Keresés

Részletes keresés

baal Creative Commons License 2005.12.10 0 0 1401

tudod annyiban nincs igazad, hogy egy ámokfutó az ámokfut ám, nemcsak egyszeri szabálysértést követ el.

aki cikázva száguld, aki a sineken rohangál, az kilométerekkel odébb is azt fogja tenni.

 

az uj topicba meg bocsi, de nem megyek a politikát még fórumszinet is elkerülöm....

 

 

Előzmény: Törölt nick (1395)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.08 0 0 1400

...na lyó, elhiszem ;-) ...spongyát rá (DE TE IS ;-)

...télllllleg elértettem... pedig itt vagyok a topicban, s nem a Te, hanem SzBK szövegét olvasva...

Előzmény: ZöPö (1399)
ZöPö Creative Commons License 2005.12.08 0 0 1399
Azért azt már hadd tudjam én jobban, hogy hány gyereke van az öcsémnek! :-))) Nevezhetsz ronda zsarnoknak vagy szellemi terroristának, de ezt akkor is ÉÉÉÉÉN tudom jobban! :-DDDDDD

Na jó, ne komolytalankodjunk! :-))
Előzmény: Törölt nick (1398)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.08 0 0 1398
...ne neheztelj rám, s le ne harapd a fejem: elértettem, s azt hittem pöttömke is van már Barnus mellett...
Előzmény: ZöPö (1396)
Herr X Creative Commons License 2005.12.08 0 0 1397

én már szóltam be párszor a Fakabát Rt-nek, hogy az M7 az érdi emelkedőn a Balaton felé áll és a marhák nekiállnak tolatni a leállósávon, majd a Törökbálinti felhajtón, ami rohadtmód balesetveszélyes, mert a felhajtó nem számít rá, hogy szembe mennek vele.

 

Szerinted történt valami? Meg ugye a bő 2 perces hívásfogadási idők....

 

 

Vagy az M1-en Győr után Skoda Octavia szembe állt a belső sávban és civilek bóklásztak körülötte. 2 perc, mire felvették, elmondom, erre közlik velem, hogy az már a mMosonmagyaróvári kapitányság területe és kapcsolnak. Mondom ne kapcsoljon, hanem mesélje el ő. Hát kapcsolt....

 

 

Van értelme? Nincs! Ha a Fakabát Rt. akarná, akkor a Budaőrsi úton a leállósávon menőket minden reggel kiszedhetné, de nem teszik.... Sokkal kényelmesebb egy kintfelejtett értelmetlen sebességkorlátozás mögé kiállni a traffipaxszal és fényképezgetni.

Előzmény: baal (1391)
ZöPö Creative Commons License 2005.12.08 0 0 1396
Én az egy szem (1) drágaságról beszéltem, ha figyelmesen elolvasod, hogy mire válaszoltam, akkor kiderül, hogy miért hangsúlyos az egyes szám. Köszönöm, hogy nem javítasz ki! :-))
Előzmény: Törölt nick (1394)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.08 0 0 1395

OFF

1.: részben igazad van, nézz be ide: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9096419

 és ide: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9132992

 

2.: sajnos nem egyértelmű egy telefon, SMS, mert a szabálytalanságok nagy része "alkalmi", nem érhet oda helyszínelő, Te nem fogsz másik tanút fogni, egy tanú meg nem tanú, hiszen akár rosszindulatú is lehetne, s bizonyíték nem mindenre adódik.

 

Nem kell megbékélni ezzel a sok vonatkozásában hazug világgal, meg kell próbálni tenni ellene itt és ott is, s remélni, hogy jobb lehet. Ennyit tehetünk, s ez nem biztos, hogy kevés. Társadalmi szemléletre kell nevelni magunkat, gyermekeinket, környezetünkre ilyen módon kell hatni, nem elmenni dolgok mellett, s talán ebből a nagyonkapitalizálódott, egyre inkább elidegenedő valóban való világból jobbat faraghatunk magunknak. Tenni kell érte minden nap, s minél több embernek. Talán kellene egy apolitikus Tégy a jobb világért mozgalom (nézzetek be, most nyitottam), ki tudja létre lehetn-e hozni ilyet.

Előzmény: baal (1391)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.08 0 0 1394
Bocsika, ZöPÖ:  ők a család szeme fényei
Előzmény: ZöPö (1389)
SzBK Creative Commons License 2005.12.07 0 0 1393
Mindenkinek nagyon köszönöm a hozzászólást és a lelki támaszt!
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.07 0 0 1392

kedves SzBK,

en is itt vagyok, olvasom a topikot a legeslegelejetol kezdve.. sajnos. ird le, mondd el, kerlek.. mi itt vagyunk, olvasunk... ne erezd magad egyedul.. 

@--)---

dami

baal Creative Commons License 2005.12.07 0 0 1391

elég régóta olvasom ezt a topicot-igaz csak hézagosan.

úgyhogy ha valaki már irt erről a témáról, akkor elnézést kérek előre is.

 

a nagyobb közlekedéskultúrával rendelkező országokban, ha valaki valami szabálytalanságot észlel,veszi a mobilját,és állampolgári bejelentést tesz.

 

ez valahogy nálunk nem működik-egyrészt olyan "spicliszagúnak " tartják az emberek, másrészt a hatóság sem támogatja...

 

magyarul sz....nak az ilyen bejelentésekre.

 

pedig rengeteg ámokfutó barmot meg lehetne fékezni-sok tragédiát meg lehetne előzni, ha ez nálunk is elterjedne....

 

egy járművet vezető állat pont olyan veszélyes, mintha pisztollyal rohangálna a városban.

 

szerintem ha mindenki venné a fáradtságot,és bejelentené az ámokfutókat, az agressziv marhákat,sok tragédia megelőzhető lenne.

 

csak pár forint...

 

 

én fel szoktam emelni a telefont-ha nagyon sokan lennénk, akkor előbb-utóbb a hatóságok sem vennék félvállról...

 

 

 

 

player one Creative Commons License 2005.12.07 0 0 1390

Ez az önsegélyező csoport elve, amit leírsz. Valóban, leginkább ezzel tudsz kezdeni valamit, bármilyen krízishelyzetben.

 

Magam nem vagyok érintett. Ha valamiben segítségére lehetek olyannak, aki az, állok rendelkezésre. Többek között ezért is járok ide. Ezen túl olyanokat keresek, akik bár maguk nem érintettek, de szintén akarnak tenni az ámokfutók és a korrupt magyar jogszolgáltatás ellen.

 

P1 önkéntes lobbysta

Előzmény: SzBK (1386)
ZöPö Creative Commons License 2005.12.07 0 0 1389
Szia!

Először is: BESZÉLD KI MAGADBÓL! Ez az, ami rövid távon segít. Ebben a topicban mindig találni fogsz valakit, aki meghallgat.

Kérdéseidre: az ír urat elítélték ugyan távollétében, de "természetesen" nem kopogtatott be egyik Magyarországi börtönbe sem, hogy letöltse. "Tartózkodási helye ismeretlen."
Bencéknél született egy kistesó, ő a család szeme fénye.

Péter
Előzmény: SzBK (1385)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.07 0 0 1388

:-(((

 

Kedves SzBK... azt hiszem vagyunk errefelé egy páran, akik rendszeresen visszatérve várjuk a híreket, érzéseinkről halovány szavakkal írunk, s ebben azt fejtjük ki, hogy bár ismeretlenek vagyunk, s nem éltük át saját életünk részeként a tragédiáitokat, azért őszintén és mélyen együttérzünk Veled, Veletek is... jómagam mérhetelenül tisztelem a kitartásukért, emberségükért a két kis ember szüleit, akiknek volt ereje kapaszkodni... s nagyon szurkoltunk nekik, példát idéztünk, hogy vállaljanak fiatalon másik porontyot, aki nem pótolja az elveszetteket, de segít továbbélni az életet... talán ezek a sorok, néha csak egy-egy szó egy pici támaszt adhat Neked, Nektek is mély gyászotokban...

Előzmény: SzBK (1385)
névtelen Creative Commons License 2005.12.07 0 0 1387
Szia!

Engem nem ért ilyen tragédia, s így is nagyon megrázó, amit írtál.
Látom, a fórumon új vagy: itt nem feltélten számíthatsz gyors válaszra, attól függ, ki jár éppen erre. Ha nem is ír épp senki, sokan olvassák. És amit írtál, arra nem is könnyű válaszolni, a közhelyek meg úgysem érnek semmit.

Nekem egy olyan balesetem volt, amiben semmi esélyem nem volt, de szerencsére személyi sérülés nem történt. Autópályán elbambult a mögöttem jövő és belémszállt.
Hiába nem sérültem meg, még így is nyomot hagyott bennem..
Mint az is, amikor régesrég bicajosként (nagyon ritkán bicajozom) 10 centire mentek el mellettem az autók és majd' letszított az útról, két alkalommal is.

Ne várj csodát itt se senkitől, attól se aki átélt hozzád hasonlókat. Aki ügyesen akar segíteni, az nem tanácsot ad, meg megmondja az igazságot, hanem ügyesen tud kérdezni.. (én nem tudok elég ügyesen...)
Előzmény: SzBK (1386)
SzBK Creative Commons License 2005.12.07 0 0 1386
Előre is elnézést szeretnék kérni ha nagyon fel kavarlak benneteket az írásommal,és ha nem szeretnétek beszélni velem,mert érzelmileg nagyon fájó,vagy bármi más okból,azt is megértem.Nem szeretnék tolakodó lenni.Csak azt gondolom hogy csak az érti meg igazán a fájdalmunkat aki átélte ezt a szőrnyűséget.Ezért fordultam hozzátok.Mert én most eléggé kilátástalannak látom a jövőt.És a kívűlállok mindig mondanak okos tanácsokat,de ők honnan tudnának hogy úgy van ahogy gondolják.Pl.majd az idő segít,az első év a legrosszabb stb.De a ti tanácsotokat elhinném mert sajnos ti is átéltétek.Bocsi ha túl bonyolultan fogalmaztam.
SzBK Creative Commons License 2005.12.07 0 0 1385

Sziasztok!

1hete találtam rá erre a fórumra,és elsősorban a szülőkhöz szeretnék szólni.Napok óta gyűjtöm az erőt hogy tudjak írni,mert az enyhe kifejezés hogy érintett vagyok a témában.Nagyon felnézek rátok,hogy ezzel a hatalmas fájdalommal és rengeteg indulattal tudtok élni.És ha nem túl nagy kérés a segítségeteket szeretném kérni,hogy adjatok tanácsot hogy hogyan kell.Mi az ami segíthet ilyenkor?

Megróbálom röviden leírni a történetem.Bár ez nekem szőrnyen nehéz,már reszketek.2005 áprilisában a 47es főúton balra akartam lekanyarodni,szabályosan,jó előre jeleztem,besoroltam,és közvetlen kanyarodás előtt hátulról belénkjött egy ittas állat kb170el.A kocsinkat felére összenyomta,MINDENKI MEGHALT,a 22hónapos egyetlen pici fiam Barnus aki bevolt kötve az üllésbe,de a hatalmas sebesség neki nyomta a kocsi tetejének,és 5helyen is bevérzett a pici agya.Az Édesanyám és az Édesapám,akik a biztonsági öv bekapcsolása mellett 20-40méterre repültek ki a kocsiból.Valami csoda folytán én sajnos életbe maradtam,bár nélkülük már 100ezerszer kívántam a halált.Esetünkben az egyetlen idézőjelbe jó hogy azóta is előzetesbe van az az "ember". De az ítélet még nagyon messze van és elég gusztustalanul védi az ügyvédje.Részletezni itt nem merem,nehogy valaki olyan is olvassa aki az ő pártját fogja és kiforgassák a szavaimat.Ha érdekel eimélezhetünk bármiről. Szeretném megkérdezni,hogy jól értelmeztem hogy azt az ír szemetet még le se csukták? És egy személyes kérdés,azt hallottam azóta két kistesó is született,ha így van gratulálok és nagyon sok örömöt és megnyugvást kívánok nektek.

Sziasztok! Egy gyászoló anyuka

Törölt nick Creative Commons License 2005.12.01 0 0 1384

OFF

Nyitottam erre egy topicot, a topicnyitóban le is írtam egy gazdasági alapon, a(z elkapott) szabálytalonkodók kontójára megvalósítható és szerintem emberileg korrekt, visszatartó erejű megoldást, olvasd el:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9109794&go=36363201

 

Ezt ki lehetne azzal egészíteni, hogy a polgári kezdeményezésű-finanszíroású sebességmérők 'feljelentő' adatai IS szolgálhatnának ügyindítási alapul ilyen renitenseknek... no meg az önkormis trafipaxok... ha lesznek... s ha lesz hozzá önkormányzati ember, aki kezelje, s ért is hozzá...

Előzmény: névtelen (1383)
névtelen Creative Commons License 2005.11.30 0 0 1383
Legyen úgy, ahogy mondod..
én ebben sajnos nem bízom, hogy ez működni fog.
Ha csak az autósok 1%-a, 0,1% őrült állat, akkor, ha kimész az utcára, akkor garantáltan találkozol eggyel.
És ez a töredéknyi rész leszarja a szabályokat, mint ahogy most is, később is.
Hiába megy lassan a 99,9%, ha az a 0,1% csinál bajt.
Hiába megy 99,9% 40-el, ha a 0,1%-ot ez irritálja és rohanna..

A tüneti kezelés - ha az alapprobléma nem oldódik meg magától - csak súlyosbítja a betegséget, mert elfedi a bajt, de nem oldja meg.

A baromarc baromarc marad.

"E ha az általad említett kilóra megvevő autós naponta fog fizetni ÉS egyszer csak más következményei is lesznek a szabályok tudatos leszarásának, akkor majd egyre rosszabb időket fog megérni a t. barom."

Ebben sajnos nem hiszek, pedig szeretnék... A t.baromot meg pont az jellemzi, hogy magára bármit elkölt és nem sajnálja, de ha bemegy a t.cégbe, ahol főnök, akkor iszonyat odítást tud rendezni, hogy miért fogyott 2 tekerccsel több WC papír, mint a múlt hónapban.. csak még szorosabb lesz a kapocs a haverral, aki mindent elintéz.
Ez csak a korrupciót erősíti és pont az ellenkezőjét fogja elérni, amit a második részben írtál, szerintem.
De, ne legyen igazam...

Az olyan megoldásokban hiszek, amelyek (anyagi) érdekeltségi viszonyon alapulnak és még jók is.
Pl. az egyik ilyen álmom, hogy a biztosítók a saját infrastruktúrájuk igénybevételével alapítsanak egy alapítványt/egyesületet és karolják fel a hibás táblázások ügyét, hogy a jelzések ne legyenek balesetveszélyesek, a jelzések feleljenek meg a valóságnak és korrektek legyenek.
Az autósok bejelenthessék, az alapítvány vizsgálja ki, a biztosítók kényszerítsék ki a változtatást (megvan hozzá a tőkerejük)
Egy balesetveszélyes hely megszüntetése pedig megéri: csökkennek a károk miatt kifizetett költségek.
Tehát, gazdasági alapon működhetne és jó is lenne.
Akár a nagyon balesetveszélyes állatokra is rászállhatnának.
Sok életet megmenthetne...
Előzmény: MGPB (1380)
player one Creative Commons License 2005.11.28 0 0 1382
Ez egész elfogadható érvelés.
Előzmény: MGPB (1380)
MGPB Creative Commons License 2005.11.28 0 0 1381
Igen, a sokadik ebben a témában. És még lesz is rengeteg.
Előzmény: yenoee (1378)
MGPB Creative Commons License 2005.11.28 0 0 1380

Ebben nem értünk egyet.

Én nem várnék (várok) arra, hogy majd először korrrektül ki lesz táblázva minden, majd korrektül módosítják a kreszt, majd korrekt rendőröket állítanak az utak mellé, majd korrektül beköszönt a 22. század. Nem azért nem várok ezekre, mert nem értek velük egyet, hanem mert ez a tuti recept a semmittevésre. Nekem fontos a fogalomlassítás, ezen ügyködöm. Neked fontosak a fentiek, tegyél értük. De nem vagyunk összedrótozva.

 

Az meg, hogy a beszedett pénzt mire költi akárki - egyszerűen nem édekel. Ma is ellopják sokan a közösből leesőt, holnap se lesz jobb. DE ha az általad említett kilóra megvevő autós naponta fog fizetni ÉS egyszer csak más következményei is lesznek a szabályok tudatos leszarásának, akkor majd egyre rosszabb időket fog megérni a t. barom.

Előzmény: névtelen (1379)
névtelen Creative Commons License 2005.11.27 0 0 1379
Én, ha tehetem, tömegközlekedéssel járok, s autóval is betartom a szabályokat. HA lehetséges. Sőt, nagyon keveset járok autóval.
Amit írsz, igaz lehet. HA a trafit az iskola, a gyalogátkelő közelébe rakják és nem oda, ahol jót lehet tarhálni.
Sőt, az igazi bunkó köcsögöt ez mégannyira sem fogja érdekelni, mert megveszi a megoldást kilóra.

És, az szerintem már elvi kérdés, hogy egy problémát az old meg, ha a gyökerénél vágjuk el. Az összes többi csak látszatmegoldás.
Az új nagy tarhatívából majd az illetékes elvtárs majd vesz állampénzen egy erős autót és száguld városban kilóötvennel, mert törvény felett áll..
Ha meg 40 helyett 45-el mész a nyílegyenes úton, akkor kapod a csekket...

Ha nem fogod meg a másik oldalt (tisztességes táblázás), akkor az emberek ingerültek lesznek. Ha siet és nem tud rohanni, akkor figyelmetlen lesz, kapkod és abból lesz a baj. előz az országúton 90-el és nem sikerül.
Vagy lesz egy barom, akit nem érdekel a sok 40-el "tötymörgő" a városban és ezért "előz, mert feltartják", "neki rohanni kell"... baleset lesz..
Az eleve idegesebb emberek még idegesebbek lesznek az inkorrekt szabályok miatt és az jóra nem vezet.
Csak 1 embernek kell hibáznia, hogy baj legyen...

A szigorúság csak korrekt játékszabályok mellett működik.
Előzmény: MGPB (1376)
yenoee Creative Commons License 2005.11.27 0 0 1378
Jól sejtem, hogy a Nők Lapja foglalkozik az esetetekkel?
Várom a cikket, remélem lesz némi hatása.
Erőt és kitartást kívánok Nektek a továbbiakhoz is.
Előzmény: MGPB (1376)
Triangle Creative Commons License 2005.11.27 0 0 1377
kevés befektetés térül meg gyorsabban egy Trafipax-nál
Előzmény: Törölt nick (1374)
MGPB Creative Commons License 2005.11.27 0 0 1376

Tartok tőle, hogy sem az ellenzők, sem a támogatók véleménye nem sokat számít. Ezért aztán fölösleges meggyőznünk egymást. Az alábbiakat sem azért írom, csak a magam örömére:

Ma bátran leszarhatod a sebesség-korlátozást, mert kicsi az esélye, hogy bemérnek. Ha minden második faluban mérhetnek majd, óvatosabb lesz az átlag. Bizony-bizony sok autós fogja igazságtalannak érezni, hogy egy negyvenes tábla miatt kell majd fizetni tízezreket, pedig ott szerinte lehetne gyorsabban is biztonságban közlekedni. Mág olyan is lesz, aki mérgében az önkormányzat elé fogja önteni a fáradt olajat. A kutya ugat, a karaván halad.

Egy biztos: ha ez a jogszabály bejön, Leányfalun (kb. 5 km hosszú) soká fog tartani keresztülmenni. Vagy sokba lesz. Akinek nem tetszik, járjon hajóval.

névtelen Creative Commons License 2005.11.25 0 0 1375
Én ebben nem vagyok optimista a magyar viszonyok közt.
Biztos vagyok benne, hogy még több példa lenne arra, hogy kizárólag többlet bevételi forrásként akarják használni. (Azaz nem a veszélyes helyre teszik ki, hanem a nyílegyenes útra, a 40-es tábla mellé, elrejtve).

A német(??) példa az vonzóbb, ahol a rendőrség az szerint kap jutalmat, hogy mennyi a baleset a területükön.. Azaz a kevés balesetben és nem a tarhálásban érdekeltek.

És, emellett nagyon fontosnak tartanám a másik oldalt is, azaz, hogy a táblázások, szabályozások feleljenek meg az útviszonyoknak. Pl. Bp-en a 6-os út bevezető szakaszán, ahol gyakolatilag minimáis a keresztiányú forgalom, ott a 2x2 sávos úton miért csak 60 van engedve? Legyen annyi, amennyi biztonságos. Se több, se kevesebb. Mert akkor lehet komolyan venni a jelzést és azt lehet betartatni.
Az emberek szabálykövetése is jobb lenne, ha a szabályozás reálisabb lenne. Egy táblának "súlya" lenne.

A mostani önkormányzatos felvetést ezért sajnos látszatintézkedésnek érzem, ami önmagában nem old meg semmit, csak egy újabb pénzcsapot nyit meg..
Előzmény: MGPB (1373)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.25 0 0 1374

OFF, de nem nagyon...

 

Az önkormányzatokra ruházzák, de nem adnak hozzá erőforrásokat: kik fognak ott trafipaxozni?

Előzmény: MGPB (1373)
MGPB Creative Commons License 2005.11.25 0 0 1373

Én a rendőrökkel kapcsolatban nem kergetek illúziókat. Viszont nagyon is jól működne az önkormányzatokra átruházott ellenőrzési és büntetési jogkör. Kisebb helyeken, mint pl. Leányfalu, ahol szentendrei rendőrök dolgoznak, össze sem lehet hasonlítani az elérhető eredményeket.

 

Azt nem tudom, hogy áll ez a törvényjavaslat.

Előzmény: player one (1372)
player one Creative Commons License 2005.11.22 0 0 1372

Gondolom kellene szervezni egy tüntetést ezügyben. Ha Leslie L. Tomcat össze tudott trombitáni pár száz embert egy közbiztonsági ügyben, gondolom mi is tehetnénk valamit ezért. Azért, hogy felhívjuk a figyelmet a rendet nem őrző rendőrzők impotenciájára.

 

Mit szólnak hozzá, kérem?

Előzmény: MGPB (1371)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!