Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Aszpirin Creative Commons License 2000.12.14 0 0 62
Én is kártyával fizetek mindig, és számlát is kérek mindig. Ennek ellenére a tárcámban mindig van apró, amit az előzékeny benzinkutasnak szánok.
Szóval a MOL-nak nagyon sok franchise töltőállomása van. Azoknál csak az image és a know-how a MOLé, a tulajdon nem. Na ez a know-how nem mindig "megy át" a franchise töltöállomásokra.
Példa. Gyakran járok Tatabánya felé a 100-ason. Herceghalomnál van egy franchise MOL-kút. A múltkor ott tankoltam. Jött a benzinkutas, mit segíthetne. Mondtam, tele kérem, és kezébe nyomtam egy százast. Gondoltam ezért a szélvédőt is lemossa (meg reméltem hogy a hátsó ablakot is), mert a ködös, nedves idő és a vizes út miatt nagyon koszos volt. Elmentem vizelni majd fizetni, és mikor visszajöttem, a fószer épp azt bámulta, ahogy az autóm másik utasa bőszen mossa a szélvédőt. Én meg nekiestem a hátsó ablaknak. És a kutas nézte. Nem szóltunk neki, de úgy éreztem, az ő dolga lett volna. Na mindegy, az a kutas többé egy fillért sem kap tőlem.
Van egy másik MOL-kút is, amelynek törzsvendége vagyok, Óbudán a rakpart és a Tímár utca közelében. Azok nagyon korrektek. Mindenkinek szívből ajánlom. Ma mosattam ott a járgányt, és a pénztáros is, valamint az egyik kutas is szólt, hogy vigyázzak, a kerékmosó nem működik, akarom-e így is a mosást? Én mondjuk észre sem vettem volna, hogy nem működik a kerékmosó, de jólesett, hogy szóltak.
zotya_ Creative Commons License 2000.12.14 0 0 61
Hello !

En megrogzott MOL-os vagyok. Kartyaval fizetek, nyista borravalo. Neha megengedem hogy segitsenek, de akkor is vegig ott allok a kut mellett, es megnezem hogy mennyit tankoltam. Elofordult hogy lemostak az ablakot, de nem tartottak a markukat. Igy tel elejen mindig megmeretem a fagyallot is.
Nekem eddig bejott, meg soha nem akartak atvagni. Igaz ovatos is vagyok.

Itt jegyzem meg, hogy tudtommal a MOL is kiadja a kisebb kutjainak az uzemelteteset. Ezeket igyekszem kerulni.

A tobbi kutrol nem sokat tudok, amig a MOL-al elegedett vagyok addig nem fogok valtani. A legtobb rosszat a SHELL-rol hallottamm. Elsosorban atvagasi kiserleteket.

Zotya

Előzmény: capri-3 (59)
PÍT Creative Commons License 2000.12.14 0 0 60
Na, ne fogd Magad vissza!:o)
Előzmény: capri-3 (59)
capri-3 Creative Commons License 2000.12.13 0 0 59
tovabb offolva.
a citi tenyleg a legrosszabb, mindenert lehuznak amiert tudnak, es sokkal, csak azert tartjuk , mert hitelkartya es neha jolesik egy kis plusz( ami persze minusz!)
ON:
en Shell latogato voltam, de csak a megszokott kutakon, a tobbit elovigyazatossagbol nem is probaltam.
kesobb a baratcsajom az egyik ilyen shellre kerult dolgozni, es belelattunk a dolgokba rendesen.
kivancsiak vagytok a trukkokre????
majd meselek!
Előzmény: Francesco (58)
Francesco Creative Commons License 2000.12.13 0 0 58
Egy kicsit off
azt azert ne felejtsuk man el, hogy cserebe a felvetel nem fizetseert, havi mennyit vonnak le a szamladrol, es milyen rohejes kamatot fizetnek!!!!!
Előzmény: deus (32)
Scyllum stellare Creative Commons License 2000.11.13 0 0 55
>céges autónál persze leszarom hogy mennyivel vágnak át
Esetleg ezt a cegednel is kozold. Biztos ertekelni fogjak a ceg iranti elkotelezettseged.
Hogy lehet ilyet mondani, hogy nem erdekel ?????

a MGperY tasztaltars azt irta onkielegito kutnal tankol. ha az ora tobbet forog, mint amennyit kiad, akkor nem tudom mit tudsz csinalni. en is magamnak tankolok, es detto csurig. megsem lehet minden tankolas elott megvarni, ming az orszagos meresugyi hivatal rajtautesszeruen kiszall es hitelesiti az oszlopot. ha nem csak tankolok eleve ket szamlat kerek, egy afasat a cegnek a benzinrol, egy masikat az esetlegesen vasarlasrol (csoki, udito, sor, ujsag esetleg.)

Na, ebben a felallasban en is lesz@rom, hogy mennyivel vagjak at a ceget tankolasnal, ugyanis amit az ora mutat azt en, sajatkezuleg (elvben) beletoltettem, gyakorlatilag meg ki kell fizetnem. Ellenerdekelt vagyok a tobblet tankolasban, mert ugye a cegauto nem annyit fogyaszt amennyit akar, hanem amennyit az apeh megallapit. ha megis tobbre jon ki, akkor azt kiirjak jovedelemnek, es csengethetem ki utana az szja-t, vagy hogy is van a szabaly. (tortenetesen ezt is lesz@rom.) sot meg a benzin maximalt literenkenti ara sem annyi, mint amennyi a kuton all, hanem annyi amennyit az apeh arra negyedevre megallapit.

nem latom at, hogyan tudnek jobban vedekezni az atvagas ellen. Ha nem a cegnek vennem hanem magamnak, akkor sem tankolnek maskepp, viszont akkor is leszarnam. Ezt sajnos ugy tekintem, hogy benne van a pakliban, es hiaba gyulolom, de ha megteszik, megteszik. Viszont ennyi legyen eleg.

ennek, ebben a felallasban szerintem semmi koze nincs a lojalitashoz. az egesz mas, ha eszreveszed, hogy x kutnal 45 helyett csak 35-o toltenek bele a verdaba es minden alkalommal radmerik a legdragabb adalekot, noha semmit sem toltottek az autoba benzinen kivul. ha ennek ellenere valaki a cegautot minden masnap odaviszi, akkor tenyleg baj van a mentalitassal, es jogos lenne a megjegyzesed.

sc

Előzmény: avantage (54)
avantage Creative Commons License 2000.11.12 0 0 54
A kutak franchise rendszerben mukodo vallalkozasok, igy elegge fuggetlenek a Shelltol. Viszont a kutaknal fellelheto visszaelesek rontjak a Shell imazsat is.
Ezt szerintem a Shell is tudja, de nem nagyon tud mit csinalni. Van egy telefonszam, ahol be lehet (kell, a sajat erdekunk) jelenteni, ha valami nem tetszik: 06 1 4363323. Ami fontos, hogy pontosan meg kell tudni adni, mikor tortent az eset.

>céges autónál persze leszarom hogy mennyivel vágnak át
Esetleg ezt a cegednel is kozold. Biztos ertekelni fogjak a ceg iranti elkotelezettseged.
Hogy lehet ilyet mondani, hogy nem erdekel ?????

Attys Creative Commons License 2000.11.12 0 0 53
Én sem szidom őket. Ezek tények és én leírtam. Csak ennyi. Lehet, hogy az összes kútnál ez megy.
Előzmény: dr.Jones (52)
dr.Jones Creative Commons License 2000.11.12 0 0 52
1. A tankolás során végig a kútnál kell maradni. A végén megnézni az összeget és a litert, utána irány a pénztár.
2. Tankolásnál nullázni, és minden tankolásnál telekérni, így követhető a fogyás és az utántöltés is. Én mindig így csinálom. És ha lehet, én is Shell -nél tankolok.
Ahol lakom, speciel a Totálnál pofátlanok, nem is járok oda, mégsem szidom az egész Totál céget.
dr.Jones
Előzmény: Attys (43)
cyber.greg Creative Commons License 2000.11.12 0 0 51
A Smart kártyát attól még lehet a McDonald'sban is használni, jóval kedvezőbb pontfelírással (30 forintonként 1 pont).

Én SuperShop kártyán gyűjtök pontokat az OMV-nél :-)

Előzmény: Scyllum stellare (40)
MGperY Creative Commons License 2000.11.12 0 0 50
én az önkielégítő kutat preferálom. és mindig csurig tankolok. céges autónál persze leszarom hogy mennyivel vágnak át, de ily módon nem is lehet hiba.

tényleg volt már ijen topik.

mamagáj Creative Commons License 2000.11.12 0 0 49
Utálok olyan kúthoz járni, ahol "kiszolgálnak". Két hete már a negyedik tanksapkámat "felejtették" el visszatenni. Egy méretes tanksapka 3 ezer körül van. Persze mutatnak 250-ért is, csak az sohasem volt még jó a Roverhez...
Nem beszélve arról, hogy mire észreveszed, hogy nem csavarták vissza a tanksapkádat - utviszonytól függően - akár 8 lityi benzint is szétlocsolhatsz. Ha visszamész reklamálni, úgy néznek rád mint egy hülyére.
Csináld magad, és akkor talán nem csesznek át - annyira...
Alfred Creative Commons License 2000.11.12 0 0 48
Attys:
Mindegyik benzinkútnál igy van, csak sokan nem is veszik észre, hogy leveszik...
Előzmény: Attys (43)
cucu Creative Commons License 2000.11.12 0 0 47
Helo.
Rossz a tapasztalatom a Shell-ről.
Fizetésnél tapasztaltam már több Shell kútnál, hogy szemtelen a csaj. Egyszer leállt a giró-hálózat és emiatt nem fogadta el a kártyámat a gép. A csaj fel volt háborodva, hogy "olyan kártyát adjak, amin van fedezet is". Sehogyan sem értette meg, hogy nem én tehetek róla. Mobilon felhívtam a bankot és mondták is, hogy már dolgoznak a hibán. Kimentem és az OBI melletti ATM-ből kivettem pénzt és így fizettem, mert nem volt hajlandó kisérletet tenni a továbbiakban. És még megjegyzéseket is tett, majd végül azt mondta, hogy nem kötelező idejárnom. (Kispesti, Üllői úti Shell mindjárt a Média Mark után.)
A másik eset az Örs után a Veres Péter úton volt. Odaadtam a kártyámat, a csaj rám se hederített, majd szóltam, hogy még egy doboz szivart is kérek, mire végre felnézett és mondta, hogy elöbb ezt mostmár befejezi. Végül is nem vettem szivart.
cucu
magnetic Creative Commons License 2000.11.12 0 0 46
Igen ésmi csak "kis áldozatai" vagyunk a módszernek. A haveromnak van egy ATROS vagy ALTROSZ merci kamionja kb. 300 literes tankkal. Ott, arányaiban érdekes a "litervarázs"???!!!
Előzmény: Scyllum stellare (45)
Scyllum stellare Creative Commons License 2000.11.12 0 0 45
A litervarázslat az sajnos majdnem minden kútnál sztenderd, ezzel nem tudok mit csinálni. Ha még ezen felül is le akarnak venni, akkor nagyon be tudok rágni. Mindennek van határa.

Egyébként a litervarázslás az Battán kezdődik, amikor a tartálykocsit töltik.

SC

Előzmény: magnetic (42)
Attys Creative Commons License 2000.11.11 0 0 44
Ja és még valami. Az átverést ki lehet védeni, ha a tankolás befejezéséig a kutas mellett maradsz, és ha figyelsz a fizetésnél.
Attys Creative Commons License 2000.11.11 0 0 43
Az egyik közeli rokonom dolgozott a Shellnél. A hivatalos fizetése 30000Ft volt. Ebből 25000-t le kellett rakni a hiányok kifizetésére.(pedig leltár nem is volt). Mégis havonta 100-200.000 Ft-ot keresett.(attól függött, hogy egy héten hánynapot dolgozott)
Két alapvető módszer volt:
1.A boomboom által említett módszer. Olyat is csináltak, hogy szándékosan a pénzesnek látszó embereknek rosszul adtak vissza. A legtöbb nem számolt utána. Ha mégis, akkor egy bocsánattal el van intézve.
2.Megkéred, hogy tankolják tele a kocsidat. Tele is tankolják, csak amikor bent mondod, hogy hányas kút, melléütnek még egy tételt. A tétel nem jelentkezik a számlán csak az összegben.
3.Kérsz 10 liter benzint, kevesebbet tankolnak és jeleznek a pénztárosnak, hogy mennyit kell fizettetni. A többlet benzint pedig viszik haza.
A rokonomat egyébként kirugták, mert lebukott. A shellnél tudják és engedik, hogy ezt csinálják. De, ha valaki lebukik, akkor azt elküldik.
magnetic Creative Commons License 2000.11.11 0 0 42
Semmi problémám nem volt eddig a shellel (kb. 10 éve náluk tankolok, ha mód van rá).
Ellenben néha megtörténik, hogy idegen kutakta téved az ember és akkor érik meglepetések,
amikor az 5 literes kiskanna csak 3/4 van, de a számláló a mérőóra már 5,9 et mutat. Igy sikerűlt nekem (NEM A SHELLNÉL !!) közel 6,8 litert tankolni egy 5 literes kannába. érdekes...
hóember Creative Commons License 2000.11.11 0 0 41
Én 10 éve csak akkor tankolok máshol, ha már nem érek oda egy SHELL-hez. Sőt külföldön is csak náluk. Soha semmi bajom nem volt velük, nem tudom egy affér miatt hogy lehet ilyen rossz hangulatot teremteni.

hóMbR

Előzmény: dr.Jones (39)
Scyllum stellare Creative Commons License 2000.11.11 0 0 40
Hello,

nézz be ide, aztán ha budapesti vagy felejtsd el a Shellt. Nyáron háromszor, három kútnál próbálkoztam és mindig volt valami affér. Most az elmúlt héten egy párszor megálltam sörért hazafelé késő éjjel, (mert az Aralnál a felújítás óta nem tartják a kedvenc söröm) erre tegnap este bájosan a Shell tündér: "Itt lesz fogyasztva?" Nézek rá hülyén, hogy mi van? Kocsmába keveredtem? "Á, nem, dehogy" hebegtem. Puff, ráütött 50 forint üvegbetétet a két ampullára. A jövőben a magyarországi Shellhez maximum pisálni megyek be, de ha WC fronton is ilyen az állapotok uralkodnak, akkor az sem fog sokáig tartani.

Ha egy ötvenfilléres bocicsokit veszel, akkor is Smartot akarnak adni, amitől rabjuk leszel és odajársz a Smart pontokért, sőt V-Power humbugért mert az dupla pont. Ha van kártyád törd ketté, és dobd bele az első lefolyóba. Légy szabad.

SC

Előzmény: boomboom (36)
dr.Jones Creative Commons License 2000.11.11 0 0 39
Én már vagy nyolc éve tankolok Shell kutaknál, és még soha nem vertek át, s nem is próbáltak. Viszont megtankolnak helyettem, udvariasak.
Ez az átverés a pénztáros csajszi egyéni akciója volt semmi köze a céghez.
dr.Jones
Ui: nem vagyok a Shell patronáltja, sem alkalmazottja
Előzmény: boomboom (36)
sz Creative Commons License 2000.11.11 0 0 38
hasonló élmény nincs, de hasonló topic van szép számmal...
Előzmény: boomboom (36)
Ozon Creative Commons License 2000.11.11 0 0 37
0 forintot kell költeni a Shellnél...
Előzmény: boomboom (36)
boomboom Creative Commons License 2000.11.11 0 0 36
Nem is annyira új a trükk, de hatékony. Helyzet: tankolás után bemegyek a kasszához, mondom melyik oszlop, kisasszony meg mondja, hogy tizenkétezer. Erre adom a tízezrest egy kétezres kiséretében, kisasszony meg elteszi őket szem elöl és nyomtatja a nyugtát. Azután kivár egy hangyányit, majd azt modja nyomatékkal: tizenkétezer. Mondom neki: pont annyit adtam. Erre Ő: széles mozdulat és valahonnan elővillan az ujjai között egy ötezres, aztán elémtolja a kétezrest is és csak néz, csak néz méla bánatos tekintettel, Ettől egészen megzavarodok és kételkedni kezdek. Kisasszony nyujtja cserére az öterest, én meg próbálok koncentráni és visszaemléezni. hogy nem én tévedtem e véletlenül. Mögöttem álló sorból türelmetlen mozgolódás. Mit tegyek? Ötezrest kicserélem tizesre, nyugtát zsebrevágom és elhúzok. Utólag rekonstruálom a szitut, rájvök: át vagyok b***va. Tanulság: észnél lenni a Shellnél.
Kérdésem: van e hasonló élménye valakinek?
deus Creative Commons License 2000.11.04 0 0 35

OFF
Nekem még nem lopták ott le semmimet (igaz, antenna nincs, ködlámpa nincs), de nem is tudtam, hogy ez ilyen kemény hely. Neked midet nyúlták ott le?

Azért írtam be ezt a parkolóház+kút együttest, mert az amúgy is szűkös mozgástérbe egy szolgáltató egységet (kút, kávézó stb.) belerakni ritka nagy baromság. Ezt annak idején, amikor sokkal kevesebb volt az autó, még el lehetett talán viselni, de minimum 90-ben már felkellett volna számolni a kutat onnan.

Így most remek autós szégyentábla jelölteket lehet itt vadászni...

És amióta szembe egyirányú lett a Városház felé vezető utca (amin kimehettél a Kossuthra és onnan jobbra az Erzsébet hídra), végképp szar lett az egész. Van 2 kihajtás, de akármelyiken mész ki, a Szervitára jutsz és csak a Lánchíd irányába távozhatsz. Az Erzsébet hídhoz meg kell kerülnöd az egész Nemzeti Gödröt, az Astoria felé.

Hálistennek keveset kell arra járnom mostanában...

Deus

Előzmény: esz-ki-mo (34)
esz-ki-mo Creative Commons License 2000.11.04 0 0 34
Na ja, arra a feloracskara, amig beugrik a szemkozti olasz kavezoba, nyugodtan ott lehet hagyni a terepjarot...
A csucs nalam az volt, amikor a cimbora a jobb savban tankolva egyszeruen otthagyta a kocsit, es a Matav centerig allt a parkolohazba bejutni kivanok sora....

Egyebkent nektek nem lopjak a Szervita parkoloban az antennakat, kodlampakat, fellniket stb.?

Eszkimo

Előzmény: ZöPö (33)
ZöPö Creative Commons License 2000.11.03 0 0 33
"Ki lehetett az a marha állat, aki az egyetlen behajtási pontra egy kutat tervezett, pont az út közepére?"

Ha nem parkolnának a jobb oldalon, be lehetne állni. De parkolnak, ráadásul olyan alakok, hogy inkább beállok a tankolók közé a sorba, minthogy szóljak nekik. :-((

Előzmény: deus (23)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!