-t, mint a dowsing modern formája, és esetleg a dowsing kapcsán lehetett benne egy illusztráló bevágás egy varázsvesszős emberről. Te meg azt képzeltél bele, ami neked tetszik. Akik meg a műsorújságban az összefoglalókat írják, azok szerint pl. "Frodó a gyűrű ura" meg hasonlók, úgyhogy ne gyere nekem ilyen forrásokkal.

De hogy maga az alapállítás, miszerint egy ilyen találta volna meg a gépet, miközben a GPR kudarcot vallott, az hülyeség, ez kétséget kizáróan látszik a forrásokból. Én most már azon dolgozom, hogy rájöjjek, hogyan született meg ez az "urban legend". Ezt Te lehet hogy nevetségesnek találod, de engem érdekel. És persze amint tudom, megnézem azt a filmet, amit láttál, de most éppen nem adják, a neten meg nincs fenn (legalábbis eddig nem akadtam rá).
Előzmény: emsworth (5830)
emsworth Creative Commons License 2007.10.04 0 0 5830

Mulatságosabb vagy, mint hinnéd. Vedd észre, mivel foglalkozol: hipotézisek sorozatát kreálod abból a célból, hogy meggyőzd önmagad: nem láttam azt, amit láttam. Belinkeltem a bizonyítékot, hogy nem én láttam egyedül:

http://smallscreen.monstersandcritics.com/news/printer_6990.php

 

Erről a linkről gondosan nem veszel tudomást. Gondolod, hogy esetleg azt a review-t is én tettem fel a smallscreenre?

Előzmény: Törölt nick (5828)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.04 0 0 5829
Pontosítok: a Pipehawk feladata a közművek megtalálása és feltérképezése volt, ami elég lényegesnek bizonyult, mert ott tvolt fő vízvezeték (18 hüvelykes), ami ráadásul 2 méterrel arrébb volt a valóságban, mint ahogy azt eredetileg gondolták. Úgyhogy a cég nagyon büszke rá, hogy ilyen fontos szerepet játszottak (mármint hogy sikerült kikerülni a csövet, ugyebár).

Itt a link:

http://www.pipehawk.com/Images/pdfs/PipeHawk%20Group%20Newsletter%20Oct%2004.pdf
Előzmény: Törölt nick (5828)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.04 0 0 5828
Jaja, ez sok mindent megmagyaráz... pl. hogy miért lehetett ot TV stáb. Állítólag pl. a feltárást technikailag kivitelező Pipehawk cég emberei (a cégnél egyébként ugyancsak referenciaként szerepel a munka, de ott sincs szó "dowsing"-ról) meg is rökönyödtek ezen, mert nekik nem szóltak előre :)

Mindenesetre, azzal együtt, amit most kiástam, annak a legnagyobb a valószínűsége, hogy emsworth nem néz elég figyelmesen tv-t -- vagy azt lát bele, amit szeretne.
Előzmény: cren (5827)
cren Creative Commons License 2007.10.04 0 0 5827
a feltárást vezető amatőr régész volt
Előzmény: Törölt nick (5825)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.04 0 0 5826
"hagyott volna rohangászni benn" helyesen: "hagyott volna rohangászni a filmben"
Előzmény: Törölt nick (5825)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.04 0 0 5825
Na még pár dologra bukkantam...

szóval a második film, amit a NatGeo vetített, egy olyan verzió, amit a Mentorn TV készített, célja pedig az volt, hogy éppen Malcolm Weales "nyomozási" tevékenységét mutassák be részletesen. Az eredeti Channel 5 dokumentumfilm inkább történelmi anyagot, visszaemlékezéseket tartalmazott, valamint a feltárást mutatta be élőben. Ott az igaz főszereplő Bennett, a feltárást vezető régész volt, amennyire ki tudom venni.

Wealesnek kellett egy olyan anyag is, amin -- mellesleg megérdemelten -- ő "megy a mennyekbe". Nem mellékesen cégreklámként.

Így aztán kevéssé hihető, hogy Weales "varázsvesszős" emberkéket hagyott volna rohangászni benn, vagy olyan konklúziót, miszerint ők megtalálták azt, amire az ő csodaradarja nem volt képes... szóval kezdek arra hajlani, hogy -- bár nem láttam -- emsworth némileg furcsán emlékezhet a film tartalmára. Motivált torzítás? :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!