Keresés

Részletes keresés

madárka91 Creative Commons License 2014.07.03 0 0 20026

Növögetünk :-)

Már gyakran kijárnak a fészekből. Mikor nem vagyok ott, élnek nagyon, csipogás, tollászkodás, mozgolódás, de mikor belépek, síri csend, lapulás, bújás :-) Ők megmaradtak vadnak de sebaj így könnyebb lesz őket visszajuttatni a természetbe.

sz.margo Creative Commons License 2014.07.03 0 0 20025

Sziasztok!

 

Valóban úgy van Elzi, hogy Tücsi már engem úgy követ, mint egy kiskutya, csak ő a levegőben!:)...ma reggel végre fürdött egy nagyot, jól elázott és volt is sivalkodás utána, hogy jajjj, mennyire vizes lettem!:)...de az is lehet, hogy csak azért sivalkodik, hogy dicsérjem meg, milyen ügyes volt!:)...utána odaraktam az asztalra szárítkozni, ahogy besüt a nap, de most már be is jött hozzám, megnézni merre vagyok...most meg a férjem után ment be a hálóba:)..már az ágyra is próbált odamenni a kis szaros, ha engednénk neki, oda is tojna!:)...leginkább viszont az nyitott ajtón, vagy a szekrény tetején ücsörög, figyel bennünket, ha éppen valamelyőnk lepihen kicsit.

 

Éjszaka végre megint volt egy jó kis eső, most elég friss a levegő és már süt a nap is, így kellene mindig, pár naponta egy kis eső, frissülés, akkor jöhetne már az igazi nyár is!:)

 

Judit mi újság a fiókákkal?....és a kis rigucival, Katica?

 

Legyen szép napotok!

 

 

Böszőke Creative Commons License 2014.07.01 0 0 20024

Margó,

Tücsinek TE vagy a társa,már úgy összenőttetek,hogy szerintem tökéletesen betöltötted azt az űrt,ha egyáltalán létezett,amit egy másik kanári hiánya okozhat.

Légy nyugodt,hogy amit elteszel,messze felülmúlja azt ,amit megvehetsz:)mióta létezik a Tesco házhoz szállítás,sok mindennél szerepel a termék összetevő leírás,szoktam csak nézegetni,ismerkedni milyen áruféleségek vannak,s bizony nagyon elképedtem,hogy pl.egy gyümölcslekvárban a felhasznált gyümölcs mennyisége 40% ,ami még a jobb minőségnek számít(meg sem kérdezem mi lehet benne a többi  60 %???!!Ez számomra katasztrófa lenne,amíg bírom csinálni,biztosan mindent elrakok,mert nálam ha nem is 100% a gyümölcs,max .azért nem, mert valamennyi cukor is van benne:)Arról nem beszélve,annyira szeretem,mikor készen van és teszem a speiz szekrénybe,már az is élvezet,hogy gyönyörködök a látványban.Ne sajnáld a fáradtságot,mert nagyon megéri!

Jó éjt!

 

Előzmény: sz.margo (20023)
sz.margo Creative Commons License 2014.07.01 0 0 20023

Szia Elzi, tegnap megpróbáltam Tücsinek is raktam be egy kis tükröt felakasztva, gondoltam hátha barátkozik vele unalmában, de bizony rá se nézett, mintha azt kérdezte volna, ez meg mi a s..r?...kit érdekel, ez nem kaja!:)...hát ilyenek ezek is, akárcsak az emberek, mindegyikből mást vált ki minden:)

Ma meggyet magoztam, jól ki is készült a kezem, nyakam, egyszerre sok volt az 5 kg, máskor két részletben szoktam csinálni...ahogy kiszámoltam, nagyon nem is éri meg vesződni vele, mert készen olcsóbban megkapni, bár lehet, hogy azokban az üvegekben közel sincs ennyi, amennyit én beletömök:)

További szép estét!

Előzmény: Böszőke (20022)
Böszőke Creative Commons License 2014.07.01 0 0 20022

Sziasztok!

Margó,

pont ezt vitattuk meg anno,hogy mennyire eltérően tudnak viselkedni:)Tiéd úgy reagált mint a sziámi harcos hal,jól feltüzelte magát az "ellenség" látványától...,én pedig alkotásra szántam magam,mert olyan kis lábtartós tükröt nem találtam többet,így gyártottam nekik,ami elé ketten is odaférnek,s mai napig az a kedvenc tartózkodási helyük,szeretik illegetni magukat a tükör előtt.

Remélem az idővel mindenki elégedett,megint lehet odakinn ülni és olvasni.Ne is menjen 30 fok fölé!

Szép napot kívánok!

Előzmény: sz.margo (20021)
sz.margo Creative Commons License 2014.06.30 0 0 20021

Sziasztok!

 

Ildikó nálam a Csiri valamikor széttárt szárnyakkal veszekedett a tükörrel:)...akkor ki is vettem, mert nagyon hergelte a vetélytárs látványa:)...a Tücsinél még nem próbáltam.

 

Ma nagyon csuflák idő van, de az eső viszont nagyon kellett, most egy ideig elég is, miután teljesült az óhajunk,  megint lehetne szebb idő, hadd örüljenek már a nyaralók is!:)

 

 

Előzmény: zildi (20019)
Böszőke Creative Commons License 2014.06.30 0 0 20020

Nálam mind a kettőt szerette:) Erről már nem egyszer írtam is,nekem is a papagáj miatt került ide,de nemcsak a kanári,hanem a sirálykák is szeretik:)

Biztos,hogy nem baj,hiszen az egyedül lévő madaraknak kifejezetten ajánlják,s pózolnak is előtte rendesen....

Előzmény: zildi (20019)
zildi Creative Commons License 2014.06.30 0 0 20019

Pirike tátott csőrrel motyog és udvarol a tükörnek, tegnap szárny csapkodásokkal énekelt a tükörnek. Baj, vagy nem baj, jó, hogy a tükröt betettem, vagy nem? Véletlenül a kezembe került, régebben volt papagájom, azé volt. Mindig azt mondták, hogy kanárinak nem kell hinta, tükör, a hitát is nagyon szereti.

Mi a véleményetek??? Most is ott duruzsol a tükör előtt.

sz.margo Creative Commons License 2014.06.28 0 0 20018

Sziasztok, látom zajlanak az események rendesen:)

 

Judit én sem hagynám 2 napra most magukra, még egy nap is sok:)...Tücsit sem merném itt hagyni egyedül 2 napig, pedig ő egy felnőtt madár:)

Nagyon okosak, a változást mindig észreveszik, de azért megbarátkoznak egy idő után:)

Nálam az esti takaró, amit muszáj ráraknom a legnagyobb hőségben is, csak akkor éppen hogy, a kalitka feléig, de anélkül nincs alvás, hiányzik mögötte a "csicsi" sötétítő:)

Nálam is letojt a Pircsim akkor másodszor is, de én direkt megfőztem a tojásokat, nehogy keljen belőlük valami, aztán egy ideig hagytam, hogy ülje is, majd fogtam és kidobtam.

madárka91 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 20017

A még fészekben ülők:

A legnagyobb bebújt az etető alá úgyhogy nem tudtam fotózni.

Előzmény: zildi (20012)
madárka91 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 20016

Ja most látom hogy a gyűrűs dologra nem válaszoltam még. Van nyitott jelzőgyűrű, többféle is, van fém aminek pici fülei vannak ahol neked kell szétnyitni és aztán rázárni óvatosan a madárra. De van egy egyszerűbb, ami műanyag, könnyen széthúzható a résnél és amint rátetted a madárra rázáródik magától, olyan mint egy kapocs nélküli karperec, amit fel tudsz venni anélkül hogy eltörne a szétfeszítéstől. Azt sajnos nem tudom, hol lehet kapni, mi is próbáltunk párommal keresni a műanyagból mert az a jobb, nekünk fém van csak. De szerintem a Verseny utcában megpróbálhatod hátha. Ezek mind többféle színben kaphatók.

Előzmény: Morzsanya (20014)
madárka91 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 20015

Akkor kezdem a "nem létező" tojásokkal. Mi sajnos már nem tudjuk átvenni őket mert nálunk is már vége a tenyésztésnek, a tojók kikerültek a röpdébe, nincs kotló-nevelő madár. Ilyenkor mi amúgy azt szoktuk csinálni, hogy a fészket a már nagy fiókákkal leakasztjuk és a földre tesszük, és rakunk be egy új, üres fészket az új tojásoknak. Így a kicsik is még etetve vannak de közben meg már megy a következő kör. Ha viszont nem szeretnél több madarat, akkor sajnos a tojáskák kárba fognak veszni, nincs más megoldás.

Tollas fiókát nem muszáj már visszaerőltetni a fészekbe ha kijön, megfázni nem fog a tollai miatt és a szülő eteti a földön is. Az egyedül hagyást semmiképpen nem javaslom, mivel nagyok a kicsik sokat esznek, sokszor kell a lágykaját pótolni, és hiába teszel oda nagyobb mennyiséget, hamar megromlik. Bár ha szárazon teszed oda, ki tudja... én tuti nem merném otthagyni őket.

 

Kis fecsik jól vannak, tömöm őket mert ők nem nyitják a csőrüket még, nekik több idő kell hogy rájöjjenek én is "tátognivaló" vagyok :-) A legnagyobb már kimászott a fészekből, ő kint sertepertél, de mind nagyon gyorsak ám. Egy pillanat alatt meglógnak a kezemből ha nem vagyok eléggé résen, ennek köszönhetően halásztam már fecskét a szekrény alól és mellől is... azóta zárt tenyeremet feléjük tartom míg nálam vannak, nem akarok mindig a földön fekve matatni hogy hol a madár :-)

Előzmény: Morzsanya (20014)
Morzsanya Creative Commons License 2014.06.28 0 0 20014

folyt köv...

Szóval szívesen odaadnám a még nem létező de már készülőben lévő tojásokat.  

A kérdésem pedig az lenne, hogy meg tudom-e valamilyen nyílt gyűrűvel jelölni az egyik kicsit ami esetleg később le is szedhető? Ha igen honnan tudok ilyet szerezni és rá tudom-e én tenni?,

A kis Bátor ma már 3x leesett a rúdról! Tettem be pár napja kartont a fészek alá 10 centivel, oda esett rá, persze onnan nem tud vissza menni! Mikor betettem a kartont, a szülők nem mertek odamenni, 1 órán keresztül vinnyogtak, inkább kimentek a kalitka tetejére és onnan etették fentről a kicsiket. Ha valami ilyen nem tetsző dolog történik (pl  nem úgy áll mögöttük a sötétítő függönyöm mint ahogy szokott) akkor a lány zavarja a fiút, hogy nézze meg mi van, és sokszor még egymásnak is esnek. A karton miatt is volt perpatvar...:)

Szerintetek 2 napra itthon merjem hagyni őket??? Ha szárazon beraknám az orlux lágyeleséget, meg egy fél  napravaló tojásost raknék, sok almát, meglennének nélkülem????????? Csak ha leesik a kicsi mint most is akkor a kalit alján nem fázna már meg éjjel? Már teljesen zárt a tollazatuk körben. Páromat megkérem kicsinyítsen le képeket, mert van minden napról rengeteg. 

Most Bátor a dobozon ül és napozik (nem tud vissza föl menni) Barát pedig a fészekben lapulva alszik :) Anya és apa a doboz tetőn is megetette Őt :)

Előzmény: madárka91 (20008)
Morzsanya Creative Commons License 2014.06.28 0 0 20013

Sziasztok!

Katica látom nem unatkozol, mindig rád találnak a madarak. Én is ezért írok most neked, ugyanis a ma 18 napos madárkáim mellett, 2 napja újra prárzanak a szülők és anya fúrja a fészket. Szerintem hamarosan tojásokat rak. Úgy érzem nem szabad már újabb kotlással terhelni őt, így úgy döntöttem el fogom venni tőle. A tenyésztőtől akitől vettem őket 6 hete, szerintem nála is minimum 2 fészekaljat felnevelt, de az is lehet hogy többet. Meg nálam egyet. Szívesen odaadnám a tojásokat, ha van tojó aki felnevelné.

 

15 naposan kiültek a kicsik a fészek szélére és aznap este anya már nem is aludt velük (rajtuk).  Az egyik 2 grammal kisebb ( Ő nem fogad el tőlem kaját, csak a szülők etetik) és ő félénkebb (legalábbis tőlem), ezért őt Bátornak neveztem el, hátha a név kötelez. És láss csodát a kalitkában Ő a bátrabb. Ő jobban mozog, próbálgatja a szárnyait, lejjebb merészkedik. A másik Barát, aki elég jól elfogadott engem és a kaját is fecskendőből amivel néha megkínálom, Ő bent óvatosabban mozog.  Egyébként kinézetre annyira egyformák, hogy csak akkor tudom megkülömböztetni őket, ha feléjük nyúlok, mert akkor Bátor rögtön elhúzódik. Kicsinek befúrta a fejét a fészek aljába a kis püspökfalatja meg fönt az égbe meredt, annyira félt tőlem. Már kicsit javult a helyzet, ki szoktam venni őt is és beszélgetek vele és alma szelettel is szoktam gyakorlatoztatni őket :) Elküldöm mielőtt elszáll.....

Előzmény: madárka91 (20008)
zildi Creative Commons License 2014.06.27 0 0 20012

fiatal vagy, soha nem késő pályát módosítani, milyen jó annak, akinek a munkája egyben a kedvtelése is!

Mutassál képet a fecskékről!

Előzmény: madárka91 (20010)
sz.margo Creative Commons License 2014.06.27 0 0 20011

Sziasztok!

 

Katica jó fecskézést, örülök, hogy ismét vannak "gyerekeid":)...legalább kicsit könnyebb elfelejtened a kis cinegét!:)....sosem késő, még bármi lehet belőled!:)

 

Mindőtöknek szép napot, ma végre a szél sem fúj és még süt  a nap is!:)

madárka91 Creative Commons License 2014.06.26 0 0 20010

Hárman vannak :-) Nem tudom hogy eredetileg is csak ennyi volt, vagy csak ennyi maradt életben. Jó is lenne pályát módosítani, nagyon bánom hogy nem ilyen irányban mentem tovább, mert ezirányban érzek magamban elhivatottságot, és igazán érdekel. Ezért is igyekszem minél többet tanulni róluk, jobban megismerni őket. Talán még nincs késő...

Előzmény: Böszőke (20009)
Böszőke Creative Commons License 2014.06.26 0 0 20009

Jaj Katica,biztos ez a jutalom a kis cinege után:)Nem is olyan pirinyók már.Hány darab?Egyre nagyobb rutint szerzel a fióka nevelésben,esetleg pályát módosítasz a végén...

Előzmény: madárka91 (20008)
madárka91 Creative Commons License 2014.06.26 0 0 20008

Sziasztok!

 

Nálunk is újra újság van. Kis cinegét elengedtem, mert azt láttam hogy már kijönne nagyon a kalitkából, már evett önállóan és a tollai is megnőttek. Persze bőgtem azért utána egy kicsit... úgy meg tudom szeretni őket.

Ám nem telt el sok idő és már megint fogadott "gyerekeim" vannak, Ócsára bevitt valaki 3 pici molnárfecskét mert megsemmisült a fészkük, és elhozták nekem nevelni. Ilyen még nem volt, egy egész fészekaljat még sosem neveltem :-) De már túl vagyunk 2 etetésen, teljesen ugyanúgy kell őket etetni mint anno a kis nevelt sarlósfecskémet így ismerős a helyzet. Remélem szép nagy egészséges madarak lesznek belőlük, a kukac mellé tervezek nekik vitaminos vizet is adni.

 

Az apróságok:

Molnárfecskét most látok először élőben, jellegzetességük hogy "gatyásak", azaz az egész lábuk tollas, ami már fiókaként is látszik :-)

sz.margo Creative Commons License 2014.06.25 0 0 20007

Sziasztok!

 

Ma is jó kis időnk van, megint esett egy kevés, így kéne mindig, nappal jó idő éjszaka meg egy kevéske, csendes eső!:)

 

Elzi neked is jó meggyezést, azt hiszem a jövő kedden megejtem az első részletet, aztán majd még egyet, kb. 2x 3-4 kg. teszek el.

Lassan húzok a konyha felé, mert nem lesz ebédem, mire jön a kosztosom:) Tücsi már ideült, várja, hogy menjek kifelé!:)

Nem is hiszed mennyire rafinált ez is, amikor estefelé már nem bír magával és köröz a fejem felett, hogy menjek már adjam a paprikamagot és a vacsit, mintha nem enne egész délután és éhen akarna halni:)...éppen olvastam tegnap is és nem akrtam róla tudomást venni, erre odament egyik kis virágcserép szélére (tegnap délelőtt bújtottam le éppen) és elkezdte a földet csipkedni...persze rászóltam, legyeztem felé, semmi, mint aki süket!:)...közben a virág szárát is megpróbálta, pedig még sosem tette, de gondolta, majd felállsz te mindjárt!:)..hiába integettem, legyeztem felé az újsággal is, tojt rá, csak fel kellett állnom és odamennem hozzá, addig nem ment el a szaros....tudják ezek, mivel tudnak zsarolni bennünket:)...most is itt ül már és vár!...megyek is!:)

 

Legyen szép napotok!

Böszőke Creative Commons License 2014.06.24 0 0 20006

Margó,

olvastam a terveidről a másik topicon,én is szeretnék meggyet néhány üveggel elrakni,már a magozó is készenlétben van:)

meg szoktam nézni a nagybani piacon hogy alakulnak az árak

http://www.nagybani.hu/arak.php

,csak sajnos itt is az van,hogy mire ideér a zöldségeshez,jócskán drágább lesz,de hátha,majd megy lejjebb is.

Előzmény: sz.margo (20004)
Böszőke Creative Commons License 2014.06.24 0 0 20005

Margó,

mondhatnám,hogy ha,ha,ha,ha,hahahahh,mert én is felébredtem a dörgésre,jó hangos volt,usgyí ki az ágyból az erkélyre és a párkányon lévőket gyorsan lepakoltam,akkor kezdett el cseperegni az eső.Aztán elhalkult a dörgés és szép csendesen esett,majd reggel elállt és kb. fél egy körül újra kezdte,ami most is tart még,de ilyen eső jöhet,semmi vihar,se dörgés,pici szél,nem igazán zavaró,s már majdnem teljesen sárga volt  a  fű a parkban.

Jelenet:papamamák fejtől-faroktól ülnek egymás mellett a fészekben és soha nem találjátok ki mit csinálnak????Szépen ,szálanként húzogatják  végig a csőrüket egymás farktollain!!!Csak éppen nem dorombolnak hozzá:)Tüneményesek!

Előzmény: sz.margo (20004)
sz.margo Creative Commons License 2014.06.24 0 0 20004

Sziasztok!

 

Nem tudom Elzi, nem szoktam figyelni erre, most is véletlenül sikerült így, hogy kerek szám lett, méghozzá nagyon is!:)

 

Valami csodára várok én is mindig, hogy tűnjenek el a bajok, fájdalmak, de sajnos azt hiszem túl sok jóra már nem számíthatunk, inkább egyre több jön a régiek mellé is:(...azért megpróbálunk még egy ideig felülkerekedni rajtuk, ha lehet, velük muszáj élni, ha nehéz is, mást nem tudunk tenni!:(

Nézzük a TV-ben a Hegyi doktort és mindig ilyan orvosra vágynék, aki mindig, mindenkit meggyógyít, a nap bármely szakában:)...de ilyen csodaorvosok csak a filmekben és a mesében vannak már manapság:(

 

Éjszaka volt egy jó kis eső, aránylag csendben, nem viharral, ez nagyon jó volt, bár éjszaka "ügyeletben"  voltam, mert pakoltam az erkélyen, nehogy valami vihar jöjjön, ahogy ígérték és ablakokat is csuktam, nyitottam stb.:)...most jó kis friss az idő!:)

 

Szép napot!

Böszőke Creative Commons License 2014.06.23 0 0 20003

Sziasztok!

csatlakozom:) Margó,megfigyelted,hogy mindig Te szoktál lenni a "kerekszámú" hozzászóló??Sajnos hasonló módon kínlódom az álmossággal is,de nagyon fájnak a lábaim is,várom,hogy történjen valami csoda és véget érjen ez az állapot.

Pedig a madárkáim nagyon jól vannak,délelőtt folyamatos volt a koncert,most inkább már csak beszélgetnek,sőt van amelyik alszik.

Hajnalban kis cinegék kutakodtak a kaktuszok között,oly édesen cseverésztek,nem tudom mit szedegethettek,hacsak nem a pókhálóból lopják a beakadt bogarakat,mert pókom van rengeteg,mindent beszőnek:)

 

 

Előzmény: sz.margo (20001)
zildi Creative Commons License 2014.06.22 0 0 20002

én is kívánom, hogy még sokáig beszélgessünk madárkákról, egyebekről.

Jó éjszakát

sz.margo Creative Commons License 2014.06.22 0 0 20001

Nahát mit látok!:)))..nem is vettem észre előtte, hogy kerek 20000-dik beírást tettem!

 

Kívánom, hogy még sokáig legyünk együtt ebben a családias, baráti topikban!

 

 

 

sz.margo Creative Commons License 2014.06.22 0 0 20000

Sziasztok !

 

Megvagyok ám én is, csak a hétvégén leginkább a fiam van a gépnél és egyéb dolgaim is akadnak:)

Bizony Katica ez már csak így van sajnos, nem függ szinte kortól sem, van aki nyamvadtabb, akárcsak én, sosem voltam egy hú de erős és egészséges fiatal koromban sem, nemhiába születhettem a háború végén, (valamire rá kell fogni) nem sok vitamin volt akkor sem, ahogy mostanság meg más okok miatt nem jutunk igazi egészséges kajákhoz, ez van, sajnos, majd valahogy elvegetálunk mi már, csak nektek még sok van hátra és egyáltalán nem irigylem a mai fiatalokat, pedig nekünk sem volt könnyű helyzetünk, de talán biztosabb és sokkal állandóbb, mind manapság:(

Úgy voltam én is, tegnap is majd leesett a fejem, mintha a szemeim nem bírnám nyitva tartani, pedig néha délután is próbálok aludni, ahogy ma sikerült is:)....most meg már egészen nyárias meleg lett, nemrég jöttünk haza egy sétából, mert muszáj kicsit kimozdulni is, ha néha nehezemre is esik!:)

Tüneményes lehet a kis cinege, biztos nagyon sajnálni fogod, ha meg kell válnod tőle!

 

További kellemes vasárnapot mindőtöknek és jó pihenést!

zildi Creative Commons License 2014.06.21 0 0 19999

köszönöm, jó éjszakát

Előzmény: madárka91 (19997)
madárka91 Creative Commons License 2014.06.21 0 0 19998

Margó, nem vagy egyedül a rosszulléttel, én ma voltam a mélyponton, fejfájás, álmosság egész nap, és marha nyűgös vagyok. Hiába aludtam délután, ugyanolyan pocsékul érzem magam, mintha semennyi alvás nem lenne elég. Munkát is alig bírtam ma. Nem bírom én sem ezt az állandó fronthatást, és mindenkitől azt hallgatom hogy hogy lehetek frontérzékeny ilyen fiatalon. A fiatalok sem sérthetetlenek... manapság meg satnyábbak is mint régebben :-) Nem csoda, amennyi mű vacakot tesznek mindenbe amit eszünk, már a zöldségekben meg a gyümölcsökben se bízhat úgy az ember mert az is csupa felpumpált meg génkezelt.

Előzmény: sz.margo (19993)
madárka91 Creative Commons License 2014.06.21 0 0 19997

Persze majd elengedjük, Ócsára visszük arra a szép természetvédelmi területre.

Verseny utcában mi a kimérős magkeveréket szoktuk venni (ill. én azt vettem nekik, de most már párom a beszerző és ő ilyen 20 kilós zsákokkal veszi) mi úgy szoktuk hogy kanári és vadmadár keverék 50-50%-ban. A nagy zsákokra ha jól emlékszem witte molen van írva mint márka.

Előzmény: zildi (19996)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!