Keresés

Részletes keresés

paris1000 Creative Commons License 2010.12.02 0 0 19618

Tényleg itt a tél,hideg is van ,hó is esik. Artúrra ráadtam drága szetterem ruháját,mielőtt meghalt, azelőtt nemsokkal lett kész... Gordon szetterke kicsit nagyobb,de látom ,hogy nem fázik benne.Egyébként nagyon kedves ,nagyon édes,semmi gondom nincs vele. Lalikát a kis 5 hónapost még nem fogadta el,szerintem 2 kanról lévén szó,soha nem is lesz itt békesség,csak időszakos...Lalika elköltözik,és én majd boldogan vigyázok rá,hiszen őt is nagyon szeretem,8 hetes korától vigyáztam rá,gondoztam.A KUTYUSOD NAGYON SZÉP!Neki nem szükséges téli ruha? Bár azt mondják a kutya nem fázik,csoda tudja.

Előzmény: Anayr (19617)
Anayr Creative Commons License 2010.11.28 0 0 19617

itt a tél! :D

paris1000 Creative Commons License 2010.11.28 0 0 19616

Szia,köszönöm szépen a tanácsaidat,szerencsére valóban úgy van az,hogy a kutyák megoldják helyettünk is a dolgokat,idő kellett hozzá! A szetterke nagyon félős,és nyilván nem volt kivétel a kölyök sem,hiába 5 hónapos lesz lassan,ő ,tőle is félt. Mára konszolidáltabb a helyzet,bár a kis kan Pesten versenyen van./amit tegnap meg is nyert,okos ,szép kis kutya!/ -Mi itthon csendben egymással voltunk elfoglalva,a szetterke nagyon intelligens,nagyon alkalmazkodó,és nem utolsó sorban ,gyönyörű!!!Nem tudok betelni vele,egész nap dicsérem ,biztatom ,már egyedül átrohan nagy távokat a Duna-parton,jó nézni őt,ilyen felszabadultan!Majd ismét eszébe jut,hogy valamitől azért félni kellene,és talál egy embert,autót,behúzza a farkát,én meg igyekszem kibillenteni ebből a nyugodt energiámmal.Eddig sikerült.Tanítjuk egymást,remélem a maradék félelem is a múltté lesz majd...Hosszú munka,de mindenképpen megéri!Tényleg nagyon akartam egy szettert,és lám itt fekszik ,nyugodt egyenletes a légzése.Nagyon kedves kutya!

Előzmény: lükepék (19614)
lükepék Creative Commons License 2010.11.25 0 0 19615

Illusztráció:

    márciusban

 

    májusban

 

Na ennyi idő kellett az összeszokáshoz.

Előzmény: lükepék (19613)
lükepék Creative Commons License 2010.11.25 0 0 19614

Kösz a bonsai-t! :)

Előzmény: paris1000 (19612)
lükepék Creative Commons License 2010.11.25 0 0 19613

Ha morgás van (csak úgy, és nem véletlen etetés körüli kavarodásban), akkor mindkettőt le kell tolni, hogy tudják, h nem szabad. A szetter mindenképp fogja venni az adást. Amúgy hagyjátok, h szokják egymást, nem baj, ha a kicsi néha odaszemtelenkedik a nagyhoz, szokja az is a kutyatársaságot. A kutyák okosak, és egy-két nagyon elrontott fajtától eltekintve egyiknek se életcélja a másik tartós megcsonkítása.

 

Nyáron volt nálam egy kis talált kutyus 2 napig. Hát az a műsor, ami ment... Zsoli féltékenyen figyelte, h mit cisnál, folyton a sarkamban volt, hogy nehogy valami nélküle történjen, a talált kutya meg tőle mindig 1-1,5 m-re, és ő meg Zsolit leste. Külön ettek, hogy ne legyen hirig. A kertben nem volt semmi baj, Zsolival labdáztunk, a másik meg a szomszéd gyerekekkel játsztott, vagy hozzám jött. 2 nap múlva szerencsére találtunk neki gazdát, ahol nagyon jó helyen van. Most októberben töltöttek együtt megint pár napot, azt nem kérdeztem meg, hogy Zsoli hogy viselkedett, de a haverom (aki a kutyaszitter) mesélte, hogy a másik kutya teljesen odavolt Zsoliért meg vissza, nem felejtette el azt a 2 napot. Kb. 1 hétgi jártak össze rendszeresen, aztán hazajött a kutyám, és a kis pamacs meg utána az utcán/parkban boldogan rohant oda minden Zsoli-kinézetű kutyához. :)

Előzmény: paris1000 (19612)
paris1000 Creative Commons License 2010.11.24 0 0 19612

Nagyon kedves vagy,és nagyon hasznos is amiket itt leírsz nekem,igazán jó érzés olvasni!Átadom holnap a fiamnak,hogy Ő is olvassa el,hogy elmúljon  a pánik itthon.Artúr egyébként annyira oldódik,hogy játszott ma már egy kicsit,persze még fél...Nagyon kedves kutyus! Mégegyszer köszönöm Neked!Szeretettel: IldikóNeked küldöm!

Előzmény: lükepék (19611)
lükepék Creative Commons License 2010.11.24 0 0 19611

óóó ha olyan kicsi, nincs semmi baj. Természetes, hogy az öregé az elsőbbség, amire igényt is tart. Amit az én 11évesem itt előadott a kis 2hónapossal, hát én is el voltam keseredve. Aztán megtanulták a helyüket, a kicsi (na jó, már 5 éves :) behódol, viszont mindig elfoglalja az öreg (15,5é) kosarát, ha édesanyámnál vagyunk (nála lakik most az öreglány). Szóval a kölyök testi épségét ne féltsétek, 2 hónap alatt meg úgy megszokják egymást, hogy azon fogtok sopánkodni, hogy mikor heverik ki a bánatot, hogy már nem laknak együtt..

Előzmény: paris1000 (19610)
paris1000 Creative Commons License 2010.11.24 0 0 19610

Köszönöm szépen a válaszokat ,Artúr egyre édesebb ,kezd kinyílni, puszit adott tegnap.A kis kant féltem hiszen nagyon kedves,és behúzott farokkal jár,mert Artúr lenyomta. Fél. A fiam jobban fél,és félti nagyon a kis 4 hónapos kan kutyusát. Janúárban elköltözik,remélem addig bírjuk.Lehet,hogy én labilisnak mutatkozom ,de még nem éltem 2 kan kutyusal,eddig 1 szetter szukám volt,akit imádtam!Marad is így,imádni is fogom! Artúr mentett kutyus,de hihetetlenül kedves.Az ,hogy fél,nem megoldott ,nyilván 3 nap kevés ehhez.Én igyekszem.Köszönöm.Ildikó

Előzmény: lükepék (19608)
Lelenc KME Creative Commons License 2010.11.23 0 0 19609

Na figyu, lehet, hogy jógázó, reikiző agykontrollos vagy, mégis itt kértél tanácsot, itt panaszolod, hogy sírsz és itt bizonytalankodsz, vajh mi lészen ezután.

Na figyu, abból, hogy kérdezel, nem derül ki, hogy te reikiző, agykontrollos, jógázós ember vagy.

Érdekes, köszönöd a tanácsot, de közben  tudod, hogy te  programozol, közben kérded, mi lesz később...

Még egyszer azt mondanám, gondold végig. Jógázd, reikizd, agykontrollozd, ÉS gondolkodj, olvass, emlékezz kutyás tapasztalataidra...

Előzmény: paris1000 (19607)
lükepék Creative Commons License 2010.11.23 0 0 19608

A jóga, megy agykontroll nem biztosítja a személyiséged kiegyensúlyozottságát, de segít.

 

Ha már ennyi haladás van, akkor ne izgulj, szuper kutya lesz! A kutyák rangsora, nos, az az ő dolguk. Csak véresre ne szedjék szét egymást. Előbb-utóbb, biztos lesz egy kis féltékenységi téma, de azon is túl fog lendülni.

 

Társaság (kutya vagy ember): kezdj kutyás ismerőst meghívni, utcán összetalálkozni vele, azért kutyást, hogy ne ijedjen meg, vagy tudja kezelni a helyzetet, ha mondjuk megmorogja vagy ugatná. Ha egy-két emberrel megbarátkozik, ill látja, h te se stresszelsz más emberek jelenlétében, akkor megszokja. Hagyd, hogy szokja az új helyzetet, és rájöjjön, hogy neki ez jó, és hogy az élete most már ilyen marad!

Autó: idővel az is javul majd. Ismerősék befogadott kutyájánál majdnem 2 évbe tellett, hogy megszeresse az autózást, és jó dolgokhoz tudja kapcsolni, ne rettegéshez.

Előzmény: paris1000 (19607)
paris1000 Creative Commons License 2010.11.23 0 0 19607

Na,figyu ,mindenki,én agykontrollos,Reiki 2-es, jógázó stb.ember vagyok. Programozom minden nap...-Nagyon megijedtem amikor a kis bullt lenyomta a gordon szetterke.Ez 1x volt. Agyon dédelgetem ,szeretgetem ,ott alszik velem .Ugyanolyan szokásai vannak,mint drága Dorkámnak,aki elhunyt júniusban.Nem hasonlítgatom,de olyan édesen alszik,ahogy egy szetter tud!Rajtam nem múlik,igérem nem sírom el magam többé,tudom ,hogy az én energiám meghatározó!!!!!!Ma reggel már játszott,és kicsit,csóválta a farkát,amit egyébként szigorúan  a lába közt tart,tehát nagyon fél. Sőt,retteg.Ma már adott egy puszit,ez nagyon kedves volt tőle,lassan elhiszi,hogy itt jó helyen van.A hosszú sétát nem szereti,minden autótól retteg,hiába nyugtatom,hihetetlen ez...Minden ember jelenléte stresszt idéz elő.Ez vajon oldódhat nála? MINDENKINEK KÖSZÖNÖM SZÉPEN A TANÁCSÁT,ÉS VÁROM TOVÁBBRA IS!Hátha megmenthetem ezt az 5 éves gyönyörű és okos kutyust!Nagyon kedvesek vagytok,hogy segíteni igyekeztek nekünk,köszönöm szépen!Ildikó

lükepék Creative Commons License 2010.11.23 0 0 19606

Nyugodtan letolhatod szóban, ha terrorizálja a kicsit. Amúgy meg ha domináns, akkor domináns, a "régi" kutya el fogja fogadni a helyét a rangsorban.

Saját 2 kutyám kezdeti időszakából (egy 11éves szetter vs. 2 hónapos labi-keverék): éjszakai morgások, mert a kicsi hozzá akart bújni, ő meg nem szerette, nos, hát felkeltem éjjel 2-3x, és leteremtettem mindkettőt, 1 hét után már nyugság volt. Etetni szigorúan külön az elején (1-2 hónap akár), akár térben, akár időben elválasztva.

Mindkettőt azonosan kezelni, nincs utyuli-kutyuli, te kis szegény árva lélek, szipogás egyeben, hanem határozottan irányítani, és letolni, ha kell (csak szóban, nem tettleg! Esetleg egy kis legyintés, de tényleg csak ha nagyon muszáj, a popsijára). Mindennek eljön az ideje, lehet még bújós szetter belőle.

A családon belüli feszültség a kutyára is kihat, próbáljatok meg kevesebb indulattal és félelelmmel megbirkózni a helyzettel! Mondjuk ha sokat sírsz a kezdeti nehézségeken, lehet, hogy 1 bejáratott kutya is elég neked. Látatlanba azt is meg merem kockáztatni, hogy nem a kutya miatt sírsz, hanem az egyéb családi problémák miatt (támogatás hiánya, rossz kapcsolat stb).

Előzmény: paris1000 (19604)
Lelenc KME Creative Commons License 2010.11.23 0 0 19605

Egy rosszul tartott, addigi életét ingerszegéány környezetben töltött kutyától ne várj 2 nap alatt csodát...fokozatosan, rengeteg türelemmel kell megmutatni neki mindent. Ha Te bizonytalan vagy, sírsz, azt ő is megérzi és átveszi a te hangulatodat, te vagy az, aki fokozod a bizonytalanságát és szorongását.

Annyira nagyon akartál kutyát, akartál kutyán segíteni, ha nem tetted meg a döntésed előtt, akkor tedd meg most: ülj le, és gondolkozz, mérd fel a helyzetet és megoldást keress, ne pedig sírj.

Végy erőt magadon, bízz a kutyádban. Te iráníítsd őt, kedvesen, biztatón szólj hozzá, megrettenéséről, félelméről ne vegyél tudomást, a megkezdett dolgot - séta, lépcső, forgalom - vidd végig. Ha te nem bizonytalankodsz, a kutya is érezni fogja, nincs mitől tartania.

Ajánlom figyelmedbe Korom Gábor írásait a Tükörmódszerről.

 

Előzmény: paris1000 (19604)
paris1000 Creative Commons License 2010.11.22 0 0 19604

Mindenkit szeretettel  üdvözlök,most én is segítséget kérnék tőletek.2 napja kaptam egy gyönyörű gordon szetter fiút,5 éves,Artúr a neve. Olyan szinten retteg és remeg,hogy nem értem,valaha abbahagyja,ha bízik bennem,vajon? Pesten élt,de csak napi 5 perceket volt lent, nem volt rá idő,de nem emiatt retteg szerintem . Állítólag 10 hónapig kennelben élt ,nem vették meg. Allergiás,a hátán most nő vissza a szőre.telje szocializáció hiányra gondolnék. Annyira fél,hogy még nézni is rossz!!!Itthon a kis kant megmorogja,már le is nyomta,az szegény retteg.Úgyhogy teljes a káosz!A fiam nagyon haragszik,nem beszélünk,én meg sokat sírok.Szerintetek lesz még ebből valami normális élet,úgy a kutyusok számára,mint a mi számunkra ?Köszönöm ,ha őszinte véleményeket  olvashatok.Elkeseredett,szomorú ,meg minden vagyok.kizárólag a 2 kutyus miatt! Artúr nagyon szép,és okos!

szetteresek Creative Commons License 2010.11.21 0 0 19603

Minden szetternek más a karaktere ,ahogy mi emberek is mások vagyunk :-)

Az egyik ebben jobb ,a másik abban ...Egyik szereti a vizet a másik nem..Majd meglátod..

Egyik kiváló vadász a másik nem igazán rajong érte ,de az is lehet ,hogy mindenben jeleskedik majd..

Nálunk is mindegyiknek megvan a maga varázsa és mindegyiket másért szeretjük :-)))

Ismerjük a kinti életet ,mert mi is szoktunk időnként bérelni lakást vagy házat ,de természetesen a kutyákkal együtt...:-))) Ez soha nem jelentett még akadályt és soha nem származott kárunk sem belőle..

Így mindig velünk vannak és nekik is alkalmazkodniuk kell az új környezethez ..

Az utolsó helyen mi is lakásban laktunk két kutyámmal ,mert ha hosszabb időre megyünk ,akkor ők is jönnek velünk.

Alkalmi vagy rövidebb időszakra itthon talán jobb nekik ,de a kutya is megszokja az utazást és valamelyik kimondottan élvezi is.Valamelyik  ha több ezer kilométert is utazik és ki sem akar szállni az autóból ,sőtt úgy ugrik be a kocsiba ,nehogy kimaradjon valamiből. A másik pedig nem bírja ,ezért őt itthon szoktuk hagyni a család másik részével még jó ,hogy meg tudjuk oldani ,mert annyira rosszul van az autózástól ,hogy csak szenvedés lenne ..

Ahogy érzed ,amikor meglátod ,akkor megmozdul valami benned és érezned kell ,hogy akarod őt! Sok Sikert!!!

 

 

 

Előzmény: pompocs (19602)
pompocs Creative Commons License 2010.11.19 0 0 19602

Fiük, lányok! Köszönöm a hozzászólásaitokat! Egész meglepődtem, hogy másris ennyit írtatok!Az elmúlt napokban böngészem az angol szetteres oldalakat, hogy képet kapjak erről a fajtáról.Meg is lepődtem azon amiket írnak róla.Én eddig azt gondoltam, hogy ez egy nagyon reprezentatív fajta, a kert dísze, nagyon többre nem használható.Vagyis leginkább semmit sem gondoltam róla, mert valahogy kimaradt  a látókörömből.Most meg kiderült, hogy jé, ez a fajta úgy néz ki, hogy ideális lenne a számomra.A lakásban nyugis,bújós, de lehet vele 30-40 km-eket túrázni a hegyekben, és nagy termetű. Csak a szőre miatt aggódom, mert ugye az airedale szőre ha rendszeresen trimmelve van nem hullik...és ez a lakásban nem hátrány...( bocsi, de én airedale terrierrel nőttem fel) Na meg a kert-kennelből a lakásba áttenni az életét, ahol nem lesz másik 10 szetter....Csak én.Ettől is tarok.Nehogy nagyon megviselje.

És mekkora egy 7 hónapos szetter kutya? Kb 50 cm? Van valami fontos dolog amit nem árt ha megkérdezek a tenyésztőjétől? -azon kívül, hogy miért akarja elajándékozni és nem eladni?

Ha minden igaz holnap meglátom fotón az urat, aki egy spanyol focista nevét viseli, de én azt már a 2. másodpercben el is felejtettem és azóta sem jut az eszembe:( És talán vasárnap ellátogathatok hozzájuk.Feltétlenül beszámolok majd mit tapasztaltam.

 

Érdekességként elmesélem, hogy itt Bergamoban rendeteg kutya van. Minden üzletbe, még  a kisebb élelmiszer üzletekbe is be lehet vinni őket és be is viszik!!!A múltkor egy Mápolyi mastiff fröcskölte tele a nyálával az egyik elitt ajándék üzletet és senki nem tett szemrehányást.A játszóterekre is lehet vinni kutyát, de csak pórázon.Viszont az utca tiszta, sehol semmi kutya ürülék.Majdnem minden sarkon van zacskó és kislapát automata, persze ingyenes!

paris1000 Creative Commons License 2010.11.19 0 0 19601

A szetterről mindent leírtak előttem ,csupán annyit tennék hozzá,hogy a legnagyobb szerelem a világon ,és soha nem akarsz majd más kutyát...10 évig imádhattam ,most is elsírom magam ,mert június nemrég volt,amikor váratlanul meghalt. Belebetegedtem ,és annyit mondhatok azonnal vidd haza kérlek,mert ÖRÖK SZERELEM LESZ!!!NYUGODT,MEGADÓ ,INTELLIGENS,ÉS A LEGJOBB BARÁT A VILÁGON!Ildikó /lehet,hogy elitéltek,de szetterem sírjánál töltöttem a legtöbb időt,most november01.-én/

kennel patrician Creative Commons License 2010.11.19 0 0 19600

Ami kimaradt. Nem javaslom amit Szilvi irt, hogy vidd el a kutyát kipróbálásra. Élő , érző  kutyáról beszélünk. Nem tenném ki a kölyök kutyát ilyen helyzetnek, ez egy törést okoz az életében, nem is értené. 

Előzmény: kennel patrician (19599)
kennel patrician Creative Commons License 2010.11.19 0 0 19599

Szia, Engedj meg pár gondolatot. A szetter nagyon gyorsan tanul. Magyarul is kb egy hét leforgása alatt meg fog tanulni, ettől ne félj. A szeretet nyelve minden hangzásban érthető. Ami nehezebb. 7 hónaposan kertben, ez azt jelenti az első időben nem lesz szobatiszta.  Nem ismeri a lakást, ezért viselkedni sem tud benne.  Rámolni és rágni ha nincs szerencséd fog nem is keveset, de ez nem szetter hanem kölyök kutya függő. 50 m2 elég egy szetternek máshol is tartanak ekkora lakásban szettereket. Amit tudnod kell a fajtáról , alkalmazkodó, simulékony, mozgásigényes, nagyon szereti ha szeretik. Imád kirándulni, szaladgálni, úszni, játszani, amire megtanítod. A társad lesz. A szetter ,más mint a többi kutya. Tud viselkedni, csendben lenni, sokat alszik és nincs útban ha otthon vagy, csak körülötted lehessen. Nem goromba és agresszív, előfordulnak ilyen egyedek is, de nem ez a jellemző.  Szőre gondozást igényel. Akkor szép ha ápolod. Ez egyenlőre csak kefélést és fésülést jelent. Nem kiállítási kutyák jó közérzetéhez tartozik a kb 5-6 havonta egyszeri nyírás, amitől szép és elegáns lesz. Arra készülj, hogy ha egyszer szetter tette be a lábát az életedbe, nemigen fogsz másik fajtát választani, ha megtaláltátok a közös hangot. A szetter más mint a többi kutya.(elnézést a más fajtákat szerető emberektől) Ha elmész megnézni , amire figyelj, mennyire fogad el téged, bujik ugrál, vagy menekül. Néz-e rád a" vigyél már el már el innen"  szép barna szemével. Úgy is megérzed, hogy ő lesz-e a te kutyád, vagy csak elmentél egy kennelbe megnézni egy kiskutyát, és nem hagyott benned nyomot. A választásod kb 10-12 évre szól.  Ha úgy gondolod, hogy a történet végét is elmeséled megköszönnénk. Üdv.Ági

Előzmény: pompocs (19597)
szetteresek Creative Commons License 2010.11.19 0 0 19598

Szia,

Gondolom te is értesz valamennyit olaszul ,ha ott dolgozol?

Alap vezényszavakat hamar meg lehet tanulni...magad a környezeted/mások és a kutya érdekében is :-)

A kérdés inkább az ,hogy miért akarja elajándékozni?

Úgy vidd el ,hogy kipróbálod ,mert ha nem tud viselkedni a lakásban ,akkor nagyon sok időt kell vele foglalkoznod a munka mellett.

A szetter alapvetően intelligens és hamar beilleszkedik az új környezetbe..Egyébként ,pedig 7 hónapos még kölyök ,talán szerencséd is lehet vele ,mert nem biztos ,hogy rágni fog már..mivel már leváltotta a fogait és talán mág szobatisztasággal sem lesz annyi gondod ,ki kell próbálni ,hogy viselkedik?

A "rosszabból" könnyebb megszoktatni vele a "jobbat" ,mert hálás lesz érte!

Ha fordítva lenne biztos hisztizne ,hogy kirakták az udvarra és állandóan ugatna és lehet zavarná a szomszédokat is.

Azért fontos kipróbálni  ,mert a szetter nagyon ragaszkodó és ha nem bírja az egyedüllétet vagy a bezártságot ,akkor a lakásban is lehet ugatni fog egy ideig.

A szettert nem kell annyit nyíratni ,mint a terriert és az uszkárt ,mert őket minimum 6 hetente vihetnéd a kozmetikushoz .

A szetter szőre könnyebben kezelhető ,elég ha hetente alaposan átfésülni .

Te tudod ,te érzed a te életed ,szerintem próbáld meg...azzal még nem vesztettél semmit.

Majd írd meg mik a fejlemények? SOK SIKERT!!!

Előzmény: pompocs (19597)
pompocs Creative Commons License 2010.11.18 0 0 19597

Hahó, Szeretnék egy kis útmutatást...

Nem ismerem a fajtát csak leírásokból ( nekem airedale terrierem volt)Olaszban élek és az egyik betegem , aki angol szettert és pointert tenyészt, és vadászik is velük, nekem szeretne ajándékozni egy 7 hónapos kant, aki kertben él másik 10 kutyával. Én lakásban lakok.Nem tudom jó ötlet-e? NApi 6 órát dolgozok vasárnap kivételével, így a kutya napi 7 órát egyedül lenne itthon. Én viszonylag mozgékony vagyok, szeretek csavarogni a hegyekben. Már régóta gondolkodok a kutya vásárláson, de ez a fajta fel sem merült bennem.Airedale-re vagy óriás uszkárra gondoltam.Ti mit szóltok egy 7 hónapos ,ajándék, olaszul értő, de magyarul nem beszélő:) ki tudja miért megmaradt fehér -bézs angol szetterhez egy 50 nm2-es lakásba? Még nem láttam  a kutyát. Abban maradtunk, hogy először fotót hoz, majd elmegyek megszemlélni.Nem is tudom mire kell majd figyelnem, ha elmegyek majd megnézni.

Szóval örömmel vennék pár gondolatot tőletek.

paris1000 Creative Commons License 2010.11.17 0 0 19596

Tuti,hogy bennem van  a hiba,itt sem jön össze semmi.Igérte,hogy felhív,semmi 2 napja,szerintem ha megigérek valamit,akkor is teljesítem ha visznek kivégezni,csak szólok,hogy 1 pillanat,életbevágóan fontos...

szetteresek Creative Commons License 2010.11.14 0 0 19595

Sok Sikert !!!

Ügyik vagytok ,bízom benned ,hogy jól választasz majd :-)

Ott úgy is jobban fogsz érvényesülni hazai kutyával...:-)

Milyenek a véletlenek az egyik uncsitesóm is ott lakik és a nyáron készülünk meglátogatni a családunkat  ,mi is szervezzük ,hogyan oldjuk meg a családlátogatást...

Mi a családdal valószínűbb ,hogy inkább kocsival megyünk az egyik uncsitesónkhoz Angliába...és onnan átrepülünk majd tovább a másik családhoz is..

Ha  esetleg problémát okoz ,hogy magyar vagy ,akkor  neki biztos fognak adni ,mert ő ott született és ráadásul kutyások is ,csak nem angol szetteresek ,de ettől leinformálhatóak :-)

 

Előzmény: Dobó Kata11 (19591)
paris1000 Creative Commons License 2010.11.13 0 0 19594

Köszönöm ,éppen aznap beszéltem 1 hölggyel,gordon szettere van ,és ideje nincs rá,emiatt keresett meg.Folytatjuk a beszélgetést.Véletlenek nincsenek,ezt vallom...

Előzmény: aniara (19587)
paris1000 Creative Commons License 2010.11.13 0 0 19593

Annyira édes a pofikája!!!!!

Előzmény: Dobó Kata11 (19592)
Dobó Kata11 Creative Commons License 2010.11.13 0 0 19592

Köszönjük :)))))

Előzmény: paris1000 (19590)
Dobó Kata11 Creative Commons License 2010.11.13 0 0 19591

Sziasztok :)) Beszéltünk a Bushbane kennellel és adnak el kölyköt hazánkba is, és épp van aktuális alom ;) De majd még este beszélünk a tenyésztővel bővebben.....

paris1000 Creative Commons License 2010.11.13 0 0 19590

Nagyon édes,nagyon szép!Köszönöm ,hogy feltetted ide!Ildikó

Előzmény: Dobó Kata11 (19579)
kennel patrician Creative Commons License 2010.11.12 0 0 19589

Szia Kata, Ir ország elég távoli az itteni embereknek. Nem nagyon nyitottak, és nem szívesen adnak ki az országból kölyköt. Angolok, írek nem igazán weblaposak. Általában idősebb emberek tenyésztenek hatalmas állománnyal kutyákat. Az írek is az angoloktól veszik őket elég tisztességes mennyiségben. Ha már kint vagy könnyebb a tájékozódás. Ír ország FCI tagország, ugyanolyanok mint mi, ezért biztosan találsz újságot benne a  kennelek elérhetőségével. Sok sikert.Ági

Előzmény: Dobó Kata11 (19585)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!