Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.02.21 0 0 440
Ezt azért mégsem kellene. Itt nem hülyék vannak.
Előzmény: Kövér László (286)
juzer Creative Commons License 2001.02.21 0 0 439
Pardon, de szerintem o inkabb diktal...

(A happyEnd meg szerkeszt)(:)

Kövér László Creative Commons License 2001.02.21 0 0 438
geszthi,
1., Férgek és nyüvek országáról nem én beszéltem először, hanem Cseh Tamás énekelt egy Bereményi Géza által írt dalban. Mindenesetre meglepően sokan vették magukra azt az inget, amelyet én senkire nem akartam ráerőltetni. Szüleimmel együtt a rendszerváltozás előtt is Magyarországon éltünk, így egészen fontos képet nyerhettem arról, hogy hogyan uralkodott az országon saját lakatos szakmával rendelkező édesapám. "Ellenzéki" véleményemet (amely egyszerűen csak mindig az őszinte véleményem volt) elég kora gyermekkorom óta el mertem mondani.
2., Orbán Viktor miniszterelnök úr - miként ezt a félig idézett mondandóm második felében Gyöngyösön is elmondtam - nem csupán a Fidesz egyik meghatározó politikusa, hanem a koalíciós kormány vezetője, és mint ilyen a Magyar Köztársaság minden polgárának miniszterelnöke. Szemben velem ő nincs abban a helyzetben, hogy az ízlésének megfelelő módon viselkedjen minden helyzetben. Nem a Horn Gyulával való találkozója az egyetlen olyan döntés, amelyet magánemberként bizonyára szívesen elkerült volna. 3., Akinek csak piperetükre van az sincs hátrányosabb helyzetben a borotválkozó tükörrel rendelkezőkhöz képest, feltéve, ha az ő tükre sem görbe. 4., A kisgazdapárttal kötött koalíció a választások eredményének kikerülhetetlen következménye. A Fidesz mindezideig kínosan ügyelt rá, hogy lojális koalíciós partnere legyen a két kisebb pártnak. Ezt a magatartást a hátralévő másfél esztendőben is igyekszünk folytatni.
II., A jelenlegi kormánytagok múltjában (különösen Stumpf István barátom esetében) semmi olyat nem látok, amiért nekik vagy nekünk szégyenkezni kellene. Különösen soha egyikük sem emelt fegyveresen kezet a saját hazájára. Ezt nem mindenki mondhatja el magáról a magyar politikai élet szereplői közül.
Előzmény: geszthi (51)
borzimorzi Creative Commons License 2001.02.21 0 0 437
Tisztelt Kövér Úr!

1993-ban, amikor Önök Debrecenben tartottak országos naggyűlést vagy mit, s ott 1 (azaz egy) jelöltből meg bírták választani Orbán Viktort pártelnöknek (miután Fodor Gábort rákényszerítették valami azóta is titkolt, de hatékony módon a visszalépésre), szóval akkor már sejtettem, hogy valami bűzlik Narancsiában... Akkoriban ugyanis már a komcsik is hosszú évek óta sutba dobták az egy jelöltből való választás hagyományait...

Aztán, amikor kormányra jutottak és ahelyett, hogy megpróbáltak volna valahogy kiegyezni a mostani ellenzék egy részével vagy tisztességgel vállalni a kisebbségi kormányzást, frigyre léptek Torgyánnal, már mások számára is kezdett derengeni, hogy jön a büdi ezerrel. Kaya Ibrahim és J. Tot barátunk már csak hab volt a trágyalén.

Aztán a korábbi "Kevesebb adót fizessen a nép, de azt becsülettel!" elvét is félrehajították és csavartak egy jót az adóprésen, beleértve a legutóbbit is, midőn csupa családbarát nemzetépítő hazafiságból jól megÁFÁsították az addig áfamentes pelenkát, többeknek elkezdett viszketni a tenyere.

Kedves uram, mit gondol, ezek után nem fognak röhögni magukon egy kissé, amikor újra kampányolni kezdenek majd? Vagy már úgyis mindegy, mert pár emberöltőre valót már úgyis össze tetszettek lopni?

b

hc Creative Commons License 2001.02.21 0 0 436
Érdekes, hogy amikor egy FIDESZ-vezető beszél, akkor három szótagnál többet nem bir egyszerre mondani, mert a gondolkodás és az beszéd egyszerre túlságosan megterhelő a számukra. Ez Kövér úr esetében az írásnál fokozottan jelentkezik!

hc

Előzmény: juzer (431)
Fishtax Creative Commons License 2001.02.21 0 0 435
Kösssz, nincs szükségem az egyetértésedre. Nem tartom még csak felháborítónak sem a dolgot, ez a politika. Játszani kell a szerepet, lehetőleg annyira jól, hogy a következő évadban is ők szerepelhessenek. És a helyükben mindenki ezt csinálná, azok is, akik most fújnak.

Fishtax

Előzmény: winter2000 (421)
Oroszlánszagú Richard Creative Commons License 2001.02.21 0 0 434
Elnök Úr!

Alapjaiban egyetértek az Önök politikájával, de lennének kérdéseim:

Miért nem tudnak az egyik legfontosabb kérdésben, az etikai helyzetben előrelépni? Miért figyelik bénultan, ahogy a kisgazdák a sírba viszik a Fideszt is?

Miért nem tudnak elegánsak lenni? Miért ez a durva, soxor alpári stílus? Nem gondolja, hogy ezen a szinten már más színvonalon is tudni kellene előadni a dolgokat?

Üdvözlettel és sok sikert

Oroszlánszagú Richard
"fejétől bűzlik a hal is!"

Turulmadár Creative Commons License 2001.02.21 0 0 433
Kedves winter2000!

Először is, nyugiii... ;)
Másodszor a kérdések sorrendjében érkeznek a válaszok, most a harmincvalahányadik hozzászólásra reagál Kövér úr. Szerintem ez így teljesen korrekt, bár sajnos jó eséllyel nem lesz idő mind a 200-akárhány kérdés megválaszolására. :/

Ákos, a Turulmadár

Előzmény: winter2000 (421)
winter2000 Creative Commons License 2001.02.21 0 0 432
Kövér most ne figyelj! ÚjPeti, benyomnád a kérdésemet?

Kövér Úr!
Ön mint a Fidesz elnöke nyilván komoly ráhatással rendelkezett az újságírók megszűrésében a legutóbbi telkiben megtartott elnökségi ülésen. Milyen elv alapján választották ki azokat az újságírókat, akiket beengedtek? A Népszabadság hogy került ebbe az "illusztris" társaságba?

Kérdező

juzer Creative Commons License 2001.02.21 0 0 431
A 19-ei datumoknal tart, te meg itt pazarlod az helyet, ahelyett, hogy figyelnel.
Ugyesen ki van ez talalva (:)
Előzmény: winter2000 (421)
dakota Creative Commons License 2001.02.21 0 0 430
Kövér úr régen válaszolt
Elfogytak a nyalós kérdések?
Daemon Creative Commons License 2001.02.21 0 0 429
"Azt szeretném, ha majd kilépvén az aktív, cselekvőképes korból egy olyan polgári Magyarországot hagyhatnánk örökül a gyermekeinknek és unkokáinknak, amely ugyanolyan életesélyeket kínál számukra, mint amelyeket tőlünk nyugatra fekvő, szerencsésebb történelmű országok kínálnak a saját felnövekvő generációik számára. "

Kövér úr! A saját gyerekeire és unokáira gondolt?

És mi lesz a mieinkkel?

Előzmény: Kövér László (415)
winter2000 Creative Commons License 2001.02.21 0 0 428
ISMÉTLÉS (mint a királyi TV-ben):
Kövér Úr!
Ön mint a Fidesz elnöke nyilván komoly ráhatással rendelkezett az újságírók megszűrésében a legutóbbi telkiben megtartott elnökségi ülésen. Milyen elv alapján választották ki azokat az újságírókat, akiket beengedtek? A Népszabadság hogy került ebbe az "illusztris" társaságba?

Kérdező

mrvercotti Creative Commons License 2001.02.21 0 0 426
Szerintem senki se válogassa a kédéseket!
Előzmény: winter2000 (421)
livv Creative Commons License 2001.02.21 0 0 425
Tisztelt Elnök Úr!

Tényleg nem sürgetés, de nagyon megy az idő, és az MDF-fel kapcsolatos kérdésemre szeretnék választ kapni...
Mi a véleménye az egyik mai napilapban megjelent cikkről, amely szerint az MDF diktátumnak minősiti a Fidesz választási ajánlatát és a párt szerint legalább 50 közös jelöltet kellene állitani 2002-ben?
Válaszát köszönöm!
Livv

Khelben Creative Commons License 2001.02.21 0 0 424
És akkor miért nem ezt csinálják? Miért az ellentettjét? Miért a gazdagok gazdagodnak tovább és a középréteg miért sűllyed egyre lejjebb???
Előzmény: Kövér László (415)
LxG Creative Commons License 2001.02.21 0 0 422
Tisztelt Elnök Úr!

Nem tartja egy kicsit irónikusnak a "múlt rendszer" (értsd: előző kormány) anyagi herdálásainak és "nemzetölő politikájának" felszínen tartott érvrendszerét egy olyan helyzetben, ahol egyes cégek (Happy End) szintem már kimondottan a FIDESZ pártkasszájára dolgoznak?

Én abszolút politikamentesen probálom élni az életem, de felháborít, hogy egy piacgazdaságban egy kormány a saját beszerzéseit nem a versenyszférába, hanem a pártpolitika halmazába sorolja.

winter2000 Creative Commons License 2001.02.21 0 0 421
FISHTAX!

Teljes mértékben egyetértek veled. Körülbelül 6 kérdést intéztem bár a figurához, de egyszerűen nincs ideje válaszolni rá. Pár haverjával levelezget, akik a Fidesz székházból lökik neki a kérdéseket. Csak azt nem értem, hogy ÚjPeti hogy mehetett bele ebbe a játékba. Miért nem az Index válogatja meg a kérdéseket? Felhábozító!

Kérdező

Daemon Creative Commons License 2001.02.21 0 0 420
"A nevemben ne beszélj.
Jól élek, először éreztem az elmúlt 3 év alatt, hogy javul a saját és a családom helyzete."

Kovvacs ezexerint a Happy Endnél dolgozik :-))))))

Felhívám a t. moderátor figyelmét, hogy elmúlt 12 óra.

Előzmény: kovvacs (397)
Foti Creative Commons License 2001.02.21 0 0 418
Önök hogy fogják kezelni azt a helyzetet, mikor Orbán Viktor egy napon arra ébred, hogy nem Mo. Min. Elnöke, s esyébe jut, hogy ő valaha a Fidesz elnöke volt, s ismét aktiválja magát. Lesz két elnök ? Vagy páros páratlnan napokra osztják az elnöklést ?

JR Creative Commons License 2001.02.21 0 0 417
namégeccer:

Tisztelt Elnök Úr!

Lehet, hogy már feltették a kérdést, de én csak most tudtam bekapcsolódni.
Ön a legnagyobb kormánypárt elnökeként igen keményen, többször visszataszító módon bírálta, bírálja az ellenzéket.
Nem gondolja, hogy inkább egy Európaibb stílust kéne folytatni, ahol nem a másik "kinyírása" a cél?
Ha jól emlékszem, csak egyszer kért elnézést, amikor le hazaárulózta az MSZP tagjait.
Ha Ön és pártjának az Uniós csatlakozás a célja, akkor nem csak Maonak, hanem Mao vezetőinek kultúrájának is meg kell felelnie a csatlakozás követelményinek.

Üdv:
JR

Photos Creative Commons License 2001.02.21 0 0 416
KövérÚr!

Miről beszél?
Reálkeresetnövekmény 1,2-1,5%
Gazdasági növekedés: 5,5%
Hol a különbözet?

Kövér László Creative Commons License 2001.02.21 0 0 415
Azt szeretném, ha majd kilépvén az aktív, cselekvőképes korból egy olyan polgári Magyarországot hagyhatnánk örökül a gyermekeinknek és unkokáinknak, amely ugyanolyan életesélyeket kínál számukra, mint amelyeket tőlünk nyugatra fekvő, szerencsésebb történelmű országok kínálnak a saját felnövekvő generációik számára. Amelyben egy viszonylag szűk gazdag és egy egyre szűkűlő szegény réteg között a társadalom többsége tekinthető az úgynevezett középosztályba sorolhatónak. Tehát e középosztályba tartozók viselik vállukon a terhek nagy részét, teremtve munkahelyeket sikeres vállalkozásaikon keresztül, biztosítva a közszféra [oktatás, egészségügy, rendvédelem stb.] európai szintű működését befizetett adóikon keresztül, s az állami maecenatúra mellett színházjegyeket, mozijegyeket, könyveket vásárolva életben tartják a nemzeti kultúrát is.
Előzmény: almanach (50)
pallos Creative Commons License 2001.02.21 0 0 413
Tisztelt Elnök Úr

Ön szerint nálunk a rendszerváltáskor miért nem lehetett megcsinálni ugyanazt mint Cseszlovákiában. Úgymint eltiltani a közélettől a múlt rendszer politikusait kádereit és az őket támogató irókat?

salez Creative Commons License 2001.02.21 0 0 411
k kl!

ezekért a válaszokért kár volt a benzinért, elküldhette volna faxon is ezt a 10 féle sablonszöveget

értelmes emberként nem ég az arca, hogy automataként kénytelen üzemelni? vagy sikerült teljesen kiölni magából az empátiát?

üdv
salez

Előzmény: Kövér László (402)
Fishtax Creative Commons License 2001.02.21 0 0 410
Ahogy elnézem, Kövér László meghívásának tényleg nem sok értelme volt. Azt ugye senki nem várta, hogy PR-szövegen kívül más választ is kap?! Emberek, ez politika, ebben nincs olyan, hogy én most aztán jól megmondom nektek a privát véleményemet, meg kiteregetem a haverok szennyesét!! Ugyanmár.
De legalább az ellenzékkel szimpatizálók kiadhaták mérgüketek - azt meg máshol is megtehették eddig is, ezért nem kellett volna az idexnek még egy fórumot biztosítani... Hogy a moderációról meg ne is beszéljünk...

Fishtax

Daemon Creative Commons License 2001.02.21 0 0 409
Hogy ne legyek én is offtopic:

Kövér Úr!

Nem gondolja, hogy a jelenlegi kormányzat tevékenysége úgy ahogy van offtopic?

Előzmény: Daemon (403)
zseboroszlan Creative Commons License 2001.02.21 0 0 407
Azt ne felejtsd el, h a lakosság jelentős része közalkalmazott (pl.). Őket le kell húzni a WCn???
Előzmény: kovvacs (397)
rewolverine Creative Commons License 2001.02.21 0 0 405
"2., Érdekes válogatás. Bizonyára hasonlóan érdekes lapszemlét más szempontok, más politikusok nyilatkozatai alapján is össze lehetne állítani."

Végre egy egyenes, nem mellébeszélő, a kérdésre adott válasz!:)

Előzmény: Kövér László (362)
Ekubuz Creative Commons License 2001.02.21 0 0 404
"1. Nem tudom észrevettétek-e, de vendégünk csak azokra a kérdésekre hajlandó válaszolni, amelyek - hogy úgy mondjam - nem tapintottak a lényegre: magyarán kényes kérdésekre még semmi konkrétumot nem mondott, csak - hofisan - lökte a süketet."

Akkor nezd meg az SZDSZ-es ifj. Rajk Laszlo valaszait.

Előzmény: Tropacsek (396)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!