Keresés

Részletes keresés

borban Creative Commons License 2014.03.16 0 0 705024

A SCOOPFREE ÁTVERÉS ... 

 

1 hetes síelésre készültünk és ősz óta új cicáink voltak (már a sokadik az utóbbi 25 évben). Mivel még 6-8 hónaposak voltak és egész télen a lakásban tartottuk őket, nem akartam a kertbe kipaterolni őket, de a szomszédokat sem szerettem, volna arra kérni, hogy napi rendszerességgel takarítsák a macskák ürülékét a perlites wc-ből. Remek ötletnek tűnt a kezelés mentesnek reklámozott Scoopfree macska wc. Elég borsos árú, de a kezelésmentesség nagy csáberő. Sajnos ez az ígéret egy hatalmas átverésnek bizonyult ... végkonklúzió, hogy ilyen macskavécét NE vegyél, mert nem csak sok pénzedbe, de rengeteg bosszúsággal is fog járni. Előzd meg ezt, tanulj a példámból. 

Objektivitás kedvéért, hogy nehogy vád érhessen, leírom a szaftos részleteket is. A scoopfree macskavécének az eltakarítást szolgálni tervezett rácsára rendszeresen ráragad a macskakaki. Ha csak nyomokban akkor az a jobbik eset, bár ez esetben is onnan csak "lerobbantani" lehetséges, igazi kihívás letakarítani. A rosszabbik esetben a rácsra nem csak ráragad, hanem össze is darabolja a macskakakát és apró darabokban szétteríti (lehet kiszedegetni gumikesztyűs kézzel). És ha netán (mert hát előfordul) a macska a patentnál képlékenyebbet kakál, akkor jön a mázolás, értelemszerűen a rács szétkeni a macskakakát és iszonyatosan gusztustalan lesz, ráadásul dobhatod ki az egész 5000 forintos alomtálcát .. hányadék. A kezelésmentesség képzetét senki ne vegye be, mert az csak egy illúzió. Lehet 1-2 napig meg lehet úszni a takarítást, de abban senki ne bízzon, hogy a kedvenceit ezzel napokig magára hagyhatja. Nagy csalódás lesz belőle, mert a macskák többsége a piszkos helyre nem végzi a dolgát .. keres helyette mást .. egy szimpatikus szobanövény, esetleg perzsaszőnyeg, kanapé :D ... tehát, hogy a csalódásokat megelőzzem, véleményem szerint a scoopfree egy nagy átverés, mert azt az illúziót kelti, ami a legvonzóbb pontja LENNE, hogy hetekig kezelésmentes, ami gyakorlat alapján hamar kiderül, hogy nem. Ergo nem csak legalább annyi munka van vele mint a hagyományos perlites vécékkel, de egészen biztosan ötször annyiba kerül. És mikor erre rájössz és netán megpróbálnád 8 munkanapon belül visszaküldeni a forgalmazónak,(a törvény által rendelkezésre álló idő) akkor rájössz, hogy futhatsz a pénzed után, mert higiéniai okokra hivatkozva (amit nem tehetne) visszautasítja a visszavételt.

iiko46 Creative Commons License 2014.03.16 0 0 705023

Volt egyszer egy szoptatós cicánk, aki nem ivott tejet, ezért kalcium hiánya lett. Pontosan így nézett ki, ahogy Liza viselkedését leírtad. Nem lehet, hogy neki is kalcium hiánya van?

Előzmény: Zacccné (705022)
Zacccné Creative Commons License 2014.03.16 0 0 705022

Nagyon csini macskahátsó :-)))))

 

Sziasztok!

 

Izgalomban most sem volt hiány a házunk táján.. Zsiga nagyon sántított, nem is bírt rálépni a hátsó lábára. Kiderült, hogy belelépett valamibe, de pont a lábujjai között találta el és ez fáj neki. Kapott egy szurit és egy kék kenőcsöt, amivel napi egyszer kell bekenni a sebet. Hát egy ekkora macskánál nem olyan egyszerű, de muszáj.

Aztán pénteken reggel Liza ijesztett meg minket, mert tántorogva jött ki a konyhába, mintha altatásból ébredt volna fel és a hátsó fele mintha lebénult volna, csak húzta maga után. És mintha nem is látott volna, mert amikor megpróbáltam megsimogatni, akkor ide-oda kapkodta a fejét, mintha keresné, hogy honnan jön a támadás.. Nagyon ijesztő volt. Azóta semmi baja, játszik, nézeget az ablakban. Nagyon nem szeretném, ha kiderülne, hogy valami idegrendszeri problémája is van.

 

Ki lehet ezt mutatni valami vizsgálattal?

Előzmény: clavicula (705021)
clavicula Creative Commons License 2014.03.14 0 0 705021

Bokor ugrás, akarom mondani macska ugrás :-)

clavicula Creative Commons License 2014.03.09 0 0 705020

clavicula Creative Commons License 2014.03.09 0 0 705019

Zacccné Creative Commons License 2014.03.08 0 0 705018

Sziasztok, szép estét!

 

Jó régen született a legutolsó bejegyzés, így gondoltam, megírom, hogy a mi életünkben volt egy kis izgalom: a kicsi macsek eltűnt 2-3 napra, majd ma reggel láttuk meg újra, de nem ám a ház környékén, hanem jópár szomszéddal lejjebb! Épp az úttest felé vette az irányt, amikor megláttuk, pont akkor és pont arra voltunk autóval. Megálltunk, ő felénk nézett, akkor már láttuk a sérült szemét. Kiszálltam, felkaptam, visszavittük, betettem a házba. Már ment is volna ki újból.. Most alszik :)

Aggódtunk, de éreztük, hogy nincs baja: ő is a környéken nőtt fel, sokat volt kint régebben, bíztunk benne, hogy vagy visszament a régi helyére, ami 2 házzal van arrébb tőlünk, vagy máshol csatangolt. Se lefogyva, se elhanyagolva nem volt, úgyhogy teljesen megnyugodtunk. Szerda este engedtük ki, és csak ma reggel fogtuk be. Nem is tudom, hazajött-e volna magától, ha nem látjuk meg és hozzuk haza.

Szóval a helyzet, hogy 5,5 macskások vagyunk, mert lehet, hogy tőle a későbbiekben is számítani kell ilyen távolmaradásokra :)

 

Ki hogy van?

 

 

szuszmok Creative Commons License 2014.03.02 0 0 705017

Fél év kihagyás után megvolt az első agility -edzésünk a két ifjabb ebbel!:-) Jó volt újra futni! Persze csak lightosan ment a dolog, de már nagyon kellett ez lelkileg - a futás nagyon fontos része lett az életemnek, a majdnem mozdulatlanságra való kárhoztatás rosszat tett. most itt a tavasz, itt van Cicelle, itt a futás megint:-))

 

Apropos, Cicelle - a leukózis oltás és egy hatalmas adag konzerv elfogyasztása után jót aludt őkelme délután.

szuszmok Creative Commons License 2014.03.02 0 0 705016

Most, ahogy a rendelőben vártunk, jött egy kutya és mesélte a gazdija, hogy három napja a kozmetikusnál még semmi baj nem volt, ehhez képest ma meg tele van bolhával...A kóbor macsekokat okolta ő, én nem nyilvánítottam véleményt, mert bármitől és bárkitől elkaphatta, ki tudja, merre járt.

 

Szegény Málnu! Reméljük, elmúlik Téo szenvedélye iránta! Ilyenkor örülök nagyon, hogy Juppi ex-kandúrnak nincsenek ilyen ambíciói és békén hagyja az ex-lányokat.

Előzmény: -D.Dorka- (705013)
szuszmok Creative Commons License 2014.03.02 0 0 705015

Szép napot mindenkinek!

 

Amióta Cicelle ( saját Maneki Nakom:-) nálunk van, tegnap volt a negyedik vagy ötödik kettesem a lottón, hogy a sorsjegyekről ne is beszéljek, amiket egyszer szoktam venni, a lottóval együtt:-) Ez kilenc hét alatt nem is olyan rossz arány:-)

 

Őkelméből ma kiszedték azt az egy varrat-bogot, amit hagyott - sebe csodásnak van minősítve, s mielőtt megkapta a leukózis oltását, a dokinéni (nem a mi dokink volt ma) össze-visszanyunyurgatta, alibiből még a szívét is meghallgatta, csak hogy addig is simizhesse:-)

 

Majdnem 1 kilo kilencven deka a kismacs, aki meghódította a Maine Coonok szívét:-)

Zacccné Creative Commons License 2014.03.01 0 0 705014

Fogadd részvétemet, őszintén nagyon sajnálom!

Vippa, nyugodj békében!

Előzmény: Törölt nick (704995)
-D.Dorka- Creative Commons License 2014.02.28 0 0 705013

Az aloe gélnek utána nézek. A dokink javasolta pl a mákolajat, de most jut szembe, hogy Bonca simán elnyalogatja az olíva olajat is. Meg szőroldót kell vennem, elkezdtek vedleni, Bubu meg most fejezte be :)

 

A sok vakarózás ellenére jó ideig nem találtam bolhát, már azt hittem, gombásak. A két rossz közül mégiscsak a bolhásság a jobb.

 

Szerencsétlen Málnu visít, mert Teo harapdálja a nyakát.  Meg láttam, hogy rebegtette a seggét, mintha jelölni akarna. Tényleg nem értem, de eléggé aggaszt.

Előzmény: szuszmok (705012)
szuszmok Creative Commons License 2014.02.28 0 0 705012

Rendszeresen adunk aloe gélt az állatoknak, kutyáknak, macsekoknak, gyönyörű puha a bundájuk - nekünk ez nagyon bejött, esetleg javaslom, próbáld ki Boncánál is, hátha. Remélem, helyrejön majd teljesen!

 

Egyszer volt nálunk bolha, még anno a C-alom születése után a szülődobozban, nem volt jó érzés.

 

Ami késik nem múlik, elvégre love is in the air:-)) Málnu hogy bírja a hódoló rohamait?

Előzmény: -D.Dorka- (705010)
szuszmok Creative Commons License 2014.02.28 0 0 705011

Bizony ki! Próbálkoztunk a lentebb látható csinos zöld fáslival, de azt is leszedte, s jöhettek a varartok:-) Rekordidő volt - még egy éjszaka sem tzelt el-) Különlegesen ügyes cica Cicelle:-)

Gallérnak nem vagyok híve alapjáraton, de nyilván, ha azt látjuk, hogy hatalmas gáz van, akkor teszöünk rá. Csak pontosan a nyakán lettek allergiás sebek az Advocate-bolhaírtótól (van rá nagyon nagy esély, hogy attól) és így nem akartuk a gallért rátenni, ha nem életbevágó a dolog).

 

 

Előzmény: Törölt nick (705009)
-D.Dorka- Creative Commons License 2014.02.28 0 0 705010

Az igen! Öntudatos kiscsaj :)

 

Jól vagyunk a kisebb nyűgöket leszámítva. Kb másfél hónapja nagyon bebolhásodtunk, Boncának ki is hullott, vagy inkább nagyon letöredezett a bundájának egy jó része. Most már szépen nő vissza, de a bricsesze talán csak őszre nő vissza teljesen.

 

Teo viszont meg van bolondulva, mászik a lányokra, különösen Málnura. Pont múltkor írtam erről Svennek, erre tessék. Pedig nálunk nem is tüzel senki, nem tudom, most hogy jutott eszébe, hogy ő tulképpen kandúr...

Előzmény: szuszmok (705008)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.28 0 0 705009

tényleg kiszedte?? :O  én meg 4 napja idegbeteg vagyok, ha csak mosakodni látom.... ilyen téren még szűz voltam hétfőig, s izgultam, mert nem tudtam rátenni semmit a macsra...

Előzmény: szuszmok (705008)
szuszmok Creative Commons License 2014.02.28 0 0 705008

Bizony, már aznap este, mikor a műtét volt. Tettek bele neki a buli és a biztonság kedvéért még két öltést. azt is kiszedte még aznap. Már csak egy bog van a sebben, most már viszont nem piszkálja és szép.

 

Még egy tippem lehetne tulképpen , de szerintem tényleg az Advocate volt a ludas. Remélem, nem az oltásra volt allergiás, bár akkor más jellegű tünetek lettek volna, szerintem, vagy ki tudja persze...

 

Mindenesetre nem lett újabb seb rajta, ezek szépen gyógyulnak, csak azon múlik minden, mennyire nem kaparja el.

 

Te csapatod hogy van?

Előzmény: -D.Dorka- (705007)
-D.Dorka- Creative Commons License 2014.02.28 0 0 705007

Magának szedte ki a varratokat?

Drukkoltam, hogy ne tápanyag allergiája legyen, nagy mák, ha csak a spot on volt a ludas!

Előzmény: szuszmok (704997)
-D.Dorka- Creative Commons License 2014.02.28 0 0 705006

Úristen. Vippa, nyugodj békében :(

Előzmény: Törölt nick (704995)
Vacskamativs5qr2 Creative Commons License 2014.02.28 0 0 705005

:((((

 

Előzmény: Törölt nick (704995)
szuszmok Creative Commons License 2014.02.28 0 0 705004

Igen, sokszor volt bent akkor is, amikor még itt topikolt. Sajnálom, hogy a betegsége sok rossznak lett okozója és azt is, hogy sajnos, nem mindig látta tisztán, hogy ki mit miért csinál, milyen érdekek mozgatják, s így otthagyott egy olyan közösséget, akiknek a tagjai elfogadták a betegségével együtt és befogadták egykor.

Nagyon sajnálom, hogy nem tudtak rajta segíteni ... Már a macskái és a kutyái társaságában van és biztosan jól érzi magát...

 

Köszönjük, ha írsz majd.

Előzmény: Törölt nick (705003)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.28 0 0 705003

sziasztok!

 

szuszmok! pontosan nem tudom. ha tudok valamit még megírom, de találgatni nem szeretnék. már év végén is volt kórházban légzés nehézséggel, de hogy emiatt volt-e azt nem tudom.

 

 

iikó! igen, sajnos sokat volt bent.

cumeszk Creative Commons License 2014.02.28 0 0 705002

Nagyon megdöbbentett a hír. Szegénykém. *(

Előzmény: Törölt nick (704995)
Nyafkamacska Creative Commons License 2014.02.28 0 0 705001

Nagyon sajnálom.

Nyugodj békében, Vippa!

Előzmény: Törölt nick (704995)
iiko46 Creative Commons License 2014.02.28 0 0 705000

Kedves Vippa, szeressenek az égiek, hiszen megérdemled és légy nagyon boldog ott, ahonnan már csak lenézel ránk! Jó ember voltál, szeretettel emlékezünk Rád.

 

Ugye ő volt az aki időnként hosszabb időre kórházba került?

Előzmény: Törölt nick (704995)
szuszmok Creative Commons License 2014.02.28 0 0 704999

Tényleg sokat nőtt és egyre kedvesebb, már ha ilyen lehetséges! Máre Topaze is megmosdatta párszor, tegnap meg Juppira ugrott rá lesből játszani:-)

Előzmény: iiko46 (704992)
szuszmok Creative Commons License 2014.02.28 0 0 704998

Wow, akkor nem unatkoztok és a csapattagok sem!:-)) Az jó, hogy épül a négylábúak közössége és van élet:-) Kíváncsi vagyok, mikor érkezik a következő csappattag:-)

 

 

Igeeeen! Visszavonhatatlanul itt a tavasz!:-)

Előzmény: Zacccné (704994)
szuszmok Creative Commons License 2014.02.28 0 0 704997

De nem volt rajta túl sokáig.:-))

 

Viszont,  mióta kiszedte a varratokat, nem bántotta  a sebet, ami gyönyörű. az allergiás sebek is szépen javulnak, ahogyan "megy ki" az szervezetéből az advocate és ahogyan a sok-sok homeos gyógyi, bogyetta, kenőcs, stb. hat.

Előzmény: CBNora (704993)
szuszmok Creative Commons License 2014.02.28 0 0 704996

Nagyon sajnálom:-((( köszönjük, hogy megírtad. Mi történt? Már, ha publikus...

Nyugodj békében, Vippa!

Előzmény: Törölt nick (704995)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.28 0 0 704995

sziasztok! nem tudom mennyire ismertétek Vippát, de ha jól emlékszem írt ide sokat, vagy legalábbis olvasott, mert nekem is ő ajánlotta ezt a topicot..... sajnos nemrég meghalt :'(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!